Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημερα κι απο μενα!!!!

Σκεφτομαστε πολυ σοβαρα να αγορασουμε την Stokke κουνια, επειδη ειδαμε οτι μεταμορφωνεται σε κρεβατι αργοτερα και επειδιη μεχρι 6 μηνων πιναει πολυ λιγο χωρο στο δωματιο...

εχουμε προβλημα χωρου στην κρεβατοκαμαρα μασ και δεν θελουμε να κοιμιζουμε το μωρο στην καλαθουνα τον πρωτο καιρο...

τελοσπανταων εχει αγορασει κανεισ αυτη την κουνια;ειναι ευχαριστημενος;;;

ευχαριστω!!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Αυτή την κούνια είχαμε μέχρι πρόσφατα που η μικρή μου, 3,5 ετών, δεν χώραγε πια. Κατά τη γνώμη μου, η συγκεκριμένη κούνια είναι ιδανική μέχρι τα 3. Ως λίκνο είναι τέλεια (από την πρώτη ημέρα εκεί κοιμόταν η κόρη μου). Το ίδιο και ως κούνια-κρεβάτι μέχρι να φτάσει τα παιδί την ηλικία των 3. Ωστόσο, ο λόγος που την αγόρασα ήταν ακριβώς επειδή με μια μικρή επέμβαση μπορεί να γίνει κρεβάτι μέχρι 6-7 ετών. Δυστυχώς, ως προς αυτό δεν έμεινα ευχαριστημένη γιατί είναι πολύ στενό και το παιδί μετά τα 3 του χρόνια δεν θα έλεγα ότι κοιμάται άνετα. Έχει περιορισμένο χώρο και επομένως μειωμένη άνεση στις κινήσεις του. Με την προέκταση που δίνει η Stokke, απλώς μακραίνεις το κρεβάτι το οποίο παραμένει στενό. Το μόνο καλό είναι ότι δεν αναγκάζεσαι να το δώσεις γιατί σου μένουν οι πολυθρόνες στις οποίες μετατρέπεται. Αν πάντως γυρνούσα το χρόνο πίσω, νομίζω ότι θα διάλεγα μία πιο φτηνή κούνια.Ελπίζω να σε βοήθησα.

Kalhmera και απο μενα ευχαριστω για τισ πληροφοριες!!εγω δε σκεφτομαι να τιν παρω για να τη χρησιμοοπιησω εως κρεβατι αργοτερα...θελω να πιστευω οτι ο μπεμπης μετα τα 3 θα κοιμηθει σε κρεβατι κανονικο.

το θεμα με τα καγκελα που δεν κατεβαινουν σε κουρασε;;

εμεις σκεφτομαστε να την απρουμε την κουνια γτ εαν δεν την παρουμε, θα πρεπει να αγορασουμε μια κανονικη κουνια (350 ευρο μινιμουμ) + στρωμα 150 ευρω =500 ευρω, καλαθουνα η λικνο για το δωματιο μας αφου δεν χωραει κουνια μεγαλη 150 μινιμουμ κι κει... δλδ παρπανω χρηματα...

απο την αλλη βεβαια ειναι και το γεγονος οτι οι κουνιες -κρεβατια κρατανε μεχρι τα 5-6...αλλα οντως καθεται το μωρο εκει μεχρι τοσο μεγαλο;; μηπως ειναι τζαμπα χρηματα μια τοσο μεγαλη κουνια (γτ βγαινουν σε 0,70*1,40)..

θα σου ελεγα να μπεις στο σιτε του παιδικου κοσμου εχει κρεββατακι κουνια με προικα μωρου και στρωμα 199ε...απο ποιοτητα μπρω να σου πω οτι ειναι καλα και ασφαλη..ειχα παρει και εγω απο εκει την δικη μου την οποια χρησιμοποιησα στην κορη μου και τωρα στο γιο μου δεν εχει παθει τιποτα και ηταν σε προσφορα πριν 4,5χρονια...αν εισαι κοντα καλυτερα να πας απο εκει και αν ειναι ο αντρας σου δειχνει και οικονομικα πραγματα γιατι μια γυναικα που ειναι μαζι του της λες μεχρι 50πχ και σου δειχνει απο 100 και ανω...οσο για την κουνια που λες οταν μεγαλωσει λιγο θα δεις που θα αλλαξεις ολο το δωματιο οποτε παλι δεν θα σε καλυπτει γιατι λογικα δεν θα σου ταιριαζει με τα υπολοιπα...γνωμη μου αλλα δες και αυτο το ενδεχομενο..

Διαφημίσεις

Δεν με κούρασε καθόλου το θέμα με τα κάγκελα. Κάθε άλλο. Ίσα ίσα που προτιμώ να μην ανεβοκατεβαίνουν. Ξέρω από άλλες φίλες μου ότι με τις συμβατικές κούνιες-κρεβάτια τα παιδάκια τους, ιδίως αν είναι ζουζούνια, βρίσκουν τρόπο και σκαρφαλώνουν στα κάγκελα. Με την Stokke δεν υπάρχει περίπτωση να σκαρφαλώσει το παιδί γιατί είναι έτσι φτιαγμένη η κούνια με κυκλική φορά, που δεν γίνεται με τίποτα. Όταν η κόρη μου έγινε 1 έτους κατέβασα το στρώμα μία σκάλα και στα 2-2,5 αφαίρεσα το κεντρικό κάγκελο για να μπορεί να ανεβοκατεβαίνει μόνη της. Οι περισσότεροι γονείς κρατάνε τις κούνιες μέχρι περίπου τα 4 και μετά παίρνουν κρεβάτι. Πάντως αν έχεις σκοπό να την κρατήσεις την κούνια μέχρι να γίνει το παιδάκι σου 3 ετών, τότε ανεπιφύλακτα πάρε την Stokke. Ξεμπερδεύεις με μια κούνια που ουσιαστικά είναι 2 σε 1, δεν πιάνει πολύ χώρο ως λίκνο δίπλα στο κρεβάτι σου και όταν μεγαλώσει το παιδί σού μένουν και οι πολυθρόνες. Εγώ απλώς είχα στο μυαλό μου ότι θα την κρατούσα για μερικά χρόνια ακόμα αλλά είδα ότι δεν γίνεται. Μόνο ως προς αυτό είμαι δυσαρεστημένη.

Δημητρα να σε ρωτησω κατι τελευταιο κοπελα μου...το στρωματακι που εχει σε καλυψε;; το ειδα λιγο λεπτουλι σε σχεση με αλλα στρωματα παντα..απο την αλλη διαβαζω εχει ολες τισ προδιαγραφες. το παιδι δλδ δεν πιανοταν στο στρωμα ε;;τα λυπαμε και τα καημενα τα μωρα..απο εκει που μεσα στην κοιλιτσα ειναι τρια λαλι τρια λαλο τσουπ μπαινουν σ ενα στρωμα!!!

Κι οταν λες σου μεινανε οι πολυθρονες, εσυ ειχεσ ηδη παρει την πεεκταση για αν το κανεις JUNIOR BED σωστα; γτ απο οτι διαβασα η επιλογη να γινει 2 πολυθρονες υπαρχει μονο εαν αγορασεισ και την εξτρα επεκταση που το φτανει και καλα μεχρι τα 7-8...

μαλλον σε αυτο θα καατληξω βεβαια, και συγγνωμη για ολες τισ αποριες μου, αλλα πργαματιακ κουρατσηκα να τρεχω για κουνιες λικνα καλαθουνες και προτιμω καλυτερα τη γνωμη μιασ μανουλας παρα τη πωλητριας!!

η οπια πωλητρια σημειωτεον επεμενε οτι η κουνια εχει 3 σκαλες για το στωμα ενω εγω διαβαζω στο σαιτ τησ εταιριας οτι εχει 3..

Το στρώμα είναι μια χαρά για παιδάκια έως 3 ετών. Θα δεις ότι όταν αλλάξεις κρεβάτι, το στρώμα θα έχει παραμείνει άθικτο.Σαν να μην έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Θεωρώ ότι το κρεβάτι είναι άψογο μέχρι αυτή την ηλικία και καλαίσθητο! Για μεγαλύτερες ηλικίες πιστεύω ότι είναι άβολο τόσο το κρεβάτι όσο και το στρώμα. Εγώ αγόρασα το πρώτο "πακέτο" (Stokke Sleepi Mini+ Stokke Sleepi Bed) το οποίο μετατρέπεται σε πολυθρόνες. Ουσιαστικά, το Sleepi Mini, αν το χωρίσεις στα δύο, γίνεται δύο πολυθρόνες. Το junior (6-7 ετών), το οποίο δεν αγόρασα τελικά, είναι μια προέκταση στην τάβλα κι ένα μεγαλύτερο στρώμα. Αυτό είναι το στρώμα που δεν θεωρώ κατάλληλο για μεγαλύτερα παιδιά.

Όσον αφορά στα επίπεδα, αν θυμάμαι καλά, είναι τρία. Το 4ο, όπως το βλέπω στο site, δεν νομίζω ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Εγώ πάντως το χρησιμοποίησα στις 3 θέσεις. Η πιο ψηλή για λίκνο και οι υπόλοιπες ανάλογα με το ύψος του παιδιού.

Διαφημίσεις

Και κάτι ακόμη! Αν πάρεις αυτή την κούνια, μην χρησιμοποιήσεις κατωσέντονα και πάντες άλλης εταιρείας γιατί δεν εφαρμόζουν σωστά. Όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ μπορείς να τα πάρεις από μια άλλη οποιαδήποτε εταιρεία.

Λες ε;; γτ εγω σκεφτομουν να αγορασω 3-4 κατωσεντονα συμβατικα και να τα 'χωσω' κατο απο το στρωμα και να πιασουν με καποιο τροπο...να μην παρω αυατ με το λαστιχο της εταιρις, γτ οσα σεντονια με λαστιχο εχω εχουν χααλσει στο πλυντηριο..ξεχειλωσν αυτο εννοω..

αλλα θα κοιταξω στο νετ να παραγγειλω σεντονακια για το στρωμα της στοκκε που εχω βρει οικονομικα σχετικα απο αγγλια, γτ το bebejou τα χρεωνει λιγο παραπανω μου φαινεται!!!

Ευχαριστω πολυ παντως!!!!!

Αν μπορείς να παραγγείλεις μέσω Ίντερνετ ακόμα καλύτερα. Κι εγώ το ίδιο κάνω :) Πάντως, τα κατωσέντονα της Stokke δεν ξεχειλώνουν με τίποτα. Είναι πολύ ανθεκτικά και εφαρμόζουν τέλεια. Καμία σχέση με τα υπόλοιπα που όσο και να τα ισιώνεις πάνω στο στρώμα, όλο ζάρες κάνουν.

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...