Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εμένα πάντως μου επέτρεψε και έκανα την παραγγελία παρόλο που είναι out of stock.

Φαντάζομαι ότι θα μας το στείλουνε όταν φέρουνε καινούργιο απόθεμα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Fairy'mom out of stock είναι το 1 gallon αμα πάρουμε 4 X quart πχ θα έχουμε κάποιο πρόβλημα? Η΄απλά το λες για την έκπτωση λόγω ποσότητας?

Για την έκπτωση το είπα, αλλά όπως διαπιστώσατε το έφερε πάλι.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Η κόρη μου έφαγε στην γιορτή της σοκολάτα και μάλιστα με καρύδα και οι κενώσεις είναι μία χαρά! Ωστόσο όλη μέρα χθες έχει ένα σύγκαμα στο πουλάκι της χωρίς προφανή λόγο. Την αλλάζω κανονικά και μάλιστα φοράει και πάνες οικολογικές. Να υποθέσω die off? Διαφορετικά μπορεί να φταιει το παγωτό φράουλα. Είναι με μέλι φυσικά και με γάλα καρύδας. Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω αν είναι αντίδραση στο πολύ γλυκό ή die off από την πολλή καρύδα που έχει φάει αυτές τις μέρες.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τελικά κάναμε το πάρτυ μας στο πάρκο της Καισαριανής (στο σκοπευτήριο) και άρεσε σε όλους! Οπότε το προτείνω για την συνάντηση μας ανεπιφύλακτα! Και επιπλέον πρόταση τα Ξύλινα -επίσης στην Καισαριανή- που έχουν εκτός από γκαζόν και κούνιες και αναψυκτήριο, απλά έχουν και το ελάττωμα ότι μαζεύουν πολύ κοσμο (ευτυχώς για μας κατασκηνώνουν στις καρέκλες και όχι στο γκαζόν).

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λοιπον κοριτσια εζησα αυτο που ειπε και η Ροζυ στο κρεοπωλειο ,εχθες πηγα και ζηταγα παιδακια αρνισια,μπριζολες με λιπος ,κατσικια,κοκκαλα κτλ και ηταν μια κυρια στην ουρα και ακομη και ο κρεοπωλης και με κοιτουσαν καπως ετσι:shock::shock::shock: καισ το τελος με ρωτησε γιατι τοσο λιπος ???με ειδαν κι εγκυο και λεει η αλλη η κυρια γιατι θα ζηταει το μωρο χαχαχχαχα

Τι να τους πω τωρα για γκαπς και ιστοριες ειχαν φρικαρει χαχαχαχ

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Χα χα Ελίνα, το μωρό σου είχε λιγούρες; :lol:

Ναι, άμα τους ακούσεις στο κρεοπωλείο μόνο άπαχο κρέας ζητάνε, είτε για λόγους υγείας είτε γιατί προσέχουνε το βάρος τους.

Εγώ ζήτησα και κόκαλα για ζωμό και μου έδωσε αρκετά με πάρα πολύ λίπος και λίγο κρέας πάνω και έτσι έφτιαξα ζωμό κρέατος, πολύ νόστιμος.

Πριν πετάξω τα κόκαλα καθάρισα το κρέας και έδινα στη μικρή μπουκίτσες με μπόλικο λίπος και ελάχιστο κρέας (δεν της αρέσει το μοσχάρι) και έφαγε όσο δεν έφαγε κανένα άλλο φαγητό ποτέ!

Που σημαίνει ο οργανισμός της ζητάει λίπος.

Κάποια στιγμή που θα έχω περισσότερο χρόνο να σας γράψω και για το die-off που έπαθε ο γιος μου από υπερβολική δόση water kefir!

Και σκεφτείτε ότι δεν είχε ποτέ συμπτώματα GAPS, ούτε σωματικά αλλά ούτε ψυχικά... αλλά φαίνεται ότι όλοι λίγο ή πολύ έχουμε παθογόνα στον οργανισμό μας, ακόμη και ένα παιδί που έχει θηλάσει 2.5 χρόνια, δεν έχει κάνει κανένα εμβόλιο, δεν έχει πάρει ποτέ φάρμακο, και κάνει πολύ προσεκτική διατροφή.

Και όλα αυτά φυσικά γιατί γεννήθηκε από μη-υγιή μαμά :(

Fairy mom μου φαίνεται οτι το συγκαμα λογικά ειναι die off απο τα προϊόντα καρυδας. Όπως μου είχε προτείνει η Rosie βάζω λιγο coconut oil στο συγκαμα και περναει αμέσως.

Rosie η δικια μου δεν το πολυ θελει το λίπος :shock:. Χτες της είχα κανει μπριζολα με μπόλικο λίπος και όπου έβλεπε κομματάκι λίπους το έδινε στο σκύλο :lol::lol:. Ευτυχως μαζι με κρεατακι της το έδινα και το έτρωγε :wink: ( καλα ο σκυλος εκανε παρτυ δεν το συζητω :lol::lol:)

Κορίτσια βάλτε συνταγές για παγωτό!! Μόλις έφτιαξα το μπανανο παγωτο της Rosie :D

Yugup3.png

Χα χα Ελίνα, το μωρό σου είχε λιγούρες; :lol:

Ναι, άμα τους ακούσεις στο κρεοπωλείο μόνο άπαχο κρέας ζητάνε, είτε για λόγους υγείας είτε γιατί προσέχουνε το βάρος τους.

Εγώ ζήτησα και κόκαλα για ζωμό και μου έδωσε αρκετά με πάρα πολύ λίπος και λίγο κρέας πάνω και έτσι έφτιαξα ζωμό κρέατος, πολύ νόστιμος.

Πριν πετάξω τα κόκαλα καθάρισα το κρέας και έδινα στη μικρή μπουκίτσες με μπόλικο λίπος και ελάχιστο κρέας (δεν της αρέσει το μοσχάρι) και έφαγε όσο δεν έφαγε κανένα άλλο φαγητό ποτέ!

Που σημαίνει ο οργανισμός της ζητάει λίπος.

Κάποια στιγμή που θα έχω περισσότερο χρόνο να σας γράψω και για το die-off που έπαθε ο γιος μου από υπερβολική δόση water kefir!

Και σκεφτείτε ότι δεν είχε ποτέ συμπτώματα GAPS, ούτε σωματικά αλλά ούτε ψυχικά... αλλά φαίνεται ότι όλοι λίγο ή πολύ έχουμε παθογόνα στον οργανισμό μας, ακόμη και ένα παιδί που έχει θηλάσει 2.5 χρόνια, δεν έχει κάνει κανένα εμβόλιο, δεν έχει πάρει ποτέ φάρμακο, και κάνει πολύ προσεκτική διατροφή.

Και όλα αυτά φυσικά γιατί γεννήθηκε από μη-υγιή μαμά :(

Eτσι οπως τα περιεγραψες στο τελος ειναι σαν να μιλαγες λιγο για τον δικο μου,θηλαζει δυομιση χρονια,δεν πηρε ποτε φαρμακα κανενα εμβολιο και επειδη γεννηθηκε απο μη υγιη μαμα...αυτο το τελευταιο ειδικα:mad::mad::mad::mad:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Fairy mom μου φαίνεται οτι το συγκαμα λογικά ειναι die off απο τα προϊόντα καρυδας. Όπως μου είχε προτείνει η Rosie βάζω λιγο coconut oil στο συγκαμα και περναει αμέσως.

Rosie η δικια μου δεν το πολυ θελει το λίπος :shock:. Χτες της είχα κανει μπριζολα με μπόλικο λίπος και όπου έβλεπε κομματάκι λίπους το έδινε στο σκύλο :lol::lol:. Ευτυχως μαζι με κρεατακι της το έδινα και το έτρωγε :wink: ( καλα ο σκυλος εκανε παρτυ δεν το συζητω :lol::lol:)

Κορίτσια βάλτε συνταγές για παγωτό!! Μόλις έφτιαξα το μπανανο παγωτο της Rosie :D

Εγω το χαφτιαξει και το τσακισα ολο ,και το απογευμα θα το φτιαξω στανταρ!!!Φοβερο!!!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Μην με βάζετε σε πειρασμό να το φτιάξω κι εγώ τώρα... έχω ώριμες μπανάνες και έλεγα να δοκιμάσω μπανανόψωμο GAPS legal.

Αν πετύχει θα σας βάλω τη συνταγή.

Συνταγές για παγωτά θα σας βάλω, μόνο που θα πρέπει να τις προσαρμόζουμε γιατί το περασμένο καλοκαίρι έβαζα ζάχαρη καρύδας ή maple sugar.

Διαφημίσεις

Ομολογώ ότι δεν έχω ακόμα καταφέρει να δω το λίπος σαν κάτι ωφέλιμο:o Δηλ από το κρέας που αγοράζετε δεν αφαιρείτε καθόλου; Λέτε να πειράζει το ευαίσθητο στομάχι;

697577wcowvfyq3s.gif

Ομολογώ ότι δεν έχω ακόμα καταφέρει να δω το λίπος σαν κάτι ωφέλιμο:o Δηλ από το κρέας που αγοράζετε δεν αφαιρείτε καθόλου; Λέτε να πειράζει το ευαίσθητο στομάχι;

Kοίτα αν δεν έχεις διαβάσει κάτι σχετικό με αυτό λογικό είναι να σκέφτεσαι έτσι. Φαντάσου μόνο οτί πολλές βιταμίνες είναι λιποδιαλυτες όπως και ορμόνες και πολλές διαδικασιες στο σωμα μας απαιτουν το λίπος... Βρες κάποια σχετική βιβλιογραφία και θα καταλάβεις την αναγκαιότητα του. Εγώ ήμουν μανιακή με το λίπος παλαιότερα, αγόραζα προσούτο, μπεικον κλπ και καθόμουν κι έκανα εγχείρηση για να βγαλω το λίπος όπως και στα κρέατα που μαγείρευα :P παρόλο που πάντα το λαχταρούσα ;)

Yugup3.png

...

Rosie η δικια μου δεν το πολυ θελει το λίπος :shock:. Χτες της είχα κανει μπριζολα με μπόλικο λίπος και όπου έβλεπε κομματάκι λίπους το έδινε στο σκύλο :lol::lol:. ...

μήπως αντιγράφει συμπεριφορές που έχει δει, π.χ. σε ταβέρνα; ή συμπαθεί ιδιαίτερα τον σκύλο :D

όπως και να είναι πρέπει να σεβόμαστε τις ορέξεις μας, ειδικά τον παιδιών που τις αφουγκράζονται συνήθως καλύτερα από εμάς.:wink:

πᾶν μέτρον ἄριστον

μήπως αντιγράφει συμπεριφορές που έχει δει, π.χ. σε ταβέρνα; ή συμπαθεί ιδιαίτερα τον σκύλο :D

όπως και να είναι πρέπει να σεβόμαστε τις ορέξεις μας, ειδικά τον παιδιών που τις αφουγκράζονται συνήθως καλύτερα από εμάς.:wink:

Mπα δεν νομιζω να έχει δει κανέναν να ξεχωρίζει το λιπος από το κρέας... τον σκύλο όμως τον συμπαθεί πολύ :lol::lol::lol: Αλλά και του πετάει ότι εκείνη δεν θέλει;)

Ναι εχεις δικιο και εγώ αυτό νομίζω πως κάτι σημαίνει για να μην το θέλει...τρώει πάντως ποσότητες και στο λουκάνικο οπότε δεν ανησυχώ απλά μου κάνει εντύπωση. Προχτες επιχείρησα να φτιάξω ένα από τα αγαπημένα της φαγητά με κανονικό βούτυρο (όχι ghee)...εεε έφαγε με το ζόρι 2 μπουκιές και δεν το ήθελε καθόλου. :| Δεν την πίεσα όμως για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Γενικά έχω πάψει να ανησυχώ τόσο για το φαγητό της. Καταλαβαίνω πως αν κάτι που γενικά το τρώει κάποια μέρα δεν το θέλει για κάποιο λόγο είναι και όχι από καπρίτσιο όπως νομίζανε παλαιότερα :wink:

Yugup3.png

Εγώ ήμουν μανιακή με το λίπος παλαιότερα, αγόραζα προσούτο, μπεικον κλπ και καθόμουν κι έκανα εγχείρηση για να βγαλω το λίπος όπως και στα κρέατα που μαγείρευα :P παρόλο που πάντα το λαχταρούσα ;)

Μια από τα ίδια!:lol: Λοιπόν, πιστεύετε ότι μπορεί να ενοχλήσει το στομάχι; (ρωτάω γιατί η κρέμα γάλακτος και το γάλα καρύδας με πειράζουν - πόνος+ανακάτεμα - υποθέτω εξαιτίας του λίπους που περιέχουν)

697577wcowvfyq3s.gif

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Το Πάσχα πήγα να πάρω κιμά και ζήτησα από τον κρεοπώλη να μου βάλει λίγο αρνίσιο λίπος μέσα, από τα αρνάκια που ζητούσαν τα τους τα καθαρίσεις. Του ζήτησα και λίγα ποδαράκια αρνίσια, αυτά που τα είχε για τα σκουπίδια. :cool:

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Μια από τα ίδια!:lol: Λοιπόν, πιστεύετε ότι μπορεί να ενοχλήσει το στομάχι; (ρωτάω γιατί η κρέμα γάλακτος και το γάλα καρύδας με πειράζουν - πόνος+ανακάτεμα - υποθέτω εξαιτίας του λίπους που περιέχουν)

Η δυσκολία πέψης του λίπους είναι κλασικό σύμπτωμα GAPS!

Απ' ό,τι άκουσα μέχρι τώρα επικεντρώνεται στο θέμα των αλλεργιών και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

When you have a food allergy and intolerance of this kind or sort, you don’t focus on the food. It is not the food’s fault.

The GAPS Diet is the diet that to heal and seal your gut lining – particularly, GAPS Introduction Diet. You need to go patiently from stage to stage of the GAPS Introduction Diet, and you will

heal and seal your gut lining.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...