Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός, «δεν υπάρχει δεν έχω, υπάρχει μόνο δεν θέλω?»

Recommended Posts

kasia, τι θήλαστρο χρησιμοποιούσες; Γιατί τα μη νοσοκομειακά θήλαστρα δε βοηθούν. Και εγώ στο δεύτερο παιδί χρησιμοποιούσα ένα χειροκίνητο - πολύ καλό βέβαια- αλλά είναι για περιστασιακή χρήση και δε βοηθήθηκα. Καμία σχέση με το νοσοκομειακό (symphony) και επιτέλους θηλάζω αποκλειστικά τη μικρή μου (το 3ο παιδί), αν και είμαστε στην αρχή.

Ήταν ηλεκτρικό θήλαστρο, αλλά κόλλησα και δεν θυμάμαι πως λέγεται... Νομίζω της medela ήταν.Μου το είχε συστήσει η μαία ως το καλύτερο. Θα το δω όταν πάω σπίτι και θα σου πω αύριο,οκ?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 12 δημοσιεύσεις

• ellanor

ellanor 10 δημοσιεύσεις

• galat

galat 8 δημοσιεύσεις

• kasia

kasia 6 δημοσιεύσεις

kasia, τι θήλαστρο χρησιμοποιούσες; Γιατί τα μη νοσοκομειακά θήλαστρα δε βοηθούν. Και εγώ στο δεύτερο παιδί χρησιμοποιούσα ένα χειροκίνητο - πολύ καλό βέβαια- αλλά είναι για περιστασιακή χρήση και δε βοηθήθηκα. Καμία σχέση με το νοσοκομειακό (symphony) και επιτέλους θηλάζω αποκλειστικά τη μικρή μου (το 3ο παιδί), αν και είμαστε στην αρχή.

πολύ βασικό...

eNeap2.pngNziDp2.png

Για να το έχεις σπίτι, δεν είναι νοσοκομειακο...άρα είναι το mini η το swing...

Για να καταλάβεις έκανες όλη την προσπάθεια σου με ένα ποδηλατο, ενω μπορούσες να στη διάθεσή σου μια....πορσε...

Ειδικά στιε 6 πρώτες εβδομάδες επιβάλλεται όταν κάνεις πάνω από 1-2 ασντλήσεις το 24ωρο το νοσοκομειακό αλλιώς μειώνεται ακόμα περισσότερο η παραγωγή...

eNeap2.pngNziDp2.png

Στη συνέχεια έδινα όσο λιγότερο συμπλήρωμα μπορούσα. !

Μήπως έχανε γευματα με πιπίλα/χαμομήλι κλπ?

Οσο για τα 100 mL μια χαρά ποσότητα είναι αφου θηλαζες κιόλας!!!

Οι γυναίκες δεν είναι σχεδιασμένες να αντλούν...

Σε ρωτάω απλώς γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει προβλημα που να μην λύνεται στον θηλασμό...απλά χρειάζεται εντατικότερη βοήθεια...

Όχι, δεν χρησιμοποίησε ποτέ πιπίλα και δεν της έδινα χαμομήλι (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).

100ml se μιάμιση ώρα στην καλύτερη περίπτωση (δηλ.μπορεί να ήταν και 50 και 70), αλλά στη συνέχεια για το επόμενο γεύμα δεν έβγαζα σχεδόν τίποτα. Ούτε και με απευθείας θηλασμό φαινόταν να χορταίνει το μωρό στο επόμενο γεύμα.

Τί να σου πω, πραγματικά κατέβαλλα μεγάλη προσπάθεια και ένιωθα άχρηστη που δεν τα κατάφερνα. Ευτυχώς που έχω μάρτυρα τον άντρα μου και ξέρει εκείνος πόσο πολύ το ήθελα. Είχα και μαία να με συμβουλεύει αλλά τίποτα. Τον τέταρτο μήνα πλεόν είχα ελάχιστο.

Για να το έχεις σπίτι, δεν είναι νοσοκομειακο...άρα είναι το mini η το swing...

Για να καταλάβεις έκανες όλη την προσπάθεια σου με ένα ποδηλατο, ενω μπορούσες να στη διάθεσή σου μια....πορσε...

Ειδικά στιε 6 πρώτες εβδομάδες επιβάλλεται όταν κάνεις πάνω από 1-2 ασντλήσεις το 24ωρο το νοσοκομειακό αλλιώς μειώνεται ακόμα περισσότερο η παραγωγή...

Το swing ήταν!!!

Δεν ήξερα ότι υπάρχει νοσοκομειακό. Αυτό μου το συνέστησε η μαία, της οποίας τα έχω μαζεμένα και για άλλ θέματα. Τέλοσπάντων...

Τι 1-2 αντλήσεις... Όλη μέρα ήμουν με το θήλαστρο καρφωμένη στον καναπέ ή στο κρεββάτι, αλλιώς με το μωρό στο στήθος και πάλι δεν ήταν αρκετό. Άλλες πηγαίνου στη δουλειά και εγώ που ήμουν όλη μέρα σπίτι δεν μου έφτανε το 24ωρο...

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαίνω πλήρως....κι εγώ τα ίδια και βάλε τις αποστειρώσεις μπουκάλια και βρασιματα νερού...

Κρίμα πάντως για τη μαία, στο επόμενο θα είσαι πιο ενημερωμένη!!! :lol:

Και 3 μήνες ήταν πολύτιμο το μητρικό, αν και ο στόχος του γιατρου...ανευ σχολίων....

eNeap2.pngNziDp2.png

kasia, εγώ έπρεπε να κάνω το τρίτο παιδί για να μάθω να θηλάζω και αυτό με πολύ κόπο και βοήθεια. Μετανιώνω που δεν έψαξα νωρίτερα ώστε να θήλαζα και τα δύο άλλα μου παιδιά. Τώρα να φανταστείς έχω τη μικρή συνέχεια στο στήθος και έχω μάθει ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, γιατί νόμιζα και εγώ ότι "δεν έχω γάλα" και έδινα το συμπλήρωμα. Οι ανασφάλειές μας δημιουργούν πολλά προβλήματα, αλλά κάποιες φορές χρειάζεται βοήθεια από κάποιον που πραγματικά ξέρει. (Η μαία μου έλεγε να αφήνω το μωρό 10 και 10 λεπτά σε κάθε μαστό και μετά εγώ έκλαιγα η χαζή γιατί δε χόρταιναν τα παιδιά μου)

Ναι ευτυχώς και πολλές άλλες κοπέλες χάρη στο νετ και ειδικά στο φορουμ και την Αγλαία...αλλιώς 100% θα είχα αποθηλάσει....ειδικά αν ακουγα τις συμβουλές των μαιων και του παιδιατρου....

Συνεχίζουμε προς το παρόν και βλέπουμε!!!!

Πιστέυω ότι στο 2ο παιδί θα είναι πιο ευκολο....

Κι εσύ όμως είσαι πάνω από αξιέπαινη που τα καταφερνεις τόσο καλα με 3 παιδιά!!! Μπράβο και καλή συνέχεια!!!

eNeap2.pngNziDp2.png

ευχαριστώ,πραγματικά πήρα πολλά από το forum. Τόσο γνώσεις όσο και ψυχολογική στήριξη και η βοήθεια της Αγλαΐας είναι ανεκτίμητη. Πριν διαβάσω όλα αυτά που γράφονται εδώ μέσα νόμιζα πως απλώς υπάρχουν μαμάδες που έχουν γάλα και θηλάζουν, μαμάδες που "δεν έχουν" γάλα και προσπαθούν όσο αντέξουν (οπως εγώ στα προηγούμενα) και μαμάδες που απλώς δε θέλουν να θηλάσουν για διάφορους λόγους. Τελικά βλέπω ότι πολλές γυναίκες έχουν κόψει το θηλασμό χωρίς να το θέλουν...είναι απαράδεκτο - δε φανταζόμουν ότι είναι τόσες οι γυναίκες που δε βρίσκουν στήριξη - νόμιζα ήμουν μόνο εγώ...

Διαφημίσεις

Καταρχήν καλωςήρθες!!Δεν στο είπα πριν... :oops: Εχεις δικιο...κι εγώ τυχαία "επεσα" στο φορουμ ψαχνοντας για την εγκυμοσύνη...στάθηκα απλά τυχερή!

Λοιπόν γάλα έχουν όλες οι γυναίκες και δυστυχώς με λάθη είτε δικά μας είτε τρίτων δεν τα καταφέρνουμε...

Δεν είσαι μόνο εσύ... και ευτυχώς που γίνονται ολοένα και παρισσότερες προσπάθειες για τονθηλασμό αλλά και τον σωστό και κατ' επιλογή αποθηλασμό....

eNeap2.pngNziDp2.png

Τον τρίτο μήνα, σταμάτησα το συμπλήρωμα και το βάρος του αυξανόταν κανονικά. Ο θηλασμός όμως γινόταν με πολύ επιμονή και υπομονή, και το μωρό ήταν αρκετά ανήσυχο και γκρινιάρικο κατά τη διάρκεια της μέρας, σημάδι ότι δεν χόρταινε.

Να σου ζήσει! :)

Πολλά μωρά είναι γκρινιάρικα και ανήσυχα, το χρυσό μετάλλιο το διεκδικεί ο γιος μου! Δεν είναι απαραίτητα σημάδι ότι δεν χορταίνει.

Τον τέταρτο μήνα τα προβλήματα μεγάλωσαν. Χρειάστηκε να λείπω από το σπίτι 3 φορές την εβδομάδα για 5 ώρες, και ο μπαμπάς δεν μπορούσε με τίποτα να δώσει μπιμπερό - ούτε και εγώ πλέον. Στο τέλος του μήνα η μικρούλα μου δεν είχε πάρει ούτε ένα γραμμάριο.

Θα ήθελα περισσότερα στοιχεία για να μιλήσω με σιγουριά, δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες είναι απαραίτητες.

Για πολλά μωρά που θηλάζουν είναι φυσιολογικό να μην πάρουν καθόλου βάρος για ένα μήνα, αυτό συνήθως συμβαίνει τον 3ο ή τον 4ο μήνα της ζωής τους!

Και τότε μας έπιασε ο πανικός. Η μικρή (σωστά και πολύ φυσιολογικά, υποθέτω) δεν δέχεται πλέον κανένα είδος πιπίλας και μπιμπερό, και κανένα είδος γάλα του εμπορίου - και έχουμε δοκιμάσει αρκετά...

Να είσαι σίγουρη ότι αν το μωρό πεινούσε θα δεχόταν το γάλα του εμπορίου.

Πολύ φοβάμαι ότι έχετε πέσει θύματα παραπληροφόρησης. Γράψε μου περισσότερα στοιχεία για να γράψω με σιγουριά.

Στο τέλος είδα και αποείδα και αποφάσισα να συμφωνήσω μαζί της και να προσπαθήσω περισσότερο να αυξήσω την παραγωγή γάλακτος που έχει πέσει πολύ, κάποιες μέρες δεν είχα σχεδόν καθόλου (απελπισία)...

Δεν υπάρχουν μέρες χωρίς καθόλου γάλα. Κανένα μωρό δεν μένει νηστικό. Είμαι εντελώς βέβαιη ότι ερμηνεύεις λάθος πολλά στο θηλασμό.

Χρησιμοποίησα θήλαστρο για να ενεργοποιήσω τη γαλακτοφορία (δεν μπορώ να το υποφέρω όμως αυτό το μηχάνημα &^#&^%#&). Πράγματι κάτι κατάφερα, σήμερα μετά από πολύ καιρό το μωράκι μου κοιμήθηκε το μεσημέρι χορτάτο

Δεν νομίζω ότι το θήλαστρο σε βοήθησε ιδιαίτερα.

Περιμένω περισσότερα στοιχεία.

όμως ανησυχώ, γιατί έχω αρχίσει να εργάζομαι (στο σπίτι) και να αγχώνομαι και για αυτό, και να μην κοιμάμαι αρκετά, και φοβάμαι μην ξαναέχουμε τα ίδια σε λίγες μέρες.

τα παιδιά που είναι χορτάτα δεν κοιμούνται περισσότερο! τα νηστικά κοιμούνται περισσότερο για να κάνουν οικονομία στην ενέργεια!

Είμαι αποφασισμένη να συνεχίσω την προσπάθεια, πίνω κεφίρ, τρώω σούπες, πίνω όσο μπορώ νερό, ψάχνω να βρώ και την trigonella fenum graecum, που άκουσα ότι βοηθάει.

στα συμπληρώματα της solgar θα βρεις και fenugreek και blessed thistle

Two herbal treatments that seem to increase the milk supply are fenugreek and blessed thistle, in the following dosages:

Fenugreek: 3 capsules 3 times a day

Blessed thistle: 3 capsules 3 times a day, or 20 drops of the tincture 3 times a day

The tincture container states that blessed thistle should not be taken by nursing mothers, presumably because of the tiny amount of alcohol the mother would get. There are some preparations of both herbs that are labeled "not for use by nursing mothers". Don't worry about this; these herbs are safe for the mother to take because so little gets into the milk. Teas also seem to work, but to take enough to make a difference, you will be drinking tea all day and night, since the amount of the herbs you get is much less.

Fenugreek and blessed thistle seem to work better if you take both, not just one or the other.

Fenugreek and blessed thistle work quickly. If they do work, you will usually notice a difference within 3 to 4 days of starting taking them. If not, they probably won't work.

Fenugreek is often sold as a combination with thyme. Do not buy this combination, but try to get the capsules with fenugreek alone.

Herbal remedies are not standardized, so though the bottle of fenugreek, for example, may say that it contains 405, 505, 605 or 705 mg/capsule, we do not really know how much of the active ingredient you are taking. Fenugreek has a distinct smell. If you cannot smell it on your skin, you are not taking enough, even if you are taking three capsules three times a day.

Fenugreek and blessed thistle seem also to work better in the first few weeks than later. In fact, they tend to work best in the first week. Domperidone works better after the first few weeks.

You can take fenugreek and blessed thistle together with domperidone if you feel they are helping. If you take the herbs and domperidone, take domperidone at the same time, 3 tablets three times a day.

http://www.asklenore.info/breastfeeding/herbs.html

Αλήθεια, αυτό το βοήθημα θηλασμού, με το σωληνάκι, πού μπορώ να το βρώ; Ξέχασα να γράψω ότι είχα κάνει και εγώ παρόμοιες προσπάθειες με σύριγγα, με πενιχρά όμως αποτελέσματα: Γύρω στα 20ml τη φορά, και πασαλειβόμασταν κιόλας...

Επίσης ξέχασα να γράψω ότι ξεκίνησα μια κρέμα, γιατί όλως περιέργως ενώ δεν υποφέρει την πιπίλα, η μικρή τρώει με κουτάλι!

Πάντως η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να συνεχίσω το θηλασμό...

Εδώ θα το βρεις αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι ούτε αυτό ούτε το θήλαστρο, μόνο λίγη γνώση και λίγη αυτοπεποίθηση σου λείπουν!

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

Καθόμουν και κατανάλωνα και τροφές που υποτίθεται κατεβάζουν γάλα,

υποτιθεται... συνήθως δεν βοηθάνε

Τί πήγε όμως στραβά;

Ίσως μπορέσω να σου πω αν μάθω αναλυτικά την ιστορία. Μερικές φορές πηγαίνει και στραβά. Οι μητέρες που αναφέρω ότι θήλασαν με συμπλήρωμα είχαν επίσης απίστευτη θέληση αλλά χωρίς στήριξη θα τα κατάφερνα μόνο για λίγες εβδομάδες και μετά θα στέρευαν εντελώς.

Υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό 10% που χρειάζεται αρκετή υποστήριξη για να τα καταφέρει. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα το έχει το μωρό, δηλαδή δεν θηλάζει καλά και η μαμά δεν μπορεί να παράγει αρκετό γάλα εξαιτίας του τρόπου που θηλάζει το μωρό.

Η θέληση από μόνη της μπορεί να είναι αρκετή για το 80% των γυναικών, υπάρχει ένα 10% που χρειάζεται κάποια υποστήριξη και ένα άλλο 10% που χρειάζεται αρκετή και εξειδικευμένη υποστήριξη.

Διαφημίσεις

Ήταν ηλεκτρικό θήλαστρο, αλλά κόλλησα και δεν θυμάμαι πως λέγεται... Νομίζω της medela ήταν.Μου το είχε συστήσει η μαία ως το καλύτερο. Θα το δω όταν πάω σπίτι και θα σου πω αύριο,οκ?

αφού το έχεις ακόμη σίγουρα δεν ήταν το κατάλληλο. Όταν το γάλα δεν είναι αρκετό τα μόνα κατάλληλα θήλαστρα είναι τα νοσοκομειακά. Αυτό λένε οι προδιαγραφές της εταιρείες. Δυστυχώς οι μαίες είναι ξερόλες και δεν διαβάζουν ούτε τις προδιαγραφές της ίδιας της εταιρείας...

Τί να σου πω, πραγματικά κατέβαλλα μεγάλη προσπάθεια και ένιωθα άχρηστη που δεν τα κατάφερνα.

Δυστυχώς ο χρόνος και ο κόπος που έκανες δεν μπορούσαν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κρίμα που δεν βρήκες κάποιον που να ξέρει. Θα μπορούσες με λιγότερη προσπάθεια να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Με ένα 4Χ4 ανεβαίνεις στον Όλυμπο, ακόμη και αν δεν φτάσεις στην κορυφή, φτάνεις αρκετά ψηλά. Με βέσπα ή με ποδήλατο δεν θα καταφέρεις να απομακρυνθείς από το Λιτόχωρο...

Τον τέταρτο μήνα πλεόν είχα ελάχιστο.

Ακόμη και αν είχες λίγο γάλα, αν η προσπάθεια ήταν η σωστή θα μπορούσες να διατηρήσεις την παραγωγή σου σταθερή. Για να μειώνεται το γάλα σίγουρα σε κατηύθηναν λάθος ή ανεπαρκώς.

Αγλαϊα, σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, να οι πληροφορίες που μου ζήτησες:

Α. εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38+4

Β. φύλο του βρέφους

κορίτσι

Γ. τρόπος τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ναι, στο βιβλιαράκι γράφει: χολερυθρίνη 10.8

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

3/7/08: 3200(ΒΓ), 25/6/08:3800, 7/7/08:4150, 30/7/08:4900, 1/9/08:5650, 5/10/08:5700, 15/10/08:6000 21/10/08:6095

(η τελευταία ζύγιση είναι σε άλλη ζυγαριά, αγόρασα ηλεκτρονική στο σπίτι)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Προσπαθώ να την ταίζω κάθε φορά που φαίνεται να θέλει 1(5.00 ή 6.00 πμ), 2 (9.00 πμ) 3 (12.00 πμ) 4 (3.00 ή 4.00 μμ τώρα τελευταία της δίνω κρέμα αυτή την ώρα), 5 (7.00 ή 8.00 μμ), 6 (10.00 ή 11.00 μμ)

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα εκτός το απόγευμα στις 4.00, αν και δεν θηλάζει πάντα το ίδιο πολύ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Τώρα δεν της δίνω, και τότε που της έδινα δεν το έπινε.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Όταν της έδινα, με πολύ επιμονή έπινε 30-60 ml το 24ωρο

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Έχω ένα ηλεκτρικό της nuk.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: όχι συστηματικές

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

το πολύ 2

7β. ποιες ώρες αντλείτε

10.00 μετά το γεύμα και το απόγευμα 4.00 μμ ή το βράδι 12.00μμ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

περίπου 20-30'

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το μωρό μου είναι 4μηνών και 3 εβδομάδων. Τον πρώτο μήνα κοιμόταν πολύ κατά τη διάρκεια της μέρας, το απέδωσα στον ίκτερο. Από το δεύτερο μήνα κοιμάται 5-6 ώρες τη νύχτα. Όταν μίλησα παραπάνω για ξενύχτι εννοούσα δικό μου εξαιτίας της δουλειάς μου, πράγμα που με κουράζει και νομίζω επηρεάζει το θηλασμό. Τον τέταρτο μήνα έχανε αρκετά γεύματα γιατί έλειπα 3 φορές την εβδομάδα το απόγευμα 6.00-23.00, παρόλο που τη θήλαζα λίγο πριν φύγω και αμέσως μόλις γύριζα, ευτυχώς αυτό τελείωσε. Πίνω 1 φλυτζάνι ελληνικό καφέ (1 κουταλιά γεμάτη) τη μέρα - μήπως επηρεάζει;

Πολλές μέρες το μωρό μου είναι πολύ ανήσυχο ειδικά τις απογευματινές ώρες, τόσο που με εξαντλεί. Επίσης τις περισσότερες μέρες δεν κοιμάται πάνω από 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της μέρας, 2-3 φορές. Δείχνει κουρασμένη και δεν κοιμάται, δείχνει να πεινάει και δεν τρώει και δεν ξέρω τι να της κάνω.

Α! να συμπληρώσω ότι μέσα στο βιβλιαράκι γράφει οτι έχει βραχύ χαλινό γλώσσας (δεν μου το είχε πεί η παιδίατρος στο μαιευτήριο και το ανακάλυψα μετά δύο μήνες, στραβώθηκα να διαβάσω τα παλιογράμματα). Σκέφτηκα ότι μπορεί να μην θηλάζει σωστά εξαιτίας αυτού και ρώτησα πάλι παιδιάτρους αν πρέπει να κάνω κάτι, μου είπαν όμως ότι θα διορθωθεί μόνο του και δεν χρειάζεται να ανησυχώ μέχρι το 15ο μήνα. Παιδεύτηκα να τη μάθω να πιάνει το στήθος σωστά, στην αρχή αρχή πιπίλαγε μόνο και μου πλήγωνε τις θηλές, τώρα όμως νομίζω ότι τα καταφέρνει καλά.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

3/7/08: 3200(ΒΓ),

25/6/08:3800,

7/7/08:4150,

30/7/08:4900,

1/9/08:5650,

5/10/08:5700,

15/10/08:6000

21/10/08:6095

:D

Ενδεικτικά αναφέρω ότι το μωρό σου από 7/7 πήρες 750 γρ. σε 23 μέρες.

Παρήγαγες ένα λίτρο γάλα το 24ωρο!

Αφού το έκανες τότε, μπορείς να το κάνεις οποτεδήποτε! :wink:

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Προσπαθώ να την ταίζω κάθε φορά που φαίνεται να θέλει 1(5.00 ή 6.00 πμ), 2 (9.00 πμ) 3 (12.00 πμ) 4 (3.00 ή 4.00 μμ τώρα τελευταία της δίνω κρέμα αυτή την ώρα), 5 (7.00 ή 8.00 μμ), 6 (10.00 ή 11.00 μμ)

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα εκτός το απόγευμα στις 4.00, αν και δεν θηλάζει πάντα το ίδιο πολύ

Μια χαρά! :)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Τώρα δεν της δίνω, και τότε που της έδινα δεν το έπινε.

Ε, με τόσο γάλα που έπινε από σένα...

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Όταν της έδινα, με πολύ επιμονή έπινε 30-60 ml το 24ωρο

:shock: και φαντάστηκες ότι τα 30 ml μπορούν να κάνουν τη διαφορά ενώ έπινε ένα λίτρο! Το γάλα αυτό τζάμπα το έδωσες, αλλά και που το έδωσες δεν συμμετείχε ούτε ελάχιστα στην ανάπτυξη του μωρού! Κι εγώ περίμενα ότι θα έπαιρνε κάποια σεβαστή ποσότητα έτσι όπως τα έγραφες... :roll:

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Έχω ένα ηλεκτρικό της nuk.

Χειρότερο δεν θα μπορούσες να έχεις! απορρώ πώς τα κατάφερνες!

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: όχι συστηματικές

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

το πολύ 2

Με αυτό το θήλαστρο προσπάθησα να κάνω 12 μετρήσεις, δεν τα κατάφερα, έκανα μόνο 8 και σταμάτησα, δεν το άντεχα! (έχω αντλήσει πάνω από 90 λίτρα γάλα με νοσοκομειακό θήλαστρο)

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

περίπου 20-30'

Έχεις εκπληκτικές αντοχές! Δεν χρειάζεται να συνεχίσεις!

Όταν μίλησα παραπάνω για ξενύχτι εννοούσα δικό μου εξαιτίας της δουλειάς μου, πράγμα που με κουράζει και νομίζω επηρεάζει το θηλασμό.

Από αρχαιοτάτων χρόνων οι μητέρες κουράζονταν πάρα πολύ, πήγαιναν στα ποτάμια να πλύνουν τα ρούχα, κουβαλούσαν ξύλα για να ανάψουν φωτιά να μαγειρέψου, ζύμωναν 20 κιλά ζυμάρι για να κάνουν ψωμί, πήγαιναν στα χωράφια... μια χαρά θήλαζαν!

Πίνω 1 φλυτζάνι ελληνικό καφέ (1 κουταλιά γεμάτη) τη μέρα - μήπως επηρεάζει;

όχι!

Πολλές μέρες το μωρό μου είναι πολύ ανήσυχο ειδικά τις απογευματινές ώρες, τόσο που με εξαντλεί.

Ο γιος μου εξαντλούσε άνετα 3 άτομα (μαμά, μπαμπά, γιαγιά)...

Το μωρό θέλει πολύ περισσότερες ώρες έξω να κάνει βόλτες! του την έχει δώσει το σπίτι.

Επίσης τις περισσότερες μέρες δεν κοιμάται πάνω από 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της μέρας, 2-3 φορές. Δείχνει κουρασμένη και δεν κοιμάται, δείχνει να πεινάει και δεν τρώει και δεν ξέρω τι να της κάνω.

Βόλτες και υπομονή. Ο γιος μου άρχισε να κοιμάται 9 ώρες συνολικά το 24ωρο στην πρώτη δημοτικού. Πριν του αρκούσε 8ωρο. Σαν βρέφος το 8ωρο το συμπλήρωνε με 10άλεπτους -15άλεπτους, 20άλεπτους ύπνους...

Του είχε καταγράψει η μητέρα μου γιατί επέμενε ότι αυτό το μωρό δεν κοιμάται καθόλου και αποφάσισε να κάνει μετρήσεις για να καταλάβει τί γίνεται. Όταν είδε ότι συμπληρώνεται 8ωρο ησύχασε (ψυχολογικά εννοώ, το μωρό δεν την άφηνε να ησυχάσει!)

Σκέφτηκα ότι μπορεί να μην θηλάζει σωστά εξαιτίας αυτού και ρώτησα πάλι παιδιάτρους αν πρέπει να κάνω κάτι, μου είπαν όμως ότι θα διορθωθεί μόνο του και δεν χρειάζεται να ανησυχώ μέχρι το 15ο μήνα.

Τώρα πια δεν έχει σημασία!

Παιδεύτηκα να τη μάθω να πιάνει το στήθος σωστά, στην αρχή αρχή πιπίλαγε μόνο και μου πλήγωνε τις θηλές, τώρα όμως νομίζω ότι τα καταφέρνει καλά.

αυτό μπορεί να συνέβαινε λόγω του κοντού χαλινού, αφού έμαθε σημαίνει ότι όλα πάνε καλά!

Σίγουρα δεν έχετε κανένα πρόβλημα εκτός από το ότι σου λείπει λίγη αυτοπεποίθηση. Αυτή θα την αποκτήσεις σερφάροντας εδώ μέσα!

Καλή συνέχεια! :D

ellanor, μια χαρά τα πάτε :D

Προσπάθησες να αντιμετωπίσεις την ανησυχία του μωρού με επιπλέον θηλασμούς; Όχι πλέον για τις θερμίδες αλλά για την παρηγοριά;

Επιπλέον, αν δεν έχεις τη δυνατότητα να πηγαίνεις πολλές εξωτερικές βόλτες με το μωρό σου, βοηθάει πολλές φορές να το "φοράς" με κάποιο σλινγκ ή παρόμοια κατασκευή. Σίγουρα υπάρχουν τόπικ εδώ μέσα για babywearing αλλά δεν ξέρω αν είναι κάπου μαζεμένα. Τα μέλη sstamoul και euapap ασχολούνται συστηματικά:

http://www.babywearing.gr

http://www.pantoumazi.blogspot.com

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Νά 'στε όλοι καλά, πήγε η ψυχή μου στη θέση της! Αν πάμε καλά και αυτό το μήνα θα μου φύγει όλο το άγχος. Είναι το δεύτερο παιδί μου, όμως το πρώτο το έκανα πολύ μικρή, πριν 15 χρόνια, και έχω ξεχάσει πολλά.

Το πρώτο μου παιδί το θήλασα μέχρι τον 4ο μήνα αποκλειστικά και μετά άρχισα συμπλήρωμα με τη συμβουλή της παιδιάτρου, γιατί δεν έπαιρνε βάρος!!!! (μου φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται). Όμως ο γιος μου συνήθισε το μπιμπερό και το προτιμούσε, και στον 6ο σταματήσαμε το θηλασμό!!!

Ευτυχώς η κόρη μου ξέρει καλύτερα, να είναι καλά το μικρούλι μου, και δεν θέλει τίποτα λιγότερο από το καλύτερο!!!

Και sling έχουμε και μάρσιπο, αλλά τα θέλουμε μόνο εν κινήσει! Μέσα στο σπίτι δεν θέλει...

Αγλαία σ' ευχαριστώ ιδιαίτερα που ασχολήθηκες. Συγκεκριμένα το ΚΕΦΙΡ επιτρέπεται (έχει ένα μικρό ποσοστό αλκοολ); Βοηθάει; Έχω την εντύπωση πως όταν ξεκίνησα να το πίνω με βοήθησε, στον 2ο μήνα, κσι από τότε πίνω 1/2 με 1 λίτρο την ημέρα.

Αγλαία σ' ευχαριστώ ιδιαίτερα που ασχολήθηκες. Συγκεκριμένα το ΚΕΦΙΡ επιτρέπεται (έχει ένα μικρό ποσοστό αλκοολ); Βοηθάει;

Επιτρέπεται αλλά δεν βοηθάει.

Έχω την εντύπωση πως όταν ξεκίνησα να το πίνω με βοήθησε, στον 2ο μήνα, κσι από τότε πίνω 1/2 με 1 λίτρο την ημέρα.

Αν εσύ νιώθεις καλύτερα με αυτό τότε συνέχισε! :)

Βόλτες και υπομονή. Ο γιος μου άρχισε να κοιμάται 9 ώρες συνολικά το 24ωρο στην πρώτη δημοτικού. Πριν του αρκούσε 8ωρο. Σαν βρέφος το 8ωρο το συμπλήρωνε με 10άλεπτους -15άλεπτους, 20άλεπτους ύπνους...

Του είχε καταγράψει η μητέρα μου γιατί επέμενε ότι αυτό το μωρό δεν κοιμάται καθόλου και αποφάσισε να κάνει μετρήσεις για να καταλάβει τί γίνεται. Όταν είδε ότι συμπληρώνεται 8ωρο ησύχασε (ψυχολογικά εννοώ, το μωρό δεν την άφηνε να ησυχάσει!)

και εμένα έτσι είναι το μωρό μου. Ποτέ δεν κοιμάται πάνω απο 2 ώρες συνεχόμενα...φανταζόμουνα ότι μετα τον χρόνο θα αλλάξει ...ομως αγλαία με αυτο το είπες έχασα κάθε ελπίδα ! Το καλό είναι ότι μετά απο λίγο καιρό προσαρμόζεσαι στο πρόγραμμα του μωρού - οποιο και αν είναι αυτο - και δεν είναι τόσο δύσκολο πλεόν ακόμα και το ξενύχτι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...