Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια εμένα τις τελευταίες μερες έχει σχεδον συνεχως κόκκινο πιπι.... Δεν ξέρω πια έχω χάσει τον μπούσουλα δεν της δινω κατι καινούργιο. Υποθέτω οτι μάλλον ειναι die off καθώς το μόνο που έχει αλλάξει ειναι τα προβιοτικα που της ανοίγω την καψουλα κι ετσι δεν ξέρω κ με ακρίβεια πόσο παίρνει κ το αλλο ειναι το ζουμί απο sauerkraut..... Ουφ!!! Ααα κι εγω τρώω περισσοτερα κπροβιοτικα κ τουρσι....

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Valeri όλα αυτά δεν τα λέει η Campbell σαν θεωρία, υπάρχουνε πάρα πολλές δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες στη βιβλιογραφία πάνω στο θέμα του κορεσμένου λίπους, της χοληστερίνης και της καρδιοπάθειας.

Μπορώ να σου προτείνω και βιβλία αν θες στα οποία αναφέρεται η σχετική δημοσιευμένη έρευνα, αλλά μπορείς να πάρεις το άλλο βιβλίο της Campbell στο οποίο αναλύει το θέμα αυτ

Αν εχεις ορεξη να συνεχισουμε την κουβεντα για τα λιπη,προτεινε τα βιβλια που λες

το βιβλιο της Καμπελ θα ηθελα να το διαβασω αλλα απο την στιγμη που αμφισβητω την θεωρια της θα ηθελα να διαβασω απο ανεξαρτητες πηγες τα λεγομενα της

 

 

Moυ κάνει εντύπωση που θεωρείς ότι όλα αυτά είναι καινοτομίες της Campbell (που στο κάτω κάτω βασίζεται στην SCD, δεν είναι καν δικιά της η θεωρία της GAPS), καμία σχέση, απλά προτείνει μια παραδοσιακή Ρώσικη διατροφή προσαρμοσμένη για την αποφυγή δημητριακών.

Και επειδή όπως είπα έχει χρόνια που μελετάω τις παραδοσιακές κουζίνες η Ρώσικη μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με πολλές άλλες, γι' αυτό πρότεινα να δείτε τη σειρά του Jamie Oliver.

κοιτα δεν λεω οτι ειναι η επινοηση της Καμπελ ,αλλωστε γνωριζω οτι βασιζεται στην παραδοσιακη ρωσικη διατροφη ,απλα το οτι βασιζεται σε αυτην δεν με πειθει και για την ορθοτητα της στο θεμα της χρησης του λιπους ,που αναφερει οτι οχι μονο δεν ειναι βλαβερη αλλα και επιβεβλημενη, μιας και πολλα οργανα στο σωμα μας αποτελουνται απο λιπος ,πως εχει μελετησει την υγεια των ρωσσων?που εκτος απο γκι,χοιρινο λιπος χρησιμοποιουσαν για τηγανισμα συχνα ηλιελαιο

 

Τα βιομηχανοποιημένα φυτικά λίπη είναι σύγχρονη επινόηση

να ομως που χρησιμοποιουσαν συχνα βιομηχανοποιημενιο ηλιελαιο

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα

 

να ομως που χρησιμοποιουσαν συχνα βιομηχανοποιημενιο ηλιελαιο

 

το βιομηχανοποιημένο ηλιέλαιο, όπως και οτιδήποτε βιομηχανοποιημένο, έχει μπει στη ζωή μας μετά τη βιομηχανική επανάσταση και δεν θεωρείται παραδοσιακό

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κορίτσια εμένα τις τελευταίες μερες έχει σχεδον συνεχως κόκκινο πιπι.... Δεν ξέρω πια έχω χάσει τον μπούσουλα δεν της δινω κατι καινούργιο. Υποθέτω οτι μάλλον ειναι die off καθώς το μόνο που έχει αλλάξει ειναι τα προβιοτικα που της ανοίγω την καψουλα κι ετσι δεν ξέρω κ με ακρίβεια πόσο παίρνει κ το αλλο ειναι το ζουμί απο sauerkraut..... Ουφ!!! Ααα κι εγω τρώω περισσοτερα κπροβιοτικα κ τουρσι....

 

Τι εννοείς κόκκινο; Σαν σύγκαμα; Την ενοχλεί;

 

Valeri ενδιαφέρουσα η συζήτηση αλλά όπως είχαμε πει και πιο παλιά ας αφήσουμε το τόπικ αυτό για την εφαρμογή της GAPS, αν αμφισβητείς τη θεωρία μπορείς να γράψεις στο τόπικ που ανοίκτηκε για το σκοπό αυτό.

 

Πάντως και αυτό με την οξείδωση της χοληστερίνης (όχι μόνο του αυγού αλλά και του γάλακτος - σε σκόνη- και του κρέατος - σε κιμά) δεν είναι κάποια σύγχρονη επινόηση του Mercola, σκέψου ότι το διάβασα για πρώτη φορά το 2000 σε βιβλίο του 1994:

http://www.amazon.com/Robert-Crayhons-Nutrition-Made-Simple/dp/0871317966/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1333446595&sr=8-2

Και ίσως τότε να ήτανε η πρώτη φορά που είπα ότι όταν κάνω παιδιά δεν θα τους δώσω ποτέ γάλα σκόνη!

Τώρα αν φάνε και καμιά φορά κέικ με αυγό ή αυγά scrambled ή ομελέτα δεν πειράζει γιατί είναι υγιή.

 

Για τα βιομηχανοποιημένα λίπη συμφωνώ με την Αγλαϊα, αλλά ακόμη και αν σύγχρονοι Ρώσοι τα τρώνε σε κάποιες ποσότητες ο οργανισμός τους φαίνεται ότι μπορεί να τα δεκτεί, να τα αποτοξινώσει όπως λέει και η Campbell.

Εγώ βλέπω τη Μολδαβή που καθαρίζει το σπίτι μου, μεγάλωσε με πάρα πολύ παραδοσιακή ρώσικη διατροφή (όλα αυτά που κάνω λόγω GAPS, ακόμη και οι ζωμοί, της είναι πολύ γνώριμα, το αυγό λέει το τρώγανε ωμό κάθε πρωί αφού πρώτα βγάζανε μια τρύπα κάτω-κάτω και το ρουφούσανε όπως ήτανε!) και παρόλο που τώρα στην Ελλάδα προσαρμόστηκε κάπως και μαγειρεύει και μακαρόνια και ρύζια κτλ εξακολουθεί να κάνει τα τουρσιά της, το γιαούρτι της και το κεφίρ της, τα παστά ωμά ψάρια της κτλ και είναι πιο υγιής όσο κανείς άλλος που ξέρω, δεν έχασε ούτε μια μέρα δουλειάς, δεν την είδα ποτέ έστω και κάπως κουρασμένη, έριχνε μέσα στο καταχείμωνο ξυπόλητη νερά στα μπαλκόνια κτλ κτλ.

Δεν μπορεί, κάτι κάνουνε σωστά, όχι μόνο οι Ρώσοι φυσικά αλλά και όλοι που ακολουθούσανε την παραδοσιακή διατροφή τους...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

...

η Καμπελ πιστευει οτι οσο λιπος (οποιοδηποτε ζωικο λιπος σε φυσικη του μορφη δεν ειναι βλαβερο ουτε η χοληστερινη ,ουτε τα κορεσμενα ) γεγονος που ειναι τελειως αντιθετο με ολες τις μελετες που εχουν γινει στον ιατρικο χωρο ,οσο και αν εχω ψαξει δεν εχω βρει καποια ερευνα που να συμφωνει με την Καμπελ ,

 

...

 

ο ιατρικος κοσμος αποφευγει τα λιπη επειδη ειναι κορεσμενα ,δεν λαμβανει υποψιν την ανθεκτικοτητα στο μαγειρεμα -τιγανισμα που υποστηριζει η Καμπελ

γνωριζει οτι τα φυτικα λιπη αλλαζουν συσταση κατα το μαγειρεμα παρ"ολα αυτα δεν απαγορευει ρητα την χρηση του ,αυτο ειναι περιεργο

προφανως πιστευει οτι καλυτερα ειναι να τρως το "καμμενο" φυτικο λιπος παρα το κορεσμενο ζωικο

Θα συμφωνήσω πως αυτή είναι, και στον δικό μου περίγυρο, ιατρικό και μη, η εδραιωμένη άποψη. Ο ιατρικός κύκλος λέει πως η χοληστερίνη προκαλεί στεφανιαία νόσο οι άλλοι πως φράσσει αρτηρίες, προκαλεί προβλήματα στην καρδιά και τέτοια.

Παρόλα αυτά πιστεύω πως αυτά που γράφει η Campbell είναι σωστά, επιβεβαιώνονται και από weston price foundation.

 

...Oliver

http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64183

δεν κατάλαβα, παίζει κάτι στην TV από τον Jamie αυτόν τον καιρό;

μάλλον πάμε για torr3nt ψάξιμο ... ;)

 

Είδα και κάπου το μισό από το video / συνέντευξη που πήρε ο Μερκόλα στον Mr http://organicpastures.com/ σχετικά με το Γάλα. Σκέφτομαι ότι σε 10-20 χρόνια θα έρθει και στην Ελλάδα το κίνημα, ίσως και νωρίτερα χάρη στο internet... αλλά από την άλλη είναι και η κρίση...:(

 

Πλέον είναι σε φάση που τακτοποιούν προδιαγραφές και το κίνημα μεγαλώνει. Έμαθα πως στην Καλιφόρνια μπορείς να βρεις, και πάντα μπορούσες, ωμό γάλα στα ράφια των supermarket!

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Rosie μου ειναι κόκκινο και σε 2 σημεία λιγο εντονότερο. Δεν ειναι έντονο συγκαμα ουτε έχει τραχυ δερματακι αλλα μου κανει εντύπωση τόσες μερες...

 

Το μόνο " καινούργιο " που της έδωσα ηταν κατι κουλουρακια που τα εχουμε ξανά φάει όμως κ ειχαν μια άλλη μάρκα κακαο ( 100% βιολογικό Bio King) αλλα μου φαίνεται κ πως πριν απο αυτα είχε την κοκκινιλα....

 

Όταν την κανω μπανακι το βράδυ βάζει εκει το χεράκι της κ το πειραζει αλλα δεν ξέρω αν την ενοχλει ή το κανει για εξερεύνηση :rolleyes: πανω απο την πανα πάντως δεν το πειραζει...

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα η κοκκινίλα στην περιοχή της πάνας συνήθως οφείλεται σε μύκητες και συχνά συνοδεύεται και από ήπια φαγούρα.

Οπότε ίσως να είναι και die-off.

Βάζε της λάδι καρύδας μετά από κάθε αλλαγή πάνας που είναι αντιμυκητιακό πες μας πως πάει.

 

Εγώ θα πρότεινα να φανείς τολμηρή και να δοκιμάσεις και το κεφίρ γάλακτος.

Αν θυμάστε στην αρχή που δοκίμασε γιαούρτι η κόρη μου έβγαλε πολύ μικρά σπιθουράκια γύρω από το στόμα της, τώρα τρώει και γιαούρτι συχνά, πίνει και μπόλικο κεφίρ και της πήρα και ένα ωμό τυράκι από το Carrefour και της άρεσε πολύ.

Οι δερματικές αντιδράσεις λέει η Campbell σε προϊόντα ζύμωσης όπως το γιαούρτι και το κεφίρ οφείλονται σε die-off και αν δεν επιμείνουνε τότε μπορούνε να συνεχίσουμε να τα δίνουμε.

 

Κι εγώ πάντως επηρεάστηκα απ' αυτά που είπε τελευταία, ότι αν δεν υπάρχουνε προβιοτικά στη διατροφή δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ θεραπεία, και δεν νομίζω να αρκεί μόνο το συμπλήρωμα.

Κατάλαβα πόσο δυνατό είναι το κεφίρ από τη δικιά μου αντίδραση σ' αυτό που τόσα χρόνια παίρνω κάψουλες προβιοτικών και έχει τόσους μήνες που τρώω τουρσιά και γιαούρτι...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα η κοκκινίλα στην περιοχή της πάνας συνήθως οφείλεται σε μύκητες και συχνά συνοδεύεται και από ήπια φαγούρα.

Οπότε ίσως να είναι και die-off.

Βάζε της λάδι καρύδας μετά από κάθε αλλαγή πάνας που είναι αντιμυκητιακό πες μας πως πάει.

 

Εγώ θα πρότεινα να φανείς τολμηρή και να δοκιμάσεις και το κεφίρ γάλακτος.

Αν θυμάστε στην αρχή που δοκίμασε γιαούρτι η κόρη μου έβγαλε πολύ μικρά σπιθουράκια γύρω από το στόμα της, τώρα τρώει και γιαούρτι συχνά, πίνει και μπόλικο κεφίρ και της πήρα και ένα ωμό τυράκι από το Carrefour και της άρεσε πολύ.

Οι δερματικές αντιδράσεις λέει η Campbell σε προϊόντα ζύμωσης όπως το γιαούρτι και το κεφίρ οφείλονται σε die-off και αν δεν επιμείνουνε τότε μπορούνε να συνεχίσουμε να τα δίνουμε.

 

Κι εγώ πάντως επηρεάστηκα απ' αυτά που είπε τελευταία, ότι αν δεν υπάρχουνε προβιοτικά στη διατροφή δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ θεραπεία, και δεν νομίζω να αρκεί μόνο το συμπλήρωμα.

Κατάλαβα πόσο δυνατό είναι το κεφίρ από τη δικιά μου αντίδραση σ' αυτό που τόσα χρόνια παίρνω κάψουλες προβιοτικών και έχει τόσους μήνες που τρώω τουρσιά και γιαούρτι...

 

Ναι το σκεφτομαι κι εγω.. Θα ξεκινήσω πάλι με ghee αυτη την εβδομάδα κ θα προχωρήσω στα γαλακτοκομικα αν δεν δω ανησυχία τα βραδια...

 

Τώρα που το λες εβγαλε κ αυτα τα σπυθουρακια στο στόμα!!!:shock: τα είχα ξεχάσει, για μιση μέρα περιπου αλλα δεν κατάλαβα να οφειλόταν απο καπου συκγεκριμενα η ολη κατασταση... Μάλλον die off... Θα της βάζω το λαδακι γιατι μεχρι τώρα της έβαζα της Weleda την κρεμουλα αλλα δεν έβλεπα κ διάφορα :?

Ευχαριστω!!:)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ πάντως αυτή τη βδομάδα περνάω δεύτερη κρίση die-off με το κεφίρ με το γάλα του Λειβαδερού: ήπια ημικρανία 2-3 μέρες τώρα και η γλώσσα μου έγινε σχεδόν κάτασπρη, σημάδι ότι οι μύκητες αυτή τη φορά εκδηλώθηκαν εκεί εξωτερικά.

Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι ακόμη έχω μύκητες στο έντερο... :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Πήγα και σε πάρτυ γενεθλίων την Κυριακή και έφαγα λίγη τούρτα (σπιτική ήτανε κιόλας) και ξερνούσα όλο το βράδυ, τέτοια αναγούλα και ζαλάδα έχει χρόνια να βιώσω!

Είναι πραγματικά απίστευτο πως σε επηρεάζουνε όλες αυτές οι τοξίνες όταν καθαρίσεις τη διατροφή σου απ' αυτές!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Εμένα αυτό που μου την έχει σπάσει για τα καλά είναι ότι όποτε τρώω κάτι απαγορευμένο (π.χ. προχτές τσίμπησα ένα από τα συσκευασμένα τσουρακάκια με πραλίνα το καλού μου) δεν νιώθω γευστικά την ικανοποίηση που ένιωθα. Δηλ. εμ τρώμε συγκεκριμένα πράγματα εμ δε μπορούμε να κάνουμε και καμιά ζαβολιά της προκοπής.

 

Πράγματα που έτρωγα με μανία τώρα μου φαίνονται άθλια γευστικά..... Περίεργο ε; Όχι όλα βέβαια π.χ. πήγαμε σε πολύ καλό εστιατόρια και μια χαρά μου φάνηκε το μπανόφι στο τέλος.....

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Πήγα και σε πάρτυ γενεθλίων την Κυριακή και έφαγα λίγη τούρτα (σπιτική ήτανε κιόλας) και ξερνούσα όλο το βράδυ, τέτοια αναγούλα και ζαλάδα έχει χρόνια να βιώσω!

Είναι πραγματικά απίστευτο πως σε επηρεάζουνε όλες αυτές οι τοξίνες όταν καθαρίσεις τη διατροφή σου απ' αυτές!

 

Εμένα αυτό που μου την έχει σπάσει για τα καλά είναι ότι όποτε τρώω κάτι απαγορευμένο (π.χ. προχτές τσίμπησα ένα από τα συσκευασμένα τσουρακάκια με πραλίνα το καλού μου) δεν νιώθω γευστικά την ικανοποίηση που ένιωθα. Δηλ. εμ τρώμε συγκεκριμένα πράγματα εμ δε μπορούμε να κάνουμε και καμιά ζαβολιά της προκοπής.

 

Πράγματα που έτρωγα με μανία τώρα μου φαίνονται άθλια γευστικά..... Περίεργο ε; Όχι όλα βέβαια π.χ. πήγαμε σε πολύ καλό εστιατόρια και μια χαρά μου φάνηκε το μπανόφι στο τέλος.....

 

μου φαινεται περιεργο αυτο, γιατι συμβαινει;

δηλ εφοσον ο οργανισμος καθαριζει απο τις τοξινες και επουλωνεται γιατι μετα ειναι πιο δυσκολο να δεχτει καποια ατασθαλια; γιατι πραγματα που πριν μπορει να ετρωγε καθε μερα και να μην τον πειραζανε τωρα δεν τα ανεχεται; (εκτος αν με πειραζανε και δεν το ειχα συνδεσει ??)

οσο για την ικανοποιηση ειναι νομιζω και θεμα μυαλου. Δηλ λιγο ψυχολογικο ισως..Ξερεις οτι αυτο το τσουρεκακι δε σου προσφερει τιποτα παρα μονο μπορει να σε κανει να νιωσεις και ασχημα (φουσκωμα απο το ζυμαρι, υπερβολικη ζαχαρη κλπ), οποτε δε το ευχαριστιεσαι. Παλια εγω επαιρνα για να φαω κατι στα γρηγορα για πρωινο κρουασαν ε τωρα δεν υπαρχει περιπτωση. Συνειδητοποιησα οτι δεν μου αρεσαν ιδιαιτερα απλως δεν ειχα κατι αλλο.

Αλλα βεβαια υπαρχουν και πολλα που μου αρεσαν και τωρα οπως λες κι εσυ...δε μου κανουν αισθηση.

Link to comment
Share on other sites

Valeri ενδιαφέρουσα η συζήτηση αλλά όπως είχαμε πει και πιο παλιά ας αφήσουμε το τόπικ αυτό για την εφαρμογή της GAPS, αν αμφισβητείς τη θεωρία μπορείς να γράψεις στο τόπικ που ανοίκτηκε για το σκοπό αυτό

ok το σκεφτομουν και εγω οτι βγηκαμε λιγο εκτος

αλλα αν εχεις καταλαβει ακομη το ψαχνω το θεμα και δεν αμφισβητω την θεωρια ολικα, απλα καποιες απο τις τελειως αντιθετες αποψεις σε σχεση με αυτα που ειναι κοινα αποδεκτα στην ιατρικη

αλλωστε εφαρμοζω πολλα απο αυτα που λεει η Καμπελ ,και αν θυμαμαι καλα και μικρη στο σπιτι ειχαμε πολλες απο αυτες τις συνηθειες

και τελος εαν καποιες "υπερβολες"που προτεινει η Καμπελ εφαρμοζονται για καποιον ΄θεραπευτικο" λογο για σχετικα μικρο διαστημα τοτε νομιζω ειναι πιο αθωα σε σχεση με καποια φαρμακα που θα χορηγουνταν απο γιατρους για τον ιδιο σκοπο π.χ κορτιζονη

 

οποτε εαν εχετε και εσεις την διαθεση να συνεχισουμε το ψαξιμο για την ασφαλεια της συγκεκριμενης διαιτας ας παμε διπλα να το συζητησουμε

μεταφεροντας απο δω καποιες συζητησεις εκει

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μου φαινεται περιεργο αυτο, γιατι συμβαινει;

δηλ εφοσον ο οργανισμος καθαριζει απο τις τοξινες και επουλωνεται γιατι μετα ειναι πιο δυσκολο να δεχτει καποια ατασθαλια; γιατι πραγματα που πριν μπορει να ετρωγε καθε μερα και να μην τον πειραζανε τωρα δεν τα ανεχεται; (εκτος αν με πειραζανε και δεν το ειχα συνδεσει ??)

οσο για την ικανοποιηση ειναι νομιζω και θεμα μυαλου. Δηλ λιγο ψυχολογικο ισως..Ξερεις οτι αυτο το τσουρεκακι δε σου προσφερει τιποτα παρα μονο μπορει να σε κανει να νιωσεις και ασχημα (φουσκωμα απο το ζυμαρι, υπερβολικη ζαχαρη κλπ), οποτε δε το ευχαριστιεσαι. Παλια εγω επαιρνα για να φαω κατι στα γρηγορα για πρωινο κρουασαν ε τωρα δεν υπαρχει περιπτωση. Συνειδητοποιησα οτι δεν μου αρεσαν ιδιαιτερα απλως δεν ειχα κατι αλλο.

Αλλα βεβαια υπαρχουν και πολλα που μου αρεσαν και τωρα οπως λες κι εσυ...δε μου κανουν αισθηση.

 

O οργανισμός ξεσυνηθίζει τελείως να δέχεται τέτοιες τροφες δυσπεπτες και πρέπει να τις εντάξεις πολύ σταδιακά σε διάστημα 6 μηνών αν θυμάμαι καλά από την Καμπελ. Δεν μπορείς από την μια μέρα στην άλλη να φας ζάχαρη ή κακά λιπαρά κλπ. Θυμάμαι είχαμε μία οικογενειακή φίλη διαιτολόγο (της κλασσικής βέβαια...) κ δεν άγγιζε λίπος ποτέ. Εεε κάποιο πάσχα αποφάσισε να φάει λίγη πέτσα από κατσικάκι και.....πήγε στο νοσοκομείο!!:shock: Οταν κάτι έχεις να το φας τόσους μήνες λογικό είναι να έχεις κ άσχημη αντίδραση του οργανισμού.

 

Τώρα για την ψυχολογία σίγουρα παίζει ρόλο. Εγώ βλέπω που ο κόσμος γύρω μου καταναλώνει απίστευτα γλυκά κ σνακς περιπτέρου κ ειδικά όταν δίνουν κ στα παιδιά του παθαίνω φοβερή αποστροφή ( ελπίζω να μην φαίνεται τουλάχιστον :oops: γιατί πραγματικά βλέπω παντού τροφές μύκητες :lol::lol::lol::lol: ).

 

Στο μέλλον όταν πρώτα ο Θεός γίνουμε καλά σκεφτομαι να τρώμε κλασσικά γλυκά μόνο σε κάποιες περιπτώσεις όπως είπε κ στη συνέντευξη της η Κάμπελ και να συνεχίσω να φτιάχνω στο σπίτι γλυκά με καλά αλεύρια κ βούτυρα.

 

Βρε κορίτσια μόνο εμένα μου λείπει το ψωμί και τα ρύζι?? Σε όλες λείπουν τα γλύκά?? :P:p:p

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

ok το σκεφτομουν και εγω οτι βγηκαμε λιγο εκτος

αλλα αν εχεις καταλαβει ακομη το ψαχνω το θεμα και δεν αμφισβητω την θεωρια ολικα, απλα καποιες απο τις τελειως αντιθετες αποψεις σε σχεση με αυτα που ειναι κοινα αποδεκτα στην ιατρικη

αλλωστε εφαρμοζω πολλα απο αυτα που λεει η Καμπελ ,και αν θυμαμαι καλα και μικρη στο σπιτι ειχαμε πολλες απο αυτες τις συνηθειες

και τελος εαν καποιες "υπερβολες"που προτεινει η Καμπελ εφαρμοζονται για καποιον ΄θεραπευτικο" λογο για σχετικα μικρο διαστημα τοτε νομιζω ειναι πιο αθωα σε σχεση με καποια φαρμακα που θα χορηγουνταν απο γιατρους για τον ιδιο σκοπο π.χ κορτιζονη

 

οποτε εαν εχετε και εσεις την διαθεση να συνεχισουμε το ψαξιμο για την ασφαλεια της συγκεκριμενης διαιτας ας παμε διπλα να το συζητησουμε

μεταφεροντας απο δω καποιες συζητησεις εκει

 

Κοίτα από όσο θυμάμαι σε σχέση με τα πολλά λιπάρα κάπου είχα διαβάσει και στην Κάμπελ αλλά και σε άλλες πηγες ( δεν θυμάμαι τωρα να σου πω συγκεκριμένα γιατί διαβάζω πολύ στα πεταχτα κ δεν σημειώνω πηγές :oops:) οτί όταν κόβεις από υδατάνθρακες μεγάλο ποσοστό πρέπει υποχεωτικά να αυξήσεις την ποσότητα του λίπους για να εξισορροπήσεις αυτή την αλλαγή στην εκμετάλευση ενέργειας του οργανισμου.

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

O οργανισμός ξεσυνηθίζει τελείως να δέχεται τέτοιες τροφες δυσπεπτες και πρέπει να τις εντάξεις πολύ σταδιακά σε διάστημα 6 μηνών αν θυμάμαι καλά από την Καμπελ. Δεν μπορείς από την μια μέρα στην άλλη να φας ζάχαρη ή κακά λιπαρά κλπ. Θυμάμαι είχαμε μία οικογενειακή φίλη διαιτολόγο (της κλασσικής βέβαια...) κ δεν άγγιζε λίπος ποτέ. Εεε κάποιο πάσχα αποφάσισε να φάει λίγη πέτσα από κατσικάκι και.....πήγε στο νοσοκομείο!!:shock: Οταν κάτι έχεις να το φας τόσους μήνες λογικό είναι να έχεις κ άσχημη αντίδραση του οργανισμού.

 

Τώρα για την ψυχολογία σίγουρα παίζει ρόλο. Εγώ βλέπω που ο κόσμος γύρω μου καταναλώνει απίστευτα γλυκά κ σνακς περιπτέρου κ ειδικά όταν δίνουν κ στα παιδιά του παθαίνω φοβερή αποστροφή ( ελπίζω να μην φαίνεται τουλάχιστον :oops: γιατί πραγματικά βλέπω παντού τροφές μύκητες :lol::lol::lol::lol: ).

 

Στο μέλλον όταν πρώτα ο Θεός γίνουμε καλά σκεφτομαι να τρώμε κλασσικά γλυκά μόνο σε κάποιες περιπτώσεις όπως είπε κ στη συνέντευξη της η Κάμπελ και να συνεχίσω να φτιάχνω στο σπίτι γλυκά με καλά αλεύρια κ βούτυρα.

 

Βρε κορίτσια μόνο εμένα μου λείπει το ψωμί και τα ρύζι?? Σε όλες λείπουν τα γλύκά?? :P:p:p

 

ναι το 'ξεσυνηθιζει' ειναι που δεν καταλαβαινω..δηλ εφοσον εχει πιο πολλα καλα βακτηρια για να κανει σωστα την πεψη γιατι τελικα δεν μπορει να τα ανεχτει...

τα σνακς περιπτερου και γενικα σχεδον οτιδηποτε υπαρχει στο σουπερμαρκετ εγω τα βλεπω σαν μια κοροιδια...το κακο ειναι οτι πολλα απευθυνονται σε παιδια με χρωματα και ηρωες απο την τηλεοραση κλπκλπ και αντε να εξηγησεις γιατι δε κανει να το παρει...εντωμεταξυ ειναι και πανακριβα αν το σκεφτεις και το αναγεις (και μετα σου λενε οτι ξοδευεις πολλα λεφτα στα βιολογικα). Ενα ψευτογλυκο κιντερ δε κανει 1 ευρω και ειναι ουτε 30γρ?!

αχ εμενα μου λειπει να παρω κατι απεξω και να μη χρειαστει να το φτιαξω...αλλα ολα μου φαινονται πολυ κακης ποιοτητας

Link to comment
Share on other sites

Καλά για το ψωμί και το ρύζι δεν το συζητάω. Πάααααρα πολύ μου λείπουν. Το γλυκό όχι τόσο απλά στη φάση με τσουρεκάκι που ανέφερα πεινούσα και δεν υπήρχε κάτι άλλο.

 

Αυτό που πραγματικά απολαμβάνω όμως είναι ότι έχω τον μικρό λυτό στο σούπερ μάρκετ και δεν αρπάζει πράγματα από τα ράφια, γιατί δεν τα αναγνωρίζει. Πιο πιθανό είναι να μου φέρει αβγά ή έλιές παρά κίντερ. Υποθέτω ότι κάποια στιγμή θα τα τσακίζει αλλά προς το παρόν μια χαρά μου φαίνεται.

Βάλερι εγώ μέσα είμαι σ' αυτό που προτείνεις.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

μου φαινεται περιεργο αυτο, γιατι συμβαινει;

δηλ εφοσον ο οργανισμος καθαριζει απο τις τοξινες και επουλωνεται γιατι μετα ειναι πιο δυσκολο να δεχτει καποια ατασθαλια; γιατι πραγματα που πριν μπορει να ετρωγε καθε μερα και να μην τον πειραζανε τωρα δεν τα ανεχεται; (εκτος αν με πειραζανε και δεν το ειχα συνδεσει ??)

 

Φυσικά μας πειράζανε αλλά πολύ πιο "ύπουλα": πχ πονοκέφαλος, υπνηλία, σπυράκια ή/και θαμπό ή λιπαρό ή ξηρό δέρμα, φούσκωμα στην περίοδο, εκνευρισμός κοκ και αναφέρω απλά τα πολύ αθώα σε σχέση με τα διάφορα αυτόνοσα κτλ.

 

Τώρα το έντερό μας άρχισε σιγά-σιγά να επουλώνεται, βρίσκεται δηλαδή στη διαδικασία ίασης και κάθε φορά που τρώμε κάτι απαγορευμένο, ειδικά σε ποσότητα, σοκάρεται και αντιδράει. Η διάρροια και οι εμετοί είναι συχνά από τα πρώτα συμπτώματα προκειμένου να αποτοξινωθεί γρήγορα.

 

Όπως είπε και η Κατερινούλα η διαδικασία "εξόδου" από την GAPS πρέπει να είναι πολύ αργή και σταδιακή.

Εγώ πήγα και έφαγα ένα κομμάτι τούρτα αντί απλά να φάω ένα κουταλάκι και τέλος, πώς να μην σοκαριστεί ο οργανισμός μου;

Και όπως λέει και η Μιρίκι δεν τα απολαμβάνουμε κιόλας, ακόμη αναρωτιέμαι γιατί την έφαγα... (ήτανε το κομμάτι του γιου μου που δεν άγγιξε και είπα ότι είναι κρίμα να το πετάξουμε, η κόρη μου έφαγε τρία τρουφάκια και δεν ζήτησε τίποτα άλλο απ' αυτά που τρώγανε τα υπόλοιπα παιδάκια!).

 

Εγώ λίγο (λευκό) ρύζι ή καλαμπόκι (σε μορφή ποπ-κορν) τρώω μερικές φορές χωρίς ενοχλήσεις αλλά άλλο αυτό και άλλο μια τούρτα με αλεύρι, ζάχαρη, λίπος κτλ.

Ψωμί δεν πεθυμάω, ευτυχώς!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που πραγματικά απολαμβάνω όμως είναι ότι έχω τον μικρό λυτό στο σούπερ μάρκετ και δεν αρπάζει πράγματα από τα ράφια, γιατί δεν τα αναγνωρίζει. Πιο πιθανό είναι να μου φέρει αβγά ή έλιές παρά κίντερ. Υποθέτω ότι κάποια στιγμή θα τα τσακίζει αλλά προς το παρόν μια χαρά μου φαίνεται.

 

 

Όχι απαραίτητα. Ο γιος μου που είναι 4.5 και στον οποίο δεν κάνω καν την GAPS δεν τρώει τίποτα απ' όλα αυτά, γιατί όχι μόνο τα πιο πολλά δεν τα αναγνωρίζει τα υπόλοιπα του φαίνονται πολύ γλυκά.

Τώρα για παράδειγμα κάθεται και βλέπει ένα παιδικό στο DVD και του έδωσα 3 κομματάκια σοκολάτα 80% και είναι απόλυτα ικανοποιημένος.

Στα παιδικά πάρτυ δεν τρώει τίποτα σχεδόν και σίγουρα ποτέ γλυκό.

Στο σούπερ μου ζητάει μόνο φρούτα, συνήθως τα πιο εξωτικά όπως μάγκο και ανανάς.

 

 

Κορίτσια συγνώμη αλλά εγώ αυτή την εποχή δεν έχω χρόνο για πιο σοβαρές συζητήσεις!

Διαβάζω διάφορα και είμαι πολύ στην κουζίνα (πήρα νερό καρύδας σήμερα να φτιάξω κεφίρ!) και φεύγουμε τη Δευτέρα για διακοπές.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα από όσο θυμάμαι σε σχέση με τα πολλά λιπάρα κάπου είχα διαβάσει και στην Κάμπελ αλλά και σε άλλες πηγες ( δεν θυμάμαι τωρα να σου πω συγκεκριμένα γιατί διαβάζω πολύ στα πεταχτα κ δεν σημειώνω πηγές :oops:) οτί όταν κόβεις από υδατάνθρακες μεγάλο ποσοστό πρέπει υποχρεωτικά να αυξήσεις την ποσότητα του λίπους για να εξισορροπήσεις αυτή την αλλαγή στην εκμετάλλευση ενέργειας του οργανισμου.

Κάπως ανάποδα το θυμάμαι εγώ από το βιβλίο, δηλαδή ενώ πραγματικά έχουμε ανάγκη καλού λίπους προσπαθούμε να το υποκαταστήσουμε τρώγοντας υδατάνθρακες. Αν είμαστε οκ από λίπος τότε δεν τους αναζητούμε. Σωστά;

πᾶν μέτρον ἄριστον

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα από όσο θυμάμαι σε σχέση με τα πολλά λιπάρα κάπου είχα διαβάσει και στην Κάμπελ αλλά και σε άλλες πηγες ( δεν θυμάμαι τωρα να σου πω συγκεκριμένα γιατί διαβάζω πολύ στα πεταχτα κ δεν σημειώνω πηγές :oops:) οτί όταν κόβεις από υδατάνθρακες μεγάλο ποσοστό πρέπει υποχεωτικά να αυξήσεις την ποσότητα του λίπους για να εξισορροπήσεις αυτή την αλλαγή στην εκμετάλευση ενέργειας του οργανισμου.

ναι αυτο ειναι βιοχημεια

σωστα το θυμασαι

τα λιπαρα σε απουσια υδατανθρακων αναπληρωνουν το κενο τους και ειναι και η καλυτερη πηγη ενεργειας ,αποδιδουν 9 καλ.ενω οι υδατανθρακες και οι πρωτεινες μονο 4

αυτο προσπαθει να κανει η Καμπελ για το πρωτο χρονικο διαστημα ,για αυτο προτεινει λιπαρα ,οσο πιο πολλα γινεται ,ετσι σε αυτην την φαση παραγονται πολλα κετονοσωματα ωστε να χρησιμοποιηθουν αντι γλυκοζης(αυτη ειναι η κετωση για την οποια μιλαει η Καμπελ στην ιντρο)

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα και mesastoura το ίδιο πράγμα λέτε στην ουσία!

 

Μάλιστα εγώ διάβασα ότι αν κόψεις τους υδατάνθρακες και δεν αυξήσεις το λίπος αλλά μόνο την πρωτεϊνη τότε θα πάθεις κόπωση. Αυτός είναι από τους βασικούς λόγους που πολλοί δεν αντέχουνε τις δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες και την GAPS φυσικά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...