Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Υπάρχει κάποιο εμβόλιο που θες όπωσδηποτε' date=' πχ τέτανος ή λες να τα κάνεις όλα με την σειρά τους? Δεν πιστέυω μόνο να σκέφτεσαι να κάνεις στην μεγάλη σου αυτό για τον HPV? Πληροφορήθηκα φοβερά και τρομερά γι αυτό το εμβόλιο!!![/quote']

Της μικρής θα τα κάνω όλα. Έχει κάνει από όλα 2 δόσεις, εκτός από το MMR που δεν έχει κάνει καθόλου. Σκέφτομαι όμως να πάμε πολύ αργά. Δηλαδή δεν με νοιάζει να τα τελειώσει και του χρόνου, αφού δεν πρόκειται να πάει παιδικό.

Για τη μεγάλη εννόεις για τον καρκίνο του τραχήλου (νομίζω);

Το σκέφτομαι αλλά δεν το έχω ψάξει ακόμη πολύ. Έτσι και αλλιώς είναι νωρίς ακόμη. Μέχρι τα 16 της θα δούμε.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Της μικρής θα τα κάνω όλα. Έχει κάνει από όλα 2 δόσεις, εκτός από το MMR που δεν έχει κάνει καθόλου. Σκέφτομαι όμως να πάμε πολύ αργά. Δηλαδή δεν με νοιάζει να τα τελειώσει και του χρόνου, αφού δεν πρόκειται να πάει παιδικό.

Για τη μεγάλη εννόεις για τον καρκίνο του τραχήλου (νομίζω);

Το σκέφτομαι αλλά δεν το έχω ψάξει ακόμη πολύ. Έτσι και αλλιώς είναι νωρίς ακόμη. Μέχρι τα 16 της θα δούμε.

Eγώ έχω διαβάσει όχι και τόσο καλά πράγματα για το συγκεκριμένο. Ψάξτο πολύ όπως και για τα υπόλοιπα. Η Campbell σε παιδάκια με προβλήματα εντερου προτείνει ασφαλή εμβολιασμό κάθε 4-6 μήνες περίπου αν θυμάμαι καλά με προυπόθεση το παιδάκι να είναι εντελώς καλά. Πάντως αυτό το 1 ή 2 εμβόλια το μήνα είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΟ. Ειδικά για μένα που είχα κ τραυματική εμπειρία...:cry:

Yugup3.png

Πάντως αυτό το 1 ή 2 εμβόλια το μήνα είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΟ. Ειδικά για μένα που είχα κ τραυματική εμπειρία...:cry:

τι ενοείς κατερινούλα τραυματική εμπειρία;

έπαθε κάποια σοβαρή επιπλοκή το παιδι;

Eγώ έχω διαβάσει όχι και τόσο καλά πράγματα για το συγκεκριμένο. Ψάξτο πολύ όπως και για τα υπόλοιπα. Η Campbell σε παιδάκια με προβλήματα εντερου προτείνει ασφαλή εμβολιασμό κάθε 4-6 μήνες περίπου αν θυμάμαι καλά με προυπόθεση το παιδάκι να είναι εντελώς καλά. Πάντως αυτό το 1 ή 2 εμβόλια το μήνα είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΟ. Ειδικά για μένα που είχα κ τραυματική εμπειρία...:cry:

Για αυτό και εγώ το καθυστερώ τώρα. Θέλω να περάσει λίγο ο καιρός και σε ένα μήνα, αν δεν ξαναπαρουσιάσει κανένα σύμπτωμα (παλνδρόμηση, διάρροιες, συγκαμάτα κ.τ.λ.) θα της κάνω ένα και ανάλογα με τις αντιδράσεις θα πράξω ανάλογα. Πάντως και εγώ για τόσο αραιά το σκέφτομαι, αν και δεν το ήξερα ότι η Καμπελ προτείνει 4-6 μήνες απόσταση.

Για τη μεγάλη, φυσικά και θα το ψάξω πολύ πριν το κάνει και θα πράξω ανάλογα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

τι ενοείς κατερινούλα τραυματική εμπειρία;

έπαθε κάποια σοβαρή επιπλοκή το παιδι;

To έχω ξαναγράψει και σε παλαιότερα ποστ... έτσι ξαφνικά το παιδί μου έγινε αλλεργικό σε ότι έτρωγε...3-4 μέρες μετά το εμβόλιο :-( Μας το είπε κ η αλλεργιολόγος από το νοσοκομείο οτί από αυτό το έπαθε δεν βγάζω δηλαδή μόνη μου συμπεράσματα...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Μας το είπε κ η αλλεργιολόγος από το νοσοκομείο οτί από αυτό το έπαθε δεν βγάζω δηλαδή μόνη μου συμπεράσματα...

η αλλεργιολογός σας είπε ότι το παιδί έγεινε αλλεργικό επειδή εμβολιάστικε; δηλαδή ότι αν δεν εμβολιαζόταν δεν θα ήταν αλλεργικό γενικά;:confused:

ή απλά ότι το παιδί ήταν αλλεργικό σε κάποιο συστατικό του συγγεκριμένου εμβολίου;

To έχω ξαναγράψει και σε παλαιότερα ποστ... έτσι ξαφνικά το παιδί μου έγινε αλλεργικό σε ότι έτρωγε...3-4 μέρες μετά το εμβόλιο :-( Μας το είπε κ η αλλεργιολόγος από το νοσοκομείο οτί από αυτό το έπαθε δεν βγάζω δηλαδή μόνη μου συμπεράσματα...

Και εγώ αυτό φοβάμαι. Μην ξανακυλήσει. Έτσι την πατήσαμε και εμείς. 15 μέρες περίπου μετά από εμβόλιο αλλεργία στα πάντα. Αφού ενώ ήταν 1,5 χρονών (πέρσι τέτοια επόχή) η παιδογαστρεντερολόγος μας είπε να ξεκινήσουμε τις τροφές από την αρχή σαν να είναι βρέφος ( και εγώ το έχω ξαναγράψει). Μόνο που εγώ όταν τη ρώτησα αν οφείλεται στο εμβόλιο, μου δήλωσε άγνοια.

Πάντως τώρα τρέμω. Στο μόνο που ελπίζω είναι ότι μετά τη διατροφή (έστω και τόσο λίγο) θα είναι τώρα πιο ανθεκτική. Επίσης σκέφτομαι ότι περίοδο πριν και μετά το εμβόλιο να την ξαναβάλω σε gaps. Έτσι για προστασία.

0A53p3.png

oC8dp2.png

η αλλεργιολογός σας είπε ότι το παιδί έγεινε αλλεργικό επειδή εμβολιάστικε; δηλαδή ότι αν δεν εμβολιαζόταν δεν θα ήταν αλλεργικό γενικά;:confused:

ή απλά ότι το παιδί ήταν αλλεργικό σε κάποιο συστατικό του συγγεκριμένου εμβολίου;

Όπως τα λέει και η Γιωτα, δυστυχως.. Το παιδι μου έτρωγε ΤΑ ΠΑΝΤΑ μόνο είχε μια ευαισθησία στο φρέσκο γάλα αλλα έτρωγε βούτυρα γιαούρτια τυρια. Μετα το εμβόλιο απέκτησε αλλεργια σε οτι έτρωγε πχ μοσχάρι, κοτόπουλο, της είχα δώσει κατι γιαουρτακια σογιας βιολογικα έπαθε αλλεργια και στη σόγια, έπινε κάθε μέρα πορτοκάλαδα τώρα δεν μπορει να ακουμπήσει εσπεριδοειδή, έτρωγε αυγουλακι και σε αυτο παρουσίασε ελαφρια αλλεργια ( ευτυχως αυτη την ξεπέρασε αμέσως ).... Καταλήξαμε τελικα να τρώμε μόνο έτοιμες κρέμες υποαλλεργικες για ενα διάστημα γιατι δεν ήθελε να τρώει τίποτε απο τα καινουργια που μπορούσε να φάει...

Yugup3.png

Μετα το εμβόλιο απέκτησε αλλεργια σε οτι έτρωγε πχ μοσχάρι, κοτόπουλο,.

αλλεργεία τι ενοείς γέμιζε σπυράκια ή κοκκίνιζε λίγο το ποππάκι της στην πάνα (που μπορεί να είναι και τυχαίο σύγγαμα, ή απλά αντίδραση του δέρματος στην διαφορετική τροφή και υποχωρεί μόνο του μετά από κανα δυο βδομάδες)

έπινε κάθε μέρα πορτοκάλαδα τώρα δεν μπορει να ακουμπήσει εσπεριδοειδή,

δηλαδή μόλις πιει πορτακαλάδα τι παθαίνει;

Καταλήξαμε τελικα να τρώμε μόνο έτοιμες κρέμες υποαλλεργικες για ενα διάστημα γιατι δεν ήθελε να τρώει τίποτε απο τα καινουργια που μπορούσε να φάει...

δεν ήθελε... μάλιστα....

αυτό είναι αλλεργεία;

εμένα ο γιος μου για περίπου δύο μήνες, γύρω στα 1,5 έτη έτρωγε ΜΟΝΟ γιαούρτι και τοστ και όταν λέω μόνο, ενοώ μόνο, τίποτε άλλο (ούτε γάλα), φυσικά δεν ήταν αλλεργεία... απλά δεν ήθελε και υποχώρησε σταδιακά μόνο του

κορίτσια μη βλέπετε παντού συμπτώματα αλλεργείες και αντιδράσεις.... κακό στον εαυτό σας κάνετε (και στα παιδιά σας φυσικά)

αυτό που έχετε (να βλέπετε συπτώματα ασθενειών πχ αλλεργείες, εκεί που υπάρχουν τυχαία γεγονότα) λέγετε αρρωστοφοβία

υγ: δε λέω να γεμίσει το παιδί παντού σπυριά και να λέμε δεν είναι τίποτα, μην παρεξηγηθώ έτσι;

Εσύ αν κάνεις διάρροια για 20 μέρες σε ό,τι τρως, συγκαιγεσαι μέχρι αίματος σε κάθε κένωση (περίπου τις 10 την ημέρα), κλαις συνέχεια και δεν κοιμάσαι ούτε μέρα ούτε βράδυ και μόνο όταν κόψεις τα γαλακτοκομικά σου περνάει και όταν συνέρθεις και μετά από ένα μεγάλο διάστημα το ξαναπάθεις πάλι με τα γαλακτοκομικά, το λες τυχαίο ή γαστρεντερίτιδα; Γιατί εμένα η παιδογαστρεντερολόγος μου είπε ότι το παιδί μου το πειράζει η λακτόζη (δυσανεξία για την ακρίβεια ανέφερε) και να απέχω και εγώ (λόγω θηλασμού) και αυτό για μεγάλο διάστημα μέχρι να δούμε πώς θα πάει με όλες τις άλλες τροφές και τελευταία τα γαλακτοκομικά. Ένα παιδί που δεν είχε τέτοιο πρόβλημα για μεγάλο διάστημα πριν τα εμβόλια καθώς είχε ήδη βάλει τις τροφές αυτές στο διαιτολόγιο του. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Τώρα αν εσύ θες να μας κατατάξεις στις κατά φαντασίαν ασθενείς, σου εύχομαι να μην σου τύχει τέτοια περίπτωση παιδιού γιατί δεν αντέχεται εύκολα.

Και στην τελική αυτά τα έχουμε πει και ξαναπεί χίλιες φορές εδώ μέσα και επαναλαμβανόμαστε. Αν θες, διάβασε προηγούμενα ποστ μας και θα απαντήσεις σε όλες σου τις απορίες.

Το θέμα είναι ότι τώρα με την gaps είναι η μόνη διατροφή που η μικρή συνήλθε και τρώει από όλα. Ας ελπίσουμε το επόμενο εμβόλιο να μην μας πισωγυρίσει πάλι γιατί δεν θα το αντέξω.

Αυτά και σταματώ εδώ αυτή την χιλιοειπωμένη κουβέντα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Γεια σας, είχα καιρό να μπω στο φορουμ εξαιτίας φόρτου εργασίας.

Είμαι 7 βδομαδα Intro, 3ο στάδιο και όπως φαίνεται θα μείνω εδώ για αρκετό καιρό. Πρόβλημα είναι τα γαλακτοκομικά δηλ. σε αυτή την φάση το γιαούρτι.

Μου δημιουργεί πρήξιμο και δυσπεψία, όχι τραγικά πράγματα αλλά αν έχεις πλέον συνηθίσει η πέψη να είναι αψεγάδιαστη και η κοιλιά σου πιο επίπεδη απο ταψί τότε σε ενοχλεί. Παλαιότερα ούτε θα το πρόσεχα να μην σας πω ότι θα το θεωρούσα φυσιολογικό.

Τρόφιμα κρέατα όλων των ειδών, βραστά και φούρνου, αυγά πολλά, βούτυρο με το κουτάλι (τρελλή απόλαυση), ghee, βουτ. καρύδας, βραστα λαχανικά, αβοκάντο και φυσικά σούπες και κόκκαλα.

Προβιοτικά: Θα γράψω μερικά πράγματα πιο αναλυτικά μήπως και βοηθηθεί καποιος από την εμπειρία μου.

Πρέπει να τρώτε μεγάλες ποσότητες, πέρα απο τα συμπληρώματα αυτή την στιγμή είμαι περίπου στο μισό ποτήρι με κάθε ενα απο τα 3 γεύματα. Ξεκίνησα με 1κτσ whey απο γιαούρτι και ενω δεν είχα συμπτώματα dieoff μόλις αυξήθηκαν οι ποσότητες ήρθε και το die off.

Επίσης όλα τα whey δεν είναι ίδια. Πήρα μαγιά για φιλανδέζικο γιαούρτι Viili και μόλις έβαλα whey από αυτό με χτύπησε δυνατά το dieoff. Όπως λεει και η Campell κάθε οργανισμός έχει δικό του προφίλ εντερικών μικροοργανισμών και διαφορετικές αναγκες/ελλείψεις. Αρα και διαφορετικές αντιδρασεις. Και πρέπει η γκάμα των προβιοτικών να είναι μεγάλη και διαφορετική.

Με το ελληνικό γιαούρτι μπορώ πλέον να πιω ποτήρια απο to whey του, χωρίς συμπτώματα, αλλά όχι απο το Viili (διαφορετικοι μικροοργανισμοί) και ούτε απο ξινολάχανο. Ειδικά με το ξινολάχανο έχω πρόβλημα είμαι στο 1κτσ αυστηρά αλλά αρχίσω να το ανέχομαι και αυτό καλύτερα.

Στα καλά νέα είναι ότι επέστρεψα στο εφηβικό μου βάρος, τρώγωντας σαν λύκος, η επιδερμίδα μου λάμπει, η αμυγδαλιές μου που μονίμως ήταν κόκκινες έχουν ξεκοκκινήσει και συρρικνωθεί. Πολλή ενέργεια και ανεβασμένη διαθεση και ψυχολογία. Εκτός των ημερών που έχω die off.

Αυτό που δεν περιγράφεται με λόγια είναι ότι αισθάνομαι πολύ συντονισμένος με τον εαυτό μου. Δηλ. έχω ξεκάθαρη αίσθηση πότε και πόσο πρέπει να φάω. Πότε να κοιμηθώ. Τϊ να φάω, αν θέλω αυγό ή σούπα ή βούτυρο.

Για την συζήτηση για τα εμβόλια: Αναλάβετε ευθύνη μόνες σας και για τα παιδιά σας, διαβάστε και αποφασίστε. Μην ακολουθείτε τυφλά τους γιατρούς. Είναι δύσκολο να ξεπεράσετε τον μαδύα αυθεντίας που περιβάλλει το ιατρικό κατεστημένο αλλά να θυμάστε ότι οι αποψεις ακόμα και στους γιατρούς διαφέρουν σε πολλά ζητήματα, η επιστήμη αλλάζει πολλές φορές ανάποδα σε αυτά που θεωρούσε σωστά.

Οι γιατροί ακολουθούν πρωτόκολα, τα οποία δεν είναι σίγουρα κατάλληλα για όλους.

Ειδικά για το HPV, ανήκει στην κατηγορία των εμβολίων της "αρπαχτής" των φαρμοκοεταιρειών παρεα με το εμβόλιο τις γρίπης των πτηνών. Μην υποβάλετε τα παιδιά σας στο ρισκό του εμβολίου, γιατί καποιο παιδίατρο το έβαλε στο πρωτόκολο εμβολιασμού.

Μαριαλ στις ίδιες ακριβως ερωτήσεις σου έχω απαντησει και στο παρελθόν δεν μπορω να αναλωθω πάλι στα ίδια και τα ίδια. Αφου εχουμε κανει ενα σωρο αλλεργιολογικες εξετάσεις δημοσίου νοσοκομείου δεν σου κανει σαν γνωμάτευση;;;;;; Μην λες σε παρακαλώ πάλι τα ίδια οτι βλέπουμε παντού συμπτωματα κλπ τα έχω με υπογραφή γιατρου νοσοκομείου.

Τα συμπτωματα της διαρροιες για 1 μήνα , βλεννες , σπυρια σε όλο το σώμα, συγκαματα, διαταρχες ύπνου και ψυχολογίας. Αυτα δεν τα είδα μόνο εγω το ξαναγραφω για να μην παρεξηγηθώ. Όλα αυτα τα συμπτωματα και της ψυχολογίας τα διέκρινε και η αλλεργιολογος. Συν οτι μου ειπε πως ευθύνεται το εμβόλιο.

Ύστερα γιατρο θέμα οτι το παιδι μου δεν έτρωγε πρώτον εξαιτίας του διαταραγμενου εντερου και δεύτερον επειδη 15 μηνες τρέφοταν με αλλα πραγματα και ξαφνικα έπρεπε να αλλάξει όλο το διαιτολόγιο του.

Yugup3.png

δηλαδή ώς παρενέργεια γράφει στο εμβόλιο ξαφνική αλλεργεία σε όλα που πριν δεν υπήρχε;

Δεν κατάλαβα ακριβώς την ερωτηση... αν το γράφει στις παρενέργειες των εμβολιών?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Mα δεν ειπα εγώ κάτι τέτοιο.. Είπα την γνωμάτευση της αλλεργιολόγου.

δηλαδή η αλλεργιολόγος σου είπε ότι ο εμνολιασμός πυροδότησε την αλλεργεία σε όλα;;;;

δηλαδή η αλλεργιολόγος σου είπε ότι ο εμνολιασμός πυροδότησε την αλλεργεία σε όλα;;;;

Mα πως αλλιώς ξαφνικά το παιδί να έγινε αλλεργικό σε 10 τροφές? Δεν άλλαξε τίποτε άλλο 2 αλλεργιολόγοι μου το είπαν και ενας παιδίατρος οτί μπορεί να συμβεί αυτό. (κατόπιν εορτής βέβαια ). Αν διαβάσεις την Καμπελ δίνει εξήγηση για αυτό ( και δεν ειναι κατά του εμβολιασμού αλλά προτείνει ασφαλή εμβολιασμό) απλά δεν μπορώ να το γράψω εδώ γιατί είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο. Παλαιότερα έχει ξανασυζητηθεί νομίζω.

Yugup3.png

Είμαι 7 βδομαδα Intro, 3ο στάδιο και όπως φαίνεται θα μείνω εδώ για αρκετό καιρό. Πρόβλημα είναι τα γαλακτοκομικά δηλ. σε αυτή την φάση το γιαούρτι.

Επίσης όλα τα whey δεν είναι ίδια. Πήρα μαγιά για φιλανδέζικο γιαούρτι Viili και μόλις έβαλα whey από αυτό με χτύπησε δυνατά το dieoff.

Αν βλέπεις ότι ακόμα δεν ανεχεσαι κάτι, πέρνα στάδιο και το εισάγεις αργότερα. Κάποιοι εισάγουν μη ανεκτες τροφές ακόμα και στην full.

Την μαγιά από πού την προμηθεύτηκες? Μπορείς να μας στείλεις λινκ?

Μπράβο σου για όλη την προσπάθεια!! Πραγματικά σε θαυμάζω που το ψάχνεις τόσο πολύ! Και είσαι το τρανταχτό παραδειγμα ότι με τον καιρό μαθαίνουμε το σώμα μας καλά και πλέον ερμηνεύουμε σωστά τις όποιες αντιδράσεις του.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Επίσης όλα τα whey δεν είναι ίδια. Πήρα μαγιά για φιλανδέζικο γιαούρτι Viili και μόλις έβαλα whey από αυτό με χτύπησε δυνατά το dieoff. Όπως λεει και η Campell κάθε οργανισμός έχει δικό του προφίλ εντερικών μικροοργανισμών και διαφορετικές αναγκες/ελλείψεις. Αρα και διαφορετικές αντιδρασεις. Και πρέπει η γκάμα των προβιοτικών να είναι μεγάλη και διαφορετική.

Αυτό αντιλήφθηκα κι εγώ από την προσωπική μου εμπειρία μέχρι τώρα.

Κάθε φορά που βάζω ένα καινούργιο προϊον ζύμωσης στη διατροφή μου περνάω και die-off!

Μόνο με τα προβιοτικά BioKult δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο, οπότε αναρωτιέμαι κατά πόσο τελικά τα σκευάσματα είναι αποτελεσματικά...

Το πρωί παίρνω μερικές κάψουλες προβιοτικών, λίγο πριν το μεσημέρι πίνω ένα ποτήρι κεφίρ γάλακτος, μαζί με το μεσημεριανό περίπου ένα ποτήρι ξινολάχανο, το απόγευμα κεφίρ νερού, και πολλές φορές το βράδυ πάλι τουρσί με το δείπνο μου.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Γι' αυτό και τρέμω για το τι die-off θα έχω όταν βάλω και το κομπούχα στη διατροφή μου!

Θεωρείται το πιο δυνατό, κάνει aggresive attack στην candida και ταυτόχρονα αποδεσμεύει και βαρέα μέταλλα από τον οργανισμό μας.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Eγώ μου φαίνεται περνάω σταδιακό αλλά συνεχόμενο die off- αποτοξίνωση. Aπό έκεί που το δέρμα μου ήταν καθαρό να ένα σπυράκι, να λίγο πεσμένο ανοσοποιητικό κλπ. Αλλά κατά τα άλλα νιώθω πιό ζωντανή από ποτέ! Κάνω πολύ περισσότερα από πριν αλλά πρόλα αυτά έχω πολύ περισσότερη ενέργεια :)

Τέτοιο δυνατό die off με μυκητιάσεις κλπ δεν θυμάμαι να έχω περάσει ποτέ αλλά δεν τρώω και τις ποσότητες προβιοτικών που τρως εσύ Rosie :-P

Yugup3.png

Να πω ένα σημάδι αποτοξινωσης στις γυναίκες που διάβαζα τώρα τελευται μιας και έρχεται καλοκαίρι;;:P Η κυτταριτιδα!! Απο τότε που ξεκίνησα gaps και ιδιαίτερα τους χυμούς έχει εξαφανιστεί σχεδόν τελείως! Η κυτταριτιδα είναι σημάδι ότι ο οργανισμός χρειάζεται αποτοξινωση και φυσικά όπως όλοι ξέρουμε δεν σχετίζεται με τα κιλά της γυναίκας καθώς κοπέλες πετσί και κόκκαλο έχουν πολλή. Το γιατρικο είναι οι χυμοί αποτξινωσης απο καροτα και πράσινα και ιδιαίτερα οι ζωμοι απο κοκκαλα που περιέχουν κολλαγονο.

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...