Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Δεν είναι καλά τα αμύγδαλα.

Μου συνέβει κι εμένα με 5 κιλά από το Keimling, τους έστειλε η κουμπάρα μου email και μου επέστρεψαν όλα τα χρήματα.

 

Πέτα τα ναι, δεν θες να φας μούχλα...

 

Αλήθεια να το κανω κι εγω;; Γιατι τσάμπα τόσα λεφτά...

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το λάδι καρύδας είναι αντιμυκητιακό, οπότε ίσως να είναι και die-off.

Γνώμη μου είναι να το συνεχίσεις.

 

Για το μήλο, δοκίμασες applesauce? Πολλοί το δίνουνε στην Ίντρο.

Θα το συνεχίσω, απλά σε μικρότερη ποσότητα. Ίσως να έφταιγε και η ποσότητα...

 

Δεν θέλω να δώσω μήλο πριν φτιάξουν τα κακά της πάλι. Αλλιώς αυτό είχα σκοπό να της φτιάξω

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια να το κανω κι εγω;; Γιατι τσάμπα τόσα λεφτά...

Εννοείται να το κάνεις!

Την επόμενη φορά που θα πάρω αμύγδαλα, αν δεν έχει ο φίλος του πατέρα μου, θα δοκιμάσω να πάρω από τον παραγωγό που μας είπε η ζαχαρίνι (αν θυμάμαι καλά).

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια ειναι και πως πριν τα βάλω στο φουρνο ξεφλουδισα αρκετα γιατι αρέσει το άσπρο χρωμα στη μικρη :rolleyes: κ μερικά τα πέταξα γιατι δεν μου φάνηκαν καλα. Καπου ειχαν πράσινο ή γκρι χρωμα...

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Την επόμενη φορά που θα πάρω αμύγδαλα' date=' αν δεν έχει ο φίλος του πατέρα μου, θα δοκιμάσω να πάρω από τον παραγωγό που μας είπε η ζαχαρίνι (αν θυμάμαι καλά).[/quote']

 

Ξέχασα να σας πω ότι έχω πάρει απ' αυτόν τον παραγωγό που μας είπε η Ζαχαρίνι και είναι πολύ καλά και νόστιμα, δεν έχει μουχλιάσει ούτε ένα!

Του είχε τελειώσει η ποικιλία που πήρε η Ζαχαρίνι με 8 Ευρώ το κιλό και μου έστειλε μια άλλη με 7 Ευρώ, μαζί με τα μεταφορικά μου ήρθε γύρω στα 8 Ευρώ το κιλό για 10 κιλά.

Μάλιστα μου είπε ότι έχουνε βιολογική πιστοποίηση χωρίς να τον ρωτήσω.

 

Η αλήθεια ειναι και πως πριν τα βάλω στο φουρνο ξεφλουδισα αρκετα γιατι αρέσει το άσπρο χρωμα στη μικρη :rolleyes: κ μερικά τα πέταξα γιατι δεν μου φάνηκαν καλα. Καπου ειχαν πράσινο ή γκρι χρωμα...

 

Από το Keimling τα πήρες κι εσύ;

Αν τα αμύγδαλα δεν είναι καλά συνήθως το καταλαβαίνω από το μούλιασμα, βγάζει μια ασπρίλα το νερό.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ξέχασα να σας πω ότι έχω πάρει απ' αυτόν τον παραγωγό που μας είπε η Ζαχαρίνι και είναι πολύ καλά και νόστιμα, δεν έχει μουχλιάσει ούτε ένα!

Του είχε τελειώσει η ποικιλία που πήρε η Ζαχαρίνι με 8 Ευρώ το κιλό και μου έστειλε μια άλλη με 7 Ευρώ, μαζί με τα μεταφορικά μου ήρθε γύρω στα 8 Ευρώ το κιλό για 10 κιλά.

Μάλιστα μου είπε ότι έχουνε βιολογική πιστοποίηση χωρίς να τον ρωτήσω.

 

 

 

Από το Keimling τα πήρες κι εσύ;

Αν τα αμύγδαλα δεν είναι καλά συνήθως το καταλαβαίνω από το μούλιασμα, βγάζει μια ασπρίλα το νερό.

 

Ναι από το keimling αλλα η άλλη παρτιδα ήταν μια χαρά! θα τους στείλω σε λίγο και θα σας πω...:)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ είχα πάρει πολλές φορές αμύγδαλα από το Keimling χωρίς πρόβλημα.

Στη συγκεκριμένη παρτίδα όμως των 5 κιλών έπιασαν όλα μούχλα όταν τα αφυδάτωνα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Διαβάστε και τι λέει ο Mercola για τα αυγά:

 

One of the Worst Ways to Eat Eggs

 

 

 

If you choose not to eat your eggs (or just egg yolk) raw, soft-boiled would be your next best option. Scrambling your eggs is one of the worst ways to eat eggs as it actually oxidizes the cholesterol in the egg yolk. If you have high cholesterol this may actually be a problem for you as the oxidized cholesterol may cause some damage in your body.

 

 

 

Ευτυχώς τα παιδιά μόνο αυγά μάτια τρώνε, αλλά εμένα μ' αρέσουνε τα scrambled :(

Οπότε Μιρίκι ίσως να μην είναι καλή ιδέα να τα κάνεις scrambled για αρχή.

Κρέμες δεν τρώει, πχ φρουτόκρεμα, applesauce?

Εγώ στο γιο μου μέχρι και 2.5 χρονών έβαζα ωμό ή ελαφρώς βρασμένο κρόκο στη φρουτόκρεμά του.

Η κόρη μου δυστυχώς δεν τρώει φρουτόκρεμα, ούτε και applesauce :-(

ηθελα να το σχολιασω αυτο με την οξειδωση της χοληστερινης του κροκου

δηλ.οταν κανει κανεις scrambled οξειδωνεται η χοληστερινη(συμφωνα με τομ Μερκολλα) ενω τα ζωικα λιπη που χρησιμοποιουνται για μαγειρεμα και τηγανισμα (συμφωνα με την Καμπελ ) ειναι οκ

Ροσι καταλαβα κατι λαθος ?γιατι ξερω οτι τηγανιζεις με ζωικα λιπη και λαδι καρυδας αλλα δεχεσαι οτι ο κροκος- καλα βρασμενος- βλαπτει:rolleyes::rolleyes::rolleyes:?

 

 

το αλλο που διαφερει τελειως ( το εχει στο σχολειο τοπυ Μερκολλα ,αλλα δεν το παρεθεσα ),απο θεωρια σε θεωρια ,απο γιατρο σε γιατρο, ειναι οτι ο πολυ καλα βρασμενος κροκος ειναι αλλεργιογονος ,συμφωνα με τον Μερκολλα και Καμπελ ,ενω συμφωνα με την συμβατικη ιατρικη ο μελατος ειναι πιο αλλεργιογονος, το τι ισχυει τελικα κανεις δεν ξερει σιγουρα ε? ,το ιδιο ισχυει για το βρασμενο και ωμο γαλα

Link to comment
Share on other sites

ηθελα να το σχολιασω αυτο με την οξειδωση της χοληστερινης του κροκου

δηλ.οταν κανει κανεις scrambled οξειδωνεται η χοληστερινη(συμφωνα με τομ Μερκολλα) ενω τα ζωικα λιπη που χρησιμοποιουνται για μαγειρεμα και τηγανισμα (συμφωνα με την Καμπελ ) ειναι οκ

Ροσι καταλαβα κατι λαθος ?γιατι ξερω οτι τηγανιζεις με ζωικα λιπη και λαδι καρυδας αλλα δεχεσαι οτι ο κροκος- καλα βρασμενος- βλαπτει:rolleyes::rolleyes::rolleyes:?

 

Valeri δεν κατάλαβα τι εννοείς, δεν βλέπω τη συσχέτιση μεταξύ του "χτυπημένου" κρόκου και του μαγειρεμένου κορεσμένου λίπους :?:

Το λίπος δεν έχει χοληστερίνη (dietary cholesterol), απλά ικάζεται από τη σύγχρονη ιατρική ότι επηρεάζει τη χοληστερίνη μας (serum cholesterol) και κλείνει τις αρτηρίες μας.

 

Ο κρόκος δεν είναι λίπος και δεν λέει ότι ο βρασμένος κρόκος βλάπτει (μόνο ότι ο ωμός είναι πιο θρεπτικός) αλλά ότι ο χτυπημένος (scrambled) κρόκος βλάπτει γιατί οξειδώνεται η χοληστερίνη του.

 

Δηλαδή καλύτερα είναι να φας αυγό μάτι με καλά μαγειρεμένο κρόκο αν θες παρά να φας scrambled.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Αν σας αρέσει ο Jamie Oliver (είμαι big fan εγώ!) να δείτε το American Road Trip series.

Ταξιδεύει στην Αμερική σε διάφορες πολιτείες και γνωρίζει από κοντά τις παραδοσιακές κουζίνες των φυλών που ζούνε εκεί (πχ Ινδιάνων, Μεξικανών κτλ).

 

Είναι απίστευτη η ποσότητα του ζωικού λίπους που υπάρχει σ' αυτές τις κουζίνες, κάποιοι δε τρώνε σχεδόν αποκλειστικά ζωικά προϊόντα, πχ οι cowboys του Wyoming τηγανίζουνε σκέτο βοδινό κρέας σ' ένα κουβά γεμάτο ζωικό λίπος, στη Louisiana τρώνε ολόκληρα γουρούνια και αλιγάτορες και οι Ινδιάνοι σφάζουνε το αρνί και τρώνε ακόμη και τα γεννητικά του όργανα (το ίδιο και οι cowboys όταν ευνουχίζουνε τους ταύρους, τα τηγανίζουνε μετά :lol:) !

 

Το όλο ταξίδι μου θύμησε πολύ τη διατροφή της Campbell και ας απέχει τόσο πολύ η Ρωσία από την Αμερική.

Δεν νομίζω σ' όλη τη σειρά να είδα κάποιο χορτοφαγικό πιάτο!

 

Είναι fascinating, να το δείτε αν σας ενδιαφέρουνε οι παραδοσιακές κουζίνες.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ο κρόκος δεν είναι λίπος και δεν λέει ότι ο βρασμένος κρόκος βλάπτει (μόνο ότι ο ωμός είναι πιο θρεπτικός) αλλά ότι ο χτυπημένος (scrambled) κρόκος βλάπτει γιατί οξειδώνεται η χοληστερίνη του.

 

scrambled λέτε την ομελέτα; Όπου συνηθίζουμε βέβαια να χτυπάμε ολόκληρο το αυγό, όχι μόνο τον κρόκο.

 

Δηλαδή το ''χτύπημα'' του κρόκου για την ομελέτα είναι που τον καθιστά επιβλαβή κι όχι το τηγάνισμά του;:confused:

697577wcowvfyq3s.gif
Link to comment
Share on other sites

scrambled λέτε την ομελέτα; Όπου συνηθίζουμε βέβαια να χτυπάμε ολόκληρο το αυγό, όχι μόνο τον κρόκο.

 

Δηλαδή το ''χτύπημα'' του κρόκου για την ομελέτα είναι που τον καθιστά επιβλαβή κι όχι το τηγάνισμά του;:confused:

 

Ειναι η ανακατεμένη ομελετα! :D

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Σας διαβάζω συνέχεια. Απλώς δεν έχω χρόνο να γράψω (και δυστυχώς ούτε χρήματα για παραγγελίες).

Εμείς αρχίσαμε να βάζουμε δειλά δειλά και υδατάνθρακες (ρύζι, πατάτες) εδώ και 10 μέρες και πάμε πολύ καλά. Ούτε παλινδρόμηση ούτε σύγκαμα. Μόνο οι κενώσεις της αραιώσανε και μπορεί να κάνει και μέρα παρά μέρα αλλά όχι δύσκολα ούτε υπερβολικά σκληρά. Απλώς κάνει σε ποσότητα τη 2η μέρα όσα θα έκανε τις 2 μέρες. Τώρα τις έχω και τις 2 στην ανάρρωση από ίωση.

Πήγαμε και στην Αλεβιζάκη την παιδίατρο για τα αυτιά της μικρής και κορίτσια ακούστε το τρομερό. Ήξερε την gaps!!!!

Μου έκανε τρομερή εντύπωση. Βέβαια δεν ήξερε λεπτομέρειες αλλά μόλις της είπα ότι η μικρή κάνει μια ειδική διατροφή γαι την επούλωση του εντέρου μου την ανέφερε. Μιλάμε ψάχνεται πολύ (είναι και πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού από φέτος). Την άλλη φορά πουθα πάω θα της πω να ψαχτει λίγο περισσότερο και στην gaps.

Αυτά. Δεν μπορώ να μπαίνω συχνά λόγω χρόνου αλλά σας εύχομαι να πάτε όλες πολύ καλά με τα μικρά σας.

Εμείς μάλλον είμαστε πιο ελαφριά περίπτωση.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

νεραιδομαμα κατι σκεφτομουν για την κολοκυθα που ειπες οτι ειναι αθωα.δεν περιεχει πολλους υδατανθρακες ?μου κανει εντυπωση που την συνιστα η Καμπελ αφου ειναι πολυ γλυκια ,ενω κατα τα αλλα ,ας πουμε το μηλο το εχει για πολυ πιο μετα

 

για το θεμα της χοληστερινης θα επανελθω συντομα;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

και οι Ινδιάνοι σφάζουνε το αρνί και τρώνε ακόμη και τα γεννητικά του όργανα (το ίδιο και οι cowboys όταν ευνουχίζουνε τους ταύρους, τα τηγανίζουνε μετά :lol:) !

 

είναι τα γνωστά αμελέτητα. Και στην Ελλάδα τα τρώνε, Rosie, μην μου πεις ότι δεν το έχεις ξανακούσει. Google it και θα βρεις πολλές συνταγές, κυρίως για τηγανιτά

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα

http://media.mercola.com/ImageServer/public/2012/january/study1-big.jpg

 

σημαντικό για να δείτε την "αντικειμενική" πληροφόρηση...

 

η monsanto παράγει γενετικώς τροποποιημένους σπόρους και φυτά, κατέχει τον κύριο όγκο της αγοράς σε αυτό τον κλάδο

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

Valeri δεν κατάλαβα τι εννοείς, δεν βλέπω τη συσχέτιση μεταξύ του "χτυπημένου" κρόκου και του μαγειρεμένου κορεσμένου λίπους :?:

Το λίπος δεν έχει χοληστερίνη (dietary cholesterol), απλά ικάζεται από τη σύγχρονη ιατρική ότι επηρεάζει τη χοληστερίνη μας (serum cholesterol) και κλείνει τις αρτηρίες μας.

 

Ο κρόκος δεν είναι λίπος και δεν λέει ότι ο βρασμένος κρόκος βλάπτει (μόνο ότι ο ωμός είναι πιο θρεπτικός) αλλά ότι ο χτυπημένος (scrambled) κρόκος βλάπτει γιατί οξειδώνεται η χοληστερίνη του.

 

Δηλαδή καλύτερα είναι να φας αυγό μάτι με καλά μαγειρεμένο κρόκο αν θες παρά να φας scrambled.

κοιτα οι ιατροι χωριζουν τα λιπη σε χοληστερινη(κανονικα πρεπει να λεγεται χοληστερολη) ,τρυγλικεριδια και αλλα λιπη

αρα η χοληστερινη ειναι ενα ειδος λιπους

υπαρχει χοληστερινη που παραγεται στο σωμα μας και αυτη που προσλαμβανεται με τις τροφες

προσληψη μεγαλων ποσοτητων χοληστερινης μειωνει την παραγωγη του απο το σωμα(ηπαρ),

η Καμπελ πιστευει οτι οσο λιπος (οποιοδηποτε ζωικο λιπος σε φυσικη του μορφη δεν ειναι βλαβερο ουτε η χοληστερινη ,ουτε τα κορεσμενα ) γεγονος που ειναι τελειως αντιθετο με ολες τις μελετες που εχουν γινει στον ιατρικο χωρο ,οσο και αν εχω ψαξει δεν εχω βρει καποια ερευνα που να συμφωνει με την Καμπελ ,βεβαια υπαρχουν καποια αρθρα που αναφερουν οτι μαλλον δεν φταινε τα λιπη αλλα τα τρανς κυριως ειναι υπευθυνα για τις αθηρωματικες πλακες

η οτι δεν φταιει η αυξημενη προσληψη των λιπων αλλα το προβλημα οφειλεται σε βλαβη των αγγειων που προυπαρχει

τελος παντων εαν βρω καποια μελετη που να συμφωνει με την Καμπελ θα χαιρω

 

 

ο ιατρικος κοσμος αποφευγει τα λιπη επειδη ειναι κορεσμενα ,δεν λαμβανει υποψιν την ανθεκτικοτητα στο μαγειρεμα -τιγανισμα που υποστηριζει η Καμπελ

γνωριζει οτι τα φυτικα λιπη αλλαζουν συσταση κατα το μαγειρεμα παρ"ολα αυτα δεν απαγορευει ρητα την χρηση του ,αυτο ειναι περιεργο

προφανως πιστευει οτι καλυτερα ειναι να τρως το "καμμενο" φυτικο λιπος παρα το κορεσμενο ζωικο

 

επειδη δεν προλαβα να ασχοληθω με τον Oliver που μας προτεινες δεν μπορω να πω κατι παραπανω επι του θεματος ,παντως παντα μου εκανε εντυπωση πως γινεται οι παππουδες μου που ετρωγαν συνεχεια πολλα λιπη δεν ειχαν περισσοτερα προβληματα απο την γενια μας ,ισως λοιπον η θεωρια της Καμπελ (που πρεπει να γνωριζει καλη βιοχημεια ) να εχει μια εξηγηση την οποια εγω δεν την ξερω ακομη

 

και κατι τελευταιο που μου ξενιζει παλι στην Καμπελ ειναι πως αναφερεται στο μητρικο γαλα ως μεγαλη πηγη κορεσμενου λιπους αλλα δεν λεει οτι σε σχεση με αλλα λιπη εχει πολλα πολυακορεστα,που συμφωνα με την συμβατικη ιατρικη δρουν προσταευτικα εναντι του κορεσμενου λιπους για αυτο και προτεινεται πολλες φορες ο συνδυασμος των ζωικων λιπων με τις φυτικες (ελειολαδο)

 

και τωρα στο θεμα μας,πως οξειδωνεται η χοληστερινη που περιεχεται στον κροκο οταν υφισταται "χτυπημα"? αν δηλαδη το ανακατεψω απαλα λυνεται το προβλημα ?η σημασια εχει να μην αφαιρεθει η διαφανης μεβρανη ωστε να μην ερθει σε επαφη με τον αερα καθως ψηνεται?τι στο καλο

Link to comment
Share on other sites

Valeri όλα αυτά δεν τα λέει η Campbell σαν θεωρία, υπάρχουνε πάρα πολλές δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες στη βιβλιογραφία πάνω στο θέμα του κορεσμένου λίπους, της χοληστερίνης και της καρδιοπάθειας.

Μπορώ να σου προτείνω και βιβλία αν θες στα οποία αναφέρεται η σχετική δημοσιευμένη έρευνα, αλλά μπορείς να πάρεις το άλλο βιβλίο της Campbell στο οποίο αναλύει το θέμα αυτό.

 

Εγώ για πολλά χρόνια (10 σχεδόν) ήμουνα χορτοφάγος και έπαιρνα και κάθετι low-fat και ήμουνα πιο χάλια στην υγεία μου όσο ποτέ!

Σιγά σιγά όμως ανοίξανε τα μάτια μου (γύρω στο 2005) διαβάζοντας για τις Paleo diets στην αρχή, μετά για τις παραδοσιακές κουζίνες ανά τον κόσμο και το Mercola, οπότε τίποτα απ όσα λέει η Campbell για τα λίπη δεν μου είναι καινούργια.

 

Moυ κάνει εντύπωση που θεωρείς ότι όλα αυτά είναι καινοτομίες της Campbell (που στο κάτω κάτω βασίζεται στην SCD, δεν είναι καν δικιά της η θεωρία της GAPS), καμία σχέση, απλά προτείνει μια παραδοσιακή Ρώσικη διατροφή προσαρμοσμένη για την αποφυγή δημητριακών.

Και επειδή όπως είπα έχει χρόνια που μελετάω τις παραδοσιακές κουζίνες η Ρώσικη μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με πολλές άλλες, γι' αυτό πρότεινα να δείτε τη σειρά του Jamie Oliver.

Τα βιομηχανοποιημένα φυτικά λίπη είναι σύγχρονη επινόηση

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Katerinoula23, σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου :)

 

Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα σχετικό: Το μόνο ''θέμα'' με το τηγάνισμα είναι η επίδρασή που έχει στο λίπος/λάδι που χρησιμοποιούμε; Ή υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να το αποφύγουμε;

697577wcowvfyq3s.gif
Link to comment
Share on other sites

και κατι τελευταιο που μου ξενιζει παλι στην Καμπελ ειναι πως αναφερεται στο μητρικο γαλα ως μεγαλη πηγη κορεσμενου λιπους αλλα δεν λεει οτι σε σχεση με αλλα λιπη εχει πολλα πολυακορεστα,που συμφωνα με την συμβατικη ιατρικη δρουν προσταευτικα εναντι του κορεσμενου λιπους για αυτο και προτεινεται πολλες φορες ο συνδυασμος των ζωικων λιπων με τις φυτικες (ελειολαδο)

 

Τι εννοείς, ότι το κορεσμένο λίπος στο μητρικό γάλα είναι βλαβερό αλλά δεν κάνει κακό στα μωρά γιατί περιέχεται και πολυακόρεστο λίπος στο γάλα και αντισταθμίζει τη ζημιά;

Είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχουνε γιατροί που υποστηρίζουνε τέτοιες βλακείες; :shock:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Valeri όλα αυτά δεν τα λέει η Campbell σαν θεωρία, υπάρχουνε πάρα πολλές δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες στη βιβλιογραφία πάνω στο θέμα του κορεσμένου λίπους, της χοληστερίνης και της καρδιοπάθειας.

Μπορώ να σου προτείνω και βιβλία αν θες στα οποία αναφέρεται η σχετική δημοσιευμένη έρευνα, αλλά μπορείς να πάρεις το άλλο βιβλίο της Campbell στο οποίο αναλύει το θέμα αυτό.

 

 

Rosie πιστευεις οτί το βιβλίο Real Food που είχες αναφέρει παλαιότερα ή το Put your heart into your mouth το αναλύει καλύτερα?

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Αυτό της Campbell δεν το έχω διαβάσει ακόμη, αλλά όπως είπε και η ίδια περιέχει όλη τη δημοσιευμένη επιστημονική έρευνα επί του θέματος.

Αυτό της Nina Planck το συστείνω γενικώς γιατί είναι καταπληκτικό βιβλίο, πολύ καλογραμμένο.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, είμαι λίγο οφ τόπικ αλλά νομίζω ότι εδώ θα το δείτε σίγουρα.

Θα είμαι Αθήνα τις επόμενες μέρες και η μητέρα μου μου είπε ότι το βιολογικάδικο στη Ματζαγριωτάκη έκλεισε. Ξέρετε κανένα άλλο εκεί γύρω;

Κατερινούλα έχεις πμ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...