Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αερισμος σπιτιου

psili

Recommended Posts

βρε κοριτσια να ρωτησω κατι ισως λιγο χαζο?

τωρα το χειμωνα πως αεριζετε το σπιτι σας?

οκ φανταζομαι ανηγετε τα παραθυρα(:confused:)!

καθε ποτε?

για ποση ωρα?

ποτε?

στη πολη που μενω εχει πολυ κρυο και δε θελω να παγωνει το σπιτι.

το πρωι που φευγω δεν προλαβαινω.(ουτε λογος να ξυπνησω νοριτερα!)

ανηγω τα παραθυρα για 5-10 λεπτα το μεσημερι που γυρναω και εχει λιγω υψηλοτερες θερμοκρασιεσ.αρκει?

Διαφημίσεις

κι εγώ κάπως έτσι κάνω, το πρωί δε γίνεται γιατί ολοι φεύγουμε σαν βέγγοι, ανοίγω λίγο το απόγευμα και το σαββατοκύριακο δωμάτιο - δωμάτιο με κλειστές ενδιάμεσες πόρτες

Και εγώ πάντα άνοιγα 1-2 μπαλκονόπορτες για να μην κρυώσει όλο το σπίτι και μετά άνοιγα άλλες δύο κ.ο.κ.Αλλά πριν μέρες άκουσα στην τηλεόραση από έναν κύριο που έκανε μελέτες για εξοικονόμηση ενέργειας , ότι πρέπει να ανοίγουμε όλα τα παράθυρα με την μια για να γίνεται άμεσα ανακύκλωση του αέρα σε όλο το σπίτι.Έτσι δεν χρειάζεται να έχουμε με τις ώρες ανοιχτά και δεν κρυώνει το σπίτι.Μόλις αισθανθείς ότι ανανεώθηκε ο αέρας , κλείνεις.

PMNYp3.png

Και εγώ πάντα άνοιγα 1-2 μπαλκονόπορτες για να μην κρυώσει όλο το σπίτι και μετά άνοιγα άλλες δύο κ.ο.κ.Αλλά πριν μέρες άκουσα στην τηλεόραση από έναν κύριο που έκανε μελέτες για εξοικονόμηση ενέργειας , ότι πρέπει να ανοίγουμε όλα τα παράθυρα με την μια για να γίνεται άμεσα ανακύκλωση του αέρα σε όλο το σπίτι.Έτσι δεν χρειάζεται να έχουμε με τις ώρες ανοιχτά και δεν κρυώνει το σπίτι.Μόλις αισθανθείς ότι ανανεώθηκε ο αέρας , κλείνεις.

Και εγώ αυτό κάνω, αλλά το πρωί που λείπει το παιδί στο σχολείο. Παλιά όμως που τον είχα όλη μέρα στο σπίτι, δεν γινόταν βρε παιδιά να το ανοίξεις όλο μονομιάς, και αέριζα ένα ένα δωμάτιο, κλείνοντας τις πόρτες.

Διαφημίσεις

Μια μια ειναι ΟΚ το χειμωνα, ιδιως αν εχεις παιδια μην κρυωσουν αλλα οχι για 10 λεπτα...

Μου ειναι ανυποφορο το να ειμαι σε σπιτι που μυριζει-ειναι μεγαλο προβλημα οταν παω επισκεψεις ή αν πχ στο μετρό ερθει διπλα μου ατομο με ρουχα που μυριζουν κρεμμυδιλα ή κλεισουρα, σαν εγκυος νιωθω!! 10 λεπτα δεν φτανουν, ιδιως αν μαγειρευεις.

Επισης ειμαστε ολοι σχεδον αλλεργικοι και δεν κανει να μαζευονται ακαρεα, εκτος απο τη σκουπα θελει και πολυ ηλιο και αερα το σπιτι για να ειναι υγιεινο.

Αεριζω κανενα μισαωρο το πρωι το σαλονι και την κουζινα και μετα αφηνω παλι ανοιχτη την κουζινα οσες φορες μαγειρευω. Τα υπνοδωματια τα αεριζω επισης κανενα μισαωρο το πρωι και μετα τα εχω με ανοιχτα τζαμια και κλειστα παντζουρια σχεδον ολη μερα. Εννοειται πως όπου παω, ακομα και στο σουπερ μαρκετ ανοιγω παντου και κλεινω τη θερμανση. Ομηρικες οι μαχες με τον συζυγο, ερχεται απο πισω μου και τα κλεινει ολα-και ξανα απο την αρχη!!

μιση ωρα?μα θα παγωσει το σπιτι!ισως ενα 5λεπτο το μεσημερι και ενα 5λεπτο αργοτερα?κ εγω φροντιζω να μπαινει οσο το δυνατον περισσοτερο ο ηλιοσ(οταν εχουμε) εχοντας ανηχτα πατζουρια και τραβηγμενες τις κουρτινες.

Αεριζω κανενα μισαωρο το πρωι το σαλονι και την κουζινα και μετα αφηνω παλι ανοιχτη την κουζινα οσες φορες μαγειρευω. Τα υπνοδωματια τα αεριζω επισης κανενα μισαωρο το πρωι και μετα τα εχω με ανοιχτα τζαμια και κλειστα παντζουρια σχεδον ολη μερα.

Κάπως έτσι κάνω κι γω, καθημερινά, ίσως και 2 φορές τη μέρα σε κάποια δωμάτια. Επίσης κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα ανοίγω τα πάντα για 10 λεπτά, εκτός από 1 δωμάτιο στο οποίο είμαστε εμείς, το οποίο το ανοίγω μετά.

Οταν μαγειρευω, επειδή η κουζίνα δεν έχει πόρτα να απομονωθεί, συνήθως μετά αερίζω δεύτερη φορά αλλά για πιο λίγο και μόνο τον άμεσα εκτεθιμένο χώρο.

Συνήθως αερίζω το πρωί. Εαν δουλεύω πρωί πρωί αερίζω μόλις γυρίσω και ενώ μαγειρεύω, συνήθως με όλα ανοιχτά γιαλιγότερο χρόνο.

Ξέχασα να πώ ότι συνήθως αερίζω πρωι ή πρίν ανάψω καλοριφέρ, ώστε να μη φεύγει μετά η θέρμανση.

Τώρα του χρόνου με παιδί δε ξέρω πως θα είναι, προς το παρόν το βράδυ δεν αφήνουμε ανοιχτό το καλοριφερ κι έτσι το πρωί είναι ό,τι πρέπει για αερισμό.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

δυσκολα...

δυστυχώς δεν είμαι σπίτι τις ώρες που έχει ήλιο

αερίζω "στα κλεφτά" (ενα ενα δωματιο 5 λεπτά)

το Σαββατοκυρίακο ειδικά αν έχει και ήλιο του δίνω και καταλαμβαίνει!

Διαφημίσεις

Είχα ακούσει κι εγώ, για να μην φεύγει η θέρμανση πρέπει να ανοίξεις όλο το σπίτι για περίπου δέκα λεπτά και μετά να το κλείσεις αμέσως. Εγώ το κάνω αυτό κάθε πρωί. Αλλά είμαι μόνη μου εκείνη την ώρα. Ανοίγω όλο το σπίτι και ειδικά όταν έχει αέρα και κρύο, βγαίνω στην είσοδο του σπτιού, περιμένω 10 λεπτά και το κλείνω.

Μπορώ να πω ότι δεν φεύγει η θέρμανση, το έχω δοκιμάσει. Και αερίζεται πραγματικά το σπίτι. Μπαίνεις μέσα και έχει φρέσκο αέρα.

Το καλύτερο είναι αυτό, αλλά δεν βολεύει όταν έχεις στο σπίτι τα παιδιά.

Πρέπει να αερίζεις σταδιακά.

εγω ανοιγω καθε πρωι για κανενα μισαωρο τουλαχιστον καθομαι σε ενα δωματιο με τα μικρα κ μετα μολης κλεισω τα παραθυρα καθομαι ακομα 10 λεπτακια στο δωματιο μεχρι να ερθει σε θερμοκρασια λιγο δωματιου η αν κανει πολυ κρυο αναβω λιγο θερμανση κανενα 10 λεπτο κ μετα αεριζω κ το αλλο δωματιο,,,, αν δεν αερισω εχει πολυ βαρυ οξυγονο κ μυρωδια κ ειδικα στο δωματιο αρχιζει κ μυριζει μουχλιλα λογο υγρασιας μονο στο παιδικο το εχω επειδη εκει ειναι ακριβος διπλα μια πολυ παλια μονοκατοικια κ οι τοιχοι ειναι πολυ χαλια.....πετρινοι....

Κάθε πρωί ανοίγω όπως και δήποτε τα υπωοδωμάτια για κανένα μισαωράκι και βάλε, να αεριστουν. Και το υπόλοιπο σπίτι, όπως το σαλόνι το έχω ανοιχτό (ίσα που τη ''σκάω'' τη μπαλκονόπορτα) όλη την ημέρα, μιας κι έχω και το τζάκι ανοιχτό. Το βράδυ εννοείται κλείνω. Επίσης, το παράθυρο στη κουζίνα το αφήνω ανοιχτό, για να μη μυρίζει η κουζίνα και κατ'επέκατση κι όλο το σπίτι.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...