Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδενοιοί. ξέρει κάποιος?

Recommended Posts

έχει κάποιος τέτοια εμπειρία από αδενοιό?

ψήνεται στον πυρετό ο μικρός από χτές το απόγευμα, βήχει αρκετά, μύξες όχι κ τόσες πολλές, δεν έχει όρεξη, οτιδήποτε φάει (όοοταν φάει) το βγάζει κ επίσης βγάζει συνέχεια μια τσίμπλα στο μάτι.

αν δεχτεί την almora (που κάτι γουλίτσες το μεσημέρι δεν τις δέχτηκε) έχει καλώς, αλλιώς είναι πολύ πιθανό να πάμε για ενδοφλέβια απόψε.

μάλλον έχουμε κολλήσει κάτι τέτοιο.

τί στο κέρατο είναι αυτό????

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

'Eχεις ακούσει σίγουρα όπως όλοι μας απο τους παιδιάτρους πρέπει να ζητάμε ιατρική συμβολή μετά το τρίτο εικοσιτετράωρο πυρετου και αυτό γιατί η αντιβίωση πιο νωρίς είναι περιττή και μή αποτελεσματική.Υπάρχουν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα ΠΧ τα νεογέννητα και τα παιδάκια που λόγω της ίωσης αυτής θα χρειαστούν ενδοφλεβίως υγρά γιατί δεν μπορούν να φάνε και ίσως κάποια αντιική αγωγή.Περαστικά σας

WNQ3p2.png

dev173pb___.png

αδενοϊός !!! Το πονομενο μας σημείο. Η πρώτη φορά, ήταν όταν ήταν μόλις 18 μηνών. Οι αδένες πρησμένοι και ο πυρετός 40 που κράτησε μέχρι και 6 μέρες. Από το φόβο μας πήγαμε στο νοσοκομείο , όπου και μας κράτησαν μέσα. Η παιδίατρος διαφωνούσε ριζικά στο να πάμε. Από τότε το έχουμε πάθει αρκετές φορές με πυρετό όχι πάντα τόσο υψηλό , αλλά για πολλές μέρες. Οι περισσότερες ιώσεις μας σχεδόν πάντα καταλήγουν σε αδενοιό. Το μόνο ανησυχητικό για εσάς είναι ότι δεν τρώει κατά τα αλλά είναι ίωση και θα περάσει. Να ξέρεις πάντως ότι ο υψηλός πυρετός ,πολλές φορές φέρνει εμετό.

Πως εισαι σιγουρη οτι ειναι αδενοιος; Κανατε εξετασεις; Κατα τα αλλα ειναι ενας ιος οπως ολοι οι αλλοι και προκαλει τα κλασικα συμπτωματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ομως. Ο μικρος μου τον Νοεμβριο ειχε πυρετο για 2 μερες. Μετα απο 3 μερες απυρετος ειχε φοβερη υπνηλια και ασταθεια. Δυστηχως εμας μας το γυρισε σε εγκεφαλιτιδα. Οι εξετασεις εδειξαν οτι ηταν απο αδενοιο. Προς Θεου μην νομιζεις οτι θα το παθεται και εσεις. Εμεις τυχαμε Τζακποτ οπως ειπε ο γιατρος.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

αδενοϊός !!! Το πονομενο μας σημείο. Η πρώτη φορά, ήταν όταν ήταν μόλις 18 μηνών. Οι αδένες πρησμένοι και ο πυρετός 40 που κράτησε μέχρι και 6 μέρες. Από το φόβο μας πήγαμε στο νοσοκομείο , όπου και μας κράτησαν μέσα. Η παιδίατρος διαφωνούσε ριζικά στο να πάμε. Από τότε το έχουμε πάθει αρκετές φορές με πυρετό όχι πάντα τόσο υψηλό , αλλά για πολλές μέρες. Οι περισσότερες ιώσεις μας σχεδόν πάντα καταλήγουν σε αδενοιό. Το μόνο ανησυχητικό για εσάς είναι ότι δεν τρώει κατά τα αλλά είναι ίωση και θα περάσει. Να ξέρεις πάντως ότι ο υψηλός πυρετός ,πολλές φορές φέρνει εμετό.

αδένες πρησμένους (κ πυρετό) έχω εγώ από χτες το πρωί.

δεν μπορώ να καταπιώ.

Πως εισαι σιγουρη οτι ειναι αδενοιος; Κανατε εξετασεις; Κατα τα αλλα ειναι ενας ιος οπως ολοι οι αλλοι και προκαλει τα κλασικα συμπτωματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ομως. Ο μικρος μου τον Νοεμβριο ειχε πυρετο για 2 μερες. Μετα απο 3 μερες απυρετος ειχε φοβερη υπνηλια και ασταθεια. Δυστηχως εμας μας το γυρισε σε εγκεφαλιτιδα. Οι εξετασεις εδειξαν οτι ηταν απο αδενοιο. Προς Θεου μην νομιζεις οτι θα το παθεται και εσεις. Εμεις τυχαμε Τζακποτ οπως ειπε ο γιατρος.

μόλις είπα στον ντοκ για την τσίμπλα μου είπε πως μάλλον είναι αδενοιός.

δεν του είπα κάτι για εμένα.

μια ελαφρά αστάθεια διέκρινα κ εγώ το απόγευμα που έπεσε ο πυρετός στο 38,6. στηριζόταν στο ψυγείο κ στον τοίχο.

στο δια ταύτα πήρα ντοκ κ του τα είπα πάλι γιατί δεν έχει φάει τπτ άλλο παρά 5 κουταλιές φαρίν λακτέ κ έχει πάλι πυρετό 39,8.

από τα 200 μλ αλμορα, μόνο τα 50 κατάφερα να του δώσω κ τα περισσότερα μλ το απόγευμα που τα έβγαλε στο τέλος!

αύριο πρωί πρωί πρέπει να τον πάω.

ditop θυμάσαι τί εξετάσεις κάνατε?

δεν έχω πεί καν στο γιατρό μας για την δική μου κλινική εικόνα.

Διαφημίσεις

"Οι αδενοϊοί εμφανίζουν μεγάλο φάσμα κλινικών εκδηλώσεων. Αν και η αρχική λοίμωξη αφορά το ανώτερο αναπνευστικό, στην πορεία μπορεί να παρουσιαστούν λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού, επιπεφυκίτιδα, νεφρίτιδα, κυστίτιδα, ηπατίτιδα, γαστρεντερίτιδα, άσηπτη μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, μυελίτιδα και εικόνα συνδρόμου Reye. Η λοίμωξη από αδενοϊό μπορεί να μιμείται νόσο Kawasaki (πυρετό, επιπεφυκίτιδα, προσβολή βλεννογόνων και δέρματος, ερυθηματοβλατιδώδες εξάνθημα). Τα βρέφη και τα ανοσοκατασταλμένα παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν διάσπαρτη λοίμωξη με εικόνα εγκεφαλίτιδας, πνευμονίας, κεραυνοβόλου ηπατίτιδας, αιμορραγικής κυστίτιδας και γαστρεντερίτιδας. Δεν υπάρχουν ταχείες δοκιμασίες ανίχνευσης."

Ο ιος δεν ειναι απαραιτητα πρισμένοι αδενες.Δεν ειναι καν συμπτωμα του.

Τζινι περαστικα, ελπιζω να ειναι μια απλη ιωσουλα.

Ο δικος μου γιος τελικα ηταν θετικος και σε αδενοι και σε Καβασακι. Διπλο τζακποτ.

Βγήκαμε την πέμπτη κ ξαναμπήκαμε χτες πρωί.

Δεν έτρωγε τπτ. έκανε πυρετό ξανά. κ εμετό.

οπότε αντιβίωση δεν μπορεί να πάρει

από το στόμα.

Έκανε κ διάρροια. η καλλιέργεια έδειξε ροταϊό.

δεν υποχωρεί το πυο στο αφτί κ αύριο θα κάνουμε

μυριγγοτομή κ αδένοτομή.

εχω φοβηθεί παρά πολύ.

Διαφημίσεις

Τζίνι, δεν έχω κάποια γνώση στο συγκεκριμένο θέμα αλλά μπήκα να σου ευχηθώ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!

Μη φοβάσαι κοριτσάκι - είστε στο νοσοκομείο, υπό την επίβλεψη των γιατρών, ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!

Ωχ ρε γμτ, είναι δυνατόν;;;!!! Τί ειναι αυτή τη μυριγγοτομή; Πρώτη φορά την ακούω! Αν δεν βρουν την κατάλληλη αντιβίωση... Είσαι σίγουρη για τους γιατρούς στο Μ.; Τί να πω, περαστικά, μπαίνε να γράφεις καμιά κουβέντα εδώ ή δίπλα... Τζίνι, αν δεις τα σκούρα βούτα τον και πήγαινε στο Παίδων!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...