Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Ρε παιδιά

 

γιατί έχω προβλημα με το τελωνείο για το coconut oil του Μερκολα;

Μου είπε η υπεύθυνη ότι ότι τρώγεται πρέπει να πάει στο χημείο. :shock:

Με ρωτησε και πόσο στοιχίζει. Τελικά με τα πολλά μου είπε ότι επειδή είναι ένα κομμάτι θα μου στο στείλει έτσι αλλά κανονικά οτιδήποτε τρόφιμο πρέπει να σταλεί χημείο. Αν το έστελνε στο χημείο δεν θα' παιρνα τίποτα.

Τρελάθηκα.....

Έκανα κάτι λάθος;;; Για πείτε μου εσείς που έχετε παραγγείλει από Μερκολα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Απ' ό,τι άκουσα μέχρι τώρα επικεντρώνεται στο θέμα των αλλεργιών και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Rosie να σε ρωτήσω εσύ που έχεις διαβάσει περισσότερο...

Μπορώ να κάνω μόνο στην μικρή intro χωρίς να κάνω σε μένα? Πραγματικά εγώ δεν έχω καθόλου το κουράγιο να κάνω αλλά σκέφτομαι τώρα στις διακοπές μήπως θα μπορούσα να της έκανα.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι άσχετο...

 

Ξέρετε καθόλου πόσους μήνες ωριμανσης καλό είναι να έχει το τσένταρ?? Εδώ στον Μπαλάσκα βρίσκω μόνο 6+ μήνες ωρίμανσης αλλά μου φαίνονται λίγοι συγκρίτικά με την παρμεζάνα που έχει 1.5+ χρόνο.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Στην Αγγλία το cheddar θα το βρεις ως Mild, Medium, Mature και Extra Mature ανάλογα με τον χρόνο ωρίμανσης.

Αλλά όσο πιο ώριμο είναι τόσο πιο έντονη γεύση έχει, τα παιδιά μου προτιμάνε το Medium.

Η Campbell όμως δεν διευκρινίζει παρόλο που είναι "αγγλίδα", οπότε φαντάζομαι όλα είναι ΟΚ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Rosie να σε ρωτήσω εσύ που έχεις διαβάσει περισσότερο...

Μπορώ να κάνω μόνο στην μικρή intro χωρίς να κάνω σε μένα? Πραγματικά εγώ δεν έχω καθόλου το κουράγιο να κάνω αλλά σκέφτομαι τώρα στις διακοπές μήπως θα μπορούσα να της έκανα.

 

 

Ναι, φτάνει να κάνεις κι εσύ μια πιο αυστηρή μορφή GAPS.

Γιατί εάν εσύ έχεις πχ μύκητες στο έντερο σου αυτό θα επηρεάσει και το γάλα σου.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ρε παιδιά

 

γιατί έχω προβλημα με το τελωνείο για το coconut oil του Μερκολα;

Μου είπε η υπεύθυνη ότι ότι τρώγεται πρέπει να πάει στο χημείο. :shock:

Με ρωτησε και πόσο στοιχίζει. Τελικά με τα πολλά μου είπε ότι επειδή είναι ένα κομμάτι θα μου στο στείλει έτσι αλλά κανονικά οτιδήποτε τρόφιμο πρέπει να σταλεί χημείο. Αν το έστελνε στο χημείο δεν θα' παιρνα τίποτα.

Τρελάθηκα.....

Έκανα κάτι λάθος;;; Για πείτε μου εσείς που έχετε παραγγείλει από Μερκολα.

 

Μάλλον στο τελωνείο της Θεσσαλονίκης δεν έχουνε και πολύ δουλειά γι' αυτό ελέγχουνε τα πιο πολλά πακέτα.

Στο Βενιζέλος δεν μου έτυχε καμία φορά να ελέγξουνε κάποιο πακέτο του Mercola, fingers crossed that is μια και ακόμη δεν έλαβα τις παραγγελίες μου!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν ήρθε το λάδι καρύδας, πήρα ειδοποίηση από το ταχυδρομείο, οπότε όλα καλά.

Οπότε επιβεβαιώνεται ότι στο Βενιζέλος δεν ελέγχουνε τα απλά πακέτα από την Αμερική, μόνο τα κούριερ και τα πολύ ογκώδη όπως μου είπανε, φαντάζομαι λόγω φόρτου εργασιών.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ακούσατε τη συνέντευξη της Campbell? Είναι πολύ ενδιαφέρουσα!

(εγώ την έβαλα στο mp3 player και την άκουσα την ώρα που έφτιαχνα κρακεράκια και κεφίρ στην κουζίνα :) ).

 

Αυτό που συγκράτησα χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της Campbell σχετικά με την ίαση: "Healing goes two steps forward one step back".

Aυτή είναι και η προσωπική μου εμπειρία μέχρι τώρα και πήρα θάρρος γιατί είναι εύκολο να απογοητευθείς όταν έχεις κάποιο stepback με τη μορφή die-off. Αλλά όπως λέει και η Campbell και πρόσεξα κι εγώ κάθε φορά που έχεις healing crisis το ξεπερνάς πολύ πιο γρήγορα και εύκολα από την προηγούμενη φορά γιατί ο οργανισμός σου είναι πιο δυνατός.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ακούσατε τη συνέντευξη της Campbell? Είναι πολύ ενδιαφέρουσα!

(εγώ την έβαλα στο mp3 player και την άκουσα την ώρα που έφτιαχνα κρακεράκια και κεφίρ στην κουζίνα :) ).

 

Αυτό που συγκράτησα χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της Campbell σχετικά με την ίαση: "Healing goes two steps forward one step back".

Aυτή είναι και η προσωπική μου εμπειρία μέχρι τώρα και πήρα θάρρος γιατί είναι εύκολο να απογοητευθείς όταν έχεις κάποιο stepback με τη μορφή die-off. Αλλά όπως λέει και η Campbell και πρόσεξα κι εγώ κάθε φορά που έχεις healing crisis το ξεπερνάς πολύ πιο γρήγορα και εύκολα από την προηγούμενη φορά γιατί ο οργανισμός σου είναι πιο δυνατός.

 

Δεν πρόλαβα να την ακούσω ολόκληρη.... Ασε σήμερα η δικια μου μόλις ήπιε τον χυμο της μου λέει " θα κανω κακακια τώρα " και κανει και τα μισά καλα τα αλλα μισά διαρροια με βλεννες :-(:sad: . Μου ηρθε συγκοπη πραγματικα δεν ξέρω τι στο καλο ειναι αυτο!! Το μόνο που σκεφτομαι ειναι φλεμματα γιατι έχει βήχα και μάλιστα απο το βήχα εκανε κ λιγο εμετο ( sorry για τα ωραια πρωινιατικα :oops: ). Δεν μπορω να σκεφτώ κατι που να την πειραξε. Το μόνο " καινούργιο " ειναι καρπούζι αλλα τρώει απο το Σάββατο κάθε μέρα. Δεν θα την είχε πειραξει νωρίτερα;;;; Δεν έχει και συγκαμα... Αχ δεν ξέρω στενοχωρηθηκα πολυ.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κατερινούλα, όταν φτιάχνεις γάλα αμυγδάλου στον αποχυμωτή την πούλπα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για αλεύρι ή είναι χάλια όπως από τη σογιαμπέλα;

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κατερινούλα, όταν φτιάχνεις γάλα αμυγδάλου στον αποχυμωτή την πούλπα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για αλεύρι ή είναι χάλια όπως από τη σογιαμπέλα;

 

Μια φορα που την χρησιμοποίησα δεν μου άρεσε. Έφτιαξαν ψωμάκι αλλα δεν ξέρω για κρακερς πως θα είναι. Το λύπηθηκα κ ειπα να το χρησιμοποιήσω αλλα....:rolleyes:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Σκεφτομαι πολυ σοβαρά να αρχίσω άμεσα την intro. Μια απόφαση είναι και ξέρω πως θα μας βοηθήσει πολυ. Σκεφτομαι ότι θέλω να ξεκινήσω αλλα δεν θέλω να κόψω τον πρωινό χυμο. Απο τότε που πινω αισθάνομαι πολυ καλύτερα και δεν έχω και λιγουρες για χουρμαδες κλπ που είχα πριν. Επίσης στο χυμο της μικρής πέρα του ότι ξυπνάει και αμέσως ζητάει χυμο, βάζω και όλα τα συμπληρώματα και δεν τα καταλαβαινει ενω πριν είχαμε καθημερινά κλάματα για να τα πάρει. Ο χυμος μπαίνει στο στάδιο 4 μπορω λέτε να ξεκινήσω αφού δεν έχουμε και σοβαρά θέματα αυτη τη στιγμή με intro αλλα να πίνουμε και χυμο;;;

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

κοριτσια θερμη παρακληση!μηπως καμια σας εχει κανενα περισσευουμενο κομματι απο το μανιταρακι του κεφιρ?θελω να αρχισω να φτιαχνω αμεσα και πηρα σε κανενα δυο μαγαζια με βιολογικα και δεν εχουν!ειμαι αθηνα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κατερίνα αν θες κάνε μια ερώτηση στα yahoo groups μια και οι κοπέλες εκεί έχουνε μεγάλη εμπειρία στο θέμα αυτό.

Αλλά πολύ αμφιβάλλω αν γίνεται, η όλη ιδέα των αρχικών σταδίων της Ίντρο είναι να εξαλείψεις οποιαδήποτε τρόφιμα βοηθάνε στην επιβίωση των παθογόνων βακτηρίων, και ο χυμός είναι όλο ζάχαρη, έστω και φυσική, οπότε θα μποϊκοτάρει οποιαδήποτε προσπάθεια.

 

Πώς είναι η μικρή σήμερα; Οι βλέννες μπορεί να είναι από το βήχα, η διάρροια όμως;

Πώς τα πάει με το γιαούρτι; Μοσχάρι και κοτόπουλο;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια θερμη παρακληση!μηπως καμια σας εχει κανενα περισσευουμενο κομματι απο το μανιταρακι του κεφιρ?θελω να αρχισω να φτιαχνω αμεσα και πηρα σε κανενα δυο μαγαζια με βιολογικα και δεν εχουν!ειμαι αθηνα.

 

Εννοείς σπόρους φαντάζομαι;

Μανιτάρι είναι το κομπούχα.

 

Δεν έχω άμεσα διαθέσιμους, δυστυχώς. Όποτε τους πολλαπλασιάσω τους χαρίζω.

Πες μου όμως σε ποια περιοχή μένεις μήπως έχει κάποια φίλη μου να σου δώσει.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα αν θες κάνε μια ερώτηση στα yahoo groups μια και οι κοπέλες εκεί έχουνε μεγάλη εμπειρία στο θέμα αυτό.

Αλλά πολύ αμφιβάλλω αν γίνεται, η όλη ιδέα των αρχικών σταδίων της Ίντρο είναι να εξαλείψεις οποιαδήποτε τρόφιμα βοηθάνε στην επιβίωση των παθογόνων βακτηρίων, και ο χυμός είναι όλο ζάχαρη, έστω και φυσική, οπότε θα μποϊκοτάρει οποιαδήποτε προσπάθεια.

 

Πώς είναι η μικρή σήμερα; Οι βλέννες μπορεί να είναι από το βήχα, η διάρροια όμως;

Πώς τα πάει με το γιαούρτι; Μοσχάρι και κοτόπουλο;

 

Nαι κι εγώ αυτό σκεφτόμουν :?. Με τις κενωσεις μία χαρά ούτε βλέννες ούτε τίποτα! Προφανώς ήταν από το συνάχι της γιατί είχε πολύ υλικό μέσα :?

 

Με το γιαούρτι κανένα σ'υμπτωμα μόνο λίγη ευερεθιστηκότητα παραπάνω αλλά πιστεύω πως είναι από τα πολλά πριβιοτικα. Τυράκι παρμεζάνα τρώει καθημερινά μεγάλα κομμάτια χωρίς συμπτωματα εδώ και 3 βδομάδες περίπου. Κοτόπουλο και μοσχάρι δεν της έχω ξαναδοκιμάσει..(φοβάμαι :oops:) Βούτυρο δεν το θέλει καθόλου οπότε δεν τρώμε. Ο χαρακτήρας έχει στρώσει πάρα πάρα πολύ αφού μου το λένε όλοι. Γενικά έχουμε πρόοδο πιστεύω!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα στη θέση σου θα δοκίμαζα να της δώσω να φάει όλα αυτά που αποφεύγεις λόγω φόβου αλλεργίας, πχ μοσχάρι, κοτόπουλο, τυριά κτλ.

Αν δεις αντίδραση τότε πάει να πει ότι ακόμη έχει πρόβλημα και η βελτίωση που βλέπεις οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποχή από τα απαγορευμένα, οπότε θα πρέπει να της κάνεις την Ίντρο.

Αν τα δεκτεί τότε όλα καλά.

 

Εγώ πάντως είμαι το αντίθετο από σένα, δοκιμάζω να της δώσω τα πάντα και τώρα τρώει τα πάντα χωρίς πρόβλημα, ακόμη και μερικά non-GAPS legal όπως ποπ-κορν και βρώμη, αλλά σπάνια.

Αν είχε αντίδραση σίγουρα θα της έκανα την Ίντρο, τώρα που είναι ΟΚ θα συνεχίσω με τη full GAPS αλλά δίνω ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα ζύμωσης, όλη μέρα την τρέχω ξοπίσω να της δώσω προβιοτικά, τουρσί, κεφίρ γάλακτος και φρούτων! :lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα στη θέση σου θα δοκίμαζα να της δώσω να φάει όλα αυτά που αποφεύγεις λόγω φόβου αλλεργίας, πχ μοσχάρι, κοτόπουλο, τυριά κτλ.

Αν δεις αντίδραση τότε πάει να πει ότι ακόμη έχει πρόβλημα και η βελτίωση που βλέπεις οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποχή από τα απαγορευμένα, οπότε θα πρέπει να της κάνεις την Ίντρο.

Αν τα δεκτεί τότε όλα καλά.

 

Εγώ πάντως είμαι το αντίθετο από σένα, δοκιμάζω να της δώσω τα πάντα και τώρα τρώει τα πάντα χωρίς πρόβλημα, ακόμη και μερικά non-GAPS legal όπως ποπ-κορν και βρώμη, αλλά σπάνια.

Αν είχε αντίδραση σίγουρα θα της έκανα την Ίντρο, τώρα που είναι ΟΚ θα συνεχίσω με τη full GAPS αλλά δίνω ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα ζύμωσης, όλη μέρα την τρέχω ξοπίσω να της δώσω προβιοτικά, τουρσί, κεφίρ γάλακτος και φρούτων! :lol:

 

Εγλω από προβιοτικά μόνο κρυφά της τα δίνω...:P Χτες της λέω φάε ένα δεντράκι (κουνουπίδι) με το που το βάζει στο στόμα το έφτυσε αμέσως και έβαλε τα κλάματα :lol::lol: Μεσα στα φαγητά της τα βάζω....

 

Εγώ δυστυχώς τρέμω την πάνα... :-( Τουλάχιστον από γαλακτοκομικά πρέπει να έιμαστε οκ. Στην Κύπρο θα της δοκιμάσω και τσένταρ. Το πάω πολύ λάου λάου... από non-legal έχει φάει ελάχιστες φορές ρύζι το οποίο λατρεύει και σε δυό τρία τραπέζια μου έκανα κόντεψε να λιποθυμήσει που το είδε :lol: :lol: Κατά τα άλλα την κρατάω αυστηρά την δίαιτα...

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

αμπελοκηπους μενω- σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον! (ναι σπορους εννοω!)

 

Έχω εγώ πολλούς περίσσευούμενους. Μπορώ να σου τους στείλω με courrier αν αναλάβεις τα μεταφορικά. Δεν παθαίνουν τίποτα, μην ανησυχείς γιατί και εγώ έτσι τους πήρα από Αθήνα-Χανιά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_16/05/2012_442326

 

Αυτό το άρθρο νομίζω έχει κάποια σχέση με το θέμα μας

 

Κάθε φορά που διαβάζω τέτοια άρθρα έχω την αίσθηση ότι η Κάμπελ τα έχει επι όλα από πριν.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Εμείς δεν κάνουμε πια gaps και η μικρή είναι μια χαρά. Βέβαια δεν πίνει γάλα γιατί δνε της αρέσει αλλά τρώει από όλα τα φαγητά. Φυσικά έχουμε κρατήσει τους χυμούς (ειδικά το πρωί μόλις ξυπνήσει), τα προβιοτικά και δεν πλακωνόμαστε στα μη legal αν και δεν τα αποφεύγουμε τελείως.

Κατερινούλα, νομίζω όμως ότι σε σχέση με την αρχή πάτε καλύτερα, έτσι;

Αναρωτιέμαι πώς πάει η Νεραιδομαμά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Εμείς δεν κάνουμε πια gaps και η μικρή είναι μια χαρά. Βέβαια δεν πίνει γάλα γιατί δνε της αρέσει αλλά τρώει από όλα τα φαγητά. Φυσικά έχουμε κρατήσει τους χυμούς (ειδικά το πρωί μόλις ξυπνήσει), τα προβιοτικά και δεν πλακωνόμαστε στα μη legal αν και δεν τα αποφεύγουμε τελείως.

Κατερινούλα, νομίζω όμως ότι σε σχέση με την αρχή πάτε καλύτερα, έτσι;

Αναρωτιέμαι πώς πάει η Νεραιδομαμά.

 

Nαι σίγουρα έχουμε πρόοδο απλά εγώ έχω καταντήσει πολύ επιφυλακτική και ψείρας!!!! :P Εγώ το μόνο που θα ήθελα ήταν να τρώγαμε σπιτικό προζυμένιο ψωμάκι γιατί η μικρή μου τρελαίνεται γι αυτό. Πιστεύω δεν θα αργήσουμε να φάμε :-D

 

Μία ζωή βασισμένη στην gaps είναι η καλύτερη προληψη! Προετοιμάζεις τα δημητρικά, ρύζια κλπ. Η' τα τρώτε έτσι? Αυτό είναι κάτι που σκέφτομαι για το μέλλον.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...