Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Aυτό δεν συμβαίνει ακόμη και σ' αυτούς που νηστεύουνε τη Σαρακοστή για παράδειγμα;

Δεν είμαι και πολύ της τηλεόρασης αλλά αρκετές φορές άκουσα "ειδικούς" να μιλάνε πως να μην καταλήξουνε οι νηστεύοντες στο νοσοκομείο τη μέρα του Πάσχα μετά το καθιερωμένο αρνί!

Η μαμά μου ενοχλείται ακόμη και με τη σούπα μετά την Ανάσταση...

Εν μέρει ξεσυνηθίζει ο οργανισμός σου ορισμένα φαγητά και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, όχι ένα απότομο σοκ!

Στα GAPS άτομα παίζουνε φυσικά και άλλοι παράγοντες ρόλο, πχ ένας μη-θεραπευμένος ακόμη οργανισμός θεωρεί το γιαούρτι για παράδειγμα ακόμη τοξίνη γι' αυτόν και αντιδράει γρήγορα με εμετούς και διάρροιες έστω και με την ελάχιστη ποσότητα, ενώ προ-GAPS τα συμπτώματα ήτανε πολλές φορές έμεσα, πχ ξηροδερμία ή έκζεμα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εγώ το έχω προσέξει αυτό σε κάποια μικρά σούπερ μάλλον λόγω έλλειψης χώρου, αλλά ακόμη και αν δεν τα έχουνε αυτοί στο ψυγείο εγώ πάλι θα τα έβαζα γιατί μπορεί ο παραγωγός ή αυτοί που τα μεταφέρανε να τα είχανε βάλει στο ψυγείο.
Δηλαδή, αν έχουν μπει μια φορά σε ψυγείο είναι καλύτερο να τα ξαναβάλουμε στο ψυγείο μας το συντομότερο; (Αντί να αφήνουμε εκτός όσα θα καταναλώσουμε σε 2-3 μέρες, όπως είπες παραπάνω.) Κατάλαβα καλά;:)
697577wcowvfyq3s.gif

Mάλλον έχει σχέση και με το die off γιατί φαντάσου όταν ξεκινάς την intro μόλις αρχίσεις να προσθέτεις τροφές έχεις διάρροιες ή άλλα συμπτώματα σε φαγητά που ούτε φανταζόσουν οτί μπορεί να σε πειράζουν... Μαλλον συγκαλύπτονται τα συμπτώματα. Η΄φαίνονται διαφορετικά. Δηλαδή εκεί που θα ένιωθες φούσκωμα τώρα ίσως να έχεις πονοκέφαλο ή πονο στην κοιλιά.

απο οτι εχω καταλαβει το die off οφειλεται παντοτε στα προβιοτικα και στις τροφες που εχουν αντιμυκητιασικη η αντιμικροβιακη δραση

τα υπολοιπα συμπτωματα ειναι ειτε "δυσανεξια" που οφειλεται στην ανεπαρκεια καποιον ενζυμων μετα απο αποχη η στην μη ανοχη σε διαφορες τροφες που προηγουμενος δεν ηταν τοσο εντονες και τοσο ξεκαθαρες , αλλα γιατι συμβαινει αυτο το τελευταιο σε τοσο εντονο βαθμο δεν μπορω να το καταλαβω ....τελος παντων

απο οτι εχω καταλαβει το die off οφειλεται παντοτε στα προβιοτικα και στις τροφες που εχουν αντιμυκητιασικη η αντιμικροβιακη δραση

τα υπολοιπα συμπτωματα ειναι ειτε "δυσανεξια" που οφειλεται στην ανεπαρκεια καποιον ενζυμων μετα απο αποχη η στην μη ανοχη σε διαφορες τροφες που προηγουμενος δεν ηταν τοσο εντονες και τοσο ξεκαθαρες , αλλα γιατι συμβαινει αυτο το τελευταιο σε τοσο εντονο βαθμο δεν μπορω να το καταλαβω ....τελος παντων

Ναι σωστα το θετεις, απλα το είπα σαν σύμπτωμα που εμφανίζεται στην intro ( μάλλον δεν το εγραψα σωστα :cool:).... Θα προσπαθήσω να βρω κατι απλα μου φαίνεται λογικό αν ξεσυνηθισει το σώμα κατι μετα να του πέφτει βαρύ... Και στα παιδάκια δεν δίνουμε σταδιακά τροφές; Δεν πάμε απο την πρώτη μέρα να δώσουμε ενα πιάτο χορτοσουπα ας πουμε. Δίνουμε αργά κ σταθερά αυξάνουμε την ποσοτητα. Το ίδιο κ με τον τροπο μαγείρεματος κλπ. Μεχρι δηλαδη να συνηθίσει ο οργανισμος το " καινούργιο ".... ( μπορει και να λεω αλλα ντ΄αλλων :lol::lol: απλές σκέψεις κανω )

Yugup3.png

για τα αυγα που λετε τελικα ειναι ασφαλες να τρωμε πανω απο ενα αβγο τη μερα; Το ξερω οτι η καμπελ λεει και 3 και 4 αλλα υπαρχει η γενικη ιδεα οτι πανω απο ενα αβγο μπορει να σε 'πειραξει'. Αλλα δε ξερω γιατι υπαρχει αυτος ο περιορισμος.

Διαφημίσεις

Δηλαδή, αν έχουν μπει μια φορά σε ψυγείο είναι καλύτερο να τα ξαναβάλουμε στο ψυγείο μας το συντομότερο; (Αντί να αφήνουμε εκτός όσα θα καταναλώσουμε σε 2-3 μέρες, όπως είπες παραπάνω.) Κατάλαβα καλά;:)

Ναι, μια χαρά κατάλαβες! ;)

Τώρα μην με ρωτήσεις το λόγο, δεν έχω ούτε καλή μνήμη ούτε και διαύγεια πνεύματος αυτή τη στιγμή να εξηγήσω το γιατί!

για τα αυγα που λετε τελικα ειναι ασφαλες να τρωμε πανω απο ενα αβγο τη μερα; Το ξερω οτι η καμπελ λεει και 3 και 4 αλλα υπαρχει η γενικη ιδεα οτι πανω απο ενα αβγο μπορει να σε 'πειραξει'. Αλλα δε ξερω γιατι υπαρχει αυτος ο περιορισμος.

Εγω αυτο που παρατηρώ ειναι οτι κ η Καμπελ και ο Μερκολα που συστήνουν πολλα αυγα, τα καταναλώνουν ωμά.. Είτε στις σούπες είτε στα smoothies... Προφανώς για τους λόγους που θέσαμε παραπανω..

Τώρα μεχρι 2 βραστα ή ομελετα εγω μπορει και να τρώω.. Η μικρη μου συνήθως τρώει 1,5 :-D ( και μισό απο το δικο μου αλλα με μελατο κροκο )

Εγω πάντως όπου πάω είτε σε σούπερ είτε σε μάρκετ μικρότερο πουθενά δεν εχουν τα αυγα στο ψυγείο.... Αλλα εμεις παντα τα βάζαμε για να μην χαλάσουν :-(....

Πάντως οι γνωμες των κλασσικων γιατρων διίστανται παρα πολυ στο θέμα του αυγου... Άλλοι λενε κάθε μέρα άλλοι 2 φορες την εβδομάδα κλπ οπότε δεν βγάζεις άκρη...

Yugup3.png

Μην αγχωνεσαι λογικό είναι αν διαβάσεις και το βιβλίο θα καταλάβεις ότι όλοι σχεδόν οι ασθενείς gaps δεν προτιμούν τα λαχανικά και τα φρούτα ( εκτός απο μπανάνα )... Ακριβώς έτσι ήταν κ η δικια μου μικρη στην αρχή δεν έτρωγε τώρα όμως τρώει σχεδόν τα πάντα απο αυτα τα είδη. Το συνοδευτικό θα είναι σαλάτα δυστυχώς δεν έχεις κ πολλές επιλογές αλλα φρέσκα αλλα βρασμενα ή και σπιτικες σως... Θα μάθει μην φοβάσαι προσαρμόζονται γρήγορα.

Απο ύψος συνήθως είναι φυσιολογικά αλλα απο βάρος συνήθως μειωμένο αλλα δεν είναι και κανόνας. Δηλαδή κ οι υπερβαροι είναι gaps ασθένεις απλα στα παιδάκια συνήθως δεν είναι παχουλα λόγω διαρροιας/ δυσκοιλιοτητας.

Ότι Θές ρωτά!!:-D

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Πω πω, τώρα που το λες έχει λατρεία στις μπανάνες.

Συνεχίζω διάβασμα και σταδιακό αποκλεισμό τροφών κι ελπίζω σύντομα να φτάσουμε σε full GAPS diet.

qcvQp3.pngy83hp2.png

Καλημερα κοριτσακια σε ολες...Ελπιζω να ειστε καλα!

Ειμαι λιγακι οφ γιαυτο που θα ρωτησω...Καταρχην να πω οτι το βιβλιο το πηρα και προσπαθω να βρω χρονο να το διαβασω,λιγο οσο μπορω κανω καποια βηματα με την φουλ αν και ο μικρος με κραταει πισω με τις αλλεργιες αφου τον θηλαζω ακομη και φυσικα δεν μπορω να φαω μοσχαρι αυγο και ψαρι κτλ κτλ...Τα ξερετε να μην τα ξαναλεω.Ηθελα τη βοηθεια σας σε κατι βρε κοριτσια...Εχει πεσει αρκετα ο αιματοκριτης μου οχι πως ειχα ποτε υψηλο αλλα απο 33,7 που ξεκινησα την εγκυμοσυνη πηγε στο 29,8 ενω παιρνω και τις λαμπερτς τις πολυβιταμινες που τα συνδυαζουν ολα...

Εχετε κατι κι εσεις να μου προτεινετε απο καλο συμπληρωμα σιδηρου επειδη ξερω οτι τα ψαχνετε πολυ γιαυτο ρωταω.Τον τελευταιο καιρο νιωθω πολυ κουρασμενη τωρα ξερω γιατι...

Επισης ποιες αλλες τροφες που ειναι καταλληλεςστην γκαπς(δεν τα χω διαβασει στο βιβλιο ακομη δεν προλαβα) μπορω να φαω ετσι ωστε να τον ενισχυσω?Κατσικι αρνι κτλ?συκωτι κανει?Οι ζωμοι βοηθανε?Σορρυ και παλι για το οφ τοπικ αλλα ξερω οτι εδω θα το δειτε...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ελίζα, είναι πραγματικά δύσκολη η περίπτωσή σου...

Να σε ρωτήσω κάτι προσωπικό και αν θες απαντάς: γιατί εξακολουθείς να θηλάζεις τον μικρό;

Είσαι έγκυος και φυσικό είναι να έχεις αυξημένες ανάγκες από θρεπτικά συστατικά, η διατροφή που ακολουθείς είναι ήδη πολύ περιοριστική λόγω του θηλασμού, και επιπλέον επιβαρύνεις το ήδη καταπονημένο σώμα σου θηλάζοντας.

Στη θέση σου σίγουρα θα αποθήλαζα για να μπορέσω τουλάχιστον να δώσω στο σώμα μου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται χωρίς να σπάω το κεφάλι μου για το τι θα φάω.

Έχεις δρόμο αρκετό μπροστά σου και δύσκολο, με γέννα, δύο παιδιά μικρά, το ένα να θηλάζει αποκλειστικά κτλ κτλ πρέπει να ανακτήσεις δυνάμεις, γιατί ίσως επηρεαστείς και ψυχολογικά στο τέλος απο τους περιορισμούς, τη ψυχική και σωματική εξάντληση.

Τώρα για το σίδηρο που ρωτάς, αν έχεις προβλήματα GAPS, δηλ. προβληματική εντερική χλωρίδα, το συμπλήρωμα απλά θα σου επιδεινώσει το πρόβλημα γιατί το σίδηρο τρέφει τους μύκητες.

Στο μεταξύ φρόντισε να κάνεις μπόλικους ζωμούς και να πίνεις τρεις φορές τη μέρα και τουρσιά, συν το κρέας που επιτρέπεται να τρως.

Ναι, το βιολογικό συκώτι θα είναι ιδανικό για την περίπτωσή σου!

Διαφημίσεις

Και βέβαια μπορείς να τρως κατσίκι και αρνί στην gaps. Δοκίμασε και γίδα, εχει πιο πολύ σίδηρο από το κατσίκι.

Μέχρι να διαβάσεις και να βάλεις σε εφαρμογή την gaps ξεκίνα με ζωμούς, τουρσί σπιτικό (είναι πολυ εύκολο) και κεφίρ από κατσικίσιο γάλα, αν δεν σας πειράζει

Κατανοώ τον προβληματισμό της rosie σχετικά με τον θηλασμό αλλά ...

... θυμάμαι τα λόγια μια φίλης "θέλεις να θηλάσεις ή να σου διαβάσω κάποιο βιβλίο;" προς την κόρη της, και έτσι το αποφάσισε η κόρη της ότι δεν ήθελε πλέον άλλο.

Βέβαια κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη ... ;)

Σχετικά με τον σίδηρο δες και http://www.eufic.org/article/el/nutrition/understanding-food/artid/Nutrient-bioavailability-food-greek/ και επίσης έχε υπόψη σου πως οι τεχνητές βιταμίνες δεν απορροφούνται τόσο αποτελεσματικά όσο οι φυσικές (δεν έψαξα το συμπλήρωμα που γράφεις). Επίσης δες τον ανταγωνισμό με το ασβέστιο.

Επίσης η βιταμίνη C βοηθάει την απορρόφηση του σιδήρου, π.χ. το λεμόνι

καλή συνέχεια

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ευχαριστω για τις απαντησεις! .Rosie πηγα να κανω μια προσπαθεια αποθηλασμου αλλα ηταν αποτυχημενη...δεν ειναι καθολου προθυμος να αφησει το στηθος δυστυχως.χωρια βεβαια που δεν ξερω κ απο που θα παιρνει ασβεστιο μια που κ το γαλα αμυγδαλου δεν το θελει αλλο.ειμαι γενικα σε μια κατασταση μπρος γκρεμος κ πισω ρεμμα.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

O παραπάνω πίνακας είναι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Για να αυξηθεί η αφομοίωση του σιδήρου θα πρέπει να περιορίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τα τρόφιμα της επάνω κατηγορίας και να αυξήσεις της κάτω κατηγορίας.

Αν προσέξεις, τα κάτω είναι όλα GAPS legal. Επιπλέον, οι ζωμοί βοηθούν στο να αυξηθεί η απορρόφηση των μεταλλικών στοιχείων.

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

παντως συνηθως τα βιολογικα του σουπερ δεν ειναι φρεσκα ,θα το καταλαβετε αν τα κουνησετε ,σημερα πηρα του τσακιρη και μονο 2 απο αυτα δεν κουνιοντουσαν

Είναι εύκολο να διαπιστωθεί η φρεσκάδα από την ημερομηνία λήξεως: λήγουν 28 ημέρες μετά τη γέννηση, επιτρέπεται να παραμένουν στο ράφι 21 ημέρες μετά τη γέννηση.

Μερικά αυγά αναφέρουν ημερομηνία γέννησης, αν δεν αναφέρουν, αφαιρούμε 28 ημέρες από την ημερομηνία λήξης.

Τα αυγά θεωρούνται πολύ φρέσκα τις πρώτες 3-4 ημέρες από τη γέννηση και μόνο αυτά μπορούν να καταναλωθούν και ωμά (πχ μους) και αρκετά φρέσκα μέχρι τις 7 ημέρες από τη γέννηση.

Αγλαία ευχαριστούμε πολύ!:D

Επιπλέον, οι ζωμοί βοηθούν στο να αυξηθεί η απορρόφηση των μεταλλικών στοιχείων.
Πώς νόμιζα ότι οι ζωμοί είναι πηγή ασβεστίου (και δε βοηθάνε);:confused:
697577wcowvfyq3s.gif

Αγλαία ευχαριστούμε πολύ!:D

Πώς νόμιζα ότι οι ζωμοί είναι πηγή ασβεστίου (και δε βοηθάνε);:confused:

Πολύπλοκο: είναι και πηγή ασβεστίου και μαγνησίου και ψευδαργύρου και λοιπόν ιχνοστοιχίων, όμως έχουν και πρωτεΐνες (γλουκοζαμίνη, χονδροϊτίνη, κολλαγόνο) που βοηθούν το επιθήλιο του εντέρου να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και να αποροφά καλύτερα τα μεταλλικά στοιχεία.

Ειδικά για το ασβέστιο: μεγάλο πρόβλημα στην απορρόφηση του σιδήρου δημιουργεί το μη αφομοιώσιμο ασβέστιο: αυτό που καταναλώνουμε χωρίς φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη D, κλπ απαραίτητα για την αφομοίωσή του

(τα περισσότερα συμπληρώματα και γαλακτοκομικά)

Ειδικά για το ασβέστιο: μεγάλο πρόβλημα στην απορρόφηση του σιδήρου δημιουργεί το μη αφομοιώσιμο ασβέστιο: αυτό που καταναλώνουμε χωρίς φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη D, κλπ απαραίτητα για την αφομοίωσή του

(τα περισσότερα συμπληρώματα και γαλακτοκομικά)

Μια διευκρύνιση ότι όταν λέμε για γαλακτοκομικά και μη-αφομοιώσιμο ασβέστιο εννοούμε τα παστεριωμένα γαλακτομικά.

Γιατί το ωμό γάλα είναι όντως μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου αλλά η θέρμανσή του καταστρέφει ένα ένζυμο που βοηθάει στην απορρόφησή του, phosphatase.

Μια διευκρύνιση ότι όταν λέμε για γαλακτοκομικά και μη-αφομοιώσιμο ασβέστιο εννοούμε τα παστεριωμένα γαλακτομικά.

Γιατί το ωμό γάλα είναι όντως μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου αλλά η θέρμανσή του καταστρέφει ένα ένζυμο που βοηθάει στην απορρόφησή του, phosphatase.

τοτε πως τα παιδια που τρεφονται απο την γεννηση τους με σκονες γαλακτος και παστεριωμενα παιδικα γαλατα μεγαλωνουν μια χαρα ?

καπου βεβαια ειχα διαβασει το εξης οτι η ποσοτητα του ασβεστιου στο ωμο γαλα ειναι πολυ μεγαλη σε σχεση με αυτην στο παστεριωμενο ,αν θυμαμαι ηταν δεκαπλασια περιπου ,και μου ειχε κανει εντυπωση γιατι αναρωτιωνουν που μπορει να "πηγε "το υπολοιπο ασβεστιο απο το παστεριωμενο ,και το θεωρησα απλα ως κατι ανακριβες

τοτε πως τα παιδια που τρεφονται απο την γεννηση τους με σκονες γαλακτος και παστεριωμενα παιδικα γαλατα μεγαλωνουν μια χαρα ?

καπου βεβαια ειχα διαβασει το εξης οτι η ποσοτητα του ασβεστιου στο ωμο γαλα ειναι πολυ μεγαλη σε σχεση με αυτην στο παστεριωμενο ,αν θυμαμαι ηταν δεκαπλασια περιπου ,και μου ειχε κανει εντυπωση γιατι αναρωτιωνουν που μπορει να "πηγε "το υπολοιπο ασβεστιο απο το παστεριωμενο ,και το θεωρησα απλα ως κατι ανακριβες

Από το γάλα σκόνη έχει αφαιρεθεί σημαντική ποσότητα ασβεστίου, αλλά εξακολουθεί να είναι μεγάλη για τις ανάγκες του μωρού και γι' αυτό τα μωρά που τρέφονται με σκόνη γάλα παρουσιάζουν πολύ πιο συχνά αναιμίες (παρά την προσθήκη σιδήρου στη σκόνη).

Επίσης ακριβώς λόγω της υπερβολικής ποσότητας ασβεστίου, θα πρέπει να γεύματα του ξένου γάλακτος να μειώνονται σε 2 το 24ωρο, όσο το δυνατό πιο σύντομα από την εισαγωγή στερεών.

http://pediatrics.aappublications.org/content/129/3/e827.full.pdf

Τα παιδιά που δεν θηλάζουν, νοσούν σε κάποιες ασθένεις, από 15% (πχ λευχαιμία) έως 77% (πχ λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού) πιο συχνά.

Μερικές ασθένεις είναι χρόνιες, όπως πχ η κοιλιοκάκη (διπλάσια τα ποσοστά στα παιδιά που δεν θηλάζουν) ή ο τύπου 2 διαβήτης (40% επιπλέον στα μωρά που δεν θηλάζουν).

Από το γάλα σκόνη έχει αφαιρεθεί σημαντική ποσότητα ασβεστίου, αλλά εξακολουθεί να είναι μεγάλη για τις ανάγκες του μωρού και γι' αυτό τα μωρά που τρέφονται με σκόνη γάλα παρουσιάζουν πολύ πιο συχνά αναιμίες (παρά την προσθήκη σιδήρου στη σκόνη).

Επίσης ακριβώς λόγω της υπερβολικής ποσότητας ασβεστίου, θα πρέπει να γεύματα του ξένου γάλακτος να μειώνονται σε 2 το 24ωρο, όσο το δυνατό πιο σύντομα από την εισαγωγή στερεών.

http://pediatrics.aappublications.org/content/129/3/e827.full.pdf

.

τελικα ,ομως ,ειναι απορροφησιμο το ασβεστιο απο γαλατα σκονης η οχι ? η τελικα η απορροφησιμοτητα του οφειλεται στον εμπλουτισμο του γαλακτος με βιταμινες και ιχνοστοιχεια :confused::confused: ?

πως γινονται τα γαλατα σκονης ?

Λίγο άσχετο με αυτό που συζητάτε αλλά οι κόκκινες φακες σίγουρα είναι legal?

Εκανα μετά από αρκετό καιρό και όταν της μούλιασα χτες έβγαλαν ένα ασπρο υγρό όπως αυτό που βγάζουν τα αμυλώδη ( πχ πατάτα )... Τις φάγαμε βέβαια και η μικρή έγλυφε κυριολεκτικά τα δάκτυλά της απλά ρωτάω για επιβεβαίωση...

Yugup3.png

τελικα ,ομως ,ειναι απορροφησιμο το ασβεστιο απο γαλατα σκονης η οχι ? η τελικα η απορροφησιμοτητα του οφειλεται στον εμπλουτισμο του γαλακτος με βιταμινες και ιχνοστοιχεια :confused::confused: ?

τα υψηλότερα ποσοστά αναιμίας φανερωνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον εμπλουτισμό

Διαβάσετε το τελευταίο άρθρο της Campbell?

Feeding Versus Cleansing

Εξαιρετικό, για μια ακόμη φορά η Campbell με βοηθάει να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου πολλά θέματα, πχ χορτοφαγικές/ωμοφαγικές δίαιτες, νηστεία, πόσο κρέας χρειαζόμαστε κτλ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...