Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Νομίζω πως αυτό το έχω καταλάβει πάνω-κάτω μετά από τόσες σελίδες, διαβάζω όμως πολλά άλλα που δεν καταλαβαίνω και πιστεύω ότι για την εφαρμογή της χρειάζεται τουλάχιστον να διαβάσει κανείς το βιβλίο, έτσι δεν είναι;

Το βιβλίο θεωρώ ότι μπορεί να το διαβάσει κάποιος και να καταλάβει περίπου τι λέει ακόμη και αν τα αγγλικά του είναι βασικά.

Αυτό όμως που λέω ότι κάποιος θα δει σημαντική βελτίωση στην υγεία εάν απλά αποφύγει τα απαγορευμένα και βάλει στη διατροφή του ζωμούς και προϊοντα ζυμώσης.

Δεν είναι ανάγκη ν' ασχοληθεί δηλαδή με όλες τις λεπτομέρειες αν δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Με εκπλήσσει αυτό που λες, ήδη χωρίς να την ακολουθώ χρειάζομαι πράγματα που δε βρίσκω εκεί, και τα αναζητώ στο Ίντερνετ. Εσείς δεν κάνετε παραγγελίες;

Κάνουμε αλλά τίποτα απ' όσα παίρνουμε δεν είναι βασικά για ν' ακολουθήσει κάποιος τη διατροφή, πχ δεν είναι ανάγκη να πάρεις mulberries, μπορείς απλά να πάρεις αποξηραμένο σύκο από τη λαϊκή, δεν είναι ανάγκη να τσιγαρίσεις το κρεμμύδι με λάδι καρύδας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις βούτυρο κοκ.

Απλά εμείς που την κάνουμε καιρό τώρα αρχίσαμε να βαριόμαστε κάποιες τροφές και θέλουμε λίγη ποικιλία. Αυτό όμως συμβαίνει μ' όλα τα διατροφικά σχήματα, ακόμη και τα junk!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είδα σήμερα ότι ο αποχυμωτής μου κάνει και παγωτό. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά' date=' γιατί αυτό που έφτιαξα το έχω βάλει ήδη στην κατάψυξη.

[/quote']

Ναι, και ο δικός μου κάνει αλλά καμία σχέση με την παγωτομηχανή από άποψη ευκολίας και υφής.

και έχω φτάσει να λυπάμαι τα παιδιά των φίλων μας που τρώνε όλη την σαβούρα :-(

Και εγώ λυπάμαι τη μεγάλη μου κόρη, αλλά προκειμένου να τσακωνόμαστε και για αυτό χιλιες φορές τη μέρα, τι να κάνω. Ευελπιστώ ότι με αυτά που με βλέπει να κάνω μεγαλώνοντας κάποια θα τα υιοθετήσει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Όλα τα βρίσκεις και εδώ. Αλλά μέσω ίντερνετ βρίσκεις πολύ πιο οικονομικά και συγχρόνως πολύ καλύτερα γευστικά' date=' πχ λάδι καρυδας. Επίσης πολύ εξυπηρετική είναι και η κουμπάρα της Ρόζυ πο υέχει καταστημα με βιολογικά και μας φέρνει από έξω πραγματα σε σωστές τιμές.

[/quote']

Το έχω υπόψη και γι' αυτό αποφεύγω όσο μπορώ τα βιολογικάδικα. Προς το παρόν αγοράζω μόνο από το iherb, όπου είμαι καινούρια. Δεν έχω εμπειρία από άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εφικτό να ψάχνω και να βρίσκω αξιόπιστα και οικονομικά sites για τα υπόλοιπα. Δε μιλάω για το ''κάτι επιπλέον'' αλλά π.χ. τα αμύγδαλα δεν είναι βασικά;

Δυστυχώς για μένα η κουμπάρα της είναι στην Αθήνα.

Το βιβλίο θεωρώ ότι μπορεί να το διαβάσει κάποιος και να καταλάβει περίπου τι λέει ακόμη και αν τα αγγλικά του είναι βασικά.

Αυτό όμως που λέω ότι κάποιος θα δει σημαντική βελτίωση στην υγεία εάν απλά αποφύγει τα απαγορευμένα και βάλει στη διατροφή του ζωμούς και προϊοντα ζυμώσης.

Δεν είναι ανάγκη ν' ασχοληθεί δηλαδή με όλες τις λεπτομέρειες αν δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μακάρι να είναι έτσι!

Κάνουμε αλλά τίποτα απ' όσα παίρνουμε δεν είναι βασικά για ν' ακολουθήσει κάποιος τη διατροφή, πχ δεν είναι ανάγκη να πάρεις mulberries, μπορείς απλά να πάρεις αποξηραμένο σύκο από τη λαϊκή, δεν είναι ανάγκη να τσιγαρίσεις το κρεμμύδι με λάδι καρύδας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις βούτυρο κοκ.

Απλά εμείς που την κάνουμε καιρό τώρα αρχίσαμε να βαριόμαστε κάποιες τροφές και θέλουμε λίγη ποικιλία. Αυτό όμως συμβαίνει μ' όλα τα διατροφικά σχήματα, ακόμη και τα junk!

Η ποικιλία όμως δε θα μπορούσε να είναι λόγος να εγκαταλείψεις; Το ρωτάω γιατί αποκλείονται πολλά από αυτά που μέχρι τώρα έτρωγα συχνά, όπως τα μακαρόνια και το ρύζι, άρα μάλλον θα πέσει πείνα:)

Κάπου διάβαζα (ίσως κι εδώ μέσα) ότι το κρέας στα βιολογικά κρεοπωλεία προέρχεται από ζώα που τρέφονται με βιολογικούς σπόρους. Εσείς (και η Κάμπελ φαντάζομαι) μιλάτε όχι μόνο για βιολογικά αλλά επιπλέον

για grass-fed ζώα και γενικά ζώα που έχουν μεγαλώσει σε πολύ καλές συνθήκες (επιπέδου σπιτικές ή σχεδόν). Μη γελάσετε μ' αυτό που θα πω αλλά το να καταναλώνουμε απλώς πιστοποιημένο βιολογικό κρέας (που μάλλον μας εξασφαλίζει ότι το ζώο δεν τρώει μεταλλαγμένο ή πολύ επιβεβαρημένο με φυτοφάρμακα σπόρο αλλά παρ' όλα αυτά σπόρο) στις μεγάλες ποσότητες που λέει η δίαιτα δε θα είναι επιβλαβές; Ίσως φαίνομαι υπερβολική αλλά νομίζω ότι και η ίδια η δίαιτα είναι αρκετά αυστηρή ως προς την ποιότητα/προέλευση των τροφίμων γι' αυτό είπα να ρωτήσω.

697577wcowvfyq3s.gif

Κάπου διάβαζα (ίσως κι εδώ μέσα) ότι το κρέας στα βιολογικά κρεοπωλεία προέρχεται από ζώα που τρέφονται με βιολογικούς σπόρους. Εσείς (και η Κάμπελ φαντάζομαι) μιλάτε όχι μόνο για βιολογικά αλλά επιπλέον

για grass-fed ζώα και γενικά ζώα που έχουν μεγαλώσει σε πολύ καλές συνθήκες (επιπέδου σπιτικές ή σχεδόν). Μη γελάσετε μ' αυτό που θα πω αλλά το να καταναλώνουμε απλώς πιστοποιημένο βιολογικό κρέας (που μάλλον μας εξασφαλίζει ότι το ζώο δεν τρώει μεταλλαγμένο ή πολύ επιβεβαρημένο με φυτοφάρμακα σπόρο αλλά παρ' όλα αυτά σπόρο) στις μεγάλες ποσότητες που λέει η δίαιτα δε θα είναι επιβλαβές; Ίσως φαίνομαι υπερβολική αλλά νομίζω ότι και η ίδια η δίαιτα είναι αρκετά αυστηρή ως προς την ποιότητα/προέλευση των τροφίμων γι' αυτό είπα να ρωτήσω.

Εξαρτάται από πού θα πάρεις το κρέας σου.

Το βιολ. κρεοπωλείο που πάμε εμείς (στο Γέρακα) έχει ελεύθερα τα ζώα του σε μεγάλες καταπράσινες εκτάσεις στο βουνό (είδα βίντεο). Οπότε τα ζώα βόσκουνε ελεύθερα αλλά μου είπε ότι συμπληρώνει τη διατροφή τους και με βιολογικούς σπόρους.

Αυτό είναι για μένα ΟΚ, δεν νομίζω ότι μπορώ να βρω κάτι καλύτερο στην Ελλάδα με βιολογική πιστοποίηση.

Για τους Ευβιότοπους διατηρώ τις αμφιβολίες μου, δεν ξεκαθάρισα τι ακριβώς κάνουνε.

Julianna για μένα τα μακαρόνια δεν είναι πλέον φαγητό αλλά junk, οπότε δεν σκέφτομαι καν ότι δεν έχω και αυτή την επιλογή!

Πάντως να πεινάσω δεν πεινάω ποτέ.

Ακόμη και αργά το βράδυ όταν πεινάω μετά που κοιμούνται τα παιδιά (γιατί δεν πρόλαβα να φάω δείπνο!) βράζω 1-2 αυγά, κόβω λίγο τυρί μαζί με ντομάτα, αγγουράκι και ελιές και είμαι ΟΚ.

Για επιδόρπιο συνήθως φράουλες και κεφίρ.

Προ GAPS θα έτρωγα ένα κριθαροκούλουρο με τα ίδια συνοδευτικά, μ' αρέσει αλλά δεν μου λείπει γιατί νιώθω καλύτερα στην υγεία μου τώρα, δηλ. δεν υπάρχει πια περίπτωση να ξυπνήσω με πονοκέφαλο ή κουρασμένη όπως παλιά.

Κορίτσια υπάρχει κάποιο βιβλίο στα Ελληνικά για να ενημερωθώ για τη GAPS; Αν κατάλαβα καλά με αυτή τη διατροφή τρώτε κρέατα, τουρσιά, κεφίρ, λαχανικα, φρούτα και ξηρούς καρπούς αποκλείωντας τα δημητριακά, όσπρια, γλυκά και ίσως και τα ποτά;

Υπατία τα γλυκά δεν αποκλείονται, δες στο θέμα ''GAPS-legal συνταγές''.

Τα όσπρια αποκλείονται; :confused:

Κι ό, τι είχα παραγγείλει γάλα καρύδας για να βράσω τη βρώμη που έχω τόσο καιρό!:cry:

697577wcowvfyq3s.gif

Διαφημίσεις

Είχα πάρει βρώμη πριν μήνες, την είχα βράσει σε νερό και δε μου άρεσε. Έτσι μου είπαν τα κορίτσια (νομίζω η Ρόζι) ότι σε γάλα καρύδας θα γίνει πιο νόστιμη. Γι' αυτό λέω ότι θα μείνω με την απορία τώρα που δε θα τρώω δημητριακά. Αλλά φυσικά δε θα πάει χαμένο το γάλα, καθόλου μάλιστα:D Σ' ευχαριστώ για τις ιδέες!;)

697577wcowvfyq3s.gif

Ε, κοίτα αν δεν έχεις ξεκινήσει σοβαρά σοβαρά τη διατροφή μία (1) παρασπονδία με βρώμη (κι όχι με σοκολατίνα πάστα) ε, δε χάθηκε κι ο κόσμος. Λέω εγώ τώρα κουνώντας την μυτερή ουρίτσα μου και τα κόκκινα κερατάκια μου, κραδαίνοντας την κατακόκκινη τρίαινά μου.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κορίτσια υπάρχει κάποιο βιβλίο στα Ελληνικά για να ενημερωθώ για τη GAPS; Αν κατάλαβα καλά με αυτή τη διατροφή τρώτε κρέατα, τουρσιά, κεφίρ, λαχανικα, φρούτα και ξηρούς καρπούς αποκλείωντας τα δημητριακά, όσπρια, γλυκά και ίσως και τα ποτά;

Για αρχή θα μπορούσες να διαβάσεις ό,τι έχουμε γράψει εδώ μέσα καθώς και στο θέμα γκαπς υπο αμφισβήτηση (ή κάπως έτσι). Η αγγλική βιβλιογραφία όμως εξακολουθώ να την θεωρώ απαραίτητη. Εγώ πχ δεν θα είχα πειστεί αν δεν είχα διαβάσει μόνη μου κάποια πράγματα, περα του φόρουμ.

Τα όσπρια επιτρπεονται με κάποιες μικρές εξαιρέσεις. Το ίδιο και τα γλυκά και τα ποτά. Στα γλυκά πχ βάζεις μόνο μέλι ή φρούτα σαν γλυκαντικό. Σήμερα πχ έκανα παγωτό φράουλα, που βγήκε πάρα πολύ νόστιμο. Αύριο αν προλάβω θα γράψω συνταγή στο αντίστοιχο τόπικ.

Τα δημητριακά απαγορεύονται. Επίσης αμυλούχα και ζάχαρη

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστούμε fairy' s mom. Δηλαδή φακές ναι;

Για αρχή θα μπορούσες να διαβάσεις ό' date='τι έχουμε γράψει εδώ μέσα καθώς και στο θέμα [b']γκαπς υπο αμφισβήτηση [/b](ή κάπως έτσι).

θέμα: ''Είναι ασφαλής διατροφή η gaps diet;''

697577wcowvfyq3s.gif

Και εγώ λυπάμαι τη μεγάλη μου κόρη, αλλά προκειμένου να τσακωνόμαστε και για αυτό χιλιες φορές τη μέρα, τι να κάνω. Ευελπιστώ ότι με αυτά που με βλέπει να κάνω μεγαλώνοντας κάποια θα τα υιοθετήσει.

Για να καταλαβω (δεν εχω φιλους με τοσο μεγαλα παιδια), η κορη σου ψωνιζει απ'εξω οτι της αρεσει και δε τρωει σπιτικο φαγητο ή αναγκαστικά της φτιαχνεις κατι που της αρεσει γιατι αλλιως μενει νηστική;

Σιγουρα με τον τσακωμο δε θα πετυχει αλλα στην εφηβεια δεν ειναι που οι κοπελες ξεκινανε και θελουν να ειναι λεπτες;

Παντως ολα αυτα που κυκλοφορουν ειναι πειρασμος για τα παιδια, εφοσον ολα τα αλλα παιδια τα τρωνε. Δεν εχω ιδεα πως θα τους αποτρεπω, γιατι το 'δεν κανει καλο' δεν πιανει. Το μονο μεχρι τωρα που τους αποτρεπει ειναι οτι δεν τα αναγνωριζουν.

Για να καταλαβω (δεν εχω φιλους με τοσο μεγαλα παιδια), η κορη σου ψωνιζει απ'εξω οτι της αρεσει και δε τρωει σπιτικο φαγητο ή αναγκαστικά της φτιαχνεις κατι που της αρεσει γιατι αλλιως μενει νηστική;

Σιγουρα με τον τσακωμο δε θα πετυχει αλλα στην εφηβεια δεν ειναι που οι κοπελες ξεκινανε και θελουν να ειναι λεπτες;

Παντως ολα αυτα που κυκλοφορουν ειναι πειρασμος για τα παιδια, εφοσον ολα τα αλλα παιδια τα τρωνε. Δεν εχω ιδεα πως θα τους αποτρεπω, γιατι το 'δεν κανει καλο' δεν πιανει. Το μονο μεχρι τωρα που τους αποτρεπει ειναι οτι δεν τα αναγνωριζουν.

Είναι κλασική περίπτωση οργανισμού gaps. Έχει εθισμό στα γλυκά και τρελαίνεται για ζυμαρικά. Αν δεν φάει γλυκό (με ζάχαρη) ή σοκολάτα καθημερινά παθαίνει κάτι σαν σύνδρομο στέρησης, φωνάζει και χτυπιέται και γίνεται χαμός για να το φάει. Συνήθως στο σπίτι δεν έχουμε τέτοια για αυτό το λόγο. Αν όμως τύχει και υπάρχουν θα τα καταναλώνει καθημερινά σε ποσότητες. Επίσης βρίσκεται με τις φίλες της και αγοράζει από έξω ή την κερνάνε.

Φαγητό δεν αγοράζει από έξω, μόνο τέτοια σνακς. Για αυτό αποφεύγω να της δίνω και χαρτζιλίκι, αλλά κάτι παππούδες κάτι νονές, λεφτά υπάρχουν.

Οπότε το χάνεις το παιχνίδι. Και επειδή σε αυτή τη φάση τραβάνε το ζωνάρι τους για φασαρία, βαριέμαι να τσακώνομαι και για αυτό.

Πάντως μακαρόνια έχω να φτιάξω πολλούς μήνες και δεν ζητάει πια.

Το μεγάλο της πρόβλημα είναι τα γλυκά, δυστυχώς. Και με μέλι δεν τα θέλει με τίποτα. Το καταλαβαίνει αμέσως και το αφήνει. Ακόμη και αν της αρέσει κανένα gaps γλυκό, όταν καταλαβαίνει τι είναι δεν το ξαναδοκιμάζει. Είναι μεγάλη πια για να τη δουλεύω, οπότε παραιτούμαι.

Εντωμεταξύ ό,τι και όσο και να φάει δεν παχαίνει, οπότε δεν την απασχολεί αυτό.

0A53p3.png

oC8dp2.png

O Mercola έχει δωρεάν ταχυδρομικά. Δεν διευκρινίζει ότι είναι και για Ευρώπη.

Θέλω να πάρω το 3κιλο αλεύρι καρύδας, δυστυχώς δεν έχει λάδι καρύδας σε κουβά.

Μου δίνει δωρεάν ταχυδρομικά το online συστημα παραγγελιών ή πρεπει να κάνω τπτ ιδιαίτερο. Τελωνείο πρόβλημα/φορους είχε ποτέ καμία σας;;

Ευχαριστώ.

Είδα κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου! Το λάδι καρύδας είναι out of stock στον μερκολα. Και λογικά αύριο θα ξεκινήσει τα δωρεάν μεταφορικά.

Fairy'mom out of stock είναι το 1 gallon αμα πάρουμε 4 X quart πχ θα έχουμε κάποιο πρόβλημα? Η΄απλά το λες για την έκπτωση λόγω ποσότητας?

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...