Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το γνωρίζετε;

Recommended Posts

Προλήψεις, προκαταλήψεις δεισιδαιμονίες, μπλοκαρίσματα του νου , που μας φέρνουν αντιμέτωπους ακόμη, και με κάποιους κοντινούς και αγαπημένους ανθρώπους. Φυσικά και έχουν βαθιά ρίζα και μακρόχρονη πορεία, κάποιοι δυστυχώς όμως, τα συντηρούν ακόμη και τώρα ηθελημένα, και ας μην υπάρχει μια σοβαρή επιστημονική απόδειξη γι΄ αυτά. Μην ταλαιπωρήστε και μην αυθυποβάλλεστε άδικα, δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε χώρο για έξτρα ανησυχίες.

Στην προκειμένη, ας είμαστε λίγο πιο σοβαροί και πιο πρακτικοί καλύτερα.

Ένα μικρό απόσπασμα από:

"Το πρωτόκολλο μιας επίσκεψης σε ένα νεογέννητο!

Μην επισκέπτεστε ποτέ νεογέννητο κρυωμένοι! Έστω και αν εσείς θεωρείτε ότι αυτό που σας ταλαιπωρεί δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα απλό συνάχι, για το νεογέννητο μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό.

Αν είναι καλοκαίρι και θα έχετε την ευκαιρία να καθίσετε σε εξωτερικό χώρο, τότε η υγεία σας δεν είναι και το πρώτο που θα σκεφθείτε, μια και τα μικρόβια διασπείρονται πολύ ευκολότερα στους κλειστούς και μη αεριζόμενους χώρους, που δυστυχώς όλοι προτιμάμε το χειμώνα. Απλά σε αυτήν την περίπτωση: μην πλησιάσετε το μωρό!

Με το που μπείτε στο σπίτι, πλύνετε τα χέρια σας! Κι ας τα έχετε πλύνει νωρίτερα! Η υγιεινή των χεριών είναι πολύ σημαντική όταν υπάρχει στο περιβάλλον ένα νεογέννητο!"

Τελικά μου βγήκε σοβαρό το μήνυμα, πάντως γέλασα με κάποιες κοπέλες πολύ!:-D

Thaumataki να σου ζήσει το νινάκι!:P

----------------------

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 64
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αφού έχεις προσωπική πείρα αντιμετώπισης με προκατάληψη..καλύτερα να άλλαζες το ύφος του μνμ σου...(εντελώς φιλικά στο λέω)

κ εγώ θεωρώ ότι είναι ανυπόστατα όλα αυτά...

όμως υπάρχουν γεννεές ανθρώπων που γαλουχήθηκαν με αυτές τις προκαταλήψεις-δεισιδαιμονίες-πεποιθήσεις (όπως θες πες τα)

αυτό σημαίνει ότι και κάθε δικαίωμα έχουν να λένε αυτά που πιστεύουν...

και να ακολουθούν το πιστεύω τους.. δεν μπορούμε να λογοκρίνουμε κανένα...

επίσης έχουν κάθε δικαίωμα να ζητάν από όλους τους υπόλοιπους να ακολουθούν το δικό τους πιστεύω όσον αφορά το παιδί τους... πχ αν είχα γνωστή που δεν ήθελε να επισκεφτώ το παιδί της εάν ήμουν αδιάθετη θα είχα την υποχρέωση να σεβαστώ αυτό που ήθελε (όσο μμκ όπως λες κ αν το θεωρούσα)

χρέος του καθένα βέβαια είναι κ να ακούει κριτικά τις απόψεις...όχι επειδή μου το είπε η θεία του τάδε και η ανιψιά του δέινα να το ακολουθώ...αλλά όχι κ να λογοκρίνω την άποψή του...

maan, πλουραλισμος, ναι, και να αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθήσουν - και γω λουλούδι είμαι :όπως αυτοί έχουν δικαίωμα να λογοκρίνουν και να υποδεικνύουν τις πράξεις πλέον και όχι μόνο τα λόγια των άλλων, και με τον αέρα του από παλαιά δηλωμένου δικαίου και του θρησκευτικού πλαισίου, έχω και εγώ... και αυτό κάνω... και όσο για το δικαίωμα τους να ζητούν από τους άλλους να ακολουθούν τα πιστεύω τους, το κάνουν και όπως και στην συγκεκριμένη πρίπωση, όχι για τα δικά τους παιδιά, αλλά και για των άλλων... οπότε θα ανθίσω και γω και θα "λογοκρίνω" πάλι - η λέξη λογοκρισία, αν ακούγεται σκληρή μπορεί να αντικατασταθεί από πολλές ηπιότερες χάριν των εντυπώσεων, αλλά εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου να κρίνω τα λόγια κάποιου, όπως κρίνουν και τα δικά μου, και να το λέω και με την σωστή λεξη. όπως με έκρινες με τα λόγια σου και εσύ, πάντα φιλικά, και δεν είμαι είρων.

αλλά γιατί τόση διάθεση για comme il faut μυνήματα? μια χαρά χαρούμενο θεματάκι είχε γίνει, go with the flow...

s-age.png

αλλά γιατί τόση διάθεση για comme il faut μυνήματα? μια χαρά χαρούμενο θεματάκι είχε γίνει, go with the flow...

δεκτή η κριτική για τα προηγούμενα...δεν θα επεκταθώ αφού διαφωνούμε....εγώ είπα αυτό που ένιωσα...

για την προτασούλα που παρέθεσα

επειδή για προσωπικούς κοινωνικοθρησκευτικοπολιτικούς λόγους έχω γίνει κ εγώ κ το παιδί μου αντικείμενο προκατάληψης και μισαλλοδοξίας, και πίστεψέ με αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο, ειδικά για το παιδί..και για όσο εγώ ήμουν παιδί..αυτό έχει μπει στο πετσί μου πια...

ποιό; να μην δέχομαι ούτε κ σαν υπονοούμενο την μη αποδοχή της γνώμης κάποιου...

αμα θες να "χιουμοριστούμε" ευχαρίστως...όχι όμως με το πιστεύω κάποιου άλλου...ακόμα κ αν συμφωνούμε ότι το πιστέυω του είναι γελοίο...με πιάνεις;

Πωπωπω τι κακια ειναι αυτη και τι φαρμακι!

Ανοιξε η κοπελα ενα θεμα, για μια απορια κι αμεσως να πεσουν καποια μελη να πεταξουν την ''εξυπναδα'' τους, την ειρωνια τους, το χλευασμο τους, τη κακια τους.

Δε καταλαβα η θεματοθετρια, να εχει πιστεψει αυτο που της ειπανε στο μαιευτηριο, απλα ηθελε μια γνωμη κι αμεσως μερικοι να ειρωνευτουν.

Και ειμαστε και γονεις!!!!!!!

Εαν καποιος το θεωρει το θεμα χαζο για τα δικα του δεδομενα (μαλλον γραφω σε φορουμ με Άινσταϊν) ας μη σχολιασει. Δεν ειναι αναγκη τοσος χλευασμος.

Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου.

85MJp2.png

Εμένα αυτό που μου έκανε πιο πολύ εντύπωση εμένα στο όλο θέμα είναι, εσένα ήρθε η φίλη σου να σε δει....και σου είπε ότι είναι αδιάθετη, οκ μπορεί να το έφερε η κουβέντα...στη κουνιάδα σου τί είπες; ήρθε να με δει η τάδε η οποία ήταν αδιάθετη;;;:roll:

Δηλαδή το έφερε η κουβέντα και της το ανέφερες ή υπήρχε κάποιος λόγος; :roll:

Όσο για το αν ισχύει....τι να πω; Δε πρέπει σιγά σιγά αλά γρήγορα να αλλάξουμε λίγο αντιλλήψεις;

Διαφημίσεις

Εμένα αυτό που μου έκανε πιο πολύ εντύπωση εμένα στο όλο θέμα είναι, εσένα ήρθε η φίλη σου να σε δει....και σου είπε ότι είναι αδιάθετη, οκ μπορεί να το έφερε η κουβέντα...στη κουνιάδα σου τί είπες; ήρθε να με δει η τάδε η οποία ήταν αδιάθετη;;;:roll:

Δηλαδή το έφερε η κουβέντα και της το ανέφερες ή υπήρχε κάποιος λόγος; :roll:

Όσο για το αν ισχύει....τι να πω; Δε πρέπει σιγά σιγά αλά γρήγορα να αλλάξουμε λίγο αντιλλήψεις;

Όταν το είπε η φίλη μου, ήταν μπροστά και η κουνιάδα μου.;)

iyuNp3.png4hNCp3.png

Χαζές προκαταλήψεις είναι όλα. Παλιά που δεν υπήρχαν συνθηκες υγιεινής κι οι γυναίκες δεν πλένονταν όπως τώρα, μπορεί να είχε και μια λογική αυτό, ότι δλδ όσο έχεις περίοδο είσαι ακάθαρτη, αλλά εν έτει 2012 είναι απαράδεκτο να πιστεύουμε σε τέτοια.

Να'σται καλέ ρε κορίτσια, μου φτιάξατε το κέφι..... έχω ξεκολοθεί στο γέλιο

lol-045.gif

Να σου ζήσει Thaumataki

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!!!!!

Τη Δευτέρα γέννησα τη νεραϊδούλα μου και είναι το καλύτερο δώρο που μου έχει κάνει κανείς Πρωτοχρονιά! Πέραν τούτου, υπάρχει κάτι που με απασχολεί και θα ήθελα να ξέρω εάν το γνωρίζετε.

Τη 2η μέρα στο μαιευτήριο ήρθε να μας δει η κολλητή μου, η οποία ήταν αδιάθετη. Οκ, μέχρι εδώ.....

Όταν το έμαθε η κουνιάδα μου υστερίασε και μου είπε πως μέχρι να 40ντήσει το μωρό δε κάνει να έρχεται σε επαφή με γυναίκες που βρίσκονται σε μέρες περιόδου, γιατί μπορεί να πάθει το μωρό καμιά δερματική ασθένεια!!!!!:shock::shock::shock:

''Οκ, κι εγώ αιμορραγώ από κάτω'',τις λέω ''δε κάνει να πάρω αγκαλιά το μωρό;''

''Άλλο εσύ'', μου απάντησε.

Ντράπηκα να ρωτήσω το γιατρό εάν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί μου φαίνεται πολύυυυυυυ άκυρο. Δε πάυει όμως να με ανησυχεί.......:?

Το γνωρίζετε εσείς; Ισχύει;;;;;;:roll:

οχι δεν ισχυει, προκειται για παλιες δεισιδαιμονιες που ειχαν τοτε αλλους σκοπους και χρησιμοτητες.

Η γυναίκα σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας είναι ακάθαρτη τις ημέρες τις έμμηνου ρήσης.

ακριβως γι αυτο. αυτα καθως και οι απαγορευσεις της λοχειας των 40 ημερων επεβληθηκαν καποτε απο την εκκλησια για να προστατευσουν τη λεχωνα και το παιδι απο υποχρεωτικη εργασια στα χωραφια, κοινωνικες επιταγες που τις υποχρεωναν να εχουν παντα το σπιτι τους ανοιχτο σε επισκεψεις, κοινωνικα ηθη που επεβαλλαν την παρουσια στην εκκλησια κλπ, υποχρεωτικη σεξουαλικη επαφη με ενα συζυγο που δεν εννοουσε να καταλαβει οτι χρειαζονται 40 μερες επουλωσης και αλλα τετοια.

Στην ουσια η εκκλησια επιβαλλοντας κανονες με αναφορα σε δηθεν θρησκευτικες επιταγες, προσπαθουσε να επιβαλλει στον αμορφωτο λαο καποια ιατρικως επιβαλλομενα ζητηματα. Επειδη λοιπον τοτε πιο πολυ π[ιστευαν τον παπα παρα το γιατρο (ορατε και σχετικες ελληνικες ταινιες) αυτα που επρεπε να μαθει ο κοσμος, τα ελεγε η εκκλησια.

Σκοπος ηταν η κατα τ αλλα σκλαβα γυναικα να εχει καποιες μερες "ησυχιας" και ξεκουρασης το μηνα και να απολαυσει 40 μερες ηρεμιας και δεσιματος με το νεογεννητο ωστε να μπορεσει να θηλασει και να αντιμετωπισει τις αναγκες του νεογεννητου και οχι του συζυγου και της γειτονισσας.

Ελπιζω να απαντησα αρκετα σοβαρα. Δε νομιζω να ειρωνευτηκε και να κοροιδεψε κανεις τη θεματοθετρια, αλλα την κουμπαρα και τα ωραια της :rolleyes:

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει κ τα δεύτερο θαυμάκι!

Το έχω ακούσει κ εγώ.

η γιαγιά μου ήταν η πρακτική του χωριού, κατι σαν την κυρα μας την μαμή με την βασιλειάδου! οπότε μπορείς να φανταστείς τί εχω ακούσει!

η μια μου αδερφή δεν ήρθε να μας δεί στο μαιευτήριο, γι αυτό το λόγο.

δεκτό. κ είναι μορφωμένη της οικονομικής κατεύθυνσης.

ρε παιδιά εδώ ακόμα κ στις μέρες μας ενστερνιζόμαστε ακούσια μια παράδοση που ξεκίνησε στο μεσαίωνα: τα αγορακια ήταν γενικά πιο αρρωστιάρικα κ επιρρεπή στην πανούκλα κ πίστευαν οτι το γαλάζιο χρωμα έδιωχνε το κακό!

Διαβάζοντας αυτά τα αρχαία κείμενα διαπίστωσα ότι όταν η γυναίκες είχαν περίοδο...

α. το γνώριζε όλο το χωριό:confused:

β. λερώνονταν όλο το χωριό :shock:

Και μετά ήρθαν οι Always! Αλεεεελούιααααα!:P

εχω πέσει τα ανάσκελα ετσι???

χαχχαχχχαχχαχχχαχα!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

παλιοτερα ελεγαν πως οταν η γυναικα εχει περιοδο δεν κανει να κανει μπανιο.. οποτε ουσα βρωμικη λογικα δεν θα εκανε να δει το νεογεννητο (λεω εγω τωρα!)... μηπως αυτη η αντιληψη εχει μεινει απο τοτε????

παντως το να απαγορευεται η επισκεψη της αδιαθετης αλλα να επιτρεπεται η επισκεψη της κρυωμενης θειτσας που δεν πλενει καν τα χερια της δεν το καταλαβαινω...

θαυματακι να σου ζησει το θαυματακι σου!!!!!

F2ETp3.png

Όπως πολύ σωστά είπε η newbie G δεν είναι και τόσο μακρινός – ούτε καν ένας αιώνας- ο καιρός που η μητέρες έλεγαν στα κορίτσια τους ότι όταν έχουν έμμηνο ρύση δεν πρέπει να πλένονται γιατί θα κρυώσουν και δεν θα κάνουν παιδιά , ούτε και το πλύσιμο των χεριών μετά από την τουαλέτα ήταν εύκολο πράγμα όταν στις εξωτερικές τότε τουαλέτες δεν υπήρχε νιπτήρας. Οπότε ΝΑΙ οι γυναίκες ΗΤΑΝ ακάθαρτες και καλώς μέσα από δεισιδαιμονιες οι παλιοί προσπάθησαν να προστατέψουν τα ανυπεράσπιστα βρέφη. Όλα έχουν μία εξήγηση , και ίσως ακόμα και η απαγόρευση να απλώνουμε τα μωρουδιστικα βράδυ στηρίζεται στο ότι πλυντήρια και σίδερα για ΄΄ αποστείρωση ΄΄ δεν είχαν οπότε μοναδικός σύμμαχος ήταν ο ήλιος .

παλιοτερα ελεγαν πως οταν η γυναικα εχει περιοδο δεν κανει να κανει μπανιο.. οποτε ουσα βρωμικη λογικα δεν θα εκανε να δει το νεογεννητο (λεω εγω τωρα!)... μηπως αυτη η αντιληψη εχει μεινει απο τοτε????

παντως το να απαγορευεται η επισκεψη της αδιαθετης αλλα να επιτρεπεται η επισκεψη της κρυωμενης θειτσας που δεν πλενει καν τα χερια της δεν το καταλαβαινω...

θαυματακι να σου ζησει το θαυματακι σου!!!!!

και εγω αυτο ακριβως σκεφτομουνα. μας ενοχλει υγιης πιθανοτατα κοπελα η οποια εχει περιοδο και η οποια ενδεχομενως δεν θα φτυσει ουτε θα φιλησει το νεογεννητο και δεν μας ενοχλει η ενα αρρωστο ατομο (ανεξαρτητου ηλικιας, πολλω δε μαλλον ανα εινια και ηλικιωμενο) το οποιο οντως θα θεσει το νεογεννητο σε κινδυνο, απλα επειδη δεν εχει περιοδο.

θαυματακι να σου ζησει και να το χαιρεσαι.

εμενα στους 2 μηνες εβγαλε "ιδρωτηρια" στο προσωπο. δεν με επισκεφθηκε ομως καμια με περιοδο, τουλαχιστον εν γνωση μου. αλλον οι μαιες την εκαναν τη δουλεια χαχαχα.

περα απο την πλακα, και εγω καπου μεσα στο φορουμ το διαβασα οταν ημουν λεχωνα στο πρωτο παιδι. αλλα προφανως προκειται για προληψεις οι οποιες εχουν μεινει απο παλια γιατι ΤΟΤΕ εξυπηρετουσαν συγκεκριμενες αναγκες.

και παλι να σου ζησει, να ειναι γερο και καλοτυχο και να εχεις μια καλη λοχεια

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...