Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βιβλία για ενήλικες (γενικής θεματολογίας)

Recommended Posts

επισης θελω να προσθεσω οτι λατρευω τομ ρομπινς και ιδιαιτερα

"το αρωμα του ονειρου" και "ο χορος των 7 πεπλων".

με ταξιδευει αυτος ο συγγραφεας..

Και μενα fasolaki..πολυ...ειναι πολυ αγαπημενος συγγραφεας....καταπληκτικο ιδιομορφο χιουμορ..απιστευτη γραφη.Χαιρομαι που τον ανεφερε καποιος ..

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 740
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Koίτα τώρα, ναι μεν και τον Κώδικα και το Illuminati τα διάβασα σε dt, και τα χάρηκα πολύ αλλά θεωρώ ότι το μόνο που αξίζει σε αυτά είναι η πλοκή και η δράση, α, και κάποιες θεωρίες που παρουσιάζουν - ούτε η γραφή, ούτε οι χαρακτήρες, ούτε βέβαια τα νοήματα.

Stephen King έχω διαβάσει κάποια, αλλά μερικά από αυτά πραγματικά με τρομάζουν :oops: και τα ψιλοαποφεύγω.

Λοιπόν, ετοιμάζω παραγγελία από το amazon και έχω 2 ερωτήσεις:

(α) αυτή την καινούρια σειρά της Stephenie Meyer (Λυκοφως, Έκλειψη, κι άλλο ένα που δεν θυμάμαι) με την κοπέλα που ερωτεύεται το βαμπίρ την ξέρει κανείς; Έχει κάνει θραύση κι υποτίθεται ότι είναι ο νέος Χάρρυ Πότερ και καλά.

(β) έχει κανείς να μου προτείνει άλλα βιβλία στα αγγλικά; Να σας πω ότι είμαι φαν συγγραφέων όπως ο Τζόναθαν Κόου, Πωλ Ώστερ, αλλά λατρεύω και τα αστυνομικά - κυρίως της βρετανικής σχολής. Περιμένω ιδέες!

peony, λυπάμαι που δε μπορώ να σε βοηθησω σε αυτα που ρωτάς.

ήθελα να πω για το ''Νησί'', της Hislop: καλό αλλά όχι φανταστικό.

είναι εξαιρετικό το ότι σε ταξιδεύει σε μια πραγματική ιστορική περίοδο, δίνει στον αναγνώστη με ρεαλισμό την ανθρώπινη διασταση αναφορικά με την ασθενεια της λεπρας- για την οποια εγώ τουλάχιστον είχα παντελή άγνοια-αλλά θα περιμενα πιο σε βάθος περιγραφες ή και πιο εκτεταμένες των συναισθημάτων των εμπλεκομένων ηρώων, μάλιστα για κάποιους μας αφήνει στην άγνοια. βέβαια το τέλος πολύ καλό, σώζει τυχον απορίες που μπορεί να δημιουργήθηκαν κατά την ανάγνωση.

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Koίτα τώρα, ναι μεν και τον Κώδικα και το Illuminati τα διάβασα σε dt, και τα χάρηκα πολύ αλλά θεωρώ ότι το μόνο που αξίζει σε αυτά είναι η πλοκή και η δράση, α, και κάποιες θεωρίες που παρουσιάζουν - ούτε η γραφή, ούτε οι χαρακτήρες, ούτε βέβαια τα νοήματα.

Stephen King έχω διαβάσει κάποια, αλλά μερικά από αυτά πραγματικά με τρομάζουν :oops: και τα ψιλοαποφεύγω.

Λοιπόν, ετοιμάζω παραγγελία από το amazon και έχω 2 ερωτήσεις:

(α) αυτή την καινούρια σειρά της Stephenie Meyer (Λυκοφως, Έκλειψη, κι άλλο ένα που δεν θυμάμαι) με την κοπέλα που ερωτεύεται το βαμπίρ την ξέρει κανείς; Έχει κάνει θραύση κι υποτίθεται ότι είναι ο νέος Χάρρυ Πότερ και καλά.

(β) έχει κανείς να μου προτείνει άλλα βιβλία στα αγγλικά; Να σας πω ότι είμαι φαν συγγραφέων όπως ο Τζόναθαν Κόου, Πωλ Ώστερ, αλλά λατρεύω και τα αστυνομικά - κυρίως της βρετανικής σχολής. Περιμένω ιδέες!

Συμφωνώ μαζί σου απολύτως για τον Dan Brown.

Κι εγώ επίσης λατρεύω τα αστυνομικά, μου αρέσει πολύ ο Σουηδός Χένινγκ Μάνκελ και η Αμερικανίδα Πατρίσια Κόρνγουελ. Από Βρετανούς έχω διαβάσει πολύ Ρουθ Ρέντελ.

Είσαι μέλος στις δημοτικές βιβλιοθήκες της Αγίας Παρασκευής?

Εμείς οικογενειακώς παίρνουμε βιβλία και απ΄τις δυο, τώρα στην εγκυμοσύνη που δε βγαίνω, τα αγοράζω.

Διαφημίσεις

Toν Σουηδό δεν τον ήξερα, θα τον έχω στα υπόψη.

Παλιά ήμουν μέλος στις βιβλιοθήκες, αλλά εδώ και κάποια χρόνια το έκοψα λόγω έλλειψης χρόνου. Πριν κάνω παιδί, δούλευα κάτι τρελά ωράρια και τώρα...έχω παιδί, καταλαβαίνεις :lol: Βέβαια, δεν έχω δει τι ωράρια έχει τώρα η βιβλιοθήκη, αλλά παλιά δεν με βόλευαν καθόλου

. Οπότε κυρίως αγοράζω και δανείζομαι από φίλους. Στην Αγγλία που ήμουν, αλλά και στη Γαλλία, υπήρχαν βιβλιοπωλεία με μεταχειρισμένα βιβλία, και με 20 ευρώ έπαιρνες 4-5. Εδώ όμως δεν έχω βρει. Και το amazon έχει πολύ καλές τιμές, οπότε ό,τι έχει γραφτει στα αγγλικά, το αγοράζω από εκεί.

Οι βιβλιοθήκες είναι ανοιχτές 10-2 και 5-8 και τα Σάββατα 10-2.

Ο Μάνκελ είναι πάρα πολύ καλός, τα βιβλία του μεταφράζονται παγκοσμίως και πουλάνε τρελά.΄Εχει βραβευτεί άπειρες φορές και νομίζω πως κάθε καινούριο βιβλίο του είναι και καλύτερο από το προηγούμενο.

Σε αντίθεση, τα 2 τελευταία βιβλία της Κόρνγουελ δε μου άρεσαν και μάλιστα το Αρπακτικό (The Predator) το είχα διαβάσει κι εγώ στ΄Αγγλικά γιατί δε μπορούσα να περιμένω να μεταφραστεί!

• 2 εβδομάδες μετά...
επισης θελω να προσθεσω οτι λατρευω τομ ρομπινς και ιδιαιτερα

"το αρωμα του ονειρου" και "ο χορος των 7 πεπλων".

με ταξιδευει αυτος ο συγγραφεας..

Και μενα fasolaki..πολυ...ειναι πολυ αγαπημενος συγγραφεας....καταπληκτικο ιδιομορφο χιουμορ..απιστευτη γραφη.Χαιρομαι που τον ανεφερε καποιος ..

fasolaki το βιβλιο ''ο χορος των 7 πεπλων'' δεν το εχω διαβασει.

Τωρα που τελιωσαμε με τον Ασεπ λες να ξεκινησω απο αυτο;;;

Εχω διαβασει το "αρωμα του ονειρου'' τον τρυποκοκαρυδο(κορυφαιο)'' villa ingognito''και τους αγριεμενους αναπηρους

Ο αντρας μου λεει οτι και οι καομπουσεσ ειναι πολυ καλο!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Πάρτε την τριλογία "Μπρούτζινος Καβαλάρης", "Τατιάνα και Αλεξάντερ" και "Οι κήποι της Τατιάνας" της Πολίνα Σίμμονς και θα με θυμηθείτε. Ειδικά το πρώτο είναι το πιο αγαπημένο μου βιβλίο.

Επίσης: Ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη-Κώστας Καρακάσης

Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι ΄-Λένα Μαντά

"Το μυθιστόρημα των τεσσάρων"-Τερζάκης, Καραγάτσης, Βενέζης, Μυριβήλης , το οποίο διαβάζω τώρα και είναι συγκλονιστικό.

Διαφημίσεις

Σας αρέσει ο Stephen King?

Δηλώνω όχι απλώς fun, super fun

Αν και το τελεύταιο που αγόρασα πριν κανένα χρόνο, σε bell "Το κινητό", δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Κάτι προσπάθησε να πει ο ποιητής για την μανία που μας έχει πιάσει όλους τα τελευταία χρόνια, αλλά νομίζω πως κάπου το έχασε και ακολούθησε την πεπατημένη...

Ταπεινή μου γνώμη, αν και παραμένω πάντα "κολλημένη" :wink:

Σημ. Το αγαπημένο μου παραμένει "Το παιχνίδι του Τζέραλντ". Τέτοιο "παιχνίδι" με το μυαλό...Πραγματικά μαέστρος

Σας αρέσει ο Stephen King?

Δηλώνω όχι απλώς fun, super fun

Αν και το τελεύταιο που αγόρασα πριν κανένα χρόνο, σε bell "Το κινητό", δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Κάτι προσπάθησε να πει ο ποιητής για την μανία που μας έχει πιάσει όλους τα τελευταία χρόνια, αλλά νομίζω πως κάπου το έχασε και ακολούθησε την πεπατημένη...

Ταπεινή μου γνώμη, αν και παραμένω πάντα "κολλημένη" :wink:

Σημ. Το αγαπημένο μου παραμένει "Το παιχνίδι του Τζέραλντ". Τέτοιο "παιχνίδι" με το μυαλό...Πραγματικά μαέστρος

Το Φυλαχτό το έχεις διαβάσει?

Πάρτε την τριλογία "Μπρούτζινος Καβαλάρης", "Τατιάνα και Αλεξάντερ" και "Οι κήποι της Τατιάνας" της Πολίνα Σίμμονς και θα με θυμηθείτε. Ειδικά το πρώτο είναι το πιο αγαπημένο μου βιβλίο.

Επίσης: Ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη-Κώστας Καρακάσης

Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι ΄-Λένα Μαντά

"Το μυθιστόρημα των τεσσάρων"-Τερζάκης, Καραγάτσης, Βενέζης, Μυριβήλης , το οποίο διαβάζω τώρα και είναι συγκλονιστικό.

Αυτο θελω πολυ να το διαβασω...

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

Εννοείται...

Η συνέχεια του είναι "Το Μαύρο Σπίτι".

Διάβασε το. Αξίζει :wink:

Το έχω αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Επειδή μου άρεσε πολύ το φυλαχτό φοβάμαι μήπως με απογοητεύσει η συνέχειά του.

lianakleopatra, αφού σου αρέσει η Ε.Φ. διάβασε Κλάιβ Μπάρκερ, Τόλκιν και Λάβκραφτ, αν δεν έχεις διαβάσει ήδη.

Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσουν. :wink:

Τώρα διαβάζω το "Ο Αναρχικός των δύο κόσμων" της Ούρσουλα λε Γκεν. Είχα ακούσει για αυτήν τα καλύτερα.

Θα επανέλθω όταν το ολοκληρώσω.

lianakleopatra, αφού σου αρέσει η Ε.Φ. διάβασε Κλάιβ Μπάρκερ, Τόλκιν και Λάβκραφτ, αν δεν έχεις διαβάσει ήδη.

Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσουν. :wink:

Τώρα διαβάζω το "Ο Αναρχικός των δύο κόσμων" της Ούρσουλα λε Γκεν. Είχα ακούσει για αυτήν τα καλύτερα.

Θα επανέλθω όταν το ολοκληρώσω.

Κλάιβ Μπάρκερ έχω διαβάσει "Ο κλέφτης του πάντοτε" και "ο υφαντόκοσμος", Τόλκιν "Ο άρχοντας των δακτυλιδιών" και το "Σιλμαρίλλιον", Λάβκραφτ δεν έχω διαβάσει, έχεις να προτείνεις κάτι??

Δεν θυμαμαι ποιο κοριτσακι ρωτησε πιο πανω για Στεφανυ Μεγιερς αλλα εχω διαβασει σχετικα προσφατα το Σωμα "the host" και ενω στην αρχη με ψιλοξενερωσε μετα τις πρωτες 30 σελιδες η πλοκη γινεται καταιγιστικη, σου κοβει σχεδον την ανασα, φοβερο βιβλιο, εξυπνη πλοκη, περιπετειωδες βιβλιο, χωρις κενα και χασματα.

Το λυκοφως (the twilight) δεν το εχω διαβασει αλλα κατεβασα την ταινια για μια μαθητρια μου και το ψιλοχαζεψα, σαν ταινια δεν ελεγε και πολλα (οπως ολες οι ταινιες που προκυπτουν απο βιβλια) αλλα νομιζω οτι το βιβλιο εχει αρκετες πιθανοτητες να ειναι το ιδιο καλο με το "σωμα".

Λαβκραφτ εχω διαβασει......

"Ο ΠΑΡΙΑΣ" ειναι πολυ ωραιαο αλλα και "Ο αρχοντας του ψευδους"!!!

ειναι μεν τρόμου αλλα ο συγγραφές ειναι φανταστικός και πολυ ξεκουραστός στην συγγραφη του!!!!!

τα γραφει με ενα τρόπο που σιγουρα καπακι εσυ εκεινη την ωρα γραφεις τη σκηνοθεσια!!!!

εμενα μου αρεσαν παρα πολυ!!!!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Από Λάβκραφτ "Τα βουνά της Τρέλας".

Έχω ακούσει για το βιβλίο "Αείπολις" του Μπάρκερ. Το έχεις διαβάσει;

Nai, to exw diavasei alla poly palia kai den thimamai polla. Perissoteri entyposi mou eixe kanei o yfantokosmos pantws.

• 3 εβδομάδες μετά...

Το τελευταίο το Μάνου Ελευθερίου "Άνθρωπος στο πηγάδι" εκδ. Μεταίχμιο

Χρειάζεται η ενδοσκόπηση και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα...

Ταπεινη μου γνώμη πάντα

Με ακρίβεια και διορατικότητα ανέλυε και ενημέρωνε πριν από 52 χρόνια η Διδώ Σωτηρίου για τις κρίσιμες εξελίξεις της διεθνούς πολιτικής. Μέσα από τις γραμμές του «Ριζοσπάστη», στα «πέτρινα» χρόνια 1945-1947, πολλά χρόνια πριν γράψει τα «Ματωμένα χώματα», εφόσον η δημοσιογραφική της ιδιότητα προηγήθηκε της λογοτεχνικής.

Εξίσου, όμως, μυθιστορηματικός είναι ο τρόπος που φύλαξε, σε περιόδους παρανομίας και συλλήψεων και μετά λησμόνησε κι η ίδια, την κρυψώνα όπου είχε θάψει τα χειρόγραφά της για τη διεθνή πολιτική έως ότου αποκαλύφθηκαν τυχαία, με τις εργασίες ανακαίνισης του διαμερίσματός της, που δώρισε τη δεκαετία του '90 στην Εταιρεία Συγγραφέων, στην οδό Κοδριγκτώνος.

Η οικογένειά της και οι εκδόσεις «Κέδρος», τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, παρουσίασαν τα ανέκδοτα αυτά χειρόγραφα σε έναν τόμο με τίτλο «Τα πρώτα βήματα του ψυχρού πολέμου». Στον τόμο περιλαμβάνεται και μια επιλογή 29 δημοσιευμένων άρθρων στο «Ριζοσπάστη» από τον οποίο εκδιώχθηκε η αρθρογράφος Σωτηρίου (υπέγραφε Σ. Δέλτα) αφού πρώτα διαγράφηκε από το ΚΚΕ, το 1947, αμέσως μόλις δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Ο Μάρσαλ αντί του Μπερνς. Αίτια και συνέπειες της μεταβολής». H Διδώ Σωτηρίου στο «Ριζοσπάστη», σχολίαζε μεταξύ άλλων ότι «η Μεγάλη Βρετανία διατηρεί με μεγάλα έξοδα στρατούς στην Εγγύς Ανατολή ενώ οι Ενωμένες Πολιτείες αποφεύγοντας κάθε στρατιωτική συμβολή (Ελλάδα - Παλαιστίνη) τρώνε από το έτοιμο τραπέζι. Διεισδύουν όλο και πιο πολύ οικονομικά εκεί όπως και σε όλο τον κόσμο και εκτοπίζουν σιγά σιγά την Αγγλία».

«Δεν ξανάδα τη Διδώ να κλαίει. Μόνο τότε στη διαγραφή της», υπογράμμισε στην παρουσίαση του βιβλίου η Άλκη Ζέη. «Ήμουν μικρή, ήταν γυναίκα του θείου μου Πλάτωνα Σωτηρίου.Τη θαύμαζα και την αγαπούσα, γιατί αυτή μου έμαθε ότι τη σκέψη σου μπορείς να τη γράψεις σε ένα χαρτί. Βέβαια, τότε εκείνη έγραφε σε κίτρινα δημοσιογραφικά χαρτιά, κάτι που εγώ δεν έκανα ποτέ», συνέχισε η Αλκη Ζέη.

Η Διδώ Σωτηρίου οργάνωσε στην Αντίσταση την Άλκη Ζέη, το σπίτι της έγινε «φωλιά» της Αντίστασης, απ' όπου περνούσε μια πλειάδα γνωστών διανοούμενων στρατευμένων στο ΕΑΜ.

«Διαβάζοντας τα κείμενα της Δ. Σωτηρίου, καταλαβαίνουμε ότι γνωρίζει καλά την περίοδο από τον Δεκέμβρη του '44 έως την έναρξη του εμφυλίου πολέμου», σημείωσε στην παρουσίαση του βιβλίου ο ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος.«Τα κείμενά της μας επιτρέπουν να διακρίνουμε τις συνθήκες παραγωγής τους», τόνισε ο ίδιος, ο οποίος επιμελήθηκε το βιβλίο μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη, ανηψιό της Διδώς Σωτηρίου, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση που ακολούθησε της παρουσίασης του βιβλίου.

Κείμενα από το βιβλίο διάβασε ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος, πρωταγωνιστής της πρόσφατης τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος «Ματωμένα Χώματα».

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=265651&dt=28/04/2009

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...