Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λευκη σε παιδι

Recommended Posts

γεια και απο μενα ειμαι καινουρια στο φορουμ αν και το παρακολουθω πολλους μηνες.εχω το εξης προβλημα το οποιο με εχει στεναχωρησει πολυ.εντοπιστηκε λευκη στο γιο μου 4 χρ απο εναν δερματολογο της επαρχιας και εχω σκασει.εχει καποια αλλη παρομοια εμπειρια?και αν ναι στην αθηνα ξερετε καποιον ειδικο γιατρο?ευχαριστω πολυ

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Πασχει και ο αντρουλης μου απο λευκη. Δυστυχως δεν υπαρχει σιγουρη θεραπεια στην κλασσικη ιατρικη. Απο οσο το εχουμε ψαξει η ομοιοπαθητικη μπορει να το αντιμετωπισει, αν πας νωρις, αλλα ο αντρας μου δεν ολοκληρωσε την θεραπεια για αυτο δεν βαζω το χερι μου και στη φωτια.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Πασχει και ο αντρουλης μου απο λευκη. Δυστυχως δεν υπαρχει σιγουρη θεραπεια στην κλασσικη ιατρικη. Απο οσο το εχουμε ψαξει η ομοιοπαθητικη μπορει να το αντιμετωπισει, αν πας νωρις, αλλα ο αντρας μου δεν ολοκληρωσε την θεραπεια για αυτο δεν βαζω το χερι μου και στη φωτια.

παντως εμεος εχουμε γνωστο που μεγαλος πια 30 χρονων ακολουθησε θεραπεια σε ομοιοπαθητικο (τον δικο μας κατα συμπτωση) και ο ανθρωπος ειναι τελειος καλα:!: δεν εχει πια κανενα ιχνος....ακομη και η γιναικα του που μιλουσαμε τις προαλλες μου ειπε ΣΩΘΗΚΑΜΕ....

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

κοιταξε, υπαρχει λευκη (οταν τα μελανινοκυτταρα του δερματος δεν παραγουν μελανινη) και υποχρωμια (οταν τα ιδια κυτταρα υπολειτουργουν).

οποτε και κλινικα φαινεται η διαφορα- η λευκη ειναι ασπρη σταμπα σαν γαλα, ενω η υποχρωμια ειναι υπολευκη κηλιδα.

η υποχρωμια εχει μεγαλη πιθανοτητα να υποχωρισει και να επανελθει το χρωμα, ενω στη λευκη -δυσκολα.

οι θεραπειες υπαρχουν αρκετες.

μαλλον, πρεπει να ξεκαθαρισεις τις 2 αυτες καταστασεις και το συγγρος ειναι οντως καλο νοσοκομειο .

Διαφημίσεις

• 7 months later...

καλημερα ηθελα να ρωτησω τις μανουλες πως εχει εξελιχθει η λευκη των παιδιων τους.Εχουμε και εμεις το ιδιο προβλημα και εχω αχγωθει πολυ. Βαζουμε καποιες κρεμες αλλα δεν βλεπω βελτιωση και η λευκη εχει προχωρησει. Στεναχωριεμαι πολυ.

καλημερα ηθελα να ρωτησω τις μανουλες πως εχει εξελιχθει η λευκη των παιδιων τους.Εχουμε και εμεις το ιδιο προβλημα και εχω αχγωθει πολυ. Βαζουμε καποιες κρεμες αλλα δεν βλεπω βελτιωση και η λευκη εχει προχωρησει. Στεναχωριεμαι πολυ.

στην αδερφή μου εμφανίστηκε λεύκη όταν ήταν 7-8 ετών (τώρα είναι 32). εκείνα τα χρόνια δεν ήξεραν και πολλά για το θέμα, ακόμα και οι γιατροί. αυτοάνοσο είναι (ο ίδιος ο οργανισμός επιτίθεται στα μελανοκύταρρα για κάποιο λόγο και τα καταστρέφει, οπότε δεν παράγεται μελανίνη). οι γονείς μου την έφεραν Αθήνα και την πήγαν σε πολλούς γιατρούς. άλλος έλεγε να παίρνει χάπια και μετά να κάθεται στον ήλιο, ήθελε όμως κάθε μήνα εξέταση για το συκώτι, άλλος έβαζε αλοιφή και πάλι στον ήλιο κι ένας ομοιοπαθητικός την έβαζε να πίνει ένα ματζούνι. προκοπή δεν είδε και η λεύκη εξαπλώνονταν. τελικά, αποφασίσαμε ότι εφ'όσον ήταν αισθητικό μόνο το θέμα, απλά να το καλύπτει με makeup στο πρόσωπο και να μην πάρει καμμιά θεραπεία αφού όλα ήταν ρευστά και δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο. με τον καιρό σχεδόν ολόκληρη πια είναι καλυμένη από τη λεύκη και μόνο λίγα σημάδια στο σώμα της είναι με κανονική χρωστική. το καλοκαίρι προσέχει να μη την βλέπει πολύ ο ήλιος κι όλα καλά. συνήθως τα άτομα με λεύκη έχουν και θέμα με το θυρεοειδή.

και η μαμά μου στενοχωριόταν πάρα πολύ και έλεγε κρυφά σε μένα ότι η αδερφή μου δεν πρόκειται να παντρευτεί. τελικά μια χαρά παντρεύτηκε κι έχει κι έναν κούκλο γιο.

σκέψου ότι τουλάχιστον είναι μόνο αισθητικό το θέμα και όχι κάτι που απειλεί την υγεία του παιδιού σου.

εμένα έχει ο πατέτας μου και η πεθερά μου, αλλα το απέκτησαν σε μεγάλη ηλικία. Νομίζω ότι γενικά τα δερματικά έχουν και ψυχολογική βάση. Πάντως μην στεναχωριέσαι, σε καταλαβαίνω βέβαια, απλά δες το λίγο πιο λογικά. Έχετε κάποιο ιστορικό? Γιατί είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι δεν είναι κληρονομικό.

κληρονομικο μου ειπαν αλλα ειναι μικρο παιδι και δυσκολα θα το αντιμετωπισει ενω για εναν ενηλικα θεωρω οτι ειναι πιο ευκολο να το αντιμετωπισει ψυχολογικα. Ο μικρος ουτε στις αλοιφες πο βαζουμε δεν συνεργαζεται.Ελπιζω στο μελλον κατι να βρεθει

• 9 months later...

πρόσφατα παρατήρησε μια φίλη δερματολόγος μια περιοχη κάτω από τη μασχάλη του τετράχτονου γιου μου σε μέγεθος ρεβιθιού να είναι πιο ανοιχτόχρωμη και μου λέει πως είναι λεύκη. Το σημάδι αυτό το έχει από μωράκι και δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο στο σώμα του. Ο παιδίατρος πιστεύει πως είναι σπήλος. Μπορεί να έχει άποψη κανείς;

Διαφημίσεις

Γειά σας,

μπορείτε επίσης να δείτε κι εδώ

ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ Ή ΤΟΝ ΛΥΚΟ?

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24575

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Ξερω οτι η λευκη ειναι αυτοανοσο και μπορει να συνοδευεται και απο γυροειδη αλωπεκια.Το νοσοκομειο "ΣΥΓΓΡΟΣ" ειναι το πιο καταλληλο για αυτες τις περιπτωσεις.Και για την ομοιοπαθητικη εχω ακουσει τα καλυτερα.

• 4 months later...

κοριτσια καλημερα,

γυρισε ο μεγαλος μου γιος 8 χρ μολις απο την κατασκηνωση με μεγαλες ασπρες πλακες στο προσωπο! τρελαθηκα..ολοι μιλησαν για λευκη! πηρα σβαρνα τους γιατρους και τα νοσοκομεια τις τελευταιες 5 ημερες...αλλοι ελεγαν λευκη αλλοι ελεγαν δυσχρωμια αλλοι ελεγαν υπομελανωση(στο συγγρος)!!! ο καθενας τα δικα του δηλαδη!!!

τελικα πηγα και στο αγια σοφια -οπου τελικα μαλλον φαινεται και το πιο σχετικο για τα παιδια! εκει την ειδε ο παιδοδερματολογος κος αλεξοπουλος οπου ηταν σοβαρος ο ανθρωπος και καθετος οτι προκειται για λευκαζουσα πιτυριαση-προσωρινη λευκανση αγνωστης αιτιολογιας η οποια ομως θα υποχωρησει πληρως!μας καθησυχασε τελειως! τετοιο πια μπερδεμα ολοι τους οι γιατροι...απλα το αναφερω σαν διαγνωση για να μην τρεχουμε ολοι μας σαν παλαβοι δεξια και αριστερα και βαζουμε στο μυαλο μας μονο τα χειροτερα!

λευκη ειχε και η μητερα μου αλλα την εβγαλε σε σχετικα μεγαλη ηλικια...εγω παντα ειχα το φοβο λογω κληρονομικοτητας μην την εμφανισω αλλα δοξα τω θεω δεν την εμφανισα μεχρι τωρα..βεβαια θυμαμαι σαν μικρη κατα καιρους να εχω ιδιως στα καλοκαιρια κατι ασπρα στα μαγουλα αλλα παντα τους χειμερινους μηνες υποχωρουσαν!! μαλλον αυτο που λες θα ηταν!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...