Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Αλλά μια και η Αγλαϊα είναι μακρυά να μας δώσει λίγους από τους original σπόρους της είπα στην αδερφή μου που θα έρθει τον Ιούνιο στην Αθήνα να μου φέρει και έτσι θα έχουμε κι εμείς οι Αθηναίες! :D

http://www.culturesforhealth.com/water-kefir-grains.html

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα κοριτσια εγω οπως ειπαμε δεν ακολουθω φουλ τη διαιτα αλλα κανω καποια πραγματα οσο μπορω...Αλλα ηθελα να πω κατι ...μονο εγω ειμαι τοσο ανωμαλη και μου αρεσει να πινω το πρωι μια κουπα απο ζωμο αρνιου?:lol::lol::lol::lol:Γιατι νορμαλ δεν μου φαινεται κι εμενα,ο αντρΑς μου αηδιαζει και με κοροιδευει :lol::lol::lol:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Καλημέρα σας, εντόπισα την ομάδα σας τυχαία απο το google.

Είμαι άνδρας 33 ετών, ξεκίνησα Gaps εδώ και 10 μέρες. Θα συμβάλω και εγώ όπως μπορώ στην κοινότητα των Gaps!

Εϊμαι εξοικιωμένος με τις εννοιες της διαιτας επειδή πολλά χρόνια εξασκώ διατροφή τύπου Paleo, και κατανάλωνα προβιοτικά.

Περιμένω προς το παρόν να παραλάβω το βιβλίο αλλά επειδή είμαι βιαστικός ξεκίνησα Intro εδώ και μερικές μέρες με όσες πληροφορίες συνέλεξα απο το διαδίκτυο.

Για όσους ψάχνουν βιολογικό βούτυρο υπάρχει στον AB Βασιλόπουλο ιταλικό βιολογικό βούτυρο σε λογική τιμή (3,50ε 200γρ)

d4aa3c186603146.jpg

Επειδή η ιστοσελίδα τους δεν έχει πληροφοριές αναλυτικά για το προιόν (λογικά είναι παστεριωμένο) έκανα ένα τεστ γεύσης μεταξύ διάφορων γνωστών βουτύρων που κυκλοφορούν στην αγορά και σίγουρα είναι το καλύτερο άρα πιθανώς και ποιοτικότερο.

Διάβασα μεγάλο μέρος του εδώ θεματος Gaps Diet και είδα ότι αγοράζετε βούτυρο καρύδας σε μεγάλες ποσότητες από Mercola. Τί γίνεται με το τελωνείο και το κόστος των ταχυδρομικών;

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλους και όλες.

Γιώτα όχι, αλλά αν έχεις επιπλέον σπόρους κεφίρ (γάλακτος) μπορείς να τους μετατρέψεις σε water kefir grains, το διάβασα στα yahoo groups και μου έκανε εντύπωση!

http://marly67.wordpress.com/2010/03/05/converting-milk-kefir-grains/

Μόνο που δεν μπορείς μετά να τους μετατρέψεις και πάλι σε σπόρους κεφίρ για γάλα.

Τις τελευταίες δύο βδομάδες που τους τάιζα ωμό γάλα κατσίκας έχουνε πολλαπλασιαστεί απίστευτα, γι' αυτό λέω να πάρω μερικούς να το δοκιμάσω.

Και εγώ το ίδιο. Μιας και έχω πολλούς ας το δοκιμάσω. Ευχαριστώ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Καλημερα κοριτσια εγω οπως ειπαμε δεν ακολουθω φουλ τη διαιτα αλλα κανω καποια πραγματα οσο μπορω...Αλλα ηθελα να πω κατι ...μονο εγω ειμαι τοσο ανωμαλη και μου αρεσει να πινω το πρωι μια κουπα απο ζωμο αρνιου?:lol::lol::lol::lol:Γιατι νορμαλ δεν μου φαινεται κι εμενα,ο αντρΑς μου αηδιαζει και με κοροιδευει :lol::lol::lol:

Ναι:lol::lol::lol::lol:

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας, εντόπισα την ομάδα σας τυχαία απο το google.

Είμαι άνδρας 33 ετών, ξεκίνησα Gaps εδώ και 10 μέρες. Θα συμβάλω και εγώ όπως μπορώ στην κοινότητα των Gaps!

Εϊμαι εξοικιωμένος με τις εννοιες της διαιτας επειδή πολλά χρόνια εξασκώ διατροφή τύπου Paleo, και κατανάλωνα προβιοτικά.

Περιμένω προς το παρόν να παραλάβω το βιβλίο αλλά επειδή είμαι βιαστικός ξεκίνησα Intro εδώ και μερικές μέρες με όσες πληροφορίες συνέλεξα απο το διαδίκτυο.

Για όσους ψάχνουν βιολογικό βούτυρο υπάρχει στον AB Βασιλόπουλο ιταλικό βιολογικό βούτυρο σε λογική τιμή (3,50ε 200γρ)

d4aa3c186603146.jpg

Επειδή η ιστοσελίδα τους δεν έχει πληροφοριές αναλυτικά για το προιόν (λογικά είναι παστεριωμένο) έκανα ένα τεστ γεύσης μεταξύ διάφορων γνωστών βουτύρων που κυκλοφορούν στην αγορά και σίγουρα είναι το καλύτερο άρα πιθανώς και ποιοτικότερο.

Διάβασα μεγάλο μέρος του εδώ θεματος Gaps Diet και είδα ότι αγοράζετε βούτυρο καρύδας σε μεγάλες ποσότητες από Mercola. Τί γίνεται με το τελωνείο και το κόστος των ταχυδρομικών;

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε όλους και όλες.

Καλώς ήρθες. Θέλεις να μας πεις γιατί ξεκίνησες τη διατροφή και πώς πας αυτές τις 10 μέρες;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Αναστάσιε έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και άρχισες τόσο βιαστικά την Ίντρο;

Λάδι καρύδας παραγγέλνουμε μόνο όταν έχει δωρεάν μεταφορικά (λογικά θα ξαναέχει το Μάιο στο Mother's Day) και μόνο ένα κουβά ανά παραγγελία, δεν έτυχε καμιά φορά να έχω πρόβλημα με το τελωνείο μ' ένα μόνο κουβά.

Το βούτυρο το συγκεκριμένο δεν μ' αρέσει, είναι πολύ λευκό που σημαίνει οι αγελάδες δεν βόσκουνε αλλά τρώνε σπόρους.

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Αυτοί οι μύκητες είναι διαφορετικοί από τους μύκητες που βάζουμε στο γάλα;

Είναι διαφορετικοί.

Μπορείς να βρεις μια ανάλυση των μικροοργανισμών που περιέχουν εδώ:

http://www.yemoos.com/waterkefirstrains.html

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Αλλά μια και η Αγλαϊα είναι μακρυά να μας δώσει λίγους από τους original σπόρους της είπα στην αδερφή μου που θα έρθει τον Ιούνιο στην Αθήνα να μου φέρει και έτσι θα έχουμε κι εμείς οι Αθηναίες! :D

http://www.culturesforhealth.com/water-kefir-grains.html

Μετατρέπεται κάπως η αποικία αλλά δεν γίνεται water kefir. Το προφίλ των μικροοργανισμών και η διαδικασία ζύμωσης είναι διαφορετική, φαίνεται και στις φωτογραφίες από το παραπάνω site.

Τέλη Μαΐου έχω προγραμματίσει να έρθω στην Αθήνα. Θα βρίσκομαι στο νοσοκομείο Αττικό για μια ημερίδα και θα μείνω στο κέντρο. Θα φέρω μια μικρή ποσότητα αν κάποιος έρθει να την παραλάβει.

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Ναι, προφανώς όταν μετατρέψεις τα milk kefir grains σε water kefir grains δεν θα έχεις την ίδια σύσταση μικροοργανισμών και μύκητων στην αποικία όπως στα αυθεντικά water kefir grains, αλλά μπορείς να μετατρέψεις ζαχαρωμένο νερό, χυμό κτλ σε κεφίρ.

Εγώ το κάνω ήδη χρησιμοποιώντας το whey του milk kefir για να ζυμώσω νερό καρύδας, η ξανθιά στον Mercola λέει ότι γίνεται coconut water kefir με τον τρόπο αυτό.

Διαφημίσεις

Μετατρέπεται κάπως η αποικία αλλά δεν γίνεται water kefir. Το προφίλ των μικροοργανισμών και η διαδικασία ζύμωσης είναι διαφορετική, φαίνεται και στις φωτογραφίες από το παραπάνω site.

Τέλη Μαΐου έχω προγραμματίσει να έρθω στην Αθήνα. Θα βρίσκομαι στο νοσοκομείο Αττικό για μια ημερίδα και θα μείνω στο κέντρο. Θα φέρω μια μικρή ποσότητα αν κάποιος έρθει να την παραλάβει.

Ααα τέλεια!! Να κανονησουμε τοτε κάποια απο εμάς να την πάρει κ μετα όταν πολλαπλασιαστεί την μοιραζόμαστε!!:-D

Σ΄ευχαριστουμε πολυ Αγλαια!

Εσυ που δοκιμασες ειναι ευχάριστο στην γεύση;; Φαντάζομαι πως επειδη έχει το φυσικό " ανθρακικο " δεν θα αρέσει στα παιδια μας αλλα θα το καταναλώνουμε εμεις.

Yugup3.png

Ναι, προφανώς όταν μετατρέψεις τα milk kefir grains σε water kefir grains δεν θα έχεις την ίδια σύσταση μικροοργανισμών και μύκητων στην αποικία όπως στα αυθεντικά water kefir grains, αλλά μπορείς να μετατρέψεις ζαχαρωμένο νερό, χυμό κτλ σε κεφίρ.

Εγώ το κάνω ήδη χρησιμοποιώντας το whey του milk kefir για να ζυμώσω νερό καρύδας, η ξανθιά στον Mercola λέει ότι γίνεται coconut water kefir με τον τρόπο αυτό.

Ακριβώς, μετατρέπεις το χυμό σε ζυμωμένο χυμό αλλά η αποικία δεν αναπτύσσεται και πρέπει να κρατάς και κάποιο μέρος της αποικίας σε γάλα για να μην τη χάσεις.

Εσυ που δοκιμασες ειναι ευχάριστο στην γεύση;; Φαντάζομαι πως επειδη έχει το φυσικό " ανθρακικο " δεν θα αρέσει στα παιδια μας αλλα θα το καταναλώνουμε εμεις.

Ο γιος μου το πίνει Κατερίνα αλλά η κόρη μου καθόλου μάλλον λόγω ανθρακικού, προτιμάει το κεφίρ γάλακτος.

Ακριβώς, μετατρέπεις το χυμό σε ζυμωμένο χυμό αλλά η αποικία δεν αναπτύσσεται και πρέπει να κρατάς και κάποιο μέρος της αποικίας σε γάλα για να μην τη χάσεις.

Αγλαϊα όχι ακριβώς, κι εγώ αυτό νόμιζα.

Αν διαβάσεις το λινκ ακολουθείς μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία μετατροπής και όταν μετατρέψεις την αποικία δεν μπορείς να την ξαναβάλεις μέσα σε γάλα.

Πολλαπλασιάζεται λένε κανονικά.

Αυτό που λες ισχύει όταν απλά πάρεις σπόρους κεφίρ γάλακτος, τους ξεπλύνεις και τους βάλεις μέσα σε φυτικό γάλα, χυμό κτλ.

Μετά αν δεν τους ξαναταϊσεις σύντομα με ζωικό γάλα κάποια στιγμή θα πεθάνουνε.

Μόνο σε περίπτωση σοβαρής αλλεργίας στα γαλακτοκομικά με αναφυλακτικό σοκ δεν κάνει να χρησιμοποιήσεις converted water kefir grains αν και δεν έχω διαβάσει για κάποια αντίδραση αλλά το εφαρμόζουνε για ασφάλεια.

Ααα τέλεια!! Να κανονησουμε τοτε κάποια απο εμάς να την πάρει κ μετα όταν πολλαπλασιαστεί την μοιραζόμαστε!!:-D

Σ΄ευχαριστουμε πολυ Αγλαια!

Κατερίνα, εμένα δεν μου αρέσει το κεφίρ γάλακτος και μόνο αυτό καταναλώνω. Το ανθρακικό είναι πολύ ευχάριστο και υπάρχουν διάφορες φάσεις της ζύμωσης που μπορεί να σου αρέσει περισσότερο ή λιγότερο το προϊόν. Το προτιμώ σχετικά φρέσκο όταν δεν έχει καταναλωθεί όλο το σάκχαρο από τα σύκα και είναι ακόμη ελαφρά γλυκό.

Στα παιδιά γενικώς αρέσει και είναι πολύ ωραίο μέσα σε χυμό.

Εδώ βρήκα πολλές συνταγές

http://www.yemoos.com/waterkefirrecipes.html

Πολλαπλασιάζεται λένε κανονικά.

από το link που έβαλες:

These converted dairy kefir grains do not proliferate once theyʼre changed to water grains. There are water kefir grains which will do that. Check the website above in comment # 7 for a source.

Once youʼve done the initial 4 culturing steps, you donʼt need to do them again. After draining and reserving the culture to make pop, add more spring water, sugar and dried fruit to the grains to culture for 2 days and then use that to make more pop, etc.

These grains just keep on giving. Mine are still culturing water after nearly a year of doing so, but they donʼt produce more grains.

Όταν έχασα την προηγούμενη αποικία μου και είδα ότι ήταν αδύνατο να βρω στην Ελλάδα, είχα διερευνήσει το ενδεχόμενο της μετατροπής γιατί το κεφίρ γάλακτος ήταν το μόνο που μπορούσα να βρω.

Διαφημίσεις

Αγλαία έχεις δίκαιο, ήθελα να πω ότι ζυμώνουνε τα ροφήματα κανονικά αλλά ναι, δεν πολλαπλασιάζονται.

Δεν πεθαίνουνε όμως εύκολα όπως τα κλασικά milk kefir grains.

Αναστάσιε έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και άρχισες τόσο βιαστικά την Ίντρο;

Λάδι καρύδας παραγγέλνουμε μόνο όταν έχει δωρεάν μεταφορικά (λογικά θα ξαναέχει το Μάιο στο Mother's Day) και μόνο ένα κουβά ανά παραγγελία, δεν έτυχε καμιά φορά να έχω πρόβλημα με το τελωνείο μ' ένα μόνο κουβά.

Το βούτυρο το συγκεκριμένο δεν μ' αρέσει, είναι πολύ λευκό που σημαίνει οι αγελάδες δεν βόσκουνε αλλά τρώνε σπόρους.

Ευχαριστώ, για τις πληροφορίες θα παρακολουθώ τον Mercola, προς το παρόν έχω αρκετή ποσότητα λάδι καρύδας για να κάνω gaps.

Απο τα αγελαδινά βούτυρα που αγόρασα το μόνο οριακά πιο κίτρινο είναι το adoro το οποίο δεν βρήκα στην Bio έκδοσή του. ¨Ολα τα αλλα Αγνο, Χωριό Βιο, Ολυμπος, Ήπειρος και ένα δυο άλλα ήταν λιγότερο κίτρινα και σίγουρα χειρότερα γευστικά. Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο όχι αναγκαστικά βιολογικό θα χαρώ να το ακούσω.

Πρόβλημα υγείας: δυσπεψίες (εντερικές), φούσκωμα, δυσανεξία στα γαλακτοκομικά (δεν πίνω γάλα εδώ και χρόνια). Τα τελευταία 2 χρόνια δεν ανεχόμουνα ούτε τρόφιμα προιόν ζύμωσης πχ ξινολάχανα, κεφίρ. Οσπρια κομμένα επίσης.

Και όλα αυτά για κάποιον ο οποίος τρέφεται υγιεινά, απόδειξη του πόσο διαβρωτική είναι η σύγχρονη διατροφή και ελλειματική σε αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός.

Θα γράψω αργότερα για τις πρώτες εμπειρίες απο το ξεκίνημα της intro.

Απο τα αγελαδινά βούτυρα που αγόρασα το μόνο οριακά πιο κίτρινο είναι το adoro το οποίο δεν βρήκα στην Bio έκδοσή του. ¨Ολα τα αλλα Αγνο, Χωριό Βιο, Ολυμπος, Ήπειρος και ένα δυο άλλα ήταν λιγότερο κίτρινα και σίγουρα χειρότερα γευστικά. Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο όχι αναγκαστικά βιολογικό θα χαρώ να το ακούσω.

Το adoro το βιολογικο το βρισκω στο mymarket και στο carefour (τουλαχιστο σε αυτο του Γερακα).

Επισης προσφατα ανακαλυψα οτι μονο στο mymarket βρισκω το kerrygold το τσενταρ να μπορεις να παρεις κομματι (που ειναι πολυ πιο οικονομικο απο οτι να το παρεις ετοιμο συσκευασμενο απο το ψυγειο).

Προβληματίστηκα τώρα, διάβασα το εξής:

Please note, kefir grains may or may not multiply due to a number of factors but they can be used repeatedly to create wonderful carbonated beverages.

http://www.culturesforhealth.com/water-kefir-starter-kit.html

Εάν δεν πολλαπλασιάζεται πάντα και το αυθεντικό water kefir όπως λέει πιο πάνω ποιος ο λόγος να το πάρω και να μην μετατρέψω τους σπόρους που ήδη έχω;

Μήπως να πω στην αδερφή μου να μην μου το φέρει? :?:

Έχεις δίκαιο, ούτε κι εγώ βρήκα κανένα βούτυρο της προκοπής στην Ελλάδα, βιολογικό ή μη.

Πόσα χρόνια έκανες Paleo?

Λογικά βοηθάει μια και δεν συμπεριλαμβάνει όσπρια, δημητριακά και γαλακτοκομικά, αλλά δεν είναι θεραπευτική διατροφή όπως η GAPS που δίνει έμφαση σε ζωμούς και προϊοντα ζύμωσης.

Κι εγώ έκανα Paleo κατά καιρούς και ένιωθα καλύτερα αλλά καμία σχέση με το πόσο καλά είμαι τώρα με την GAPS.

Το adoro το βιολογικο το βρισκω στο mymarket και στο carefour (τουλαχιστο σε αυτο του Γερακα).

Επισης προσφατα ανακαλυψα οτι μονο στο mymarket βρισκω το kerrygold το τσενταρ να μπορεις να παρεις κομματι (που ειναι πολυ πιο οικονομικο απο οτι να το παρεις ετοιμο συσκευασμενο απο το ψυγειο).

Ευχαριστώ, θα κοιτάξω Carrefour, για να φτιάξω ghee.

Εσύ τα πήρες αφυδατωμένα σαν αυτά που θα πάρω εγώ, ή ενεργά;

Φρέσκα είναι, μου τα έφεραν ζωντανά από τη Γαλλία. Τα μισά τα έδωσα σε μια φίλη και τα υπόλοιπα ήδη τα έχω διπλασιάσει.

Εδώ βλέπω ότι κάποιος τα έχει στον Πειραιά κάποιος στο Καρλόβασι Σάμου

http://www.yemoos.com/yemoosmap.html

Προβληματίστηκα τώρα, διάβασα το εξής:

http://www.culturesforhealth.com/water-kefir-starter-kit.html

Εάν δεν πολλαπλασιάζεται πάντα και το αυθεντικό water kefir όπως λέει πιο πάνω ποιος ο λόγος να το πάρω και να μην μετατρέψω τους σπόρους που ήδη έχω;

Μήπως να πω στην αδερφή μου να μην μου το φέρει? :?:

Rosie, νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα υπάρχει συχνά με τους αφυδατωμένους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έψαξα καν.

Γιατί δεν κάνει;

Εγώ θηλάζω και ετοιμάζομαι να πάρω μια αποικία kombucha!

Δεν διάβασα κάτι τέτοιο στα yahoo groups της GAPS, αντίθετα συνηθίζεται και κάνει και πολύ καλό γιατί είναι και αυτό SCOBY.

Είμαι στο facebook σε μια ομάδα για την kombucha + kefir και προτείναν αυτό το βιβλίο:

http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0147329

Μέσα γράφει ότι οι έγκυες κ οι θηλάζουσες δεν επιτρεπεται να πίνουν για να μη "επιβαρύνει την ευαίσθητη λειτουργία της πέψης, τόσο στο έμβρυο, όσο και στο μωρό που θηλάζει." (αυτό γράφει)

Μάλιστα το κομπούχα γίνεται ξύδι, χρησιμοποιείται στα ζώα και στα φυτά. Έχει οδηγίες μέσα.

Άσχετο αλλά είναι πολύ νοστιμο. Δοκίμασα είχα κάτι πονοκεφάλους και συχνοουρία δείγμα αποτοξίνωσης. Μέσα γράφει και πόσο φλυτζάνια επιτρέπεται να πίνουμε και πως να ξεκινήσουμε. Είναι πιο αποτελεσματικό από το κεφίρ. Αλλά θέλει σιγά σιγά.

Τέλος πάντων, αν εχεις κάποια άλλη πληροφορία για το θηλασμό θα ήθελα να τη γνωρίζω.

Έχω μωρό 4 μηνών.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...