Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

GAPS-legal συνταγές

Rosie

Recommended Posts

Πληροφορίες για τα τουρσιά τα μηνύματα #4898 και #4900 της Αγλαΐας στο θέμα αλλεργία σε μωρό που θηλάζει. Δεν ξέρω πώς να βάλω λινκ τα συγκεκριμένα αν μπορεί κάποια ας το κάνει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επίσης, γράψτε τον τρόπο παρασκευής γιαουρτιού που να μην είναι πολύ ξινό. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κατσικίσιο γάλα, μια που είμαι από τις τυχερές που μπορώ να βρω εύκολα αγνό νωπό κατσικίσιο γάλα;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κοπέλες τα μάφινς που έφτιαξα χθες πειράξανε την κόρη μου!

Όλο το βράδυ ήτανε ανήσυχη και θήλαζε συχνά και υποπτεύθηκα ότι κάτι φταίει.

Σήμερα το απόγευμα έκανε κακά και πρόσεξα μια τριχούλα αίματος μέσα!

Σημείωση ότι δεν έκανε διάρροια.

(πάντα τα εξετάζω σχολαστικά, μου έμεινε κουσούρι από πέρσι με τις δυσανεξίες! :lol:)

Εντωμεταξύ λίγο μαφινάκι έφαγε και το πρωί.

Υποψιάζομαι 3 πράγματα:

1. Τα αυγά, δεν έβαλα και λίγα, 5 έβαλα!

2. Τα καρύδια, αν και αμφιβάλλω γιατί δεν ξαναπαρουσίασε αντίδραση στους ξηρούς καρπούς.

3. Το αλεύρι καρύδας, αλλά ξανάφαγε pancakes με αλεύρι καρύδας, όχι ποσότητα όμως όπως χθες. Φυσικά και τα pancakes είχανε αυγά.

Οπότε κομμένα τα αυγά γι' αυτήν για την ώρα, όπως και το αλεύρι καρύδας για λίγο καιρό.

Αν και όταν τα τρώω εγώ αυτά δεν φαίνεται να την ενοχλούνε.

ΥΓ. Χθες δεν έφαγε κάτι άλλο ύποπτο, μόνο κρέας βραστό.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κοπέλες τα μάφινς που έφτιαξα χθες πειράξανε την κόρη μου!

Όλο το βράδυ ήτανε ανήσυχη και θήλαζε συχνά και υποπτεύθηκα ότι κάτι φταίει.

(πάντα τα εξετάζω σχολαστικά, μου έμεινε κουσούρι από πέρσι με τις δυσανεξίες! :lol:)

Εντωμεταξύ λίγο μαφινάκι έφαγε και το πρωί.

Υποψιάζομαι 3 πράγματα:

1. Τα αυγά, δεν έβαλα και λίγα, 5 έβαλα!

2. Τα καρύδια, αν και αμφιβάλλω γιατί δεν ξαναπαρουσίασε αντίδραση στους ξηρούς καρπούς.

3. Το αλεύρι καρύδας, αλλά ξανάφαγε pancakes με αλεύρι καρύδας, όχι ποσότητα όμως όπως χθες. Φυσικά και τα pancakes είχανε αυγά.

Οπότε κομμένα τα αυγά γι' αυτήν για την ώρα, όπως και το αλεύρι καρύδας για λίγο καιρό.

Αν και όταν τα τρώω εγώ αυτά δεν φαίνεται να την ενοχλούνε.

ΥΓ. Χθες δεν έφαγε κάτι άλλο ύποπτο, μόνο κρέας βραστό.

Γιατί λες να την πείραξαν τα αυγά?? Εχει προιστορία δυσανεξίας??

Yugup3.png

Όταν ήτανε πολύ μικρούλα και τα έτρωγα εγώ την ενοχλούσανε.

Αργότερα ήτανε ΟΚ αλλά δεν της έδινα αυγό, δοκίμασα κάποιες φορές να της δώσω ελαφρώς βρασμένο κρόκο αλλά ούτε καν τον δοκίμαζε.

Μόνο περιστασιακά όταν τρώγαμε εμείς, πχ scrambled eggs, έτρωγε λίγο, αλλά πολύ λίγο.

Δεν παρατήρησα καμιά φορά κάποια αντίδραση, με εξαίρεση μια φορά που έβγαλε πολύ μικρά σπιθουράκια γύρω από το στόμα της τα οποία εξαφανίστηκαν μετά από λίγη ώρα.

Διαφημίσεις

Όταν ήτανε πολύ μικρούλα και τα έτρωγα εγώ την ενοχλούσανε.

Αργότερα ήτανε ΟΚ αλλά δεν της έδινα αυγό, δοκίμασα κάποιες φορές να της δώσω ελαφρώς βρασμένο κρόκο αλλά ούτε καν τον δοκίμαζε.

Μόνο περιστασιακά όταν τρώγαμε εμείς, πχ scrambled eggs, έτρωγε λίγο, αλλά πολύ λίγο.

Δεν παρατήρησα καμιά φορά κάποια αντίδραση, με εξαίρεση μια φορά που έβγαλε πολύ μικρά σπιθουράκια γύρω από το στόμα της τα οποία εξαφανίστηκαν μετά από λίγη ώρα.

Ωχ ναι τα ξερω αυτά τα σπυθουράκια γύρω από το στόμα...φεύγουν πολύ γρήγορα κ δεν υποψιάζεσαι:?

Yugup3.png

Είσαι σίγουρη ότι ήταν αίμα? Θα πρέπει να έχει πληγούλα για να βγάλει αίμα. Είχατε βλένες στο κοντινό παρελθόν?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Είσαι σίγουρη ότι ήταν αίμα? Θα πρέπει να έχει πληγούλα για να βγάλει αίμα. Είχατε βλένες στο κοντινό παρελθόν?

Ναι, ήτανε μια τριχούλα αίματος...

Όχι, δεν έχω προσέξει καθόλου βλέννες.

Λέτε να ήτανε κάποια ραγαδούλα; :confused:

Ναι, ήτανε μια τριχούλα αίματος...

Όχι, δεν έχω προσέξει καθόλου βλέννες.

Λέτε να ήτανε κάποια ραγαδούλα; :confused:

Μα μου κανει εντυπωση να κάνει αίμα δλδ πληγή χωρίς πρώτα να έχει φύγει βλενογόνος από το έντερο. Ξέρω ότι πάντα προηγείται του αίματος, γι αυτό σε ρώτησα.

Περίμενε λίγο καιρό και πριν ξαναδώσεις δεν κάνεις ένα τεστ ευαισθησιας στο αυγό? Αυτό θεωρώ πιο ύποπτο γιατί δεν στο έτρωγε (ασυναίσθητη προφύλαξη του οργανισμού από μία τροφή που θα τον πειράξει...τα ξέρεις τώρα καλύτερα από μένα)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ναι, είναι περίεργο γιατί είχε κάνει κακά και το πρωί και ήτανε καθαρά.

Και απ' ό,τι θυμάμαι όταν είχε αίμα στα κακά της είχε πολλές κλωστούλες αίματος και όχι μόνο μια.

Το θέμα με το sensitivity test είναι ότι η Campbell λέει ότι πρέπει να γίνει με τη μορφή της τροφής η οποία θα καταναλωθεί.

Δηλαδή αν βάλω λίγο ωμό αυγό στο χεράκι της το πιο πιθανό είναι να βγει αρνητικό αν ισχύουνε όλα αυτά που λέει η Campbell. Το πρόβλημα φαίνεται να το έχει με το ψημένο αυγό, αυτό πώς να το ελέγξω;

Διαφημίσεις

Ναι, είναι περίεργο γιατί είχε κάνει κακά και το πρωί και ήτανε καθαρά.

Και απ' ό,τι θυμάμαι όταν είχε αίμα στα κακά της είχε πολλές κλωστούλες αίματος και όχι μόνο μια.

Το θέμα με το sensitivity test είναι ότι η Campbell λέει ότι πρέπει να γίνει με τη μορφή της τροφής η οποία θα καταναλωθεί.

Δηλαδή αν βάλω λίγο ωμό αυγό στο χεράκι της το πιο πιθανό είναι να βγει αρνητικό αν ισχύουνε όλα αυτά που λέει η Campbell. Το πρόβλημα φαίνεται να το έχει με το ψημένο αυγό, αυτό πώς να το ελέγξω;

Εγω αυτο που έχω κανει σε τέτοιου είδους τροφές ( το λέει κ στο βιβλιο) παίρνω λιγάκι απο την στερεα την κανω νια νια ( sorry δεν μου ερχόταν τώρα λέξη ) κ την αραιωνω με σταγονιτσες φιλτραρισμενου νερού...

Yugup3.png

Ωχ ναι τα ξερω αυτά τα σπυθουράκια γύρω από το στόμα...φεύγουν πολύ γρήγορα κ δεν υποψιάζεσαι:?

Λοιπόν, αυτή την εβδομάδα, από τη Δευτέρα, δοκιμάζει η μικρή μου σταδιακά αυγό. Δεν είχε ιδιαίτερες αντιδράσεις, σε σχέση με το παρελθόν. Λίγο ροζέ στο πουλάκι της, που έφευγε αμέσως, και λίγα σπιράκια γύρω από το στόμα.

Εντωματαξύ από εχθές έγινε πιο ανήσυχη στον ύπνο της.

Λέτε να της το σταματήσω, γιατί έλεγα να της συνεχίσω να της δίνω με το ασπράδι για να δω αν θα την πειράξει περισσότερο.

Καμιά ιδέα;

0A53p3.png

oC8dp2.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα

O FAO (Food and Agriculture Organization)

http://www.fao.org/docrep/x0560e/x0560e00.htm

FERMENTED FRUTIS AND VEGETABLES.

A GLOBAL PERSPECTIVE.

1.4 Medicinal benefits

There are many traditional beliefs about the medicinal properties of fermented food products. The Fur ethnic group in Sudan strongly believe that the consumption of fermented foods protects them from disease (Dirar, 1992). Koumiss (a fermented milk product in Russia) has been used to treat tuberculosis. Pulque (a fermented fruit sap) is felt to have medicinal properties in Mexico.

There is a sound scientific basis to these assertions:

• The lowering of the pH inhibits the growth of food spoiling or poisoning bacteria and destroys certain pathogens (Hammes, and Tichaczek, 1994).
  • Certain lactic acid bacteria (e.g. Lactobacillus acidophilus) and moulds have been found to produce antibiotics and bacteriocins (Wood and Hodge, 1985) (Matususaki et al, 1997) (Adams and Nicolaides, 1997), (Gourama and Bullerman, 1995), (Nout, 1995)..
  • The beneficial health effects of lactic acid bacteria on the intestinal flora are well documented (Ottogalli and Galli, 1997), (Motarjemi et al, 1996).
  • Substances in fermented foods have been found to have a protective effect against the development of cancer (Frohlich et al, 1997).

Fermentation is a traditional method of reducing the microbial contamination of porridges in Kenya (Watson, Ngesa, Onyang, Alnwick and Tomkins, 1996) A study in Tanzania has shown that children fed with fermented gruels had a 33% lower incidence of diarrhoea than those fed unfermented gruels, owing to the inhibition of pathogenic bacteria by lactic acid forming bacteria (Svanberg, 1992).

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Λοιπόν, αυτή την εβδομάδα, από τη Δευτέρα, δοκιμάζει η μικρή μου σταδιακά αυγό. Δεν είχε ιδιαίτερες αντιδράσεις, σε σχέση με το παρελθόν. Λίγο ροζέ στο πουλάκι της, που έφευγε αμέσως, και λίγα σπιράκια γύρω από το στόμα.

Εντωματαξύ από εχθές έγινε πιο ανήσυχη στον ύπνο της.

Λέτε να της το σταματήσω, γιατί έλεγα να της συνεχίσω να της δίνω με το ασπράδι για να δω αν θα την πειράξει περισσότερο.

Καμιά ιδέα;

Δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλά η παιδίατρος που είχαμε πριν μου είχε πει να δώσω 1 , 1,5 μηνα μόνο κρόκο κ μετά το ασπράδι.. έτσι κι έκανα...

Δεν ειδα ποτέ αντίδραση... Αν κ 15 μηνών όταν κάναμε πατσ μου είχε πει η αλλεργιολόγος οτί έχει μικρή ευαισθησία στο μελάτο..το είχα κόψει αλλά μόλις διάβασα την Campbell k συμβουλεύτηκα κ τον καινουργιο παιδίατρο της ξαναέδωσα μελάτο κ μάλιστα τρώει πολλά αυγά (ένα σιγουρα μελάτο κ μετα στα ψωμοειδή) κ δεν παθαίνει τίποτα...

Εσύ πως το δίνεις?? Μήπως να της έκοβες για λίγο κ να ξαναπροσπαθούσες σε καμιά βδομάδα??

Yugup3.png

Δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλά η παιδίατρος που είχαμε πριν μου είχε πει να δώσω 1 , 1,5 μηνα μόνο κρόκο κ μετά το ασπράδι.. έτσι κι έκανα...

Δεν ειδα ποτέ αντίδραση... Αν κ 15 μηνών όταν κάναμε πατσ μου είχε πει η αλλεργιολόγος οτί έχει μικρή ευαισθησία στο μελάτο..το είχα κόψει αλλά μόλις διάβασα την Campbell k συμβουλεύτηκα κ τον καινουργιο παιδίατρο της ξαναέδωσα μελάτο κ μάλιστα τρώει πολλά αυγά (ένα σιγουρα μελάτο κ μετα στα ψωμοειδή) κ δεν παθαίνει τίποτα...

Εσύ πως το δίνεις?? Μήπως να της έκοβες για λίγο κ να ξαναπροσπαθούσες σε καμιά βδομάδα??

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Της δίνω μόνο κρόκο τελείως σφιχτό. Στα δερματικά τεστ και στις εξετάσεις αίματος δεν έδειξε καμια αλλεργία. Όμως είμαι σίγουρη εκ του αποτελέσμταος ότι την ενοχλεί.

Μάλλον είμαι off topic. Θα συνεχίσω να γράφω στο θέμα για τις αλλεργίες.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Έκανα σήμερα έναν πουρέ από έμπνευση και υλικά της στιγμης.

Βρασμενα καρότα από τον ζωμό

Κολοκυθα μαλακή από τον φούρνο

Λίγο σκόρδο τριμμένο

λίγο λάδι ωμό

μοσχοκαρυδο

αλάτι

πιπερι κόκκινο

βγήκε νόστιμο,αλλά περισσότερο έμοιαζε με σούπα παρά με πουρέ. Συνόδευσε όμως το κοκκινιστό κοτόπουλο τέλεια.

Μάλιστα στην κόρη μου πρόσθεσα και τριμμένη παρμαζάνα και πρέπει να το απογείωσε.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Το μαύρο πιπέρι απαγορεύεται?

Το ίδιο και τα ψημένα nuts?

Δεν νομιζω αφού ίσα ίσα λέει για το πιπέρι στην Παρασκευή του ζώμου...

Για τα nuts απαγορεύονται τα αλατισμενα (ετοιμα) κ οχι roasted..

Yugup3.png

Για τα nuts απαγορεύονται τα αλατισμενα (ετοιμα) κ οχι roasted..

Tα σπιτικά επιτρέπονται πάντως (εξάλλου αυτή τα προτείνει και στη ζαχαροπλαστική), καθώς και τα roasted nut butters.

Νομίζω ότι αυτή η σελίδα http://www.tigersandstrawberries.com/2006/09/05/making-stock-the-good-the-bad-and-the-ugly/

περιέχει καλές πληροφορίες για το πώς φτιάχνουμε ζωμό κοτόπουλο.

Δείτε την και πείτε μου αν όντως είναι καλή.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Πήρα κάτι πλευρώτους από την λαική μαζί με λιαστές ντομάτες. Τα έβαλα στο πανω κατω στους 240 για 10 λεπτά και μετά τα έκοψα μεριδούλες, έβαλα λεμόνι, λάδι, μαινδανό και τις λιαστές ντομάτες και βγήκαν πάρα πολύ νόστιμα και χορταστικά!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πήρα αυτό που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, καρότα κλπ και ξεφλούδιασα περιμετρικά τα κολοκυθακια μέχρι να φτάσω στα σπόρια. Ζέστανα λαδι καρύδας (μπορείτε καλύτερα να βάλετε βούτυρο) και τα σώταρα για κανά 10 λεπτο. Τα ανακατευα λίγο και τα έβγαλα όταν ήπιαν το ζουμί που έβγαλαν. Τ μάτι γύρω στο 5-6.

Τα συοδευσα με κιμά κοτόπουλου με ντοματούλα, κρεμμύδι, καρότο τριμμένο και μπαχαρικά.

Εγώ που δεν τρώω κολοκυθάκια, μου άρεσαν πάρα πολύ! Μεγάλη έκπληξη!

Η κόρη μου δεν ξετρελάθηκε, αλλά με λίγο παιχνίδι και τραγούδι (το συνηθίζω πολλές φορές αν αρνείται να φάει) το άδειασε το πιάτο της. Αν ήταν χάλια, δεν θα την κατάφερνα και τους ίδιους τους Γκάγκα και Λάλα να έφερνα στο σπίτι!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Έκανα μοσχαρίσια μπιφτέκια χωρίς αυγό γιατί το...ξέχασα :D

Έβαλα κιμά, καρότο τριμμένο, κόκκινη πιπεριά από το μούλτι, κρεμμύδι, μαινδανό, λάδι (ακόμα το χρησιμοποιω κάποιες φορές Rosie :oops:) και μπαχαρικά. Βγήκαν πολύ νόστιμα (δοκίμασα μία δαγκωνιά), παρόλο που δεν είχαν ούτε ψωμί ούτε αυγό.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Tα σπιτικά επιτρέπονται πάντως (εξάλλου αυτή τα προτείνει και στη ζαχαροπλαστική), καθώς και τα roasted nut butters.

Ναι γι'αυτο έγραψα *έτοιμα* :D Aλλά δεν το έγραψα πολύ καλά..:rolleyes:

Yugup3.png

Έκανα μοσχαρίσια μπιφτέκια χωρίς αυγό γιατί το...ξέχασα :D

Έβαλα κιμά' date=' καρότο τριμμένο, κόκκινη πιπεριά από το μούλτι, κρεμμύδι, μαινδανό, λάδι (ακόμα το χρησιμοποιω κάποιες φορές Rosie :oops:) και μπαχαρικά. Βγήκαν πολύ νόστιμα (δοκίμασα μία δαγκωνιά), παρόλο που δεν είχαν ούτε ψωμί ούτε αυγό.[/quote']

Κι εγώ έτσι τα κάνω κ ιδιαίτερα με πιπεριά φλωρίνης είναι τέλεια!!

Αλλά έχω ένα πρόβλημα!! Εγώ δυστυχώς ακόμη κοτοπουλο κ μοσχάρι δεν τρώμε οπότε καταλήγουμε στο χοιρινό (εκτος από το κατσίκι) είτε σε κιμά, είτε σε μπρίζόλα, είτε σε μορφή σουβλάκι (για να ξεγελιόμαστε;))... Το θέμα μου είναι οτι βγαίνουν πάρα πολύ στεγνά:shock: έχετε καμμιά ιδέα?? Μέχρι πριν την αλλεργία το χοιρίνό δεν έμπαινε σπίτι μας κ δεν έχω εμπειρία...

Επίσης έχει φτιάξει καμία ζωμό χοιρινού?? Αν ναι τι κομμάτι ζητήσατε??

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...