Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βιβλία για ενήλικες (γενικής θεματολογίας)

Recommended Posts

Καλημερα .

Επιτελους θα πω τη γνωμη για τις "μαγισσες της Σμυρνης''

Εγινε θορυβος γι αυτο το βιβλιο και τελικα αυτο που ενιωσα οταν τελικα μετα απο καιρο το διαβασα ηταν μια απογοητευση.Κατα την αποψη μου ο γραπτος λογος της ηταν χαλια.Ειχα την αισθηση οτι δεν ξερει η γυναικα να γραφει.Δεν κυλουσε με τιποτα το βιβλιο.Πολυ κουραστικο.

Συμφωνώ κι εγώ ότι δεν ήταν καλό. Τόσο πολύ με κούρασε που το έχω φτάσει μέχρι τη μέση και δεν το τέλειωσα ποτέ.

Απλώς η συγγραφέας έκανε καλό μάρκετινγκ κι έτσι έγινε ντόρος και πούλησε τρελά.

5f27b8bd0c.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 740
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τωρα διαβαζω του Νικου Θεμελη ''Οι αληθειες των αλλων'' και μετα λεω να αρχισω με την τριλογια που προτεινε η Ταρα του Μιχαηλιδη.!!Ευχαριστουμε Ταρονι για την προταση!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Τωρα διαβαζω του Νικου Θεμελη ''Οι αληθειες των αλλων'' και μετα λεω να αρχισω με την τριλογια που προτεινε η Ταρα του Μιχαηλιδη.!!Ευχαριστουμε Ταρονι για την προταση!!!

Ρένα, του Θέμελη είναι καλό? Έχεις διαβάσει και τα άλλα του βιβλία?

Την τριλογία του Μιχαηλίδη σκοπεύω κι εγώ να τη διαβάσω.

5f27b8bd0c.png

Ρένα, του Θέμελη είναι καλό? Έχεις διαβάσει και τα άλλα του βιβλία?

Την τριλογία του Μιχαηλίδη σκοπεύω κι εγώ να τη διαβάσω.

Ο Θεμελης μ αρεσει πολυ.Εινα απο τους λιγους Νεοελληνες συγγραφεις που ξεχωριζω.Η τριλογια Αναζητηση -Ανατροπη Αναλαμπη μου αρεσε παρα πολυ.

Το ''μια στιγμη δυο ζωες οχι και τοσο .Δεν μ αρεσε σαν στορυ κυριως γιατι η γραφη του μ αρεσει παντα.

Το 'Για μια συντροφια αναμεσα μας'' δεν το εχω διαβασει..προσεχως ομως !

Ασχετο ..αυτη τη στιγμη μου ηρθε φλασια ο Χρονης Μισσιος !!Τον διαβαζα παλια και μου αρεζε παρα πολυ!!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Laligioulxs.jpg

Είναι μια αληθινή ιστορία σαν παραμύθι! Μια μικρή, όμορφη και καλλιεργημένη ελληνίδα απάγεται μέσα από το σπίτι της στην Κρήτη, στα 1866, και οδηγείται στο χαρέμι του σουλτάνου Αμπντούλ Αζίζ, στην Πόλη. Το κορίτσι ξεγράφεται από τους δικούς της (με βάση τα ήθη της εποχής ήταν μια ατιμασμένη, κι η οικογένειά της δεν ήθελε να την ξέρει), όπως συνέβαινε στις περισσότερες παρόμοιες περιπτώσεις, παρ' ότι σήμερα θα λέγαμε ότι το κορίτσι δεν έφταιξε σε τίποτε. Γίνεται σκλάβα στο χαρέμι παρά την θέλησή της. Και καλείται να επιβιώσει σ' έναν κόσμο φρικτά ανταγωνιστικό (ένας σουλτάνος με υπερεξουσίες πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές, με 900 παλλακίδες, και 3000 ευνούχους και βοηθούς). Μηχανορραφίες, κλίκες και δολοπλοκίες, ειδικά στη δύση της Αυτοκρατορίας, παίρνουν και δίνουν. Η υπόθεση περιπλέκεται με τις φήμες ότι ο σουλτάνος ήταν αμφιφυλόφιλος. Όμως ο σουλτάνος είναι πολύ τρυφερός, γενναιόδωρος και έντιμος απέναντι στην Λαλιγκιούλ, κι εκείνη τον ερωτεύεται. Πράγματι, αντικειμενικά πρόκειται για τον πιο προοδευτικό σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το κορίτσι θα βρει τρόπο να επιβιώσει, παρά τις αντιξοότητες, θα αποκτήσει 2 παιδιά με τον σουλτάνο, και θα προετοιμάσει και θα εφαρμόσει μια εντελώς παράτολμη απόδραση από το χαρέμι με επιτυχία. Θα 'φτιάξει' τη ζωή της όπως αυτή θέλει, θα γίνει επιτυχημένη επιχειρηματίας, θα παντρευτεί τον άνδρα που προτιμά, και θα ζήσει ευτυχισμένη. Κι όταν το 1909 καταργείται ο θεσμός του σουλτανάτου και των χαρεμιών, εκείνη θα προσφέρει ένα χέρι βοηθείας στις γυναίκες του χαρεμιού. Ωστόσο, μια μελανή σελίδα στη ζωή της θα την τυραννήσει μέχρι το τέλος. Αλλά όλοι μας έχουμε 1-2 ή και περισσότερες μελανές σελίδες στη ζωή μας.

Όλα αυτά στα μέσα του 19ου αιώνα αποκτούν μια διάσταση μυθική! Μια πραγματική ιστορία που μοιάζει με παραμύθι! Η ιστορία μιάς γυναίκας-σύμβολο για όλες τις εποχές!

http://www.elfilbooks.gr/new_books.php

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

έχει διαβάσει καμία σας κάποιο της Ζυράννα Ζατέλλη? μου είπαν ότι έχει βγάλει μία πάρα πολύ καλή τριλογία (φέτος το καλοκαίρι κυκλοφόρησε το τελευταίο της τριλογίας) και θα ήθελα να ακούσω γνώμες πριν το διαβάσω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

έχει διαβάσει καμία σας κάποιο της Ζυράννα Ζατέλλη? μου είπαν ότι έχει βγάλει μία πάρα πολύ καλή τριλογία (φέτος το καλοκαίρι κυκλοφόρησε το τελευταίο της τριλογίας) και θα ήθελα να ακούσω γνώμες πριν το διαβάσω.

Έχω διαβάσει το "και με το φως του λύκου επανέρχονται" το οποίο μου άρεσε πολύ. Έχει πολύ περίεργη γραφή αλλά σε μαγνητίζει...

Να προτείνω και εγώ ένα πολύ "χαριτωμένο" και αγαπημένο μου βιβλίο?

"Η Ντόνα Φλορ και οι δύο σύζυγοί της" του Jorge Amado. Αν σας αρέσει η νοτιοαμερικάνικη σουρεαλιστική γραφή εμπλουτισμένη με πολύ χιούμορ. Αν και πολυσέλιδο το ρούφηξα γρήγορα και σε κάποια σημεία κλαίγοντας από τα γέλια...

Ο Χόρχε Αμάντο θεωρείται από πολλούς ως ο μεγαλύτερος συγγραφέας του 20ου αιώνα.

Έχω διαβάσει το "και με το φως του λύκου επανέρχονται" το οποίο μου άρεσε πολύ. Έχει πολύ περίεργη γραφή αλλά σε μαγνητίζει...

Κι εγώ το διάβασα αλλά με κούρασε. Πολύ εξεζητημένη γραφή.

Διαφημίσεις

Τι γνώμη έχετε για τα βιβλία της Βαμβουνάκη?

Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι η "Κραταιά αγάπη" το οποίο είναι δικό της.

O παλιάτσος και η Ανιμα. Υπέροχο.

Δεν μου πολυάρεσε και μάλιστα το τελείωσα προχτές.

"Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης" που στην ουσία είναι συνέχεια του "Ο παλιάτσος και η Ανίμα" μου άρεσε πολύ.

Είμαι λάτρης των καλών βιβλίων και έχω σαν φετίχ μου την μυρωδιά των σελίδων τους! Τελευταία διάβασα τις Πύλες της Φωτιάς και δεν με ενθουσίασε και τώρα διαβάζω τον Μικρό Πρίγκηπα. Εχω να προτείνω, όπως έχω κάνει και παλαιότερα στο ίδιο τόπικ:

1)Η μεγάλη Χίμαιρα - Καραγάτσης

2)Το μυθιστόρημα των τεσσάρων- Καραγάτσης, Μυριβήλης, Τερζάκης, Βενέζης

3)Ο Αιγύπτιος -Μίκα Βαλτάρι

4)Σαν νερό για ζεστή σοκολάτα-Λάουρα Εσκιβέλ

5)Αναμνήσεις μιας γκέισας-Αρθουρ Γκόλντεν

6)Σαν την βροχή πριν πέσει-Τζόναθαν Κόου

7)Αναζήτηση, Ανατροπή, Αναλαμπή- Ν. Θέμελης

:cool:Ο γητευτής των αλόγων-Νίκολας Εβανς

9)Ο μπρούτζινος καβαλάρης-Πολίνα Σίμονς

10)Ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη-Κ.Καρακάσης

11)Και με το φως του λύκου επανέρχονται - Ζ. Ζατέλη

12)Τερέζα-Φρέντυ Γερμανός

(...έτσι για να ξεφύγουμε λίγο απο Μαντά-Παπαδάκη-Καλλιόντζη-Δημουλίδου κ.λ.π., τις οποίες έχω διαβάσει και εγώ).

Εχει διαβάσει καμιά κοπέλα τη Σεισάχθεια της Ευας Ομηρόλη να μου πει εντυπώσεις?

Καλημερα!!

Να προτείνω και εγώ ένα πολύ "χαριτωμένο" και αγαπημένο μου βιβλίο?

"Η Ντόνα Φλορ και οι δύο σύζυγοί της" του Jorge Amado. Αν σας αρέσει η νοτιοαμερικάνικη σουρεαλιστική γραφή εμπλουτισμένη με πολύ χιούμορ. Αν και πολυσέλιδο το ρούφηξα γρήγορα και σε κάποια σημεία κλαίγοντας από τα γέλια...

Ο Χόρχε Αμάντο θεωρείται από πολλούς ως ο μεγαλύτερος συγγραφέας του 20ου αιώνα.

mantinop θα το ψαξω κι αυτο.Ευχαριστουμε για την προταση

Ταρα ξεφευγει καπως αυτο το βιβλιο απο τα προηγουμενα;;;Παλιοτερα ειχα διαβασει πολλα δικα της αλλα καποια στιγμη σταματησα γιατι μκε κουρασε!!Αν ειναι κατι διαφορετικο...να το διαβασω

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ της Βαμβουνάκη τα έχω διαβάσει όλα. Τα παλαιότερα βιβλία της ήταν μυθιστορήματα και γενικά ήταν πολύ καλά. Τα τελευταία χρόνια γράφει βιβλία ψυχολογίας (έχει σπουδάσει και ψυχολογία) και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζουν. Να προτείνω και το "κλασσικό" της βιβλίο "οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο" και την "Ντούλια".

και τώρα διαβάζω τον Μικρό Πρίγκηπα. Εχει διαβάσει καμιά κοπέλα τη Σεισάχθεια της Ευας Ομηρόλη να μου πει εντυπώσεις?

είχα διαβάσει Ομηρόλη όταν ήμουν ακόμη φοιτήτρια, και η σεισάχθεια είναι από τα σχετικά καλά της , όμως όταν τελικά διάβασα και άλλα δύο της , δεν μου άρεσε και την άφησα. Από ότι είδα στα βιβλιοπωλεία έχει βγάλει και νέο βιβλίο (δεν θυμάμαι τον τίτλο).

Ο μικρός πρίγκηπας δεν είναι βιβλίο είναι έπος!!!! Θεωρώ ένα από τα καλύτερα , ωραιότερα και αγνότερα βιβλία στην ιστορία της συγγραφής. Το αγόρασα πέρισυ στο βαφτιστήρι μου , και βρέθηκα τελικά να το διαβάζω για πολλοστή φορά και εγώ. Απλά ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

είχα διαβάσει Ομηρόλη όταν ήμουν ακόμη φοιτήτρια, και η σεισάχθεια είναι από τα σχετικά καλά της , όμως όταν τελικά διάβασα και άλλα δύο της , δεν μου άρεσε και την άφησα. Από ότι είδα στα βιβλιοπωλεία έχει βγάλει και νέο βιβλίο (δεν θυμάμαι τον τίτλο).

Ο μικρός πρίγκηπας δεν είναι βιβλίο είναι έπος!!!! Θεωρώ ένα από τα καλύτερα , ωραιότερα και αγνότερα βιβλία στην ιστορία της συγγραφής. Το αγόρασα πέρισυ στο βαφτιστήρι μου , και βρέθηκα τελικά να το διαβάζω για πολλοστή φορά και εγώ. Απλά ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!

Σ' ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω διαβάσει καθόλου Ομηρόλη και έλεγα να ξεκινήσω απο την Σεισάχθεια που μου έχουν πει ότι είναι απο τα καλύτερά της. Σε άλλους δεν αρέσει καθόλου και θα διαμορφώσω και εγώ άποψη όταν την διαβάσω.

Τον Μικρό Πρίγκηπα τον διάβαζα με την μικρή μου παρέα, είναι αριστούργημα και φυσικά τον είχα διαβάσει και εγώ μικρότερη και το ξαναέπιασα τώρα. Είναι πολύ μακριά απ' ότι άλλο έχουμε αναφέρει σ' αυτό το τόπικ.

Σ' ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω διαβάσει καθόλου Ομηρόλη και έλεγα να ξεκινήσω απο την Σεισάχθεια που μου έχουν πει ότι είναι απο τα καλύτερά της. Σε άλλους δεν αρέσει καθόλου και θα διαμορφώσω και εγώ άποψη όταν την διαβάσω.

Τον Μικρό Πρίγκηπα τον διάβαζα με την μικρή μου παρέα, είναι αριστούργημα και φυσικά τον είχα διαβάσει και εγώ μικρότερη και το ξαναέπιασα τώρα. Είναι πολύ μακριά απ' ότι άλλο έχουμε αναφέρει σ' αυτό το τόπικ.

Πιστεύω πως τα γούστα ακόμη και στον ίδιο άνθρωπο αλλάζουν.

Την Ομηρόλη την είχα διαβάσει γύρω στα 25 μου με την εξής σειρά:

- "Οι αναλφάβητοι του Έρωτα"

- "Οι Παραχαράκτες της Ευτυχίας"

- "Οι Κομπάρσοι της ηδονής"

Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που διάβασα στη συνέχεια και τη "Σεισάχθεια". Πολύ ωραίο βιβλίο.

Αυτομάτως την κατέταξα στις αγαπημένες μου και αγόρασα το "Άμα τη εμφανίσει", το οποίο μου φάνηκε απογοητευτικό. Έκτοτε έκανα πολλά χρόνια να ξαναδιαβάσω Ομηρόλη.

Πρόπερσι αγόρασα το βιβλίο της "Διοτίμα". Μου άρεσε πολύ και αποφάσισα να ξαναδιαβάσω τους "Παραχαράκτες της ευτυχίας", το οποίο με κούρασε και μάλιστα απορούσα γιατί 12 χρόνια πριν με είχε ξετρελάνει.

Τώρα έχει βγάλει ένα καινούριο, δε θυμάμαι πως το λένε, αλλά κάποια στιγμή θα το αγοράσω.

5f27b8bd0c.png

Συμφωνώ απολύτως! Είναι ένα αριστούργημα που δεν έπαψε ποτέ να με συγκινεί. Σε όποια ηλικία κι αν το διαβάσει κανείς, έχει να πάρει πολλά.

Μου είναι πολύ δύσκολο να μην παραθέσω το αγαπημένο μου απόσπασμα.

"...Όμως, η αλεπού ξαναγύρισε στην ιδέα της:

- Η ζωή μου είναι μονότονη. Κυνηγώ κότες, οι άνθρωποι κυνηγούν εμένα. Όλες οι κότες μοιάζουν μεταξύ τους κι όλοι άνθρωποι μοιάζουν το ίδιο. Λοιπόν, κι εγώ κάπως βαριέμαι. Όμως, αν με εξημερώσεις, η ζωή μου θα μοιάζει σαν να την πλημμύρισε ο ήλιος. Θα γνωρίσω ένα θόρυβο από βήματα διαφορετικά απ' όλα τ' άλλα. Τα άλλα βήματα με κάνουν να καταχωνιάζομαι μέσα στη γη. Το δικό σου θα με φωνάζει να βγω έξω από την τρύπα μου, σαν να 'ναι μια μουσική. Κι ύστερα, κοίταξε! Βλέπεις εκεί κάτω τα σταροχώραφα; Εγώ δεν τρώω ψωμί. Για μένα, το σιτάρι δεν χρησιμεύει σε τίποτε. Τα σταροχώραφα δεν μου θυμίζουν απολύτως τίποτα. Κι αυτό είναι θλιβερό! Μα εσύ έχεις χρυσαφένια μαλλιά. Θα 'ναι υπέροχα όταν θα μ' έχεις εξημερώσει! Το στάρι που είναι χρυσαφένιο, εσένα θα μου θυμίζει. Και θ' αγαπώ το θόρυβο του ανέμου καθώς θα περνάει ανάμεσα από τα στάχυα του σταριού..."

2522daf9de.png

Εγώ τώρα που έχω διαβάσει τη Σεισάχθεια και δε θυμάμαι τίποτα, είναι καλό ή κακό?:confused:

Πιστεύω πως τα γούστα ακόμη και στον ίδιο άνθρωπο αλλάζουν.

Την Ομηρόλη την είχα διαβάσει γύρω στα 25 μου με την εξής σειρά:

- "Οι αναλφάβητοι του Έρωτα"

- "Οι Παραχαράκτες της Ευτυχίας"

- "Οι Κομπάρσοι της ηδονής"

Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που διάβασα στη συνέχεια και τη "Σεισάχθεια". Πολύ ωραίο βιβλίο.

Αυτομάτως την κατέταξα στις αγαπημένες μου και αγόρασα το "Άμα τη εμφανίσει", το οποίο μου φάνηκε απογοητευτικό. Έκτοτε έκανα πολλά χρόνια να ξαναδιαβάσω Ομηρόλη.

Πρόπερσι αγόρασα το βιβλίο της "Διοτίμα". Μου άρεσε πολύ και αποφάσισα να ξαναδιαβάσω τους "Παραχαράκτες της ευτυχίας", το οποίο με κούρασε και μάλιστα απορούσα γιατί 12 χρόνια πριν με είχε ξετρελάνει.

Τώρα έχει βγάλει ένα καινούριο, δε θυμάμαι πως το λένε, αλλά κάποια στιγμή θα το αγοράσω.

κατι παρομοιο επαθα κι εγω....

Μονο που το επαθα αταν διαβασα για πρωτη φορα τους ''Κομπαρσους της ηδονης ''και φυσικα απο τοτε δεν Ξαναδιαβασα τιποτα δικο της.Απορουσα γιατι ειχα διαβασει και τα δυο προηγουμενα.

QJZup3.png

bxuCp3.png

Εγώ θα πάω σε κάποια πιο κλασσικά βιβλία που σαν νεαρή λάτρεψα και ακόμη λατρεύω. Του αγαπημένου μου Λουντέμη "ένα παιδί μετράει τα άστρα" - που με έκανε να αγαπήσω πολύ τα...μπιθράκια, και το "οδός αβύσου αριθμός μηδέν" που με συγκλόνισε, επίσης πολύ αγαπημένο ο "ζορμπάς" του Καζαντζάκη και ο "φτωχούλης του θεού". Ξέρω ότι είναι αρκετά κλασσικά βιβλία αλλά πραγματικά τα λάτρεψα και ακόμη τα λατρεύω.

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Εγώ θα πάω σε κάποια πιο κλασσικά βιβλία που σαν νεαρή λάτρεψα και ακόμη λατρεύω. Του αγαπημένου μου Λουντέμη "ένα παιδί μετράει τα άστρα" - που με έκανε να αγαπήσω πολύ τα...μπιθράκια, και το "οδός αβύσου αριθμός μηδέν" που με συγκλόνισε, επίσης πολύ αγαπημένο ο "ζορμπάς" του Καζαντζάκη και ο "φτωχούλης του θεού". Ξέρω ότι είναι αρκετά κλασσικά βιβλία αλλά πραγματικά τα λάτρεψα και ακόμη τα λατρεύω.

Του Λουντέμη την έχω όλη τη σειρά και μάλιστα δερματόδετη. Πολύ ωραία έκδοση, πολύ περιποιημένη. Μου είχαν αγοράσει οι γονείς μου, όταν ήμουν μικρή, το "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα", το οποίο διάβασαν κι αυτοί μετά από μένα και κόλλησαν τόσο πολύ, ώστε αγόρασαν όλη τη σειρά.

5f27b8bd0c.png

Και εγω αγαπω πολυ την ελληνικη κλασσικη λογοτεχνια-τους νεοελληνες δεν πολυσαμπαθω πλην λιγων εξαιρεσεων-

Ο Καζατζακης ειναι ο αγαπημενος μου -δεν υπαρχει δευτερος!!Τα εχω διαβασει σχεδον ολα εκτος απο τα ταξιδιωτικα(τα εχει διαβασει καμια;;) .Η ''ασκητικη''ειναι ξεχωριστο και ιδιαιτερο βιβλιο.

QJZup3.png

bxuCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...