Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

GAPS-legal συνταγές

Rosie

Recommended Posts

Διάβασα στο μεταξύ τα σχόλια σ' ένα ποστ της Κimmy που κάνει περίπου το ίδιο γλυκό και πολλοί λένε ότι είχανε το ίδιο πρόβλημα με μένα, άρα φταίει μάλλον το είδος του μελιού.

Αλλά δεν μου έκανε κέφι να βάλω το θυμαρίσιο, νομίζω ότι θα μου αλλοιώσει τη γεύση.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια τη βοήθεια σας.

Σφάξαμε το γουρουνάκι μας και θέλω να φτιάξω stock. Εκτός από τα άλλα κόκκαλα να βάλω πόδια και κεφάλι; Εσείς τι ζαρζαβατικά βάζετε (σέλινο, πράσο, κρεμυδι);

Πόσες ώρες το βράζετε;

Άλλη συμβουλή;

Πόδια σίγουρα! Νομίζω και κεφάλι, αλλά γι αυτό δεν είμαι σίγουρη.

Βάζω καρότα, σελερυ ή σελινοριζα καλύτερα, κρεμμύδι κομμένο στα δύο οριζόντια και πράσα. Εσύ βάλε ότι έχεις στο ψυγείο σου.

Όσο περισσότερο το βράσεις τόσο καλύτερο. Καλό είναι 12-24 ώρες. Στην αρχη θα το ξαφρίσεις και μετά θα το αφήσεις στο 2-3 το μάτι.

Μην ξεχάσεις να βάλεις 2 κσ μηλόξυδο και να το αφησεις 1 ωρα στο νερό και μετά να ανοίξεις το μάτι.

Καλή επιτυχία!!:)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πόδια σίγουρα! Νομίζω και κεφάλι' date=' αλλά γι αυτό δεν είμαι σίγουρη.

Βάζω καρότα, σελερυ ή σελινοριζα καλύτερα, κρεμμύδι κομμένο στα δύο οριζόντια και πράσα. Εσύ βάλε ότι έχεις στο ψυγείο σου.

Όσο περισσότερο το βράσεις τόσο καλύτερο. Καλό είναι 12-24 ώρες. Στην αρχη θα το ξαφρίσεις και μετά θα το αφήσεις στο 2-3 το μάτι.

Μην ξεχάσεις να βάλεις 2 κσ μηλόξυδο και να το αφησεις 1 ωρα στο νερό και μετά να ανοίξεις το μάτι.

Καλή επιτυχία!!:)[/quote']

Πολλά ευχαριστώ. Τελικά έβαλα τα πόδια και θα βάλω και το κεφάλι. Θ ατο κάνω σε δόσεις γιατί είναι πολλά.

Δεν έχω μηλόξυδο. Για ποιο λόγο είναι απαραίτητο; Μήπως για τη μυρωδιά ή για να καθαρίσουν;

Η πεθέρα μου μού είπε να βάλω αλάτι στην πρώτη βράση, να πετάξω το πρώτο νερό και μετά να συνεχίσω το βράσιμο κανονικά με άλλο νερό και τα υπόλοιπα. Έτσι μου είπε ότι ασπρίζει το κρέας. Το έκανα έτσι και όντως άσπρισε και δεν χρειάστηκε άλλο ξάφρισμα. Θα το συνεχίσω αύριο με τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

Και πάλι ευχαριστώ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Έκανα ομελέτα-κρέπα με αυγά και κολοκύθα αλλά διαλύεται. Εσείς την έχετε δοκιμάσει; Υπάρχει τρόπος να μην διαλύεται;

Πολύ νόστιμα τα κρακεράκια σουσαμιού. Μπράβο για τη συνταγή, τη συστήνω.

μηπως ειχε πολλα υγρα; την εψησες στο 3 ή στο 4; εγω την κανω στο 4 περιπου για 7 λεπτα καθε πλευρα κ ειναι οκ.

Πολλά ευχαριστώ. Τελικά έβαλα τα πόδια και θα βάλω και το κεφάλι. Θ ατο κάνω σε δόσεις γιατί είναι πολλά.

Δεν έχω μηλόξυδο. Για ποιο λόγο είναι απαραίτητο; Μήπως για τη μυρωδιά ή για να καθαρίσουν;

Η πεθέρα μου μού είπε να βάλω αλάτι στην πρώτη βράση, να πετάξω το πρώτο νερό και μετά να συνεχίσω το βράσιμο κανονικά με άλλο νερό και τα υπόλοιπα. Έτσι μου είπε ότι ασπρίζει το κρέας. Το έκανα έτσι και όντως άσπρισε και δεν χρειάστηκε άλλο ξάφρισμα. Θα το συνεχίσω αύριο με τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

Και πάλι ευχαριστώ.

To ξυδι βοηθαει στο να αποδώσουν τα κόκκαλα στο μέγιστο για να στο πω απλά. Αλάτι βάζεις αυστηρά στο τέλος. Στην αρχή ξέχασα να σου πω ότι μπορείς να βάλεις και κόκκους πιπεριού. Αλλά μπαχαρικά κάθε άλλου είδους 15 λεπτά πριν κλείσεις το μάτι.

Το νερό δεν το πετάμε γιατί πετάμε και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Απλά το ξαφρίζουμε καλά και μετά είναι οκ!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Για ποιό λόγο ''ξαφρίζουμε''; Το κάνουμε και όταν βράζουμε κρέας;

To ξάφρισμα είναι απαραίτητο γιατί έτσι πετάμε τις ακαθαρσίες του κρέατος, που πάντα υπάρχουν.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

CHICKEN AND EGG BREAD

2 cup chicken (chicken + broth paste)

1/3 cup cooked squash

1/4 oil

1 tsp baking soda

1 tsp or less of salt...it was a bit salty with the full tsp

5-6 eggs

Basically I pureed the cooked chicken in the food processor with some broth to make a paste.

Bake at 325 for one hour or until golden.

This is obviously not quite like real bread, but it is sliceable and another texture. I am ALL about texture at this point when so limited in foods.

Το έφτιαξα με μία κούπα και κάτι ψιλά κοτόπουλο γιατί μόνο τόσο είχα.

Σαν λάδι έβαλα καρύδας.

Έβαλα λίγο παραπάνω πουρέ κολοκύθας (για αν αντισταθμίσω κάπως το κοτόπουλο).

Τα έβαλα όλα σε ένα μπωλ και τα ανακάτεψα με το ραβδομπλέντερ (δεν φανταζόμουν πόσο χρησιμή θα ήταν η αγορά του, είτε κάνεις γκαπς είτε όχι!)

Βγήκε πιο ψωμένιο από ό,τι άλλο έχω ξαναφτιάξει και της το σέρβιρα με 2 τρόπους. Αλειμμένο με τυρί από γιαούρτι και σαν σάντουιτσ με παρμεζάνα (την έκοψα με το κοπτήρι που ξεφλουδίζουμε πατάτες). Της άρεσε πάρα πολύ και με τους 2 τρόπους. Βέβαια η δικιά μου έχω καταλάβει ότι είναι πιο πολύ του αλμυρού και γι αυτό ενθουσιάζεται με αυτές τις συνταγές.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

CHICKEN AND EGG BREAD

1/3 cup cooked squash

1/4 oil

1 tsp baking soda

5-6 eggs

Basically I pureed the cooked chicken in the food processor with some broth to make a paste.

This is obviously not quite like real bread' date=' but it is sliceable and another texture. I am ALL about texture at this point when so limited in foods.[/size']

Σαν λάδι έβαλα καρύδας.

Τα έβαλα όλα σε ένα μπωλ και τα ανακάτεψα με το ραβδομπλέντερ (δεν φανταζόμουν πόσο χρησιμή θα ήταν η αγορά του, είτε κάνεις γκαπς είτε όχι!)

Βγήκε πιο ψωμένιο από ό,τι άλλο έχω ξαναφτιάξει και της το σέρβιρα με 2 τρόπους. Αλειμμένο με τυρί από γιαούρτι και σαν σάντουιτσ με παρμεζάνα (την έκοψα με το κοπτήρι που ξεφλουδίζουμε πατάτες). Της άρεσε πάρα πολύ και με τους 2 τρόπους. Βέβαια η δικιά μου έχω καταλάβει ότι είναι πιο πολύ του αλμυρού και γι αυτό ενθουσιάζεται με αυτές τις συνταγές.

Αχ φαίνεται πολυ νόστιμο...μακάρι να μπορούσαμε να φάμε κι εμεις...

Yugup3.png

μηπως ειχε πολλα υγρα; την εψησες στο 3 ή στο 4; εγω την κανω στο 4 περιπου για 7 λεπτα καθε πλευρα κ ειναι οκ.

Πιθανόν να είχε πολλά υγρά γιατί το αυγό μου βγήκε δίκροκο και δεν είχα πολλή κολοκύθα. Την έψησα και στο 9, οπότε ίσως όλα αυτά μαζί να εξηγούν γιατί διαλυόταν.

Ο χυλός πρέπει να είναι πολύ πηχτός; Βάζετε μέσα τίποτα άλλο εκτός από κολοκύθα και αυγό;

Θα ήθελα να φτιάχνω τις κρεπούλες από το βράδυ για να έχει η κ΄ρη μου το πρώι κάτι να τρώει πριν φεύγει για το σχολείο. Για γέμιση σκέφτομαι να τρίβω καρύδια με μέλι.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

CHICKEN AND EGG BREAD

1/3 cup cooked squash

1/4 oil

1 tsp baking soda

5-6 eggs

This is obviously not quite like real bread' date=' but it is sliceable and another texture. I am ALL about texture at this point when so limited in foods.[/size']

Σαν λάδι έβαλα καρύδας.

Μπράβο για τη συνταγή. Το ψωμί είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον άντρα μου. Μακάρι να βρούμε μια συνταγή που να αναπληρώνει το κανονικό. Μεγάλη πίκρα να θες να βουτήξεις σε σάλτσα και να μην μπορείς. Ο άντρας μου μόνο με ψωμί χορταίνει.

Τι είναι το ραβδομπλέντερ; Αν τα ανακατέψουμε όλα μαζί στο κανονικό μπλέντερ πειράζει;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Έφτιαξα χθες λαρδί με τις οδηγίες από τη σελίδα που ήδη σας έχω δώσει. Γενικά πήγε καλά εκτός από δύο θέματα.

Δεν ήξερα πόσο να αφήσω το ξύγκι στο φούρνο. Οι οδηγίες λένε μέχρι να σταματήσει να συρρικνώνεται αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι δεν ήθελε να μείνει άλλο.

Δεύτερον, άκυρο το σούρωμα με φίλτρο του καφέ. Δεν περνούσε και πολύ και έπαιρνε πολύ χρόνο. Αφού δοκίμασα τουλπάνι, τελικά κατέληξα στο σουρωτήρι.

Τέλος, αντί να κόψω μικρά κομμάτια το ξύγκι το πέρασα στη μηχανή του κιμά. Ίσως και για αυτό δεν περνούσε από το φίλτρο, δεν ξέρω.

Από 4 περίπου κιλά ξύγκι έβγαλα 1 λίτρο λάδι. Το έβαλα στο ψυγείο και πάγωσε.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Μπράβο για τη συνταγή. Το ψωμί είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον άντρα μου. Μακάρι να βρούμε μια συνταγή που να αναπληρώνει το κανονικό. Μεγάλη πίκρα να θες να βουτήξεις σε σάλτσα και να μην μπορείς. Ο άντρας μου μόνο με ψωμί χορταίνει.

Τι είναι το ραβδομπλέντερ; Αν τα ανακατέψουμε όλα μαζί στο κανονικό μπλέντερ πειράζει;

Για δοκιμάστε την κι εσείς να μου πείτε πώς σας βγήκε.

http://www.kenwoodworld.com/el-gr/Products-gr/-KMix/kMix-Hand-Blender/HB751/

Αυτό εννοώ. Εννοείται ότι δεν είναι απαραίτητο να το αγοράσεις, απλά είναι πιο βολικό, γιατί το βάζεις μέσα στο μωλ που τα έχεις όλα και...έτοιμα. Χωρίς μεταφορές και να λερώνεις πάγκους. Πολύ βολικό και για να κάνεις σουπες βελουτέ κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα.

Εγώ έχω όλο το σύστημα

http://www.kenwoodworld.com/el-gr/Products-gr/-KMix/kMix-Hand-Blender/HB791EUROW/

αλλά αυτό χρησιμοποιώ συνέχεια.

Και πλέον και το κοπτήρι από το μεγάλο μπλέντερ για να τρίβω λαχανικά και φρούτα που έχω σε ποσοτητα και είναι μπελάς να το κάνω με το χέρι. Τριβω κολοκύθα σε 3 λεπτά!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κορίτσια τη βοήθεια σας.

Σφάξαμε το γουρουνάκι μας και θέλω να φτιάξω stock. Εκτός από τα άλλα κόκκαλα να βάλω πόδια και κεφάλι; Εσείς τι ζαρζαβατικά βάζετε (σέλινο' date=' πράσο, κρεμυδι);

Πόσες ώρες το βράζετε;[/quote']

Πόδια σίγουρα! Νομίζω και κεφάλι, αλλά γι αυτό δεν είμαι σίγουρη.

Καλή επιτυχία!!:)

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/video-traditional-stocks-and-soups/

Εδώ βιντεακι για το κοτόπουλο και όχι μόνο.

Εγώ το έκανα με ολόκληρο κοτόπουλο προχθές :P

Μου έκανε εντύπωση πως δεν χρειάστηκε σχεδόν καθόλου ξάφρισμα (βιολογικό Σπάρτης, από λαϊκή Ιλίου / Ν.Ηρακλείου) , θετικό αυτό.

Κατάλαβα πως τα λαχανικά καλύτερα να τα βάζω μετά το ξάφρισμα (σε αντίθεση με το βίντεο) επειδή δυσκολεύουν το ξάφρισμα (επιπλέουν τα κρεμμύδια). Ίσως να φταίει που τα είχα ψιλοκόψει.

Σέλινο δυστυχώς δεν είχα...

Το άφησα το βράδυ στις 11.00 στο 4/9 και το πρωί κατά τις 7 βρήκα την κουζίνα να αναβοσβήνει. Μάλλον έχει κάποιο μηχανισμό ασφαλείας και έκλεισε μόνο του το μάτι, δυστυχώς δεν βρήκα τις οδηγίες για να ξέρω πόσες ώρες τελικά ψιλόβρασε ( = simmering )

Σωστά λέει η Sarah ότι το κοτόπουλο είναι για σάντουιτς, σαλάτα και μεξικανικό. Το φάγαμε και ήταν πολύ άγευστο (δεν είχα βάλει ούτε αλάτι ούτε μαϊντανό στο τέλος.

Ο γίος μου τα κατάφερε με πολύ αλάτι, εγώ με ελιές, η κόρη μου καθόλου και η γυναίκα μου μπούχτισε και έλεγε πως θα κάνει μήνες να ξαναφάει κοτόπουλο. :D:D:D

Και εγώ μπούχτισα κάπως. Με χυμό από 2 grapefruit κατάφερα να ξεπλύνω την κοτοπουλίλα από το στόμα μου σε αρκετό βαθμό. Μπορώ να πω πως ακόμα και σήμερα, μια μέρα μετά, έχω ένα ίχνος γεύσης ακόμα στο στόμα μου.

Βαρέθηκα να συμπυκνώσω τόσο πολύ νερό με βράσιμο και το έβαλα στο ψυγείο ελπίζοντας να πάρω εύκολα το λίπος/ζωμό πάνω-πάνω. Θα το δω σήμερα...

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Κατάλαβα πως τα λαχανικά καλύτερα να τα βάζω μετά το ξάφρισμα (σε αντίθεση με το βίντεο) επειδή δυσκολεύουν το ξάφρισμα (επιπλέουν τα κρεμμύδια). Ίσως να φταίει που τα είχα ψιλοκόψει.

Το άφησα το βράδυ στις 11.00 στο 4/9 και το πρωί κατά τις 7 βρήκα την κουζίνα να αναβοσβήνει. Μάλλον έχει κάποιο μηχανισμό ασφαλείας και έκλεισε μόνο του το μάτι, δυστυχώς δεν βρήκα τις οδηγίες για να ξέρω πόσες ώρες τελικά ψιλόβρασε ( = simmering )

Kαλή αρχή! :P

Συμβουλή: Τα λαχανικά όσο γίνεται πιο χοντροκομμένα, γιατί θα σου λιώσουν με τις πολλές ώρες βράσιμο. πχ το κρεμμύδι κομμένο στα 2 οριζόντια

Κι εγώ την έχω πατήσει με το μάτι και πλέον εφαρμόζω το εξής. Το ξεκινάω πρωί πρωί ώστε να μου σβήσει κανά 2 φορές μέσα στην μέρα κι εγώ να μπορω να το δω για να το ανοιξω πάλι έγκαιρα.

Το βράδυ πριν κοιμηθώ το κλείνω για κανά 3 λεπτά και ξανανοίγω το μάτι και πέφτω για ύπνο. Έτσι κρατάει περισσότερο (πιστεύω ότι το μηδενίζω πάλι). Σήμερα κάνω μοσχάρι και σκοπεύω να βάλω και ξυπνητήρι γιατί έχω βάλει κοκκαλά κυρίως και πρέπει να βράσουν το λιγότερο 24 ώρες. Στο κοτόπουλο είναι εντάξει και με λιγότερες ώρες.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σωστά λέει η Sarah ότι το κοτόπουλο είναι για σάντουιτς, σαλάτα και μεξικανικό. Το φάγαμε και ήταν πολύ άγευστο (δεν είχα βάλει ούτε αλάτι ούτε μαϊντανό στο τέλος.

Ο γίος μου τα κατάφερε με πολύ αλάτι, εγώ με ελιές, η κόρη μου καθόλου και η γυναίκα μου μπούχτισε και έλεγε πως θα κάνει μήνες να ξαναφάει κοτόπουλο. :D:D:D Και εγώ μπούχτισα κάπως.

Εγώ το κρατάω στην κατάψυξη για καμία μέρα που θα βιαζομαι πολύ ή το κάνω κοκκινιστό την επόμενη μέρα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μου έκανε εντύπωση πως δεν χρειάστηκε σχεδόν καθόλου ξάφρισμα (βιολογικό Σπάρτης, από λαϊκή Ιλίου / Ν.Ηρακλείου) , θετικό αυτό.

Ο γίος μου τα κατάφερε με πολύ αλάτι, εγώ με ελιές, η κόρη μου καθόλου και η γυναίκα μου μπούχτισε και έλεγε πως θα κάνει μήνες να ξαναφάει κοτόπουλο. :D:D:D

Και εγώ μπούχτισα κάπως. Με χυμό από 2 grapefruit κατάφερα να ξεπλύνω την κοτοπουλίλα από το στόμα μου σε αρκετό βαθμό. Μπορώ να πω πως ακόμα και σήμερα, μια μέρα μετά, έχω ένα ίχνος γεύσης ακόμα στο στόμα μου.

Βαρέθηκα να συμπυκνώσω τόσο πολύ νερό με βράσιμο και το έβαλα στο ψυγείο ελπίζοντας να πάρω εύκολα το λίπος/ζωμό πάνω-πάνω. Θα το δω σήμερα...

Κι εγώ έχω το ίδιο θέμα με την κουζίνα..πιστεύω πως όλες οι κεραμικές θα έχουν καποιου τέτοιου είδους χρόνο ασφαλείας κ σβήνουν, γι'αυτό δεν το κ'ανω ποτ'ε βρ'αδυ αλλ'α πρωί πρωί για να το ξαναανάβω αμα σβήσει..

Εγώ δεν τα συμπικνώνω τόσο πολύ...Χωρίζω σε μεριδούλες που τρώμε η μικρή κι εγώ κ τα βάζω άλλα ψυγείο κ άλλα καταψυξη...Τα βάζω υστερα κατευθείαν στο κατσαρολάκι με λαχανικά ή κρεατάκι κ δεν ρίχνω επιπλέον νερό...Πολύ ευκολο έτσι..

Yugup3.png

H Campbell λέει ότι το κρέας δεν πρέπει να βράζεται τόσο πολύ, 2-3 ώρες max!

Άλλο το meat stock και άλλο το bone broth:

When making broth, is there any nutritional difference between shorter cooking times as described in the GAPS book and extended cooking times as recommended by WAPF? What about adding vinegar while cooking?

In the GAPS book I have described how to make meat stock. There is a difference between meat stock and bone broth. Meat stock is made with raw meat on a bone and it needs to be cooked just long enough to cook the meat thoroughly (2-3 hours), so it can be eaten, and so the bone marrow can be taken out of the bone and consumed. The meat stock made this way is usually clear and delicious, with an excellent nutritional value: it is particularly rich in amino acids. Bone broth is made out of bones which can be raw or cooked or a mixture (many people collect cooked bones from their meals, keep them in the freezer and use them for making the broth). In order to leach minerals out of the bones we add vinegar to the water. It is not necessary to add vinegar to the meat stock unless you need it for a particular taste. Bone broth may have quite a different nutritional composition from the meat stock and a different taste. Both are beneficial and should be used in GAPS diet.

Δοκίμασα το εξής Έβρασα το κοτόπουλο 3 ώρες, έβγαλα το ψαχνό και συνέχισα τα κόκαλα. Τι λέτε;

Ναι, κανονικά αυτό πρέπει να κάνουμε ούτως ώστε το κρέας να είναι edible (μετάφραση; ).

edible : περιφραστικά μόνο (γιατί το ικανό προς βρώσιν είναι αηδία) : να μπορούμε να το φάμε (με ευχαρίστηση).

Πώς καταλαβαίνουμε τελικά ότι το τουρσί είναι έτοιμο;

Επίσης μάζεψα αρκετό από το λίπος του κοτόπουλου και λέω να το χρησιμοποιήσω στην επόμενη φουρνιά "τηγανητής κολοκύθας" (δοκιμάστε τις και με λίγο δενδρολίβανο είναι τέλειο)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Πόσο χρόνο σου πήρε η όλη διαδικασία?

Κοίτα, δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι το έκανα σωστά. Το έβαλα μέσα σε νερό, όπως λένε οι οδηγίες για να μην καεί και σε γάστρα κλειστή στους 110. Μετά από 2 ώρες πήγα να το δω και είχε συρρικνωθεί αρκετά αλλά επειδή νόμιζα ότι ακόμη είχε νερό το άφησα ανοικτό και ψήθηκε άλλες 2 ώρες στους 150. Τελικά αποδείχθηκε ότι το νερό δεν ήταν νερό αλλά λάδι. Ήταν τόσο διαφανές που νόμιζα ότι ήταν νερό.

Σήμερα τηγάνισα σε αυτό κεφτέδες. Πολύ καλό αλλά το λίτρο που έβγαλα δεν θα φτάσει για καιρό αν τηγανίζω πολύ σύχνα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Ξαναδιαβάζοντας Κάμπελ κατάλαβα ότι άλλο είναι το stock και άλλο η soup. Το πρώτο είναι μόνο ο ζωμός του κρέατος (κόκκαλα κ.τ.λ.), μάλλον αυτό που γίνεται ζελές. Μετά, μέσα σε αυτό αν βάλεις λαχανικά κάνεις σούπα.

Έχω σκοπό να κάνω μόνο stock, να το βάλω σε κύβους στην κατάψυξη και να το προσθέτω στις σούπες όποτε φτιάχνω. Τι λέτε;

Επίσης η Κάμπελ λέει ότι το αλάτι το βάζουμε από την αρχή.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...