Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Λίγο άσχετο με αυτό που συζητάτε αλλά οι κόκκινες φακες σίγουρα είναι legal?

Εκανα μετά από αρκετό καιρό και όταν της μούλιασα χτες έβγαλαν ένα ασπρο υγρό όπως αυτό που βγάζουν τα αμυλώδη ( πχ πατάτα )... Τις φάγαμε βέβαια και η μικρή έγλυφε κυριολεκτικά τα δάκτυλά της απλά ρωτάω για επιβεβαίωση...

Είναι επειδή είναι ξεφλουδισμένες σε αντίθεση με τις καφέ.

Έχω δει πολλές GAPS legal συνταγές που τις περιέχουνε, άλλωστε δεν διευκρινίζει η Campbell το είδος της φακής οπότε θα επιτρέπονται.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είναι επειδή είναι ξεφλουδισμένες σε αντίθεση με τις καφέ.

Έχω δει πολλές GAPS legal συνταγές που τις περιέχουνε, άλλωστε δεν διευκρινίζει η Campbell το είδος της φακής οπότε θα επιτρέπονται.

Eυχαριστώ Rosie απλά αγχώθηκα λιγάκι επειδή έβγαλε αυτό που βγάζει το ρύζι πχ ή η πατάτα όταν τα πλένουμε..:P

Είναι πολύ νόστιμες κ είχα καιρό να της φτιάξω... θα τις φτιάχνω συχνότερα τώρα, γίνομται και πιο γρηγορα:)

Yugup3.png

Μπορείτε να προτείνετε βιβλία για μαγειρική;

Nourishing Tradition είναι το ένα . (δεν το' χω πάρει αλλά είναι μεσα στις βλέψεις μου, τι λέτε; )

Καλό το ιντερνετ αλλά καμιά φορά κ το βιβλίο βοηθάει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και κάτι άλλο, τι κάνατε με τον αποχυμωτή; Κατεληξε καμιά σε κάποιον καλό; Σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάρω ένα...

Πραγματικά αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες σου και από τα λεφτά που θέλεις να διαθέσεις. Πήγαινε στο http://www.ukjuicers.com και ψάξε κριτικές για τον καθένα.

Εμένα ο σύζυγος κόλλησε με τον κάθετο οπότε καταλήξαμε σε αυτόν. Είδα άπειρα βιντεάκια και διάβασα πάρα πολλές κριτικές. Σίγουρα δεν είναι ιδανικός αν θέλεις να κάνεις κυρίως χυμούς από φυλλώδη. Αλλά έχει πολλά άλλα καλά.

Πραγματικά είναι πολύ υποκειμενικό θέμα, θα το δεις και από τις κριτικές και τα βιντεάκια.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Πραγματικά αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες σου και από τα λεφτά που θέλεις να διαθέσεις. Πήγαινε στο www.ukjuicers.com και ψάξε κριτικές για τον καθένα.

Εμένα ο σύζυγος κόλλησε με τον κάθετο οπότε καταλήξαμε σε αυτόν. Είδα άπειρα βιντεάκια και διάβασα πάρα πολλές κριτικές. Σίγουρα δεν είναι ιδανικός αν θέλεις να κάνεις κυρίως χυμούς από φυλλώδη. Αλλά έχει πολλά άλλα καλά.

Πραγματικά είναι πολύ υποκειμενικό θέμα, θα το δεις και από τις κριτικές και τα βιντεάκια.

Στον Ομεγα καταλήξατε δηλαδή;

Να ρωτήσω γιατί δεν πήρατε αποχυμωτή από την Ελλάδα δεν έχουν καλούς αποχυμωτές δηλαδή;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οι αποχυμωτές που συζητάμε εδώ είναι τελείως διαφορετικής λογικής κ λειτουργίας. Ουσιαστικά με τους κοινους αποχυμωτες καταστρέφονται οι βιταμίνες και τα ένζυμα των φρούτων ασε που δεν κάνουν χυμό από λαχανικά και φυλλώδη. Θερμαίνονται και κ.α..

Στην gaps θέλουμε να κάνουμε αποτοξίνωση και γι αυτό προσπαθούμε να πάρουμε οσο το δυνατον περισσότερες βιταμίνες κ ενζυμα κλπ των χυμων

Αν δεις οι τιμές έχουν πολύ μεγάλη διαφορά...

Yugup3.png

τελικά σε ποιόν καταλήξατε;

Στον Omega vert HD...

Έχει 10 χρονια εγγύηση, κανει ευκολα χυμο, δεν ειναι κατάλληλος για πολλα φυλλωδη, πιο πολυ για φρούτα και καρότα, πλενεται αρκετα ευκολα και γρήγορα, βγάζει ελαφρώς περισσότερη πουλπα απο τους οριζοντιους και κανει λιγο λιγότερο χυμο, πιάνει πολυ λιγο χώρο σε σχέση με τους υπόλοιπους, ειναι καινούργιας τεχνολογίας , η τιμη του πιο λογική απο άλλους ( φυσικα οι άλλοι θα ειναι πιο ποιοτικοι αλλα :rolleyes:), κανει και γάλα απο ξηρούς καρπούς ( που οι οριζόντιοι δεν μπορούν να κανουν )

Μόλις τον χρησιμοποιήσω θα σας γράψω εντυπώσεις...!

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Χρόνια πολλά!

Μετά από την τσουρεκοκουλουροκατάνυξη του Μ.Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα (χθες μάλιστα τσάκισε και μανούρι και τυροπιτάκια και από όλα τα απαγορευμένα), παρατήρησα ότι δεν πέταξε ούτε ένα σπυράκι. Είχε μόνο σχετικά ανήσυχη νύχτα χτες (αλλά δεν είχε κοιμηθεί το μεσημέρι οπότε είχε και μία κάποια υπερένταση) και ένα ελάααχιστο (αμελητέο) σύγκαμα το οποίο σήμερα δεν υπάρχει σχεδόν, αλλά σήμερα χωρίς εξερχόμενα.

Παρόλα αυτά το βλέπω σαν θετική εξέλιξη, γιατί διαφορετικά σήμερα το έκζεμα θα ήταν φούξια και θα είχε πολλά καινούρια σπυράκια. Τι λέτε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Χρόνια πολλά!

Μετά από την τσουρεκοκουλουροκατάνυξη του Μ.Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα (χθες μάλιστα τσάκισε και μανούρι και τυροπιτάκια και από όλα τα απαγορευμένα), παρατήρησα ότι δεν πέταξε ούτε ένα σπυράκι. Είχε μόνο σχετικά ανήσυχη νύχτα χτες (αλλά δεν είχε κοιμηθεί το μεσημέρι οπότε είχε και μία κάποια υπερένταση) και ένα ελάααχιστο (αμελητέο) σύγκαμα το οποίο σήμερα δεν υπάρχει σχεδόν, αλλά σήμερα χωρίς εξερχόμενα.

Παρόλα αυτά το βλέπω σαν θετική εξέλιξη, γιατί διαφορετικά σήμερα το έκζεμα θα ήταν φούξια και θα είχε πολλά καινούρια σπυράκια. Τι λέτε;

Και εγώ θετικά το βλέπω. Φαντάσου να ακολουθούσατε και πιο αυστηρά τη διατροφή.

Πάντως για να είσαι σίγουρη θα πρέπει να εκτεθεί ο μικρός πιο πολύ χρόνο στα απαγορευμένα, αλλά νομίζω ότι αυτο θα πρέπει να γίνει αφού τελειώσετε με τη διατροφή.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Μιρίκι είναι όντως θετικό που δεν είχε τη συνηθισμένη του άμεση αντίδραση αλλά μην ξεχνάς ότι οι αντιδράσεις στη διατροφή μπορεί να εμφανιστούνε ακόμη και μια βδομάδα μετά όπως λέει η Campbell και δεν είναι ανάγκη να είναι πάντα προφανείς.

Εμείς δεν φάγαμε τίποτα το απαγορευμένο γιατί πάντα απέφευγα τα τσουρεκοειδή έτσι κι αλλιώς. Λίγο κρέας και σαλάτα για μεσημεριανό και 2-3 τρουφίτσες για γλυκό παρόλο που χθες εκεί που πήγαμε για φαγητό είχε ένα τεράστιο τραπέζι γεμάτο γλυκά! :mrgreen:

Ένα βράδυ όμως πήγαμε για φαγητό με τον άντρα μου σε ωραίο ιταλικό εστιατόριο, έφαγα GAPS legal αλλά στο τέλος δεν άντεξα και έφαγα μια μικρή πανακόττα με μέλι και κανέλα... ήτανε πολύ πολύ νόστιμη αλλά όταν πήγα σπίτι με πιασε μια άσχημη ναυτία και τάση για εμέτο όπως την προηγούμενη φορά που έφαγα την τούρτα, ευτυχώς τελικά δεν έκανα εμετό!

Γιώτα ποτέ δεν είχα die-off από προβιοτικό, μόνο από το κεφίρ.

Χρονια πολλά σε όλους και στις οικογένειες σας!

Σας έχω "εγκαταλείψει" αλλά μία οι δουλειές, μία το εξοχικό χωρίς ίντερνετ, μία τα άσχημα ψυχολογικά...

Εγώ κορίτσια την χάλασα την δίαιτα για πολλούς λόγους. Σήμερα λοιπόν σηκώθηκα με μία κούραση σε όλο μου το σώμα. Αυτό ήταν κλασικό μου σύμπτωμα πριν την γκαπς. Όσο έκανα την γκαπς είχε εξαφανιστεί και μόλις έφαγα αντιγκαπς επανήλθε! Αυτό κάνει τόσο φανερό πλέον την προέλευση αυτής της κούρασης! Θα επανέλθω στην γκαπς, τουλάχιστον σε κάποια βασικά πράγματα, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να την ακολουθήσω επακριβώς. Είναι αρκετά δύσκολο πλέον να έχουμε κάθε μέρα στο τραπέζι τόσο κρέας για όλους μας.. :-( Και σε αυτήν την φάση προέχουν τα παιδιά, όπως καταλαβαίνετε...

Το καλό με την μεγάλη μου είναι ότι πάει πολύ καλά! Βάλαμε λίγο μέλι, το μήλο γίνεται όλο και πιο ωμό, έχει ξεκινήσει και ψιλοτρώει τουρσί όποτε το θυμάται ότι της αρέσει και τρώει λάδι καρύδας χωρίς πρόβλημα. Το κακό είναι ότι το τσέκαρα πως την ενοχλεί το αλεύρι αμυγδάλου. Έκανε κακά μους και με άμμο. Σιγά σιγά θα δοκιμάσω αλεύρι καρύδας κι ελπίζω αυτό να το δεχτεί. Επίσης πολύ σύντομα ελπίζω να βάλουμε και μπανάνα και γενικά ωμά φρούτα εποχής.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Είναι λίγος καιρός που σταματήσαμε τη διατροφή και ο άντρας μου έχει ξανά πολλά από τα συμπτώματα που όσο ακολουθούσαμε τη διατροφή είχαν εξαφανιστεί. Εδώ και 3 μέρες το ξαναπιάσε επικοντυλίτιδα. Από ό,τι διάβασα για την επούλωση προτείνεται διατροφή με πρωτεϊνες και Ω-3 λιπαρά, τζίντζερ, σέλινο και βιταμίνη C.

Μάλλον ήταν λάθος που αυτός σταμάτησε τη διατροφή τόσο γρήγορα.

Η μικρή αντίθετα πάει μια χαρά. Ούτε παλινδρόμηση ούτε συγκάματα ούτε διάρροιες. Και τρώει από όλα.

Πιθανόν να ισχύει το ότι όσο πιο μεγάλος είσαι τόσο πιο αργά έρχεται η ίαση. Ο άντρας μου είναι πια σίγουρος ότι με τη διατροφή είχε βρει την υγειά του. Τώρα θέλει να κάνει πρώτα γενικές εξετάσεις να δει σε τι κατάσταση είναι για να σιγουρευτεί και κλινικά με απτά αποτελέσματα. Μετά από αυτό σκέφτεται να την ξαναρχίσει με μεγαλύτερη σοβαρότητα και συνέπεια.

Αυτά από εμάς και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους (το ξέχασα πριν).

0A53p3.png

oC8dp2.png

Το καλό με την μεγάλη μου είναι ότι πάει πολύ καλά! Βάλαμε λίγο μέλι' date=' το μήλο γίνεται όλο και πιο ωμό, έχει ξεκινήσει και ψιλοτρώει τουρσί όποτε το θυμάται ότι της αρέσει και τρώει λάδι καρύδας χωρίς πρόβλημα. Το κακό είναι ότι το τσέκαρα πως την ενοχλεί το αλεύρι αμυγδάλου. Έκανε κακά μους και με άμμο. Σιγά σιγά θα δοκιμάσω αλεύρι καρύδας κι ελπίζω αυτό να το δεχτεί. Επίσης πολύ σύντομα ελπίζω να βάλουμε και μπανάνα και γενικά ωμά φρούτα εποχής.[/quote']

Τέλεια!!!! Εύχομαι να συνεχίσετε έτσι και καλύτερα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Είναι λίγος καιρός που σταματήσαμε τη διατροφή και ο άντρας μου έχει ξανά πολλά από τα συμπτώματα που όσο ακολουθούσαμε τη διατροφή είχαν εξαφανιστεί. Εδώ και 3 μέρες το ξαναπιάσε επικοντυλίτιδα. Από ό,τι διάβασα για την επούλωση προτείνεται διατροφή με πρωτεϊνες και Ω-3 λιπαρά, τζίντζερ, σέλινο και βιταμίνη C.

Γιώτα αυτό σημαίνει ότι το έντερο του δεν επουλώθηκε.

Οι φλεγμονές οπουδήποτε στο σώμα μας οφείλονται στο διαπερατό έντερο γι' αυτό χρειάζεται αποφυγή των τροφών που βοηθάνε τις φλεγμονές (πχ επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, παστεριωμένα γαλακτοκομικά) και αυτών που τις καταπολεμούνε, πχ Ω-3 λιπαρά, προϊόντα ζύμωσης.

Θα μπορούσε να κάνει και την Paleo διατροφή αλλά κατά τη γνώμη μου είναι πιο περιοριστική από την GAPS.

Fairy's mom χαίρομαι με τα νέα σας!

Ούτε εμεις έχουμε κρέας σε κάθε γεύμα. Στα παιδιά δίνω βέβαια αλλά τρώνε μικρές ποσότητες.

Εγώ είμαι μάλλον σε cleansing φάση κατά την Campbell, θέλω πολλές σαλάτες αυτή την εποχή με λίγη πρωτεϊνη, πχ αυγό ή ψάρι και ξηρούς καρπούς στα ενδιάμεσα.

Εδώ στη μαμά μου που είμαι αυτό τον καιρό δεν κάνω ζωμούς ούτε έχω τα τουρσιά μου αλλά κάνω καθημερινά σχεδόν κεφίρ με ωμό γάλα κατσίκας και μας βοηθάει πάρα πολύ κι εμένα και τη μικρή.

Χθες βράδυ έκανα και την παρασπονδία μου, δεν άντεξα, πήγαμε πάλι στο αγαπημένο μας ιταλικό εστιατόριο και πήρα μια πίτσα απλή με πεπερόνι, ήτανε πολύ νόστιμη και αυθεντική οπότε άξιζε τον κόπο! :rolleyes:

Πήρα βέβαια και 2 ένζυμα μαζί και δεν φαίνεται να με πείραξε καθόλου.

Απ' ό,τι κατάλαβα είναι η ζάχαρη που με πειράζει πιο πολύ, σκέτο δηλητήριο είναι για τον οργανισμό μου...

Και ένα ενδιαφέρον site που έδωσαν στο yahoo groups για όσους ενδιαφέρονται για τη συσχέτιση της χοληστερίνης με τις καρδιοπάθειες κτλ, αυτός που το έχει είναι μάλιστα και γιατρός.

http://waroninsulin.com/

Κι επειδή τα λάθη και τα γούστα πληρώνονται χτύπησα και μια ημικρανία χτες να μου βρίσκεται.....Μου είναι πολύ δύσκολο πάντως να πειθαρχώ, να μαγειρεύω και να προσπαθώ να πείσω ότι δεν είμαι ελέφαντας ταυτόχρονα. Εμένα αυτό μ' έχει κουράσει περισσότερο και το άσε το καημένο το παιδί να φάει. Ευτυχώς έγινε πια προφανής η σύνδεση της ανησυχίας με τα τυριά κλπ οπότε ελπίζω ότι από εδώ και μπρος θα καταφέρουμε κάτι καλύτερο.

Έχω ξεμείνει απο τουρσιά ζωμούς κλπ και προσπαθώ να βρω χρόνο να ανανεώσω τις προμήθειές μου. Φέξε μου και γλύστρισα κοινώς.

Νεραϊδομαμά πολύ ευχάριστα τα νέα του παιδιού.

Γιώτα αφού επείσθη ο δικός σου άπιστος Θωμάς λές να πείσουμε και τον δικό μου;

Άσχετο, πεπτικά ένζυμα παίρνουμε από το red;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Είναι λίγος καιρός που σταματήσαμε τη διατροφή και ο άντρας μου έχει ξανά πολλά από τα συμπτώματα που όσο ακολουθούσαμε τη διατροφή είχαν εξαφανιστεί.

Na σου πω την αλήθεια το είχα σκεφτεί ότι την σταματησε πολύ σύντομα, αλλά είναι καλύτερα που πλέον έχει πειστεί ότι όντως τον βοηθούσε. Τωρα θα την κανει και με μεγαλυτερη συνεπεια λογικά.

Αν καποιος δεν έχει δοκιμάσει πάντως το πριν και το μετά, δεν μπορεί να καταλάβει το πόσο βοηθάει αυτή η διατροφή!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Άσχετο, πεπτικά ένζυμα παίρνουμε από το red;

Μπορείς να πάρεις από το i herb της garden of life.

Κοριτσια ευτυχως που πίνει το λαδακι και μάλιστα αυτό χωρίς γεύση πολύ άνετα! Δεν πίστευα την τύχη μου! Το κόλπο βέβαια ηταν να πιω την 1η φορά εγώ και να μου ζητησει ;)

Ρόζυ μικρές οι παρασπονδίες σου! Να μην έχεις καν τύψεις!:D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μπορείς να πάρεις από το i herb της garden of life.

Ναι' date=' κι εγώ αυτά έχω, είναι κάπως ακριβούτσικα αλλά πολύ αποτελεσματικά στα αμαρτήματα!

http://www.iherb.com/Garden-of-Life-O-Zyme-Ultra-Ultimate-Digestive-Enzyme-Blend-180-UltraZorbe-Veggie-Caps/7796

Κοριτσια ευτυχως που πίνει το λαδακι και μάλιστα αυτό χωρίς γεύση πολύ άνετα! Δεν πίστευα την τύχη μου! Το κόλπο βέβαια ηταν να πιω την 1η φορά εγώ και να μου ζητησει ;)

Μπράβο στη Σήλια! :D

Εγώ άρχισα να το σιχαίνομαι πάντως, παίρνω βέβαια 4μλ τη μέρα για θεραπευτικούς σκοπούς (για τα δόντια μου μαζί με το butter oil) γι' αυτό και την επόμενη φορά θα πάρω τις κάψουλες.

Ελπίζω ότι θα δεκτεί τις κάψουλες γιατί παίρνει και ο γιος μου κάθε μέρα 2 κάψουλες με Krill Oil και ζηλεύει όταν τον βλέπει.

Δεν έχει άμεση σχέση με την GAPS αλλά το βρήκα πολύ ενδιαφέρον, ειδικά το κομμάτι στο οποίο αναφέρεται στη μεταφορά καλών βακτηρίων από το στόμα της μαμάς στο παιδί:

Should You Chew Your Childʼs Food?

κοριτσακια καλημερα,να ρωτησω κατι στα γρηγορα?ειχα παρει τα προβιοτικα τα ανταλτ πιυ εχετε νομιζω οθ περισσοτερες,ελεγαν πανω να παρω μια καψουλα την ημερα,ειναι σωστη η ποσοτητα η οχι?γιατι πηρα μια φορα κ μετα ημουν χαλια ειμαι κ εγκυος οποτε καταλαβαινετς σερνομουν!εαν μπορει καποια ας με βοηθησειδυστυχως δεν εχω βρει κσθολου χρονο να διαβασω με την ησυχια μου το βιβλιο.κατα τα αλλα κανω κ ζωμο απο αρνι κ πινω γενικα εχω περιορισει πολυ υδατανθρακες αλλα δεν ξερω το σωμα μου μονο του μου δειχνει οτι θελει κρεας κ σαλατες κυριως πραγμα πολυ σπανιο για μενα...και επισης εχω φοβερη εξαρση με μυκητες δεν μπορω να συνελθω με τιποτα πηρα κ καψουλες προβιοτικων κ βαζω στον κολπο κ ακομη καμια βελτιωση...τι να πω πια ....

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ελίνα επειδή είσαι έγκυος δεν μπορείς να κάνεις ίντρο, μόνο φουλ. Η μία καψουλίτσα μάλλον σου έπεσε πολύ γιαυτό κι έκανες die off (το χάλια που αισθανόσουν και οι μύκητες). Μείωσε την ποσότητα σε μισή ή ακόμη κι ένα τέταρτο ώστε τα συμπτώματα που έχεις να είναι ανεκτά. Επένδυσε σε ζωμούς, σούπες, κρεατικά από αυτά που σου επιτρέπονται, τουρσιά και προχώρα σιγά σιγά. Γαλακτοκομικά αν θυμάμαι δεν πρέπει καθόλου ο μικρός είχε κάνει σοκ με τυράκι που έφαγε ε; Ξηρούς καρπούς έχεις δοκιμάσει καθόλου;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...