Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κατανάλωση γάλακτος απο ενήλικες και μητέρες που θηλάζουν

Recommended Posts

Εμένα ο μικρούλης είχε πολύ έντονους κολικούς. Έκοψα τα γαλακτοκομικά για ένα διάστημα, αλλά δεν είδα καμία διαφορά. Η δίδυμη αδερφή του εντωμεταξύ δεν είχε καθόλου πονάκια. Η μέρα με τη νύχτα. Οποτε ήταν και θέμα ιδιοσυγκρασίας.

Το άλλο που άκουσα ότι πρέπει λέει να περάσουν εβδομάδες για να φύγει το γάλα από τον οργανισμό του παιδιού δεν ακουγόταν τελείως πειστικό. Σαν να σου λένε, πάρε το τάδε για το κρυολόγημα. Είτε το πάρει κανείς είτε δεν το πάρει, το κρυολόγημα θα περάσει έτσι και αλλιώς...

Προς το τέλος των κολικών, παρατήρησα ότι ο μικρός ρευόταν και ανακουφιζόταν αμέσως μετά. Μιλάμε ότι το ρέψιμο ερχόταν και 2 ώρες μετά το τελευταίο του γεύμα... Τον κρατούσα αρκετή ώρα όρθιο μετά τα γεύματα, αλλά δεν...

Πάντως, για μια πολύ απασχολημένη μαμά, τα γαλακτοκομικά κάλυπταν μια πολύ μεγάλη μερίδα των συνολικών αναγκών σε πρωτεϊνες... Πού χρόνος για μαγείρεμα με νεογέννητα δίδυμα. Το πλύσιμο πού το βάζετε; Άλλο να μαγειρεύεις κρέας, φερ ειπείν, να έχεις να πλένεις κατσαρόλες, άλλο να έχεις ένα ποτήρι, να το ξεπλένεις στη βρύση και να το ξαναγεμίζεις γάλα. Ζούσα με γαλακτοκομικά (γάλα, τυρί, γιαούρτι) και φρούτα για μεγάλο διάστημα. Και κανένα ντελίβερι πού και πού.

Αυτό με το κόψιμο των γαλακτοκομικών μου έδινε έστω την αίσθηση ότι προσπαθούσα να κάνω κάτι για το παιδί που υπέφερε. Απόψεις παιδιάτρων που είχαν φίλες μου, άλλες 2 ήταν:

α) ό,τι και να κάνει κανείς, μερικά παιδιά περνάνε κολικούς και είτε αλλάξει γάλα κανείς είτε δεν αλλάξει, θα περάσουν από μόνοι τους.

β) Σταγόνες που δίνουν (νομίζω infacolic). Μια φίλη μου που θήλαζε ήταν φανατική οπαδός. Την έσωσαν, εκείνη είδε διαφορά από τη μια μέρα στην άλλη.

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

οι προηγούμενες γενιές μεγάλωσαν με γάλα....άλλα σίγουρα το γάλα της κατσίκας στην αυλή δεν ήταν τόσο επιζήμιο όσο της στοιβαγμένης γελάδας της Δέλτα και της Φάγε που παίρνει μονίμως ορμόνες για να κατεβάζει γάλα.

Επειδή κι εγώ το θέλω κάποιες φορές για πρωινό προτιμώ από μικρές φάρμες ή βιολογικό.

Το παιδί μου τώρα που αποθηλάζει πίνει λίγο το βράδυ και δεν τον ξαναπιέζω, τρώει όμως αρκετό τυρί.

Καλό το κατσικίσιο αλλά δεν πίνεται το άτιμο με τίποτα!

το αγελαδινο γαλα θεωρειται το νουμερο 1 στα αλλεργιογονα.. μια μητερα ομως που θηλαζει δεν χρειαζεται να κοψει ή να περιορισει προληπτικα κατι απο την διατροφη της.. εαν παρατηρηθει οτι το μωρο εχει ενοχλησεις ή εμφανη σημαδια αλλεργιας, τοτε μπορει να κανει δοκιμες κοβωντας σταδιακα διαφορα τροφιμα και κυριως ξεκινωντας απο το γαλα. Απο οσο θυμαμαι ομως, χρειαζεται περιπου ενας μηνας μεχρι να δει διαφορα (εφοσον το γαλα ειναι αυτο που ενοχλει το μωρο) καθως τοσο περιπου χρειαζεται για να μην υπαρχει στον οργανισμο του παιδιου. Εφοσον διαπιστωθει οτι το μωρο εχει αλλεργια η μητερα προσεχει γενικα την διατροφη της καθως γαλα βρισκεται κρυμμενο σε παρα πολλα φαγητα.. Υπαρχουν πολλες μητερες που δεν εχουν περιορισει τα γαλακτομικα και δεν προκαλειται καποια ενοχληση στα μωρα..

83hKp3.png

• 1 χρόνο μετά...

Η μαμά αγελάδα κάνει γάλα για το μοσχαράκι της. Στο γάλα αυτό λοιπόν (εκτός από αντιβιωτικά, πύον κ.ά.) εμπεριέχεται και μια ουσία πολύ εθιστική, που η μαμά-αγελάδα εκκρίνει για να κρατήσει κοντά το μοσχαράκι της.

Ο εθισμός σε αυτήν την ουσία είναι ο κύριος λόγος που εμποδίζει χορτοφάγους από το να γίνουν vegan.

Τα γαλακτοκομικά φαίνεται να είναι άλλο ένα διατροφικό ναρκωτικό, δίπλα στο λίπος, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Αναζητήστε να μάθετε επίσης, πώς το γάλα λειτουργεί ως ο χειρότερος εχθρός για τα κόκκαλά μας (μετά την απουσία άσκησης), και θα εκπλαγείτε.

JX77p2.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...