Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θεραπεία με Aerolin & Flixotide

Recommended Posts

Σε όσες μανούλες έχουν κάνει θεραπεία με aerolin & flixotide στα παιδάκια τους.

Μου είπε η παιδίατρος ότι αρχίζουμε με aerolin & flixotide και κάποια στιγμή κόβουμε το Aerolin και κάνουμε μόνο flixotide....αλλά δεν θυμάμαι πότε το κόβουμε...

Μπορεί κάποια μανούλα να με βοηθήσει?

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Μου είπε η παιδίατρος ότι αρχίζουμε με aerolin & flixotide και κάποια στιγμή κόβουμε το Aerolin και κάνουμε μόνο flixotide....αλλά δεν θυμάμαι πότε το κόβουμε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΜΙ,

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙΣ.

ΤΟ ΑΕROLIN MΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΜΙΑ ΚΙ' ΕΞΩ ΕΝΩ ΤΟ FLIXOTIDE ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΒΗΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΙΣΠΝΟΕΣ, ΑΡΧΙΚΑ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΣΠΝΟΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΛΙΑ ΣΑΣ!

mami καλημέρα σου έχω στείλει πμ , όποτε μπορέσεις σε παρακαλώ μπές να το δείς....

ευχαριστώ!

Tι ωφελεί να καρτεράς όρθιος στην πόρτα του σπιτιού,

και με τα μάτια στους νεκρούς τους δρόμους στυλωμένα,

αν είναι νά ’ρθει θε να ’ρθεί, δίχως να νιώσεις από πού,

και πίσω σου πλησιάζοντας με βήματα σβημένα...

Φετος λογω παιδικου σταθμου του εχω δωσει κι εγω πολλες φορες Aerolin και flixotide.

Τα κοβεις σταδιακα και τα δυο. Πχ. Δινεις 4 φορες τη μερα αερολιν και πρωι βραδυ φλιξοταιντ. Οταν αρχισει να καλυτερευει ο βηχας μειωνεις το αερολιν σε 3 δοσεις για 2 μερες, μετα σε 1 μεσημεριανη για αλλες 2 μερες και μετα το κοβεις και μενει μονο το φλιξοταιντ πρωι βραδυ. Μετα δινεις μια μονο δοση φλιξοταιντ και μετα το κοβεις. Εγω ετσι του το εκανα.

Ρωτα και παλι τον παιδιατρο σου οπως και να εχει. Πες του να σου ξαναθυμισει τη διαδικασια δεν ειναι ντροπη.

Διαφημίσεις

ΤΑ ΚΟΒΕΙς ΣΤΑΔΙΑΚΑ??????

αχ με αχγωσατε! ποτε δεν μας ειπε κατι τετοιο αερολιν εχουμε παρει πολλες φορες flixotide μονο μια.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Καλα μην τρελαινεσαι, κι εγω δεν του το κοβω παντα ετσι κατα γραμμα. Αν δινεις μονο αερολιν δεν ξερω μπορει και να μην χρειαζεται.. Οτι σου λεει ο παιδιατρος!

ρε παιδια οι παιδιατροι θα μας πουν ποτε και πως και ποσο, ανα πραξη και περιπτωση και αναλογα του ιστορικου του παιδιου

εμενα το αερολιν του φερνει ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ, ειναι στις αντενδιξεις αυτο γι αυτο με εβαζε να του δινω το λιγοτερο δυνατο ως δοση

ρε παιδια οι παιδιατροι θα μας πουν ποτε και πως και ποσο, ανα πραξη και περιπτωση και αναλογα του ιστορικου του παιδιου

εμενα το αερολιν του φερνει ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ, ειναι στις αντενδιξεις αυτο γι αυτο με εβαζε να του δινω το λιγοτερο δυνατο ως δοση

ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΞΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΜΑΜΙ!

Διαφημίσεις

το αερολιν δεν εχει μεσα κορτιζονη;;;;;;;;;;;;εισαστε σιγουρες;;;;;νομιζω οτι εχει και το κοβουμε και αυτο σταδιακα.......

και στο νοσοκομειο που ειμασταν με την μικρη αυτο μας ειχαν πει.......κοβετε σταδιακα!!!!

τωρα καλυτερα να ρωτησεις τον παιδιατρο σου για σιγουρα!!!

apHGp3.png

το αερολιν δεν εχει μεσα κορτιζονη;;;;;;;;;;;;εισαστε σιγουρες;;;;;νομιζω οτι εχει και το κοβουμε και αυτο σταδιακα.......

και στο νοσοκομειο που ειμασταν με την μικρη αυτο μας ειχαν πει.......κοβετε σταδιακα!!!!

σιγουρότατα!!

δεν εχει αυτο κορτιζονη αλλα το αλλο

Όχι, δεν έχει κορτιζόνη. Το Aerolin είναι βρογχοδιασταλτικό. Περιέχει σαλβουταμόλη που είναι Β2 διεγέρτης βραχείας δράσης. Η σαλβουταμόλη διαστέλλει άμεσα τους βρόγχους επιτρέποντας την είσοδο του αέρα με αποτέλεσμα να ανακουφίζεται προσωρινά ο ασθενής.

Το Flixotide περιέχει φλουτικαζόνη προπιονική που είναι κορτικοστεροειδές με αντιφλεγμονώδη δράση στους πνεύμονες. Με τη λήψη του μειώνονται τα συμπτώματα και η επιδείνωση του άσθματος.

Τα κορτικοστεροειδή θεωρούνται φάρμακα πρόληψης και θεραπείας, ενώ τα βροχγοδιασταλτικά είναι φάρμακα ανακούφισης.

Το flixotide κόβεται σταδιακά και μάλιστα αν έχουν υπάρξει αρκετά επεισοδια μπορεί στο τέλειωμα να κάνετε 3-4 μέρες μόνο με αυτό.

Σχετικά με το aerolin που κάνει νεύρα, στη μεγάλη μου έδινα, κατόπιν εντολής της γιατρού, atrovent στη θέση του.

1ciWp3.pngnEMKp3.png

Διαφημίσεις

Όχι, δεν έχει κορτιζόνη. Το Aerolin είναι βρογχοδιασταλτικό. Περιέχει σαλβουταμόλη που είναι Β2 διεγέρτης βραχείας δράσης. Η σαλβουταμόλη διαστέλλει άμεσα τους βρόγχους επιτρέποντας την είσοδο του αέρα με αποτέλεσμα να ανακουφίζεται προσωρινά ο ασθενής.

Το Flixotide περιέχει φλουτικαζόνη προπιονική που είναι κορτικοστεροειδές με αντιφλεγμονώδη δράση στους πνεύμονες. Με τη λήψη του μειώνονται τα συμπτώματα και η επιδείνωση του άσθματος.

Τα κορτικοστεροειδή θεωρούνται φάρμακα πρόληψης και θεραπείας, ενώ τα βροχγοδιασταλτικά είναι φάρμακα ανακούφισης.

Μπράβο ! Μπράβο ! :P:p:p:p:p

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Καλησπερα μπορω να πω πως κι εγω ανχωθηκα τωρα σχετικα με την διακοπει τους γιατι κι εγω μια κι εξω το σταματαγα.εν το μεταξυ ειμαι στην φαση που ψαχνω να βρω αλλον παιδιατρο γιατι αυτος που εχω τωρα εχει εδω κι 1,5 μηνα το παιδακι μου με βηχα και δεν εχει ερθει να το δει παρα μονο μας δινει τηλεφωνικως soldesanil,atarax,mucosolvan,aerolin k flixotite.....μεσα σε 1,5 μηνα το παιδι μου εχει παρει ολα αυτα.Μοναδικη καλυτερευσει ειδαμε με τα εισπνεομενα αλλα και αυτα μας ειπε να του τα δωσουμε για 5 μερες,το παιδι συνηλθε λιγο αλλα ξανα κυλησε κι ετσι απο δικη μου κινηση θα του δωσω αερολιν flixotite μεχρι να δω να του σταματησει ο βηχας..Δεν θελω να το παιζω γιατρος απο μονη μου και γι'αυτο ψανχω να βρω παιδιατρο στο περιστερι αν γνωριζεται καμια μανουλα!

• 3 χρόνια μετά...

Καλησπέρα και από εμένα,

η κόρη μας (4+ ετών) εδώ και λίγες μέρες έβηχε αρκετά, και όταν την άκουσε ο παιδίατρος μας είπε θεραπεία με aerolin & flixotide 125mcg. Το aerolin 3 φορές τη μέρα x 2 ψεκασμοί και flixotide 2 φορές τη μέρα x 2 ψεκασμοί.

Αυτό που μας ανησυχεί όμως είναι ότι το φύλλο οδηγιών του flixotide αναγράφει ότι η δοσολογία 125mcg δεν προορίζεται για παιδιά μικρότερα των 16 ετών και ότι η μέγιστη δοσολογία κάθε φορά για παιδιά μεγαλύτερα των 4 ετών είναι 50-100 μικρογραμμάρια δύο φορές τη μέρα, με τη μέγιστη δόση να μπορεί να ανέλθει στα 200 μικρογραμμάρια υπό την προυπόθεση τακτικής ιατρικής παρακολούθησης!

Τι κάνουμε; Μήπως να της δίνω μόνο μια εισπνοή κάθε φορά;

Και εμενα η Παιδιατρος την ιδια φορολογία μας εχει οποτε δεν νομιζω να ειναι λαθος γιατι το εχω διασταυρώσει.απλα να θυμασαι οτι το φλεξονταιτ κόβεται σταδιακά οχι αποτομα

Στα παιδιά δίνουν συνήθως το flixotide 50. Το γράφει και επάνω το κουτί (για παιδιά). Μίλα πάλι με την παιδίατρο. Εγώ μια φορά έτυχε να έχω το 125, το είπα στην παιδίατρο και μου είπε να το δώσω αλλά σε μικρότερη δόση.

και εμεις αυτο το σκευασμα παιρνουμε οταν χρειαζεται...αν το χρησιμοποιησεις μονον τρια 24ωρα,κοβεται αυτοματως...αν το χρησιμοποιησεις για παραπανω μερες,τοτε το κοβεις σταδιακα μειωνοντας ημερισιως απο εναν ψεκασμο...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Το flixotide των 125 θελει ενα ψεκασμο και οχι δυο, διευκρινησε το με την παιδιατρο σου μπορει να μπερδευτηκε. Των 50 θελει δυο ψεκασμους. Και δεν ξερω αν στο ειπε πρεπει να περασει τουλαχιστον μιση ωρα αφου εχεις δωσει αερολιν για να δωσεις το αλλο. Κανει και ο γιος μου συνεχεια οποτε αρρωσταινει.

• 1 χρόνο μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...