Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Τέτοιο δυνατό die off με μυκητιάσεις κλπ δεν θυμάμαι να έχω περάσει ποτέ αλλά δεν τρώω και τις ποσότητες προβιοτικών που τρως εσύ Rosie :-P

 

Ναι, πάντα πέφτω με τα μούτρα σε κάθε τι καινούργιο και συνήθως τρώω τα μούτρα μου! :lol:

Το χειρότερο die-off που έπαθα ήτανε τρεις μέρες ημικρανία!

Αλλά συνήθισα τώρα και αναρρώνω γρήγορα και είμαι πιο καλά από ποτέ.

Κι εγώ πια τη βγάζω με λίγες ώρες ύπνου και είμαι γεμάτη ενέργεια!

 

Κι εγώ το πρόσεξα για την κυτταρίτιδα αλλά δεν ήξερα ότι συνδέεται με την αποτοξίνωση!

Για χρόνια είχα κυτταρίτιδα παρόλο που ήμουνα αδύνατη και γυμναζόμουνα συστηματικά.

Τώρα που παράτησα και τη γυμναστική λόγω έλλειψης χρόνου πρόσεξα ότι άρχισε να εξαφανίζεται! :D

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστούμε Αναστάσιε για το κείμενο. :)

 

...

Μόνο με τα προβιοτικά BioKult δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο, οπότε αναρωτιέμαι κατά πόσο τελικά τα σκευάσματα είναι αποτελεσματικά...

 

....

Και εμένα δεν μου έκανε κάτι αισθητό το biokult (πιστεύω πως μου έσφιξε κάπως τις κενώσεις) αλλά στην μητέρα μου που τις έδωσα να πάρει μαζί της σε ταξίδι, ακολουθώντας και τις αντίστοιχες οδηγίες που αναγράφονται πάνω (4 κάψουλες/ημέρα) της έκανε τόσο έντονο φούσκωμα που δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια! Φοβήθηκε και τα έκοψε, classic :(

 

Ίσως ότι εσύ δεν παρατηρείς κάτι έχει να κάνει και με την μεγάλη ποικιλία που έχει (οπότε η ποσότητα είναι μικρή). Έχεις φτάσει στην θεραπευτική δόση;

 

btw, έφτιαξα και γιαούρτι από ωμό γάλα Στάμου το ΣΚ, αρκετά ξινό μου βγήκε μετά από 24+ώρες ζύμωσης στον φούρνο στους 42 (πάνω & κάτω αντιστάσεις έβαλα). Έχει αρχίσει και μου αρέσει το ξινό τόσο που δεν βάζω πλέον μέλι. Βέβαια οι διαθέσεις αυτές μεταβάλλονται ... ;)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Είμαι στις 5 κάψουλες τη μέρα αλλά επειδή δεν παρατήρησα καμία επίδραση δεν θα φθάσω μου φαίνεται τη θεραπευτική δόση (8-10 κάψουλες), είναι και πολύ ακριβά τα προβιοτικά αυτά.

Καλύτερα να τρώω ποικιλία τροφών με προβιοτικά παρά να πάρω κι άλλες κάψουλες, δεν είναι;

 

Ούτε και στα παιδιά παρατήρησα ποτέ die-off από τα προβιοτικά, και η κόρη μου είναι στο μισό κουταλάκι του γλυκού!

Αντίθετα και τα δύο είχανε αρχική αντίδραση στα κεφίρ.

 

Δεν ξέρω, ίσως είναι αποτελεσματικά σε περιπτώσεις έντονου πεπτικού προβλήματος - gut dysbiosis, γι' αυτό όταν έγραψε η Ελίνα ότι είχε die-off από την πρώτη κάψουλα της είπα ότι πιθανόν να έχει σοβαρό πρόβλημα καντίτας.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Που βρίσκεις αυτό το γάλα;

Είναι κοντά στα δικά μου προάστια, έχει 2-3 καταστήματα:

π.χ.

ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ 307, 210 2467080, Μενίδι

 

Λεωφόρος Καραμανλή Κωνσταντίνου 206 Αχαρνές, Τ.Κ. 13672

Τηλ.: 2102469346

 

Το 2ο είναι 9:30-17:00 καθημερινές και μέχρι 14:30 τα Σάββατα

 

http://www.vres.gr/company.php?company_id=185314

http://eida.matia.gr/2011-09/katsikisio-gala-stamou/

 

Έχει και κατσικίσιο κανονικής παστερίωσης (μικρής διαρκείας).

 

Όλα 1,7 το λίτρο (πρόβειο άβραστο, κατσικίσιο παστεριωμένο)

Βιολογικά δεν είναι.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κορίτσια αυτό με την κυτταρίτιδα το έλεγα προχθές στον άντρα μου! Δεν είναι τελικά η ιδέα μας.

 

Ρόζυ μπράβο κι εσύ που παίρνεις τόσα προβιοτικά! Στα παιδιά καταφέρνεις να δίνεις ικανοποιητικές ποσότητες? Γιατί η δικιά μου αρνείται πεισματικά. Αραιά και που κανά κουνουπίδι.. :-(

Παρόλαυτα η βελτίωση είναι δεδομένη. Πού και να τρωγε και πολλά προβιοτικά...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι κοντά στα δικά μου προάστια, έχει 2-3 καταστήματα

...

http://www.vres.gr/company.php?company_id=185314

http://eida.matia.gr/2011-09/katsikisio-gala-stamou/

...

 

Σ' ευχαριστώ αλλά είμαι Θεσσαλονίκη!:) Μάλλον γι' αυτό δεν το έχω δει πουθενά...ίσως δεν το φέρνουν εδώ.

697577wcowvfyq3s.gif
Link to comment
Share on other sites

Ρόζυ μπράβο κι εσύ που παίρνεις τόσα προβιοτικά! Στα παιδιά καταφέρνεις να δίνεις ικανοποιητικές ποσότητες? Γιατί η δικιά μου αρνείται πεισματικά. Αραιά και που κανά κουνουπίδι.. :-(

 

Στην κόρη μου προσπαθώ σίγουρα να της δίνω μισό με ένα ποτήρι κεφίρ γάλακτος τη μέρα, ευτυχώς της αρέσει.

Πολλές φορές τρώει και λίγο τουρσί με το φαγητό της, όχι κάθε μέρα όμως, ανάλογα με την όρεξή της.

Και είμαι ικανοποιημένη όταν πίνει έστω και λίγο κεφίρ νερού.

(έγινα γραφική πάλι, στο πάρκο τα απογεύματα είτε εγώ είτε ο άντρας μου την τρέχουμε ξωπίσω μ' ένα μπουκαλάκι με κεφίρ! :lol:)

 

Ο γιος μου πίνει τουλάχιστον ένα ποτήρι κεφίρ νερού τη μέρα, τίποτα άλλο όμως. :(

 

Και φυσικά τρώνε γιαούρτια, αλλά αυτά δεν τα υπολογίζω και τόσο, δεν έχουνε την ισχύ των κεφίρ και των τουρσιών, γι' αυτό και δεν είχαμε ποτέ κανένα αξιολόγο die-off μ' αυτά (αν θυμάστε η μικρή στην αρχή έβγαζε σπιθουράκια γύρω από το στόμα της).

Το γιαούρτι δεν έχει ευεργετικούς μύκητες αν δεν κάνω λάθος, μόνο βακτήρια.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Die Off:

παλαιότερα (προ gaps diet) που είχα πάρει προβιοτικά ιδίας ισχύος με τα Bio-Kult είχα ισχυρό die off για μια βδομάδα, αισθανόμουνα άρρωστος. Αυτή την φορά τπτ.

 

με κεφίρ (προ gaps diet χρόνια πριν) die off επίσης έντονο 4-5 μέρες, κάκιστος ύπνος και εφιάλτες το βράδυ, τελικά το σταμάτησα γιατί βδομάδες μετά μου προκαλούσε ακόμα φούσκωμα.

 

kombucha: το απόλυτο die off για μένα. 1/4 του ποτηριού με έριξε άρρωστο με πυρετό για 2 μέρες. Μετά χρήση με τα κουταλάκια και πάλι όμως κακός ύπνος, νευρικότητα και εφιάλτες. Το μόνο που μου επηρρεαζε τόσο έντονα το νευρικό σύστημα, πιθανότατα δεν άντεχα την αποτοξίνωση από τόσα πολλά βαρέα μέταλλα. Το σταμάτησα μετά 1 βδομάδα. Ξαναδοκίμασα μετά μήνες το ίδιο άσχημο αποτέλεσμα. Παραμένει ο στόχος μου για το μέλλον. ϊσως πρέπει να αφαιρέσω τα σφραγίσματα πρώτα.

 

Προβιοτικά:

Τα καλύτερα συμπληρώματα έχουν 3-5 δις μικροοργανισμούς ανα δόση, και εφόσον είναι "φρέσκα" καλής ποιότητας και καλά συντηρημένα. Να τα βάζετε ψυγείο μόλις τα παραλάβετε.

 

Ενα ποτήρι κεφίρ έχει παραπάνω από 1 τρις μικροοργανισμούς. Γενικά θεωρώ ότι τα τρόφιμα ζύμωσης είναι ισχυρότερα γιατί είναι και οι ποσότητες μεγαλύτερες και η "φρεσκάδα" εξασφαλισμένη. Δυστυχώς έχουν δυσκολία παρασκευής και δεν έχουμε μεγάλη ποικιλία για να εξασφαλίζουμε πολλές οικογένειες μικροοργανισμών.

 

Διαφορετικά γιαούρτια για οικογένειες μικροοργανισμών άλλων από το κλασσικό ελληνικο/βουλγάρικο γιαούρτι. Φιλανδικά και Γεωργιανά.

Kermaviili

http://www.ebay.com/itm/Kermaviili-Yogurt-Starter-Organic-4-Tbs-/230780833067?pt=UK_Health_Beauty_Natural_AlternativeTherapies&hash=item35bb9c0d2b

 

Fil Mjolk

http://www.ebay.com/itm/LIve-Fil-Mjolk-Filmjolk-Yogurt-Starter-Organic-4-Tbs-/230787928679?pt=UK_Health_Beauty_Natural_AlternativeTherapies&hash=item35bc085267

 

Piima

http://www.ebay.com/itm/Live-Piima-Yogurt-Culture-Starter-Organic-4-Tablespoons-/230791814811?pt=UK_Health_Beauty_Natural_AlternativeTherapies&hash=item35bc439e9b

Ολα μαζί

http://www.ebay.com/itm/Five-Yogurt-Cultures-KERMAVIILI-VIILI-MATSONI-FIL-MJOLK-PIIMA-/230793051965?pt=UK_Health_Beauty_Natural_AlternativeTherapies&hash=item35bc567f3d

 

Τα συνιστώ, ζυμώνονται σε θερμοκρασίας περιβάλλοντος, ούτε φουρνοι, ούτε τυλίγματα. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα μαζί γιατί πρέπει να έχεις διαρκή παραγωγή για να διατηρείς ζωντανή μαγιά.

 

Ϊσως είναι μία καλή ιδέα να φτιάζουμε μία κοινότητα ζωντανών υλικών ώστα να ανταλλάσουμε μεταξύ μας.

Link to comment
Share on other sites

Να ενημερώσω ότι παρέλαβα 3 κιλά αλεύρι καρύδας απο τον Μερκόλα χωρίς τελωνείο και περιμένω και 1 κουβαδάκι λάδι καρύδας. Ελπίζω και εκεί να μην έχω προβλημα τελωνείου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ενα ποτήρι κεφίρ έχει παραπάνω από 1 τρις μικροοργανισμούς. Γενικά θεωρώ ότι τα τρόφιμα ζύμωσης είναι ισχυρότερα γιατί είναι και οι ποσότητες μεγαλύτερες και η "φρεσκάδα" εξασφαλισμένη. Δυστυχώς έχουν δυσκολία παρασκευής και δεν έχουμε μεγάλη ποικιλία για να εξασφαλίζουμε πολλές οικογένειες μικροοργανισμών.

 

Αυτό είναι quote από την τελευταία συνέντευξη της Campbell στο Mercola:

 

As you know, most probiotic pills – itʼs unusual for them to have 10 billion colony-forming units. We have some of the highest ones in our products. Two of them are over 100 billion. But when we actually did measurements, we took the fermented vegetables that were actually produced by starter cultures of these probiotics. When we actually took the analysis on it, they had 10 trillion colony-forming units of bacteria. Literally, one serving was equal to an entire full bottle of a high potency probiotic. Youʼre just far better off to have the food solution. Basically, create your little farm in your kitchen than to try to swallow them by taking a commercial supplement.

 

Αν τα λαχανικά έχουνε μέχρι και 10 trillion per half a cup τότε φαντάζομαι ότι το κεφίρ ίσως έχει ακόμη παραπάνω!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι quote από την τελευταία συνέντευξη της Campbell στο Mercola:

 

 

Rosie δώσε κανένα λινκ.

 

Τα νούμερα μου φαίνονται τεράστια. Εφόσον είναι τέτοιες οι τάξεις μεγέθους ίσως πρέπει να μελετήσω λίγο τις οικογένειες μικροοργανισμών που βρίσκονται σε κάθε τρόφιμο και να γίνει ένας σχεδιασμός για την ζύμωση συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων που δημιουργούν μεγαλύτερη ποικιλία προβιοτικών.

 

Πάντως τα Φιλανδικά γιαούρτια, από αυτά που διάβασα, έχουν τελείως διαφορετικά προβιοτικά απο τα Ελληνικά και είναι χρήσιμα να υπάρχουν και αυτά. Από την στιγμή που κάνεις γιαούρτι φτιάξε το μισό σε μία φιλανδική ποικιλία.

 

Επίσης μία άλλη συμβουλή που έχω διαβάσει είναι η διασταύρωση του κεφίρ που διατηρείς με κεφίρ από άλλους ώστε να αυξάνονται οι ποικιλίες των προβιοτικών στο προιόν της διασταύρωσης. Κεφίρ με κεφίρ δεν είναι ίδια.

 

Kvass ψαριών έχει κάνει καμία σας;

Link to comment
Share on other sites

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/05/12/dr-campbell-mcbride-on-gaps.aspx

 

Αυτό που λες για το κεφίρ, εγώ απ' αυτά που διάβασα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι αποικίες περιλαμβάνουνε όλα τα γνωστά βακτήρια και μύκητες που είναι χαρακτηριστικά για το κάθε είδος κεφίρ (γάλακτος και νερού δηλαδή) αλλά όταν εμείς τα καλλιεργούμε στην κουζίνα μας κάποια strains αναπτύσσονται περισσότερο από κάποια άλλα τα οποία μπορεί και να μην αναπτυχθούνε και καθόλου αν δεν βρούνε τις κατάλληλες συνθήκες.

 

Ίσως κάνω και λάθος φυσικά, αλλά αυτό κατάλαβα, ότι οι αποικίες χρειάζονται περιποίηση και προσοχή.

 

Για παράδειγμα στο water kefir άλλα strains αναπτύσσονται στις ψηλές θερμοκρασίες και άλλα στις χαμηλές.

Ή στο κεφίρ γάλακτος καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε το ίδιο είδος γάλακτος κάθε φορά. Εγώ πρόσεξα ότι όταν έβαλα την αποικία μου στο ωμό γάλα κατσίκας αυτή θέριεψε μέσα σε λίγες μέρες, αυτό δεν το είδα ποτέ με το παστεριωμένο γάλα που χρησιμοποιώ εδώ στη Αθήνα.

 

(Miriki εσύ έχεις την αποικία τώρα από το γάλα της κατσίκας γι' αυτό πρόσεξε, άρχισε σιγά σιγά μην μας πάθεις κανένα δραματικό die-off! :lol:)

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Kvass ψαριών έχει κάνει καμία σας;

 

Δοκίμασα, μου έφερε η Μολδαβή κοπέλα που με βοηθάει με το σπίτι, το έφτιαξε μόνη της από ωμές σαρδέλλες.

Αλλά η μυρωδιά ήτανε τόσο έντονη που δεν μπορούσα να το φάω, το πέταξα...

Και σκέψου ότι μ' αρέσουνε και τα βρωμερά γαλλικά τυριά! :rolleyes:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το λινκ θα το ακούσω σύντομα.

 

Σχετικά με το κεφίρ, ότι γραφεις ισχύει, κάθε αποικία έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις σε θερμοκρασίες και σε θρεπτικά συστατικά. Και ανάλογα τις συνθήκες ανάλογη και η ανάπτυξή τους.

 

Το κεφίρ είναι το πλέον πλούσιο ζωντανό τρόφιμο με πάνω απο 20 διαφορετικές οικογένειες μικροοργανισμών, όταν τα γιαούρτια έχουν 2-5.

 

Πιθανότατα όμως στην διάρκεια των χρόνων και μηνών καποιες αποικιες να χάθηκαν ή να μην υπήρχαν και ποτέ στην δική σου παρτίδα. Γιαυτό τον λόγο όταν διασταυρώνεις το κεφίρ σου με άλλα κερδίζεις την διαφορετικότητα που ανέπτυξε η ξένη παρτίδα λόγω της καλλιέργειας σε άλλες συνθήκες και πιθανώς η νέα διασταύρωση να είναι πιο πλούσια με νεα strains.

 

Το πανάκριβο Blue Ice Fermented Cod Liver Oil είναι κάποια μορφή kvass, γιαυτό και η μυρωδιά του είναι τόσο ασχημη.

Στον Αρκτικό κύκλο θάβουνε ψαρια και τα ξεθάβουνε (μετά απο μήνες) για να τα φάνε (σαπια), το έιχε δείξει σε ενα επεισόδιο του Lonely Planet. Οι ντόπιοι τα τρώγανε για λιχουδιά και ο Ian (Παρουσιαστής) έκανε εμετο.

 

Δεν νομίζω να υπάρχει σχέση μεταξύ βρωμερού τυριού και βρωμερού ψαριού . :) Τελείως άλλη κατηγορία δύναμης απαιτείται για τους (σαπιο-)ψαροφάγους. :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

 

(Miriki εσύ έχεις την αποικία τώρα από το γάλα της κατσίκας γι' αυτό πρόσεξε, άρχισε σιγά σιγά μην μας πάθεις κανένα δραματικό die-off! :lol:)

 

Ευχαριστώ για την προειδοποίηση. Αν σκεφτείς ότι έκανα ήπιο μεν αλλά die off όταν έβαλα τη δεύτερη κάψουλα biokult θα γελάσουμε πολύ μου φαίνεται.....

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Το πανάκριβο Blue Ice Fermented Cod Liver Oil είναι κάποια μορφή kvass, γιαυτό και η μυρωδιά του είναι τόσο ασχημη.

Στον Αρκτικό κύκλο θάβουνε ψαρια και τα ξεθάβουνε (μετά απο μήνες) για να τα φάνε (σαπια), το έιχε δείξει σε ενα επεισόδιο του Lonely Planet. Οι ντόπιοι τα τρώγανε για λιχουδιά και ο Ian (Παρουσιαστής) έκανε εμετο.

 

Το FCLO το παίρνω καθημερινά και δεν με πειράζει. Καμία σχέση η μυρωδιά του μ' αυτή του σάπιου ψαριού!

 

Κι εγώ θυμάμαι μια φορά που έβλεπα Jamie Oliver does Sweden εντυπωσιάστηκα που ένας fish gourmet άνοιξε σε υπαίθριο χώρο μια (πανάκριβη) κονσέρβα σάπιου ψαριού και όλοι ήτανε στα πρόθυρα να κάνουνε εμετό και αυτός μονολογούσε πόσο νόστιμο είναι! :lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε ολους ...Βρε παιδια να ρωτησω κατι?Ειχα καπου διαβασει που ειχατε αναφερει οτι οταν υπαρχει προβλημα με μυκητες (οπως καλη ωρα εγω με τις συνεχεις μυκητιασεις της εγκυμοσυνης)καλο ειναι να μην παρουμε προβιοτικα γιατι το προβλημα θα γινει εντονοτερο...Εγω δηλαδη να μην παρω παλι προβιοτικα τωρα μην κανω κανα περιεργο die-off και τρεχω που ειμαι και κοντα στη γεννα?Την διατροφη προσπαθω να την ακολουθω οσο γινεται εχω μειωσει πααααρα πολυ το αμυλο δεν τρωω σχεδον καθολου καθως και τη ζαχαρη και τρωω πολυ κρεας και σαλατες...Και πολυ λιπος :-P

Ομως παρατηρησα οτι εχω τρομαχτικα νευρα(ειναι και οι ορμονες ξερω αλλα δεν ημουν ετσι στον γιο μου)περα απο τα φυσιολογικα αυτες τις μερες δεν με αναγνωριζω ξερετε εαν υπαρχει περιπτωση να σχετιζεται με την διατροφη μου?Μιλαμε ειμαι να παρω τα βουνα αποτην τσαντιλα!!!

Επισης πηγα και εκανα ραστ τεστ εχθες στον μικρο να δω τι γινεται με τις αλλεργιες κ ετσι και ανεχτει το αυγουλακι και το ψαρι τουλαχιστον σωθηκα κι εγω κι αυτος...

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ελίνα δυστυχώς είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

Αν έχεις μύκητες στη γέννα το παιδάκι σου θα γεννηθεί με συμπτώματα GAPS (οι μύκητες κατά την Campbell επηρεάζουνε και το έμβρυο στην εγκυμοσύνη και το μωρό κατά το θηλασμό).

Να τους εξαλείψεις τώρα δεν γίνεται, είναι πολύ δύσκολο να τους καταπολεμήσεις, χρειάζεται χρόνος και επιμονή.

 

Αυτό όμως που θα έκανα στη θέση σου είναι αυτό που προτείνει η Campbell, να βάζεις προβιοτικά στον κόλπο και στο στήθος σου ώστε να αποικήσεις τις περιοχές αυτές με καλά βακτήρια.

 

Φτιάξε σπιτικό κεφίρ γάλακτος και μούλιαζε μέσα σ' αυτό βιολογικά ταμπόν και προσπάθησε να βάζεις ένα ταμπόν τουλάχιστον κάθε βράδυ πριν πας για ύπνο, αν μπορείς και την ημέρα.

 

Η Campbell επίσης προτείνει να δωθεί στο μωρό χυμός από ξινολάχανο (1-2 σταγονίτσες) αμέσως μετά τη γέννα για να επανέλθει η (ανύπαρκτη) εντερική του χλωρίδα η οποία κτίζεται τις πρώτες 21 μέρες μετά τη γέννα.

Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες αλλά οι σταγόνες αυτές πρέπει να δίνονται συστηματικά, το θεωρεί παρα πολύ σημαντικό ακόμη και για την αποφυγή του αυτισμού εάν το μωρό γεννήθηκε από μια μαμά με σοβαρό εντερικό πρόβλημα.

 

Αχ μακάρι να τα γνώριζα όλα αυτά όταν εγώ ήμουνα έγκυος με την κόρη μου... :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Eλίνα επίσης η συμπεριφορά σου σχετιζεται με την διατροφή πέρα από τις ορμόνες. Κι εγώ όταν είχα πρωτοξεκινήσει την διατροφ'η έτσι ήμουν αλλά σταδιακά βρίσκεις τον εαυτό σου. Τώρα βέβαια εσένα σου έπεσαν κ όλα μαζί :rolleyes: Καλό κουράγιο!! :-D

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Τα προβιοτικά που πα'ιρνουμε εμείς έχουν 25+billions ανά κάψουλα γι αυτό και σας είπα πως 2 φορές που μου έπεσε περοσσ'οτερη δόση στην μικρή κοκκίνισε στην πάνα. Είναι πιό ισχυρά. Τώρα η μικρή παίρνει το 1/3 της κάψουλας όσο λέει και η Campbell στο βιβλίο συν χυμό από ξυνολάχανο.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Το FCLO το παίρνω καθημερινά και δεν με πειράζει. Καμία σχέση η μυρωδιά του μ' αυτή του σάπιου ψαριού!

 

Κι εγώ θυμάμαι μια φορά που έβλεπα Jamie Oliver does Sweden εντυπωσιάστηκα που ένας fish gourmet άνοιξε σε υπαίθριο χώρο μια (πανάκριβη) κονσέρβα σάπιου ψαριού και όλοι ήτανε στα πρόθυρα να κάνουνε εμετό και αυτός μονολογούσε πόσο νόστιμο είναι! :lol:

 

Οντως η μυρωδιά δεν είανι τόσο άσχημη το άσχημο για μενα είναι το παχύρευστο λάδι..:? Anyway παστά ψαράκια μου φαίνεται κάνει η Γιώτα. Θέλω κι εγώ να κάνω μιας και μου αρέσουν πολύ αλλά Rosie γιατί λες οτί ήταν τοσο άσχημο της Μολδαβής μήπως τα ψάρια δεν ήταν φρέσκα? Είναι συνηθισμένος μεζές.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Οντως η μυρωδιά δεν είανι τόσο άσχημη το άσχημο για μενα είναι το παχύρευστο λάδι..:? Anyway παστά ψαράκια μου φαίνεται κάνει η Γιώτα. Θέλω κι εγώ να κάνω μιας και μου αρέσουν πολύ αλλά Rosie γιατί λες οτί ήταν τοσο άσχημο της Μολδαβής μήπως τα ψάρια δεν ήταν φρέσκα? Είναι συνηθισμένος μεζές.

 

Δεν νομίζω ότι το kwass είναι το ίδιο με τα παστά ψάρια. Εγώ τα κάνω απλώς με αλάτι και γίνονται όπως τις παστές σαρδέλες που αγοράζουμε. Νομίζω ότι το kwass έχει άλλη επεξεργασία. Αυτό με τον Oliver το είχα δει και εγώ. Πρέπει πραγματικά να είναι σάπια αυτά τα ψάρια.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα άλλο πράγμα το παστό που γίνεται με αλάτι (όπως τα παραδοσιακά αλλαντικά) και άλλο το fermented όπως τα τουρσιά, με whey, ξύδι κτλ.

Το πρώτο είναι στεγνό ενώ το δεύτερο μέσα σε κάποιο υγρό (συνήθως brine) και όσο το αφήνεις τόσο πιο έντονο γίνεται, μαλακώνει και γίνεται κρεμώδες σχεδόν!

 

Ξέχασα να σας πω ότι στο Carrefour τελευταία πήρα καταπληκτικό προσιούτο, ιταλικό - παραδοσιακό μόνο με αλάτι.

Ξεχνάω όμως τη μάρκα, αλλά σίγουρα ήτανε πιο ακριβό από τα κοινά προσιούτο.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...