Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Έχω ένα αγοράκι 13 ημερών και έχω παρατηρήσει ότι τις τελευταίες νύχτες έχει αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα κολικών. Η μαία μου είπε ότι μάλλον οφείλεται σε κάτι που τρώω εγώ μιας και συνήθως τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά δεν εμφανίζουν κολικούς. Μου είπε για κάποια είδη τροφών όπως το σκόρδο, η μελιτζάνα, τα σέσκουλα κτλ. Γνωρίζετε εσείς αν κάποιες άλλες τροφές που καταναλώνει η μητέρα ευθύνονται για κολικούς σε μωρά που θηλάζουν? Αυτές τις μέρες είπα να κόψω τα γαλακτομικά για να το δοκιμάσω. Μπορεί να ευθύνεται ο σίδηρος σε ταμπλέτες που παίρνω? Ο παιδίατρος από την άλλη μου συνέστισε kindertee.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 83
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά δεν πρέπει να πίνουν τίποτα άλλο,

ούτε τσάι ούτε νερό.

Για το σίδηρο διάβασα οτι ενδέχεται να προκαλέσει δυσκοιλιότητα στο μωρό.(όπως και στη μαμά)

Αλλά γιατί τον παίρνεις?Είναι τόσο χαμηλές οι εξετάσεις σου?

Για τους κολικούς ο παιδίατρος μας είπε υπομονή και αγκαλίτσα.

(είπε και μάραθο αλλά θηλάζω οπότε..κάνουμε αγκαλιές)

Διάβασε τα ποστ που έχουν θέμα σχετικό θα βρείς πολλά βοηθητικά.

Σε μας τουλάχιστον είχαν αποτέλεσμα.

Να σου ζήσει!! :D

(τι είναι τα σέσκουλα?)

chrysaki μπορεί να ειναι και κολικοι μπορει κα πραγματι να ενοχλει το μωρο κατι που τρως.Γνωμη μου ειναι να μην κοψεις ετσι με τη μια ολα τα γαλακτοκομικα, ελλατωσε τα αν θες,ή αν εφαγες κατι υποπτο(σκορδο,κανενα μπαχαρι,μελιτζανα και πολλα αλλα)δοκιμασε να μην φας να δεις πως θα παει.Καθε μωρο μπορει να ενοχλειται απο διαφορετικες τροφες.Το σκορδο όντως νομιζω και την δικια μου πειραζει,ασε που μυριζει και το γαλα σκορδο! :lol: Και η μελιτζανα υποψιαζομαι οτι την ενοχλει,της φερνει αερια.Αλλα δεν ειμαι και σιγουρη :roll:

Το κακα του πως ειναι;Το σιδηρο ενοχλει καποια μωρα.Αν το παιρνεις προληπτικα χωρις εξετασεις,δοκιμασε να το κοψεις μερικες μερες να δεις πως θα πατε!

Εμείς σήμερα γίναμε 21 ημερών, ευτυχώς όμως πολλούς κολικούς δεν έχουμε. Σπάνια την πιάνει κ τους αντιμετωπίζουμε με αγκαλιές,όπως λέει κ η gerakina, χαδάκια στην κοιλίτσα κ καμμιά βόλτα στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού.

Κι εμεις θηλάζαμε αποκλειστικά αλλα σε αυτη την ηλικια κολικούς ειχαμε..

δεν άλλαξα κατι στη διατροφή μου (δεν ηξερα..) και περάσαν μονοι τους περίπου οταν έγινε ο μπέμπης 2 μηνών. Υπομονή!

Διαφημίσεις

Χρυσάκι να σου ζήσει το μωράκι σου !!! :D

Kindertee να μην δώσεις σε καμία περίπτωση ! Ενα κατασκευασμα γεμάτο ζάχαρη ειναι και δεν θα δεις κανένα αποτέλεσμα !

Επειδή ειχαμε /εχουμε σε μικροτερο βαθμο, και μεις τα ίδια εγω τελικα παρατήρησα πως δεν έχει σχεση με την διατροφή μου . Παρατηρησε και συ και πράξε αναλόγως γιατι καθε μωράκι αλλα το πειράζουν :)

Προσπάθησε να ρευεται καλά σε κάθε γεύμα και να κανετε πολλες φορες την ημέρα τις ασκησούλες με τα ποδαράκια :)

(Εγω το ομολογώ ...αν έβρισκα σέσκουλα θα τα τάραζα ...θα κανα και μια ωραία χορτόπιτα :oops::D )

VgL7.jpgIgLdp2.png

Για τα σέσκουλα απάντησε η katerina24.

Το σίδηρο τον παίρνω γιατί μου είπε ο γυναικολόγος να τον συνεχίσω με τη μισή δόση που έπαιρνα στην εγκυμοσύνη και μέχρι δύο μήνες μετά. Δε μου ζήτησε άλλες εξετάσεις γι' αυτό.

Για το kindertee κατάλαβα και θα το σταματήσω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Ότι άλλο θυμηθείτε να συμπληρώσετε για το θέμα αυτό ευπρόσδεκτον!

:D

Για τα σέσκουλα απάντησε η katerina24.

Το σίδηρο τον παίρνω γιατί μου είπε ο γυναικολόγος να τον συνεχίσω με τη μισή δόση που έπαιρνα στην εγκυμοσύνη και μέχρι δύο μήνες μετά. Δε μου ζήτησε άλλες εξετάσεις γι' αυτό.

Για το kindertee κατάλαβα και θα το σταματήσω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Ότι άλλο θυμηθείτε να συμπληρώσετε για το θέμα αυτό ευπρόσδεκτον!

:D

Καλυτερα να κανεις εξετασεις, κι αν ειναι απαραιτητο, μονο τοτε να παρεις.

Γιατι μπορει να ενοχλει το μωρο σου...δοκιμασε να το σταματησεις για λιγο να δεις πως θα παει!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Να σας ρωτήσω εσεις που ξερετε τοσα πολλα! Το μπεμπελέκι μου εχει καποιους κολικούς, κλαιει καποιες φορες μεσα στη μερα και σφιγγεται και αεριζεται και εχει μια μυρωδια μη σας τα λεω.

Η παιδίατρος ειπε οτι ίσως εχει αλλεργία στο αγελαδινό γαλα (μαζί και με καποια αλλα συμπτώματα το εβγαλε το συμπερασμα - μια ξηροδερμία) και προτινε να αλλάξω το ξένο που του δίνω και να του δώσω υποαλλέργικο. 4 μέρες τωρα ομως δεν αλλαξε τιποτα. Εντωμεταξύ αυτο, αμα το γευμα του αρχίσει με δικο μου γαλα και συνεχίσει με το ξένο, το δεχεται πιο ευκολα (το ξενο). Αμα παω να τον αρχίσω με ξένο μουγκρίζει, κλωτσάει το φτύνει. Τι παιζεται δεν ξερω. Ειναι προφανές οτι του αρεσει το δικο μου πιο πολυ! (ε καλα τωρα) Μακαρι να ειχα να του δινα μονο δικο μου...

Αναρωτιεμαι αν κατι που τρωω τον πειραζει και μυρίζει τόσο η κλανιτσα του :) Με εφαγε ο ανδρας μου να μη τρωω τιποτα πρασινο, ε γινεται αυτο?? Δε νομιζω οτι εχει τοσο σχεση,ετσι δεν ειναι? Φυσικα δεν τρωω λαχανο, μπροκολα και οσπρια, τα γνωστα που ξερει ολος ο κοσμος. Αλλα ενα σπανακόρυζο και κανενα μπιζέλι και καροτο και κολοκύθι θα το φαω.

Θελω να πω, ηταν να εχει κολικούς αυτο το παιδι και καποια στιγμη θα περασει απο μόνο του ασχετα με το τι κανω εγω ή μπορω να το βοηθήσω??? (του κανω μασαζακι στη κοιλια)

Πολλα ειπα. Περιμενω να δω τι εχετε να μου πειτε!

as1cCyx0g411210MDAwOGQ0fDQ0MTUwZHxNeSBEZXJlayBpcw.gif

as1cv4H0g411210MDAyNzQ2ZHwzMTVkfE15IEdyZWdvcnkgaXM.gif

Καλό μου tsofli καλώς όρισες και να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Νιώθω οτι έχεις εισπράξει ολίγον από παραπληροφόρηση: π.χ η αποχή σου από συγκεκριμένα λαχανικά είναι περιττή: τρως κανονικά, από όλα και μόνο αν διαπιστώσεις συγκεκριμένα συμπτώματα (συνήθως στις κενώσεις του μωρού - για ξηροδερμία πρώτη φορά ακούω) προσαρμόζεις κατάλληλα τη διατροφή σου απέχοντας από συγκεκριμένες τροφές. (Πόσο σίγουρη είσαι οτι ο παιδίατρος σου δεν υπονομεύει το θηλασμό ; ;) )

Σε άλλο σου τόπικ, διάβασα από απάντηση της Αγλαίας οτι βγάζεις αξιοθαύμαστες ποσότητες γάλακτος με ακατάλληλο θήλαστρο: γιατί πιστεύεις οτι δεν έχεις γάλα καλό μου; Μπορείς να καταφέρεις άνετα αποκλειστικό θήλασμο - απλώς ζήτα ασφαλή καθοδήγηση (π.χ Αγλαία).

Ως προς τους κολικούς το μόνο που ξέρω να σου πω με ασφάλεια είναι οτι το μητρικό γάλα είναι σαφώς η πιο ενδεδειγμένη λύση αντιμετώπισής τους - οι έμπειρες μανούλες θα μπορέσουν να στο αιτιολογήσουν με περισσότερες λεπτομέρειες. Ήδη το μωρό σου στέλνει ισχυρά μηνύματα: Εσένα Θέλει!!

Όλα να πάνε καλά - ο,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε :)

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Η παιδίατρος ειπε οτι ίσως εχει αλλεργία στο αγελαδινό γαλα (μαζί και με καποια αλλα συμπτώματα το εβγαλε το συμπερασμα - μια ξηροδερμία) και προτινε να αλλάξω το ξένο που του δίνω και να του δώσω υποαλλέργικο. 4 μέρες τωρα ομως δεν αλλαξε τιποτα.

Oι πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος φεύγουν από το σώμα του μωρού σε 2 εβδομάδες από τότε που θα σταματήσει να τις παίρνει, άρα μετά τις δύο εβδομάδες θα δει βελτίωση.

Αν εσύ σταματήσεις τα γαλακτοκομικά, σε δύο εβδομάδες δεν θα υπάρχουν πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος στο γάλα σου και θα χρειαστούν άλλες δύο για να φύγουν και από το σώμα του μωρού, σύνολο 4 εβδομάδες...

Με εφαγε ο ανδρας μου να μη τρωω τιποτα πρασινο, ε γινεται αυτο??

Μάλλον ο άντρας σου πιστεύει ότι η άπεπτη κυτταρίνη περνά με κάποιον μαγικό τρόπο από τα έντερά σου στην κυκλοφορία και από εκεί στα γαλακτοκύτταρα και στη συνέχεια στο γάλα (σενάριο επιστημονικής φαντασίας....)

Φυσικα δεν τρωω λαχανο, μπροκολα και οσπρια, τα γνωστα που ξερει ολος ο κοσμος.

είσαι σίγουρη ότι πρόκειται για γνώση ή μήπως για ράδιο αρβύλα. Για ρώτησε όλους αυτούς που συμφωνούν σε κάτι τέτοιο αν έχουν δει έστω και ένα παιδί να μεγαλώνει θηλάζοντας...

Μπορεί κάποιες τροφές να πειράζουν ειδικά στο μωρό σου αλλά δεν υπάρχουν τροφές που πειράζουν όλα τα μωρά του κόσμου για να το ξέρει ο κόσμος και να τις αποφεύγει η μαμά. Συνήθως αυτά τα λένε "ειδήμονες"που έχουν μεσάνυχτα...

Θελω να πω, ηταν να εχει κολικούς αυτο το παιδι και καποια στιγμη θα περασει απο μόνο του ασχετα με το τι κανω εγω ή μπορω να το βοηθήσω??? (του κανω μασαζακι στη κοιλια)

Ίσως μπορείς να το βοηθήσεις (ελπίζω ότι κανένας δεν καπνίζει κοντά στο μωρό γιατί το καπνισμα αυξάνει τους κολικούς).

Υπάρχει ένα σιρόπι από βότανα που δίνουν οι παιδίατροι (λέγεται nurse hurvey's) και φαίνεται να βοηθάει μερικά παιδάκια.

Η ομοιοπαθητική επίσης βοηθάει πάρα πολύ. Θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν ομοιοπαθητικό γιατρό.

Διαφημίσεις

δηλαδη μπορεισ να τρωσ οτι θεσ οταν θηλαζεισ?

Δες και στα υπομνήματα της ενότητας "ΘΗΛΑΣΜΟΣ"

και ειδικότερα

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9248

και

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2026

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλό μου tsofli καλώς όρισες και να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Kαλώς σας βρήκα. Ευχαριστώ πολύ για το θερμό καλωσόρισμα. Δε περιμενα τετοια ανταπόκριση. Ειμαι χαρουμενη πολύ που βρήκα αυτο το φόρουμ και σας.

Νιώθω οτι έχεις εισπράξει ολίγον από παραπληροφόρηση: π.χ η αποχή σου από συγκεκριμένα λαχανικά είναι περιττή:

Ολοι ξερουν και απο κάτι και συνηθως σε συβουλεύουν χωρίς να τους το ζητήσεις. Αμα δεν ξερεις κιολας τι να κανεις, ακους τον εναν και τον αλλον μπας και εχουν δικιο.

Σε άλλο σου τόπικ, διάβασα από απάντηση της Αγλαίας οτι βγάζεις αξιοθαύμαστες ποσότητες γάλακτος με ακατάλληλο θήλαστρο: γιατί πιστεύεις οτι δεν έχεις γάλα καλό μου; Μπορείς να καταφέρεις άνετα αποκλειστικό θήλασμο - απλώς ζήτα ασφαλή καθοδήγηση (π.χ Αγλαία).

Ηδη ακολουθώ τις συμβουλές της γλυκιάς Αγλαϊας και εχω νοικιασει αλλο θηλαστρο και αντλω σε πιο τακτικα διαστήματα και είδα διαφορά στη ποσότητα. Για να δουμε!

Όλα να πάνε καλά - ο,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε :)

Ευχαριστώ παρα πολυ!!!

as1cCyx0g411210MDAwOGQ0fDQ0MTUwZHxNeSBEZXJlayBpcw.gif

as1cv4H0g411210MDAyNzQ2ZHwzMTVkfE15IEdyZWdvcnkgaXM.gif

To μωρό μας είναι 2 μηνών. Θηλάζουμε αποκλειστικά και απο 2550 που γεννήθηκε χθές ήταν 5100!!! (Πρόβλημα βάρους δεν έχουμε, βρεγμένες πάνες μια χαρά.)

Τον τελευταίο μήνα τρώει μόνο 4-5 λεπτά κάθε 1 ή 1μιση ώρα.... δεν είναι πολύ συχνά? Του έδωσα το γάλα μου με μπουκάλι και είδα ότι τρώει περίπου 30-40 γρ σε κάθε γεύμα. Λίγο δεν είναι?? Βέβαια βάρος παίρνει και με το παραπάνω.... Γουλιές βγάζουμε πολλές μετά απο κάθε γεύμα ενώ 1-2 φορές την εβδομάδα έχουμε και εμετό μεγάλης ποσότητας.

Το πρόβλημα είναι οτι αφενός την ημέρα επειδή τρώει συνεχώς δεν κοιμάται ποτέ πάνω απο μισή ώρα και έχει έναν μικροεκνευρισμο.

Το βράδυ όμως άπο 11 έως 2 περίπου έχουμε τρελά κλάματα. Ακόμα και όταν τρώει... θηλάζει 1 λεπτό και μετά σπαράζει στο στήθος. Απο τη μία αναζητά τη θηλή και απο την άλλη όταν την βρίσκει κλαίει σαν να υποφέρει τρελά απο κάτι. Το μόνο που μας ανακουφίζει είναι βόλτες με το στήθος στο στόμα και τον απορροφητήρα ανοικτό!!! Μετά αφού ηρεμίσει κοιμάται ένα 3ωρο ή και 4ωρο συνεχόμενα.

Πραγματικά έχω μπλεχτεί!

1) Είναι κάτι απο αυτά συμπτωμα ΓΟΠ???

2) Είναι κολλικοί???

3) Γιατί τρώει τόσες μικρές ποσότητες και πως μπορεί να αυξηθεί αυτό???

Όλοι μου λένε να του δώσω μπουκάλι με ξένο γάλα για να βλέπουμε τι τρώει και να μπει ενα πρόγραμμα ώστε να μην ταλαιπωρούμαι και εγώ αφου διαρκως είμαι σε φάση είτε θηλασμού είτε γκρίνιας.

Πραγματικά εγώ αντέχω αφού δεν θέλω να σταματήσω τον θηλασμό. Το μόνο που με απασχολεί είναι μήπως κάνω κάτι λάθος....και μήπως θα μπορούσα να βοηθήσω το μωρό μου να τρώει παραπάνω απλά και μόνο για να εχει τον χρόνο του μεταξύ γευμάτων να ηρεμεί και να ξεκουράζεται.

Συγνώμη αν σας ζάλισα... αλλά η δική σας γνώμη πραγματικά μετράει για μένα περισσότερο απο οποιαδήποτε άλλη!

Panagiota και το δικό μου μωρό που είναι τώρα 21 μηνών και θηλάζει ακόμα είχε περίπου την ίδια συμπεριφορά. Δηλαδή τους πρώτους μήνες έκλαιγε σχεδόν όλη την ημέρα αλλά με τη διαφορά ότι θήλαζε κάθε δυο ώρες περίπου και ο κάθε θηλασμός διαρκούσε πάνω από μισή ώρα. Η Αγλαϊα είναι πιο ειδική να σου απαντήσει αλλά θα σου πω τι πιστεύω εγώ με βάση τη δική μου εμπειρία. Το παιδί σου αν παίρνει κανονικά βάρος και έχει τις απαραίτητες κενώσεις/βρεγμένες πάνες δεν πεινάει. Το συνεχές κλάμα οφείλεται μάλλον σε δυο λόγους. Πρώτα πρώτα σε κολικούς όπου συνήθως το παιδί μαζεύει τα ποδαράκια του. Στην περίπτωση αυτή το συμπλήρωμα θα κάνει τα πράγματα χειρότερα γιατί είναι πιο "βαρύ" για το μωρό να το χωνέψει από το μητρικό. Προσπάθησε να θηλάζεις από κάθε στήθος 40 περίπου λεπτά γιατί πολλές φορές αν θηλάζεις μόνο λίγη ώρα από το κάθε στήθος το μωρό παίρνει μόνο το πιο αραιό γάλα και αυτό μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα (έτσι τουλάχιστον είχα διαβάσει).

Ο άλλος λόγος είναι ότι το κλάμα οφείλεται σε άγχος, ανία και σε άλλους "ψυχολογικούς" λόγους. Και σε αυτή την περίπτωση το συμπλήρωμα δεν θα βοηθήσει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις αφού έχεις ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες του είναι να του δείξεις κατανόηση να το κρατάς αγκαλιά και να το αφήνεις να κλάψει όσο θέλει. Δες και το παρακάτω site:

http://www.awareparenting.com/comfort.htm

.png

Ακριβώς το ίδιο αντιμετωπίζουμε κι εμείς με μωρό στην ίδια ηλικία με το δικό σου.Πιστεύω οτι πρόκειται για κολικούς αν και έχω παρατηρήσει τέτοια συμπεριφορά οταν έχω καταναλώσει μεγάλη ποσότητα γαλακτοκομικών δεν ξέρω αν αυτό είναι τυχαίο ή όχι θα ήθελα να μου την έλυνε αν μπορούσε την απορία η Αγλαΐα .

Καλημέρα Panagiota!

Και το δικό μου μωράκι που είναι 46 ημερών μετά από σχεδόν κάθε γεύμα βγάζει μεγάλες γουλιές και τώρα τελευταία κάνει και εμετούς. Έχω κι εγώ αγχωθεί, δοκιμάζω διάφορους τρόπους όπως εναλλαγή στάσεων (όρθια στον ώμο, ξαπλωμένο στην αριστερή πλευρά με κάποια κλίση στο κεφαλάκι, καθιστό στα γόνατά μου), προσπαθώ επίσης να μην το μπουκώνω αν και δεν τα καταφέρνω γιατί είναι λαίμαργη.

Πάντως όλα τα μωράκια κάνουν αναγωγές και εάν παίρνουν βάρος μάλλον δεν πρέπει να ανησυχούμε. :)

Τσέκαρε εάν όταν κάνει εμετό ζορίζεται ή κλαίει...

Εμένα είναι ανέκφραστη και δεν δείχνει να ενοχλείται...μάλλον βγάζει το περίσσευμα.

vbHl.jpg.png

Συμπλήρωμα να μην δώσεις..περισσότερα προβλήματα θα σου δημιουργήσει...

Περιόρισε τα γαλακτοκομικά καθώς ευθύνονται για τα αέρια και τους κολικούς!

vbHl.jpg.png

Σε καμία περίπτωση μην καταφύγεις στο ξένο γάλα! Το μητρικό είναι το καλύτερο για όλες τις παθήσεις...Λίγο τα κρεμμύδια, τα όσπρια και τα καρυκεύματα να προσέχεις για τα αέρια.

Θα το αφήνεις να θηλάζει όσο θέλει. Και οι γουλίτσες είναι φυσιολογικές. Εμετό μου είπε η παιδίατρος μπορεί να κάνει και μια φορά τη μέρα χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας. Διάβασε και περί ΓΟΠ το σχετικό υπόμνημα. Θα δεις οτι αν παίρνει βάρος το μωρό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού θηλάζεις.

Αυτό που περιγράφεις το βράδυ εμένα μου φαίνεται σαν συσσωρευμένη υπερένταση πριν τον ύπνο. Νομίζω σύντομα αυτό το 3ωρο-4ωρο θα γίνει περισσότερες ώρες βραδινού ύπνου! Έχεις δοκιμάσει μασαζάκι μετά το μπάνιο;

Να θυμάσαι πως ό,τι και να κάνει το μωρό εσύ πρέπει να είσαι ήρεμη γλυκιά και να δίνεις απλόχερα την αγκαλιά σου (και το στήθος σου :) που το χρησιμοποιεί για να ηρεμεί, όχι μόνο για φαϊ).

Σε λίγο καιρό θα το καταλαβαίνεις από μόνη σου τί θέλει... και θα υπερηφανεύεσαι που μόνο εσύ καταλαβαίνεις :wink:

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Παναγιώτα να σας ζήσει !!

Εγω νομίζω οτι το μωράκι σας έχει πολυ υπερένταση . Γιαυτό κλαιει και δεν μπορει να ηρεμήσει το βράδυ . Θα σου έλεγα να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις μια ρουτίνα ύπνου σχετικά νωρις 8-9 η ώρα και να προσπαθήσεις να βοηθήσεις το μωρό σου να ηρεμει (με μασαζ , ελαφρυ μουσική , νανουρισμα κλπ) και να κοιμάται .

Το στυλ του μωρου σου στο φαγητό ειναι αυτο ...πολλες φορές και απο λίγο ..ετσι ήταν και η μικρή μου . Αργοτερα θα αλλαξει αυτο , θα τρωει λιγα λεπτα αλλα θα αρχίσει να κανει πιο αραια γευματα . Τωρα καταλαβαινω το βρισκεις κουραστικό αλλα να θυμάσαι ολα τα μωρα δεν ειναι το ιδιο και το ξενο γάλα δεν θα κανει το μωρό σου ρομποτάκι !

Δεν κάνεις τιποτα λάθος , δεν ειναι ολα τα μωρά ιδια και δεν είναι λύση το ξένο γάλα . Κλεισε τα αυτιά σου και συνέχισε τα πάτε υπέροχα :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Καλησπερα!!

και εγω πιστευω οτι η ολη συμπεριφορα οφειλεται στην αναστατωση του πρωτου καιρου εξαλλου και οι κολικοι οριζονται τις περισσοτερες φορες σαν ανεξηγητο κλαμα...

απλα θα ηθελα να σου πω σαν μαμα που πεδευεται ακομα πολυ απο αναγωγες να μην το αφησεις ετσι....

ολος μου ο περιγυρος με μεγαλη ευκολια μου ελεγε ...'ελα μωρε ολα τα παιδακια βγαζουν' ενταξει ναι, ολα τα παιδακια βγαζουν αλλα παντα υπαρχει η πιθανοτητα να ερεθιστει ο οισοφαγος τους (κοινως οισοφαγιτιδα και εκει μιλαμε για πολυ κλαμα...).οποτε θα σου προτεινα για καλο ,να κανετε εναν υπερηχο να δειτε σε τι βαθομο υπαρχει η παλλινδρομηση.

απο εκει και υστερα μην κοψεις τον θηλασμο....εγω δυστυχως τον εκοψα και το εχω μετανιωσει με ολα αυτα τα γαλατα...πιστεψε με κανενα γαλα δεν ταιριαζει στο παιδι οσο το μητρικο....

τωρα αν προκειται για κολικους ρωτα την παιδιατρο και για σταγονιτσες infacolic εμας μας βοηθησαν αρκετα...

καλη επιτυχια και ολα θα στρωσουν...

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...