Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

mimika

Recommended Posts

Κοίτα, το θήλαστρο θα το νοικιάσεις ή από το μαιευτήριο ή από κάποια εταιρία που στέλνει παντού στην Ελλάδα. Γιατί να μην στέλνει και στα νησιά;

Δες εδώ (αν δεν το έχεις ήδη δει): http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Από ποια άποψη δεν κάνει; Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Βέβαια εγώ έκανα διάφορα πράγματα που υποτίθεται ότι δεν έπρεπε να κάνω, αλλά ο ουρανός δεν έπεσε να μας πλακώσει :roll: Αν πρέπει να πας στη δουλειά πριν σαραντήσεις και δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου το μωρό, αναγκαστικά ή θα βγάλεις δικό σου γάλα ή θα του δώσεις σκόνη. Δεν βλέπω τι άλλη εναλλακτική έχεις.

Στη θέση σου δεν θα ντρεπόμουν καθόλου. Πιστεύω πως ίσα-ίσα θα εκτιμήσει το ενδιαφέρον σου και τον ενθουσιασμό σου :-)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 343
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Σκέφτομαι να πάρουμε μπιμπερό και αποστειρωτή, θα μας χρησιμέψουν αργότερα έτσι κι αλλιώς για το νερό του σωστά?

Ποιο νερό; Τα μωρά δεν πίνουν νερό!

Μένω στη Νάξο...και προτιμώ να έχω πάρει ό,τι χρειαστούμε προ γέννας...αλλιώς που θα τα βρώ εδώ και ποιός ψάχνει τότε...

Κι άλλη μια ερώτηση, εδώ υπάρχει ευτυχώς πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και άπαξ και γυρίσουμε στο νησί μετά τη γέννα ό,τι βοήθεια χριεαστώ θα την έχω.

Στο νοσοκομείο όμως τί γίνεται? Πώς θα αρχίσω σωστά το θηλασμό χωρίς εκείνη? Πρέπει να έρθω σε επαφή μαζί της πρίν τη γέννα να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία και μετά να υπάρχει και τηλεφωνική επικοινωνία όσο λείπω τις πρώτες μέρες μετά τη γέννα?

Γιατί δεν πας να τη δεις από τώρα να σε προετοιμάσει;

To μέλος paros μου είχε βρεί τα στοιχεία της, και την ευχαριστώ πολύ.

Πότε είναι σωστό να την προσεγγίσω?

Τώρα! Θα τη βρεις στο Νοσοκομείο.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

γεια σας μανουλεσ!!!ειμαι και εγω μια μελλουσα μανουλε με πολυ θεληση να θηλασω το μωρακι μου,η δικη μου η μανουλα με θηλασε 14 μηνεσ,οποτε για ενα χρονο θελω και εγω να θηλασω το μικρο μου.ειναι λιγο νωρις απο οτι βλεπετε το τικερακι μου αλλα εχω για την ωρα καποιες αποριες!!πρωτον να πω οτι διαβασα ολα τα ποστ σας εδω στο παρων θεματακι και ολο εκανα επιφωνηματα¨ααααααααα¨"και καταλαβα οτι εχω μεσανυχτα και θελει το θεμα πολυ ψαξιμο!λοιπον εμενα πριν ενα μηνα αρχισαν να σκιζονται οι θηλες μου ξεκινησαν αποο ξεφλουδισμα κ μετα εβλεπα κοψιματακια,οποτε μονη μου πηρα μια κρεμα για θηλες,πριν δυο μερες τσεκαρα τις θηλες μου αν ειναι καλυτερα που ηταν και οπως πιεσα το στηθος μου,πλιτσ πρωτογαλα!!!ειναι καλο που βγαζω απο τωρα??κακο δεν ειναι αλλα σημαινει οτι θα εχω πολυ γαλατακι η δεν εχει σχεση??αφου οι θηλες μου ειναι καλυτερα να σταματησω την κρεμα να αφισω τις θηλες μου να κανουν τη δουλεια τουσ μονεσ η να βαζω??και ενα τελευταιο για την ωρα,καπου διαβασα για σουτιεν,εγω δεν φοραω καθολου στο σπιτι,μηπως πρεπει να φοραω και να το βγαζω απλα πριν τον υπνο??δεν θελω να φτασει το στηθος στο πατωμα!!

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Ποιο νερό; Τα μωρά δεν πίνουν νερό!

Γιατί δεν πας να τη δεις από τώρα να σε προετοιμάσει;

Τώρα! Θα τη βρεις στο Νοσοκομείο.

ευχαριστώ πολύ κυρία Αγλαία!

Θα πάω από τώρα να τη βρώ τότε αφού συμφωνείτε κι εσείς και δε φαίνεται υπερβολικό.

Για νοσοκομείο εννοείτε μάλλον το κέντρο υγείας που έχουμε εδώ.

Οσο για τα μωράκια ξέρω (από εσάς εδώ, καλά να είστε) πως δεν πίνουν νερό όσο θηλάζουν. Αλλά μετά, έστω πολύ μετά, δε θα χρειαστεί ο αποστειρωτής?

Η' αν αντλώ γάλα με θήλαστρο κάπως δε θα πρέπει να του το δώσω?

Να σας ρωτήσω, θεωρείτε ότι υπάρχει φόβος για σύγχιση θηλών αν του δώσω μπιμπερό με αντλημένο (δικό μου γάλα) πρίν σαραντήσει?

Δεν θέλω να πάρει ξένο και στόχος μου είναι να εδραιώσω το θηλασμό τις πρώτες εβδομάδες που θα προσπαθήσω να μη δουλεύω, κι αν το κάνω να είναι για λίγο και να επιστρέφω. Επειτα αφού και θηλάζουμε κανονικά να λείπω μόνο πρωί μακρυά του για λίγες ώρες και να αντλώ (το βράδυ θα το παίρνω κοντά μου στη δουλειά και όποτε με χρειάζεται θα πετάγομαι να το θηλάζω στο πατρικό μου).

Να τον κρατήσω έτσι μέχρι Σεπτέμβρη, που θα είναι 3-4 μηνών με αντλήσεις και θηλασμό, και μετά που κοπάζει η δουλειά στο νησί θα είναι όλα πιο εύκολα.

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας, ευαγγέλιο τις έχω τις απαντήσεις σας :D

Θα με ρίξετε πάλι στην μελέτη και ότι είχα χαλαρώσει!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Ποιος το λέει αυτό; Και για ποιο λόγο;

Τους μήνες του αποκλειστικού θηλασμού τα μωρά δεν χρειάζονται νερό ούτε άλλα υγρά και γι' αυτό μια μητέρα που θηλάζει αποκλειστικά δεν χρειάζεται να παίρνει αποστειρωτήρα και μπουκάλια για να δίνει νερό στο μωρό.

Τα μωρά πίνουν νερό όταν ξεκινούν στερεές τροφές και δεν χρειάζονται αποστειρωτήρα και μπουκάλια γι' αυτό.

Supplements(water,glucosewater,formula,and other fluids) should not be given to breastfeeding newborn infants unless ordered by a physician when a medical indication exists.148,162–165

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Θα πάω από τώρα να τη βρώ τότε αφού συμφωνείτε κι εσείς και δε φαίνεται υπερβολικό.

Καθόλου υπερβολικό, είναι απαραίτητο και είναι πολύ ενημερωμένη και έμπειρη.

Για νοσοκομείο εννοείτε μάλλον το κέντρο υγείας που έχουμε εδώ.

Το κέντρο υγείας Νάξου, αναβαθμίστηκε σε Νοσοκομείο πριν κάποια χρόνια. http://www.naxoshospital.gr/

Οσο για τα μωράκια ξέρω (από εσάς εδώ, καλά να είστε) πως δεν πίνουν νερό όσο θηλάζουν. Αλλά μετά, έστω πολύ μετά, δε θα χρειαστεί ο αποστειρωτής?

όταν τα μωρά τρώνε στερεές τροφές, δεν χρειάζονται πια αποστείρωση στα σκεύη που χρησιμοποιούν

Η' αν αντλώ γάλα με θήλαστρο κάπως δε θα πρέπει να του το δώσω?
Φυσικά, αλλά όλα αυτά δεν χρειάζεται να τα πάρεις πριν γεννήσεις. Τόσα φαρμακεία έχει το νησί, όταν σου χρειαστούν θα πας να τα πάρεις.

Να σας ρωτήσω, θεωρείτε ότι υπάρχει φόβος για σύγχιση θηλών αν του δώσω μπιμπερό με αντλημένο (δικό μου γάλα) πρίν σαραντήσει?
Ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά όταν το μπιμπερό το δίνει κάποιος τρίτος.

Δεν θέλω να πάρει ξένο και στόχος μου είναι να εδραιώσω το θηλασμό τις πρώτες εβδομάδες που θα προσπαθήσω να μη δουλεύω, κι αν το κάνω να είναι για λίγο και να επιστρέφω. Επειτα αφού και θηλάζουμε κανονικά να λείπω μόνο πρωί μακρυά του για λίγες ώρες και να αντλώ (το βράδυ θα το παίρνω κοντά μου στη δουλειά και όποτε με χρειάζεται θα πετάγομαι να το θηλάζω στο πατρικό μου).

Να τον κρατήσω έτσι μέχρι Σεπτέμβρη, που θα είναι 3-4 μηνών με αντλήσεις και θηλασμό, και μετά που κοπάζει η δουλειά στο νησί θα είναι όλα πιο εύκολα.

Τα έχεις οργανώσει πολύ καλά!

(οι Ναξιώτισες είχαν πολύ καλή φήμη ως παραμάνες!)

Θα νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο με διπλή άντληση για να αντλείς γρήγορα και αποτελεσματικά. Επιστρέφεις νωρίς στη δουλειά και ένα αποτελσματικό θήλαστρο θα σε βοηθήσει.

Στη χώρα μένεις;

Ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά όταν το μπιμπερό το δίνει κάποιος τρίτος.

Θα νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο με διπλή άντληση για να αντλείς γρήγορα και αποτελεσματικά. Επιστρέφεις νωρίς στη δουλειά και ένα αποτελσματικό θήλαστρο θα σε βοηθήσει.

Στη χώρα μένεις;

Ευτυχώς γιατί το αντλημένο γάλα θα του το δίνει νταντά ή η μαμά (μου).

Κατάλαβα θα ψαχτώ για το θήλαστρο τότε.

Ναι στην χώρα ευτυχώς (να κι ένα καλό έτσι?) :D

Αλλά και σε χωριό να είμασταν να είναι καλά ο άντρας μου, τρέχει διαρκώς και για τους δυό μας. Αν δε με στήριζε εκείνος δε θα ήθελα τόσο πολύ να θηλάσω, αλλά και το αντίστροφο, επειδή το θέλω τόσο πολύ του έχω κάνει πλύση εγγεφάλου και θέλει κι εκείνος να θηλάσω οπωσδήποτε αποκλειστικά :mrgreen:

(ενώ στην αρχή μου έλεγε "όλα τα παιδιά πινουν και ξένο γάλα!" :shock: )

Τους μήνες του αποκλειστικού θηλασμού τα μωρά δεν χρειάζονται νερό ούτε άλλα υγρά

Άλλο δεν χρειάζονται, και άλλο δεν (κάνει να) πίνουν.

Supplements(water,glucosewater,formula,and other fluids) should not be given to breastfeeding newborn infants unless ordered by a physician when a medical indication exists.148,162–165

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό, αλλά μιλάει για ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ (newborns) και όχι για μεγαλύτερα μωράκια, που αυτό ρώτησε η Dimmi.

Όταν υπάρχει περίπτωση το μωρό να υπερθερμανθεί, π.χ. λόγω καύσωνα, τότε δίνεις νερό ακόμα και σε μωρό που θηλάζει προκειμένου να μην αφυδατωθεί, ειδικά αν δεν μπορείς να το θηλάσεις περισσότερο από συνήθως (π.χ. επειδή είσαι στη δουλειά και το μωρό δεν είναι μαζί σου). Τουλάχιστον αυτές είναι οι επίσημες οδηγίες στην Αγγλία.

Ιf you're breastfeeding your baby, you donʼt need to give them water as well as breast milk. However, they may want to breastfeed a little more than usual.

If youʼre bottle feeding, as well as their usual milk feeds, you can give your baby cooled boiled water throughout the day.

If your baby wakes at night, theyʼll probably want milk but if theyʼve had their usual milk feeds, try cooled boiled water as well.

http://www.nhs.uk/chq/Pages/1955.aspx?CategoryID=62&SubCategoryID=63

Τα μωρά πίνουν νερό όταν ξεκινούν στερεές τροφές και δεν χρειάζονται αποστειρωτήρα και μπουκάλια γι' αυτό.

Αποστειρωτήρα ίσως όχι, αλλά μπορούν κάλλιστα να συνεχίσουν να πίνουν νερό ή γάλα σε μπιμπερό μετά τους 6 μήνες. Και αν όχι, τα περισσότερα μπιμπερό μετατρέπονται πολύ εύκολα σε εκπαιδευτικά ποτηράκια.

Πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό, αλλά μιλάει για ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ (newborns) και όχι για μεγαλύτερα μωράκια, που αυτό ρώτησε η Dimmi.

ευχαριστώ πολύ, πήρα τις απαντήσεις μου, καλό ξημέρωμα!

Διαφημίσεις

γεια σας μανουλεσ!!!ειμαι και εγω μια μελλουσα μανουλε με πολυ θεληση να θηλασω το μωρακι μου,η δικη μου η μανουλα με θηλασε 14 μηνεσ,οποτε για ενα χρονο θελω και εγω να θηλασω το μικρο μου.ειναι λιγο νωρις απο οτι βλεπετε το τικερακι μου αλλα εχω για την ωρα καποιες αποριες!!πρωτον να πω οτι διαβασα ολα τα ποστ σας εδω στο παρων θεματακι και ολο εκανα επιφωνηματα¨ααααααααα¨"και καταλαβα οτι εχω μεσανυχτα και θελει το θεμα πολυ ψαξιμο!λοιπον εμενα πριν ενα μηνα αρχισαν να σκιζονται οι θηλες μου ξεκινησαν αποο ξεφλουδισμα κ μετα εβλεπα κοψιματακια,οποτε μονη μου πηρα μια κρεμα για θηλες,πριν δυο μερες τσεκαρα τις θηλες μου αν ειναι καλυτερα που ηταν και οπως πιεσα το στηθος μου,πλιτσ πρωτογαλα!!!ειναι καλο που βγαζω απο τωρα??κακο δεν ειναι αλλα σημαινει οτι θα εχω πολυ γαλατακι η δεν εχει σχεση??αφου οι θηλες μου ειναι καλυτερα να σταματησω την κρεμα να αφισω τις θηλες μου να κανουν τη δουλεια τουσ μονεσ η να βαζω??και ενα τελευταιο για την ωρα,καπου διαβασα για σουτιεν,εγω δεν φοραω καθολου στο σπιτι,μηπως πρεπει να φοραω και να το βγαζω απλα πριν τον υπνο??δεν θελω να φτασει το στηθος στο πατωμα!!

kale apanthste k se mena!!mhn me grafete!!

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Σελεστινα προσοχή με το στήθος δεν πειράζουμε τις θηλές. Μια πολύ απαλή επάλειψη με αγνό αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο ή κεραλοιφή μετά το ντους είναι μια χαρά. (Προφυλάσσει κι από τις ραγάδες και μπορείς να τα χρησιμοποιείς σε ολόκληρο το κορμάκι σου να είσαι απαλή απαλή).

Για το πρωτόγαλα που λες καλύτερα ρώτα το γυναικολόγο σου δεν ξέρω από πότε ξεκινάει (είχα την εντύπωση στο 8ο αλλά δεν κόβω και το κεφάλι μου).

Για το σουτιέν η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι καλό θα ήταν να φοράς ένα μαλακό σουτιέν εγκυμοσύνης που να μη πιέζει το στήθος σου με μπανέλες κλπ. Εγώ που δεν το έκανα μάλλον την πάτησα κι είμαι και 75Β (φαντάσου).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Σελεστινα προσοχή με το στήθος δεν πειράζουμε τις θηλές. Μια πολύ απαλή επάλειψη με αγνό αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο ή κεραλοιφή μετά το ντους είναι μια χαρά. (Προφυλάσσει κι από τις ραγάδες και μπορείς να τα χρησιμοποιείς σε ολόκληρο το κορμάκι σου να είσαι απαλή απαλή).

Για το πρωτόγαλα που λες καλύτερα ρώτα το γυναικολόγο σου δεν ξέρω από πότε ξεκινάει (είχα την εντύπωση στο 8ο αλλά δεν κόβω και το κεφάλι μου).

Για το σουτιέν η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι καλό θα ήταν να φοράς ένα μαλακό σουτιέν εγκυμοσύνης που να μη πιέζει το στήθος σου με μπανέλες κλπ. Εγώ που δεν το έκανα μάλλον την πάτησα κι είμαι και 75Β (φαντάσου).

ωχ,παω να βαλω σουτιεν γρηγορα!!!ευχαριστω για την απαντησει!!

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

ωχ,παω να βαλω σουτιεν γρηγορα!!!ευχαριστω για την απαντησει!!

Να κάνεις αυτό που σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα. Αν νιώθεις πιο άνετα χωρίς, τότε δεν χρειάζεται να βάλεις.

καλησπερα!!σημερα ημουν βολτα με μια φιλη και της ειπα οτι θελω να θηλασω το μωρο μου αποκλειστικα και θα παρω και βιβλιο απο τωρα απο αυτα που προτεινατε σ ενα αλλο θεμα(μαλιστα το ζητησα δωρο απο τον αντρα μου για τα Χριστουγεννα)και γελασε και μου ειπε κατσε ακομα νωρις ειναι και θα εχεις γαλα??η φιλη μου 8ηλασε για ενα μηνα και μετα μου ειπε δεν ειχε αλλο γαλα(αλλα δεν νομιζω να πιεζοταν να προσπαθισει,απλα θα εκανε την ευκολη λυση).αφου ηδη εχω το πρωτογαλα,υπαρχει περιπτωση να μην εχω γαλα???θα στεναχωρηθω πολυ αν δεν εχω.πρεπει μηπως να ακολουθησω καποια διατροφη για να το εξασφαλησω απο τωρα??sorry αν ρωταω βλακειες αλλα δεν εχω ιδεα!!

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Διαφημίσεις

καλησπερα!!σημερα ημουν βολτα με μια φιλη και της ειπα οτι θελω να θηλασω το μωρο μου αποκλειστικα και θα παρω και βιβλιο απο τωρα απο αυτα που προτεινατε σ ενα αλλο θεμα(μαλιστα το ζητησα δωρο απο τον αντρα μου για τα Χριστουγεννα)και γελασε και μου ειπε κατσε ακομα νωρις ειναι και θα εχεις γαλα??η φιλη μου 8ηλασε για ενα μηνα και μετα μου ειπε δεν ειχε αλλο γαλα(αλλα δεν νομιζω να πιεζοταν να προσπαθισει,απλα θα εκανε την ευκολη λυση).αφου ηδη εχω το πρωτογαλα,υπαρχει περιπτωση να μην εχω γαλα???θα στεναχωρηθω πολυ αν δεν εχω.πρεπει μηπως να ακολουθησω καποια διατροφη για να το εξασφαλησω απο τωρα??sorry αν ρωταω βλακειες αλλα δεν εχω ιδεα!!

Δεν είναι βλακεία που το ρωτάς, είναι βλακεία που έχουμε καταλήξει να το πιστεύουμε...

Είναι πολύ σπάνιο μια μαμά να μην έχει αρκετό γάλα από οργανικά αίτια και συνήθως η ανεπαρκής γαλουχία δεν είναι το μόνο σύμπτωμα. Σε πολλές γυναίκες το γάλα σταματά στο μήνα ή σε λιγότερο διάστημα γιατί συνήθως λόγω λανθασμένων οδηγιών δεν καταφέρνουν να εγκαταστήσουν γαλουχία, και αντίθετα, οδηγούνται στον αποθηλασμό (π.χ. αρκεί το να θηλάζεις με πρόγραμμα δηλ. ανά συγκεκριμένες ώρες ή συγκεκριμένη διάρκεια για να συμβεί αυτό). Απ' αυτές τις γυναίκες πολλές έχουν παραπληροφορηθεί και πιστεύουν πραγματικά ότι έτσι συμβαίνει. Το ότι δεν το έψαξαν περισσότερο δεν είναι πάντα ένδειξη ότι δεν της ενδιέφερε. Μπορεί και να ήταν τόσο πεπεισμένες (από τα ακούσματα του περιβάλλοντος και τις διαβεβαιώσεις των "ειδικών") ότι αυτό είναι φυσιολογικό, οπότε δεν αναρωτήθηκαν περαιτέρω...

Αφού σ' ενδιαφέρει το θέμα, διάβασε όσο περισσότερο μπορείς και πήγαινε και σε συναντήσεις της La Leche (αν γίνονται στην πόλη σου) για να ενημερωθείς αξιόπιστα.

menw se eparxeia,opote polu xlomo na ginei kati tetio gia na paw.makari 8a phgaina trexontas!8a diabasw edw sto forum kai 8a parw k ena biblio apo twra 8a rwtaw kai esas!!!ton maio gennaw,dld exw akoma,alla 8elw na kseka8arisw sto mualo mou polla pragmata!na eimai etimh mhn mou xalasei o 8hlasmos apo paraplhroforhsh.h mama mou me 8hlase 14 mhnes to exw kati polu iero gia na to kanw kai na to kanw swsta.

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

selestina μου άρχισε να διαβάζεις τα άρθρα που έχει εδώ για θηλασμό, διάβαζε θέματα σχετικά με θηλασμό (εδώ στο φόρουμ) και όπου έχει λινκ κλίκαρε πάνω να ενημερωθείς για τα βασικά.

Με το να αγχώνεσαι δεν καταφέρνεις κάτι, στην αρχή φαίνονται βουνό αλλά μετά θα δείς πως ο θηλασμός μοιάζει η πιο φυσική λύση.

Αν ακούς τους άλλους και ταράζεσαι από τις γνώμες τους δε θα καταφέρεις να νιώσεις σίγουρη και να το κάνεις χωρίς άγχος.

Εμένα το ίδιο πράγμα μου είπε φίλη, "πώς ξέρεις ότι θα θηλάσεις, κάτσε να δείς αν θα έχεις γάλα"

Την πήρα μονότερμα κι γω, χείμαρρος, ότι όλες οι γυναίκες έχουν γάλα εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, ότι όσο δίνεις τόσο έχεις (νόμος προσφοράς και ζήτησης).

Με αντέκρουσε λέγοντας πως η αδελφή της δεν κατάφερε να θηλάσει καθόλου. Δεν είχε γάλα.

Οταν ρώτησα το γιατί είπε πως δεν της το έδιναν στο νοσοκομείο να θηλάσει γιατί ήταν στη θερμοκοιτίδα.

Μου το είπε με τόση βεβαιότητα σα να με "'επιασε στην φάκα", και καλά αν το πάθω εγώ πως θα θηλάσω.

Της είπα με σίγουρο ύφος (παίζει ρόλο κι αυτό αλλιώς σε πατάνε και σου κάνουν την αυτοπεποίθηση κουρέλι)

πως αν δε πάει το μωρό στο γάλα πάει το γάλα στο μωρό.

Αντλείς γάλα (αν θες πολύ να θηλάσεις) και του το δίνεις.

"Μα δε κάνει να το πιάσεις στη θερμοκοιτίδα παρά μόνο απέξω"

Εκεί με έφτασε στο αμήν, δεν καταλάβαινε, της λέω κοπέλα μου καλή "τα μωρά στη θερμοκοιτίδα δε τρώνε?"

Τρώνε, λέει, έτοιμο γάλα από μπιμπερό!

Ε της λέω όταν θες πολύ να θηλάσεις τους πας το μπιμπερό με το ΔΙΚΟ ΣΟΥ γάλα και απαιτείς να το ταίζουν μόνο από αυτό.

Ετσι δε σου κόβεται το γάλα, αντλείς γάλα = παράγεις κι άλλο γάλα = οταν το μωρό βγεί απο τη θερμοκοιτίδα έχεις γάλα να το θηλάσεις.

Εκεί απλά απάντησε "ε δεν το ήξερε η αδελφή μου"

Κι εκεί σκέφτηκα "δεν ήξερε, δεν ρώταγε?"

Γιατί στα είπα ολα αυτά,

1ον μη δίνεις σημασία σε ό,τι σου λένε, αν σε μπριζώσουν και θες να απαντήσεις λές όσα ξέρεις με περρίση σιγουριά λές και τα έχεις κάνει ήδη (τόσες κοπέλες τα έχουν ήδη κάνει, δε μπορεί κάτι ξέρουν περισσότερο και αφού το έκαναν εκείνες μπορείς κι εσύ!)

2ο δε μπαίνεις στο τρυπάκι να σκεφτείς "ωχ έχει δίκιο, εγω δε το είχα σκεφτεί αυτό, και μήπως δεν έχω γάλα κτλ κτλ"

κάνεις υπομονή, έρχεσαι εδώ ξαναδιαβάζεις και στην ανάγκη ρωτάς να μάθεις, να νιώσεις και πάλι σίγουρη

3ο θυμάσαι πάντα ότι το φυσικό είναι ο θηλασμός, αφύσικοι είναι όσοι προσπαθούν να αποδείξουν το αντίθετο.

Εσύ δεν έχεις κάτι να αποδείξεις, τί να αποδείξεις ότι κάνεις το σωστό και το καλύτερο που μπορείς? Αυτά είναι αυταπόδεικτα.

Απλά θες να ταίσεις το μωρό σου αληθινό γάλα για όσο μπορείς...

4ο το πόσο θα μπορέσεις εξαρτάται κυρίως από το πόσο θα πιστέψεις η ίδια ότι θα μπορέσεις.

Πίστεψε το και θα γίνει (ελπίζω κι γω έτσι? :) ).

Ολα γίνονται αρκεί να το θέμε και τοφόρουμ εδώ θα είναι να τους ρωτάμε :D

5ο διάβασε όσο μπορείς τώρα που είναι νωρίς ώστε μετά να μπορείς να φιλτράρεις όσα ακούς/σου λένε ώστε να κρατάς μόνο τα σωστά και τα λάθος να τα πετάς χωρίς να σε επηρεάζουν.

Καλό διάβασμα, και μη πολυλές τί έχεις σκοπό να κάνεις, κι αν βρείς υποστηρικτές τί θα κερδίσεις? Σάμπως θα σου βαστάνε το στήθος ή θα ξυπνάνε να ταίσουν το μωρό σου?

Κοίτα εσύ τί θα κάνεις κι ας τους άλλους, κι γω είχα μπει στο τρυπάκι να πείσω και μάλιστα την ίδια μου την αδελφή, δεν έχει νόημα.

Καθένας ό,τι νομίζει κάνει και λογαριασμό δεδίνει.

Καλησπερα,δεν ξερω αν πρεπει να γραψω εδω,τεσπα θα το πω τωρα!!!ειχα γραψει οτι πριν λιγο καιρο ειχα πατησει το στηθοσ καταλαθοσ και ειχα πρωτογαλα!!ολα καλα,αλλα σημερα το δεξι μου στηθοσ με εχει παιθανει στον πονο και δεν ξερω τι να κανω.φοβαμαι να το σκαλισω η να κανω γιαγιαδογιατροσοφια μην χαλασω το γαλατακι που ετοιμαζετε για το μπουμπουκακι μου,τι μπορω να κανω να ανακουφισω λιγο τον πονο??

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Καλησπερα,δεν ξερω αν πρεπει να γραψω εδω,τεσπα θα το πω τωρα!!!ειχα γραψει οτι πριν λιγο καιρο ειχα πατησει το στηθοσ καταλαθοσ και ειχα πρωτογαλα!!ολα καλα,αλλα σημερα το δεξι μου στηθοσ με εχει παιθανει στον πονο και δεν ξερω τι να κανω.φοβαμαι να το σκαλισω η να κανω γιαγιαδογιατροσοφια μην χαλασω το γαλατακι που ετοιμαζετε για το μπουμπουκακι μου,τι μπορω να κανω να ανακουφισω λιγο τον πονο??

Όπως το περιγράφεις μοιάζει κάπως με μαστίτιδα, αν και συνήθως η μαστίτιδα συνοδεύεται από ψηλό πυρετό. Όπως και να χει, να επικοινωνήσεις άμεσα με τον γυναικολόγο σου

jv42p3.png

DfUyp2.png

Όπως το περιγράφεις μοιάζει κάπως με μαστίτιδα, αν και συνήθως η μαστίτιδα συνοδεύεται από ψηλό πυρετό. Όπως και να χει, να επικοινωνήσεις άμεσα με τον γυναικολόγο σου

δεν ξερω πως ειναι ο πονος της μαστιδας,εκανα ενα ζεστο μπανιο και τωρα δεν με ενοχλει τοσο.θα δω πως θα ειμαι και αυριο και μετα να παρω τη γιατρο μου.

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Με ρώτησε μια -επίσης- έγγυος φίλη μου (εκείνη στο δεύτερο παιδί της) όταν το παιδί κλαίει τις πρώτες μέρες με το πρωτόγαλα και δεν χορταίνει τί να κάνει.

(απάντησε μόνη της μετά λέγοντας ότι το ξένο γάλα είναι η μόνη λύση)

Εσείς τί θα της απαντούσατε?

Να ρωτήσω κάτι άλλο που με προβληματίζει?

Διάβασα αυτό

Είναι πολύ καλό, κάνει δουλειά αλλά δεν μεγαλώνει τη θηλή, απλά τη βγάζει προς τα έξω.

$$H_AAC5ECBE_071173.jpg

και από εδώ http://www.thilasmos.gr/epipedes%20thiles.htm

μα βάση τα εξής Με τον όρο επίπεδες θηλές εννοούμε τις θηλές που σε κατάσταση ηρεμίας είναι επίπεδες, όταν όμως δεχθούν κάποιο ερέθισμα, όπως για παράδειγμα, χαμηλή θερμοκρασία ή πίεση στην περιοχή της θηλαίας άλου, βγαίνουν προς τα έξω. Πολλές φορές αρκεί για μια μητέρα με επίπεδες θηλές, πριν το θηλασμό μια ελαφριά τριβή για να τις βοηθήσει να βγουν προς τα έξω.

Συμπέρανα ότι έχω μάλλον επίπεδες θηλές.

Το παραπάνω εξάρτημα καλό είναι να το πάρω? Κάνει να πειράζω τη θηλή στην κύηση? Να περιμένω να γεννήσω? Θα βοηθήσει για επίπεδες θηλές?

κοπελα μου δεν κανει να το χρησημοποιεις τωρα γιατι μπορει να προκαλεσεις συσπασεις.το εχω γιατι και εμενα ειναι επιπεδες οι θηλες μου ειναι πολυ καλο αλλα νομιζω οτι ουτε οταν γεννησω θα ειναι χρησιμο γιατι θα γεμιζει γαλα.εγω στην πρωτη μου οταν γεννησα ακουγα το μακρυ και το κοντο απο της μαιες και το μονο που καταφερα ειναι οτι με μπερδεψαν και θηλασα μονο μια μερα.παρε ψευδοθηλες μια μερα που θηλασα με αυτες ηταν τελειες και το εψαξα πολυ το θεμα.καποιες θηλαζουν μονο με αυτες και το μωρο δεν παθενει κατι οπως μου ελεγαν θα κανει κολικους και διαφορες βλακιες!στο μεταξυ λιγο που θηλασα με αυτες η θηλη μου ειχε γινει διπλασια δηλαδη αν συνεχιζα θα μπορουσα σε λιγο καιρο να θηλασω και χωρις ψευδοθηλες.ειχα μιλησει και με μια συμβουλο θηλασμου και μου ειπε οτι ειναι πολυ καλος τροπος.τωρα στο δευτερο ειμαι αποφασισμενη να μην ακουσω ΚΑΝΕΝΑΝ στο νοσοκομειο και να κανω αυτο που θεωρω εγω σωστο.

''''ΟΙ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΟΥ''''

Αλεξάνδρα 10/07/2008

Μπουλίτσα 5/5/2012

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...