Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

GAPS-legal συνταγές

Rosie

Recommended Posts

Katerinoula23 είπε:
Κανονικά το λαχανο θα βγάλει πολλά υγρά αν του ριξεις το αλάτι κ το ζυμώσεις λιγάκι...αλλα στο βιβλιο λέει πως αν δεν ειναι πολυ ζουμερο μπορεις να προσθέσεις λιγο νεράκι για να το καλύψεις..

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα αφήσω αυτό που έφτιαξα όπως είναι και θα φτιαξω καινούριο όπως μου είπες.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βρήκα αυτή τη σελίδα για το πώς φτιάχνεται το λαρδί:

http://www.thenewhomemaker.com/makeyourownlard

Ξέρετε αν μπορώ να χρησιμοποιήσω ως πρώτη ύλη εκτός από χοιρινό λίπος και άλλου ζώου λίπος; (έχω κάτι κότες που είναι τίγκα στο λίπος)

0A53p3.png

oC8dp2.png

yotasam είπε:

Ξέρετε αν μπορώ να χρησιμοποιήσω ως πρώτη ύλη εκτός από χοιρινό λίπος και άλλου ζώου λίπος; (έχω κάτι κότες που είναι τίγκα στο λίπος)

Πολυ ωραιο κ αναλυτικό!! Ευχαριστούμε!!:D

Μέσα στο βιβλιο λέει πως να παρεις λίπος απο διάφορα ζωα κ να το φυλαξεις για την μαγειρικη σου..οπότε περίμενε να σου έρθει κ φτιάξε οτι σου ταιριάζει..

Yugup3.png

miriki είπε:
Κορίτσια έφτιαξα σουπίτσα με μοσχαράκι (ποντίκι μόνο) και έχει γίνει εντελώς ζελέ. Είναι οκ να το δώσω έ; Κι ας μην είναι από κόκκαλα;

Οι σουπίτσες είναι ωφέλιμες έτσι κι αλλίως αλλά από τα κόκκαλα είναι κ θεραπευτικες κ προσφέρουν πολύ περισσοτερα στοιχεια απαραίτητα για τον οργανισμό..

Η gaps ουσιαστικά στα κόκκαλα στηριζει τους ζωμους κ μέσα στο ζωμό βράζεις κ το κρεατάκι..έτσι γίνεται σούπερ ντουπερ:P

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Αυτή η συνταγούλα φαίνεται γιορτινή, απλή και νόστιμη:

Natureʼs Candy Bar

Έχω πάρει coconut date rolls από το Keimling και είναι πεντανόστιμα, στεναχωρέθηκα που δεν πήρα μεγαλύτερη ποσότητα γιατί αρέσανε πολύ και στην κόρη μου.

Έχετε δει να πουλάνε στην Αθήνα;

Μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνες μας φυσικά αλλά είναι μπελάς...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

yotasam είπε:

πολύ καλή ιδέα!! η μαμά μεγαλώνει ένα γουρουνάκι τώρα, οπότε μόλις έρθει η ώρα του ξέρω τι θα κάνω με το λίπος!!!

Πάντως θυμάμαι τη γιαγιά μου που πάντα είχε 'λίπα' αποθηκευμένη και έβαζε παντού, ακόμη και στους κουραμπιέδες:)

Αυτή την περίοδο έχουμε κάστανα.

Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε αλεύρι από αυτά; Λέω να το δοκιμάσω.

Θα ακολουθήσω τη ίδια διαδικασία για το αλεύρι από τα αμύγδαλα.

Τι λέτε;

Καλό ή θα βγει πατάτα;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λοιπόν, μόλις βρήκα ότι με αλεύρι από κάστανο μπορείς να φτιάξεις νιόκι. Και έλεγα με τι θα αντικαταστησω τα ζυμαρικά για την κόρη μου που τα λατρεύει.

Κορίτσια έχω κατενθουσιαστεί.

Γιούπι.

Μόλις βρω την τέλεια συνταγή για νιόκι θα την ποστάρω.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Το κάστανο απαγορεύεται, είναι όλο άμυλο!

Δες εδώ τη λίστα για τα legal και illegal τρόφιμα:

http://www.gapsdiet.com/The_Diet.html

Διαφημίσεις

Αχ ασε κι εγω πως κ πως περίμενα τα Χριστούγεννα για τα κάστανα...κ πριν μια βδομάδα συνειδητοποίησα οτι κάστανα γιοκ...:cry: Κορίτσια στενοχωρηθηκα περισσοτερα απο τα αλλα illegal!!! Τέλος πάντων μου φαίνεται θα κανω ενα cheat για την γέμιση της γαλοπουλας;) ετσι λιγάκι...

Στη μικρη πάντως δεν θα δωσω..θελω να της κανω αυστηρή τη δίαιτα

Yugup3.png

Rosie είπε:
Το κάστανο απαγορεύεται, είναι όλο άμυλο!

Δες εδώ τη λίστα για τα legal και illegal τρόφιμα:

http://www.gapsdiet.com/The_Diet.html

Στο βιβλίο της Καμπελ είναι στη λίστα με τις τροφές που επιτρέπονται Είσαι σίγουρη;

Μπερδεύτηκα τώρα. Ποια λίστα ακολουθούμε;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Μόλις διαπίστωσα ότι στη λίστα του βιβλίου επιτρέπονται τα κάστανα αλλά όχι το αλεύρι από αυτά.

Βρε κορίτσια αυτό δεν είναι κουφό;

Κάτι δεν παέι καλά εδώ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

yotasam είπε:
Στο βιβλίο της Καμπελ είναι στη λίστα με τις τροφές που επιτρέπονται Είσαι σίγουρη;

Μπερδεύτηκα τώρα. Ποια λίστα ακολουθούμε;

Σελίδα 165.

Οι λίστες είναι ακριβώς οι ίδιες!

Διαφημίσεις

Έχω σε ηλεκτρονική μορφή την έκδοση του 2004 και στις λίστες επιτρέπονται τα κάσταν αλλά απαγορεύεται το αλέυρι από αυτά.

Η αλήθεια είναι ότι και εμένα στη αρχή μου έκανε εντύπωση όταν είδα ότι επιτρέπονται αλλά δεν κοίταξα για το αλεύρι. Θεώρησα αυτονόητο ότι επιτρέπεται.

Ίσως σε μεταγενέστερη έκδοση διορθώθηκε. Τι να πω. Θα περιμένω το βιβλίο στην έντυπη έκδοση του 2010 που έχω παραγγείλει και θα το τσεκάρω ξανά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Rosie είπε:
Διαβάζεις λάθος, το λέει καθαρά: Chestnuts and chestnut flour, page 165.

Δεν διαβάζω λάθος, απλώς έχω άλλη έκδοση.

Κοίτα, έκανα copy paste αλήθεια:

Nuts and seeds

Walnuts, almonds, brazil nuts, pecans, hazelnuts, cashew nuts, chestnuts, peanuts, sunflower seeds, pumpkin seeds and sesame seeds. Nuts and seeds should be bought in their shells or freshly shelled.

Δεν μπορώ να κάνω copy paste στις λίστες γιατί είναι μεγάλες.

Δεν έχει μεγάλη σημασία όμως. Έτσι και αλλιώς θα έρθει και το έντυπο βιβλίο κάποια στιγμή....

sorry για το off topic παρασύρθηκα. Πάντως στην αρχή για συνταγή πήγαινα

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κάποιο λάθος θα έγινε γιατί τα κάστανα δεν είναι ξηροί καρποί και έχουνε πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο.

Κατερινούλα κι εγώ καμιά φορά τρώω (φτιάχνει ο άντρας μου και τρώνε με το γιο μου) και μια-δυο φορές έδωσα και στην κόρη μου και έκανε σαν τρελλή... :rolleyes:

Γάλα αμυγδάλου

http://www.prasinoskosmos.gr/?p=371

Δεν αφορά μόνο τους gaps, αλλά αφού το βρήκα το έβαλα.

Παρεπιπτόντως, το βιβλίο μόλις ηρθε, και ναι το pdf ειναι διαφορετικό από το βιβλίο

0A53p3.png

oC8dp2.png

yotasam είπε:
Γάλα αμυγδάλου

http://www.prasinoskosmos.gr/?p=371

Δεν αφορά μόνο τους gaps, αλλά αφού το βρήκα το έβαλα.

Παρεπιπτόντως, το βιβλίο μόλις ηρθε, και ναι το pdf ειναι διαφορετικό από το βιβλίο

υπαρχει και θεμα στο παρεντς για το γαλα αμυγδαλου..

Τέλειο Ρόζι αύριο θα φτιάξω γάλα και σκεπτόμουν κάτι απλό για την πούλπα (λογικά θα χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο).

Σκέφτηκα ότι μπορούμε να τα πατήσουμε με κουπ πατ και να τους δώσουμε ωραία σχήματα για τα πιτσιρίκια και τα υπολείμματα σε ένα βάζο για μούλιασμα σε σουπίτσα (αντί για κρουτόν). Τι λέτε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...