Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρέπει να μειωθούν τα δίδακτρα των ιδιωτικών

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 235
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

......Δεν είμαι απόγονος του Ωνάση αλλά δεν κυκλοφορώ και ρακένδυτη. Βιώνω όπως οι περισσότεροι μικρομεσαίοι την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας μας, με μείωση στο μισθό μου, χαράτσια, έμμεσους φόρους κοκ. Και, ναι, νομίζω ότι έχω δικαίωμα να (διαλέξτε ρήμα) πω, εισηγηθώ, προτείνω, ζητήσω, από το σχολείο να προχωρήσει σε μια - έστω - συμβολική μείωση των διδάκτρων, όχι μόνο γιατί κάποιοι δυσκολεύονται πραγματικά να ανταπεξέλθουν σε αυτά, αλλά και για "να αποδείξει το σχολείο" ότι δε ζει σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν με εμάς.

Εννοείται, ότι ποτέ δε θα πρότεινα να προβούν σε μείωση των μισθών των εκπαιδευτικών ή του υπόλοιπου προσωπικού. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο.

Ακριβώς αυτό!!

DZLjp2.png

LVTCp2.png

Ποτέ δεν συσχέτισα το χρήμα με την εκπαίδευση. Το συσχέτισα μόνο με την παραγωγικότητά μου. Από εκεί και πέρα ρε κορίτσια, πώς μπορείτε να δίνετε συμβουλές για το τι πρεπει να κάνει ο υπόλοιπος κόσμος? Πόσο καλύτερα νιώθετε ότι γνωρίζετε τι πρέπει να γίνει...ειλικρινά εκπλήσσομαι:confused:..

Εσύ πώς μπορείς να ξέρεις με ποιά ιδιότητα μιλάει ο καθένας? Καθηγήτρια Αγγλικών είμαι και έχω περάσει από 4 ιδιωτικά δημοτικά των Αθηνών. Αλλά ακόμα και χωρίς αυτή την ιδιότητα με εκπλήσσει που σου κάνει εντύπωση το ότι εκφράζουμε τη γνώμη μας.

Πηγαίνω το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο. Είναι τώρα στην 3η τάξη.

Θέλω να ελπίζω ότι θα μπορέσει να τελειώσει τουλάχιστον το δημοτικό εκεί, γιατί δε θα ήθελα να αλλάξει περιβάλλον και να χάσει τους φίλους του.

Δεν είμαι απόγονος του Ωνάση αλλά δεν κυκλοφορώ και ρακένδυτη. Βιώνω όπως οι περισσότεροι μικρομεσαίοι την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας μας, με μείωση στο μισθό μου, χαράτσια, έμμεσους φόρους κοκ. Και, ναι, νομίζω ότι έχω δικαίωμα να (διαλέξτε ρήμα) πω, εισηγηθώ, προτείνω, ζητήσω, από το σχολείο να προχωρήσει σε μια - έστω - συμβολική μείωση των διδάκτρων, όχι μόνο γιατί κάποιοι δυσκολεύονται πραγματικά να ανταπεξέλθουν σε αυτά, αλλά και για "να αποδείξει το σχολείο" ότι δε ζει σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν με εμάς.

Εννοείται, ότι ποτέ δε θα πρότεινα να προβούν σε μείωση των μισθών των εκπαιδευτικών ή του υπόλοιπου προσωπικού. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο.

Συμφωνώ απόλυτα !!!

Συγνωμη αλλα αν υπαρχει παραπονο ας πανε στα δημοσια που υποτιθεται οτι δεν πληρωνουμε και τιποτα

Παραπονο υπαρχει οσον αφορα τα βιβλια και το παραβολο, αλλα η επιλογη καποιου να παει σε ιδιωτικο σχολειο το παιδι του, ειναι συνηθως παρα πολυ καλα σταθμισμενη και σιγουρα δεν θα επηρεαστει απο αυτες τις λεπτομερειες. Οι λογοι που επελεξε καποιος ιδιωτικο ειναι πολυ σημαντικοι γι αυτον, και δεν καλυπτονται απο το δημοσιο σχολειο επουδενι.

Το θεμα δεν αφορουσε αυτο ομως, αλλα το γεγονος οτι οντως οσοι φοιτουν σε ιδιωτικα σχολεια, ναι κανουν καλο οικονομικα, εμμεσα και αμεσα, στο δημοσιο σχολειο. Αν φοιτουσαν ολοι στα δημοσια, τα πραγματα θα ηταν χειροτερα για ολους, με τις παρουσες συνθηκες.-

Διαφημίσεις

Θέλω να ελπίζω ότι θα μπορέσει να τελειώσει τουλάχιστον το δημοτικό εκεί, γιατί δε θα ήθελα να αλλάξει περιβάλλον και να χάσει τους φίλους του.

Δεν είμαι απόγονος του Ωνάση αλλά δεν κυκλοφορώ και ρακένδυτη. Βιώνω όπως οι περισσότεροι μικρομεσαίοι την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας μας, με μείωση στο μισθό μου, χαράτσια, έμμεσους φόρους κοκ. Και, ναι, νομίζω ότι έχω δικαίωμα να (διαλέξτε ρήμα) πω, εισηγηθώ, προτείνω, ζητήσω, από το σχολείο να προχωρήσει σε μια - έστω - συμβολική μείωση των διδάκτρων, όχι μόνο γιατί κάποιοι δυσκολεύονται πραγματικά να ανταπεξέλθουν σε αυτά, αλλά και για "να αποδείξει το σχολείο" ότι δε ζει σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν με εμάς.

Δεν υπαρχει περιπτωση το σχολειο να κανει μειωση διδακτρων και να μην μειωσει τους μισθους των εκαπιδευτικων . Δυστυχως δεν μπορεις να εξασαφαλισεις οτι η δικη σου εκπτωση δεν θα σημανει απολυσεις, απληρωτες υπερωριες και μειωσεις μισθων.

Υπαρχει περιπτωση ο καθε σχολαρχης να δεχθει να μειωθει το κερδος του? Απλως θα μεταβιβασει την εκπτωση σου στον ηδη κουτσουρεμενο μισθο των εκπαιδευτικων του.

Δεν υπαρχει περιπτωση το σχολειο να κανει μειωση διδακτρων και να μην μειωσει τους μισθους των εκαπιδευτικων . Δυστυχως δεν μπορεις να εξασαφαλισεις οτι η δικη σου εκπτωση δεν θα σημανει απολυσεις, απληρωτες υπερωριες και μειωσεις μισθων.

Υπαρχει περιπτωση ο καθε σχολαρχης να δεχθει να μειωθει το κερδος του? Απλως θα μεταβιβασει την εκπτωση σου στον ηδη κουτσουρεμενο μισθο των εκπαιδευτικων του.

Δεν είναι απαραίτητο να μειώσει μισθούς. Μπορεί να κάνει περικοπές από άλλα έξοδα. Όπως να μειώσει τις εκδηλώσεις - που όλα τα ιδιωτικά σχολεία κάνουν. Να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα, όπως μειώνουμε όλοι στα σπίτια μας τα έξοδα αυτά. Και βέβαια να μειώσει τα κέρδη του.

Και ας μην βάζουμε ΟΛΑ τα ιδιωτικά σχολεία στον ίδιο "κουβά". Υπάρχουν και ιδιωτικά σχολεία με μεγαλύτερη κοινωνική μέριμνα απ'ότι άλλα και η δ/νση των σχολείων αυτών (γιατί ο ορός "σχολάρχης" με ενοχλεί λίγο) δεν αποσκοπεί ΠΑΝΤΑ στο μεγαλύτερο κέρδος αλλά και στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται.

το εχουμε χασει τελειως????? δηλαδη αν δεν γινει εκπτωση και απο τους καθηγητες και απο παντου και παρουμε τα παιδια απο το σχολειο εμεις, ο καθηγητης δεν θα απολυθει γιατι τα εσοδα του σχολειου θα μειωθουν? ο καθηγητης δεν θα ειναι περιττος αν Παμε τα παιδια μας στα δημοσιο

αν εχω διαμερισμα και δεν μπορω να το νοικιασω δεν θα ριξω τιμη?

σε αυτες τις εποχες ΧΑΝΟΜΑΙ ΟΛΟΙ απο το κερδος μας, και οι μισθωτες και οι σχολαρχες οπως λες, γιατι στο τελος και ο σχολαρχης θα κλεισει και ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ γιατι απλα δεν θα υπαρχουν παιδια στα ιδιωτικα εκτος απο πολυ λιγα ιδιωτικα πολυ χαι για παιδια χαι οικογενειων χαι,,,,ολοι θα ριξουμε απο λιγο το κερδος ΟΛΟΙ,,και θα πεσουν αναγκαστικα ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ για συνυπαρξουμε αρμονικα ολοι

για την εκφραση το εχουμε χασει τελειως, τροπος του λεγειν μην το παρεις προσωπικα κελ

Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα ... "ψάχνουμε να το βρούμε" για να βιώσουμε τα νέα δεδομένα ...

Διαφημίσεις

Αν υπάρχουν περιθώρια γιατί να μην τα εξαντλήσει κάποιος ώστε να συνεχίσει να παρέχει αυτά που επιθυμεί στο παιδί του?

.

Δεν διαφωνω με αυτό ,,ούτε και έγραψα να παραιτηθεί από την διεκδίκησή της.

Ευχήθηκα στη θεματοθέτρια να τα καταφέρει

p7z6p3.pngsQqep3.png

Εσύ πώς μπορείς να ξέρεις με ποιά ιδιότητα μιλάει ο καθένας? Καθηγήτρια Αγγλικών είμαι και έχω περάσει από 4 ιδιωτικά δημοτικά των Αθηνών. Αλλά ακόμα και χωρίς αυτή την ιδιότητα με εκπλήσσει που σου κάνει εντύπωση το ότι εκφράζουμε τη γνώμη μας.

Το ότι είσαι καθηγήτρια αγγλικών σου δίνει το δικαίωμα να πιστεύεις οτι γνωρίζεις καλύτερα τι πρέπει να μάθει ένας γονιός στο παιδί του?:confused:.

Αυτό δεν είναι άποψη για το αν πρέπει να μειωθούν τα δίδακτρα σε ιδιωτικά. Αυτό είναι ψευδαίσθηση ότι εσύ γνωρίζεις καλύτερα την κατάσταση της κάθε οικογένειας απο τον άμεσα ενδιαφερόμενο.

Τα νέα δεδομένα που ανέφερες εφαρμόζονται ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ για το σπίτι του καθενός. Συμβουλές για το τι θα κάνω στο παιδί μου και πού θα χρησιμοποιήσω τα λευτά , δεν ζήτησα!;)

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Η δική μου γνώμη πάνω στο θέμα μείωσης το διδάκτρων είναι ναι μεν να μειωθούν, αλλά θεωρώ εντελώς απαράδεκτο να ζητάμε να μειωθούν μέσω μείωσης μισθών. Ας μειωθούν τα ποσοστά κέρδους του επιχειρηματία ( λέω τώρα εγώ ).

Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι έχετε παρεξηγήσει τα λόγια της ZVH. Προσωπικά δεν μου βγάζουν σε καμία περίπτωση τα ποστ της το όσα δεν φτάνει η αλεπού. Λέει το λογικό με πολύ απλά λόγια. Οι καιροί δυστυχώς έχουν αλλάξει από το άσπρο-μαύρο και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά. Το ιδιωτικό σχολείο είναι είδος πολυτελείας, το είδος πολυτελείας απευθύνεται σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Εναλλακτική υπάρχει, άρα δεν απαιτούμε αλλά απλά θα θέλαμε να… ή καλό θα ήταν να… Και από κει και πέρα είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε ιδιοκτήτη στο τι θα κάνει με την επιχείρηση του.

rQGhp3.png

Δεν είναι απαραίτητο να μειώσει μισθούς. Μπορεί να κάνει περικοπές από άλλα έξοδα. Όπως να μειώσει τις εκδηλώσεις - που όλα τα ιδιωτικά σχολεία κάνουν. Να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα, όπως μειώνουμε όλοι στα σπίτια μας τα έξοδα αυτά. Και βέβαια να μειώσει τα κέρδη του.

Και ας μην βάζουμε ΟΛΑ τα ιδιωτικά σχολεία στον ίδιο "κουβά". Υπάρχουν και ιδιωτικά σχολεία με μεγαλύτερη κοινωνική μέριμνα απ'ότι άλλα και η δ/νση των σχολείων αυτών (γιατί ο ορός "σχολάρχης" με ενοχλεί λίγο) δεν αποσκοπεί ΠΑΝΤΑ στο μεγαλύτερο κέρδος αλλά και στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται.

Σε αυτο εχεις απολυτο δικιο. Υπαρχουν αρκετα σχολεια που δεν εβαζαν πανω απο ολα το χρημα και παρειχαν την εκπαιδευση ως κοινωνικο αγαθο. Εγω η ιδια εξαλλου εχω υπεραμυνθει κατα καιρους οτι δεν πρεπει να βαζουμε ολα τα σχολεια στο ιδιο τσουβαλι. Αυτα ομως τα σχολεια απο παλια δεν ηταν εμπορικες επιχειρησεις και αρα ειχαν κρατησει φυσιολογικα διδακτρα οποτε δεν εχουν μεγαλο λιπος να καψουν. Αλλωστε καποια απο αυτα τα σχολεια εχουν προχωρησει ηδη σε μειωσεις διδακτρων απο την περασμενη χρονια και οι εκπαιδευτικοι εχουν συμφωνησει απο μονοι τους στη μειωση μισθων για να μην γινουν απολυσεις συναδελφων.

Εγω δε μιλησα για αυτα τα σχολεια αλλα για τα σχολεια που λειτουργουν ως επιχειρησεις. Που εχουν περιθωρια να συρρικνωσουν τμηματα και να ακολουθησουν διαδικασιες για να μην εχουν καμια οικονομικη απωλεια ακομη και αν χασουν καποια παιδια. Σε αυτα τα σχολεια στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα.

Δυστυχως αναφερονται ως σχολαρχες γιατι οι περισσοτεροι απο αυτους δεν ειναι εκπαιδευτικοι αλλα ιδιοκτητες ή μετοχοι ή πτυχιουχοι διοικησης επιχειρησεως .

Για τη διαφορα απο ιδιωτικο σε ιδιωτικο εχουν αναφερθεί πολλα σε αλλο θεμα και εγω η ιδια εχω επαναλαβει πολλες φορες οτι απο σχολειο σε σχολειο υπαρχουν μεγαλες διαφορες.

Σε αυτο εχεις απολυτο δικιο. Υπαρχουν αρκετα σχολεια που δεν εβαζαν πανω απο ολα το χρημα και παρειχαν την εκπαιδευση ως κοινωνικο αγαθο. Εγω η ιδια εξαλλου εχω υπεραμυνθει κατα καιρους οτι δεν πρεπει να βαζουμε ολα τα σχολεια στο ιδιο τσουβαλι. Αυτα ομως τα σχολεια απο παλια δεν ηταν εμπορικες επιχειρησεις και αρα ειχαν κρατησει φυσιολογικα διδακτρα οποτε δεν εχουν μεγαλο λιπος να καψουν. Αλλωστε καποια απο αυτα τα σχολεια εχουν προχωρησει ηδη σε μειωσεις διδακτρων απο την περασμενη χρονια και οι εκπαιδευτικοι εχουν συμφωνησει απο μονοι τους στη μειωση μισθων για να μην γινουν απολυσεις συναδελφων.

Εγω δε μιλησα για αυτα τα σχολεια αλλα για τα σχολεια που λειτουργουν ως επιχειρησεις. Που εχουν περιθωρια να συρρικνωσουν τμηματα και να ακολουθησουν διαδικασιες για να μην εχουν καμια οικονομικη απωλεια ακομη και αν χασουν καποια παιδια. Σε αυτα τα σχολεια στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα.

Δυστυχως αναφερονται ως σχολαρχες γιατι οι περισσοτεροι απο αυτους δεν ειναι εκπαιδευτικοι αλλα ιδιοκτητες ή μετοχοι ή πτυχιουχοι διοικησης επιχειρησεως .

Για τη διαφορα απο ιδιωτικο σε ιδιωτικο εχουν αναφερθεί πολλα σε αλλο θεμα και εγω η ιδια εχω επαναλαβει πολλες φορες οτι απο σχολειο σε σχολειο υπαρχουν μεγαλες διαφορες.

Πολύ ωραία, κι εγώ συμφωνώ στα περισσότερα όσα λες. Θεωρώ ότι στο παρόν post μιλάμε για τα "μικρομεσαία" σχολεία, που ήταν μέχρι πρότινος προσιτά στους περισσότερους ενδιαφερόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση και άρα, μικρομεσαίους, όπως οι περισσότεροι που μιλάμε στο παρόν. Γιατί για τα υπόλοιπα, και ας μην αναφερθούμε ονομαστικά, είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους, δεν τίθεται θέμα να κουβεντιάζουμε αν θα κάνουν μειώσεις ή όχι γιατί η πλειοψηφία στην οποία απευθύνονται αμφιβάλλω αν αντιμετωπίζουν σήμερα οικονομικό πρόβλημα. Εγώ "έκοψα" τη γυναίκα που ερχόταν να με βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού μία φορά την εβδομάδα, όπως έκοψα και πολλά άλλα έξοδα καθημερινά και μηνιαία γιατί είναι προτεραιότητά μου - όσο αντέχω - να συνεχίσουν τα παιδιά μου στο ιδιωτικό σχολείο. Αμφιβάλλω αν οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα πολύ ακριβά σχολεία θα μπουν στη διαδικασία αυτή, αφενός γιατί δεν έχουν αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα και αφετέρου γιατί δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς την .... φιλιππινέζα (τυχαία η επιλογή της εθνικότητας!).

Διαφημίσεις

το εχουμε χασει τελειως????? δηλαδη αν δεν γινει εκπτωση και απο τους καθηγητες και απο παντου και παρουμε τα παιδια απο το σχολειο εμεις, ο καθηγητης δεν θα απολυθει γιατι τα εσοδα του σχολειου θα μειωθουν? ο καθηγητης δεν θα ειναι περιττος αν Παμε τα παιδια μας στα δημοσιο

αν εχω διαμερισμα και δεν μπορω να το νοικιασω δεν θα ριξω τιμη?

σε αυτες τις εποχες ΧΑΝΟΜΑΙ ΟΛΟΙ απο το κερδος μας, και οι μισθωτες και οι σχολαρχες οπως λες, γιατι στο τελος και ο σχολαρχης θα κλεισει και ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ γιατι απλα δεν θα υπαρχουν παιδια στα ιδιωτικα εκτος απο πολυ λιγα ιδιωτικα πολυ χαι για παιδια χαι οικογενειων χαι,,,,ολοι θα ριξουμε απο λιγο το κερδος ΟΛΟΙ,,και θα πεσουν αναγκαστικα ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ για συνυπαρξουμε αρμονικα ολοι

Συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες. Σε αρκετα ιδιωτικα εχουν πεσει και τιμες και μισθοι και σε πολλα απο αυτα συναινετικα για να μην απολυθουν ανθρωποι καιπολλοι στηριζουν το σχολειογια να στηριξουν το σχολειο. ΟΙ ιδιοι οι εργαζομενοι γνωριζουν τα του οικου τους και πολλοι βαζουν πλατη για να συνεχισει να δουλευει το σχολειο βαζοντας νερο στο κρασι τους. Εξαλλου ολοι γνωριζουν οτι σε αυτα τα σχολεια εχουν γινει μειωσεις στα διδακτρα και εχουν αυξηθει οι παροχες για να γινουν πιοανταγωνιστικα. στα σχολεια που δεν συμφωνουν οι εκπαιδευτικοι τους ειναι σχολεια με υψηλο ποσο διδακτρων, τεραστια κερδη που επιθυμουν περαιτερω αυξηση των εσοδων του βασισμενοι στις μειωσεις μισθων και χωρις να μειωνουν τα διδακτρα.

Πολύ ωραία, κι εγώ συμφωνώ στα περισσότερα όσα λες. Θεωρώ ότι στο παρόν post μιλάμε για τα "μικρομεσαία" σχολεία, που ήταν μέχρι πρότινος προσιτά στους περισσότερους ενδιαφερόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση και άρα, μικρομεσαίους, όπως οι περισσότεροι που μιλάμε στο παρόν. Γιατί για τα υπόλοιπα, και ας μην αναφερθούμε ονομαστικά, είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους, δεν τίθεται θέμα να κουβεντιάζουμε αν θα κάνουν μειώσεις ή όχι γιατί η πλειοψηφία στην οποία απευθύνονται αμφιβάλλω αν αντιμετωπίζουν σήμερα οικονομικό πρόβλημα. Εγώ "έκοψα" τη γυναίκα που ερχόταν να με βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού μία φορά την εβδομάδα, όπως έκοψα και πολλά άλλα έξοδα καθημερινά και μηνιαία γιατί είναι προτεραιότητά μου - όσο αντέχω - να συνεχίσουν τα παιδιά μου στο ιδιωτικό σχολείο. Αμφιβάλλω αν οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα πολύ ακριβά σχολεία θα μπουν στη διαδικασία αυτή, αφενός γιατί δεν έχουν αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα και αφετέρου γιατί δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς την .... φιλιππινέζα (τυχαία η επιλογή της εθνικότητας!).

Το θεμα ξεκινησε για τα ελληνογερμανικα των 8.500 ευρω. Τη διακριση την καναμε στην πορεια οτι δεν εχουν το ιδιο περιθωριο κερδους τα σχολεια των 10.000 ευρω με 6-7 τμηματα ανα ταξη και τα σχολεια των 3000-4000 ευρω με 1-2 τμηματα ανα ταξη

για την εκφραση το εχουμε χασει τελειως, τροπος του λεγειν μην το παρεις προσωπικα κελ

Μην ανησυχεις δεν το παιρνω προσωπικα . Και εγω ετσι λεεω οταν παω στο σουπερμαρκετ και βλεπω τις τιμες να ανεβαινουν οταν ο μισθος μου εχει κατεβει πανω απο 40%.

Αλλα να σου πω την αληθεια την τελευταια φορα που πηγα στο σουπερμαρκετ και ειδα τις τιμες ανεβασμενες και νεκρα απο προσωπικο σκεφτηκα πρωτα τους ανθρωπουςπου μαλλον απολυθηκαν και μετα το πορτοφολι μου που δεν εφτανε να παρω ουτε τα βασικα.

Δυστυχως για ολους μας η κατρακυλα δεν θα εχει τελος.......

Εγώ "έκοψα" τη γυναίκα που ερχόταν να με βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού μία φορά την εβδομάδα, όπως έκοψα και πολλά άλλα έξοδα καθημερινά και μηνιαία γιατί είναι προτεραιότητά μου - όσο αντέχω - να συνεχίσουν τα παιδιά μου στο ιδιωτικό σχολείο. Αμφιβάλλω αν οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα πολύ ακριβά σχολεία θα μπουν στη διαδικασία αυτή, αφενός γιατί δεν έχουν αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα και αφετέρου γιατί δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς την .... φιλιππινέζα (τυχαία η επιλογή της εθνικότητας!).

Πες μου σε παρακαλώ όσο μπορείς πιο αναλυτικά τι έκοψες, γιατί ειλικρινά κάθε μέρα σπάω το κεφάλι μου να βρω τι θα μπορούσα να κόψω. Σχετικά με τη γυναίκα, την φέρνω μία φορά στον 1,5 μήνα για τα χοντρά. Τι άλλο μπορεί να κόψει κανείς σε μία φυσιολογική οικογένεια που δεν κάνει έτσι κι αλλιώς υπερβολές και νεοπλουτίστικα έξοδα? Στόχος είναι πάντα να μην υπάρξει πρόβλημα στο ιδιωτικό του παιδιού και γι'αυτό θα έκανα τα πάντα. Αλλά πραγματικά θα ήθελα τη γνώμη και τον τρόπο "δράσης" κάποιας άλλης μαμάς με αντίστοιχο θέμα για να δω μήπως κάτι μου ξεφεύγει, επειδή ίσως έχουμε συνιθήσει λίγο διαφορετικά όλα τα χρόνια.

Πες μου σε παρακαλώ όσο μπορείς πιο αναλυτικά τι έκοψες, γιατί ειλικρινά κάθε μέρα σπάω το κεφάλι μου να βρω τι θα μπορούσα να κόψω. Σχετικά με τη γυναίκα, την φέρνω μία φορά στον 1,5 μήνα για τα χοντρά. Τι άλλο μπορεί να κόψει κανείς σε μία φυσιολογική οικογένεια που δεν κάνει έτσι κι αλλιώς υπερβολές και νεοπλουτίστικα έξοδα? Στόχος είναι πάντα να μην υπάρξει πρόβλημα στο ιδιωτικό του παιδιού και γι'αυτό θα έκανα τα πάντα. Αλλά πραγματικά θα ήθελα τη γνώμη και τον τρόπο "δράσης" κάποιας άλλης μαμάς με αντίστοιχο θέμα για να δω μήπως κάτι μου ξεφεύγει, επειδή ίσως έχουμε συνιθήσει λίγο διαφορετικά όλα τα χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα και πολλές "πολυτέλειες" να κόψω ! Τη γυναίκα όπως έγραψα πιο πάνω, το parking που πλήρωνα με το μήνα για να μην γυρνάω σαν την άδικη κατάρα κάθε μέρα για να βρω να παρκάρω (τώρα γυρνάω σαν την άδικη κατάρα), τις εξόδους για φαγητό, ποτό, bowling, γίνονται πια πολύ-πολύ περιορισμένα, από ρούχα και παπούτσια δεν αγοράζουμε σχεδόν τίποτα, μόνο τα απολύτως απαραίτητα για τα παιδιά, στο S/M ψωνίζω τα απολύτως πάλι απαραίτητα και φροντίζω να μην πετάμε τίποτα από φαγώσιμο, δεν αγοράζουμε πλέον εφημερίδες και περιοδικά και πολλά άλλα τέτοια που ίσως ακούγονται μικρά όμως αν τα αθροίσεις συνολικά είναι ένα σεβαστό ποσό. Τι να σου πω, ακόμα και τον καφέ που έπαιρνα το πρωί πριν πάω στο γραφείο έκοψα (πολυτέλεια δεν είναι και αυτή ???) !!!

Μόνο που βγαίνουμε off topic τώρα ...

Αλλαξε τις λαμπες με τις οικλογικες και κανε αιτηση στη δεη για νυχτερινο ρευμα (αν σε βολευουν οι ωρες)

Αν πηγαινεις κομμωτηριο ή βγαινετε εξω το περιοριζεις στη μια φορά το εξαμηνο

Ρουχα οικονομικα για τα παιδιά και μονο τα απολυτως αναγκαια δικα σας για να μην ειστε σαν λετσοι στην εργασια σας

Φτιαχνεις εβδομαδιαιο προγραμμα φαγητου και τα υλικα που σου χρειαζονται για την παρασκευή του τα γραφεις σε λιστα (την οποια και τηρεις αυστηρά)

Κοβεις το αγοραστο σνακ στη δουλεια και το καφε

Προσπαθεις να περιορισεις στο ελαχιστο το αυτοκινητο Δες αν μπορεις να κανεις μετατροπη στον κινητηρα να δουλευει με υγραεριο

Διαλλεγεις το πιο οικονομικο προγραμμα κινητης τηλεφωνιας

Παιζεις τζοκερ μια φορα το 15νθημερο

p7z6p3.pngsQqep3.png

like! :idea:

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα και πολλές "πολυτέλειες" να κόψω ! Τη γυναίκα όπως έγραψα πιο πάνω, το parking που πλήρωνα με το μήνα για να μην γυρνάω σαν την άδικη κατάρα κάθε μέρα για να βρω να παρκάρω (τώρα γυρνάω σαν την άδικη κατάρα), τις εξόδους για φαγητό, ποτό, bowling, γίνονται πια πολύ-πολύ περιορισμένα, από ρούχα και παπούτσια δεν αγοράζουμε σχεδόν τίποτα, μόνο τα απολύτως απαραίτητα για τα παιδιά, στο S/M ψωνίζω τα απολύτως πάλι απαραίτητα και φροντίζω να μην πετάμε τίποτα από φαγώσιμο, δεν αγοράζουμε πλέον εφημερίδες και περιοδικά και πολλά άλλα τέτοια που ίσως ακούγονται μικρά όμως αν τα αθροίσεις συνολικά είναι ένα σεβαστό ποσό. Τι να σου πω, ακόμα και τον καφέ που έπαιρνα το πρωί πριν πάω στο γραφείο έκοψα (πολυτέλεια δεν είναι και αυτή ???) !!!

Μόνο που βγαίνουμε off topic τώρα ...

Πολλή παραπλήσια η ζωή μας! Εκεί που μου ξεφεύγει ακόμη λίγο είναι το S/M, γιατί και αρκετά αναγκάζομαι να πάρω και πολλές φορές πετάγονται! Εξοδοι για φαγητό σημαίνει πλέον για μας κάθε 15νθήμερο delivery σουβλάκι ή στη θάλασσα αν ο καιρός είναι καλός, σε σουβλατζίδικό πάλι. Από τις 5 εφημερίδες την εβδομάδα παίρνουμε μία. Καφέ+σνακ ποτέ. Ελεος δηλαδή!!! Και δεν βγαίνουμε καθόλου off topic!!!!!:-D Αυτό τους καίει όλους για να συνεχίσουν να καλύπτουν αυτά που κάθε οικογένεια θεωρεί απαραίτητα (π.χ. ιδιωτική εκπαίδευση).

Αλλαξε τις λαμπες με τις οικλογικες και κανε αιτηση στη δεη για νυχτερινο ρευμα (αν σε βολευουν οι ωρες)

Αν πηγαινεις κομμωτηριο ή βγαινετε εξω το περιοριζεις στη μια φορά το εξαμηνο

Ρουχα οικονομικα για τα παιδιά και μονο τα απολυτως αναγκαια δικα σας για να μην ειστε σαν λετσοι στην εργασια σας

Φτιαχνεις εβδομαδιαιο προγραμμα φαγητου και τα υλικα που σου χρειαζονται για την παρασκευή του τα γραφεις σε λιστα (την οποια και τηρεις αυστηρά)

Κοβεις το αγοραστο σνακ στη δουλεια και το καφε

Προσπαθεις να περιορισεις στο ελαχιστο το αυτοκινητο Δες αν μπορεις να κανεις μετατροπη στον κινητηρα να δουλευει με υγραεριο

Διαλλεγεις το πιο οικονομικο προγραμμα κινητης τηλεφωνιας

Παιζεις τζοκερ μια φορα το 15νθημερο

Πολύ καλές συμβουλές. Αρκετά από αυτά τα έχουμε ήδη (π.χ. μόνο τέτοιες λάμπες χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια). Σνακ ποτέ απέξω. Πότε πότε κανένα σουβλάκι. Κινητό 10 € / μήνα. Ρούχα στις εκπτώσεις και φθηνά. Το φαγητό μου ξεφεύγει λίγο, αυτό με τον προγραμματισμό.... Δεν τα έχω καταφέρει ακόμη. Οσο για το τζόκερ, δυστυχώς δεν παίζουμε καθόλου γιατί στοιχίζει πολύ και δεν κερδίζεις ποτέ.

H αδερφη μου εκοψε τα 1400 ευρω του σχολικου μαζι με αλλες δυο κυριες που μενουν στην περιοχη της και μεταφερουν τα παιδια εκ περιτροπης. Επίσης το ιδιο εκαναν και καποιοι γονεις στο σχολειο. ΔΗλαδη αυξησαμε το πρωινο ωραριο 7.30 αντι 8 και καποιοι γονεις τα φερνουν οι ιδιοι και το μεσημερι τα παιρνουν παπουδογιαγιαδες κ.λ.π., γειτονες που εχουν και οι δυο παιδια στα σχολεια τα παιρνουν μια ο ενας μια ο αλλος

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...