Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Εγλω από προβιοτικά μόνο κρυφά της τα δίνω...:P Χτες της λέω φάε ένα δεντράκι (κουνουπίδι) με το που το βάζει στο στόμα το έφτυσε αμέσως και έβαλε τα κλάματα :lol::lol: Μεσα στα φαγητά της τα βάζω....

Έτσι κάνει η κόρη μου με το ζωμό, ούτε να τον μυρίσει!

Το χειμώνα τον έβαζα στις σούπες, αλλά τώρα δεν μου κάνει κέφι για σούπα.

Εμένα πάλι μ' αρέσει πολύ ο ζωμός, αλλά μόνο σε μένα στο σπίτι... :(

Δεν πειράζει για το τουρσί, τώρα που θα πάρεις και το water kefir θα της βάζεις λίγο στο χυμό της.

Κορίτσια μ' όλο το θάρρος αλλά πολύ βιάζεστε για ψωμάκια! Η γλουτένη θα πρέπει να είναι από τα τελευταία GAPS-illegal που θα δοκιμάσουμε.

To ότι δεν έχει κάποιος συμπτώματα δεν σημαίνει ότι είναι και 100% υγιής.

Εγώ είμαι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, δεν έχω εδώ και μήνες κανένα εντερικό πρόβλημα, ποτέ ημικρανίες (που είχα καθημερινά), το δέρμα μου είναι πεντακάθαρο και το μαλλί μου λαμπερό, εγώ που πάντα είχα πρόβλημα με τα δόντια μου δεν έχω πια ούτε την ελάχιστη ευαισθησία κοκ, αλλά εξακολουθώ να περνάω die-off κάθε 2-3 μήνες, ειδικά όταν αφαιρέσω ένα αμάγαλμα ή βάλω κάποιο νέο προϊόν ζύμωσης στη διατροφή μου, που σημαίνει ακόμη έχω παθογόνα και τοξίνες στο έντερο :(

Επίσης ο γιος μου δεν είχε ποτέ σύμπτωμα GAPS, με προσεγμένη διατροφή και προβιοτικά, και μόλις ήπιε μεγάλη δόση water kefir για πρώτη φορά είχαμε συμπτώματα die-off, και στη συμπεριφορά και φυσικά συμπτώματα.

Αυτό το αναφέρει και η Campbell στην τελευταία της συνέντευξη, ότι επειδή κάποιος δεν έχει συμπτώματα GAPS δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλά και γι' αυτό προτείνει να αρχίζουμε και πάλι πολύ πολύ σιγά με τα τουρσιά κτλ.

Μακάρι να άκουγα τη συνέντευξη πριν του δώσω για πρώτη φορά το κεφίρ αυτό, δεν πειράζει ομαλοποιήθηκε τώρα και πίνει τουλάχιστον ένα ποτήρι τη μέρα που σημαίνει το πρόβλημα του δεν ήτανε και μεγάλο.

Στην κόρη μου πάντως δεν τολμώ να δώσω ψωμί και γλουτένη γενικότερα, ούτε και ζάχαρη, δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει στο έντερό της παρόλο που δεν φαίνεται να έχει πια πρόβλημα, better safe than sorry!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλέ σίγουρα δεν εννοούσα τώρα κοντά. Απλά είπα πως είμαστε κοντά την ίαση ;) Δεν προκειται να της δώσω τώρα. Πιστεύω να αντέξω να τηρήσω το διάστημα 6 μηνων χωρίς συμπτώματα αν τρώει από όλες τις τροφές!!

Ζάχαρη δεν δίνου ούτε κατά διάνοια :shock::shock::shock:

Εγώ δυστυχώς την ξαναπάτησα πριν μερικές μέρες σε συγγενικό σπίτι που σχεδόν παρεξηγήθηκαν γιατί δεν έφαγα τίποτα. Έτσι μετά από πίεση δέχτηκα να φάω λίγη σπιτική κομπόστα :-( Αχ την επόμενη μέρα ΟΙ ΠΟΝΟΙ! Ευτυχως για λίγο κράτησαν όχι σαν την προηγούμενη φορά! Η μαμά μου τρόμαξε κ μου λέει στο εξής θα τρως λιγη ζάχαρη την ημέρα για να συνηθίσεις :lol::lol::lol::lol:

Yugup3.png

Γιώτα μήπως να στους στείλει η Κατερίνα μαζί με τη σοκολάτα για να μην πληρώνεις επιπλέον ταχυδρομικά;

Με κανονικό ταχυδρομείο λίγο δύσκολο να αντέξουν, αλλά με κούριερ θα είναι ΟΚ.

Διαφημίσεις

Γεια σας και από μενα! Έχω χαθεί λόγω προετοιμασιών για την βάφτιση...

Η κόρη μου κορίτσια ξεκίνησε το ghee εδώ και 3 μέρες. Μιλάμε για 1/3 κγ όλη μέρα. Τα κακα της είναι καλά αλλά παρατήρησα πολυ περισσότερη γκρίνια. Μάλιστα την πρώτη μέρα η διαφορά ήταν αισθητή! Πολύ κλάμα με το παραμικρό και όλη αυτή η αρνητική στάση για τα πάντα. Δεν θέλω όμως να το βγάλω. Τι λέτε κι εσείς?

Όσο για το λίπος μου κάνει εντύπωση που πλέον δείχνει ότι δεν το θέλει. Παλιά έκανε φασαρία γιατί δεν της έφτανε η πέτσα από ένα ολοκληρο κοτόπουλο. Ήθελε κι άλλο. Πλέον δεν θέλει την πέτσα και γενικά το λίπος. Είναι καλό σημάδι αυτό? Εγώ έτσι το βλέπω..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εγώ από την άλλη δεν πάω καθόλου καλά γιατί έχω χαλάσει την δίαιτα. Έπαθα μόλυνση από σταφυλόκοκο στο στήθος και μου έδωσε αντιβίωση. Δεν θέλω καθόλου να την πάρω παρόλο που είναι κρέμα και όχι δια στόματος, γιατί σίγουρα θα περάσει έστω και λίγο στο μωρό. :-(

Κατερίνα κι εγώ θέλω να ξεκινήσω την ίντρο μαζί με το μωρό. Και να μην το σκέφτεσαι καθόλου! Με την μέγαλη μου μόνο με την ίντρο είδα βέλτίωση. Αλλιώς πας στα τυφλά όσο και να πεις.. Όο για τον χυμό θα σου λεγα να μην το βάλεις από το στάδιο 1. Κάνε τα στάδια όπως πρέπει και απλά επιδίωξε ο χυμός να είναι από τα πρώτα που θα δοκιμάσεις. Είναι κρίμα να μπερδευτείς βάζοντας τον χυμό από την αρχή. Εσύ κράτα τον χυμό, αλλά κάνε μία πιο αυστηρή δίατα κατά τα άλλα όπως σου είπε και η Ρόζυ.

Η σύμβουλος θηλασμού-παιδίατρος που μου έκανε την διάγνωση του στήθους μου είπε ότι πρέπει να μειώσω τους θηλασμούς και να να αυξήσω τις τροφές. Κάτι τέτοιο θα με βόλευε για την ίντρο, γιατί ακόμα διστάζω (θηλάζει πάρα πολύ συχνά). Από την άλλη είναι σωστό να της αρνούμαι θηλασμό εφόσον ζητάει? Δεν θα πρεπε να ακολουθώ το παιδί και όχι το παιδί εμένα? Είμαι πολύ μπερδεμένη για το τι πρέπει να κάνω. :confused:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τι είναι ο σταφυλόκοκκος; :(

Αχ βρε κορίτσι μου σου είπα ότι δεν έπρεπε να χαλάσεις την GAPS, βλέπεις εγώ τόσο καιρό τώρα την κάνω και ακόμη έχω μύκητες...

Δεν έχει σημασία εάν είναι αλοιφή η αντιβίωση, πάλι θα περάσει στο αίμα σαν να την είχες πάρει από το στόμα. Και όχι μόνο αυτό, επειδή θηλάζει το μωρό δεν υπάρχει περίπτωση να την πάρει και αυτό από το δέρμα σου;

Η σύμβουλος θηλασμού δεν γνωρίζει φαντάζομαι τι είναι η GAPS και ότι τα παιδάκια GAPS προτιμάνε το γάλα της μαμάς τους από τις στερεές γιατί είναι και πιο ευκολοχώνευτο.

Άκου την μπεμπούλα και όχι αυτή!

Όσο για το λίπος μου κάνει εντύπωση που πλέον δείχνει ότι δεν το θέλει. Παλιά έκανε φασαρία γιατί δεν της έφτανε η πέτσα από ένα ολοκληρο κοτόπουλο. Ήθελε κι άλλο. Πλέον δεν θέλει την πέτσα και γενικά το λίπος. Είναι καλό σημάδι αυτό? Εγώ έτσι το βλέπω..

Η Campbell δεν λέει ότι πρέπει να ακούμε το σώμα μας;

Προφανώς παλαιότερα έτρωγε πολύ λίπος γιατί το είχε ανάγκη, τώρα που θεραπεύεται δεν μπορεί να συνεχίσει να τρώει την πέτσα από ένα ολόκληρο κοτόπουλο! :P

Εξάλλου και τώρα που ζέστανε ο καιρός δεν έχουμε ανάγκη από τόσο λίπος.

Κορίτσια που να δείτε τη Σήλια πως άλλαξε με την GAPS! Aπό ένα (σχεδόν) κοκαλιάρικο και χλωμούτσικο κοριτσάκι έγινε στρουμπουλούτσικο (σε φυσιολογικά επίπεδα, είναι για φάγωμα!) και ροδαλό, όλο ζωντάνια!

Είχα να την δω 2-3 μήνες και μου έκανε εντύπωση η αλλαγή.

Μπράβο νεραϊδομαμά που τα κατάφερες, είναι πολύ τυχερά τα κοριτσάκια σου!

Fairy s mom κι εμένα όταν πριν μερικούς μηνες δοκίμασε πρώτη φορα ghee ετσι εκανε κι είχε πολυ εκνευρισμό. Φοβήθηκα και το έκοψα. Τώρα όσες φορες έχω επιχειρήσει να της φτιάξω κατι με βούτυρο το μυρίζει και δεν τρώει ουτε μπουκιά!!! Αλλα αφου ανέχεται το τυρι και το γιαουρτι πιστευω θα ανέχεται κ το ghee. Ίσως δοκιμάσω να φτιάξω κουλουρακια...

Κι εμένα με το λίπος αν διαβάσες παλαιότερο ποστ μου τώρα τελευταία δεν το θελει καθολου! Αλλα της το δινω μέσα στο φαγητο πχ κιμας, μπριζολα ή λουκάνικο αν δει όμως σκέτο λίπος ουτε να το πιάσει δεν θελει :lol:

Μπράβο για την μικρη! Κι εγω έχω δει μεγάλη βελτίωση ουτε φοβίες έχει πια ουτε ειναι αδύνατη ουτε αυτα τα σπαστικα ξεσπασματα!!! Όλα παρελθόν και όλοι το αναγνωρίζουν αλλα δεν μπορούν να καταλάβουν οτι συνδέεται με την διατροφη εκτός αποτον άντρα μου.

Όταν λες οτι χαλάσες την δίαιτα σε τί βαθμο εννοεις;; Τρως απο όλα;; η μικρη πίνει ζωμους;;

Ναι πρέπει να το παρω απόφαση για την intro. Ειναι που πάω κ δουλεια κ δεν ειμαι μαζι της ολη μέρα....

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Εγώ προς το παρόν φτιάχνω τουρσιά από την αρχή και ζωμούς. Ο μικρός έχει επανέλθει σε full κι εγώ προσπαθώ να απαρνηθώ τις σειρήνες που με περιβάλλουν (σκάνε γλυκά από παντού).

Τρώει μία κουταλίτσα του γλυκού γιαούρτι κάθε μέρα και πλέον είναι εντελώς ΟΚ. Και είναι και του εμπορίου (ένα βιολογικό πρόβειο από το ΑΒ φανταστικό). Οπότε αυτό το σ/κ θα φτιάξω ό,τι περισσότερο μπορώ για να προλάβω την εβδομάδα και ξεκινάω κι εγώ επισήμως.... από Δευτέρα....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αχ Ρόζυ μου κι εμένα το ένστικτό μου αυτό μου λέει. Ότι πρέπει να ακολουθησω την μικρή.

Ο Σταφυλόκοκκος είναι μικρόβιο που αντιμετωπίζεται με αντιβιωτικά. Θα το παλέψω όσο μπορώ να τα αποφύγω!

Έγραψα και στο γιαχού και πήρα αυτες τις απαντήσεις. Τις αντιγράφω, γιατί μπορεί να βοηθήσουν και άλλους στο μέλλον.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

My family and I have been using a 28% solution of Sodium Chlorite, activated by

citric acid (vinegar or lemon juice can also be used). Used carefully, you can

pretty much wipe out any nasties inside and outside your body. Many of my

family and friends have had dramatic results with everyday infections and

parasites--and it works on the antibiotic resistant strains as well. You can

google MMS, usually called Miracle Mineral Supplement, and find lots and lots of

testimonies about how it has worked on many conditions and many useful

applications around the house and kitchen. I went to the Dominican Republic in

2010 and took a course with the fella who discovered the helpful properties of

what was basically being used as a "water purifier". The whole class drank it

all day long for two weeks.

Still available at Amazon(and other places too, even though the people I

purchased from have been raided by FDA and their entire business confiscated)

http://www.amazon.com/Sodium-Chlorite-Solution-Water-Purification/dp/B005XRNJ30

The suggested protocol would be to activate 20 drops of Sodium Chlorite (put in

20 drops of Sodium chlorite and "activate" with 20 drops of citric acid)in a 2

oz glass spray bottle (dark is best)--fill with water and spray on the infected

site--let dry before covering. Do this as often as possible. This solution will

last for several weeks--store away from light and heat.

In addition you can take hourly doses by mouth. Start by activating one (1) drop

in an 8 oz glass and filling with water. If you have no signs of die off

(nausea, diarrhea) then increase to two(2)drops the next hour and to three (3)

the next hour. Maintain this regime and you will see progress.

For the onset of infections (flu, colds, food poisoning) my son and grandson

take several larger doses--taking it easy (as in resting) until the bugs are

knocked out.

The beauty of Sodium Chlorite is that it doesn't stay around in the body for

more than an hour or so and it doesn't touch any of the good bacteria or cells

in the body. And it has been demonstrated to work on infections that antibiotics

won't work on.

I have had great results spraying it on so called pre-cancerous places on my

nose and face--even partially removing a benign growth (I got bored with the

daily applications before it was totally gone).

In my experience/observations activated Sodium Chlorite is a great adjunct to

the healthy detoxing and rebuilding that GAPS is all about.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

I would

definitely suggest taking the citrus seed extract (we use it for so many

things). Take it internally and use it topically as well. I would also suggest

Oregon Grape and colloidal silver to take internally as well. Alternate between

them to try to cover the bacterial spectrum (take something every 3-4 hrs during

the day). After cleaning the affected area with the extract and letting it dry,

I would apply diluted tea tree and then in a few hours do the same thing and use

colloidal siver. That is what I would do. My husband had a sever case of staph

and strep almost all over his body. I've learned a lot more since then and what

I've suggested to you is what I would do, but would still keep the antibiotics

on the back burner.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κατερινούλα είπα να ξεκινήσω με γκι γιατί το θεωρεί το πιο ακίνδυνο από τα γαλακτοκομικά. Θυμάσαι που τα συζητάγαμε και παλιά για την σειρά..

Ελπίζω μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να μου ξεκινήσει γιαούρτι! Για μένα αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία αν το κατακτήσουμε!

Διάβασα για το βούτυρο που έγραφες. Οι κόρες μας πάντως συχνά παρουσιάζουν ομοιότητες, το έχω παρατηρήσει.

Όταν λεω την έχω χαλάσει εννοώ ότι τρώω και ψωμί μαύρο και ρύζι και πατάτα. Επίσης ήπια γάλα και ήταν...τι να σας πω...δεν μπορώ να το περιγραψω καν. Το ζήταγα σαν τρελή. Και γενικά τα γαλακτοκομικά. Αλλά από τυριά με καλύπτει μια χαρά το τσένταρ. Ζάχαρη πολύ σπάνια. Με καλύπτουν μια χαρά τα γλυκά της γκαπς. Δεν μου λείπουν τα υπόλοιπα. Αλλά είναι φοβερό πώς άρχισαν τα προβλήματα με το που σταμάτησα και μάλιστα είχαν και έξαρση (μύκητες, έκζεμα και τώρα σταφυλόκος, για να μην πω για ημικρανίες, και εκνευρισμό). Ήδη ξεκινάω να κόβω πράγματα και μέχρι τέλος της βδομάδας θα ξεκινήσω πάλι την γκαπς κανονικά. Σήμερα πχ έφαγα το κοτόπουλο χωρίς πατάτες. (Ρόζυ εσύ τα λες πάντα καλά. Εγώ δεν σε άκουσα...)

Σχετικά με τους ζωμούς τέλος να πω ότι η κόρη μου πλέον πίνει μόνο έναν κάθε πρωί και αυτόν με το ζόρι. Εσάς πίνουν περισσότερους? Προσπαθώ απλά να χρησιμοποιώ πολύ λιπος στα αυγά της και στο φαγητό της.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Κατερινούλα είπα να ξεκινήσω με γκι γιατί το θεωρεί το πιο ακίνδυνο από τα γαλακτοκομικά. Θυμάσαι που τα συζητάγαμε και παλιά για την σειρά..

Ελπίζω μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να μου ξεκινήσει γιαούρτι! Για μένα αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία αν το κατακτήσουμε!

Διάβασα για το βούτυρο που έγραφες. Οι κόρες μας πάντως συχνά παρουσιάζουν ομοιότητες' date=' το έχω παρατηρήσει.

Όταν λεω την έχω χαλάσει εννοώ ότι τρώω και ψωμί μαύρο και ρύζι και πατάτα. Επίσης ήπια γάλα και ήταν...τι να σας πω...δεν μπορώ να το περιγραψω καν. Το ζήταγα σαν τρελή. Και γενικά τα γαλακτοκομικά. Αλλά από τυριά με καλύπτει μια χαρά το τσένταρ. Ζάχαρη πολύ σπάνια. Με καλύπτουν μια χαρά τα γλυκά της γκαπς. Δεν μου λείπουν τα υπόλοιπα. Αλλά είναι φοβερό πώς άρχισαν τα προβλήματα με το που σταμάτησα και μάλιστα είχαν και έξαρση (μύκητες, έκζεμα και τώρα σταφυλόκος, για να μην πω για ημικρανίες, και εκνευρισμό). Ήδη ξεκινάω να κόβω πράγματα και μέχρι τέλος της βδομάδας θα ξεκινήσω πάλι την γκαπς κανονικά. Σήμερα πχ έφαγα το κοτόπουλο χωρίς πατάτες. (Ρόζυ εσύ τα λες πάντα καλά. Εγώ δεν σε άκουσα...)

Σχετικά με τους ζωμούς τέλος να πω ότι η κόρη μου πλέον πίνει μόνο έναν κάθε πρωί και αυτόν με το ζόρι. Εσάς πίνουν περισσότερους? Προσπαθώ απλά να χρησιμοποιώ πολύ λιπος στα αυγά της και στο φαγητό της.[/quote']

Ναι κι εγώ ήθελα να κρατήσω την σειρά αλλά η μικρή δεν το ήθελε με τίποτα! Επίσης μου έκανε die off μια φορά στο γιαούρτι κι εγώ νόμιζα οτί την πείραξε. Οπότε είπα μήπως δοκίμαζα ανάποδα κι αν έβλεπα αντίδραση δεν θα ήταν ακόμη έτοιμη αλλά τελικά είδα πως πλέον δεν έχει προβλημα. ( η αλήθεια είναι πως πήρα θάρρος μετά την kitkat :-P που δεν την πείραξε και λέω λες????) και έτσι τρώμε γιαούρτι (πιο πού whey δηλαδή ) και μπολικη παρμεζάνα την οποία ζητάει σαν τρελή:shock::shock: Εχει καταντήσει επιβράβευση!!

Καλή αρχή λοιπόν!! :D Τί να κάνουμε λυγίζουμε ειδικά κάτι δύσκολες μέρες. Μπορεί να κάνω καμμιά παρασπονδία αλλά δεν το βάζω κάτω παίρνω πάλι δύναμη και συνεχίζω. Δεν είναι εύκολο χωρίς ρύζι και ψωμί, το έχω ξαναπεί και παλαιότερα οτί είανι οι αδυναμίες μου :rolleyes:

Δυστυχώς και η δικιά μου δεν θέλει τώρα τους ζωμούς μάλλον η ζέστη??? Η΄βαρέθηκε.. Χτες είχα φτιάξει ψαροσουπα που τρελαίνεται κ δεν την ακούμπησε. Σήμερα θα της δοκιμάσω ζωμό κατσίκι να δούμε....

Yugup3.png

Πολύ χαίρομαι που πάτε καλύτερα.

Αν θυμάστε όταν συζητούσαμε τη σειρά των γαλακτοκομικών σας είχα πει ότι είχα ξεκινήσει με γιαούρτι χωρίς πρόβλημα. Οπότε μάλλον δεν είναι και κανόνας το τι μπορεί να δεχτεί ο καθένας.

Εγώ σκέφτομαι πάντως ότι θα είναι καλό να κάνουμε τη διατροφή κάθε χρόνο για μικρό διάστημα, έτσι σαν αποτοξίνωση.

Αυτό που φοβάμαι προς το παρόν είναι η αντίδραση της μικρής στα εμβόλια. Σκέφτομαι να της τα ξαναξεκινήσω από τον άλλο μήνα και τρέμω. Για να δούμε.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Αφου λέτε όλο για κοτόπουλο σκεφτομαι να της ξαναδοκιμασω... Έχω απο τον Νοέμβρη να της δωσω.. Λέτε;;;;;;;

Απο που παιρνουμε το καλύτερο κοτόπουλο;;;; Θελω οτι πιο αγνο γινεται... Εχετε κατι υποψιν σας;

Yugup3.png

Δυστυχώς και η δικιά μου δεν θέλει τώρα τους ζωμούς μάλλον η ζέστη??? Η΄βαρέθηκε.. Χτες είχα φτιάξει ψαροσουπα που τρελαίνεται κ δεν την ακούμπησε. Σήμερα θα της δοκιμάσω ζωμό κατσίκι να δούμε....

Μαλλον τους σιχάθηκαν. Γιατί εμένα ούτως ή αλλως δεν τον έπινε ζεστό. Όλα τα θέλει κρύα. Το κατσίκι στο πίνει σκέτο? :shock: Εμένα μόνο με μιξ.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εγώ σκέφτομαι πάντως ότι θα είναι καλό να κάνουμε τη διατροφή κάθε χρόνο για μικρό διάστημα, έτσι σαν αποτοξίνωση.

Αυτό που φοβάμαι προς το παρόν είναι η αντίδραση της μικρής στα εμβόλια. Σκέφτομαι να της τα ξαναξεκινήσω από τον άλλο μήνα και τρέμω. Για να δούμε.

Εγώ πάλι έχω καταλήξει ότι καλό είναι να την υιοθετήσουμε σαν βασική διατροφή και αν γίνει κάποια παρασπονδία, οκ, δεν τρελαινόμαστε κιόλας. Προσπαθώ να ψήσω τον άντρα μου...σήμερα πάντως δέχτηκε να μην φάει ούτε αυτός πατάτες και να συνοδεύσει μονο με μία χωριάτικη.

Υπάρχει κάποιο εμβόλιο που θες όπωσδηποτε, πχ τέτανος ή λες να τα κάνεις όλα με την σειρά τους? Δεν πιστέυω μόνο να σκέφτεσαι να κάνεις στην μεγάλη σου αυτό για τον HPV? Πληροφορήθηκα φοβερά και τρομερά γι αυτό το εμβόλιο!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ο δικός μου είχε κόψει τους ζωμούς αλλά τώρα επανήλθε με τρέλλα. Κοτόζουμο on the rocks.... Άβυσσος η παλέτα του νηπίου.....

Θα το έχει αναγκη ο οργανισμός του. Κάτι ξέρουν τα μπομπιράκια μας περισσότερο :wink:

Αφου λέτε όλο για κοτόπουλο σκεφτομαι να της ξαναδοκιμασω... Έχω απο τον Νοέμβρη να της δωσω.. Λέτε;;;;;;;

Απο που παιρνουμε το καλύτερο κοτόπουλο;;;; Θελω οτι πιο αγνο γινεται... Εχετε κατι υποψιν σας;

Ναι δοκίμασε το ξανά!

Ως καλύτερη επιλογή θα σου έλεγα από κάποιον σε χωριό που ξέρεις πώς τα ταιζει και αν τα φαρμακώνει.

2η καλύτερη σε ένα βιολογικό κρεοπωλείο να παραγγείλεις κόκορα κατά προτίμηση που έχει και περισσότερο λίπος και να ζητήσεις να είναι ζώο όσο γίνεται πιο αλανιάρικο. Αν δεν έχουν στην παρούσα φάση να σε σημειώσουν για παραγγελία. Όταν παίρνω κόκορα από το βιολογικό κρεοπωλείο είναι πάντα σκούρο το κρέας. Όταν παίρνω κότα, το ρίχνω στα ζάρια τι θα πετύχω και τελευταία μάλιστα μπορώ να πω ότι βρίσκω πιο ασπρουλιάρικα και από μένα :rolleyes:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κάποτε το έπινε με ευχαρίστηση ναι σκέτο με κανένα λαχανικο κομματάκια. Τώρα έχω καιρο να της δωσω μπάς και το ξεχάσει. Αλλα μου ζήτησε μπιφτεκακι ( πρώτη φορα που μου ζητάει φαγητο απο μονη της εκτός απο τυρι :shock:) και της έφτιαξα οπότε ο ζωμος παει για αύριο.

Οπότε λες κόκορα αλανιαρικο καλύτερα;; Έχω αυτόν τον φίλο μας που έχει ζωα και θα τον ρωτησω... Πινεται κ πολυ πιο ευχάριστα το κοτοζουμο...

Ας κανω την δοκιμη πριν το ταξίδι μπάς και....:rolleyes: Μακάρι...:!:

Yugup3.png

Όταν παίρνω κότα' date=' το ρίχνω στα ζάρια τι θα πετύχω και τελευταία μάλιστα μπορώ να πω ότι βρίσκω πιο ασπρουλιάρικα και από μένα :rolleyes:[/quote']

Μετά από πολλή δοκιμή σε διάφορα κοτόπουλα (δεν μ' αρέσει το κοτόπουλο και γι' αυτό είμαι πολύ picky μ' αυτό, να μην μυρίζει, να έχει σκούρο κρέας κτλ) κατέληξα στα κοτόπουλα από τη Σπάρτη, "Πουλ πουλ" ονομάζονται! :lol:

http://www.organiclife.gr/el/online-guide/item/eggs/poul-poul.html

Τα φέρνουνε δύο κοπέλες στη λαϊκή μας, έχουνε σκούρο χρώμα πράγμα που σημαίνει ότι κατά κύριο λόγο βόσκουνε και δεν τρώνε πολλούς σπόρους, και είναι πάρα πολύ νόστιμα, ειδικά στο φούρνο με μπόλικο βούτυρο.

Φέρνουνε και συσκευασίες μόνο με μπούτια, συνήθως αυτά παίρνω γιατί κανείς μας δεν συμπαθεί ιδιαίτερα το στήθος και καταλήγουμε να το δίνουμε στα αδέσποτα γατιά (ούτε κι ο γάτος μας το θέλει! :rolleyes:).

Εγώ πάλι έχω καταλήξει ότι καλό είναι να την υιοθετήσουμε σαν βασική διατροφή και αν γίνει κάποια παρασπονδία' date=' οκ, δεν τρελαινόμαστε κιόλας. Προσπαθώ να ψήσω τον άντρα μου...σήμερα πάντως δέχτηκε να μην φάει ούτε αυτός πατάτες και να συνοδεύσει μονο με μία χωριάτικη.

[/quote']

H μαμά μου τελευταία βάζει μπόλικες αγκινάρες στο κοτόπουλο στο φούρνο, για μένα και τη μικρή κυρίως, και τελικά τις τρώνε όλοι με όρεξη, ακόμη και ο μπαμπάς μου που είναι πολύ της πατάτας!

Τελικά όλα μια συνήθεια είναι, πλέον δεν μου κάνει καμία αίσθηση ούτε το ψωμί, ούτε η πατάτα, τα μακαρόνια κτλ στο σημείο που σκέφτομαι ότι δεν αξίζει να κάνω την παρασπονδία αφού δεν θα την απολαύσω και τόσο.

Αλλά ναι, αν φάω και κάτι illegal για μένα δεν χάθηκε ο κόσμος και δεν θα σταματήσω τη διατροφή, πχ σήμερα το πρωί έφτιαξε ο άντρας μου pancakes με χυλό βρώμης (και σως 100% σοκολάτας με μέλι, μιαμ) και έφαγα μια, δεν με πείραξε καθόλου, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μια φορά το μήνα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...