Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θέση ύπνου

Ελένη

Recommended Posts

να σας ρωτησω βρε παιδια, η κορη μου ειναι κοντα 4 μηνων, μεχρι τωρα τη βαζω και κοιμαται πλαγια, μια απο το ενα πλευρο μια απο το αλλο, κατα τη διαρκεια του βραδυνου υπνου που διαρκει κοντα 8 ωρες δεν την αλλαζω πλευρο, αυτο που με απασχολει εινια οτι γυριζει καμια φορα μονη της ανασκελα και το θεμα μου ειναι, την αφηνω?

και μεχρι ποτε πρεπει να βαζουμε με το ζορι πλαγια τα μωρα, δεν πιανονται?

εγω πάντως από φόβο και μόνο τον είχα με το σφηνάκι μέχρι που έκλεισε τους 6 μήνες και τον άλλαζα πλευρό τουλάχιστον 1 ώρα μετά...

τώρα τον βρίσκω σε ότι στάση μπορείτε να φανταστείτε!! αλλά έχω το άγχος ακόμη...

nora ομολογώ πως μπερδέυτηκα λίγο με τα λεγόμενά σου...

την αφήνεις 8 ώρες στο ίδιο πλευρό... αλλά αναρωτιέσαι αν πιάνονται όταν είναι στο πλάϊ;

:D τη γυρναω μονο οταν ξυπναει, και μια τη βαζω απο το ενα πλευρο μια απο το αλλο, αλλα το βραδυ που κοιμαται μαζεμενα 8 ωρες δεν της αλλαζω πλευρο. και φυσικα λεω οτι σιγουρα πιανεται τοσες ωρες στο ενα πλευρο.

απλα δεν ηξερα οτι πρεπει να το γυρνας καθε τρεις ωρες..και φυσικο ειναι να πιανετε... αν και το πρωι τηνβρισκω γυρισμενη απο μονη της ανασκελα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 211
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μαξιλαράκι χρησιμοποιείτε; είναι αναγκαίο από κάποια ηλικία και μετά; και τι μαξιλάρι, ανατομικό; Επίσης έχω ακούσει πως πάπλωμα απαγορεύεται προτού χρονίσει το μωρό. Αληθεύει;

Αυτό που συστήνει πάλι η Α.Π.Α. μαξιλάρι μετά τον χρόνο γιατι μπορεί να πνιγεί και πάπλωμα μετά τον χρόνο επίσης γιατί μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του μωρού

Ξέρω, σας τα ζάλισα με την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία :D απλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι παιδίατροι αυθαιρετουν και λένε ότι τους κατέβει από το μυαλό :shock:

WLn5p2.png

Μαξιλαράκι χρησιμοποιείτε; είναι αναγκαίο από κάποια ηλικία και μετά; και τι μαξιλάρι, ανατομικό; Επίσης έχω ακούσει πως πάπλωμα απαγορεύεται προτού χρονίσει το μωρό. Αληθεύει;

Αυτό που συστήνει πάλι η Α.Π.Α. μαξιλάρι μετά τον χρόνο γιατι μπορεί να πνιγεί και πάπλωμα μετά τον χρόνο επίσης γιατί μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του μωρού

Ξέρω, σας τα ζάλισα με την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία :D απλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι παιδίατροι αυθαιρετουν και λένε ότι τους κατέβει από το μυαλό :shock:

Θα ωφελήσει και σε κάτι το μαξιλάρι βρε παιδιά;;; Απ' ό,τι ξέρω εξάλλου ο καλύτερος ύπνος (ακόμα και για εμάς τους μεγάλους) είναι χωρίς μαξιλάρι... :?

κι εμάς ανάσκελα μας είπε ο παιδίατρος! και από ότι βλέπω η μικρή γυρίζει μόνη της το κεφαλάκι στα πλάγια. τώρα βέβαια έχουμε ένα άλλο θεματάκι ότι το γυρίζει μόνο από τη μια πλευρά αλλά τελοσπάντων!

Αυτό το θεματάκι με το κεφαλάκι πλάγια προς μία μόνο κατεύθυνση στον ύπνο το έχουμε κι εμείς..αγαπημένη μας πλευρά: η αριστερή...

Στο ΛΗΤΩ όταν γέννησα μου είχαν πει να την κοιμίζω πλάγια ,λίγο δεξιά,λίγο αριστερά,ο παιδίατρος μου είπε και ανάσκελα αλλά και μπρούμυτα και γενικά όπως βολεύει το παιδί,αρκεί να μην έχω χνουδωτά ζωάκια και μαλακά σκεπάσματα στο κρεβάτι της...Τελικά μεχρι 40 ημερών κοιμόμαστε στο πλάι,κι από τότε συνήθως ανάσκελα με το κεφάλι στραμμένο αριστερά,μπρούμυτα καθόλου και ποτέ,δεν τη βολεύει με τίποτα...τώρα τελευταία που ξαναρώτησα το γιατρό μου είπε να την αφήνω να κοιμάται όπως θέλει και να μην την πειράζω ούτε να της αλλάζω πλευρό..αν κουραστεί και θελήσει θα την βρει την άκρη μόνη της...βέβαια έχει μεγαλώσει τώρα..

βρε κοριτσια,να ρωτησω, εσεις που λετε οτι βαζετε τα μωρα σας πλαγια, μενουν ετσι????

Η δικια μου απο 40 ημερων - ισως και νωριτερα - γυριζε το κορμι της ανασκελα. Ακομα και σημερα ετσι κοιμαται. :)

Διαφημίσεις

βρε κοριτσια,να ρωτησω, εσεις που λετε οτι βαζετε τα μωρα σας πλαγια, μενουν ετσι????

Η δικια μου απο 40 ημερων - ισως και νωριτερα - γυριζε το κορμι της ανασκελα. Ακομα και σημερα ετσι κοιμαται. :)

Κι εμένα το ίδιο, ποτέ δεν έχει καθήσει στο πλάι, μόνο τώρα που μπορεί και γυρνάει μόνος του γυρνάει βαρελάκια μια στο ένα πλάι, μια στο άλλο. Ο δικός μου κάνει και το εξής από λεχούδι, γυρνάει-γυρνάει το κεφαλάκι του και βρίσκεται τελείως κάθετα στην κούνια του... και βέβαια ξεσκεπάζεται και ξυπνάει γιατί χτυπάει τα πόδια του στα κάγκελα :roll:

• 4 εβδομάδες μετά...

δεν ηξερα οτι ο κυνδινος για συνδρομο αιφνιδιου θανατου ειναι μεγαλυτερος στο πλαι!την κορη μου την ειχα στο πλαι μεχρι 3 μηνων και κανω το ιδιο τωρα και τον μπεμπη!δεν ειναι δηλαδη σωστο?να τον βαζω ανασκελα?φοβαμαι πολυ για την αναροφηση γιατι ο δικος μου βγαζει πολυ συχνα γουλιτσες μετα το φαγητο.αλλα δεν ξερω αν υπαρχει περιπτωση αναρροφησης απο τις γουλιτσες η μονο απο κανονικο εμετο?

• 2 εβδομάδες μετά...

κι εγω κοριτσια το ιδιο αγχοσ ειχα. στο ΛΗΤΩ μας ειχαν πει παντα στα πλαγια, οχι μπρουμητα , οχι ανασκελα. το θεμα ειναι οτι η μικρη μου μετα τισ 20 ημερες, ενω κοιμοτανε μια χαρα στα πλαγια την ημερα, το βραδυ γινοτανε πανικος ( μιλαμε για ωρες κλαματος ) μεχρι να κοιμηθει εξαντλημενη απο το κλαμα. εντελως τυχαια την βαλαμε μπρουμητα μπας και την βοηθησουμε. ε, απο τοτε κοιμαται κατα κανονα μπρουμιτεξ οπως το εχουμε ονομασει. βεβαια ΠΑΝΤΑ σιγουρευομαι οτι εχει περασει αρκετη ωρα απο το γευμα της.

Να σας πω οτι οτνα το ειπα στον γιατρο της μου ειπα να την βαζω οπως της αρεσει και την βολευει.

• 1 month later...

Πιθανά δεν είναι και πολύ κατατοπιστικός ο τίτλος αλλά δεν είχα έμπνευση!!

Το πρόβλημα μας είναι το εξής....

ενώ ο μικρός κοιμάται μια χαρά και στην ώρα του κι απ όλα... κι ενώ είχε μπει σε μία σειρά και κοιμόταν σερι... απ όταν άρχισε να γυρίζει από ανάσκελα μπρούμητα, το κάνει και στον ύπνο του... πάει σφηνώνει σε κάποια γωνία.. δε μπορεί να ξαναγυρίσει και φυσικά ξυπνάει τελικά και κλαίει...

Αν γινόταν μία φορά μέσα στη νύχτα δε θα υπήρχε πρόβλημα.. θα τον γυρίζαμε κι όλα καλά....

Το θέμα είναι ότι είναι ικανός να το κάνει και 10 φορές :?

Αν τον βγάλουμε απ την κούνια και τον βάλουμε στο καρότσι, επειδή δε μπορεί να γυρίσει κοιμάται σερί!!!

Τι να κάνουμε λοιπόν ώστε να μην γυρνάει σαν σβούρα και τελικώς ξυπνάει στην κούνια του?

Υπάρχει κάποια λύση? Εχετε καμία ιδέα?

Αρχικά σκέφτηκα τα μαξιλάρια ή ρολό κουβερτούλες αλλά... τα φοβάμαι... μην πάει και σφηνώσει εκεί και δεν παίρνει και ανάσα...

Σκέφτομαι και την περίπτωση σφηνάκι αλλά δεν ξέρω...

Ιδέες? Προτάσεις? Εμπειρία?

Kαλησπερα μαμα του Ωριων!Εμεις που ειμαστε 3 μηνων και κατι χρησιμοποιουμε σφηνακι απ την αρχη που ηρθαμε απ το μαιευτηριο.Στις οδηγιες που εχει πανω λεει οτι χρησιμοποιειται μεχρι 5 μηνων.Δεν ξερω αν ειναι μονο το δικο μου η αν υπαρχουν για μεγαλυτερα μωρακια.Παντως εμεις σωθηκαμε με το σφηνακι.

Κραταω επιτελους το ονειρο της ζωης μου στην αγκαλια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

μαμα του ωριων εχουμε ακριβως το ιδιο προβλημα :D και η δικια μου αφου γυρισει και σφηνωση μετα φωναζει και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να ξυπναω 6-7 φορες οποτε κατα τις 3 την παίρνω στο κρεβατι μας και ψιλουσηχαζω. Το θεμα ειναι οτι εμεις ειμαστε σε απογνοσει γιατι το πρωι δουλευω και παω κομματιααααα

Μαμά του ωρίων, εγώ βρήκα λύση με το να τα βάζω σε υπνόσακο! Δεν στριφογυρνάνε εύκολα έτσι. Και είμαι ήσυχη οτι δεν ξεσκεπάζονται (είχα αγανακτήσει να σηκώνομαι συνεχώς να σκεπάζω) και δεν ξέρω γιατί αλλά κοιμούνται πιο ήρεμα, ίσως νιώθουν το αίσθημα του "φωλιάσματος". (Τώρα για αυτην την εποχή που μαλακώνει ο καιρός χρησιμοποιώ αμάνικους με λεπτότερο ύφασμα, -ε το καλοκαίρι βεβαια όχι).

Όσο για το σφηνάκι, απο μια ηλικία και μετά δεν κάνει τίποτα, αφού μεγαλώνουν και γίνονται ικάνα να υπερπηδήσουν πάσης φύσεως εμπόδια, τα ατιμούτσικα!!!!!.

0IBKp3.png JgEip3.png

Kαλησπερα μαμα του Ωριων!Εμεις που ειμαστε 3 μηνων και κατι χρησιμοποιουμε σφηνακι απ την αρχη που ηρθαμε απ το μαιευτηριο.Στις οδηγιες που εχει πανω λεει οτι χρησιμοποιειται μεχρι 5 μηνων.Δεν ξερω αν ειναι μονο το δικο μου η αν υπαρχουν για μεγαλυτερα μωρακια.Παντως εμεις σωθηκαμε με το σφηνακι.

αν δε βρω κάποια άλλη λύση, μάλλον στο σφηνάκι θα καταλήξω

μαμα του ωριων εχουμε ακριβως το ιδιο προβλημα :D και η δικια μου αφου γυρισει και σφηνωση μετα φωναζει και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να ξυπναω 6-7 φορες οποτε κατα τις 3 την παίρνω στο κρεβατι μας και ψιλουσηχαζω. Το θεμα ειναι οτι εμεις ειμαστε σε απογνοσει γιατι το πρωι δουλευω και παω κομματιααααα

μωρέ αυτό το κομμάτια είναι που με βασανίζει κι εμένα... αλλά τελικά αν είναι θα προτιμήσω να είμαι κομμάτια απ το να τον μαθω να κοιμάται μαζί μας... αυτό δεν ξεμαθαίνεται εύκολα!!! :?

Μαμά του ωρίων, εγώ βρήκα λύση με το να τα βάζω σε υπνόσακο! Δεν στριφογυρνάνε εύκολα έτσι. Και είμαι ήσυχη οτι δεν ξεσκεπάζονται (είχα αγανακτήσει να σηκώνομαι συνεχώς να σκεπάζω) και δεν ξέρω γιατί αλλά κοιμούνται πιο ήρεμα, ίσως νιώθουν το αίσθημα του "φωλιάσματος". (Τώρα για αυτην την εποχή που μαλακώνει ο καιρός χρησιμοποιώ αμάνικους με λεπτότερο ύφασμα, -ε το καλοκαίρι βεβαια όχι).

Όσο για το σφηνάκι, απο μια ηλικία και μετά δεν κάνει τίποτα, αφού μεγαλώνουν και γίνονται ικάνα να υπερπηδήσουν πάσης φύσεως εμπόδια, τα ατιμούτσικα!!!!!.

λες υπνόσακο? έλεγα ότι είναι χοντροί και ότι μήπως για φέτος το άφηνα μιας που έχουν μείνει μόνο κανα δυο μήνες για υπνόσακο...

ο πιο λεπτός που λες, μέχρι ποια περίοδο τον χρησιμοποιείς και που τον βρίσκεις? στα Λητώ κλπ μόνο κάτι χοντρούς βρήκα όταν κοίταζα :?

...εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα μέχρι 7,5 μηνών...ότι κι αν είχα δοκιμάσει δεν έπιανε..μόνο αν την έπαιρνα λίγο αγκαλίτσα και την ξανάβαζα για ύπνο ξανακοιμόταν..βλέπεις από ένα σημείο και πέρα δεν κοιμόταν ούτε στο καρότσι...

..κάποια στιγμή έμαθε να ξεσφηνώνει μόνη της, να στριφογυρίζει κανονικά και να ξανακοιμάται και από τότε βρήκα κι εγώ την ησυχία μου...ήταν ακριβώς η χρονική στιγμή που ένοιωσα έτοιμη να την αφήνω πλεον να κοιμάται μόνη της στο δωμάτιό της και πήγα και εγώ επιτέλους στο κρεβάτι μου και κοιμήθηκα σαν άνθρωπος!!! :):):)

Η μαμά του Ωρίων έγραψε:

λες υπνόσακο? έλεγα ότι είναι χοντροί και ότι μήπως για φέτος το άφηνα μιας που έχουν μείνει μόνο κανα δυο μήνες για υπνόσακο...

ο πιο λεπτός που λες, μέχρι ποια περίοδο τον χρησιμοποιείς και που τον βρίσκεις? στα Λητώ κλπ μόνο κάτι χοντρούς βρήκα όταν κοίταζα

Αυτοί οι λεπτοί υπνόσακοι είναι οτι πρέπει για αυτην την περίοδο, είναι σαν πολυ λεπτο παπλωματάκι (οχι οι χοντροί που λες ,εκείνοι είναι για πολυ βαρυ χειμώνα) Έχει εντελώς αμάνικους, έχει και με αποσπώμενα μανίκια. Ίσως αν ψάξεις σε μαγαζιά που εχουν είδη προίκας για μωρά (εσώρουχα, σεντονάκια, κουβερτούλες κτλ). Είδα επίσης σε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο του LIDL, κάποτε (δεν ξέρω ομως τι ποιότητος ήταν)(στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν πολύ, και εμένα μια φίλη εκ Γερμανίας μου άνοιξε τα μάτια). Κορίτσια, εγώ σώθηκα, χόρτασα ύπνο η γυναίκα!, κοιμούνται και τα δύο σερι όλο το βράδυ

Τώρα για το μεχρι πότε θα τα βάζεις, εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, το πόσο ζεστό είναι το σπίτι σου κτλ. εσύ θα το κρίνεις αυτό, όταν αρχίσεις να ζεσταίνεσαι εσύ να σαι σίγουρη πως θα ζεσταίνεται και το μωρό σου!

Ελπίζω να βοήθησα.

0IBKp3.png JgEip3.png

Διαφημίσεις

ναι nanaka μου και σε ευχαριστώ

καθώς και όλες τις άλλες κοπέλες, σας ευχαριστώ...

θα δω τι θα κάνω...

σήμερα ξύπνησε μόνο μία φορά... κι απ ότι κατάλαβα, χωρίς να το θέλω, είχα σφηνώσει καλά την κουβέρτα του στα κάγκελα και δεν του άφηνε το περιθώριο για κωλοτούμπες αλλά απλά να κινείται

θα το δοκιμάσω λίγο καιρό και βλέπουμε

και πάλι ευχαριστώ :D

στην ηλικια που ειναι το νινι σου ειχα και εγω το ιδιο προβλημα....

βεβαια την ειχα σε κρεββατι κολλημενο σε τοιχο απο την μια και απο

την αλλη τυποποιημενα καγκελα...βεβαια στην μια μερια παντα και μετα γυρω γυρω μαξιλαρακια....

γυρνουσε σφηνωνονταν δεξια αριστερα,....ξυπναγα πολλες φορες την νυχτα

γιατι δεν μπορουσε να γυρισει..αλλα δεν μπορουσα να κανω κατι

απλα υπομονη περασε λιγο ο καιρος...και ολα καλα...!!!

σχεδον το εχει κοψει τωρα και οταν το κανει ,μπορει και γυρνα

μονη της..

..sine qua non..

εγω εχω βαλει γυρω γυρω κ σε ολη την κουνια παντα οποτε οταν ηταν μωρο κ στριφογυρναγε δεν μπορουσε πουθενα να στριμωχτει, κ επειδη εμενα η δικια μου αλλου την εβαζες κ αλλου βρισκοταν ειχα βολευτει πολυ με αυτο

Λίγο καιρό υπομονή και θα τη βρεί μονάχος του την άκρη :wink:

Τελικά όλα τα μπομπίρια τα ίδια κάνουνε :lol::lol:

Εμεις πλέον έχουμε βγάλει και πάντες και όλα και έχουμε δυο μικρά μαξιλαράκια στο κεφάλι της κούνιας. Κάποια στιγμή ακούς ΓΚΟΥΠ! :? ένα μικρό κλαψούρισμα και ξανακοιμάται μόνος του :lol:

Θα 'ρθει κι η σειρά σας -ειδικά που είναι υπναράς ο μικρούλης.

Υπνόσακους αμάνικους έχει πάρει το μάτι μου στο mothercare. Είναι σαν σακούλες (χωρίς ποδαράκια) και έχουν τιράντες που κουμπούνουν πάνω στους ώμους. Γι'αυτή την ηλικία νομίζω είναι καλοί γιατί αργότερα όταν αρχίσει να σηκώνεται θα μπουρδουκλώνεται :?

KbCJp2.pngEYukp3.png

του εχεις σε ολη την κουνια?εμενα πηγαινε κ χωνοταν κ της αρεσε σκεψου οτι τα σηκωνε κ εβαζε απο κατω το κεφαλακι της, ακομα κ τωρα το κανει αυτο,μερικες φορες βεβαια δεν μπορει να γυρισει αλλα την αφηνω κ ετσι προσπαθει μονη της κ τα καταφερνει.Αυτο για να γινει πρεπει να περασει λιγος καιρος κ να δυναμωσει το παιδακι περισσοτερο

• 3 months later...

Καλημέρα. Είμαι νέο μέλος και συγχωρήστε με αν ήδη υπάρχει τέτοιο θέμα αλλά τώρα μαθαίνω :)

Έχω ένα αγοράκι 4 μηνών, μέχρι πριν ένα μήνα κοιμόταν πλαγίως μέσα σε σφήνες που του είχα βάλει στο κρεβατάκι του. Έχει αρχίσει όμως να γίνετε ιδιαίερα κινητικό όταν κοιμάται με αποτέλεσμα να φεύγει από τη θέση του και να ξυπνάει πριν χορτάσει τον υπνο του. Μια μέρα δοκίμασα να τον βάλω να κοιμηθεί μπρούμυτα και διαπίστωσα οτι του αρέσει και κοιμάται με τις ώρες. Το θέμα μου είναι οτι δεν ξέρω αν πρέπει να τον αφηνω να κοιμάται έτσι. Φοβάμαι γιατί παντού διαβάζω για ανάσκελα και πλαγίως και φυσικά όχι μπρούμυτα. Εσείς από την εμπειρά σας τι λέτε?

glitterfy071816980D37.gif 767d1f5390.png

Γεια σου Μενια. Και ο δικος μου κοιμοταν παντα με σφηνακι στο πλαι αλλα επειδη ειναι και αυτος κινητικος το βραδυ μια τον βρισκω τελειως ανασκελα και φοβαμαι γιατι εχει προβλημα με αναγωγες και μια μπρουμητα. Γενικα απο οσο ξερω και μου εχει πει και ο παιδιατρος οταν το παιδι αρχισει και κινειται μονο του βρισκει την σταση που θελει να κοιμηθει και δεν πρεπει να ανησυχουμε. Εγω το σφηνακι το χρησιμοποιω ακομα και καπως τον περιοριζει παντως εγω στο κρεβατι τον βαζω πλαγια

αυτη ειναι και μενα μια απορια που πολυ θα ηθελα να μου τη λυσετε!!

η μικρη μου ειναι 10 μηνων και τους τελευταιους μηνες φυσικα γυρναει συνεχεια στον υπνο της και ειναι παρα πολλες οι φορες που τη βρισκω μπρουμυτα και τη γυρναω εγω στα πλαγια..

κανει να τα αφηνουμε να κοιμουνται μπρουμυτα πλεον??

θεωρητικα ο κινδυνος βρεφικου αιφνιδιου θανατου περναει απο τον 6ο και μετα απο οτι εχω ακουσει και ο λογος που δεν κανει να βαζουμε τα μωρα μας να κοιμουνται μπρουμητα ειναι αυτος , αρα εφοσον το μωρο σου ειναι 10 μηνων και γυρναει και μονο του δεν νομιζω να μην κανει

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...