Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Πάντως και αυτό με την οξείδωση της χοληστερίνης (όχι μόνο του αυγού αλλά και του γάλακτος - σε σκόνη- και του κρέατος - σε κιμά) δεν είναι κάποια σύγχρονη επινόηση
Εννοείς τη ''μηχανική'' οξείδωση; Λόγω του ''χτυπήματος'' του αυγού και της άλεσης του κιμά; Όταν μαγειρεύονται επίσης δεν οξειδώνονται;:confused:

 

Και κάτι άλλο, καταναλώνετε ωμά (ή σχεδόν) τα αυγά; Δε σας ενοχλεί η οσμή/γεύση (αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας);

697577wcowvfyq3s.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

...

Και κάτι άλλο, καταναλώνετε ωμά (ή σχεδόν) τα αυγά; Δε σας ενοχλεί η οσμή/γεύση (αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας);

Όχι δεν με ενοχλεί, ίσως μόνο μια φορά έχει γίνει. Κάνω 2 τρύπες και ρουφηχτό ;)

Πλέον προτιμώ να το βάζω στο μπρίκι 2-3 λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά. Πέρα από το θέμα της ασφάλειας είναι και ποιο ευχάριστο ελαφρά θερμασμένο.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς τη ''μηχανική'' οξείδωση; Λόγω του ''χτυπήματος'' του αυγού και της άλεσης του κιμά; Όταν μαγειρεύονται επίσης δεν οξειδώνονται;:confused:

 

Και κάτι άλλο, καταναλώνετε ωμά (ή σχεδόν) τα αυγά; Δε σας ενοχλεί η οσμή/γεύση (αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας);

 

Εγώ ακόμα δεν καταναλώνω ωμά αλλά αυτό που προείνει και η Campbell και ο Mercola είναι μέσα σε smoothie που δεν καταλαβαίνεις γεύση. Τώρα βεβαια θα μου πείτε οτί εκεί τα ανακατατεύεις...:lol: ( δεν ξέρω πάντως το προτείνουν και οι δύο)...

 

Αυτό που μπορώ να φάω είναι μελάτο αυγό με σφιχτό ασπράδι και ωμό κρόκο ( έτσι το δίνω και στο παιδί) καθώς επίσης και αυγό μάτι με ωμό κρόκο..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Rosie σε αυτή την παγίδα που ανεφερες πριν είχα πέσει κι εγώ. ¨οταν ήμου μικρή μου άρεσε το λίπος αλλά από εφηβεία και μετά μου έγινε τόση πλύση εγκεφάλου που είχα φοβερή αποστροφή και ειδικά όταν μαγείρευα έβγαζα οποιαδήποτε υποψία λίπους από το κρέας, έπαιρνα κιμά χωρίς καθόλου "ασπράκια" μέχρι και μπεικον και προσούτο αν έτρωγα έβγαζα εβλαβικά το λίπος. Ετσι όταν ξεκίνησα την gaps δεν κατάλαβα πόσο απάραίτητα είναι τα λίπη για να καλύψεις τις ενεργειακές σου ανάγκες και ένιωθα συνεχώς κουρασμένη και χάλια....μέχρι που πήγαμε Κύπρο ;) και με έπιασε μανία κ ήθελα να τρώω συνεχώς :P Αλλά από τότε ήρθα στα ισα μου που λένε :lol::lol:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Εννοείς τη ''μηχανική'' οξείδωση; Λόγω του ''χτυπήματος'' του αυγού και της άλεσης του κιμά; Όταν μαγειρεύονται επίσης δεν οξειδώνονται;:confused:

 

Και κάτι άλλο, καταναλώνετε ωμά (ή σχεδόν) τα αυγά; Δε σας ενοχλεί η οσμή/γεύση (αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας);

 

νομιζω μπορεις να το φας το αυγο σε οποιαδηποτε μορφη

το να μην τρως ομελετα γιατι οξειδωνεται το θεωρω υπερβολικο

οταν τα λιπη μπαινουν στον οργανισμο ξεκιναει η διαδικασια της οξειδωσης τους φυσιολογικα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

νομιζω μπορεις να το φας το αυγο σε οποιαδηποτε μορφη

το να μην τρως ομελετα γιατι οξειδωνεται το θεωρω υπερβολικο

οταν τα λιπη μπαινουν στον οργανισμο ξεκιναει η διαδικασια της οξειδωσης τους φυσιολογικα

 

Σίγουρα!! Η Καμπελ λέει φατε αυγά όπως σας αρέσουν!! Απλά επισημαίνει πως το καλύτερο είναι το ωμό!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Εννοείς τη ''μηχανική'' οξείδωση; Λόγω του ''χτυπήματος'' του αυγού και της άλεσης του κιμά; Όταν μαγειρεύονται επίσης δεν οξειδώνονται;:confused:

 

Ναι, το χτύπημα και το μαγείρεμα σε ψηλές θερμοκρασίες οξειδώνουνε τη χοληστερίνη του κρόκου και την καθιστούνε βλαβερή για τον οργανισμό μας .

Για τα υγιή άτομα αυτό είναι ΟΚ όπως λέει και ο Mercola, αν κάποιος όμως έχει ψηλή χοληστερίνη τότε σίγουρα δεν θα πρέπει να καταναλώνει καθημερινά ομελέτα κτλ, ας το βάζει ωμό σε smoothie ή poached ή μάτι με μελάτο κρόκο.

 

Κατερίνα κι εγώ όταν ήμουνα μικρή/ έφηβη μόνο τα λιπαρά κομμάτια του κρέατος έτρωγα, μ' άρεσε ιδιαίτερα θυμάμαι το λιπαρό χωριάτικο λουκάνικο, η πηκτή (!), το μπούτι της κότας με την πέτσα πάνω κτλ, δεν μπορούσα ποτέ να φάω στήθος κοτόπουλου για παράδειγμα.

Όλοι μου λέγανε ότι τρώω πολύ ανθυγιεινά (ήτανε η εποχή του low-fat τότε) έτσι επηρεάστηκα και είπα ότι τελικά είναι καλύτερα να μην τρώω καθόλου κρέας παρά να τρώω στήθος κοτόπουλου στο γκριλ... μπλιάξξξ!

 

10 χρόνια μετά ανακάλυψα τον Mercola, έκανα το τεστ για το metabolic type και είδα ότι είμαι protein type και συνεπώς ο οργανισμός μου έχει ανάγκη τα λίπη αυτά γι' αυτό και τα λαχταρούσα τόσο πολύ, και συνήλθα!

Τώρα η κόρη μου είναι το ίδιο, τρελλένεται για χοιρινό λουκάνικο, για το λίπος γύρω από το κόκκαλο της μπριζόλας και το μπούτι της κότας και σνομπάρει τα στεγνά κρέατα.

Ο γιος μου απ' την άλλη προτιμάει το αρνί, από βρέφος αυτό θυμάμαι, μάλλον γιατί έχει και Σαρακατσάνικη καταγωγή! :lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Katerinoula23, mesastoura, valeri και Rosie, σας ευχαριστώ!:D

Φαντάζομαι βέβαια ότι σε ό, τι αφορά τα ωμά μιλάτε μόνο για αυγά ''σπιτικά'' κι όχι βιολογικά του σούπερ μάρκετ…

697577wcowvfyq3s.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

παντως συνηθως τα βιολογικα του σουπερ δεν ειναι φρεσκα ,θα το καταλαβετε αν τα κουνησετε ,σημερα πηρα του τσακιρη και μονο 2 απο αυτα δεν κουνιοντουσαν

γενικα στο σουπερ εχει αυτα των μεγαλων εταιρειων που δεν τα εμπιστευομαι καθολου και ειναι και πανακριβα 6 αυγα 4.5 ευρω

 

ενω πηρα βιολογικα απο βιολογικαδικο, μιας μικρης φαρμας Αραμπατζη, τα 6 --3 ευρω,ενω στην λαικη τα ιδια αυγα, τα 10 ---4 ευρω

 

και τελος σπιτικα-συμβατικα αυγα τα 20 --5 ευρω

 

ελπιζω να βγαλετε ακρη με αυτα που εγραψα, ειμαι τοσο κουρασμενη που δεν μπορω να συγκεντρωθω:confused::confused::confused:

Link to comment
Share on other sites

βαλερι γράφαμε μαζί! τι εννοείς να κουνιούνται; να τα κουνάς και να ακούγονται από μέσα; εγώ ξέρω αυτό που λέει και η μιρικι ότι κολλάνε πάνω στο τσόφλι αν είναι φρέσκα. by the way συνήθως τενεκετζή παίρνω, άντε χρυσά αυγά. εντάξει σίγουρα δεν είναι και ημέρας:D πιο πολύ το λίγο μαγείρεμά τους φοβάμαι παρά τη φρεσκάδα να σου πω.

697577wcowvfyq3s.gif
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτάτε τους παραγωγούς στη λαϊκή αν είναι της ημέρας και αν αυτοί τα αποθηκεύσανε στο ψυγείο.

Αν όχι τότε μην τα βάλατε ούτε κι εσείς, τουλάχιστον αυτά που θα καταναλώσετε τις επόμενες 2-3 μέρες.

Το αυγό δυστυχώς αλλοιώνεται στο ψυγείο (η θρεπτική του αξία) γι' αυτό και στις πιο πολλές χώρες της Ευρώπης τα πουλάνε πάντα εκτός, πρώτη φορά αυγά στο ψυγείο είδα στην Ελλάδα, στην Αγγλία πάντα και παντού τα είχανε έξω από το ψυγείο στα ράφια.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

παντως συνηθως τα βιολογικα του σουπερ δεν ειναι φρεσκα ,θα το καταλαβετε αν τα κουνησετε ,σημερα πηρα του τσακιρη και μονο 2 απο αυτα δεν κουνιοντουσαν

γενικα στο σουπερ εχει αυτα των μεγαλων εταιρειων που δεν τα εμπιστευομαι καθολου και ειναι και πανακριβα 6 αυγα 4.5 ευρω

 

ενω πηρα βιολογικα απο βιολογικαδικο, μιας μικρης φαρμας Αραμπατζη, τα 6 --3 ευρω,ενω στην λαικη τα ιδια αυγα, τα 10 ---4 ευρω

 

και τελος σπιτικα-συμβατικα αυγα τα 20 --5 ευρω

 

ελπιζω να βγαλετε ακρη με αυτα που εγραψα, ειμαι τοσο κουρασμενη που δεν μπορω να συγκεντρωθω:confused::confused::confused:

 

Πω πω τα έχετε πιο ακριβά εσεις μου φαίνεται... εγώ παίρνω από 2 που έχουν βιολογικά (οχι απο super) και ειναι 2.90 τα 6 αλλά είναι μικρά, έχει κ κάτι μεγάλα μου φαίνεται 3.40 ευρώ τα 6 πάλι.

 

Δεν ήξερ οτί οταν κολλάει το τσοφλι σημαίνει φρέσκο...μου συμβαίνει σχεδον συνέχεια.

 

Επειδή οι παπούδες του άντρα μου μένουν επαρχία και έχουν κότες (μας στέλνουν όποτε μπορούν ) μου κάνει εντύπωση οτί είναι πολύ βαριά!! Μικρά και βαριά!! Και με έντονο κρόκο φυσικά αφού δεν τρώνε ζωοτροφές ;)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Το αυγό δυστυχώς αλλοιώνεται στο ψυγείο (η θρεπτική του αξία) γι' αυτό και στις πιο πολλές χώρες της Ευρώπης τα πουλάνε πάντα εκτός, πρώτη φορά αυγά στο ψυγείο είδα στην Ελλάδα, στην Αγγλία πάντα και παντού τα είχανε έξω από το ψυγείο στα ράφια.

 

Rosie εγώ βλέπω και εκτός ψυγείου, σε s/m κιόλας. Μάλιστα μου κακοφαινότανε λίγο:rolleyes: από την άποψη ότι έγραφαν πάνω στη συσκευασία τους μετά την αγορά να τοποθετηθούν στο ψυγείο...κι έλεγα ότι δεν τα φυλάνε και με τον καλύτερο τρόπο...:rolleyes: που να 'ξερα!

 

edit: μεταξύ μας δεν τους συμφέρει κιόλας να ξοδεύουν ολόκληρο ψυγείο και ρεύμα για τα αυγά

697577wcowvfyq3s.gif
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Διαβάζω για τη GAPS και την SCD δίαιτα εδώ και λίγο καιρό. Το βιβλίο της Campbell δεν το έχω πάρει, ωστόσο διαβάζω πληροφορίες από νετ κι έχω και το βιβλίο Breaking the Vicious Cycle. Θέλω να εφαρμόσω τη δίαιτα στο μικρό μου που έχει θέμα με διάρροιες αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι. Τα συνοδευτικά του είναι ρύζι, μακαρόνια, πατάτες. Λαχανικά/σαλάτες δεν τρώει με τίποτα. Από φρούτα πολλά. Έχω δει ότι μετά από ζυμαρικό έχει στανταρ διάρροιες, οπότε και του τα έκοψα και σταδιακά θα κόβω κι άλλες τροφές, αλλά σκέφτομαι πραγματικά πως θα φάει και τα υπόλοιπα.

Επίσης από ανάπτυξη (ύψος/βάρος) πως είναι όσα παιδάκια κάνουν GAPS.

Όποια βοήθεια πραγματική ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

qcvQp3.pngy83hp2.png
Link to comment
Share on other sites

μου φαινεται περιεργο αυτο, γιατι συμβαινει;

δηλ εφοσον ο οργανισμος καθαριζει απο τις τοξινες και επουλωνεται γιατι μετα ειναι πιο δυσκολο να δεχτει καποια ατασθαλια; γιατι πραγματα που πριν μπορει να ετρωγε καθε μερα και να μην τον πειραζανε τωρα δεν τα ανεχεται; (εκτος αν με πειραζανε και δεν το ειχα συνδεσει ??)

οσο για την ικανοποιηση ειναι νομιζω και θεμα μυαλου. Δηλ λιγο ψυχολογικο ισως..

 

O οργανισμός ξεσυνηθίζει τελείως να δέχεται τέτοιες τροφες δυσπεπτες και πρέπει να τις εντάξεις πολύ σταδιακά σε διάστημα 6 μηνών αν θυμάμαι καλά από την Καμπελ. Δεν μπορείς από την μια μέρα στην άλλη να φας ζάχαρη ή κακά λιπαρά κλπ. Θυμάμαι είχαμε μία οικογενειακή φίλη διαιτολόγο (της κλασσικής βέβαια...) κ δεν άγγιζε λίπος ποτέ. Εεε κάποιο πάσχα αποφάσισε να φάει λίγη πέτσα από κατσικάκι και.....πήγε στο νοσοκομείο!!:shock: Οταν κάτι έχεις να το φας τόσους μήνες λογικό είναι να έχεις κ άσχημη αντίδραση του οργανισμού.

 

Τώρα για την ψυχολογία σίγουρα παίζει ρόλο.

:P

 

ναι το 'ξεσυνηθιζει' ειναι που δεν καταλαβαινω..δηλ εφοσον εχει πιο πολλα καλα βακτηρια για να κανει σωστα την πεψη γιατι τελικα δεν μπορει να τα ανεχτει...

 

Φυσικά μας πειράζανε αλλά πολύ πιο "ύπουλα": πχ πονοκέφαλος, υπνηλία, σπυράκια ή/και θαμπό ή λιπαρό ή ξηρό δέρμα, φούσκωμα στην περίοδο, εκνευρισμός κοκ και αναφέρω απλά τα πολύ αθώα σε σχέση με τα διάφορα αυτόνοσα κτλ.

 

Τώρα το έντερό μας άρχισε σιγά-σιγά να επουλώνεται, βρίσκεται δηλαδή στη διαδικασία ίασης και κάθε φορά που τρώμε κάτι απαγορευμένο, ειδικά σε ποσότητα, σοκάρεται και αντιδράει. Η διάρροια και οι εμετοί είναι συχνά από τα πρώτα συμπτώματα προκειμένου να αποτοξινωθεί γρήγορα.

 

Όπως είπε και η Κατερινούλα η διαδικασία "εξόδου" από την GAPS πρέπει να είναι πολύ αργή και σταδιακή

.

!

 

τι εξηγηση δινει η Καμπελ για ολα αυτα ?

εχω διαβασει καποια πραγματα που λεει, αλλα δεν με καλυψαν, γιατι μιλουσε καπως γενικα ,θα ηθελα να διαβασω κατι συγκεκριμενο απο την ιδια

εχω καποια πραγματα στο μυαλο μου.alla .....

 

π.χ

γιατι πριν την διαιτα, πειραζει ενα μεγαλο κομματι τυριου, ενω μετα η στη διαρκεια της ,τα ιδια συμπτωματα και πολλες φορες και πολυ χειροτερα ,τα προκαλει ενα μικρο μικρο κομματι τουιδιου τυριου

Link to comment
Share on other sites

Rosie εγώ βλέπω και εκτός ψυγείου, σε s/m κιόλας. Μάλιστα μου κακοφαινότανε λίγο:rolleyes: από την άποψη ότι έγραφαν πάνω στη συσκευασία τους μετά την αγορά να τοποθετηθούν στο ψυγείο...κι έλεγα ότι δεν τα φυλάνε και με τον καλύτερο τρόπο...:rolleyes: που να 'ξερα!

 

edit: μεταξύ μας δεν τους συμφέρει κιόλας να ξοδεύουν ολόκληρο ψυγείο και ρεύμα για τα αυγά

 

Κι εγώ το έχω προσέξει αυτό σε κάποια μικρά σούπερ μάλλον λόγω έλλειψης χώρου, αλλά ακόμη και αν δεν τα έχουνε αυτοί στο ψυγείο εγώ πάλι θα τα έβαζα γιατί μπορεί ο παραγωγός ή αυτοί που τα μεταφέρανε να τα είχανε βάλει στο ψυγείο.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Διαβάζω για τη GAPS και την SCD δίαιτα εδώ και λίγο καιρό. Το βιβλίο της Campbell δεν το έχω πάρει, ωστόσο διαβάζω πληροφορίες από νετ κι έχω και το βιβλίο Breaking the Vicious Cycle. Θέλω να εφαρμόσω τη δίαιτα στο μικρό μου που έχει θέμα με διάρροιες αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι. Τα συνοδευτικά του είναι ρύζι, μακαρόνια, πατάτες. Λαχανικά/σαλάτες δεν τρώει με τίποτα. Από φρούτα πολλά. Έχω δει ότι μετά από ζυμαρικό έχει στανταρ διάρροιες, οπότε και του τα έκοψα και σταδιακά θα κόβω κι άλλες τροφές, αλλά σκέφτομαι πραγματικά πως θα φάει και τα υπόλοιπα.

Επίσης από ανάπτυξη (ύψος/βάρος) πως είναι όσα παιδάκια κάνουν GAPS.

Όποια βοήθεια πραγματική ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

Μην αγχωνεσαι λογικό είναι αν διαβάσεις και το βιβλίο θα καταλάβεις ότι όλοι σχεδόν οι ασθενείς gaps δεν προτιμούν τα λαχανικά και τα φρούτα ( εκτός απο μπανάνα )... Ακριβώς έτσι ήταν κ η δικια μου μικρη στην αρχή δεν έτρωγε τώρα όμως τρώει σχεδόν τα πάντα απο αυτα τα είδη. Το συνοδευτικό θα είναι σαλάτα δυστυχώς δεν έχεις κ πολλές επιλογές αλλα φρέσκα αλλα βρασμενα ή και σπιτικες σως... Θα μάθει μην φοβάσαι προσαρμόζονται γρήγορα.

 

Απο ύψος συνήθως είναι φυσιολογικά αλλα απο βάρος συνήθως μειωμένο αλλα δεν είναι και κανόνας. Δηλαδή κ οι υπερβαροι είναι gaps ασθένεις απλα στα παιδάκια συνήθως δεν είναι παχουλα λόγω διαρροιας/ δυσκοιλιοτητας.

 

Ότι Θές ρωτά!!:-D

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

τι εξηγηση δινει η Καμπελ για ολα αυτα ?

εχω διαβασει καποια πραγματα που λεει, αλλα δεν με καλυψαν, γιατι μιλουσε καπως γενικα ,θα ηθελα να διαβασω κατι συγκεκριμενο απο την ιδια

εχω καποια πραγματα στο μυαλο μου.alla .....

 

π.χ

γιατι πριν την διαιτα, πειραζει ενα μεγαλο κομματι τυριου, ενω μετα η στη διαρκεια της ,τα ιδια συμπτωματα και πολλες φορες και πολυ χειροτερα ,τα προκαλει ενα μικρο μικρο κομματι τουιδιου τυριου

Μια πιθανή εξήγηση είναι ίσως πως ο οργανισμός έχει πλέον ανακτήσει δυνάμεις οπότε είναι ικανός για ποιό έντονες αντιδράσεις. Η σκέψη αυτή προέρχεται από την μελέτη της ομοιοπαθητικής αλλά ίσως ταιριάζει.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Mάλλον έχει σχέση και με το die off γιατί φαντάσου όταν ξεκινάς την intro μόλις αρχίσεις να προσθέτεις τροφές έχεις διάρροιες ή άλλα συμπτώματα σε φαγητά που ούτε φανταζόσουν οτί μπορεί να σε πειράζουν... Μαλλον συγκαλύπτονται τα συμπτώματα. Η΄φαίνονται διαφορετικά. Δηλαδή εκεί που θα ένιωθες φούσκωμα τώρα ίσως να έχεις πονοκέφαλο ή πονο στην κοιλιά.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...