Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Έχω ξεκινήσει στα παιδιά προβιοτικά εδώ και 20 περίπου μέρες και δνε φαίνεται να τα ενοχλεί. Ξεκινήσαμε με το 1/8 της κάψουλας και τώρα τους δίνω κάθε μέρα 1 ολόκληρη. Λέτε να πειράζει να πάω πιο γρήγορα τώρα; Δηλαδή να αυξάνω σε μια κάψουλα κάθε εβδομάδα ώστε σε 3 εβδομάδες να παίρνουνε 4 την ημέρα που είναι η θεραπευτική δόση;

Και άλλη μια απορία. Η μεγάλη είναι 11 και η μικρή 2,5 περίπου. Θα παίρνουνε και οι δύο 4 κάψουλες την ημέρα; Μήπως η μικρή πρέπει να παίρνει λιγότερες και η μεγάλη περισσότερες;

Αν και η μεγάλη και όλο το κουτί να παίρνει καθημερινά πάλι το ίδιο θα της κάνει αφού τρώει όλο βλακείες, αλλά τεσπά τι να κάνω, βαρέθηκα να τσακώνομαι μαζί της.

Δες την δοσολογία που έχει σε billions η Campell στο βιβλίο. Ξεκίνα από τους λιγότερους και δες πως πάει. Στην μεγάλη μπορείς να δίνεις κ ένζυμα αν νομίζεις οτί δεν πέπτει κάτι καλά από αυτά που μπορεί να φάει...

Αχ κ η δικιά μου όλο "ψωμάκι" μου ζητάει η καημένη. Είναι που γενικά υπάρχει στο σπίτι και όπου πάμε :-( Στεναχωριέται πολύ κ προχτες που είχα τραπέζι έφαγε μάζευε τα ψιχουλάκια που είχαν πέσει στο τραπέζι από τον παππού της...(σε τέτοιο σημείο ζηλεύει δηλαδή :-(). Η πλάκα είναι που το κάνει στα "κρυφά" γιατί ξέρει οτί δεν πρέπει.

Αλλά πάει τέλεια βρε παιδιά! Δεν μπορώ να πιστέψω την πρόοδο που έχει κάνει! Χτες κοιμήθηκε και 8ωρο στο κρεββατάκι της μετά από 1.5 χρόνο!!!!!!!!! :D

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ κ η δικιά μου όλο "ψωμάκι" μου ζητάει η καημένη. Είναι που γενικά υπάρχει στο σπίτι και όπου πάμε :-( Στεναχωριέται πολύ κ προχτες που είχα τραπέζι έφαγε μάζευε τα ψιχουλάκια που είχαν πέσει στο τραπέζι από τον παππού της...(σε τέτοιο σημείο ζηλεύει δηλαδή :-(). Η πλάκα είναι που το κάνει στα "κρυφά" γιατί ξέρει οτί δεν πρέπει.

Η δικιά μου πάντως είναι ικανοποιημένη με το ψωμάκι που της φτιάχνω, κάθεται το πρωί στο τραπέζι με τον αδερφό της και αυτός τρώει το δικό του και αυτή το δικό της, με ταχίνι και μέλι.

Βέβαια μοιάζουνε εμφανισιακά τα δύο! :rolleyes:

Εγώ και ο μπαμπάς της δεν τρώμε ποτέ ψωμί στο σπίτι, όταν είμαστε στον παππού και στη γιαγιά ξέρουνε και τα δύο ότι γενικά δεν τρώμε από τα φαγητά τους και χθες που βρήκε στο τραπέζι ένα κομμάτι νορμάλ ψωμί φώναζε τη γιαγιά της να της το δώσει!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Η δικιά μου πάντως είναι ικανοποιημένη με το ψωμάκι που της φτιάχνω, κάθεται το πρωί στο τραπέζι με τον αδερφό της και αυτός τρώει το δικό του και αυτή το δικό της, με ταχίνι και μέλι.

Βέβαια μοιάζουνε εμφανισιακά τα δύο! :rolleyes:

Εγώ και ο μπαμπάς της δεν τρώμε ποτέ ψωμί στο σπίτι, όταν είμαστε στον παππού και στη γιαγιά ξέρουνε και τα δύο ότι γενικά δεν τρώμε από τα φαγητά τους και χθες που βρήκε στο τραπέζι ένα κομμάτι νορμάλ ψωμί φώναζε τη γιαγιά της να της το δώσει!

Χρονια Πολλα κι απο μενα :) Πρωτη μερα μετα απο 'διακοπες' του Πασχα.

Εμεις εχουμε καθημερινες ατασθαλιες στις γιαγιαδες με ψωμακι. Βασικα ποτε δε κανανε αυστηρα τη διαιτα εφοσον δεν ειχα τον ελεγχο ολη μερα. Τωρα το Πασχα βεβαια ξεφυγανε και τους εδιναν οτι ναναι, ευτυχως δεν τα εχουν συνηθισει και τρωγανε μια μπουκια το πολυ και τελος. Αν εξαρτιομουν απο την κριση των γιαγιαδων αστα να πανε, την αλλη φορα ο μικρος εκανε φασαρια σωνει και καλα να φαει μαργαρινη και οχι το δικο του βουτυρακι και η γιαγια του εδωσε, ε μετα εγινα εγω η κακια που το απαγορευσα.

Ενταξει ειναι πολυ καλυτερες οι κενωσεις τους τωρα, και γενικα δεν εχουμε προβληματα. Οποτε τους εχω αρχισει να τους δινω πατατες μια φορα την εβδομαδα. Εχω και προβλημα με τα λαχανικα, τα εχουν βαρεθει και μολις τα βλεπουν λενε αμεσως 'οχι λαχανικα'.

Τώρα που αναφέρεις την πατάτα είναι το μόνο που απαιτεί η μικρή και τη λυπάμαι... και πάλι εμείς δεν τρώμε πατάτες στο σπίτι, στον μικρό δεν αρέσουνε αλλά όποτε είμαστε στη γιαγιά θέλει.

Τελευταία της βάζει αγκινάρες η γιαγιά στο φαγητό αντί πατάτα και της λέμε ότι είναι πατάτα και την τρώει με μανία... :shock:

Χαμός έγινε με τα σοκολατένια αυγά φέτος (λες και δεν υπήρχε τίποτα άλλο να φέρουν). Δεν κάνω τίποτα παρά να εκφράζω την δυσαρέσκεια μου εφόσον η γυναίκα μου είναι σε άλλο μήκος κύματος.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Χαμός έγινε με τα σοκολατένια αυγά φέτος (λες και δεν υπήρχε τίποτα άλλο να φέρουν). Δεν κάνω τίποτα παρά να εκφράζω την δυσαρέσκεια μου εφόσον η γυναίκα μου είναι σε άλλο μήκος κύματος.

Το ίδιο και σε εμάς. Εγώ έχω και τη μεγάλη που είναι sugarholic και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Τους είπα λοιπόν "φάτε τα όλα μαζί να τελειώνουμε". Σε μια εβδομάδα δεν έμεινε τίποτα. Αυτή την εβδόμαδα επιστρέψαμε οικογενειακώς στην gaps για αποτοξίνωση.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Τελευταία της βάζει αγκινάρες η γιαγιά στο φαγητό αντί πατάτα και της λέμε ότι είναι πατάτα και την τρώει με μανία... :shock:

βγηκαν οι αγγιναρες ε; θα τις παρω σιγουρα, εμενα δε μ΄αρεσουν καθολου (ειπαμε ειμαι πολυ picky) αλλα στους μικρους μπορει να τους αρεσουν (το μονο 'κακο' ειναι οτι ειναι μεγαλα για να το περασω για πατατα :) )

Τις πατατες τις κανω πουρε μαζι με ζωμο, οποτε ειναι μια ευκαιρια για επιπλεον ζωμο.

Το αλλο καλο ειναι, δε ξερω αν εχει βοηθησει η διατροφή ή κατι αλλο, αλλα εχουμε καιρο να εχουμε τα φοβερα παραλογα ξεσπασματα, τελευταια φορα τοτε, μηνες πριν, που ειχαν γαστρεντεριτιδα.

Το ίδιο και σε εμάς. Εγώ έχω και τη μεγάλη που είναι sugarholic και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Τους είπα λοιπόν "φάτε τα όλα μαζί να τελειώνουμε". Σε μια εβδομάδα δεν έμεινε τίποτα. Αυτή την εβδόμαδα επιστρέψαμε οικογενειακώς στην gaps για αποτοξίνωση.

πωπω ναι και εγω που απεχω απο τη ζαχαρη μου φανηκαν τοσο γλυκα, τρομερα λυγωτικα.

Εγω περναω το αμυγδαλοβουτυρο για 'σοκολατα' και το συνδυασμο χουρμαδες-αμυγδαλα-τριμα καρυδα-κακαο-μπανανα σε μπαλακια για 'σοκολατακια' - που ειναι και τελεια δηλ.

Και εγω κανω νηστεια/αποτοξινωση τωρα μετα το Πασχα. :oops:

πωπω ναι και εγω που απεχω απο τη ζαχαρη μου φανηκαν τοσο γλυκα, τρομερα λυγωτικα.

Εγω περναω το αμυγδαλοβουτυρο για 'σοκολατα' και το συνδυασμο χουρμαδες-αμυγδαλα-τριμα καρυδα-κακαο-μπανανα σε μπαλακια για 'σοκολατακια' - που ειναι και τελεια δηλ.

Και εγω κανω νηστεια/αποτοξινωση τωρα μετα το Πασχα. :oops:

Κάτσε κάτσε συνταγή είναι αυτό? Για γράψ την στο άλλο θέμα..:P παρακαλώ!

Αχ εγω έκανα μια sacher torte στον πατερα μου που είχε την γιορτή του κ έφαγα μια κουταλίτσα μμμμ.. (η μικρή τίποτα από συμπτώματα αν κ δεν είχε μεσα κ τίποτα αλλεγιογόνο εκτος από πρωτεινη γάλακτος στην κουβερτούρα ). Εγω δεν είμαι sugarholic αλλά μανιακή με την γαλλική ζαχαροπλαστική... Αστα..πήγα σε ένα πολύ καλό ζαχαροπλαστείο τις προάλλες κι έβαλα τα κλάματα οχι επειδή δεν μπορούσα να φάω αλλά επειδή δεν μπορούσα να τα φτιάξω....:?:rolleyes:

Yugup3.png

Πάντως παιδιά τέλειος ο αποχυμωτής!!!

Πετάς τα φρούτα κ τα λαχανικά σχεδόν ολόκληρα ούτε κόψιμο ,ούτε πίεση με το εργαλείο. Φανταστείτε το μήλο στα 4 (απλά βγάζω τα κουκούτσια), καρότα ολοκληρα, kiwi ολοκληρα ή μισά κλπ, τα φυλλώδη τα κόβω λιγάκι με το χέρι αν κ δεν χρειάζεται απλά διάβασα από review οτί μπορει να τον φράξει..

Πανέυκολος και στι πλύσημο!! Με έιχατε τρομάξει αρχικά αλλά σε 3 λεπτά είναι έτοιμος!:P

Δεν περίμενα τέτοια ευκολία!

Η μικρή τρελαίνεται και να φτιάχνει και να πίνει :D

Μουλιάζω σήμερα και αμύγδαλα και το βράδυ θα κάνω γάλα. θα σας γράψω εντυπώσεις!!

Edit: Ξέχασα να γράψω οτί είναι πιο λεπτός από τον βραστήρα! Πιάνει πολύ λίγο χώρο!

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Εντάξει κέρδισες. Γράψε ποιος, πόσο, από που..... και το κρίμα στο λαιμό σου.

Εμείς αυτές τις μέρες είμαστε τελείως illegal. Έχω πιεστεί πολύ εγώ από δουλειά και μου είναι αδύνατο να μαγειρεύω και να ψωνίζω και όλα. Μου έχουν τελειώσει ζωμοί, τουρσιά όλα.

Σήμερα φτιάχνω ζωμό κοτόπουλο και αύριο θα αγοράσω ό,τι λάχανα βρω και ό,τι καρότα (βιολ του σούπερ κλασικά) και την Τετάρτη θα φτιάξω 62 τόνους τουρσί. Καλό και το κουνουπιδάκι πάντως, θα το δοκιμάσω φαίνεται πιο γρήγορο από το λάχανο που θέλει ζύμωμα- τρίψιμο.

Από εκζεμα φουλ ο μικρός και για πρώτη φορά με κνησμό που μέχρι τώρα δεν είχε. Κατέστη σαφές πλέον και στους άπιστους ότι η γκαπσ μας βοηθάει..... Ουδέν κακόν αμιγές καλού που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών.... Παραδόξως ο ύπνος του δεν είναι πολύ χάλια, αλλά ξέρω πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, Τετάρτη Πέμπτη θα ξεκινήσουν τα όργανα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Η μεγάλη είναι 11 και η μικρή 2,5 περίπου. Θα παίρνουνε και οι δύο 4 κάψουλες την ημέρα; Μήπως η μικρή πρέπει να παίρνει λιγότερες και η μεγάλη περισσότερες;

Αν και η μεγάλη και όλο το κουτί να παίρνει καθημερινά πάλι το ίδιο θα της κάνει αφού τρώει όλο βλακείες, αλλά τεσπά τι να κάνω, βαρέθηκα να τσακώνομαι μαζί της.

H miκρή πρέπει να παίρνει 2-4 κάψουλες και η μεγάλη 4-6 (καλύτερα 6).

Αν τα αντέχεις οικονομικά δεν πειράζει! Ας της δίνεις και όλο και κάτι κάνουν από το να μην έπαιρνε τίποτα σε προβιοτικό

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πολύ ωραία Κατερινούλα! Και μεγάλο θέμα που δεν πιάνει πολύ χωρο!

Να σου πω...μια που σου αρεσει η ζαχαροπλαστική, θα θελες να γράψεις λίγες ώρες παραπάνω εξάσκησης και να μου κάνεις την τούρτα γενεθλιων της μεγάλης? Σου κάνω ανοιχτή πρό(σ)κληση! :-)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Κεφίρ φρούτων ή water kefir, ή japanese water crystals

http://en.wikipedia.org/wiki/Tibicos

http://waterkefirgrains.com/

http://chocolateandzucchini.com/archives/2011/04/water_kefir_tibicos.php

http://www.waterkefir.org/

http://www.yemoos.com/waterkefirhistory.html

To απόλυτα μεταφερόμενο προβιοτικό. Μπορεί κανείς να μεταφέρει μισό φλιτζάνι μύκητες και μετά αρκεί να προσθέσει μισό λίτρο μη χλωριωμένο νερό και 2 ξερά σύκα. Σε λιγότερο από ένα 24ωρο είναι έτοιμο ένα προβιοτικό ποτό που δεν χρειάζεται ψυγείο.

Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να το πάρει. Τώρα που κάνει ζέστη δεν είναι ασφαλής η αποστολή με το ταχυδρομείο. Νομίζω ότι το χειμώνα θα αντέχει μια χαρά το ταξίδι με το ταχυδρομείο.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Πολύ ωραία Κατερινούλα! Και μεγάλο θέμα που δεν πιάνει πολύ χωρο!

Να σου πω...μια που σου αρεσει η ζαχαροπλαστική' date=' θα θελες να γράψεις λίγες ώρες παραπάνω εξάσκησης και να μου κάνεις την τούρτα γενεθλιων της μεγάλης? Σου κάνω ανοιχτή πρό(σ)κληση! :-)[/quote']

Τι κάνει να φάει?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

To απόλυτα μεταφερόμενο προβιοτικό. Μπορεί κανείς να μεταφέρει μισό φλιτζάνι μύκητες και μετά αρκεί να προσθέσει μισό λίτρο μη χλωριωμένο νερό και 2 ξερά σύκα. Σε λιγότερο από ένα 24ωρο είναι έτοιμο ένα προβιοτικό ποτό που δεν χρειάζεται ψυγείο.

Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να το πάρει. Τώρα που κάνει ζέστη δεν είναι ασφαλής η αποστολή με το ταχυδρομείο. Νομίζω ότι το χειμώνα θα αντέχει μια χαρά το ταξίδι με το ταχυδρομείο.

Εγώ ενδιαφέρομαι. Μένω Θεσσαλονικη, εσύ;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και κάτι άλλο. Κάνει να το πίνουν θηλάζουσες;

Ρωτάω γιατί π.χ. στο κομπούχα δεν κάνει.

Γιατί δεν κάνει;

Εγώ θηλάζω και ετοιμάζομαι να πάρω μια αποικία kombucha!

Δεν διάβασα κάτι τέτοιο στα yahoo groups της GAPS, αντίθετα συνηθίζεται και κάνει και πολύ καλό γιατί είναι και αυτό SCOBY.

Κάπως ανάποδα το θυμάμαι εγώ από το βιβλίο, δηλαδή ενώ πραγματικά έχουμε ανάγκη καλού λίπους προσπαθούμε να το υποκαταστήσουμε τρώγοντας υδατάνθρακες. Αν είμαστε οκ από λίπος τότε δεν τους αναζητούμε. Σωστά;

Σωστά!

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Θεσσαλονίκη είμαι. Μπορώ να δώσω σε όποιον θέλει.

Να σου πω...μια που σου αρεσει η ζαχαροπλαστική' date=' θα θελες να γράψεις λίγες ώρες παραπάνω εξάσκησης και να μου κάνεις την τούρτα γενεθλιων της μεγάλης? Σου κάνω ανοιχτή πρό(σ)κληση! :-)[/quote']

Μπορείτε να πάρετε ιδέες απ' αυτό το thread:

http://health.groups.yahoo.com/group/GAPSdiet/message/36195

Θεσσαλονίκη είμαι. Μπορώ να δώσω σε όποιον θέλει.

Ενδιαφέρομαι εγώ αλλά δε μπόρεσα να σου στείλω πμ. Αν θέλεις στείλε μου εσύ πού και πότε θα σε βόλευε να βρεθούμε.

697577wcowvfyq3s.gif

Αυτοί οι μύκητες είναι διαφορετικοί από τους μύκητες που βάζουμε στο γάλα;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Γιώτα ναι, αλλά αν έχεις επιπλέον σπόρους κεφίρ (γάλακτος) μπορείς να τους μετατρέψεις σε water kefir grains, το διάβασα στα yahoo groups και μου έκανε εντύπωση!

http://marly67.wordpress.com/2010/03/05/converting-milk-kefir-grains/

Μόνο που δεν μπορείς μετά να τους μετατρέψεις και πάλι σε σπόρους κεφίρ για γάλα.

Τις τελευταίες δύο βδομάδες που τους τάιζα ωμό γάλα κατσίκας έχουνε πολλαπλασιαστεί απίστευτα, γι' αυτό λέω να πάρω μερικούς να το δοκιμάσω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...