Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κουμπαροι σε γαμο. Ποσο κοστιζει;

pitsikoki

Recommended Posts

σε 3 μήνες χρεοκοπούμε. Εγώ λοιπόν σου λέω ότι δεν κοστίζει πλέον τίποτα. Ας κοιτάξουμε λίγο την ουσία γιατί όταν δεν θα έχεις να πάρεις γάλα για το παιδί σου θα κλαίς τα λεφτά που πέταξες στις λαμπάδες και τα λουλούδια.

Καλά λέει ο pk33. Τί πεταμένα λεφτά οι στολισμοί και οι καράφες και όλα αυτά! Στις εποχές που ζούμε μια χαρά γίνεται γάμος και χωρίς σβαρόβσκι στην καράφα. Καιρός να σταματήσουν πια αυτά τα περιττά!

Ναι ρε παιδια συμφωνω.Αλλα δεν θα αποφασισω εγω για το γαμο που θελουν να κανουν! Δεν ειναι δικος μου γαμος.Αυτα που πρεπει να κανω θα τα κανω και με το παραπανω αν χρειαστει.Αλλιως θα τους το λεγαμε απο την αρχη οτι δεν μπορουμε να ανταπεξελθουμε...Δεν νομιζω να μιλησα για υπερβολες απλα πραγματα θελουμε και το ιδιο και οι νεονυμφοι. Δεν εχω κανει ερευνα αγορας για αυτο σας ρωτησα τη γνωμη σας.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

Ο γάμος ώς μυστήριο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για να γίνει χρειάζεται κουμπάρο, 2 λαμπάδες , τις βέρες που μπορούν να είναι και σιδερένιες. Τίποτα άλλο. Ακόμη και στέφανα δεν χρειάζεται γιατί υποτίθεται ότι έχει η εκκλησία.

Όλα τα άλλα είναι περιττές πολυτέλειες τις οποίες τις κάνουμε στα πλαίσια της θεατρικής παράστασης.

Και με τζιν παντελόνι και απλό φουστάνι μπορεί κανείς να παντρευτεί.

Ο γάμος ώς μυστήριο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για να γίνει χρειάζεται κουμπάρο, 2 λαμπάδες , τις βέρες που μπορούν να είναι και σιδερένιες. Τίποτα άλλο. Ακόμη και στέφανα δεν χρειάζεται γιατί υποτίθεται ότι έχει η εκκλησία.

Όλα τα άλλα είναι περιττές πολυτέλειες τις οποίες τις κάνουμε στα πλαίσια της θεατρικής παράστασης.

Και με τζιν παντελόνι και απλό φουστάνι μπορεί κανείς να παντρευτεί.

Ωραια τα λες.Τοτε θα παω σε εναν σιδερα να μου φτιαξει τα στεφανα κτλ κτλ.Και η εκκλησια υποτιθεται οτι ειναι πληρωμενη αλλα αναλογα με το ναο πληρωνεις και το αντιστοιχο βαλαντιο. Επισης οι ιδιοι οι παπαδες ρωτανε αν θες χαλι κοκκινο ή ασπρο, ποσους πολυελεους αναμενους, αν θες aircondition κτλ.Οποτε και οι ιδιοι ευθυνονται για ολο αυτο.

Τελοσπαντων δεν λεω οτι δεν συμφωνω οτι εχει χαθει λιγο η ουσια και εχει γινει λιγο θεαμα αλλα ανοιξα το θεμα για αλλο λογο. Σε ευχαριστω παντως που συμμετειχες!

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

οι λαμπάδες μου είχαν πάει 350 ευρώ,είναι φωτιστικά δαπέδου

τα στέφανα μαζί με την καράφα+ποτήρια+μελοκάρυδο+φοντανιέρα 380 ευρώ

ο στολισμός της Εκκλησίας 370 συμπεριλαμβανωμένων και των κουφετών που χρειάστηκαν

στον πάτερ έδωσα 50 ευρώ

σύνολο 1150 ευρώ

το δώρο που τους πήρα ήταν μια ωραία εικόνα 50 ευρώ

το φόρεμά μου κόστισε 200 ευρώ και τα παπούτσια μου 100

το μανικιουρ και το πεντικιουρ 90 ευρώ

αυτά δε τα συμπεριλαμβάνω όμως στα έξοδα που έκανα γιατί μείνανε σε μένα κι αν ήθελα μπορούσα και να μη τα είχα κάνει.

προτίμησα μια αποθήκη για να πάρω όλα τα χρειαζούμενα και τα φωτιστικά-λαμπάδες τα πήρα απο τον αδερφό της κουμπάρας μου και τα πήρα με έκπτωση.

αν ψαχτείτε λιγάκι-θέλει τρέξιμο- γίνεται αρκετά οικονομικό

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

θα συμφωνησω με τη ρινιω οτι αμα ψαχτειτε θα τα βρειτε πιο οικονομικα ολα.

εγω στολισμος-λαμπαδες μαζι 350 ευρω, εκκλησια 250 για δυο μυστηρια(γαμο και βαφτιση), καραφα ποτηρι δισκο δεν ξερω αλλα οχι πανω απο 50, στεφανα ασημενια 120.

γενικα δεν χρειαζεται να πας κολωνακι η σε οικο νυφικων. αμα πας στη ρομβης στην ερμου η τα ψαξεις στο ιντερνετ θα βρεις τα ιδια πραγματα μη σου πω και πιο καλα σε πολυ πιο χαμηλες τιμες. επισης κοιταξε και σε συνοικιακα ανθοπωλεια κσι σε συνοικιακα μαγαζια γιατι ποτε δεν ξερεις.

Προσωπικα θα θεωρουσα τον εαυτο μου τουλαχιστον γαιδουρα αν εβαζα τους κουμπαρους μου να πληρωσουν 2000 και 3000 για το ΔΙΚΟ ΜΟΥ γαμο.

Το στολισμο τον πληρωσα εγω.Δεν με αφορουν ταεθιμα...σε τετοιες εποχες που ζουμε δεν υπηρχε πιθανοτητα να απαιησω τετοια ποσα για λολουδια.Το χαλι ομοιως δεν καταλαβα απο που κι ως που να το πληρωσει η κουμπαρα.Τα παιδια πληρωσαν τις λαμπαδες,τα στεφανα και την εκκλησια οπου ειχα δωσει σαφεστατες οδηγιες να δωσου το πολυ 150 ευρω.

Ψαξτο πολυ...ερχονται δυσκολες μερες...κριμα να δωσεις τοσα λεφτα για ανουσια πραγματα.

κοίτα εγώ αρνήθηκα να γίνω κάπου κουμπάρα γιατί ήθελαν υπερπολυτελή στολισμό,να τον κάνω εγώ φυσικά!!και τους είπα οτι μπορώ το πολύ 500 ευρώ,και βέβαια θα έκανα περικοπή απο τα δικά μου έξοδα,δεν θα έπαιρνα φουστάνι,δεν θα εκανα μανικιούρ,και είπαν οτι μια φορά παντρεύονται και θα έπρεπε να διαθέσω περισσοτερα,οπότε είπα συγνώμη αλλά δεν μπορώ.Βρήκαν άλλο κουμπάρο που έλεγε ολο ναι κάντε οτι σας αρέσει και στο τέλος είπε δεν έχω λεφτά.Ίσως να θεωρούσαν πως έχει ο κουμπάρος υποχρέωση

Καθε περιοχη,εχει και τα δικα της εθιμα!Στα δικα μας μερη,ο κουμπαρος αγοραζει τα στεφανα,τις λαμπαδες και το δισκοποτηρο που πινει το ζευγαρι κρασι.Πληρωνει την εκκλησια και τιποτα αλλο.Ο στολισμος και οι μπουμπουνιερες ειναι εξοδο του ζευγαριου,οχι του Κουμπαρου! Το ζευγαρι παλι κανει δωρο στον κουμπαρο σε εσενα δηλαδη! Ο κουνιαδος μου προσφατα παντρεψε ενα ζευγαρι και του στοιχισε 800 ευρω.Πηγανε μαζι με το ζευγαρι και διαλεξανε στεφανα,λαμπαδες και δισκοποτηρο!

κοίτα εγώ αρνήθηκα να γίνω κάπου κουμπάρα γιατί ήθελαν υπερπολυτελή στολισμό,να τον κάνω εγώ φυσικά!!και τους είπα οτι μπορώ το πολύ 500 ευρώ,και βέβαια θα έκανα περικοπή απο τα δικά μου έξοδα,δεν θα έπαιρνα φουστάνι,δεν θα εκανα μανικιούρ,και είπαν οτι μια φορά παντρεύονται και θα έπρεπε να διαθέσω περισσοτερα,οπότε είπα συγνώμη αλλά δεν μπορώ.Βρήκαν άλλο κουμπάρο που έλεγε ολο ναι κάντε οτι σας αρέσει και στο τέλος είπε δεν έχω λεφτά.Ίσως να θεωρούσαν πως έχει ο κουμπάρος υποχρέωση

Ο Χριστος και η Παναγια!!Δεν εισαι υποχρεωμενη να πληρωσεις του καθενος την λοξα!Ο στολισμος δεν ειναι εξοδο του κουμπαρου,ουτε και οι μπουμπονιερες!Καλα εκανες!!Τι γαιδουρια κυκλοφορει.....

Διαφημίσεις

καλά τα λέτε βρε παιδιά, αλλά γιατι είναι κακό αν κάποιος θεωρεί αυτήν την ημέρα ξεχωριστή και θέλει και μπορεί να έχει μια πολυτέλεια? αρκει να μην επιβαρύνει κανέναν.. ο κουμπάρος είναι ένα άτομο που αγαπάμε και που τον θέλουμε για κουμπάρο ή για νονό του παιδιού μας..όχι κάποιος που θα μας πληρώσει απλά τον γάμο ή τη βάπτιση που ονειρευτήκαμε.. στο δικό μου γάμο, που έγινε με όλα αυτά που κατακρίνετε, αλλά και που τον πληρώσαμε εγώ και ο ανδρας μου από την τσέπη μας χωρίς να δανειστούμε από κανέναν η κουμπάρα πλήρωσε μόνο τα στέφανα, τις λαμπάδες και την εκκλησία.. δεν δεχτήκαμε, αν και επέμεινε πολύ, ούτε στολισμό να πληρώσει ούτε δώρο να μας κάνει.. της ‘επιτρέψαμε‘ να πληρώσει μόνο τα απολύτως απαραίτητα ως κουμπάρα αφού το μόνο που είχε σημασία για μας ήταν να μας παντρέψει.. να σημειώσω τέλος ότι πιστεύω ότι ήταν και αυτός ένας λόγος (όχι ο μοναδικός αλλά έπαιξε το ρόλο του) που όταν γεννήθηκε η κόρη μας με χαρά μας ζήτησε να την βαφτίσει.. γιατί ήξερε ότι δεν θα φορτώναμε στην πλάτη της την βάφτιση όπως δυστυχώς ακούω ότι κάνουν πολλοί και οι οποίοι μετά αναρωτιούνται γιατί δεν βρίσκουν και κουμπάρους.. και πάλι πλήρωσε με χαρά τα βαπτιστικά, το σταυρό και την λαμπάδα του παιδιού... τα υπόλοιπα πολυτελή ή όχι ήταν δικά μας..συγγνώμη για το μεγάλο post

καλά τα λέτε βρε παιδιά, αλλά γιατι είναι κακό αν κάποιος θεωρεί αυτήν την ημέρα ξεχωριστή και θέλει και μπορεί να έχει μια πολυτέλεια? αρκει να μην επιβαρύνει κανέναν.. ο κουμπάρος είναι ένα άτομο που αγαπάμε και που τον θέλουμε για κουμπάρο ή για νονό του παιδιού μας..όχι κάποιος που θα μας πληρώσει απλά τον γάμο ή τη βάπτιση που ονειρευτήκαμε.. στο δικό μου γάμο, που έγινε με όλα αυτά που κατακρίνετε, αλλά και που τον πληρώσαμε εγώ και ο ανδρας μου από την τσέπη μας χωρίς να δανειστούμε από κανέναν η κουμπάρα πλήρωσε μόνο τα στέφανα, τις λαμπάδες και την εκκλησία.. δεν δεχτήκαμε, αν και επέμεινε πολύ, ούτε στολισμό να πληρώσει ούτε δώρο να μας κάνει.. της ʽεπιτρέψαμεʽ να πληρώσει μόνο τα απολύτως απαραίτητα ως κουμπάρα αφού το μόνο που είχε σημασία για μας ήταν να μας παντρέψει.. να σημειώσω τέλος ότι πιστεύω ότι ήταν και αυτός ένας λόγος (όχι ο μοναδικός αλλά έπαιξε το ρόλο του) που όταν γεννήθηκε η κόρη μας με χαρά μας ζήτησε να την βαφτίσει.. γιατί ήξερε ότι δεν θα φορτώναμε στην πλάτη της την βάφτιση όπως δυστυχώς ακούω ότι κάνουν πολλοί και οι οποίοι μετά αναρωτιούνται γιατί δεν βρίσκουν και κουμπάρους.. και πάλι πλήρωσε με χαρά τα βαπτιστικά, το σταυρό και την λαμπάδα του παιδιού... τα υπόλοιπα πολυτελή ή όχι ήταν δικά μας..συγγνώμη για το μεγάλο post

Δεν διαφωνω με την πολυτελεια....απλα να μην εχει απαιτησεις το ζευγαρι να πληρωσει τα σπασμενα ο κουμπαρος.Για μενα -ετσι γινεται αλλωστε και στα μερη μας- ο στολισμος και οι μπουμπουνιερες ειναι εξοδο του ζευγαριου.Ουτε ξεχωριστο δωρο κανει ο κουμπαρος για το ζευγαρι.Το ζευγαρι κανει στον κουμπαρο.

Ο Χριστος και η Παναγια!!Δεν εισαι υποχρεωμενη να πληρωσεις του καθενος την λοξα!Ο στολισμος δεν ειναι εξοδο του κουμπαρου,ουτε και οι μπουμπονιερες!Καλα εκανες!!Τι γαιδουρια κυκλοφορει.....

τις μπομπονιέρες σε άλλο γάμο εγώ τις πλήρωσα,δηλαδή τα υλικά γιατί εγω τις έφτιαξα,γιατί μου είπαν οτι είναι υποχρέωση του κουμπάρου.

Ο Χριστος και η Παναγια! Υποχρεωση του κουμπαρου και οι μπομπονιερες? Τι αλλο θα ακουσουμε!

Θεωρω οτι υποχρεωση του κουμπαρου ειναι μονο οι λαμπαδες και τα στεφανα, αντε και η εκκλησια. Τιποτα αλλο. Αυτα αφησα και την κουμπαρα μου να μου παρεχει στον γαμο μου. Τα υπολοιπα ειναι γυφτιες, συγγνωμη κιολας! Αν θελω γαμο χλιδατο, τον πληρωνω εγω!

Κατα τ' αλλα...Μπορουμε να δημιουργησουμε νεες υποχρεωσεις με την μορφη "εθιμου" του τοπου που γεννηθηκε ο προπαππους μας για τον κουμπαρο! Ακομα και να πληρωνει μηνιαιο ποσο στο ζευγαρι για ενα χρονο!

Ελεος!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Συμφωνώ με όσα λέτε περί λιτότητας και περιορισμού των εξόδων...Κι εγώ ένα απλό νυφικό φόρεμα φόρεσα, δύο ανθοστήλες είχα και είπα στους κουμπάρους μου να ξοδέψουν τα λιγότερα, γιατί πρόκειται για πεταμένα λεφτά.Τον δε δίσκο, το ποτήρι και την καράφα κατόπιν δικής μου υπόδειξης τα πήραν από το σούπερ μάρκετ και τα στόλισαν με κορδέλες και λίγα ανθάκια.Διότι δεν το χώραγε το μυαλό μου ότι θα ξόδευαν 250 ευρώ και βάλε μόνο γι' αυτά.Και τότε δεν ήταν έντονα τα προβλήματα που αντιμετωπιζουμε τώρα

Σε λίγο δεν θα έχουμε να ταϊσουμε τα παιδιά μας!

Επίσης είναι ήρωες όσοι αποφασίζουν να γίνουν κουμπάροι την σήμερον ημέρα, διότι όσα λιγότερα και να ξοδέψουν, δεν παύει να γίνει το έξοδο τελικά.

Εμένα εκείνο που με καίει είναι ότι θέλουμε να βαφτίσουμε το μωρό μας και δεν υπάρχει νονός ή νονά στον ορίζοντα!!

Διαφημίσεις

εγω θεωρω πολυ κακο να πληρωσουν οι κουμπαροι στολισμουσ κτλ νομιζω πωσ η υποχρεωσεισ του κουμπαρου ειναι στεφανα κ λαμπαδεσ μονο ολλα τα υπολιπα καραφεσ στολισμουσ - μπομπονιερεσ κουαφ νυφησ ειναι επιβαριντικα κ γινοντε κατοπιν σηνενοησεισ κ εγω στον γαμο μου πληρωσαν αρκετα οι κουμπαροι μασ δεν ηθελαν να γινει ετσι αλα δεν αποφασιζα εγω θεωρω πωσ ξοδεφτικαν αδικα εμεισ επρεπε να τα πληρωσουμε κ οχι εκεινη

.....

Ο Χριστος και η Παναγια! Υποχρεωση του κουμπαρου και οι μπομπονιερες? Τι αλλο θα ακουσουμε!

Θεωρω οτι υποχρεωση του κουμπαρου ειναι μονο οι λαμπαδες και τα στεφανα, αντε και η εκκλησια. Τιποτα αλλο. Αυτα αφησα και την κουμπαρα μου να μου παρεχει στον γαμο μου. Τα υπολοιπα ειναι γυφτιες, συγγνωμη κιολας! Αν θελω γαμο χλιδατο, τον πληρωνω εγω!

Κατα τ' αλλα...Μπορουμε να δημιουργησουμε νεες υποχρεωσεις με την μορφη "εθιμου" του τοπου που γεννηθηκε ο προπαππους μας για τον κουμπαρο! Ακομα και να πληρωνει μηνιαιο ποσο στο ζευγαρι για ενα χρονο!

Ελεος!

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ σε εμαν δυστιχο εγινε γυφτια γιατι κανωνιζαν τα πεθερικα μου κ οι γονεισ μου κουμπαρη μασ εγιανα οι νονοι του αντρα μου τουσ ειχα δυο 2 φορεσ ολλεσ κιολεσ πριν τον γαμο κ κανωνιζαν αλλοι για το ποιοσ θα πληρωση βασικα εμασ τα παντα τα πληρωσαν οι γονεισ κ οι κουμπαροι εγω με τον συζηγο εβαλα μονο την παρουσια μου στον γαμο μου ....κ το γουστο μου τα χρηματα τα βαζαν αλοι :?:-?:?

.....

• 2 εβδομάδες μετά...

Oταν παντρευτηκε ο αδελφος μου το σοι της νυφης ειχαν εθιμο ολα να τα πληρωνει ο γαμπρος και οι κουμπαροι. Ακομη και το χτενισμα της νυφης ηταν για αυτους υποχρεωση των κουμπαρων!!! Στολισμοι, μπομπονιερες κτλ ολα μα ολα των κουμπαρων!!! Μαλιστα θυμαμαι οτι ειχαν βρει 2 ή 3 (?) και την εκαναν με ελαφρια πηδηματακια. Ειχε πει τοτε η μητερα της νυφης για συγκεκριμενη κουμπαρα οτι που παει να παντρεψει ζευγαρι με 2 και 3 χιλιαρικα? (αυτο πριν 5-6 χρονια). Το ποσο για αυτους ηταν ευτελες!!!

Τελικα εφτασαν στο σημειο να παρακαλανε για κουμπαρο!!!

Καποιοι οντως εχουν εθιμο καποια πραγματα καποιοι κατα την γνωμη μου τα δημιουργουν για να βολευτουν. Το θεμα ειναι να υπαρχει συνεννοηση και οχι εκμεταλευση.

Επειδη εχω γινει κουμπαρα σε λεω οτι το θεμα ειναι να μπορεις να πεις στους κουμπαρους σου μεχρι που σε παιρνει να δωσεις λεφτα!

2000ε ειναι παρα πολλα λεφτα για μενα!

Οσο για το στολισμο, εδω Θεσσαλονικη ειχα ρωτησει ολα τα μαγαζια και κατω απο 1500ε δεν εβρισκα! Ετσι ειπα στα παιδια οτι εγω δεν εχω τοσα λεφτα μονο για το στολισμα και με ειπαν δε χρειαζεται ειναι περιττο!

;)

Ειναι πεταμενα λεφτα ο στολισμος, καλυτερα να δωσεις λιγα λεφτα παραπανω για ενα καλυτερο δωρο παρα για λουλουδια!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...