Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Κοριτσια θελω να παραγγειλω αλευρι καρυδας απο που να παρω και πιο?

Eγώ έχω δοκιμάσει 2. Ενα από το iherb του Bob's red mile που σου στένλει μεχρι και τρεις συσκευασίες αλλα πάντα τις βρίσκω σκισμένες :? και το άλλο είναι από το keimling σε πολύ καλύτερη συσκευασια και κατα την γνώμη μου πολύ πιο νοστιμο από το πρώτο. Την τελευταία φορά που έκανα παραγγελία πήρα 3 κιλά να έχω στην κατάψυξη μιας και χρησιμοποιείς πολύ μικρές ποσότητες σε κάθε συνταγή ;) Το θέμα με το keimling είναι τα μεταφορικά αλλά κατά τα άλλα έχουν παρόμοια τιμή με το iherb. Δεν ξέρω μήπως σε κάποια ομαδική παραγγελία πάρεις κι εσύ ή να κάνεις δικιά σου με αρκετά πράγματα ωστε να αξίζει τον κόπο το ποσό των μεταφορικών.

*κι έκανα την Τετάρτη παραγγελία αν ήξερα θα σου έπαιρνα

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστω Κατερινα μου ετσι και κανει καμια ομαδικη παραγγελια να μου πειτε κι εμενα να παρω μερικες συσκευασιες να εχω!!

Ελίνα έχω την εντύπωση ότι έχω 2-3 σακουλάκια από το keimling στην αποθήκη, θα σε ενδιέφερε να τα πάρεις;

Γιατί πήρα και αρκετά από τον Mercola την προηγούμενη φορά και από το iherb και δεν με βλέπω να τα καταναλώνω μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια γιατί όπως λέει και η Κατερίνα χρησιμοποιείς πολύ μικρή ποσότητα σε κάθε συνταγή!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ελίνα έχω την εντύπωση ότι έχω 2-3 σακουλάκια από το keimling στην αποθήκη, θα σε ενδιέφερε να τα πάρεις;

Γιατί πήρα και αρκετά από τον Mercola την προηγούμενη φορά και από το iherb και δεν με βλέπω να τα καταναλώνω μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια γιατί όπως λέει και η Κατερίνα χρησιμοποιείς πολύ μικρή ποσότητα σε κάθε συνταγή!

ου εννοειται !!!εαν εχεις τα θελω!!!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/05/02/mammography-over-testing-causes-cancer.aspx?e_cid=20120502_DNL_art_1

H κοπέλα ακολούθησε διατροφή τύπου γκαπς για τον καρκίνο και την βοήθησε και στην ρευματοειδή αρθρίτιδα

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Η κόρη μου για 2 μέρες δεν ήπιε ζωμό και χειροτέρευσαν κάπως τα κακά της. Σήμερα ξεκινησαμε πάλι και νομίζω ότι βελτίωθηκε κάπως η εικόνα. Είναι δυνατόν?

Επίσης φαίνεται ότι αντέχει το αλέυρι αμυγδάλου. Της έχω φτιάξει μπισκότα (για να μην ζηλεύει) και της δίνω 1-2 την ημέρα (προσπαθώ ένα και όχι δύο). Φαίνεται ότι τα πεπτει. Για να δούμε.. Σιγά σιγά θα αυξήσω την ποσότητα. Θέλω να της κάνω και πανκέικ, αλλά ακόμα φοβάμαι.

Επίσης δεν ξέρω αν θυμάστε ότι είχε υπερβολική νυχτερινή ενούρηση? Μιλάμε ότι κάθε βράδυ έβρεχε τα ρούχα της ενώ φοράει πάνα! Πολλές φορές βρεχόταν τόσο πολύ που έβρεχε ακόμα και την μπλούζα! Το τελευταιο 15μερο λοιπόν το έχει ξεπεράσει και αυτό. Ακόμα πάντως δεν είμαι σίγουρη αν οφειλόταν στην γκαπς και σε ενδεχόμενη αποτοξίνωση ή στα οξαλικά....

Αναστάσιε καλώς όρισες!

Daf πού έχεις χαθεί βρε κορίτσι? - τώρα βέβαια λέει ο κοκορας τον πετεινό κεφάλα, αλλά τεσπα :-) Πώς πάτε?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ένζυμα για το στομάχι έχει παραγγείλει καμιά σας;

Ποια να πάρω; Τα θέλω για τον άντρα μου.

Eχω παρει εγώ αυτα...http://specialhealthstore.co.uk/ShowDetails.asp?id=105

Tώρα δεν ξερω αν είναι και τα καλυτερα απλά ηθελα να παρω προβιοτικά γιατί μας τελειωσανε και βρηκα και αυτα. 'Προσωπικά τα πήρα για φορες που μπορεί να φάμε εξω ή κατι ύποπτο...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Η κόρη μου για 2 μέρες δεν ήπιε ζωμό και χειροτέρευσαν κάπως τα κακά της. Σήμερα ξεκινησαμε πάλι και νομίζω ότι βελτίωθηκε κάπως η εικόνα. Είναι δυνατόν?

Επίσης φαίνεται ότι αντέχει το αλέυρι αμυγδάλου. Της έχω φτιάξει μπισκότα (για να μην ζηλεύει) και της δίνω 1-2 την ημέρα (προσπαθώ ένα και όχι δύο). Φαίνεται ότι τα πεπτει. Για να δούμε.. Σιγά σιγά θα αυξήσω την ποσότητα. Θέλω να της κάνω και πανκέικ' date=' αλλά ακόμα φοβάμαι.

Επίσης δεν ξέρω αν θυμάστε ότι είχε υπερβολική νυχτερινή ενούρηση? Μιλάμε ότι κάθε βράδυ έβρεχε τα ρούχα της ενώ φοράει πάνα! Πολλές φορές βρεχόταν τόσο πολύ που έβρεχε ακόμα και την μπλούζα! Το τελευταιο 15μερο λοιπόν το έχει ξεπεράσει και αυτό. Ακόμα πάντως δεν είμαι σίγουρη αν οφειλόταν στην γκαπς και σε ενδεχόμενη αποτοξίνωση ή στα οξαλικά....

Αναστάσιε καλώς όρισες!

Daf πού έχεις χαθεί βρε κορίτσι? - τώρα βέβαια λέει ο κοκορας τον πετεινό κεφάλα, αλλά τεσπα :-) Πώς πάτε?[/quote']

Πάντως βρε Fairy's mom μου πολύ ταλαιπωρείται το καημένο... εχει πολύ ευκολα αντιδρασεις... Δεν ξέρω για τον ζωμό, μόνο απο αυτό να χειροτέρεψε??

Τώρα πως είναι?

Yugup3.png

Ουάου αυτά έχουν πάρα πολλά μέσα!!:o Την επόμενη φορά θα τα πάρω...

Αυτά που πήρα εγώ είναι τα πολύ βασικά...

Yugup3.png

Κατερίνα μου σε γενικές γραμμές καλά πάει. Απλά βλέπω ότι όταν της δίνω αλέυρι αμυγδάλου οι κενώσεις έχουν την τάση να χαλάνε. Αλλά νομίζω ότι πλέον αρχίζει και το ανέχεται. Την Δευτέρα έχει γενέθλια και της έχω ήδη πει ότι δεν θα φάει τούρτα (δεν μπορώ να κάνω γκαπς τουρτα για 35 άτομα!!!) αλλά της έχω υποσχεθεί ότι θα της φτιάξω σοκολάτα μόνο γι αυτήν. Δεν σου λέω πώς την περιμένει!!!! Σε αυτήν τηω φάση δεν είναι το πιο σωστό να φάει κακάο, αλλλα νομίζω ότι αξίζει μία gaps legal παρατυπία, λόγω της ημέρας!

Επίσης τρώει και φρούτα πλέον. Της δίνω ακόμα και φράουλα. Και περιμένουμε τα νόστιμα καλοκαιρνά φρούτα που θα την ενθουσιάσουν, ροδάκινα, καρπούζια κλπ.

Ωμά λαχανικά επίσης τρώει πλέον, πχ μαρούλι ακόμα και ντομάτα, αλλά όχι κάθε μέρα και σε μικρή ποσότητα. Νομίζω ότι πρέπει πρώτα να αντέξει αυτά καλά και μετά να δοκιμάσω και το γκι. Άρα έχουμε μέλλον ακόμα.

Πάντως κι εγώ θα επιστρέψω στην γκαπς πολύ σύντομα. Την θεωρώ ΤΟΣΟ σωστή διατροφή, αλλά και στην πράξη μου έχει αποδείξει την αξία της.

Ξέρετε τι άλλο έχω παρατηρήσει? Όποτε της αυξάνω δόσεις προβιοτικών, συνήθως έχουμε δύσκολη μέρα, με γκρίνια, κλάματα ακόμα και πολύ άσχημα ξεσπάσματα. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι die off και να είναι λόγω τροφής? Ποια είναι η γνώμη σας?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ουάου αυτά έχουν πάρα πολλά μέσα!!:o Την επόμενη φορά θα τα πάρω...

Αυτά που πήρα εγώ είναι τα πολύ βασικά...

Ναι είναι πολύ καλά. Κι εγώ από την Ρόζυ τα έμαθα. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να καταπιώ χαπι και παίρνω την ίδια μάρκα σε σκόνη.

Για την σοκολάτα από το iherb είδα αυτό

Manufactured on the same equipment that also makes products containing peanuts, tree nuts, milk and soy.

http://www.iherb.com/Ghirardelli-Premium-Baking-Bar-Unsweetened-Chocolate-4-oz-113-g/33026?at=0

Την εμπιστεύεστε ως gaps legal? Λόγω γάλακτος (απέχουμε ακόμα) και σόγια που ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Αχ είναι τόσο πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις αν τα ξεσπάσματα είναι από τροφή ή απο die-off.....:rolleyes:

Αν δεν έχεις δώσει κάτι καινούργιο σίγουρα είναι die-off. Εγώ τώρα είναι κάποιες μέρες που της δίνω σταγονίτσες whey απο το γιαούρτι που έφτιαξα και δεν παρατηρώ κάτι ιδιαιτερο...

Ομως αν υποπτέυεσαι τροφή το καλύτερο θα ήταν να την έκοβες για καμμιά βδομάδα να δεις την κατάσταση. Εγώ μόνο έτσι σιγουρευόμουν αν είναι die off ή από κάποια τροφή.

Πάντως τα προβιοτικά είναι ισχυρά 2 φορές μου έτυχε να πέσει παραπάνω από την κάψουλα ( η Nutrivine είναι πιο δυνατή δοση από την Biokult ανα κάψουλα) και τις 2 φορές μου κοκκίνισε πάρα πολύ στην περιοχή της πάνας οπότε θέλει πολύ προσοχή.

Κατάλαβα όμως πως τροφές που είναι πλούσιες σε προβιότικά καλό είναι να τους δίνουμε λίγο χρόνο κι ας βλέπουμε ελαφρά συμπτώματα.. Τώρα πιστεύω πως αν δω βλέννες σίγουρα δεν είναι καλό σύμπτωμα και θα κόψω την αντίστοιχη τροφή αμέσως.

Εγώ στα γενέθλιά της έκανα μια μικρή για εκείνη και μία μεγάλη για τους καλεσμένους. Τις έβαλα και την μία πάνω στην άλλη και νά η διοροφη:D Βέβαια ούτε που την άγγιξε αλλά τέλος πάντων :lol: Να την χαίρεστε και να περάσουν όλα σύντομα εύχομαι..:-)

Yugup3.png

Σε χυμό τί της δίνεις???

Εγώ πριν λίγες μέρες έβαλα κοτσάνι από παντζάρι και μου κοκκίνισε λιγάκι ενώ το ίδιο το παντζαρι το τρώει χωρίς πρόβλημα.

Γενικά παρατήρησα οτί ότι περιέχει πολλή C βιταμίνη την κοκκινιζει πχ πορτοκάλι, ακτινίδιο, αυτό το κοτσάνι από το πατνζάρι... όχι και κάτι ιδιαίτερο όμως αλλά για καλό και για κακό τα αποφεύγω..

Yugup3.png

Για την σοκολάτα από το iherb είδα αυτό

Manufactured on the same equipment that also makes products containing peanuts' date=' tree nuts, milk and soy.

http://www.iherb.com/Ghirardelli-Premium-Baking-Bar-Unsweetened-Chocolate-4-oz-113-g/33026?at=0

Την εμπιστεύεστε ως gaps legal? Λόγω γάλακτος (απέχουμε ακόμα) και σόγια που ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται.[/quote']

Δεν είναι και η καλύτερη ούτε και ποιοτικά (δεν είναι καν βιολογική) αλλά ούτε και γευστικά.

Τη χρησιμοποιώ προσωρινά μέχρι να έρθει η Zotter που παρήγγειλα.

Gaps Intro - Πρωτες 25 Μέρες - Update

Η κατάσταση εξελίσεται ομαλά και σύμφωνα με τα αναμενόμενα απο την Cambell.

Οι πρώτες 2 βδομάδες ήτανε δύσκολες. Εντονο Die Off, την πρώτη βδομάδα αισθανόμουνα άρρωστος. Μετά το 10ημερο άρχισαν να βελτιώνονται τα πράγματα με διαδοχικές ώρες απίστευτης ενέργειας και ώρες (βραδινές) κατατονίας και πεσμένης διαθεσης.

Την τελευταία βδομάδα έχω φοβερή ενέργεια για όλη την μέρα, μου χρειάζεται ελάχιστος ύπνος και ξυπνώ ευδιάθετος, δεν με πιάνει υπνηλία κοντά στο μεσημέρι που με έπιανε πάντα.

Καμία αίσθηση πείνας, απόλυτη ελαστικότητα στο πότε και αν θα φάω, καμία λιγούρα. Η καλύτερη πέψη που είχα ποτέ, είναι σχεδόν σαν να μην χρειάζεται να χωνέψω, ξέχασα τι πάει να πει φούσκωμα και αέρια. Εχασα περίπου 5 κιλά βάρος.

Προς το παρόν είμαι στάδιο ένα με μόνη διαφορά ότι τρώω πολλά ωμα και μελατα αυγά για λόγους ευκολίας και επειδή δεν παρατήρησα τπτ αρνητικό.

Προβιοτικά, whey (5-6 κτσ), μουρουνέλαιο. Οι ζωμοί και το κρέας πάνε σύννεφο.

Δοκίμασα χθες ζωμό απο ξινολάχανο 1κτσ και είχα die off Και παρενέργειες. Θα μειώσω την δόση και θα συνεχίσω.

Μετά την Πρωτομαγιά και επειδή δεν πολυέφαγα καλά λόγω εκδρομης (ψητά και σαλάτα σε μικρή ποσότητα) είχα μία απίστευτη λιγούρα για βούτυρο. Εφαγα μισό κουτί βούτυρο αγελάδος με το κουτάλι και μου φάνηκε σαν να έτρωγα πουτίγκα!!! Έχω και μία τρελλή όρεξη για συκώτι.

Επίσης έχουν αλλάξει τα γευστικά μου κριτήρια, για δοκιμή έφαγα μία καριόκα, μάσημα και φτύσιμο, και μου φάνηκε άνοστη και χωρίς βάθος γεύσης!!!

Είμαι πολύ αισιοδόξος για την συνέχεια, τώρα έχω συσσωρεύσει και τρόφιμα που δεν είχα απο την αρχή όπως coconut oil & αλευρι, ξινολάχανο, ghee, βιολογικά κοτόπουλα.

Πρέπει να αρχίσω να κοιτώ για Juicer κατάλληλο για gaps.

Ξέρω το ukjuicers.com αλλά χάθηκα με την ποικιλία μοντέλων. Πρέπει να έχετε συζητήσει ο θέμα, αν μπορείτε να μου δώσετε καμία οδηγία και βοήθεια θα χαρώ ιδιαίτερα.

Καλή συνέχεια σε όλες και στα παιδιά σας. Εμπιστευτείτε την Cambell κανει θαύματα, και μακριά απο αρνητικούς και δυσπιστούς. Εϊναι η δικιά σας υγεία και των παιδιών σας. Χριστός Ανέστη!

Υ.Γ. Και δεν χρειάζονται εξωτικά φαγητά από την άκρη του κόσμου. Το Α κ Ω είναι οι ζωμοι και τα λίπη και τα ποιοτικά κρέατα και γάλα. Πέρα απο το λάδι καρύδας όλα τα άλλα είναι ευχάριστη ποικιλία που γίνεται και χωρίς αυτά. Το βασικό είναι η συνέπεια στην εκτέλεση. Μπορώ να σας πιστοποιήσω ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στερητική δίαιτα. ΔΕΝ πεινατε ,δεν λιγουρεύεστε αρκεί να τρώτε μπολικο λίπος.

Μπράβο Αναστάσιε! Προσοχή μόνο σε κάτι. Αν καταλαβα καλά είσαι στάδιο 1 25 μέρες? Δεν πρέπει να μένεις στο 1ο στάδιο πάνω από βδομάδα. Οπότε καλό είναι να προχωρήσεις στάδιο. Από την άλλη είδα ότι παίρνεις και μουρουνελαιο που μπαίνει στο 3/4ο στάδιο, καθώς και ωμή σαλάτα (πάλι αν κατάλαβα καλά), οπότε μάλλον έχεις προχωρήσει στάδια.

Τεσπα είπα να το επισημάνω πάλι αυτό με την 1 βδομάδα στο στάδιο 1 για καλό και για κακό.

Καλή συνέχεια!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Για τον αποχυμωτή πες μας το budget σου και το πόσο ελεύεθρο ή περιορισμένο χώρο έχεις και ίσως μπορέσουμε να σου κάνουμε κάποιες προτάσεις. Και φυσικά σε τι θα δώσεις έμφαση, στα φρούτα κυρίως ή θες και αρκετά λαχανικά?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

αααα και το συκώτι μαι που το ζητάς, σκέψου μήπως το τρως και ωμό (αν αντεχεις την σκέψη). Κάνει πάρα πολύ καλό! Πρέπει όμως να το βάλεις κάποιες μέρες πρώτα στην κατάψυξη σε μπουκίτσες εννοείται για να τις κατεβαζεις μετά σαν χαπάκι.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Υ.Γ. Και δεν χρειάζονται εξωτικά φαγητά από την άκρη του κόσμου. Το Α κ Ω είναι οι ζωμοι και τα λίπη και τα ποιοτικά κρέατα και γάλα. Πέρα απο το λάδι καρύδας όλα τα άλλα είναι ευχάριστη ποικιλία που γίνεται και χωρίς αυτά. Το βασικό είναι η συνέπεια στην εκτέλεση. Μπορώ να σας πιστοποιήσω ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στερητική δίαιτα. ΔΕΝ πεινατε ,δεν λιγουρεύεστε αρκεί να τρώτε μπολικο λίπος.

Μπράβο πέστα!

Γιατί όταν τα λέω εγώ δεν με πιστεύουνε, αλλά πραγματικά ούτε πεινάω, ούτε στερούμαι αλλά ούτε και λιγουρεύομαι!

Εγώ δεν βλέπω το λόγο που δεν μπορεί κάποιος να ακολουθήσει την GAPS και αναρωτιέμαι κατά πόσο άλλαξαν τόσο πολύ οι γευστικές μου προτιμήσεις...

Και από τότε που τρώω/πίνω μεγάλες ποσότητες προϊόντων ζύμωσης πρόσεξα ότι δεν έχω όρεξη ούτε καν για GAPS legal γλυκά ή χουρμάδες!

Να σας πω και κάτι αστείο: χθες πήγα στο βιολ. κρεοπωλείο και καθώς έδινα την παραγγελία μου πρόσεξα ότι μια κυριά που περίμενε δίπλα μου με κοίταζε έντονα αλλά και με απορία...

Συνέχισα εγώ "μπριζόλες μόνο αυτές με το μπόλικο λίπος - όχι στεγνές, βάλε και καμπόσες πανσέτες, αρνί μόνο και όχι κατσίκι γιατί δεν το τρώμε αν δεν έχει λίπος, έχεις χοιρινό για να κάνω λαρδί;" κτλ κτλ You get the point!

Ε απ' τα πολλά αυτή δεν άντεξε και μου λέει "Καλά πώς γίνεται να τρως όλο λίπος και να είσαι τόσο αδύνατη;;;" :shock::lol:

Τι να της έλεγα τώρα... της λέω "γιατί δεν τρώω ψωμί, δημητριακά, άμυλα κτλ"

Με κοίταζε σαν να είμαι UFO και μου επανέλαβε την ίδια ερώτηση! :rolleyes:

Εγώ δεν βλέπω το λόγο που δεν μπορεί κάποιος να ακολουθήσει την GAPS και αναρωτιέμαι κατά πόσο άλλαξαν τόσο πολύ οι γευστικές μου προτιμήσεις...

Το να μην κατέχει (καλά) την αγγλική γλώσσα θα μπορούσε να είναι ένας λόγος, όπως και το να μην έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο ώστε να μελετά και να οργανώνει τις απαραίτητες αγορές ή/και το απαιτούμενο εισόδημα ώστε να τις πραγματοποιεί...

697577wcowvfyq3s.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...