Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Το γνωρίζετε;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!!!!!

Τη Δευτέρα γέννησα τη νεραϊδούλα μου και είναι το καλύτερο δώρο που μου έχει κάνει κανείς Πρωτοχρονιά! Πέραν τούτου, υπάρχει κάτι που με απασχολεί και θα ήθελα να ξέρω εάν το γνωρίζετε.

Τη 2η μέρα στο μαιευτήριο ήρθε να μας δει η κολλητή μου, η οποία ήταν αδιάθετη. Οκ, μέχρι εδώ.....

Όταν το έμαθε η κουνιάδα μου υστερίασε και μου είπε πως μέχρι να 40ντήσει το μωρό δε κάνει να έρχεται σε επαφή με γυναίκες που βρίσκονται σε μέρες περιόδου, γιατί μπορεί να πάθει το μωρό καμιά δερματική ασθένεια!!!!!:shock::shock::shock:

''Οκ, κι εγώ αιμορραγώ από κάτω'',τις λέω ''δε κάνει να πάρω αγκαλιά το μωρό;''

''Άλλο εσύ'', μου απάντησε.

Ντράπηκα να ρωτήσω το γιατρό εάν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί μου φαίνεται πολύυυυυυυ άκυρο. Δε πάυει όμως να με ανησυχεί.......:?

Το γνωρίζετε εσείς; Ισχύει;;;;;;:roll:

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εγω όταν γέννησα πρίν σαραντήσω ένα βράδυ καθόμουν στο μπαλκόνι. Ηρθε μία κυρία να πληρώσει τα κοινόχρηστα και όταν με είδε άρχισε να λέει στον άνδρα μου ότι δεν κάνει να με βλέπει το φεγγάρι πριν σαραντίσω και κάτι άλλα τέτοια κουλά.

Αυτό που σου είπε σύγνώμη κιόλας αλλα είανι μεγάλη βλακεία. Δηλαδή οι μαίες οι νοσοκόμες οι γυναίκες γιατροί οι παιδίατροι όταν είναι αδιάθετες δεν δούλεύουν με νεογνά? Η υπάρχει καμία ανακοίνωση στα μαιευτήρια " απαγορευεται η είσοδος σε αδιάθετες γυναίκες?" Η συγκεκριμένη κυρία τι θα έκανε στην θέση σου θα έλεγχε την κάθε γυναίκα να είναι αδιάθετη πριν ακουμπήσει το μωρό της? Οταν είμαστε αδιάθετες δεν εξαπλώνουμε μικρόβια παντού για όνομα του θεού δεν είναι λέπρα. Ηρέμησε καλή μου μην ακούς τέτοιες ανόητες προλήψεις και χαλάς την ηρεμία σου. Αυτα είανι σαχλαμάρες. Να σου ζήσει το μικρουλάκι σου.

thaumataki να σου ζησει η μικρουλα σου και να ειναι γερη και δυνατη!!οσο για αυτο που ρωτας δεν εχω ακουσει κατι αλλα μου φαινεται πολυ τραβηγμενο.απο τα μαλλια μη σου πω!!!ποσα και ποσα εχουμε ακουσει ολα αυτα τα λεγανε οι παλιες.τωρα αν σε ανησυχει τοσο πολυ ρωτα τον γιατρο σου μιση ντροπη δικια σου μιση δικια του!!μην αγχωνεσαι χωρις λογο ειναι και οι ορμονες σου που χορευουν τωρα!και παλι να σας ζησει η μπεμπα σας!

qcKmp2.png

Αχ, κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Ηρέμησα λιγάκι...... Κι εμένα πολύ κουλό μου φαινόταν για να ισχύει. Αφήστε που κι εγώ την ίδια απόρια είχα: ''Τί γίνεται δηλαδή με τις μαίες, τις παιδιάτρους, τις νοσοκόμες κλπ., όταν είναι αδιάθετες;;;;'' Και η απάντησή της ήταν: ''Δεν έρχονται σε επαφή με τα μωρά οι μαίες ή οι νοσοκόμες εκτός άμα είσαι ο γιατρός, οπότε πάει ο βοηθός στη θέση σου'':shock:

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

επηρεασμένη από το άβατάρ σου, θέλω να ρωτήσω: η κουνιάδα σου έχει παιδιά;

κατά τα άλλα, να χαίρεσαι το μωρό σου, δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, δεδομένου ότι δεν ζούμε πλέον στον σκοταδιστικό μεσαίωνα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Να σου πω μην μπαίνεις σε αυτή την διαδικασία να της λές να σου λέει γιατι χαζομάρες λέει και εσύ αγχώνεσαι τζάμπα. Δηλαδή μια μαία λείπει απο την δουλεια της ( γιατι τι άλλη δουλειά να κάνει μια μαία αν δεν έρχεται σε επαφή με μωρά )σίγουρα 5-6 μέρες τον μήνα??? Δηλαδή 72 μέρες τον χρόνο άδεια λόγω περιόδου? Και αστο αυτό σκέψου το πιο απλό. Εγώ για παράδειγμα όταν γέννησα ήρθαν στο νοσοκομείο γύρω στις 12 γυναίκες . Δεν θα μπορούσε κάποια να είναι αδιάθετη? Και πως θα μπορούσα να το ξέρω για να την απομακρίνω? Ασε που τώρα που το έδειχνα αυτό στην αδερφή μου μου είπε μα αφού και εγώ όταν γέννησες αδιάθετη ήμουν, δεν τα θυμόμουν αλλιως θα σου έλεγα από την αρχή ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν έπαθε ο γιος μου που η αδερφή μου τον είχε αγκαλια όλη την ώρα.

:lol::lol: πολύ εύστοχο! Na σας ζήσει το μωράκι & μη δίνεις σημασία σε τίποτε.

Κοίτα τη δουλειά σου εσύ τώρα & ό,τι σου λένε λέγε ναι ναι χαμογελώντας και ξεμπέρδεψες!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Παναγία μου! Υπάρχουν στον καιρό μας ακόμη τέτοιες πανηλίθιες προκαταλήψεις? Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου, να είναι πάντα γερό, δυνατό και ευτυχισμένο! Και εγώ περιμένω σε δύο μήνες το δικό μου με την ίδια λαχτάρα!

Να σου ζήσει το μωράκι σου και να είναι πάντα γερό. Πολύ μεγάλη χαζομάρα αυτό που σου είπε η κουνιάδα σου. Αν είναι δυνατόν, τι άλλο θα ακούσουμε πια; Δηλ. οι γυναίκες γυναικολόγοι όταν ξεγεννάνε κάποιο μωρό, φροντίζουν να μην έχουν περίοδο, ή οι μαίες που φροντίζουν τα μωρα στα μαιευτήρια ή οι γυναίκες παιδίατροι που τα βλέπουν πριν 40ντήσουν; Απίστευτο, μήπως να της πεις: καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς;

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Να σου ζησει το μωρακι σου!!!!!!!!κ εγω τα εχω ακουσει αυτα......απο τη γιαγια μου.........στη λεχωνα οχι επισκεψη απο γυναικα(στις μερες περιοδου_), να μην ερχονται επισκεπτες στη λεχωνα κ το μωρο τη νυχτα, να μην απλωνω τη νυχτα(να μην βλεπει η νυχτα τα ρουχα μωρου-μαμας )κλπκλπκλπ.....κοιτα, εγω γεννησα καλοκαιρι κ τις 2 φορες.....δεν ρωτουσα την καθεμια που ερχοταν αλλα η αδελφη μου δεν ηρθε λιγες μερες μεχρι να καθαρισει.....μονη της εγω δεν ειπα κατι......οσο για τη νυχτα το τηρουσα κ αρνηθηκα επισκεψη τη νυχτα, πανω απ ολα επειδη εχω κ ενα τριχρονο κ στη πρωτη μου βδομαδα ηθελα ηρεμια τη νυχτα κ ξεκουραση.....ηταν καλοκαιρακι κ δεν ειπα οχι σε κανεναν ειπαμε απογευματακι μια χαρα ειναι .....εκτος απο εναν που ηθελε να ερθει νυχτα(ελεος πια!δεν μπορουσε να σκεφτει οτι στις 10 το βραδυ θελουμε υπνο????

παλιες προληψεις ειναι μην ανησυχεις κιολας!!!!!να εισαι αυστηρη σε θεματα κρυολογηματος, ιωσεων κλπ να μην φιλανε το νεογεννητο κλπ (αυτα ειναι τα πιο σημαντικα)

Για την ιστορια να σου πω πως μου τοχαν πει κ εμενα οταν ηταν να παω επισκεψη σε νεογεννητο κ ηξερε οτι ημουν αδιαθετη. Υπεθεσα λογω μικροβιων κ τετοια. Επρεπε βεβαια να ψυλλιαστω πως αυτη που μου το πε ηταν απο οικογενεια οχι κ τοσο μορφωμενη και κρατουσαν και κατι παλια εθιμα ( πχ ειχαν πενθος και το καλοκαιρι με σαραντα βαθμους καυσωνα ενα χρονο μετα το γεγονοσ να φορανε μερα νυχτα μαυρα κ μαλιστα απαραιτητα με χοντρο μαυρο καλσον!!!!!) το αλλο για το φεγγαρι μου τοπε η μανα μου Και ενα αλλο οτι λεει εεπειδη εβγαινα προ σαραντισμου εξω να παω γαλα στο παιδι που χε μεινει στο μαιευτηριο να μη κοιταω λεει ξενουσ στα ματια!!!!και γελαγα και της ειπα καλα δικηγορος ανθρωπος τι ειναι αυτα που λες!!!!(και παρεξηγηθηκε!)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

δεν ισχύουν αυτά κοπελα μου! όλες τα έχουμε ακούσει.. χαχα

σε μενα οταν γεννησα 2 φιλες μου ηρθαν κ ηταν αδιαθετες κ όλα οκ.. σε μενα μου έδωσαν απο μια κόκκινη(!) κλωστή..παραδόσεις!! μη με ρωτησεις τι την εκανα.. δε θυμαμαι.. χαχα

Διαφημίσεις

κατά τα άλλα, να χαίρεσαι το μωρό σου, δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, δεδομένου ότι δεν ζούμε πλέον στον σκοταδιστικό μεσαίωνα

:lol::lol::lol::lol::lol::roll::roll:

Κ όμως μου το είχαν πει κ εμένα όταν γέννησε μια ξαδέρφη μου νέα κοπέλα 26 χρονών. Μου έπεσαν τα μαλλιά όπως φαντάζεσαι...:roll::lol: Και επειδή ήταν η μοναδική ευκαιρία που είχα να δω το νεογέννητο γιατί έμενα σε άλλη πόλη δεν είπα σε κανέναν ότι έχω περίοδο...Έλεος πια με τις ηλίθιες προκαταλήψεις!

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

μαζί μ'αυτό το "έθιμο" να το πω..? δεισιδαιμονία να το πω...? πάει κ το άλλο...

ότι αν κανεις σεξ για 1 24 άωρο δεν έρχεσαι σε επαφή με το νεογέννητο...

επίσης σύμφωνα με τη λαική παράδοση...περνούσαν το νεογέννητο πάνω από φλόγες για αντισηψία...

χάρασαν με μικρό ξυραφάκι το άκρο (χέρι ή ποδι) του νεογνού για να βγει το κακό αίμα..

ακόμη έστρωναν τραπέζι για τις μοίρες στις 3 πρώτες ημέρες της ζωής του νεογνού..

και δεν έπρεπε να αφήσεις τα ρούχα της λεχώνας κ του νεογνού να τα δει το φεγγάρι (μην του επιτεθούν τα ξωτικά...:):)

με τον καιρό ό,τι δε βόλευε απορρίφθηκε εύκολα...(λχ το κόψιμο με ξυράφι) ό,τι φαινόταν πιο εύκολα διαιωνίστηκε περισσότερο...

πάντως οι ρίζες των εθίμων αυτών έρχονται ακόμα από την αρχαία ελλάδα με τις προστάτιδες τοκετού θεές Ειλειθυϊα, Λητώ, Μαία, Άρτεμη και Ήρα..

εντιτ: να σου ζήσει το κοριτσάκι σου!!!

Κάπου υπάερχει ένα πολύ ωραίο θέμα με τέτοια χαζά!! Εμένα μ'αρέσουν....η πεθερά μου με ζάλιζε με κάτι τέτοια όταν είχε γεννησει!! Συμφωνούσα με όλα και τελείωνε το θέμα.

(και φίλες αδιαθετες δεχόμουν, και άπλωνα τα ρουχαλάκια του μωρού βράδυ, και πριν της 40 μέρες ξεκινήσαμε τις βόλτες, και...όλα καλά!).

Να σου ζήσει το μωράκι!

QqmLp3.png

εδω στο παρεντς το ειχα διαβασει οτι κ καλα μπορει να βγαλει σπυρακια το μωρο, μια αποτις διαφορες προκαταληψεις.μην ακους φυσικα τις καραβλακειες αυτες!

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

δεν μπορώ, θα καούν τα τσιπάκια στον εγκέφαλο με αυτά που διαβάζω... και πάνε και τα λένε και σε λεχώνες και δεν ντρέπονται...

γι αυτό πρέπει να απαγορευτούν εξ ολοκλήρου οι επισκέψεις στα μεαιυτήρια, γιατί κάτι τέτοιες κυκλοφορούν ακόμη ελεύθερες σε πείσμα των καιρών και λένε ότι τους καπνίσει.

s-age.png

μη ντρέπεσαι να ρωτήσεις το γιατρό σου δικηγόρος γυναίκα

ρωτα τον να δούμε τι θα σου πει ....

ντροπή να ντρέπεσαι να ρωτήσεις ! :wink:

να σου ζήσει το παιδι !

Η γυναίκα σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας είναι ακάθαρτη τις ημέρες τις έμμηνου ρήσης.

αυτό αναφέρεται εδώ ως πιθανή αιτία για αυτό που είπε η συγγενής ή σαν δήλωση οτι έτσι είναι τα πράγματα? γιατί αν είναι δήλωση, θα γίνω αιρετική...

s-age.png

Ντράπηκα να ρωτήσω το γιατρό εάν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί μου φαίνεται πολύυυυυυυ άκυρο. Δε πάυει όμως να με ανησυχεί.......:?

Το γνωρίζετε εσείς; Ισχύει;;;;;;:roll:

Ναι, ισχύει....:roll:

ΥΓ1 Να σου ζήσει η μπουμπού

ΥΓ2 Ελπίζω να είστε καλύτερα από τα δερματικά προβλήματα

.....δε νομίζω τάκη....

κοίτα η αλήθεια είναι ότι η γυναίκα είναι ακάθαρτη τις ημέρες της έμμηνης ρήσης γιατί να μην είναι αλήθεια ότι μπορεί να κολλήσει σπυράκια το μωρό αν το πιάσει μια άσχετη στα καλά καθούμενα ??? δεν είναι λογικό δηλαδή :roll::roll::roll:

επίσης για εσάς τις άπιστες έχω να δηλώσω ότι:

το βράδυ ΠΑΝΤΑ μάζευα τα ρούχα (το βράδυ βρωμάει τζακίλα)

επισκέψεις δεν δεχόμουν πριν τις 40 μέρες και βάλε μπορώ να πω (η κόρη ήταν στο βυζί από τις 5 μέχρι τις 9 το απόγευμα με τι κουράγιο να φτιάχνω και καφέδες στην θείτσα??)

τραπέζια δεν έστρωνα ούτε στον άντρα μου........... τις μοίρες θα κοιτούσα ?? λέτε γι αυτό να βγήκε γκρινιάρικο το σκασμένο άφησα τις μοίρες νηστικές ??:shock::shock:

σοβαρά τώρα να σου ζήσει η νεράιδα σου :-)