Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Πω πω ρε παιδιά τί είναι αυτά που γράφετε?

Έχω ημικρανίες με αύρα από πολύ μικρή. Συνοδεύονται σχεδόν πάντα από ναυτία και εμετό όταν με πιάνουν. Δυστυχώς όπως μου έχει πει κι ο γιατρός, άπαξ και έχεις αυτό το θέμα, δεν το ξεφορτώνεσαι ποτέ. Μόνο το αντιμετωπίζεις με φάρμακα και γιατροσόφια. Σκέψου ότι εγώ είμαι 31 και μου είπε ότι δεν θέλει να μου δώσει χάπια, απλά μου συνέστησε να ξεκουράζω τα μάτια μου, να τα κλείνω οπωσδήποτε μια ώρα μέσα στη μέρα κτλ κτλ...

Επειδή είμαι και αρρωστοφοβική και φοβόμουν ότι μπορεί να είναι κάτι σοβαρό, η γιατρός μου είπε ότι ο όγκος στον εγκέφαλο ΔΕΝ δίνει τέτοια συμπτώματα, π.χ. μακροχρόνιους πονοκεφάλους. Θα είχες πάθει μου λέει επιληπτική κρίση.

Οπότε μη λέμε ότι θέλουμε.

Δυστυχώς οι ημικρανίες με αύρα (ζαλάδα, εμετό) και οι στομαχικοί ίλιγγοι είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα και εμφανίζεται και στα μικρά παιδιά.

Διαφημίσεις

Έχω ημικρανίες με αύρα από πολύ μικρή. Συνοδεύονται σχεδόν πάντα από ναυτία και εμετό όταν με πιάνουν. Δυστυχώς όπως μου έχει πει κι ο γιατρός, άπαξ και έχεις αυτό το θέμα, δεν το ξεφορτώνεσαι ποτέ. Μόνο το αντιμετωπίζεις με φάρμακα και γιατροσόφια. Σκέψου ότι εγώ είμαι 31 και μου είπε ότι δεν θέλει να μου δώσει χάπια, απλά μου συνέστησε να ξεκουράζω τα μάτια μου, να τα κλείνω οπωσδήποτε μια ώρα μέσα στη μέρα κτλ κτλ...

Επειδή είμαι και αρρωστοφοβική και φοβόμουν ότι μπορεί να είναι κάτι σοβαρό, η γιατρός μου είπε ότι ο όγκος στον εγκέφαλο ΔΕΝ δίνει τέτοια συμπτώματα, π.χ. μακροχρόνιους πονοκεφάλους. Θα είχες πάθει μου λέει επιληπτική κρίση.

Δυστυχώς οι ημικρανίες με αύρα (ζαλάδα, εμετό) και οι στομαχικοί ίλιγγοι είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα και εμφανίζεται και στα μικρά παιδιά.

Επιτελους ενα ζωντανο παραδειγμα!!!!!!!:)

Η Μαριαλ στανταρ το εγραψε ακομψα η αγαρμπα αλλα εχει δικιο ως προς το οτι πονοκεφαλος χωρις αλλο συμπτωμα που επιμενει καιρο πρεπει να εξεταζεται για ολες τις πιθανοτητες.

Για να εχεις το κεφαλι σου σιγουρο κανε μια μαγνητικη η αξονικη συντομα για να ησυχασεις. Στο λεω σαν μαμα και εγω το ιδιο θα εκανα στο δικο μου παιδι. Οσο για τα συμπτωματα σε περιπτωση κατι σοβαρου ειναι διαφορετικα στον καθενα οποτε μην κρινετε απο αυτο.

Να τσεκαρεις τα παντα αφου ο πονοκεφαλος επιμενει. Ειμαστε καμμενοι απο το κεφαλι οικογενειακως και ξερω τι λεω. Εξετασεις αμεσα αφου συνεχιζεται καιρο αυτη η ιστορια. Καλυτερα να πανικοβληθει καποιος αδικα παρα να καθυστερησει.

Ο πονοκεφαλος ειναι συμπτωμα που ποτε δεν πρεπει να το παιρνουμε αψηφιστα.. Μπορει να υπαρχει μια ιωσουλα, μπορει χιλια δυο πραγματα που μπορει να ειναι απλα αλλα να μας αγχωνουν εφοσον δεν τα γνωριζουμε. ;)

Στη θεση σου θα εκανα μια μαγνητικη που οπως σου εξηγησαν και αλλα κοριτσια δεν εχει ακτινοβολια και δεν ταλαιπωρειται και το μικρακι.

Εφοσον τα ματακια σας ειναι ΟΚ, καντην να σου φυγει και το αγχος.

Περαστικα σας κοπελα μου! :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

σε παρακαλω πολυ πως λες τετοια πραγματα με την λεξη μεσα ΜΠΟΡΕΙ . Προσεχε λιγο...:evil:

αν το παιδί έχει ημικρανίες (το πιθανότερο) το πολύ πολύ να με βρίσετε... (τι είχαμε τι χάσαμε λοιπόν)

αν το παιδί έχει κάποιο όγκο και όλοι την καθησυχάζουμε ότι όλα καλά, έχει ημικρανίες, μην πανικοβάλεσαι κτλ και η κοπέλα δεν το διερευνήσει (όπως και της προτάθηκε η αξονική) ....

οι επιπτώσεις δεν είναι απλά ένα βρισίδι σε ένα μέλος του φόρουμ,

αλλά χάνεται πολύς πολύτιμος χρόνος όπότε εσείς πρέπει να προσέχετε....... γιατί η δικιά σας συμβουλή ενέχει κύνδινο

δείτε εδώ:

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2574

λέει συγγεκριμένα:

Παράλληλα εάν παρατηρήσουν ασυνήθιστα σημεία ή συμπτώματα που παρουσιάζει το παιδί τους, είναι απαραίτητο να ζητήσουν συμβουλή από τον παιδίατρο. Η ύπαρξη τους δεν είναι δείκτης ότι οπωσδήποτε υπάρχει καρκίνος αλλά είναι προτιμότερο να διερευνηθεί το παιδί για να φανεί ποια είναι η αιτία που τα προκαλεί.

Τέτοια γενικά σημεία και συμπτώματα μπορεί να είναι:

1. Εμφάνιση μιας μάζας, ενός ογκιδίου ή ενός πρηξίματος που δεν έπρεπε να υπάρχει σε κάποιο σημείο του σώματος του παιδιού
  2. Παρατεταμένος ανεξήγητος πυρετός ή ασθενική κατάσταση χωρίς εξήγηση
  3. Υπερβολική και γρήγορη απώλεια βάρους του παιδιού
  4. Ανεξήγητη χλωμάδα
  5. Απώλεια ενεργητικότητας του παιδιού
  6. Ξαφνική τάση του παιδιού να κάνει μώλωπες και εκχυμώσεις
  7. Επίμονος πόνος που εντοπίζεται σε μια περιοχή του σώματος του παιδιού. Εάν ο πόνος ξυπνά το παιδί τη νύκτα, αυτό δείχνει ότι η εξέταση από το γιατρό του επιβάλλεται να γίνει άμεσα
  8. Χωλότητα, παιδί που κουτσαίνει
  9. Συχνοί πονοκέφαλοι που μπορεί να συνοδεύονται από εμετούς
  10. Ξαφνικές αλλαγές στα μάτια ή στην όραση του παιδιού

Διαφημίσεις

ΜΑΡΙΑΛ ψιλοάσχετο αλλά από μια γενική αίματος και ούρων φαίνεται αν κάτι δεν πάει καλά;

στη γενική αίματος φαίνεται (τις περισσότερες φορες) η λευχαιμεία (συγγεκριμένα παρατηρείται μεγάλος αριθμος λευκων, μικρος αριθμος αιμοπεταλίων, ή και βλάστες) ....

για την γενικη ουρων δε γνωριζω

Καταρχάς έκανες μαγνητικη για να αποκλείσεις την περίπτωση του όγκου?

Επίσης, επειδή εγώ είχα όγκο, πραγματικά είχα και όλα τα συπτώματα που σου απέκλεισε η γιατρός σου.

433965qzur0la2nd.gif

δεν ξερω να συμβουλεψω κατι παραπανω, ευχομαι το καλυτερο katepin για το παιδακι σου αλλα ειλικρινα πιστευω πως αν ηταν κατι τοσο ανησυχητικο πρωτα η γιατρος θα σε εστελνε για μαγνητικη κλπ.

Απο τα λιγα που γνωριζω ΜΑΡΙΑΛ μου , απο αυτα τα συμπτωματα που ανεφερες πρεπει να υπαρχουν 2-3 για να υποπτευθεις κατι τετοιο.

Ο,τι καλυτερο και περαστικα!!

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

αν το παιδί έχει ημικρανίες (το πιθανότερο) το πολύ πολύ να με βρίσετε... (τι είχαμε τι χάσαμε λοιπόν)

αν το παιδί έχει κάποιο όγκο και όλοι την καθησυχάζουμε ότι όλα καλά, έχει ημικρανίες, μην πανικοβάλεσαι κτλ και η κοπέλα δεν το διερευνήσει (όπως και της προτάθηκε η αξονική) ....

οι επιπτώσεις δεν είναι απλά ένα βρισίδι σε ένα μέλος του φόρουμ,

αλλά χάνεται πολύς πολύτιμος χρόνος όπότε εσείς πρέπει να προσέχετε....... γιατί η δικιά σας συμβουλή ενέχει κύνδινο

δείτε εδώ:

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2574

λέει συγγεκριμένα:

Παράλληλα εάν παρατηρήσουν ασυνήθιστα σημεία ή συμπτώματα που παρουσιάζει το παιδί τους, είναι απαραίτητο να ζητήσουν συμβουλή από τον παιδίατρο. Η ύπαρξη τους δεν είναι δείκτης ότι οπωσδήποτε υπάρχει καρκίνος αλλά είναι προτιμότερο να διερευνηθεί το παιδί για να φανεί ποια είναι η αιτία που τα προκαλεί.

Τέτοια γενικά σημεία και συμπτώματα μπορεί να είναι:

1. Εμφάνιση μιας μάζας, ενός ογκιδίου ή ενός πρηξίματος που δεν έπρεπε να υπάρχει σε κάποιο σημείο του σώματος του παιδιού
  2. Παρατεταμένος ανεξήγητος πυρετός ή ασθενική κατάσταση χωρίς εξήγηση
  3. Υπερβολική και γρήγορη απώλεια βάρους του παιδιού
  4. Ανεξήγητη χλωμάδα
  5. Απώλεια ενεργητικότητας του παιδιού
  6. Ξαφνική τάση του παιδιού να κάνει μώλωπες και εκχυμώσεις
  7. Επίμονος πόνος που εντοπίζεται σε μια περιοχή του σώματος του παιδιού. Εάν ο πόνος ξυπνά το παιδί τη νύκτα, αυτό δείχνει ότι η εξέταση από το γιατρό του επιβάλλεται να γίνει άμεσα
  8. Χωλότητα, παιδί που κουτσαίνει
  9. Συχνοί πονοκέφαλοι που μπορεί να συνοδεύονται από εμετούς
  10. Ξαφνικές αλλαγές στα μάτια ή στην όραση του παιδιού

Καλα εκανες και εγραψες ολα τα συμπτωματα ΑΛΛΑ η κοπελα το μονο που ανεφερε ηταν οι πονοκεφαλοι και τιποτα αλλο. Σε καμια περιπτωση δεν θα σε εβριζα απλα δεν θελω να τρομοκρατουνται οι μανουλες τοσο ευκολα

Διαφημίσεις

Χθες ξαναπήγαμε στην παιδίατρο γιατί η μικρή μου ανέβασε πυρετό και κοίταξε ξανά και τον μεγάλο. Ακόμα κόκκινος λαιμός οπότε ακόμα είμαστε σε φάση ίωσης.:-) :-) :smile:

Νομίζω ότι θα πρέπει να παρακολουθήσω τους πονοκεφάλους σε εκτός ίωσης / κρύωμα.

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι ο πονοκέφαλος είναι ένα σύμπτωμα το οποίο δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα. Στη δική μας περίπτωση, ο πονοκέφαλος (ο οποίος ήταν αρκετά έντονος) μας οδήγησε 10 ημέρες στο νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα. Να επισημάνω ότι στην δική μας περίπτωση, δεν υπήρχε κανένα άλλο σύμπτωμα (από αυτά που είναι χαρακτηριστικά της μηνιγγίτιδας) και το πρώτο που ζήτησε η παιδίατρος όταν την επισκεφτήκαμε ήταν να κάνουμε αμέσως μαγνητική για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να υπάρχει πρόβλημα στον εγκέφαλο. Ευτυχώς η μαγνητική ήταν καθαρή και η εξέταση αίματος υποψίασε τους γιατρούς για μηνιγγίτιδα, η οποία επιβεβαιώθηκε με παρακέντηση.

Καλα εκανες και εγραψες ολα τα συμπτωματα ΑΛΛΑ η κοπελα το μονο που ανεφερε ηταν οι πονοκεφαλοι και τιποτα αλλο.

δεν κατάλαβες καλά :evil:....

αυτά είναι ύποπτα σημεία για καρκίνο , μπορείς να έχεις μόνο ένα ή και περισσότερα......

Καταρχάς έκανες μαγνητικη για να αποκλείσεις την περίπτωση του όγκου?

Επίσης, επειδή εγώ είχα όγκο, πραγματικά είχα και όλα τα συπτώματα που σου απέκλεισε η γιατρός σου.

Συγγενης μου παραπονιοταν για χρονια για πονοκεφαλους και οι γιατροι ηταν καθυσυχαστικοι δεν ειναι τιποτα ημικρανιες ΚΛΠ τελικα πηγε ΜΟΝΟΣ του και εκανε μαγνητική εγκεφαλου και ειχε καλοήθη ογκο στην υποφυση.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Παιδια η Μαριαλ πρακτικα εχει δικιο και ενα συμπτωμα αρκει πρεπει να εξεταζονται ολα τα ενδεχομενα οταν το συμπτωμα παραμενει καιρο σε ασχετες φασεις ιωσεων.

Ο αδερφος μου ειχε ογκο στον εγκεφαλο και ζει σημερα γιατι η μητερα μου ηταν ψειρας και παρατηρησε ως μονο συμπτωμα οτι εφευγε το ματακι μια με δυο φορες την ημερα πεταριζε περιεργα. Αυτα την δεκαετια του 80, πηγε τον αδερφο μου στον παιδιατρο δεν ειναι τιποτα της ειπε και η μανα μου δεν καλυφθηκε και εψαξε και βρηκε εμπειρο οφθαλμιατρο που οταν εξετασε το παιδι της ειπε αυριο θα ξημερωθεις στο Παιδων χωρις καθυστερηση εφυγες τωρα ηταν απογευμα. Ο αδερφος μου χειρουργηθηκε και ζει σημερα και εναι καλα.

Τοτε της ειχαν πει οτι ηταν τυχερη που εδειξε κατι το ματι γιατι θα μπορουσε να εχει μονο πονοκεφαλο και ως μικρο που ηταν δεν θα μπορουσε να το πει να το εξηγησει και θα χανοταν πολυτιμος χρονος.

Διαφημίσεις

Bρε παιδιά με αυτό που γίνεται δεν την βοηθάμε την κοπέλα. Αυτή την στιγμή το θέμα έχει μετατραπεί σε μια διαμάχη για τον αν ο πονοκέφαλος είναι συμπτωμα καρκίνου ή όχι. Οκ Μαριαλ έχεις δίκαιο ότι πρέπει να το ψάξει η κοπέλα και μάλιστα άμμεσα αλλα μην την συνεχίζεις αυτή την διαμάχη δεν έχεινόημα. Δεν σου κάνω παρατήρηση σε καμία περίπτωση απλά στο λέω και εντελώς καλοπροαίρετα. Και εσύ σωτηρία οκ ας σταματήσει εδω αυτό αν ήμουν στην θέση της κοπέλας και στο θέμα μου ουσιαστικά δύο άτομα τσακωνόντουσαν για το αν το παιδί μου έχει καρκίνο ή όχι θα είχα παιθάνει από το άγχος μου. καισε σένα καλοπροαίρετα το λέω ( φαντάζομαι το ξέρεις έτσι?)

Nαι η μαμα μου εχει πιασει τζακ ποτ στα ασχημα Μαριαλ αλλα ευχομαι στην φιλη μας που ανοιξε το θεμα

να ειναι ολα καλα απλα επειδη ειναι σοβαρα θεματα αυτα καλυτερα μια υπερβολικη εξεταση παρα αγνοια γιαυτο και απαντησα.

Τα καλυτερα ευχομαι για ολα τα παιδια του κοσμου.

καλημερα!εγω η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω πολλα απο ιατρικα θεματα,ουτε ξερω να προτεινω εξετασεις που πρεπει να γινουν!ηθελα μονο να πω,οτι εγω απο μικρη(εφηβεια),εχω συχνα ημικρανιες,φοβερες ημικρανιες!οταν με πιανουν δεν αντεχω να ακουω ουτε ψιθυρο,δεν αντεχω το φως κ αμα δεν κανω εμετο δεν περνανε!απ'την ωρα που αρχιζει ο πονοκεφαλος,νιωθω αδυναμη,εχω ναυτια κ θελω μονο να κοιμηθω για να περασει!μετα απο ημικρανια μιας ολοκληρης μερας,κανω 2 μερες μετα να συνελθω!

δεν ξερω αν το παιδακι σου εχει ημικρανιες η' απο τι προκληθηκαν...αλλα με αυτο το θεμα αγχωθηκα κ γω τωρα..μηπως θα επρεπε να το ψαξω περισσοτερο..:?

ευχομαι το παιδακι σου να εχει μονο μια απλη ιωσουλα κ να αναρρωσει γρηγορα!!ευχομαι να ειναι ολα καλα,αλλα ειναι καλο γενικα να ψαχνουμε πραγματα!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Καλημέρα!

Έχω ένα 3 χρονών και 4 μηνών αγοράκι και τις 3 τελευταίες μέρες μου παραπονιέται ότι έχει ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ και πραγματικά όταν τον πιάνει είναι χάλια! Δεν έχει όρεξη να φάει, να παίξει. Δεν θέλει να κάνει τίποτα, θέλει μονό αγκαλιά. Χθες το μεσημέρι κοιμήθηκε με πονοκέφαλο, ξύπνησε με πονοκέφαλο και έκανε εμετό το λίγο φαί που είχε φαί.

Γενικά ανησυχώ γιατί και πριν το καλοκαίρι (πριν 5-6 μήνες) για μια περίοδο παραπονιόταν για πονοκεφάλους (όχι τόσο εντόνους όσο των τελευταίων ημερών ) και η παιδίατρος μας είχε προτείνει οφθαλμολογική εξέταση που ήταν όλα οκ και στην συνέχεια αξονική που δεν κάναμε (μέχρι να σκεφτούμε εάν πρέπει να κάνουμε ή όχι τα συμπτώματα σταμάτησαν).

Έχει κανείς ξανά συνάντηση πονοκέφαλο σε τόσο μικρό παιδί? Είναι δυνατόν?

Να σημειωθεί ότι ούτε πριν το καλοκαίρι ούτε τώρα έχει αλλάξει κάτι δραματικά στην ζωή του παιδιού (αδερφάκι γεννήθηκε πριν 14 μήνες οπότε πλέον με τις ζήλιες μας αλλά το έχει δεχτεί και σχολείο χαίρεται πραγματικά να πηγαίνει και έχει ξεκινήσει εδώ και 3μηνες)

ειχα προβλημα με πονοκεφαλους και νευροπονο στο ματι, με παρεπεμψαν στην κλινικη εγκεφαλος.

επισης μηπως να κοιταξετε και τα ιγμορια στην μυτη?Γιατι και αυτα προκαλουν πονοκεφαλο.

επισης μερικες τροφες επιδεινωνουν τους πονοκεφαλους...

υπαρχει και η χρονια ημικρανια,ευχομαι να μην εχει κατι τετοιο,εξεταστε ολα τα ενδεχομενα παιρνοντας διαφορες γνωμες.

και για να νιωσει καλυτερα θα συστηνα ομοιοπαθητικο ωστε να μην παιρνει φαρμακα το παιδακι...

ελπιζω να ειναι κατι προσωρινο!!!

9rQUp2.png

Εγω χωρις να θελω να σε τρομαξω..θα σου ελεγα να κανεις αμεσα μια μαγνητικη.μην το αφηνεις.εγω εχω ζωντανο παραδειγμα τη θεια μου που ειχε η ξαδερφη μου 3 χρονων πονοκεφαλους το αφησε ελεγε οτι το βρηκε τωρα για περισσοτερες αγκαλιτσες.με αποτελεσμα το παιδι να εχει ογκο και να την προλαβουν στο τσακ.τωρα βεβαια μετα απο δυο χρονια ειναι ολα οκ.εσενα μπορει να μην ειναι και τιποτα αλλα μπορει ομως και να ειναι.γιατι να μενεις στο μπορει?επισης θελω να σου πω οτι και η παιδιατρος της θειας μου ελεγε οτι το παθαινουν παιδακια σε αυτην την ηλικια μην ανησυχεις μεχρι που το παιδι λυποθημησε.

Twh6p3.png

WWMCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...