Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Κατερίνα άλλο πράγμα το παστό που γίνεται με αλάτι (όπως τα παραδοσιακά αλλαντικά) και άλλο το fermented όπως τα τουρσιά, με whey, ξύδι κτλ.

Το πρώτο είναι στεγνό ενώ το δεύτερο μέσα σε κάποιο υγρό (συνήθως brine) και όσο το αφήνεις τόσο πιο έντονο γίνεται, μαλακώνει και γίνεται κρεμώδες σχεδόν!

Ξέχασα να σας πω ότι στο Carrefour τελευταία πήρα καταπληκτικό προσιούτο, ιταλικό - παραδοσιακό μόνο με αλάτι.

Ξεχνάω όμως τη μάρκα, αλλά σίγουρα ήτανε πιο ακριβό από τα κοινά προσιούτο.

Ναι ξέρω πως είναι το fermented σε υγρό έχω φάει σε ένα χωριό και ήταν πολύ ωραίο με λίγο ξυδάτη γεύση. Σίγουρα δεν εννοώ αυτά τα σάπια που λέτε είναι άλλο πράγμα. Απλά στο kvass δεν προσθέτουμε whey? H κάνω λάθος αυτή την εντύπωση είχα.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μήπως απλά έφαγες ψάρι ξυδάτο, πχ σαν το γαύρο;

Γιατί αυτά που κάνουνε στις βόρειες χώρες (όχι απαραίτητα με whey, μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε culture starter, ακόμη και σκέτο αλατόνερο) πραγματικά βρωμάνε.

Η μαμά μου κόντεψε να λιποθυμήσει όταν μύρισε τις σαρδέλες αυτές, και τελικά τις πετάμε μαζί με το ταπεράκι τους.

Απορώ πως τα τρώνε αυτά τα πράγματα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Μήπως απλά έφαγες ψάρι ξυδάτο, πχ σαν το γαύρο;

Γιατί αυτά που κάνουνε στις βόρειες χώρες (όχι απαραίτητα με whey, μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε culture starter, ακόμη και σκέτο αλατόνερο) πραγματικά βρωμάνε.

Η μαμά μου κόντεψε να λιποθυμήσει όταν μύρισε τις σαρδέλες αυτές, και τελικά τις πετάμε μαζί με το ταπεράκι τους.

Απορώ πως τα τρώνε αυτά τα πράγματα!

Οχι δεν ήταν ξυδάτο αλλά ίσως ήταν κατι ενδιάμεσο δηλαδή σίγουρα όχι kvass αλλά με ζουμάκι παστό. Τέλος πάντω πάω πάσο γιατί εσείς ξέρετε περισσότερα σίγουρα :lol::lol: Θα επιχειρίσω να φτιάξω και θα σας πω στο μέλλον.

Yugup3.png

Στον Αρκτικό κύκλο θάβουνε ψαρια και τα ξεθάβουνε (μετά απο μήνες) για να τα φάνε (σαπια), το έιχε δείξει σε ενα επεισόδιο του Lonely Planet. Οι ντόπιοι τα τρώγανε για λιχουδιά και ο Ian (Παρουσιαστής) έκανε εμετο.

:shock:

Δε δηλητηριάζονται;;;

697577wcowvfyq3s.gif

:shock:

Δε δηλητηριάζονται;;;

Eτσι κάνει και ένας γνωστός μας στην Ναξο με το χοιρινό. Το θάβουνε με αλάτι κ με πέτρες ολόκληρο το μπούτι και το ξεθάβουνε μετά από μήνες.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Eτσι κάνει και ένας γνωστός μας στην Ναξο με το χοιρινό. Το θάβουνε με αλάτι κ με πέτρες ολόκληρο το μπούτι και το ξεθάβουνε μετά από μήνες.

Τα σκυλιά το κάνουν χωρίς αλάτι :lol::lol::lol:

... πλακίτσα :wink:

πᾶν μέτρον ἄριστον

Rosie ευχαριστω!Αχ δυσκολα να μην εχει και η μπεμπα ρε γμτ...Να ρωτησω οταν λες προβιοτικα ας πουμε αυτα που ειναι για ληψη απο το στομα να τα βαζω στον κολπο η πρεπει να παρω καποια αλλα ειδικα?

Παντως παιδια πολλα νευρα δεν ξερω εχω φρικαρει:confused::confused:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Γι' αυτό και τρέμω για το τι die-off θα έχω όταν βάλω και το κομπούχα στη διατροφή μου!

Θεωρείται το πιο δυνατό, κάνει aggresive attack στην candida και ταυτόχρονα αποδεσμεύει και βαρέα μέταλλα από τον οργανισμό μας.

Kombucha has Saccharomyces boulardii which displaces and replaces candida albicans in the gut. Candida binds mercury to keep it out of circulation. When you kill off candida in the gut, stored mercury is released back into circulation to redeposit into other organs and the brain.

Kefir does not do this similarly. Some people get GI symptoms if they start kefir too much too fast due to the microbial shift in the gut. Kefir has many beneficial microbials. You only need 1 tablespoon to equate to a whole bottle of probiotics.

Kombucha also has the effect of increasing detoxification in the liver. This is beneficial, unless pregnant or nursing, or excess mercury stores. You also need your detox pathways to be open first for effective detox.

Rosie,πως μπορουμε να ξερουμε αν εχουμε excess mercury stores,και αν εχουμε δεν μπορουμε να πιουμε κομπουχα?Πως μπορουμε να κανουμε ασφαλη αποτοξινωση απο βαρεα μεταλλα?

Εαν εχουν απαντηθει οι ερωτησεις αγνοηστε,ακομα δεν εχω διαβασει το βιβλιο αλλα μου δημιουργηθηκε αυτη η απορια.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Αποτοξινωση καλο ειναι να γινεται σταδιακα. Δηλαδη ξεκινάς με μικρές ποσότητες προβιοτικων και αυξανεις σιγα σιγα όπως νιώθεις εσυ. Αν νιώθεις συμπτωματα die off παραμενεις στην ίδια δοσολογια μεχρι να σου περασουν.

Αποτοξινωση επισης γινεται με χυμο απο καρότα και φυλλωδη. Κάθε πρωι πριν το πρωινό 30'.

Ακομα επιτυγχάνεται αποτοξινωση με σάουνα και μπάνια με αλατα και σοδα.

Σιγουρα εχουμε βαρέα μέταλλα απο την διατροφη ( φυτοφάρμακα κλπ, τοξινες), εμβόλια, χημικα καθαρισμού, περιβάλλον κα. Απλα μερικοι άνθρωποι "δηλητηριαζονται " πραγματικα όπως φαίνεται πχ σε παιδάκια που εχουν αυτισμο και άλλες νευρολογικες παθήσεις.

Yugup3.png

Rosie,πως μπορουμε να ξερουμε αν εχουμε excess mercury stores,και αν εχουμε δεν μπορουμε να πιουμε κομπουχα?Πως μπορουμε να κανουμε ασφαλη αποτοξινωση απο βαρεα μεταλλα?

Εάν έχεις μαύρα σφραγίσματα τότε σίγουρα έχεις αποθηκευμένο υδράργυρο στο σώμα σου.

Εγώ είμαι σε διαδικασία αφαίρεσης των αμαλγαμάτων και γι' αυτό σκέφτομαι το κομπούχα.

Τώρα αυτά που λένε για την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι υπερβολές.

Και η GAPS αποτοξίνωση κάνει, εάν οποιαδήποτε μορφή αποτοξίνωσης γίνει σταδιακά τότε μόνο όφελος μπορεί να έχει και η μαμά και το μωρό/παιδί που θηλάζει.

Το γάλα μιας μη-υγιούς μαμάς, πχ με σφραγίσματα και βαρέα μέταλλα και παθογόνα βακτήρια στον οργανισμό της, επηρεάζει και το παιδί αρνητικά.

Διαφημίσεις

Εάν έχεις μαύρα σφραγίσματα τότε σίγουρα έχεις αποθηκευμένο υδράργυρο στο σώμα σου.

Εγώ είμαι σε διαδικασία αφαίρεσης των αμαλγαμάτων και γι' αυτό σκέφτομαι το κομπούχα.

Τώρα αυτά που λένε για την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι υπερβολές.

Και η GAPS αποτοξίνωση κάνει, εάν οποιαδήποτε μορφή αποτοξίνωσης γίνει σταδιακά τότε μόνο όφελος μπορεί να έχει και η μαμά και το μωρό/παιδί που θηλάζει.

Το γάλα μιας μη-υγιούς μαμάς, πχ με σφραγίσματα και βαρέα μέταλλα και παθογόνα βακτήρια στον οργανισμό της, επηρεάζει και το παιδί αρνητικά.

Rosie ισχυει και αν τα μαύρα ειναι καλυμμένα με λευκα;; Εγω βλεπω λευκα στο στόμα μου αλλα δεν θυμαμαι μήπως σε καποια απο κάτω ειναι μαύρα και η λευκή επίστρωση ειναι μόνο για αισθητικους λόγους :rolleyes:

Yugup3.png

Γνωρίζω ότι κάποιοι οδοντίατροι βάζουνε και κάποιο ποσοστό αμαλγάματος μαζί με το λευκό προκειμένου να είναι πιο "ανθεκτικά".

Καλύτερα όμως να ρωτήσεις τον οδοντίατρο που στα βαλε τι υλικό χρησιμοποίησε, μόνο αυτός μπορεί να σου πει στα σίγουρα.

Rosie ευχαριστω!Αχ δυσκολα να μην εχει και η μπεμπα ρε γμτ...Να ρωτησω οταν λες προβιοτικα ας πουμε αυτα που ειναι για ληψη απο το στομα να τα βαζω στον κολπο η πρεπει να παρω καποια αλλα ειδικα?

Να βάζεις σπιτικό γιαούρτι ή κεφίρ, όχι κάψουλες.

Να βάζεις σπιτικό γιαούρτι ή κεφίρ, όχι κάψουλες.

Ωχ εγω αποκλειεται να πετυχω να φτιαξω κατι τετοιο!υπαρχει κανενα ετοιμο που κανει δουλεια μηπως?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ωχ εγω αποκλειεται να πετυχω να φτιαξω κατι τετοιο!υπαρχει κανενα ετοιμο που κανει δουλεια μηπως?

Ελινα ειναι παρα πολυ εύκολο μη μασάς!! Ειδικα το κεφιρ βάζεις γάλα στους σπόρους το αφήνεις και έτοιμο! Γιαουρτι επισης η Γιωτα έχει παραθέσει ακριβως την συνταγη. Δες εδω πιο κάτω στην σελιδα...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=79589&page=2

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Φτιάξε κεφίρ που είναι πολύ πολύ εύκολο και πολύ πιο αποτελεσματικό από το γιαούρτι μια και έχει και ευεργετικούς μύκητες που θα κάνουνε επίθεση στην καντίτα.

Το γιαούρτι εμένα ποτέ δεν μου έκανε τίποτα τοπικά, το κεφίρ όμως εξόντωσε τους μύκητες σε χρόνο ρεκόρ!

Αχ εσεις ειστε οργανωμενες εγω σπορους δεν εχω που μπορω να βρω?και υπαρχει κανενα λινκ να δω πως το κανουν το κεφιρ?Σορρυ βρε κοριτσια που σας ζαλιζω αλλα ειμαι και χαλια ψυχολογικα και δεν εχω καθολου χρονο να ψαξω πολυ αυτες τις μερες μονη μου...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Elina πρέπει να κανονίσεις να σου δώσει κάποιος από εδώ στο forum θα σου έδινα εγώ αλλά θα φύγω από Ελλάδα μεθαύριο και δεν προλαβαίνω :-(. Το γάλα λιβαδερού είναι το καλύτερο και για κεφιρ και για γιαούρτι. Αν πας στα βιολογικά και ζητησεις μήπως σου το φέρνουν. Εχουν διάφορα γαλακτοκομικά προιόντα.

Τυχαία βρήκα κα αυτόν από search αλλά δεν έχω ποτέ παραγγείλει γιατί έχει το δικό μας βιολογικάδικο.

http://www.ebio.gr/index.php?act=viewProd&productId=433

Yugup3.png

Καλησπέρα, ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για την μορφή του κειμένου αλλά ο υπολογιστής δεν έχει enter. Η κόρη μου και εγώ είμαστε gaps ασθενείς ( αν είναι δόκιμος ο όρος ) σκόπευα να παραγγείλω το βιβλίο και να αρχίσω να οργανώνομαι αλλά οι εξελίξεις μας πρόλαβαν. Περνά μια δραματική φάση έξαρσης με έκζεμα που καλπάζει, με πρωκτολίτιδα, με φοβερές διάρροιες και όλα τα γνωστά συμπώματα. Παράλληλα έχει κάνει αλλεργεία και στα δυο της ματάκια και είναι να την κλαίνε οι ρέγγες. Οι τελευταίες μέρες δεν παλεύονται, θηλάζει ασταμάτητα, ξυπνάει ανα τέταρτο και με εξαίρεση αυτά τα μικροδιαστήματα ύπνου το υπόλοιπο 24ωρο κλαίει. Ξέρω οτι η διατροφή δεν είναι την φιλοσοφίας φάε αυτό και σε μια εβδομάδα είσαι εντάξει αλλά επειδή το παιδί πραγματικά υποφέρει και επειδή σε λίγο θα αρχίσω να πίνω ηρεμηστικά άμα συνεχίσουμε έτσι χρειάζομαι την βοήθεια σας. Πείτε μου έστω 2-3 πραγματάκια που μπορώ σε πρώτη φάση να της φτιάχνω στο σπίτι για να τρώμε. Τουλάχιστον να ξέρω οτι αυτά δεν επιβαρύνουν την κατάσταση της (και την δική μου βεβαίως μιας και οι διάρροιες και τα φουσκώματα έχουν γίνει φίλοι κολλητοί μου ). Κορίτσια ελπίζω να μην σας έβγαλα τα μάτια με το κείμενο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

http://www.gapsdiet.com/Getting_Started.html

Ξεκίνα φτιάχνοντας ζωμούς και πίνοντάς τους ή να βράζεις σε αυτούς τα λαχανικά σας.

Φτιάξε ξινολάχανο (δε θέλει πολύ καιρό για να γίνει αυτό) και κόψε τώρα που μιλάμε τη ζάχαρη. Μέχρι να συντονίσεις για το τι χρειάζεσαι- τι επιτρέπεται μπορείς να τρως κρέας/ κοτόπουλο με σαλάτα και μόλις οργανωθείς επαρκώς ξεκινάς.

Θηλάζεις πολύ συχνά μέσα στην ημέρα;

Πού μένεις; Η Ηλιούπολη σου πέφτει μακριά για να πάρεις λίγο water kefir να έχεις ένα φυσικό προβιοτικό σύντομα;

FLcUp3.png0BQfp3.png

miriki ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και την προσφορά. Λευκάδα μένουμε -έχουμε μιλήσει και στο cafe άλλά με τόσο κόσμο που να θυμάσαι. Επειδή η μικρή πηγαίνει και βρεφικό με τα φρούτα τι γίνεται? Υποθέτω οτι μακαρόνια, πατάτες και τα συναφή βγαίνουν εκτός? Επίσης 'οταν λες για την ζάχαρη υπόθέτω εννοείς από παντού άρα τίποτε συσκευασμένο, ψωμιά κτλ? Αν μπορούσε και κάποιος να εξηγήσει λίγο το θέμα με τον ζωμό θα ήμουν υπόχρεη. Ευχαριστώ και πάλι

XZhFp2.png

rBXgp2.png

miriki ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και την προσφορά. Λευκάδα μένουμε -έχουμε μιλήσει και στο cafe άλλά με τόσο κόσμο που να θυμάσαι. Επειδή η μικρή πηγαίνει και βρεφικό με τα φρούτα τι γίνεται? Υποθέτω οτι μακαρόνια, πατάτες και τα συναφή βγαίνουν εκτός? Επίσης 'οταν λες για την ζάχαρη υπόθέτω εννοείς από παντού άρα τίποτε συσκευασμένο, ψωμιά κτλ? Αν μπορούσε και κάποιος να εξηγήσει λίγο το θέμα με τον ζωμό θα ήμουν υπόχρεη. Ευχαριστώ και πάλι

Το παιδι έχει πολλες διαρροιες την ημέρα;; Έχει αλλεργια σε καποια ομάδα τροφών;

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...