Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Κοίτα αυτό με τη γλώσσα δεν το δέχομαι γιατί εγώ προσωπικά τα είπα πολύ απλά σε πολλά άτομα για το τι πρέπει να τρώνε και τι πρέπει να μην τρώνε αλλά καμία προσπάθεια, τους φαίνεται αδύνατο λένε να μην τρώνε ψωμί και μακαρόνια!

Εξειδικευμένες αγορές δεν χρειάζονται, μόνο λαϊκή και κρεοπωλείο που έτσι κι αλλιώς όλοι πάνε σ' αυτά.

Για το χρόνο, και πάλι ίσως μόνο οι ζωμοί να είναι χρονοβόροι (αν και δεν κάνεις τίποτα εσύ, απλά βράζει το κρέας/κόκκαλα πάνω στη φωτιά) και λίγο τα τουρσιά, αλλά και αυτά δεν τα κάνεις συχνά.

Μακάρι δηλαδή να κόβανε το ψωμί και τα γλυκά και ας μην πίνουνε ευλαβικά ζωμούς τρεις φορές τη μέρα! :rolleyes:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω παντως κοριτσια που δεν την ακολουθω κανονικα λογω του μικρου με το θηλασμο τη θεωρω πολυ ευκολη πλεον και θελω παρα πολυ στο μελλον (οταν αποθηλασει και ο μεγαλος και με την προυποθεση η μικρη μου να μην εχει τα ιδια θεματα με τις αλλεργιες :confused:)να την ακολουθησω κατα γραμμα.Ηδη ο οργανισμος μου ζηταει κρεας και οχι αμυλο κτλ δεν ξερω θελω μονο τετοια πραγματα...Κατα τα αλλα βλεποντας στο βιβλιο τα επιτρεπομενα,αισιοδοξω οτι μπορω ανετα να την καταφερω...Ο αντρας μου εχει αρχισει και το σκεφτεται πολυ κι αυτος αλλα η διατροφη του ειναι τελειως -πως το χατε πει μια φορα εδω-o τυπος που ζει με ολα τα λαθος τροφιμα,ψωμι πατατες μακαρονια γλυκα και το λεει μονος του οτι εχει προβλημα με αυτα που τρωει.Να δουμε ποτε θα το καταφερει κι αυτος...

Ασχετο αλλα εκανα αυτη τη μπανανοτουρτα που ειχε βαλει η Rosie πριν λιγο καιρο στις συνταγες και παιδια ειναι τελεια!!!Τρελαθηκαν οσοι δοκιμασαν!!!

Να προσθεσω κιολας οτι γενικα δεν πολυανεχομαι τα γλυκα τελευταια και τρωω ελαχιστες ποσοτητες ζαχαρης....μου φερνει δυσφορια-αλλο κ τουτο!!!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

@fairy's mom

Ειμαι στα τρόφιμα του 1ου σταδίου μόνο. Εξαίρεση τα αυγά και fermented cod liver oil. Σαλάτα ωμή έφαγα εξ αναγκης μία φορα που ήμουν εξω. Περιορισμός του σταδίου 1 σε μία βδομάδα μόνο, δεν υπάρχει. Αν δεν μπορώ να καταναλώσω το μισό ποτήρι/μερα ζωμό ξυνολάχανου και λίγο γιαούρτι, δεν το κουνάω από το στάδιο ένα. Whey πίνω ήδη ελεύθερα.

Εκεί έγκειται η θεραπευτικότητα της δίαιτας. Αργό πέρασμα από τα στάδια μόνο όταν τα αντίστοιχα τρόφιμα του σταδίου είναι πλήρως ανεκτά. Δοκιμές τροφίμων άλλων σταδίων είναι πειραματισμός. Η Camberll εκανε τους πειραματισμούς σε εκατοντάδες ασθενείς και έβγαλε τα συμπεράσματα ώστε να μην χρειάζεται εμείς να ανακαλύψουμε τον τροχό απο την αρχή.

AΠΟΧΥΜΩΤΗΣ

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου για φρούτα, θα τα τρώω ολόκληρα αργότερα. Με ενδιαφέρει πράσινα και λαχανικά. Θα ήθελα 2 προτάσεις μία best of χωρίς περιορισμούς κόστους/χώρου και μία πιο λογική.

Το συκώτι μόλις βρω κανένα βιολογικό θα το κάνω!

@Rosie

@Julianna

@Ελινα Ζ.

Ουσιαστικά όλα είναι στο μυαλό μας. Αν για μια ζωή σε πείσανε ότι το λίπος σκοτώνει και το μακάρονι/πατάτα έιναι σωστή τροφή πρέπει πρώτα να ενημερωθείς ώστε να κάνεις την υπέρβαση. Αλλιώς κινέίσαι στο σκοτάδι της διατροφής χωρίς να ξερείς τι τρως και τι συμβαίνει στο σώμα σου.

Έχω να φάω μακαρονάδα ως κύριο πιάτο από το τέλος της δεκαετίας του 90. Στο μυαλό μου όλα αυτά έιναι συνυφασμένα με σαβουροτροφή. Λίπος έτρωγα άλλα όχι στις ποσότητες που χρειάζονται εδώ και τελικά καταλαβαίνω πόσο σημαντική λεπτομέρεια ήτανε και ποσο διαφορά κάνει. Οι περισσότεροι φίλοι μου έιναι πλεόν βαρέλια αλλά δεν μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν γιατί εχουν προβλήματα και γιατί γίνανε έτσι.

Για τον ίδιο λόγο δεν καταλαβαίνουν γιατί η χώρα μας σε λίγο θα γίνει Πακιστάν και αυτοί θα ασπάζονται κάθε ουρανοτατέβατη δικαιολογία. Η γνώση έιναι δύναμη και ο εφυσηχασμός οδηγεί στην παρακμή.

Ευτυχώς υπάρχει σήμερα το ίντερνετ και έχουμε πρόσβαση στην γνώση.

Μακάρι δηλαδή να κόβανε το ψωμί και τα γλυκά και ας μην πίνουνε ευλαβικά ζωμούς τρεις φορές τη μέρα! :rolleyes:

Ειναι πολυς κοσμος που δε μπορει να φαει το φαγητο του χωρις τη συνοδεια ψωμιου. Ο παπους βλεπει τα παιδια να τρωνε και λεει ε και λιγο ψωμακι, παει φαγητο χωρις ψωμακι;

Δε συμφωνώ με την ευκολία του θέματος. Θέλει πολύ καλή οργάνωση και θέλει και αρκετό χρόνο στην κουζίνα. Αν τα κάνεις όλα μόνος σου (ψώνια, μαγείρεμα κλπ) και έχεις και άλλες υποχρεώσεις δεν είναι βόλτα στο πάρκο. Γιατί πολύ απλά πρέπει εσύ να φτιάξεις τα πάντα, δεν μπορεί να σε σώσει κανένα ντελίβερι και κανένα τάπερ.

Εμένα αυτό είναι το βασικό μου πρόβλημα και ομολογώ ότι τα έχω ψιλοπαρατήσει. Ευελπιστώ ότι αυτή την εβδομάδα που θα έχω βοήθεια θα καταφέρω να οργανωθώ πάλι αλλά αυτή τη φορά επαρκέστερα ώστε να είμαι δύο βήματα μπρόστά και όχι τέσσερα πίσω.

Αναστάσιε πολύ ευχάριστα τα νέα σου.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Ειναι πολυς κοσμος που δε μπορει να φαει το φαγητο του χωρις τη συνοδεια ψωμιου.

Και εμένα ο άντρας μου δεν μπορεί αλλά από τότε που είδε ότι τον ενοχλεί το αποφεύγει όσο μπορεί.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Δε συμφωνώ με την ευκολία του θέματος. Θέλει πολύ καλή οργάνωση και θέλει και αρκετό χρόνο στην κουζίνα. Αν τα κάνεις όλα μόνος σου (ψώνια, μαγείρεμα κλπ) και έχεις και άλλες υποχρεώσεις δεν είναι βόλτα στο πάρκο. Γιατί πολύ απλά πρέπει εσύ να φτιάξεις τα πάντα, δεν μπορεί να σε σώσει κανένα ντελίβερι και κανένα τάπερ.

Εσύ εδώ συγκρίνεις την GAPS με μια διατροφή junk (γιατί εδώ ανήκει κυρίως το delivery). Σαφώς και στην προκειμένη περίπτωση η GAPS είναι δύσκολη.

Αλλά εγώ προ GAPS πάντα μαγείρευα και σπάνια, σχεδόν ποτέ μάλλον, παίρναμε delivery.

Και γι' αυτό η GAPS μου φαίνεται πιο απλή, μπορώ πχ απλά να φτιάξω μια μπριζόλα και να τη συνοδεύσω με σαλάτα και τουρσί αντί για ρύζι ή αντί να φτιάξω μια μακαρονάδα.

Και αν βιάζομαι και πολύ κόβω μια πράσινη σαλάτα και βάζω μέσα μια κονσέρβα τόνου ή σολωμού.

Καμιά φορά παίρνω και απ' έξω, πχ προχθές που ήμουνα στο The Mall όλο το πρωί για καφέ με μια φίλη και δεν μαγείρεψα πέρασα από το Gourmet Burger Kitchen που έχει βιολογικά και grass-fed burger και πήρα πακέτο αλλά χωρίς τα ψωμάκια.

Ακόμη και στη μαμά μου όταν πάω για φαγητό αν έχει κοτόπουλο με πατάτες εγώ θα φάω μόνο το κοτόπουλο μαζί με μια σαλάτα.

Έχω φάει και σε πάρτυ μόνο σουβλάκια, ΟΚ δεν είναι βιολογικά αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια.

Δεν είναι ανάγκη να χαλάσω τη διατροφή επειδή το σουβλάκι δεν είναι βιολογικό ή επειδή το burger έχει μαγιονέζα πάνω.

Θα είναι πολύ χειρότερο για μένα να φάω το λευκό ψωμάκι του burger παρά να φάω την ελάχιστη μαγιονέζα.

Λοιπόν να το γράψω και δημόσια: προγραμματίζουμε άλλη μια συνάντηση GAPS, ίσως σε μορφή πικ-νικ αυτή τη φορά (η προηγούμενη ήτανε σε σπίτι γιατί ήτανε μέσα στο καταχείμωνο :( ).

Ωραία θα ήτανε να ερχότανε όποιος μπορεί να γνωριστούμε και από κοντά.

Νομίζω ότι δεν γνωρίσαμε την Ελίνα και τον Αναστάσιο από τους Αθηναίους, σωστά;

Αναστάσιε δεν θα είσαι ο μόνος άντρας, έρχονται και οι σύζυγοι και ο Αντώνης που είναι τακτικός του τόπικ μας και των συναντήσεων! :D

Εσύ εδώ συγκρίνεις την GAPS με μια διατροφή junk (γιατί εδώ ανήκει κυρίως το delivery). Σαφώς και στην προκειμένη περίπτωση η GAPS είναι δύσκολη.

Αλλά εγώ προ GAPS πάντα μαγείρευα και σπάνια, σχεδόν ποτέ μάλλον, παίρναμε delivery.

Και γι' αυτό η GAPS μου φαίνεται πιο απλή, μπορώ πχ απλά να φτιάξω μια μπριζόλα και να τη συνοδεύσω με σαλάτα και τουρσί αντί για ρύζι ή αντί να φτιάξω μια μακαρονάδα.

Και αν βιάζομαι και πολύ κόβω μια πράσινη σαλάτα και βάζω μέσα μια κονσέρβα τόνου ή σολωμού.

Καμιά φορά παίρνω και απ' έξω, πχ προχθές που ήμουνα στο The Mall όλο το πρωί για καφέ με μια φίλη και δεν μαγείρεψα πέρασα από το Gourmet Burger Kitchen που έχει βιολογικά και grass-fed burger και πήρα πακέτο αλλά χωρίς τα ψωμάκια.

Ακόμη και στη μαμά μου όταν πάω για φαγητό αν έχει κοτόπουλο με πατάτες εγώ θα φάω μόνο το κοτόπουλο μαζί με μια σαλάτα.

Έχω φάει και σε πάρτυ μόνο σουβλάκια, ΟΚ δεν είναι βιολογικά αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια.

Δεν είναι ανάγκη να χαλάσω τη διατροφή επειδή το σουβλάκι δεν είναι βιολογικό ή επειδή το burger έχει μαγιονέζα πάνω.

Θα είναι πολύ χειρότερο για μένα να φάω το λευκό ψωμάκι του burger παρά να φάω την ελάχιστη μαγιονέζα.

Έχεις απόλυτο δίκιο, όμως ο καθένας μπορεί να μιλήσει από τη δική του πραγματικότητα. Εμένα όντως η διατροφή μου πριν ήταν σε μεγάλο βαθμό junk, εξού και τα πολλά προβλήματα. Όμως ο λόγος που κατέφευγα εκεί είναι ο ίδιος που με δυσκολεύει η GAPS. Η έλλειψη χρόνου και η αδυναμία υποστήριξης από το περιβάλλον μου. Γιατί δεν μπορώ να στείλω κανέναν στη βιολογική λαϊκή ή στο βιολογικό κρεωπωλείο, δε μπορώ να βάλω κανέναν να μου φτιάξει τουρσί π.χ. (γιατί θα κάνουν τα δικά τους).

Καθώς όμως έχω πεισθεί ότι αποτελεί απάντηση για τα προβλήματά μας αυτή η διατροφή προσπαθώ να βρω λύσεις για να επανέλθουμε, απλά είναι χρονοβόρο και δαπανηρό και χρειάζεται πολλές διαδικασίες δοκιμής και πλάνης. Γιαυτό και καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί κάποιος μπορεί να τα παρατήσει ή να μην ξεκινήσει καν.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Ωραιο το πικ νικ!!

Παντως κι εγω ετσι κανω δηλαδη συνδυαζω κρεας μονο με σαλατα δεν ξερω δεν μπορω πλεον μου δινει σηματα ο οργανισμος μου!

Καποτε ειχα διαβασει (ασχετο με τη γκαπς)και οτι η δικη μου ομαδα αιματος (0+)ειναι αυτη που πρεπει να καταναλωνει πολυ κρεας κι εγω καποτε δεν το ηθελα σχεδον καθολου..Τωρα ακριβως το αντιθετο και μαλιστα θελω και μπολικο λιπος:P

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Κι εγω εχω δυσκολια να την ακολουθησω κατα γραμμα προς το παρον γιατι εχω ανασταλτικους παραγοντες οπως την ελλειψη χρονου,την εγκυμοσυνη το θηλασμο του γιου μου και φυσικα τον αντρουλη μου που πρεπει να μαγειρευω για 3 διαφορετικους ..Αλλα προσπαθω να αποβαλλω τα περισσοτερα που μπορω τουλαχιστον.Στο μελλον θελω πολυ να την κανω μου φαινεται ευκολο να στερηθω ολα αυτα που λεει ισως γιατι ηδη εδω και δυομιση χρονια για να βοηθησω τον γιο μου εκοψα τα συσκευασμενα ,σοκολατες ,μη αγνα τροφιμα,συντηρητικα κτλ ,ντελιβερι τα χω ξεχασει επισης οποτε η φουλ μου φαινεται και χορταστικη με ολα τα τυρια που διαβαζω και τα αυγα καθως και τα προιοντα καρυδας κτλ ειναι ολα μεσα στα γουστα μου(μμμ το τουρσι με χαλαει λιγακι,η πιπερια μαρεσει μονο)

Παντως θεωρω οτι θα με βοηθησει παρα πολυ!!!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Μην κολλάτε στα βιολογικά, αν τα βρίσκεται εύκολα και σε καλές τιμές έχει καλώς. Αν όχι μιά χαρά γίνεται και χωρίς αυτά με έξυπνες αγορές.

Αγοράστε τα καρότα που φαίνονται πιο φυσικά όχι αυτά που είναι πλυμμένα και συμμετρικά σαν απο καλούπι. Αγοράστε μοσχαράκι γάλακτος, βουτυράκι το πιο κίτρινο κτλ. Πλύνεται καλά και τρίψτε.

Δεν είναι ή βιολογικά με 10 πιστοποιήσεις ή δεν γίνεται Gaps. Αυτή την στιγμή μόνο κρέας και κοτόπουλο έχω βιολογικό τις περισσότερες φορές, όλα τα άλλα συμβατικά

To συστήνει και η Cambell. Αν δεν βρείτε βιολογικά φάτε GAPS με απλά τρόφιμα. Ειδικά για τα ζώα λεέι ότι έχουν δικούς τους μηχανισμους αποτοξίνωσης που σε κάποιο βαθμό προστατεύουν, τα λαχανικά έιναι χειροτερα.

Για την συνάντηση: Αν την κάνετε Θεσσαλονίκη ευχαρίστως να παραβρεθώ :). Αλλιώς ίσως μπορέσω σε κάποια μελλοντική σας συνάντηση να κατέλθω Αθήνα. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. :)

Ωραιο το πικ νικ!!

Παντως κι εγω ετσι κανω δηλαδη συνδυαζω κρεας μονο με σαλατα δεν ξερω δεν μπορω πλεον μου δινει σηματα ο οργανισμος μου!

Καποτε ειχα διαβασει (ασχετο με τη γκαπς)και οτι η δικη μου ομαδα αιματος (0+)ειναι αυτη που πρεπει να καταναλωνει πολυ κρεας κι εγω καποτε δεν το ηθελα σχεδον καθολου..Τωρα ακριβως το αντιθετο και μαλιστα θελω και μπολικο λιπος:P

Ομάδα αίματος και διατροφή, μία τεράστια βλακεία. Μακριά απο κομπαγιαννίτες. Μπήκα στον πειρασμό και δίαβασα πριν χρόνια το σχετικό βιβλίο και γελούσα με την μπαρουφολογία χρησιμοποιεί για επιχειρήματα.

Διαφημίσεις

Για την συνάντηση: Αν την κάνετε Θεσσαλονίκη ευχαρίστως να παραβρεθώ :). Αλλιώς ίσως μπορέσω σε κάποια μελλοντική σας συνάντηση να κατέλθω Αθήνα. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. :)

Ουπς... :oops:

Γιατί εγώ είχα την εντύπωση ότι είσαι Αθηναίος;

Έχει και στη Θεσσαλονίκη κόσμο αν θέλετε συνάντηση πάντως! ;)

Ομάδα αίματος και διατροφή, μία τεράστια βλακεία. Μακριά απο κομπαγιαννίτες. Μπήκα στον πειρασμό και δίαβασα πριν χρόνια το σχετικό βιβλίο και γελούσα με την μπαρουφολογία χρησιμοποιεί για επιχειρήματα.

αληθεια?:oops:παντως οπως κ να χει εγω τρωω πολυ διαφορετικα απο οτι καποτε κ πολυ χαιρομαι!να που οι αλλεργιες εκαναν κ κατι καλο αλλιως δεν θα ψαχνομουν καθολου!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Σε χυμό τί της δίνεις???

Ό,τι έχω. Σημερα πχ έβαλα μήλο, ακτινίδιο, μαρούλι, καρότο και μαινδανό.

Δεν μπορώ όμως να την κάνω να το πιει αργά. Της αρέσει τοσο πολύ που το κατεβάζει πιο γρήγορα και από νερό!

Είδα σήμερα ότι ο αποχυμωτής μου κάνει και παγωτό. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά, γιατί αυτό που έφτιαξα το έχω βάλει ήδη στην κατάψυξη.

Αναστάσιε σου αντιγραφω από την σελίδα της gerson

A few that our patients have used which are suitable for the Gerson Therapy for non-malignant conditions include: the Champion (pictured at right), Omega, Green Star, Green Power, and Angel

Ο Angel είναι ο κορυφαίος και πανακριβος, εγώ έχω τον green star, αλλά και οι υπόλοιποι είναι πολύ καλοί, αναλογα φυσικά και με το μοντέλο. Βέβαια στα reviews που είχα δει τότε για μένα, ο Green Star ήταν ο καλύτερος για τα φυλλώδη. Ο Angel είχε απορριφθεί λόγω κοστους από την αρχή :wink:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κοίτα αυτό με τη γλώσσα δεν το δέχομαι γιατί εγώ προσωπικά τα είπα πολύ απλά σε πολλά άτομα για το τι πρέπει να τρώνε και τι πρέπει να μην τρώνε αλλά καμία προσπάθεια, τους φαίνεται αδύνατο λένε να μην τρώνε ψωμί και μακαρόνια!

Νομίζω πως αυτό το έχω καταλάβει πάνω-κάτω μετά από τόσες σελίδες, διαβάζω όμως πολλά άλλα που δεν καταλαβαίνω και πιστεύω ότι για την εφαρμογή της χρειάζεται τουλάχιστον να διαβάσει κανείς το βιβλίο, έτσι δεν είναι;

Εξειδικευμένες αγορές δεν χρειάζονται, μόνο λαϊκή και κρεοπωλείο που έτσι κι αλλιώς όλοι πάνε σ' αυτά.

Με εκπλήσσει αυτό που λες, ήδη χωρίς να την ακολουθώ χρειάζομαι πράγματα που δε βρίσκω εκεί, και τα αναζητώ στο Ίντερνετ. Εσείς δεν κάνετε παραγγελίες;

Όσο για την προετοιμασία, μπορώ να δεχτώ ότι με τον καιρό μπαίνει κανείς σε μια ρουτίνα και ίσως χρειάζεται λιγότερο χρόνο ή/και κόπο. Αλλά τώρα στην αρχή μου φαίνεται βουνό...

697577wcowvfyq3s.gif

@fairy's mom

. Περιορισμός του σταδίου 1 σε μία βδομάδα μόνο, δεν υπάρχει. Αν δεν μπορώ να καταναλώσω το μισό ποτήρι/μερα ζωμό ξυνολάχανου και λίγο γιαούρτι, δεν το κουνάω από το στάδιο ένα. Whey πίνω ήδη ελεύθερα.

Εκεί έγκειται η θεραπευτικότητα της δίαιτας. Αργό πέρασμα από τα στάδια μόνο όταν τα αντίστοιχα τρόφιμα του σταδίου είναι πλήρως ανεκτά. Δοκιμές τροφίμων άλλων σταδίων είναι πειραματισμός. Η Camberll εκανε τους πειραματισμούς σε εκατοντάδες ασθενείς και έβγαλε τα συμπεράσματα ώστε να μην χρειάζεται εμείς να ανακαλύψουμε τον τροχό απο την αρχή.

Δυστυχώς το ίδιο νόμιζα κι εγώ και είχα κρατήσει την κόρη μου 25 μέρες στο σταδιο 1 μέχρι να φύγει η διάρροια. Τελικά ανακάλυψα ότι δεν πρέπει να μένουμε στο στάδιο 1 για πάνω από βδομάδα, ακόμα κι αν υπάρχει διάρροια. Το είχα διαβάσει σίγουρα στην Baden και δεν θυμάμαι με΄τα πού αλλού το είχα δει.

Η κάμπελ δυστυχώς για εμάς, ακόμα μαθαίνει, γι αυτό και κατά καιρούς έχει κάνει κάποιες αλλαγές ή συμπληρώσεις σε αυτά που γράφονται στο βιβλίο.

Κατά τα άλλα το αργό πέρασμα των υπόλοιπων σταδίων είναι η σοφότερη επιλογή, αν θελει κάποιος να κάνει σωστά την ίντρο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δε συμφωνώ με την ευκολία του θέματος. Θέλει πολύ καλή οργάνωση και θέλει και αρκετό χρόνο στην κουζίνα.

Συμφωνώ. Κι εγώ ήμουν σαν την Ρόζυ που ετοιμαζα τα περισσότερα μόνη μου. Αλλά η γκαπς δεν συγκρίνεται με καμία άλλη διατροφή στον χρόνο που περνάς στην κουζίνα. Θα δώσω το πιο απλό παραδειγμα. Παγωτό μπορεί να έπαιρνα ένα πολύ καλό βιολογικό ή μη. Δεν έφτιαχνα όμως ποτέ. Τώρα αν θέλουμε παγωτό πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξω. Και καλά θα ήταν να ταν μόνο το παγωτό!

Παρόλαυτα με ικανοποιεί (ναι ίσως είμαι λίγο μαζοχίστρια) που στο τέλος της ημέρας ξέρω ακριβώς τι έχει μπει μέσα στον οργανισμό του παιδιού μου και έχω φτάσει να λυπάμαι τα παιδιά των φίλων μας που τρώνε όλη την σαβούρα :-(

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Με εκπλήσσει αυτό που λες, ήδη χωρίς να την ακολουθώ χρειάζομαι πράγματα που δε βρίσκω εκεί, και τα αναζητώ στο Ίντερνετ. Εσείς δεν κάνετε παραγγελίες;

Όσο για την προετοιμασία, μπορώ να δεχτώ ότι με τον καιρό μπαίνει κανείς σε μια ρουτίνα και ίσως χρειάζεται λιγότερο χρόνο ή/και κόπο. Αλλά τώρα στην αρχή μου φαίνεται βουνό...

Όλα τα βρίσκεις και εδώ. Αλλά μέσω ίντερνετ βρίσκεις πολύ πιο οικονομικά και συγχρόνως πολύ καλύτερα γευστικά, πχ λάδι καρυδας. Επίσης πολύ εξυπηρετική είναι και η κουμπάρα της Ρόζυ πο υέχει καταστημα με βιολογικά και μας φέρνει από έξω πραγματα σε σωστές τιμές.

Παιρνώντας ο καιρός θα το συνηθίσεις, όσο απίστευτο κι ανα σου φαίνεται τώρα! :)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κι εγώ μέσα στο πικ νικ!

Μάλιστα αύριο θα γιορτάσουμε τα γενεθλια της κόρης μου έξω με πικ νικ κι αν μας βγει καλή η τοποθεσία, θα την προτείνω και για την δική μας συνάντηση.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αγοράστε μοσχαράκι γάλακτος,

Η μάνα μου έχει ακούσει ότι του γάλακτος είναι γεμάτα με αντιβιώσεις σε σχέση με τα πιο μεγάλα ζώα. Δεν ξέρω βέβαια κατά ποσο αληθεύει αυτό. Μιλάω πάντα για ζώα μη βιολογικά.

Αν πάτε στο βιολογικό κρεοπωλείο του Ψυχικού, κάνουν ένα γκαλοπ. Αν συμπληρώσετε το έντυπο, κερδίζετε 10% έκπτωση στην αγορά σας. Αν το κάνετε μέσω ίντερνετ, κερδίζετε ένα πακέτο μπιφτεκια με την επόμενη ιντερνετική παραγγελία.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Συμφωνώ. Κι εγώ ήμουν σαν την Ρόζυ που ετοιμαζα τα περισσότερα μόνη μου. Αλλά η γκαπς δεν συγκρίνεται με καμία άλλη διατροφή στον χρόνο που περνάς στην κουζίνα. Θα δώσω το πιο απλό παραδειγμα. Παγωτό μπορεί να έπαιρνα ένα πολύ καλό βιολογικό ή μη. Δεν έφτιαχνα όμως ποτέ. Τώρα αν θέλουμε παγωτό πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξω. Και καλά θα ήταν να ταν μόνο το παγωτό!

Είδες, εγώ μέχρι και παγωτό έφτιαχνα! :lol:

Οπότε τώρα εάν θέλω να φτιάξω GAPS legal παγωτό απλά κάνω τις ανάλογες αντικαταστάσεις.

Αυτό που μου κακοφαίνεται είναι η πίτσα, που ευτυχώς ακόμη και παλιά σπάνια έτρωγα.

Τώρα δεν γίνεται, πρέπει να τη φτιάξω μόνη μου, και επειδή βαριέμαι δεν φτιάχνω συχνά (πολύ σπάνια θα έλεγα).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...