Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέλει συνέχεια αγκαλιά

talkirti

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια.... νέα μαμά είμαι και γεμάτη απορίες και άγχη (είμαι καλή στο νέο μου ρόλο ή τα έχω ήδη θαλασσώσει και έπεται συνέχεια??). Ο μπέμπης μου είναι μόλις 22 ημερών, θηλάζω αποκλειστικά και προσπαθώ να τον καταλάβω ακόμα. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πώς γίνεται όλη την ημέρα να τρώει και να κοιμάται σχεδόν κατευθείαν και το βράδυ να θέλει συνέχεια αγκαλιά και το στήθος μου για πιπίλα?? Ειδικά το βράδυ, πρέπει να πάει απαραιτήτως η ώρα 1:30 για να κοιμηθεί (το μάτι γαρίδα μέχρι τότε) και αυτό με στήθος, αγκαλιά και κούνημα και φυσικά κλάματα. Βέβαια άπαξ και κοιμηθεί, θα ξυπνήσει μόνο 1 φορά ενδιάμεσα (γύρω στις 4:30 συνήθως) για φαί και μετά στις 7:30-8. Να σημειώσω ότι γενικά μετά τις 6-7 το απόγευμα βρίσκεται σε υπερδιέγερση και γκρινιάζει, κατά πάσα πιθανότητα έχει κολικούς και δείχνει ότι πονάει. Επίσης, έχω να ρωτήσω και το εξής: Είναι φυσιολογικό το ότι δεν μπορεί να μείνει μόνος του στο πορτ μπεμπέ χωρίς να κλαίει? Μόλις τολμήσω να τον αφήσω για λίγο (εννοείται αλλαγμένο και ταϊσμένο), αρχίζει να κλαίει και θέλει αγκαλιές και βόλτες. Μήπως τον έχω μάθει εγώ έτσι και τώρα αυτό παγιώθηκε και δεν αλλάζει? Από την άλλη πάλι, δε μπορώ να τον έχω να κλαίει πάνω από 3-4 λεπτά (σπαράζει και με σκοτώνει..). Κάποιοι μου λένε "μωρό είναι και κλαίει...τί θες να κάνει?" εγώ όμως ανησυχώ ότι πρόκειται για νευρικό μωρό και ότι εγώ τον έχω κάνει έτσι...Αν μπορεί να με διαφωτίσει κάποια κοπέλα, θα είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ.

Το βράδυ πια έχει βαρεθεί έχει χορτάσει ύπνο και εσύ του προσφέρεις την αγκαλιά και το στήθος σου για παιχνίδι, γιαυτό ηρεμεί. Προσπάθησε να το έχεις λίγη περισσότερη ώρα ξύπνιο στη διάρκεια της μέρας (όταν λέμε λίγη εννοούμε απλά να το ξυπνάς πχ 5 λεπτά πιο νωρίς σε κάθε γεύμα).

Για το port bebe, μπορεί να μην του αρέσει επειδή είναι στενό. (μήπως εννοείς relax?)

Αν θέλεις να τον μάθεις αγκαλιές και βόλτες, είσαι σε καλό δρόμο. Αν θέλεις να τον μάθεις να κάθεται και λίγο, ε τότε θα πρέπει να μάθεις να ανέχεσαι και το κλάμα του.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 278
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εγω θελω να πω την εμπειρια μου. Ο μικρος ειναι σχεδον 10 μηνων και θελει να ειναι γατζωμενος πανω μας. Δεν αρνηθηκα ποτε την αγκαλια στο μωρο ομως υπαρχουν και στιγμες που πρεπει να κατσει μονο του για λιγο οπως π.χ. να μαγειρεψω. Εχω αναγκαστει να καθαριζω γαριδες με το μωρο στο χερι. Εχω ριξει μακαρονια με το μωρο στο χερι. Στρωνω τραπεζι με το μωρο στο χερι. Φτιαχνω το γαλα με το μωρο στο χερι. Γιατι δεν θελει να μεινει μονος του. Δεν ειναι οτι ποναει, διψαει, πειναει κτλ. απλα θελει να ειναι πανω μας συνεχεια. Καποιες φορες λεω ποτε θα περπατησει να ανεξαρτητοποιηθει και ολοι μου λενε τοτε θα τον κυνηγαω. Το προτιμω να σας πω την αληθεια.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ναι δινω την αγκαλια μου στο μωρο και μερικες φορες το χρειαζομαι και εγω, αλλα παλι αλλες φορες πρεπει να περιμενει να τελειωσω αυτο που κανω και να τον παρω. Πρεπει να μαθει και να περιμενει οταν κατι δεν ειναι επειγον και απλα κλαιει γιατι θελει να γινει το δικο του.

Καταρχην καλησπερα.Εχω να σου πω το εξης..Εγω που ειμαι η πιο χαζομαμα του κοσμου και εφτασε 2χρονων η κορη μου στην κυριολεξια στην αγγαλια μας και επισησ η μικρη μου ηταν σαν και το δικο σου-δηλαδη ουρλιαζε μονη της και δεν καθοταν(μεχρι που περπατησε)-οταν εκανα δουλειες την αφηνα να ουρλιαζει-ειναι και επικινδυνο να εισαι πανω απο την κατσαρολα με το μωρο,ή να κρατας μαχαιρι και μωρ0-Επισης αν φτιαχνεις γαλα θα το φτιαξεις πιο γρηγορα νε το μωρο κατω.Μπορεις να του βρεις μια δημιουργικη απασχοληση την ωρα που κανεις τη δουλεια σου και να τον εχεις διπλα σου στο καρεκλακι να σε βλεπει.Εγω πχ της εδινα μια κατσαρολα και ενα κουταλι και εκανε οτι κανω την ωρα πυο μαγειρυω-κοπαναγε μεν τη κατσαρολα αλλα απο το ναουρλιαζει το προτιμουσα

Παρολα αυτα ακνε υπομονη>Θα περπετησει και θα φυγεις απο τις αγγαλιες

A14gp2.png

XEMvp2.png

Γειά σας κορίτσια.... νέα μαμά είμαι και γεμάτη απορίες και άγχη (είμαι καλή στο νέο μου ρόλο ή τα έχω ήδη θαλασσώσει και έπεται συνέχεια??). Ο μπέμπης μου είναι μόλις 22 ημερών, θηλάζω αποκλειστικά και προσπαθώ να τον καταλάβω ακόμα. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πώς γίνεται όλη την ημέρα να τρώει και να κοιμάται σχεδόν κατευθείαν και το βράδυ να θέλει συνέχεια αγκαλιά και το στήθος μου για πιπίλα?? Ειδικά το βράδυ, πρέπει να πάει απαραιτήτως η ώρα 1:30 για να κοιμηθεί (το μάτι γαρίδα μέχρι τότε) και αυτό με στήθος, αγκαλιά και κούνημα και φυσικά κλάματα. Βέβαια άπαξ και κοιμηθεί, θα ξυπνήσει μόνο 1 φορά ενδιάμεσα (γύρω στις 4:30 συνήθως) για φαί και μετά στις 7:30-8. Να σημειώσω ότι γενικά μετά τις 6-7 το απόγευμα βρίσκεται σε υπερδιέγερση και γκρινιάζει, κατά πάσα πιθανότητα έχει κολικούς και δείχνει ότι πονάει. Επίσης, έχω να ρωτήσω και το εξής: Είναι φυσιολογικό το ότι δεν μπορεί να μείνει μόνος του στο πορτ μπεμπέ χωρίς να κλαίει? Μόλις τολμήσω να τον αφήσω για λίγο (εννοείται αλλαγμένο και ταϊσμένο), αρχίζει να κλαίει και θέλει αγκαλιές και βόλτες. Μήπως τον έχω μάθει εγώ έτσι και τώρα αυτό παγιώθηκε και δεν αλλάζει? Από την άλλη πάλι, δε μπορώ να τον έχω να κλαίει πάνω από 3-4 λεπτά (σπαράζει και με σκοτώνει..). Κάποιοι μου λένε "μωρό είναι και κλαίει...τί θες να κάνει?" εγώ όμως ανησυχώ ότι πρόκειται για νευρικό μωρό και ότι εγώ τον έχω κάνει έτσι...Αν μπορεί να με διαφωτίσει κάποια κοπέλα, θα είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ.

Το δικο σου πιστευω οτι ειναι παρα πολυ μικρο για να πεις οτι ειναι νευρικο Συμφωνω με Dimitra83.Τωρα ειναι τα ζορια.Κανε λιγο υπομονη και μετα θα δεις τι μωρο εχεις..Απλα προσπαθησε να μην κοιμαται τοσο την ημερα για να στρωσει πιο γρηγορα σωστο προγραμμα.το ξερω οτι την ημερα εχεις κουραστει απο ολη τη νυχτα αλλα φαντασου να σου κανει τη μερα νυχτα!!

A14gp2.png

XEMvp2.png

Και εγω θελω να πω την εμπειρια μου. Ο μικρος ειναι σχεδον 10 μηνων και θελει να ειναι γατζωμενος πανω μας. Δεν αρνηθηκα ποτε την αγκαλια στο μωρο ομως υπαρχουν και στιγμες που πρεπει να κατσει μονο του για λιγο οπως π.χ. να μαγειρεψω. Εχω αναγκαστει να καθαριζω γαριδες με το μωρο στο χερι. Εχω ριξει μακαρονια με το μωρο στο χερι. Στρωνω τραπεζι με το μωρο στο χερι. Φτιαχνω το γαλα με το μωρο στο χερι. Γιατι δεν θελει να μεινει μονος του. Δεν ειναι οτι ποναει, διψαει, πειναει κτλ. απλα θελει να ειναι πανω μας συνεχεια. Καποιες φορες λεω ποτε θα περπατησει να ανεξαρτητοποιηθει και ολοι μου λενε τοτε θα τον κυνηγαω. Το προτιμω να σας πω την αληθεια.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ναι δινω την αγκαλια μου στο μωρο και μερικες φορες το χρειαζομαι και εγω, αλλα παλι αλλες φορες πρεπει να περιμενει να τελειωσω αυτο που κανω και να τον παρω. Πρεπει να μαθει και να περιμενει οταν κατι δεν ειναι επειγον και απλα κλαιει γιατι θελει να γινει το δικο του.

Εμένα η δικιά μου, ακόμα και τώρα που περπατάει, όταν μαγειρεύω, δεν είναι ότι θέλει να γίνει το δικό της, απλά θέλει να είναι αγκαλιά και να βλέπει τι κάνω στον πάγκο!!!!Και επειδή από πολύ μικρή αυτό έκανε, την έχω μάθει και τη φοράω στην πλάτη (με μάρσιπο mei tai) και μαγειρεύω, καθαρίζω πατάτες, πλένω πιάτα, κ.α. Και το μωρό παρακολουθεί τι κάνω και εγώ δουλεύω με ασφάλεια!Τώρα τελευταία άμα κάνω κανά κέικ, την ανεβάζω πάνω στον παγκο, κάθεται εκεί (είναι μεγάλος ο πάγκος και δε φοβάμαι) και της λέω να μου δίνει τα υλικά και έτσι κάνει!Οπότε μη στενοχωριέσαι, απλά έχε τον εκεί, θέλει να είναι "μέσα στα πράγματα!".

Πάντως η αλήθεια ειναι ότι και εγώ δε συμφωνώ με αυτό που λένε "άμα περπατήσει θα κουραστείς παραπάνω", γιατί απλά εμένα από τη στιγμή που περπάτησε, κάθεται μόνη με τις ώρες, πάει όπου θέλει χωρίς να είμαι από πίσω της και γενικά έφυγε από την ακαλιά μου, σε σημείο που και έξω μονη θέλει να περπατάει!!!Οπότε, υπομονή!

Θα συμφωνήσω με τις υπόλοιπες κοπέλες ότι είναι ακόμα πολύ μωρό και θέλει τον χρόνο του για να ηρεμήσει και σιγά-σιγά ν'αρχίσει να μπαίνει σε ένα δικό του πρόγραμμα. Οι πρώτες 40 ημέρες είναι όντως λίγο ζόρι. αλλά σιγά-σιγά η μάνα γνωρίζει το μωρό της, το μωρό γνωρίζει τη μαμά του κι αρχίζουν και αναπτύσσουν μεταξύ τους το δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Παρ'όλα αυτά, θα πρότεινα να είσαι λίγο προσεκτική σε κάποια πράγματα, εκτός και αν έτσι θέλεις να συνεχίσεις και στην πορεία. Προσωπικά δε θήλασα, δυστυχώς, τα μωρά μου, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ενδείκνυται να μαθαίνει το μωρό στο στήθος-πιπίλα. Το στήθος είναι για να θηλάζει, αν θέλει πιπίλα, υπάρχουν οι πιπίλες. Επίσης, πρόσεξε λίγο το κομμάτι "αγκαλιά". Εννοείται ότι δε λέω άσε το παιδί να πλαντάξει στο κλάμα και τέτοια, όχι βέβαια. Εξάλλου είναι ακόμη πολύ μωράκι. Από την άλλη, όμως, κάποια πράγματα εδραιώνονται από την αρχή και με αυτή τη λογική, αν σκέφτεσαι ότι γενικά θέλεις το μωρό να το έχεις συνέχεια στην αγκαλιά σου και αργότερα, οταν θα πάει 6,7,8,9 μηνών και βάλε, τότε είσαι μια χαρά. Αν όμως σκέφτεσαι ότι δε θέλεις να έχεις συνέχεια πάνω σου το μωρό ούτε να το κοιμίζεις κάνοντας βόλτες πάνω-κάτω μέσα στο σπίτι, τότε δειλά-δειλά ξεκίνησε να το αφήνεις για λίγο, λιγάκι, μόνο του στην κούνια του, στο relax του ή όπου αλλού το αφήνεις. Πάντως μην απελπίζεσαι, όσο μεγαλώνει το μωρό, τόσο κάποια πράγματα μπαίνουν από μόνα τους σε κάποιο πρόγραμμα.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

Δε μας είπες όμως τι κάνει και πως αντιδράει αν εσύ δεν τον πάρεις πάνω σου την ώρα που έχεις να κάνεις κάποια δουλειά. Ότι κλαίει, είναι σίγουρο. Αλλά κλαίει κι εσύ αμέσως τρέχεις να τον πάρεις αγκαλιά, κλαίει και ουρλιάζει απαιτώντας αγκαλιά, κλαίει και αν δεν τον πάρεις πάνω σου μετά από λίγο σταματάει; Δεν ξέρω, εγώ έχω δίδυμα και ίσως λόγω συνθηκών δεν τις είχα/έχω ποτέ αγκαλιά όταν κάνω κάποια δουλειά στο σπίτι. Αλλά μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι όταν το κλάμα του παιδιού δεν είναι από πόνο, πείνα, δίψα, στεναχώρια, λερωμένη πάνα ή κάτι τετοιο τέλος πάντων, αλλά είναι "θέλω κι απαιτώ και θα κλαίω έτσι μέχρι να περάσει το δικό μου", τότε με αρκετή υπομονή εκ μέρους σου και επιμονή σταματάει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως είπε και η gavramid, μπορείς να τον έχεις κάπου κοντά σου και να τον κρατάς απασχολημένο με κάτι δημιουργικό, ή κάτι που κάνει καταπληκτικούς θορύβους (για τα παιδιά τα τάπερ της μαμάς και οι κατσαρόλες της είναι φανταστική πηγή ενθουσιασμού και ήχων :D ). Βάλε τη φαντασία σου και θα βρεις διάφορους τρόπους ώστε κι εσύ να κάνεις τις δουλειές σου και το παιδί να διασκεδάζει χωρίς να είναι υποχρεωτικά γατζωμένο από πάνω σου.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Το βράδυ πια έχει βαρεθεί έχει χορτάσει ύπνο και εσύ του προσφέρεις την αγκαλιά και το στήθος σου για παιχνίδι, γιαυτό ηρεμεί. Προσπάθησε να το έχεις λίγη περισσότερη ώρα ξύπνιο στη διάρκεια της μέρας (όταν λέμε λίγη εννοούμε απλά να το ξυπνάς πχ 5 λεπτά πιο νωρίς σε κάθε γεύμα).

Για το port bebe, μπορεί να μην του αρέσει επειδή είναι στενό. (μήπως εννοείς relax?)

Αν θέλεις να τον μάθεις αγκαλιές και βόλτες, είσαι σε καλό δρόμο. Αν θέλεις να τον μάθεις να κάθεται και λίγο, ε τότε θα πρέπει να μάθεις να ανέχεσαι και το κλάμα του.

Δεν τίθεται θέμα ανοχής δικής μου με το κλάμα.... φοβάμαι όμως ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο για ένα τόσο μικρό παιδάκι να το αφήσω να κλαίει για πάνω από μερικά λεπτά (απ' ότι έχω διαβάσει τουλάχιστον, σε αυτή την ηλικία υποτίθεται δεν νουθετείται ένα παιδί). Από την άλλη, σίγουρα δε θέλω να τον μάθω να είναι συνέχεια στα χέρια μας. Αλλά το βράδυ είναι ένα άλλο παιδί!!! Παρεμπιμπτόντως, εννοώ πορτ μπεμπέ και όχι ριλάξ - δεν επιτρέπεται η χρήση ριλάξ ακόμα.... Τον κοιμίζω μια χαρά όλη τη μέρα στο πορτ μπεμπέ....το βράδυ μας τα χαλάει όμως και δεν νομίζω μόνο το βράδυ να μην του καλαρέσει το πορτ μπεμπε και να τον στενεύει. Παντως από βδομάδα θα έχει λίκνο οπότε θα τον τεστάρουμε και εκεί.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

εχεις δοκιμασει να το τυλιξεις ελαφρα σε μια πανα με τα χερακια μεσα?θα νιωσει την ασφαλεια της μητρα ετσι.ο μικρος μου μονο ετσι κοιμοταν κ καθοταν χωρις να κλαιει.κ γω εχω 2 παιδια κ οταν γεννησα το 2ο η μεγαλη ηταν 2 ετων κ κατι.κ βοηθεια δεν εχω απο κανεναν.ουτε οσο θα ηθελα απο τον αντρα μου μιας οταν δεν εχει το εβδομαδιαιο ρεπο ειναι 3 ωρες τη μερα σπιτι.δε γινοταν λοιπον με 2 παιδια να εχω το νεογεννητο ολη μερα αγκαλια.πχ ηθελα να αλλαξω την μεγαλη πως θα το εκανα??ο μικρος ετσι κιαλλιως δεν ηταν νεογεννητο που σπαραζε κ πολυ για αγγαλιες αν δεν υπηρχε λογος.πχ αν πεινουσε πονουσε λερωνε πανα τοτε εκλαιγε πολυ.αν ηθελα να μαγειρεψω (πχ ) τον τυλιγα σε μια πανα κ τον αφηνα μεσα στο παρκο στον ιδιο χωρο μαζι μου.η οταν ηθελα να κανω μπανιο την μεγαλη τον εβαζα στο ριλαξ (εχει ειδικα ριλαξ για νεογεννητα ...τουλαχιστον εδω στη γερμανια εχω δει...) κ οταν ηταν η ωρα του υπνου τον ταιζα αγκαλια φυσικα.αλλες φορες τον επαιρνε ο υπνος στα χερια μμου κ τον αφηνα στο κρεββατακι.λιγη ωρα μετα ξυπνουσε κ εκλαιγε.τοτε τον τυλιγα σε μια πανα τον γυριζα στο πλαι κ κοιμοταν του καλου καιρου

Ειναι πολυ μωρο ακομα για να κακομαθει.

Μαλλον προκειται για κολικους.

Υπομονη μεχρι να περασουν, εμας σταματησαν στις 50 μερες, αλλα ξερω κι αλλους που εκαναν 3 4 μηνες.

Σε αυτην την ηλικια σιγουρα κατι φταιει που κλαιει το παιδι.

Να σου ζησει και ... υπομονη!!!

"Είναι φυσιολογικό το ότι δεν μπορεί να μείνει μόνος του στο πορτ μπεμπέ χωρίς να κλαίει? "

Μια φορά που είχαμε πάει επίσκεψη σε ένα σπίτι και όλη τη ώρα που μείναμε είταν εκεί καθισμένος δεν εκλαιγε, δεν ασχολιόντουσαν οι γονείς του.Το λυπήθηκα.Μου φαίνεται πιο έξυπνο ένα παιδί να κλαίει και να θέλει να γνωρίσει να αγγιξει να γευτεί να αγκαλιαστεί από το να είναι καθηλωμένο σε μία θέση.Για μένα ο μικρούλης είναι πανέξυπνος.Κάτι θέλει να σου πεί."Ακουσέ τον"...

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τις συμβουλές. Dimitra 83 έχω όντως δοκιμάσει το φάσκιωμα (ειδικά όταν δείχνει ότι πονάει) αλλά δεν του αρέσει καθόλου και δεν τον ηρεμεί. Αυτό που έχω δοκιμάσει και πιάνει συνήθως όταν έχει φάει το ενδιάμεσο μεταμεσονύκτιο γεύμα είναι να τον βάλω στο πορτ μπεμπέ χωρίς να τον έχει πάρει ο ύπνος πάνω μου (επαναλαμβάνω ταϊσμένο και αλλαγμένο). Ο κύριος κάνει για 3-4 λεπτά μούτες, ψιλοκλάματα και φωνούλες (πάρε με αγκαλιά να κοιμηθώ και τέτοια...) και στο τέλος τον παίρνει ο ύπνος από μόνο του γιατί νυστάζει έτσι κι αλλιώς. Αυτό όμως δυστυχώς δεν πιάνει ποτέ το βράδυ (π.χ. στις 10 ή 11) πράγμα που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το κλάμα του δεν είναι απλά γκρίνια αλλά ότι μάλλον πονάει κιόλας. Τί να πώ? Όταν γεννιούνται δεν βγαίνουν με οδηγίες χρήσεως...Κάνουμε ό,τι μας φωτίσει ο μεγαλοδύναμος με την ελπίδα ότι είμαστε καλοί γονείς γιατί μόνο το καλό τους θέλουμε...

Να σας ζήσουν τα μωράκια σας!

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Όταν γεννιούνται δεν βγαίνουν με οδηγίες χρήσεως...

Αχ, πόσες φορές το έχω πει, τι καλά να μας τα δίνανε με ένα manual κι ας ήταν και σε ηλεκτρονική μορφή :P

wyaMp2.pngcEVCp2.png

καλησπέρα!

Ειμαι καινουρια στο φορουμ και ηθελα τα φωτα σας για το ζητημα του υπνου.

η μπεμπουλα μας ειναι 3 μηνων και τη θηλαζω αποκλειστικα καθε μιαμιση ωρα (λογω βαρους). Ο θηλασμος κρατα απο 30 ως 45 λεπτα περιπου, το αλλαγμα της πανας αλλα 10 λεπτα και ετσι εχουμε 30 με 40 λεπτα υπνου (υποψιν κανει 10-15 λεπτα για να κοιμηθει). Σας λεω μεγαλο θεμα με τον υπνο! Α, εννοειται με πολυ κουνημα και μονο αγκαλια-αν την αφησεις στο καροτσι εστω και κοιμισμενη ξυπναει. Ευτυχως κοιμαται την νυχτα περιπου 8-10 ωρες.Εννοειται οτι ξυπαει να φαει 2-3 φορες την νυχτα...

Αληθεια τα παιδια του θηλασμου ποτε κοιμουνται αφου ολη την ωρα τρωνε???

Και πως το μαθαινεις να κοιμαται μονο του αφου ολη την μερα ειναι στο στηθος συνεπως αγκαλια σου???

Συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα,περιμενω απαντησεις!

Ευχαριστω...

as1cF3z0g410010MTE5ZGx6fDAwMDQ3MTdkfE91ciBwcmVjaW91cyBpcyBhbHJlYWR5.gif

και ακόμα θηλάζουμε !!!

Δεν θέλει να μείνει μόνος του ή δεν θέλεις να μείνει μόνος του;

Αν το έχεις μάθει να είναι συνέχεια αγκαλιά αυτό θα θέλει! Τι είναι, χαζό; Αφού τώρα το έχει μάθει ότι με το που κλαίει το παίρνεις αγκαλιά, οπότε σε εκμεταλεύεται πλήρως. Τα δικά μας τα δίδυμα που είναι 8 μηνών μια χαρά κάθονται στα καρεκλάκια τους στην κουζίνα και ευχαριστιούνται να παρακολουθούν τι κάνουμε.

Δυστυχώς θα πρέπει να αρχίσεις να ανέχεσαι μερικά λεπτά κλάμα, σιγά σιγά θα μάθει ότι υπάρχουν και οι στιγμές που πρέπει να κάθεται.

Τώρα φυσικά πάλι θα μου επιτεθούν όσες μαμάδες είναι οπαδοί του "φόρα το παιδί σου" κτλ και θα γίνει πάλι ένας μύλος και πάλι θα πλακωθούμε για αυτά που λέω.

Τα μωρά όταν γεννιουνται δεν ξέρουν τίποτα. ούτε αγκαλιά ούτε τίποτα. Όλα τους τα μαθαίνουμε εμείς σιγά σιγά. Δηλαδή όσα παιδιά ήταν στη θερμοκοιτίδα με το που γεννήθηκαν, τα έπαιρνε κανείς αγκαλιά; όχι βέβαια! και στις 20 πρώτες μέρες συνήθως κοιμούνται, και κοιμούνται εκεί που τα βάζουμε, στο κρεβάτι τους ή στην αγκαλιά μας.

Από την 1η μέρα μαθαίνει το μωρό. Σαφώς και του αρέσει η αγκαλιά (σε ποιόν δεν αρέσει) αλλά όταν δεν ξέρει, φυσικά μπορεί να αρχίσει να μαθαίνει ότι κάποιες ώρες είναι στο κρεβάτι του, κάποιες ώρες κάθεται και κάποιες φορές είναι αγκαλιά.

Δεν θελει να χανει λεπτο απο ο,τιδηποτε συμβαινει μεσα στο σπιτι. Αλλα και εγω δεν τον παραταω σε μια ακρη και δεν του δινω σημασια. Ειναι στο καρεκλακι κοντα μου του μιλαω του τραγουδαω, του δινω ενα σωρο πραγματα αλλα εκεινος τιποτα. Θελει να σηκωθει. Απλα καποιες φορες τον αφηνω λιγο παραπανω και ας κλαιει και αλλες ειμαι κουρασμενη απο την δουλεια και μετα στο σπιτι να συμμαζεψω, να μαγειρεψω να του ετοιμασω κρεμες κτλ που δεν αντεχω να ακουω την γκρινια. Το ξερω οτι εχει κακομαθει λιγο και αυτο που δεν εγραψα στο αρχικο μου μηνυμα ειναι οτι επειδη δουλευω τον κραταει η πεθερα μου οπου εκει ξεσαλωνει και εκεινη κανει οτι θελει ο μικρος για να μην κλαιει. Οσες φορες της εχουμε εξηγησει και εγω αλλα και ο αντρας μου πιο εντονα αφου ειναι μητερα του,οτι δεν ειναι σωστο αυτο το πραγμα εκεινη μας λεει οτι σιγα μην αφησει το μωρο να κλαψει και να το ακουει η γειτονια να νομιζει οτι κατι του κανει. Επειδη ομως ειναι πολυ αγχωτικη και μεγαλη γυναικα και φοβαται πολυ δεν μπορουμε να της επιβαλλουμε κατι που δεν μπορει να το κανει. Οποτε μετα τα λουζομαστε και εμεις. Τελος παντων το κλιμα ειναι στραβο απο την αρχη. Ειναι κατι που δεν καταφερα να κανω και ας ελεγα αλλα πριν γεννησω. Οταν μεγαλωνεις το μωρο μονη σου μπορεις να του φερεις στα νερα σου. Δυστηχως γυρισα στη δουλεια πολυ πιο νωρις απο το κανονικο και η πεθερα μου εχοντας ενα πολυ μικρο μωρο να μεγαλωσει επρεπε να κανει οτιδηποτε για να μην κλαει.

Y9MXp3.png

Καταρχην καλησπερα.Εχω να σου πω το εξης..Εγω που ειμαι η πιο χαζομαμα του κοσμου και εφτασε 2χρονων η κορη μου στην κυριολεξια στην αγγαλια μας και επισησ η μικρη μου ηταν σαν και το δικο σου-δηλαδη ουρλιαζε μονη της και δεν καθοταν(μεχρι που περπατησε)-οταν εκανα δουλειες την αφηνα να ουρλιαζει-ειναι και επικινδυνο να εισαι πανω απο την κατσαρολα με το μωρο,ή να κρατας μαχαιρι και μωρ0-Επισης αν φτιαχνεις γαλα θα το φτιαξεις πιο γρηγορα νε το μωρο κατω.Μπορεις να του βρεις μια δημιουργικη απασχοληση την ωρα που κανεις τη δουλεια σου και να τον εχεις διπλα σου στο καρεκλακι να σε βλεπει.Εγω πχ της εδινα μια κατσαρολα και ενα κουταλι και εκανε οτι κανω την ωρα πυο μαγειρυω-κοπαναγε μεν τη κατσαρολα αλλα απο το ναουρλιαζει το προτιμουσα

Παρολα αυτα ακνε υπομονη>Θα περπετησει και θα φυγεις απο τις αγγαλιες

Καλημερα. Οπως απαντησα και πριν λιγο στην pk33 τον εχω κοντα μου στο καρεκλακι και του δινω οτι μπορεις να φτανταστεις.Εκτος απο τα παιχνιδια του του εχω δωσει μπολακια, κουταλες, ταψακια, καπακια και οτι αλλο σε ...ακια μπορεις να φανταστεις. Θα τα δει για λιγο και μετα θα ξαναθυμηθει οτι θελει να σηκωθει.

Y9MXp3.png

Διαφημίσεις

Δε μας είπες όμως τι κάνει και πως αντιδράει αν εσύ δεν τον πάρεις πάνω σου την ώρα που έχεις να κάνεις κάποια δουλειά. Ότι κλαίει, είναι σίγουρο. Αλλά κλαίει κι εσύ αμέσως τρέχεις να τον πάρεις αγκαλιά, κλαίει και ουρλιάζει απαιτώντας αγκαλιά, κλαίει και αν δεν τον πάρεις πάνω σου μετά από λίγο σταματάει; Δεν ξέρω, εγώ έχω δίδυμα και ίσως λόγω συνθηκών δεν τις είχα/έχω ποτέ αγκαλιά όταν κάνω κάποια δουλειά στο σπίτι. Αλλά μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι όταν το κλάμα του παιδιού δεν είναι από πόνο, πείνα, δίψα, στεναχώρια, λερωμένη πάνα ή κάτι τετοιο τέλος πάντων, αλλά είναι "θέλω κι απαιτώ και θα κλαίω έτσι μέχρι να περάσει το δικό μου", τότε με αρκετή υπομονή εκ μέρους σου και επιμονή σταματάει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως είπε και η gavramid, μπορείς να τον έχεις κάπου κοντά σου και να τον κρατάς απασχολημένο με κάτι δημιουργικό, ή κάτι που κάνει καταπληκτικούς θορύβους (για τα παιδιά τα τάπερ της μαμάς και οι κατσαρόλες της είναι φανταστική πηγή ενθουσιασμού και ήχων :D ). Βάλε τη φαντασία σου και θα βρεις διάφορους τρόπους ώστε κι εσύ να κάνεις τις δουλειές σου και το παιδί να διασκεδάζει χωρίς να είναι υποχρεωτικά γατζωμένο από πάνω σου.

Καλημερα και σε σενα tarshou. Δεν θα απαντησω αναλυτικα γιατι ηδη τα εχω πει στα δυο προηγουμενα μηνυματα. Απλα ηθελα να απαντησω στην ερωτηση σου τι κανει και πως αντιδρα αν δεν τον παρω αγκαλια. Κλαιει, φωναζει, απο τις πολλες φωνες και κλαματα πνιγεται και βηχει. Απαντησα και στην gavramid οτι τον απασχολω με παιχνιδια και οτι αλλο βρω που μπορει να κανει θορυβο, του μιλαω, του τραγουδαω αλλα οπως εγραψα και παραπανω ξεκινησαμε στραβα οποτε θα κανω υπομονη μεχρι να περπατησει.

Y9MXp3.png

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Η μικρή μου είναι 50 ημερών και βιώσαμε ακριβώς τα ίδια! Τώρα πια η μόνη φορά που μένει μισή ώρα στο ριλάξ χωρίς να κλάψει είναι το πρωί, μετά το θηλασμό. Μεσημέρι και απόγευμα δεν υπάρχει θέμα να ησυχάσει μόνη της! Μην ανησυχείς, δεν είναι νευρικό το μωρό, είναι φυσιολογική κατασταση, ειδικά λόγω των κολικών.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να την κρατάω αγκαλιά (λέμε γελώντας με τον μπαμπά της ότι το καλοκαίρι θα βγούμε στην παραλία με τέλεια γράμμωση στα μπράτσα :lol:). Της μιλάμε, χορεύουμε με τη μουσική που ακούμε και τη χαιρόμαστε!Το πρόβλημά μου είναι όταν πρέπει να κάνω κάποια δουλειά. Εννοείται ότι θα την αφήσω να κλάψει όταν έχω κάτι επείγον να κάνω (πρέπει να πάμε και τουαλέτα...:P). Αυτοί που δε βοηθάνε είναι οι γιαγιάδες, οι οποίες τρέχουν να την αγκαλιάσουν, αν και έχω ζητήσει να την αφήνουν και να κλάψει όποτε έχουν δουλειές.

Έχω ακούσει πολλές και διαφορετικές γνώμες σχετικά με την αγκαλιά (τη μεγαλύτερη πλάκα έχουν αυτοί που ΔΕΝ έχουν κάνει παιδιά και λένε γελώντας "αχ, τι έχει να σας κάνει όταν μεγαλώσει!" ή "α, πρέπει να της το κόψετε!", με αυστηρό ύφος:twisted:), αλλά αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο καλύτερος συμβουλάτορας είναι το ένστικτο.

Σήμερα της αγόρασα παιχνιδάκια για την ηλικία της. Θα αρχίσουμε να ασχολούμαστε μαζί με αυτά και ελπίζω να της τραβούν την προσοχή και να ησυχάζει μόνη της.

Σου εύχομαι καλή υπομονή!

mAMnp2.png

καλησπέρα!

η μπεμπουλα μας ειναι 3 μηνων και τη θηλαζω αποκλειστικα καθε μιαμιση ωρα (λογω βαρους). Ο θηλασμος κρατα απο 30 ως 45 λεπτα περιπου, το αλλαγμα της πανας αλλα 10 λεπτα και ετσι εχουμε 30 με 40 λεπτα υπνου (υποψιν κανει 10-15 λεπτα για να κοιμηθει). Σας λεω μεγαλο θεμα με τον υπνο! Α, εννοειται με πολυ κουνημα και μονο αγκαλια-αν την αφησεις στο καροτσι εστω και κοιμισμενη ξυπναει. Ευτυχως κοιμαται την νυχτα περιπου 8-10 ωρες.Εννοειται οτι ξυπαει να φαει 2-3 φορες την νυχτα...

Και πως το μαθαινεις να κοιμαται μονο του αφου ολη την μερα ειναι στο στηθος συνεπως αγκαλια σου???

Ευχαριστω...

Να σου ζησει η μπεμπουλα σου!!

Εισαι απο τις πολυ τυχερες που το μωρακι σου κοιμαται τοσο πολυ και συνεχομενα! Εμενα προσωπικα με βοηθησε παρα πολυ το σλινγκ στο θεμα του υπνου κατα τη διαρκεια της μερας. Επισης καναμε ααααπειρες βολτες μεταξυ σαλονιου και κουζινας με το καροτσι και ειχαμε πολυ κουνημα με την καλαθουνα, τοσο που στο τελος εσπασε!! Δεν ξερω πώς μαθαινει ενα παιδι που θηλαζει να κοιμαται μονο του. Ο δικος μου ακομα κοιμαται θηλαζοντας και ξυπναει 1-2 φορες κατα τη διαρκεια της νυχτας για να θηλασει. Αν θες ριξε μια ματια εδω: http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?s=&daysprune=&f=109

πολυ συγκινητικο ετσι οπως το θετεις και ομοιως πραττω και εγω!! Αλλα μην ξεχναμε οτι πρεπει πρωτα να ειμαστε εμεις καλα για να μπορουμε να μεγαλωνουμε και τα παιδακια μας! Σωστα??

Ναι, ναι βεβαια, ετσι ειναι! Εγω ομως δε θα ημουνα καλα αν δεν μπορουσα να παρω το μωρο μου αγκαλια, οσο κι αν πονουσα σωματικα... Εβρισκα αλλους τροπους, π.χ. ξαπλωνα και τον επαιρνα επανω μου ή κατι παρομοιο. Και για να μην παρεξηγηθω σε καμια περιπτωση δεν προτρεπω καμια μαμα να κανει το ιδιο, ετσι? Ειναι η δικια μου αισθηση και η δικια μου εμπειρια, σωστη ή λαθος.

• 1 χρόνο μετά...

μεχρι να σαραντησει ο μπεμπης μου καθοταν αρκετη ωρα στην κουνια & ριλαξ μονος του!!!!Τωρα αν δεν κοιμαται δεν με αφηνει να κανω βημα με θελει συνεχεια απο πανω του να του μιλαω η να τον εχω αγκαλια και μαλιστα να ειμαι ορθια. Μολις καθομαστε σε καναπε αρχιζει το κλαμα.....Δεν μπορω ουτε νερο να πιω, ουτε να φαω αν καποιος δεν τον απασχολει.....:roll: Κανω κατι λαθος?????Επισης για να κοιμηθει πρεπει να ειναι αγκαλια, αν τον αφησω κατευθειαν σε κουνια εκνευριζεται, κλαει και δεν κοιμαται με τιποτα.:oops:

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

καλησπέρα!

Ευχαριστω...

Επειδή και εγώ θηλάζω ακόμη, θα σου πω την δική μου εμπειρία. Τις περισσότερες φορές όντως κοιμόταν στο στηθος την ώρα που έτρωγε, αλλά αυτές που δεν κοιμόταν, τις εκμεταλευόμουν για να μάθει να κοιμάται μόνος του. Τον έβαζα στο καλαθάκι του με ανοιχτά ακόμη ματάκια του έδινα ένα γλυκό φιλί και του έλεγα "νάνι". Μπορεί να γκρίνιαζε για λίγο, του έβαζα και μια μουσικούλα- νανούρισμα και σε λίγο κοιμόταν (μπορέι να χρειαζόταν να κουρδίσω το νανούρισμα και 10 φορές τις δύσκολες μέρες). Ετσι έμαθε να κοιμάται την ημέρα και το βράδυ που ήταν λίγο πιο δύσκολο- όταν πάλι δεν τον επαιρνε ο ύπνος στο στήθος, τον έβαζα στην κούνια (στην κούνια μπήκε 45 ημερών, τότε ξεκίνησα αυτό που θα σου πω) και τον άφηνα με φιλί και στο αυτάκι "νάνι τώρα". Εκλεγε, πήγαινα μετά από λίγο, του έλεγα το ίδιο 'η "η μανούλα είναι εδώ, νάνι τώρα ), του έδινα φιλάκι και έφευγα. Εκανα αυτό αυξάνοντας τα διαστήματα απόκρισης κάθε φορά (η μέθοδος υπάρχει και σε βιβλίο αν δεν κάνω λάθος), μέχρι που κοιμήθηκε. Την πρώτη μέρα ήταν δύσκολο και την δεύτερη λιγότερο δύσκολο. Την τρίτη κοιμήθηκε νιαουρίζοντας μόνο για 1-2 λεπτά. Έτσι έμαθαν και τα δύο μου παιδιά να κοιμούνται μονα τους από 50 ημέρων. Τώρα που "μεγαλώσαμε", ακόμη του κουρδίζω μία φορά το νανούρισμα για να καταλάβει ότι πρέπει να κοιμηθεί και του δίνω και μία αγελαδίτσα κουκλάκι που την κρατάει για να κοιμηθεί, του αρέσει η αίσθηση στο προσωπάκι του..Καλό είναι να έχουν ένα τέτοιο αντικείμενο. Επίσης μπορείς για να σε αισθάνεται, να του βάλεις δίπλα στο προσωπάκι του μία μπούζα σου/ πιτζάμα για να έχει την μυρωδιά σου..

y9qxp2.pngGgOLp3.png

• 7 χρόνια μετά...

Κορίτσια ο μικρός μου είναι 40 ημερών και θέλει συνέχεια χέρια. Όταν τον βάλω στο καλάθι του ή στο relax κλαίει. Τι να κάνω; ποτέ πρόλαβε να συνηθίσει στην αγκαλιά; θα αλλάξει αυτό; γενικά τι προτείνετε οι έμπειρες; δεν μπορώ να κάνω καμιά δουλειά στο σπίτι και κάθομαι όλη μέρα στον καναπέ με το μωρό αγκαλιά. Δεν βγαίνει έτσι.. Λέτε μεγαλώνοντας να αλλάξει; 

Just now, maria_tweety είπε:

Κορίτσια ο μικρός μου είναι 40 ημερών και θέλει συνέχεια χέρια. Όταν τον βάλω στο καλάθι του ή στο relax κλαίει. Τι να κάνω; ποτέ πρόλαβε να συνηθίσει στην αγκαλιά; θα αλλάξει αυτό; γενικά τι προτείνετε οι έμπειρες; δεν μπορώ να κάνω καμιά δουλειά στο σπίτι και κάθομαι όλη μέρα στον καναπέ με το μωρό αγκαλιά. Δεν βγαίνει έτσι.. Λέτε μεγαλώνοντας να αλλάξει; 

πριν τους τρεις μηνες δεν συνιθιζουν. τον περνεις αγκαλια συνεχεια ειναι πολυ μωρο κ την χρειαζετε την αγκαλια . εκπαιδευση γινετε μετα τον 4ο μηνα. 

παρεπιπτωντος ολα ετσι κανουν

Just now, ninaki80 είπε:

πριν τους τρεις μηνες δεν συνιθιζουν. τον περνεις αγκαλια συνεχεια ειναι πολυ μωρο κ την χρειαζετε την αγκαλια . εκπαιδευση γινετε μετα τον 4ο μηνα. 

παρεπιπτωντος ολα ετσι κανουν

Σ ευχαριστώ. Ηρέμησα κάπως γιατί είχα αγχωθεί ότι θα είναι έτσι γενικά. Και έχουν αρχίσει όλοι να λένε ότι τον έμαθα αγκαλιά. Μα ποτέ να τον έμαθα;; αφού μέχρι πριν λίγο καιρό την περισσότερη ώρα κοιμόταν. Τώρα έχει και τα πονακια του οπότε δεν γίνεται να τον αφήνω να γκρινιάζει μόνος του. Κρίμα ειναι

Just now, maria_tweety είπε:

Σ ευχαριστώ. Ηρέμησα κάπως γιατί είχα αγχωθεί ότι θα είναι έτσι γενικά. Και έχουν αρχίσει όλοι να λένε ότι τον έμαθα αγκαλιά. Μα ποτέ να τον έμαθα;; αφού μέχρι πριν λίγο καιρό την περισσότερη ώρα κοιμόταν. Τώρα έχει και τα πονακια του οπότε δεν γίνεται να τον αφήνω να γκρινιάζει μόνος του. Κρίμα ειναι

ναι ολα ετσι κανουν τα ανακουφιζει η αγκαλια κ εμενα κοιμοταν μονο πανω μας εκει καπου στον τριτο μπορουσα κ τον αφηνα να κοιμηθει κουνια. μετα εμαθε σιγα σιγα στο ακουμπησμα. μετα παιζουν κιολας ολο με κατι απασχολουνται 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...