Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βιβλία για ενήλικες (γενικής θεματολογίας)

Recommended Posts

΄Ολα είναι σχεδόν ίδια! Προτιμώ τον Stephen King!:twisted:

Διαφωνώ! "Ο γυρισμός" και "Το ψάχνοντας για κοχύλια" είναι με διαφορά τα καλύτερα της Ρόζαμουντ Πίλτσερ. Για τα υπόλοιπα βιβλία της, ναι, θα μπορούσα να πω ότι όλα πάνω κάτω στο ίδιο πλαίσιο κινούνται.

Τώρα, ο δικός σου είναι για εφιαλτικές καταστάσεις! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

2522daf9de.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 740
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν δεν τα διαβασες βιβλιοφαγε στα προτεινω ανεπιφυλακτα!

"ολα σου τα μαθα μα ξεχασα 2 λεξεις" του Δημητη Μπουραντα

"Η αηδονοπιτα" Ζουργος Ισιδωρος

Θα βοηθουσε βεβαια αν ελεγες και ποιο διαβασες τελευταια που σου αρεσε,για να μπορεσω να σου προτεινω αναλογα!

363122t20zgo6mme.gif you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'" 444387eg9c8e9djb.gif

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ

- Το σπιτι δίπλα στο ποτάμι

- Θεανώ, η λύκαινα της πόλης

Τα υπόλοιπα της Μαντά δεν μου άρεσαν, ούτε για παραλία δεν έκαναν, κάτι λέει το τελευταίο της "Ερωτας σαν βροχή"

Να συμπληρωσω το βιβλιο της ''Τη μερα που σε γνωρισα'' καταπληκτικο διαβαζεται πολυ γρηγορα!!

μήπως κάποια από εσάς έχει να μου δανείσει τον επιτάφιο του ρίτσου;

να σημειώσω ότι τα βιβλία τα τιμώ δεόντως. ούτε σελίδα δεν τσακίζω...

θα επιστραφεί αμέσως και ανέπαφο...

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Θα βοηθουσε βεβαια αν ελεγες και ποιο διαβασες τελευταια που σου αρεσε,για να μπορεσω να σου προτεινω αναλογα!

Hello Γκρέτα!

Του Μουραντα το διάβασα,

Την αηδονόπιτα όχι!

Το τελευταίο που διάβασα είναι το "Ερωτας σαν Βροχη" ήταν καλό!

Αγόρασα το "Κόκκινο Σημάδι" εχθές, δεν το ξεκίνησα ακόμη...

Ελπίζω σήμερα!

Θέλω κάτι να με ταξιδέψει, να μπω στους χαρακτήρες, να νιώσω την αγωνία τους και τα πάθη τους...

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ

Συγγραφέας: ΝΤΙΡΙ ΓΟΥΟΡΙΣ

Εκδόσεις: ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ

- Σελίδες: 349

Η Γουόρις Ντίρι, το «Λουλούδι της Ερήμου», επιστρέφει στις ρίζες της και ψάχνει να βρει, μέσα στην έρημο, την οικογένειά της, που είχε εγκαταλείψει πριν από είκοσι χρόνια. Βρίσκει την πατρίδα της ρημαγμένη από τον εμφύλιο πόλεμο και τους συγγενείς της διασκορπισμένους σε καταυλισμούς και νοσοκομεία. Η συνάντηση με την μητέρα της, τον πατέρα της και τ' αδέλφια της εξελίσσεται σε μια απίστευτα συγκλονιστική ιστορία, που μας διηγείται σε πρώτο πρόσωπο η συγγραφέας, με το γνωστό λιτό ύφος και την ευθύτητα που τη χαρακτηρίζει.

Παρ' όλη τη δυστυχία και την εξαθλίωση που έχει προκαλέσει ο εμφύλιος πόλεμος στους συμπατριώτες της, η Γουόρις, σ' αυτό το ταξίδι, αποκτά κουράγιο να συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και ιδιαίτερα τις συνθήκες ζωής των καταπιεσμένων γυναικών της Σομαλίας. Στα βλέμματα του ταλαιπωρημένου σομαλικού λαού, η Γουόρις, Ντίρι διακρίνει μια καινούργια αχτίδα αισιοδοξίας, που την κάνει να ελπίζει ότι σύντομα πρόκειται να ξημερώσει μια Καινούργια Αυγή στη μέχρι τώρα σκοτεινιά της πολύπαθης πατρίδας της.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ

Συγγραφέας: ΣΑΚΙΜΠ ΣΙΜΠΑ

Εκδόσεις: ΛΙΒΑΝΗΣ Α.Α.

Σελίδες: 429

Η Σίριν-Γκολ γεννιέται σ' ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό του Αφγανιστάν. Η ζωή της καθορίζεται από παραδόσεις αιώνων. Το όνομά της σημαίνει Ευωδιαστό Λουλούδι. Μεγαλώνει μέσα στη φτώχεια, την πίστη στο Κοράνι και στα στενά όρια της ισλαμικής εικόνας για τη γυναίκα. Καταφέρνει όμως να κατακτήσει την εσωτερική δύναμη για ν' αντιμετωπίσει ό,τι θα ακολουθήσει: ο γάμος της μ' έναν άντρα που την κέρδισε στα χαρτιά· οι ατελείωτοι κατατρεγμοί και βιασμοί· και τέλος η φυγή από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Σε ένα από τα πολλά ταξίδια της στο Αφγανιστάν η σκηνοθέτις Σίμπα Σακίμπ συναντάει σ' ένα στρατόπεδο προσφύγων τη Σίριν-Γκολ. Εντυπωσιάζεται αμέσως από τη δύναμη και την ακτινοβολία αυτής της γυναίκας που της διηγείται τη ζωή της - μια ζωή που αντιπροσωπεύει τη μοίρα χιλιάδων Αφγανών γυναικών.

Η Σίριν-Γκολ είναι μικρό κορίτσι όταν οι Ρώσοι μπαίνουν στο Αφγανιστάν. Ο πατέρας της και τ' αδέρφια της πάνε στα βουνά και συμμετέχουν στον αντιστασιακό αγώνα των μουτζαχεντίν. Οι αδερφές της σπάνε τους κανόνες, βγάνουν το πέπλο, ξελογιάζουν Ρώσους στρατιώτες, αλλά μόνο για να τους δολοφονήσουν.

Όταν καταστρέφεται το χωριό τους, οι γυναίκες καταφεύγουν στην Καμπούλ. Στην πρωτεύουσα η Σίριν-Γκολ αναγκάζεται να πάει στο σχολείο, το οποίο στην αρχή φοβάται. Μέχρι που ανακαλύπτει πόσο πλουσιότερη μπορεί να γίνει η ζωή της μέσα από τη γνώση και τη μόρφωση.

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

(ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

Όταν η τρέλα συναντά το έγκλημα, η ιστορία γίνεται τραγική φάρσα

Συγγραφέας: ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

Σελίδες: 445

Είκοσι χιλιάδες μικρά παιδιά πεθαίνουν από ασφυξία μέσα στους σκοτεινούς σωλήνες των λονδρέζικων καμινάδων. Οι Άγγλοι εργολάβοι χρησιμοποιούσαν τους καπνοδοκαθαριστές σαν σκλάβους.

Πέντε πολεμικά πλοία και τρία τάγματα στέλνονται στη Μάνη, για να αντιμετωπίσουν τον Παπουλάκο, ένα γέρο καλόγερο που ο λαός τον θεωρεί προφήτη.

Ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΓ’ διατάζει να στεγάζονται όλα τα πορνεία της γαλλικής επικράτειας δίπλα στις εκκλησίες ώστε να μπορούν οι πελάτες να μπαίνουν από τη μία πόρτα κατευθείαν στην άλλη, για να παίρνουν άφεση αμαρτιών.

Ένα μυστηριακό ξύλινο γυναικείο άγαλμα, η Αταλάντη, τρελαίνει όποιον άντρα την κοιτάξει. Όσοι την αντίκρισαν την ερωτεύτηκαν παράφορα και αυτοκτόνησαν.

Επί αιώνες οι Τούρκοι σουλτάνοι, με το που ανεβαίνουν στο θρόνο, σφάζουν νόμιμα όλα τα αδέρφια τους μαζί, για να μην κινδυνεύσει η εξουσία τους, κι έπειτα τους κάνουν μεγαλοπρεπείς κηδείες, στις οποίες κλαίνε για τη φοβερή απώλεια

Μια αριστοκράτισσα κυρία στην Αθήνα του Περικλή ουρλιάζει από πόνο καθώς αποτριχώνει τα απόκρυφά της καψαλίζοντάς τα με το λυχνάρι. Δίπλα της μια σκλάβα την κοιτάζει με ζήλια. Οι σκλάβες που συλλαμβάνονται αποτριχωμένες μαστιγώνονταν μέχρι θανάτου.

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΣΙΡΙΑΛ- ΚΙΛΕΡΣ

Η ψυχολογία στην υπηρεσία δίωξης εγκλήματος

Συγγραφέας: ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΤΖΟΝ, ΟΛΣΕΙΚΕΡ ΜΑΡΚ

Εκδόσεις: ΜΕΛΑΝΙ

- Σελίδες: 469

"Σε αυτό το γοητευτικό βιβλίο που έγινε σούπερ μπεστ σέλερ στην Αμερική ο μυθικός Τζον Ντάγκλας... σκαλίζει και ερευνά κάτω από την σκληρή επιφάνεια της εγκληματικής προσωπικότητας. Είναι απίστευτα ταλαντούχος... Προκαλώ όποιον ενδιαφέρεται για την ψυχολογία, τη δουλειά του αστυνομικού ή τη λογική και την επίλυση προβλημάτων να αφήσει το βιβλίο αυτό από τα χέρια του, αν μπορεί".

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΗΛΙΩΝ

Συγγραφέας: ΧΟΣΕΙΝΙ ΚΑΛΕΝΤ

Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ

- Σελίδες: 544

Αμέτρητα τα φεγγάρια που λάμπουν πάνω στις στέγες της, κι οι χίλιοι αστραφτεροί ήλιοι που κρύβονται πίσω από τους τοίχους της. Αυτή είναι η Καμπούλ. Μέσα στους δρόμους της, δυο γυναίκες, η Μαριάμ και η Λεϊλά. Αν και τις χωρίζουν αρκετά χρόνια και πολύ διαφορετικές ιδέες για την αγάπη και την οικογένεια, τις φέρνει κοντά ο πόλεμος, η απώλεια και η μοίρα. Καθώς έρχονται αντιμέτωπες με τους κινδύνους στην πόλη τους αλλά και μέσα στο σπιτικό τους, η αρχική αντιπάθεια της μίας για την άλλη μεταμορφώνεται σε μια μοναδική σχέση μητέρας-κόρης. Μια σχέση που αποδεικνύει ότι η αγάπη μιας γυναίκας για την οικογένειά της μπορεί να την οδηγήσει στην αυτοθυσία κι ότι, τελικά, η αγάπη ή η ανάμνηση της αγάπης είναι το κλειδί για την επιβίωση. Ένα συγκλονιστικό χρονικό των τριών τελευταίων δεκαετιών του Αφγανιστάν. Ένα υπέροχο μυθιστόρημα για μια ανελέητη εποχή, μια μοναδική φιλία και ένα μεγάλο έρωτα!

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ LSD

Συγγραφέας: ΑΛΙΚΗ Χ.

Εκδόσεις: ΟΔΥΣΣΕΑΣ

- Σελίδες: 195

Η αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού που έχει πέσει στα ναρκωτικά και η σκληρή προσπάθειά του να απαλλαγεί απ' αυτή την έξη. «Η μια περίπτωση είναι να πουλάμε στα παίδια του λυκείου ή του γυμνασίου, αλλά και σήμερα πούλησα 10 παστίλιες σ' ένα παιδάκι του δημοτικού που ίσως δεν θα 'ταν ακόμη εννιά χρονώ. Το ξέρω πως κι αυτό με τη σειρά του θ' αρχίσει να πουλάει στα άλλα. Nα πάρει η οργή, είναι πολύ μικρά. Η σκέψη πως παιδάκια εννιά χρονώ παίρνουν ναρκωτικά με απωθεί τόσο που δεν θέλω να ξαναπάω. Το ξέρω πως αν θέλουν μπορούν να προμηθευτούν το πράμα από κάποιον άλλο, αλλά από μένα δεν θα το...»

ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

Συγγραφέας: ΝΤΙΡΙ ΓΟΥΟΡΙΣ, ΜΙΛΛΕΡ ΚΑΘΡΗΝ

Εκδόσεις: ΩΚΕΑΝΙΔΑ

- Σελίδες: 343

Η συναρπαστική αυτοβιογραφία της Γουόρις Ντίρι, μιας γενναίας και ανεξάρτητης γυναίκας που το έσκασε από την καταπιεστική ζωή της στην αφρικανική έρημο, όταν ήταν μόλις δεκατριών χρόνων, αγράμματη και πάμπτωχη, χωρίς τίποτα δικό της εκτός από ένα κουρελιασμένο σάλι. Σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη, συνεχίζοντας μια καταπληκτική διπλή καριέρα: του τοπ-μόντελ, με πρόσωπο γνωστό σε όλο τον κόσμο και της Ειδικής Πρέσβειρας των Ηνωμένων Εθνών, που ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της γης υποστηρίζοντας εύγλωττα και με πάθος τα δικαιώματα της γυναίκας κι ενημερώνοντας τον κόσμο για τη σπαραγμένη από τον πόλεμο και τη λειψυδρία περιοχή της Αφρικής που άφησε πίσω της, αλλά εξακολουθεί να αγαπάει με πάθος. Και τώρα, σε τούτο το υποδειγματικό και σημαντικό βιβλίο, προσφέρει μια ακαταμάχητη, σε πρώτο πρόσωπο αφήγηση της δραματικής και διδακτικής της Οδύσσειας.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΕ Φ. 13 ΠΟΡΝΗ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗΣ

Συγγραφέας: ΚΡΙΣΤΙΑΝΕ Φ.

Εκδόσεις: ΕΞΑΝΤΑΣ

Σελίδες: 343

Οι αποκαλύψεις αυτού του βιβλίου για μια άθλια πλευρά της κοινωνίας μας, εντελώς απωθημένη απο τη δημόσια συνείδηση, φαίνονται πολύ πιο σπουδαίες από άπειρες αναλύσεις ειδικών στις κοινωνικές επιστήμες. Αυτό το μοναδικό ντοκουμέντο θα βοηθήσει πολλούς, να συνειδητοποιήσουν ότι η ροπή των νέων προς τα ναρκωτικά-ακριβώς όπως και προς τον ακλοολισμό και τις αιρέσεις, που εξαπλώνονται με πολύ ταχύ ρυθμό στους κόλπους της νεολαίας-δεν δημιουργείται από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά είναι προϊόν της ίδιας της κοινωνίας μας.

Η μαρτυρία της μικρής Κριστιάνε Φ. μας διδάσκει κάτι ακόμα: Δεν είναι η εκκεντρικότητα μιας ορισμένης κατηγορίας "ατάκτων" παιδιών και νέων που τους οδηγεί στα ναρκωτικά, αλλά μια σειρά προβλήματα συνδεδεμένα μεταξύ τους, όπως οι απάνθρωπες κατοικίες, η καταπίεση της ελεύθερης έκφρασης του παιδικού κόσμου στο παιχνίδι, οι κρίσεις των γονέων, η γενική αποξένωση και απομόνωση στην οικογένεια, στο σχολείο και αλλού. Ποιός λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί πιο ανθρώπινος; Η αποδιοπομπαία και "εγκληματίας" Κριστιάνε, ή οι άλλοι, του περιβάλλοντός της, που θεωρούνται "ευπρεπείς" που εκπροσωπούν τη "φυσιολογικήα" κοινωνία;

ΕΝΑΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΑΠΟ ΠΟΡΦΥΡΑ

Συγγραφέας: ΔΟΥΚΑ ΜΑΡΩ

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

- Σελίδες: 520

Ποιός ήταν ο Αλέξιος Κομνηνός που θα πολεμούσε σ' Ανατολή και Δύση για να σώσει το Βυζάντιο από το χείλος του γκρεμού; Ποιές γυναίκες τον αγάπησαν; Ποιός προσπάθησε να τον δηλητητιάσει; Γιατί η θυγατέρα του, η Άννα Κομνηνή, μισούσε τον αδελφό της, συναυτοκράτορα Ιωάννη; Γιατί η γυναίκα του, η Ειρήνη Δούκα, προωθούσε τον Νικηφόρο Βρυέννιο στον θρόνο; Άνθρωποι και γεγονότα αποτυχίες, δάκρυα και καημοί, ελπίδες, οράματα που έσβησαν, χαρές που εξαναμίστηκαν, μικρότητες και πάθη.

Αυτό του Ζουργού θέλω να το πάρω. Του Μπουραντά το έχω ακούσει, αφού λες ότι είναι καλό, θα το πάρω.

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ

- Το σπιτι δίπλα στο ποτάμι

- Θεανώ, η λύκαινα της πόλης

Τα υπόλοιπα της Μαντά δεν μου άρεσαν, ούτε για παραλία δεν έκαναν, κάτι λέει το τελευταίο της "Ερωτας σαν βροχή"

Να συμπληρωσω το βιβλιο της ''Τη μερα που σε γνωρισα'' καταπληκτικο διαβαζεται πολυ γρηγορα!!

Το μόνο που δεν έχω διαβάσει.

Hello Γκρέτα!

Του Μουραντα το διάβασα,

Την αηδονόπιτα όχι!

Ελπίζω σήμερα!

Θέλω κάτι να με ταξιδέψει, να μπω στους χαρακτήρες, να νιώσω την αγωνία τους και τα πάθη τους...

Το Κόκκινο Σημάδι το τελείωσα χθες, είναι καταπληκτικό.

5f27b8bd0c.png

Διαφημίσεις

Μέσα σε 2 βδομάδες διάβασα "Η άλλη πλευρά του νομίσματος" και "Έρωτας σαν βροχή" της Λένας Μαντά. Το 1ο δεν με ενθουσίασε, το 2ο καλό ήτανε...

Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο βιβλίο, από Έλληνα συγγραφέα όμως?

Το κακό με μένα είναι ότι σε 3 μέρες το διαβάζω κ μετά...θέλω άλλο...

Διάβασα ένα καταπληκτικό βιβλίο το οποίο είναι βασισμενο σε μια αληθινή ιστορία.Λέγεται "το παιδί της αγάπης" και είναι της Μαρίας Τζιρίτα.

Το διάβασα κι εγώ μέσα σε δυο ημέρες όμως πραγματικά με συγκλόνισε.

Σας παραθέτω τι γράφει στο πίσω μέρος.

"Έτσι απλά,τον πέταξαν στο ίδρυμα νεογέννητο μωρό κι ύστερα τον πήγαν πίσω στη φυσική του οικογένεια δυο χρονων παιδάκι.Έτσι απλά τον έφεραν στην Αθήνα στα τέσσερα του κι ύστερα τον έδωσαν σε ανάδοχη οικογένεια στα δέκα του.

Έτσι απλά,τώρα τον φέρνουν πάλι πίσω στο ίδρυμα,δώδεκα χρονών παιδί.

Πόσο απλό ακούγεται,μα την αλήθεια!

Με τη διαφορά οτι δε μιλάμε για βαλίτσα,αλλά για έναν άνθρωπο,ένα αθώο παιδί."

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ LSD

Συγγραφέας: ΑΛΙΚΗ Χ.

Εκδόσεις: ΟΔΥΣΣΕΑΣ

- Σελίδες: 195

Η αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού που έχει πέσει στα ναρκωτικά και η σκληρή προσπάθειά του να απαλλαγεί απ' αυτή την έξη. «Η μια περίπτωση είναι να πουλάμε στα παίδια του λυκείου ή του γυμνασίου, αλλά και σήμερα πούλησα 10 παστίλιες σ' ένα παιδάκι του δημοτικού που ίσως δεν θα 'ταν ακόμη εννιά χρονώ. Το ξέρω πως κι αυτό με τη σειρά του θ' αρχίσει να πουλάει στα άλλα. Nα πάρει η οργή, είναι πολύ μικρά. Η σκέψη πως παιδάκια εννιά χρονώ παίρνουν ναρκωτικά με απωθεί τόσο που δεν θέλω να ξαναπάω. Το ξέρω πως αν θέλουν μπορούν να προμηθευτούν το πράμα από κάποιον άλλο, αλλά από μένα δεν θα το...»

Το έχω διαβάσει,όντως πολύ ωραιο....

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Γεια σας και παλι!Λοιπον προτεινω...

"Όταν κλαινε τ αστερια"της Νικολ Αννας Μανιατης,εχει γραψει και "την κορη του φεγγαριου" πιο παλια.

"χορος μεταμφιεσμενω"της Μαρως Βαμβουνακης

"Περπατα με τον αγγελο σου" το εγραψε η συγγραφεας του βιβλιου με τιτλο "Μελι το θαλασσινο"...Μαιρη Κοντζογλου

"Αξενος Ποντος"Γιαννης και Μαρινα Αλεξανδρου...εχει λιγο απ ολα...

"Οι κρυφες ζωες της κ.Λι"της Ρεμπεκα Μιλλερ

Σε στυλ Νταν Μπραουν "Η Παναγια της Θαλασσας"

"Η τελευταια διαλεξη" του Ραντυ Παους...μπεστ σελερ,δεν ειναι μυθιστορημα,μιλαει για τις αποφασεις που παιρνεις και τις ενεργειες που κανεις ξεροντας οτι δεν σου μενει πολυς καιρος ζωης

Τωρα διαβαζω την "αναγνωστρια της δαντελας" της Μπρουνονία Μπάρρυ κι ενω συνηθως βαριεμαι αυτα που κανουν εκτενεις αναφορες στο παρελθον αυτη μ αρεσει στις περιγραφες της,δεν με κουραζει.Μιλαει για μια περιοχη της Μασσαχουσετης,το Σαλεμ,γνωστο για μαγισσες(βλεπε μαγισσες του Ιπσγουιτσ) και για μια τεχνικη μαντειας οπου οι γυναικες διαβαζουν την δαντελα.Σε λιγο θ αποκαλυφθουν και παλια μυστικα...Τρελλαινομαι για τετοια!

Α...και για τις μανουλες το "Οταν λεμε οχι" της Asha Phillips.Αναφερεται στο γιατι ειναι σημαντικο και για τους γονεις αλλα και για τα παιδια να υπαρχουν ορια!

Φιλακια!Καλο διαβασμα!

363122t20zgo6mme.gif you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'" 444387eg9c8e9djb.gif

Διαφημίσεις

Hello Γκρέτα!

Του Μουραντα το διάβασα,

Την αηδονόπιτα όχι!

Ελπίζω σήμερα!

Την αηδονοπιτα τη συστηνω ανεπιφυλακτα!Δεν υπαρχει ανθρωπος να το χει διαβασει και να μην του αρεσε!Δανεισε το κι αλλου,το διαβαζουν ολοι...αντρες και γυναικες κι αρεσει!Και ερωτας υπαρχει και αγωνια υπαρχει και ιστορικα γεγονοτα μαθαινουμε!

Δες και το μην μου με τις προτασεις...Το "οταν κλαινε τ αστερια" ειναι πιο ωραιο απο το Ερωτας σα βροχη,γνωμη μου ετσι?,σε παρασυρει...Εχει ο,τι ζητας!;)

Αυτό του Ζουργού θέλω να το πάρω. Του Μπουραντά το έχω ακούσει, αφού λες ότι είναι καλό, θα το πάρω.

Να τα διαβασεις και τα δυο!Του Μπουραντα ειναι κατα μια εννοια μυθιστορηματικη ψυχολογια...αποκομιζεις πολλα διδαγματα!

Το κακό με μένα είναι ότι σε 3 μέρες το διαβάζω κ μετά...θέλω άλλο...

Κι εγώ το ίδιο, πήγα 9 μέρες διακοπές και διάβασα 3 βιβλία.

Και τώρα δεν έχω λεφτά να πάρω άλλα.

Ο άντρας μου, όταν βλέπει ότι αγοράζω καινούρια βιβλία, τρελλαίνεται. Είναι τα μοναδικά λεφτά που τσιγγουνεύεται.

5f27b8bd0c.png

Ρε, γμτ, ένα βιβλίο έχει γύρω στα 20 ευρώ. Δεν μπορώ να δίνω 60 ευρώ το δεκαήμερο, άρα 180 ευρώ το μήνα για βιβλία. Είναι πολλά λεφτά.

Προσπαθώ να δίνω γύρω στα 40 ευρώ, τουτέστιν διαβάζω 2 βιβλία το μήνα και τον υπόλοιπο καιρό είτε χαζολογάω στο φόρουμ, είτε ξαναδιαβάζω αυτά που έχω.

Τα περισσότερα βιβλία της βιβλιοθήκης μου τα έχω διαβάσει δυο φορές.

Έχω ειδική βιβλιοθήκη που έχω μόνο λογοτεχνία κι έχω κι άλλη μια βιβλιοθήκη που έχω μόνο βιβλία του Πανεπιστημίου.

5f27b8bd0c.png

κατα ενα περίεργο λογο προτιμώ τους Έλληνες συγγραφείς..

και μου κανει εντύπωση που ενω βλέπω πολλές βιβλιοφάγους εδω (και χαίρομαι)

δεν βλέπω πουθενά το ονομα Ευα ομηρολη

προσωπικά την ξεχωρίζω απ όλους για το γραψιμο της.

σε βαζει σε ιδιαίτερά μονοπάτια σκεψης.διαβαζεις μια παράγραφο, το σκέφτεσαι και λες

--τι ειπε τωρα το ατομο--

εδω υπαρχει link με ολα της τα βιβλια

http://www.livanis.gr/Images/Products/eva.omiroli.htm

τα εχω διαβάσει ολα.

αν ξεκινήσετε , προτείνω να τα πάρετε απ την αρχη.

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

το bell jar της συλβιας πλαθ

καλα, δεν ειναι αγαπημενο μου.. απλα, ας πουμε, το ξερω απ εξω... γραμμη γραμμη

* και το catcher in the rye του σαλιντζερ..

ψιλομοιαζουν, αλλωστε

ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ

ΣΕΝΤ ΟΜΠΙΝ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ

roundbox_bottom_left_curve.gifroundbox_bottom_right_curve.gifΠεριγραφήΗ οικογένεια Μέλροουζ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η γυναίκα του τού αρνείται το σεξ και έχει ρίξει όλο της το βάρος στη διαπαιδαγώγηση των δύο παιδιών τους. Η αυταρχική μητέρα του Πάτρικ έχει αποφασίσει να δώσει ό,τι έχει απομείνει από την οικογενειακή περιουσία σε έναν ψευτογκουρού, ενώ ένα τρομερό μυστικό που αφορά την παιδική ηλικία του Πάτρικ αιωρείται διαρκώς στην ατμόσφαιρα. Αξέχαστοι μυθιστορηματικοί χαρακτήρες. Περιγραφή των πιο οδυνηρών συναισθημάτων με ειρωνεία και άφθονο χιούμορ. Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα με την υπογραφή ενός από τους καλύτερους Βρετανούς μυθιστοριογράφους της νέας γενιάς.

QJZup3.png

bxuCp3.png

κατα ενα περίεργο λογο προτιμώ τους Έλληνες συγγραφείς..

και μου κανει εντύπωση που ενω βλέπω πολλές βιβλιοφάγους εδω (και χαίρομαι)

δεν βλέπω πουθενά το ονομα Ευα ομηρολη

προσωπικά την ξεχωρίζω απ όλους για το γραψιμο της.

σε βαζει σε ιδιαίτερά μονοπάτια σκεψης.διαβαζεις μια παράγραφο, το σκέφτεσαι και λες

--τι ειπε τωρα το ατομο--

εδω υπαρχει link με ολα της τα βιβλια

http://www.livanis.gr/Images/Products/eva.omiroli.htm

τα εχω διαβάσει ολα.

αν ξεκινήσετε , προτείνω να τα πάρετε απ την αρχη.

Ε, βέβαια, απλώς εγώ την ξέχασα. Έχω διαβάσει όλα της τα βιβλία εκτός από τη "Μοιράιδα" και το τελευταίο της.

Είναι καταπληκτική.

5f27b8bd0c.png

συνιστω ανεπιφυλακτα το:''Σουιτα για τον παραδεισο'' της χρυσας δημουλιδου και το:''Οι γυναικες που σιωπουν καιγονται'' σχετικα με την ενδοοικογενειακη βια (αληθινη ιστορια)της ρανιας παγωμενου.επισης το ''Γεννηθηκα στα 17'' της ιδιας

Ε, βέβαια, απλώς εγώ την ξέχασα. Έχω διαβάσει όλα της τα βιβλία εκτός από τη "Μοιράιδα" και το τελευταίο της.

Είναι καταπληκτική.

να το διαβασεις ιολη μου..

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...