Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βιβλία για ενήλικες (γενικής θεματολογίας)

Recommended Posts

Εγώ ξεκίνησα την τριλογία millenium του Λάρσον, το κορίτσι με το τατουάζ...οι πρώτες σελίδες κουραστικές αλλά από ένα σημείο και μετά δεν θες να το αφήσεις...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 740
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ είμαι fan της Αλκυόνης Παπαδάκη.... δεν μιλαμε για κατι βαθυστόχαστο αλλα περνάει η ώρα όμορφα...

Προχθές τελείωσα το ''Αν όλα ήταν αλλιώς'' το βρήκα συμπαθητικό...

xZBdp3.png

Εγω μολις τελειωσα τη ''Μεγαλη Χιμαιρα'' του Μιχαλη Καραγατση.Εκπληκτικο μυθιστορημα,το δακρυ που εριξα δεν περιγραφεται!!

Το καλύτερό του. Διάβασε και το Μυθιστόρημα των τεσσαρων, εξίσου καλό!

Εγώ ξεκίνησα την τριλογία millenium του Λάρσον, το κορίτσι με το τατουάζ...οι πρώτες σελίδες κουραστικές αλλά από ένα σημείο και μετά δεν θες να το αφήσεις...

Εχω διαβασει και το δευτερο...Το κοριτσι που επαιζε με την φωτια....

Αναμενω και το τριτο..

Μ αρεσουν πολυ τετοιους ειδους βιβλια...

Γεια σας κορίτσια πολύ ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σας, εγώ όμως δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τη λογοτεχνία, έχει κάποια να μου προτείνει κάτι σε ψυχολογία, ψυχανάλυση που να είναι εύκολο στην ανάγνωση και να ξεφεύγει και απο το στυλ: "10 τροποι...μπα-μπλα-μπλα".

Διαφημίσεις

Εχω διαβασει και το δευτερο...Το κοριτσι που επαιζε με την φωτια....

Αναμενω και το τριτο..

Μ αρεσουν πολυ τετοιους ειδους βιβλια...

Και οι ταινίες είναι επίσης πολύ ωραίες και οι δύο :)

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Αληθεια? Δεν τις εχω δει.

Το κακο ειναι οτι ξενερωνω με τις ταινιες..

Αλλα διαβαζω αλλιως γινονται....ετσι επαθα και με την τετραλογια της Στεφανι Μαγιερ....αν και με το Twilight εγινε πανικος οταν βγηκε στις αιθουσες απογοητευτηκα πολυ...γιατι καμμια σχεση με το βιβλιο.....ετσι απεφυγα να δω και το New Moon.

οπως και με τον κωδικα Ντα Βιντσι.....αλλα εντεξει μωρε γουστα ειναι αυτα.....αλλιως αποδιδεται η ιστορια στο βιβλιο.

Εγω μολις τελειωσα τη ''Μεγαλη Χιμαιρα'' του Μιχαλη Καραγατση.Εκπληκτικο μυθιστορημα,το δακρυ που εριξα δεν περιγραφεται!!

Πραγματικα εκπληκτικο !!!ΠΟλυ αγαπημενο!!!Ναι να διαβασεις και ''το μυθιστορημα των τεσσαρων'' που προτεινε η Λιανα.

Ελευθερία μόλις τελείωσα την αηδονόπιτα δεν θυμάμαι πια κοπέλα την είχε πρωτοπροτείνει αλλά πραγματικά την ευχαριστώ.

Ένα από τα πιο ωραία μυθιστορήματα που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια ισάξιο παλιών αγαπημένων μου κλασσικών συγγραφέων. Μπράβο και ευχαριστώ :P :p :P

Μιτακι την αηδονοπιτα δεν την εχω διαβασει αλλα το ''Στη σκιά της πεταλούσας'' του ίδιου που διαβασα ειναι παρα πολυ καλο!!Οπως το περιγραφεις...''ισαξιο παλιων αγαπημενων κλασσικών συγγραφέων''.!!(εχω και γω ενα κολλημα με τους κλασσικους;).

QJZup3.png

bxuCp3.png

θα ήθελα κι εγω να πω αν μου επιτρεπετε ε?(χαχαχα)

Δημήτρης Μαμαλούκας

" κοπέλα που σε λένε Φίνι" ειχα και την τύχη να τον γνωρίσω (πεταχτα ) εξεραιτικό !!! (εκδ Λιβάνη)

Ε.ΨΥ.ΠΕ

" πώς να μιλήσετε σε ενα παιδι για ..."

μικρό περιεκτικό αλλα καλό ...(θα θελα βεβαια τόμους να είχαν γραψει αλλα thats me ) πολύ καλο ...

(εκδ ΚΟΑΝ το παραγγέλνετε καιμε μειλ στην ΕΨΥΠΕ)

Μαρίνα Σωτηροπούλου Ζορμπαλα

"Κάθε μερα πρεμιερα (αισθητική προσέγγιση της γνώσης στο νηπειαγωγείο και στο Δημοτικό σχολειο )"

αν και απευθύνεται κατα κύριο λόγο σε εκπαιδευτικους το προτείνω και σε γονείς .... ψιλιασμένους

(εκδ Ελληνικά Γράμματα)

τέλος

Γεωργια Αντωνάκη

" παιχνίδια και κατασκευες για μικρά παιδια"

πού ωραιες ιδεες για χειμωνα .... (εκδ ΑΚΡΙΤΑΣ)

και το ΘΕΙΚΟ ΜΟΥ οταν ειμαι στα νταουν μου

"Τα χαστουκόψαρα "

λενος χριστίδης

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕ.....

Διαφημίσεις

Τελειώνω το Τριανταφυλλάκι της Τζένιφερ Ντόνελυ. Πολύ καλό βιβλίο, δεν το αφήνεις απ τα χέρια σου μέχρι να τελειώσει και είναι και 800 σελίδες! Ακολουθεί το Τριαντάφυλλο του Χειμώνα αλλά δεν ξέρω αν θα το διαβάσω γιατί δεν θέλω να απογοητευτώ απο την συνέχεια, προτιμώ να μείνω στο πρώτο.

Λες να παρω αυτο αυριο Λιανα;;;Ψαχνω να βρω τι θα διαβασω τωρα ,οποτε πιθανον να ειναι αυτο.Θα σου πω την Παρασκευη;)

QJZup3.png

bxuCp3.png

Αληθεια? Δεν τις εχω δει.

Το κακο ειναι οτι ξενερωνω με τις ταινιες..

Αλλα διαβαζω αλλιως γινονται....ετσι επαθα και με την τετραλογια της Στεφανι Μαγιερ....αν και με το Twilight εγινε πανικος οταν βγηκε στις αιθουσες απογοητευτηκα πολυ...γιατι καμμια σχεση με το βιβλιο.....ετσι απεφυγα να δω και το New Moon.

οπως και με τον κωδικα Ντα Βιντσι.....αλλα εντεξει μωρε γουστα ειναι αυτα.....αλλιως αποδιδεται η ιστορια στο βιβλιο.

Έχεις δίκιο Αναστασία,κι εγώ το παθαίνω αυτό γι'αυτό κι αποφέυγω να βλέπω μεταφορές βιβλίων σε ταινία.

Αν έχεις δεί όμως το" 'Αρωμα" είναι κάπως έτσι κι αυτές.Πολύ κοντά στα βιβλία,με πολύ -πολύ λίγες διαφορές.:)

Άρια,το : Κοπέλα που σε λένε Φίνι εξαιρετικό!!!!!

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Αρτούρο Περέζ Ρεβέρτε έχετε διαβάσει????

μου αρέσουν τα περισσότερα που έχει γράψει με κορυφαία τα "Λέσχη Δουμάς" και " Ο πίνακας της Φλάνδρας"...

από έλληνες Βασίλης Αλεξάκης ,Γιάννης Ξανθούλης (αγαπημένο το "του φιδιού το γάλα")

και Μάτεσις ( ο ίδιος συγγραφέας με έκανε να ψυχοπλακωθώ στο "η μητέρα του σκύλου " αλλά και να περάσω καλά στο "Πάντα καλά ")

δεν διστάζω να δηλώσω φανατική της Ροουλιγκ και της σειρά της για τον Χάρυ Πότερ!

αλλά νομίζω ότι το αγαπημένο μου βιβλίο ever είναι το "Πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη" του Γκουαρέσκι - όχι κάτι το φοβερό ,απλά διασκεδαστικό αλλά νομίζω ότι αν γινόμουν συγγραφέας θα ήθελα να γράφω έτσι....

Η ύπαρξή μας είναι αποτέλεσμα των πράξεών μας ...

Διαφημίσεις

Ελευθερία μόλις τελείωσα την αηδονόπιτα δεν θυμάμαι πια κοπέλα την είχε πρωτοπροτείνει αλλά πραγματικά την ευχαριστώ.

Ένα από τα πιο ωραία μυθιστορήματα που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια ισάξιο παλιών αγαπημένων μου κλασσικών συγγραφέων. Μπράβο και ευχαριστώ :P :p :P

Τελικα αυτο αγορασα και εγω χθες και θα το ξεκινησω απο σήμερα.

QJZup3.png

bxuCp3.png

Έφυγε» ο συγγραφέας του «Φύλακα στη Σίκαλη» Τζ.Ντ.Σάλιντζερ

O Tζ.Ντ.Σάλιντζερ θεωρείται ότι επηρέασε γενιές Αμερικανών αναγνωστώνΝέα Yόρκη

-email.gif-print.gifΣτο σπίτι του στο Νιου Χάμσαϊρ, όπου έζησε απομονωμένος τις τελευταίες δεκαετίες, άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη ο Τζερόμ Ντέβιντ Σάλιντζερ, συγγραφέας του «Φύλακα στη Σίκαλη». Ο συγγραφέας, γεννημένος το 1919, πέθανε από φυσικά αίτια, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Φύλακας στη Σίκαλη εκδόθηκε το 1951 και έγινε ένα από τα μυθιστορήματα με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ΗΠΑ και σύμβολο της «εφηβικής επανάστασης». Σήμερα αποτελεί διδακτέα ύλη στα περισσότερα αμερικανικά σχολεία, ενώ οι ενώσεις βιβλίων το χαρακτηρίζουν «αναγκαίο ανάγνωσμα» για όποιον μεγαλώνει γιο. Το βιβλίο, μάλιστα, επικαλέστηκε ως πηγή έμπνευσης και Μαρκ Τσάπμαν, δολοφόνος του Τζον Λένον των Μπιτλς.

Πολύ σύντομα μετά την έκδοση του Φύλακα, ο Σάλιντζερ αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή, δίνοντας το 1980 τη μοναδική του συνέντευξη από το 1953 μέχρι το θάνατό του. Τα τελευταία χρόνια, είχε ξεκινήσει δικαστικούς αγώνες για τα πνευματικά του δικαιώματα -προσπαθώντας, μεταξύ άλλων, να εμποδίσει την έκδοση μυθιστορήματος Σουηδού συγγραφέα που θα ήταν η «συνέχεια» του Φύλακα.

Ο Τζ.Σάλιντζερ παντρεύτηκε τρεις φορές και είχε δύο παιδιά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Πολιτισμός: Περισσότερες ειδήσεις

Αγαπημένο βιβλίο!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Πολύ μου άρεσε το βιβλίο " το κορίτσι με το τατουάζ" αφού λέω να δω και την ταινία.Είναι καλή ;Και φυσικά θα αγοράσω και το επόμενο της τριλογίας "το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά".

Σοφία σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσω το κοριτσι που επαιζε με τη φωτιά...

εγώ την ταινία δεν κατάφερα να τη βρω ακόμη για να τη δω..ίσως επειδή μόλις βγήκε η δευτερη στους κινηματογράφους

rQGhp3.png

εψαξα να βρω την ταινια "ποτε χωρις την κορη μου" αλλα δεν υπαρχει πουθενα. την εχετε δει;

Εχω διαβασει το βιβλιο,εχω δει και την ταινια!Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω να τη βρεις καπου αλλα πιστευω οτι απο αυτα τα σαιτ που κατεβαζουν ταινιες ολο και κατι θα βρεις.

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...