Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Η δικιά μου έκανε χθες διάρροια :-(

Την πείραξε το μάφιν. Είχα βάλει αλευρι αμυγδάλου (δικό μου), λάδι καρύδας, αυγά (έχει ξαναφάει) και κολοκύθα (επίσης αθώα).

Τώρα αν την πείραξε η καρύδα (έβαλα ποσότητα για τα δεδομένα της) ή το αλευρι, πώς θα το καταλάβω? Και τι λιπαρη ουσία μπορώ να βάλω αντί για λάδι καρύδας? Γκι δεν γίνεται και λίπος έχω λίγο ίσα ίσα για μαγείρεμα. Ουφ!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επίσης είχα διαβασει άσχημα reviews για το συγκερκιμένο μοντέλο και γι αυτό δεν το προτίμησα. Αλλά για επόμενα μοντέλα ομέγα είχα διαβάσει πολύ καλά λόγια.

Ξεχνάς ότι έχει όμως τη μισή τιμή από τον δικό σου!

Το ίδιο και ο δικός μου αποχυμωτής' date=' γι' αυτό είχα πει ότι εξαρτάται πόσο θέλει κανείς να ξοδέψει.

Έχει και με $2,400 αν ενδιαφέρεται κάποια! :mrgreen:

http://gerson.org/gerpress/gerson-guide-to-juicers/

Όμως ο οποισδήποτε από όλους αυτούς είναι σίγουρα ανώτερος των κλασικών αποχυμωτών.

Η δικιά μου έκανε χθες διάρροια :-(

Την πείραξε το μάφιν. Είχα βάλει αλευρι αμυγδάλου (δικό μου), λάδι καρύδας, αυγά (έχει ξαναφάει) και κολοκύθα (επίσης αθώα).

Τώρα αν την πείραξε η καρύδα (έβαλα ποσότητα για τα δεδομένα της) ή το αλευρι, πώς θα το καταλάβω? Και τι λιπαρη ουσία μπορώ να βάλω αντί για λάδι καρύδας? Γκι δεν γίνεται και λίπος έχω λίγο ίσα ίσα για μαγείρεμα. Ουφ!

Περίεργο να την έχει πειράξει η καρύδα, μόνο το λίπος δεν έβαλες;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαβάστε και τι λέει ο Mercola για τα αυγά:

One of the Worst Ways to Eat Eggs

While eggs are often one of your most allergenic foods, I believe this is because they are typically cooked too much. Heating the egg protein actually changes its chemical shape, and this distortion can easily lead to allergies. If you consume your eggs in their raw state, the incidence of egg allergy virtually disappears. I also believe eating eggs raw helps preserve many of the highly perishable nutrients such as lutein and zeaxanthin, which are powerful prevention elements for age-related macular degeneration, which is the most common cause of blindness.

Fresh raw egg yolk actually tastes like vanilla, in my opinion. The egg white is usually what most people object to when they say they don't like the texture of raw egg. If this is an issue, consider discarding the egg white, or simply blend the whole raw egg into a shake or smoothie. Personally, I eat just the raw egg yolks—I have four nearly every morning. I remove the whites because it's just too much protein for my challenged kidneys. Beware of consuming raw egg whites without the yolks as raw egg whites contain avidin, which can bind to biotin. If you cook the egg white the avidin is not an issue. Likewise, if you consume the whole raw egg (both yolk and egg white) there is more than enough biotin in the yolk to compensate for the avidin binding.

If you choose not to eat your eggs (or just egg yolk) raw, soft-boiled would be your next best option. Scrambling your eggs is one of the worst ways to eat eggs as it actually oxidizes the cholesterol in the egg yolk. If you have high cholesterol this may actually be a problem for you as the oxidized cholesterol may cause some damage in your body.

Ευτυχώς τα παιδιά μόνο αυγά μάτια τρώνε, αλλά εμένα μ' αρέσουνε τα scrambled :(

Οπότε Μιρίκι ίσως να μην είναι καλή ιδέα να τα κάνεις scrambled για αρχή.

Κρέμες δεν τρώει, πχ φρουτόκρεμα, applesauce?

Εγώ στο γιο μου μέχρι και 2.5 χρονών έβαζα ωμό ή ελαφρώς βρασμένο κρόκο στη φρουτόκρεμά του.

Η κόρη μου δυστυχώς δεν τρώει φρουτόκρεμα, ούτε και applesauce :-(

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Θα δοκιμάσω την παστερίωση που έγραψεις νεραϊδομαμά και θα το βάλω σε σούπα. Αργότερα όμως, γιατί τώρα κάτι τον ενοχλεί.

Είμαι πολύ χαρούμενη πάντως γιατί.... κοιμάται. Βλέπω σημάδια ότι κάτι τον ενοχλεί (κένωση και εκζεματάκι), αλλά παρόλα αυτά κοιμάται 10-8 (στις 5 πίνει γαλατάκι).

Νομίζω ότι είμαι καλύτερα από την άποψη της τυροτρέλας οπότε από σήμερα κόβω τα πάντα και ξαναξεκινάω από την αρχή.

Δοκίμασα αυτά που σας έλεγα με το κβας στο νερό του κι έτσι με κάθε γουλιά στο σχολείο παίρνει και λίγο προβιοτικούλι. Αυτά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Περίεργο να την έχει πειράξει η καρύδα, μόνο το λίπος δεν έβαλες;

Δεν είναι και τοσο περίεργο, γιατί έχει πολλές φυτικές ίνες η καρύδα και ίσως να είναι ένοχη. Ίσως πάλι ο συνδιασμός τους. Δεν ξέρω...

Τι θα κάνατε εσείς? Τι να ξαναδώσω πρώτο? Το αλευρι αμυγδάλου ή την καρύδα? :confused::confused:

Όσο για τα αυγά που λέει ο Μερκολα, τότε γιατί τα συστήνει η Καμπελ και μάλιστα σχετικά γρήγορα στην ίντρο? :confused: Πάντα όμως σε συνδιασμό και με ωμούς κρόκους στους ζωμούς.

Διόρθωση: Δεν τα έφτιαχνα με λάδι καρύδας όπως εσύ, αλλά με ζωμό και λίπος.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ έτσι σκεφτόμουν με λίπος κοτόπουλου και λίγο ζωμό, πολύ πολύ μαλακό και υγρό το αβγό, όχι ομελέττα.

Αλεύρι αμυγδάλου έχει ξαναφάει; Επίσης έχω την εντύπωση ότι ορισμένα πράγματα χρειάζονται μια δυο επαφές για να ευαισθητοποιηθείς οπότε μήπως είναι το αβγό;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δεν είναι και τοσο περίεργο' date=' γιατί έχει πολλές φυτικές ίνες η καρύδα και ίσως να είναι ένοχη. Ίσως πάλι ο συνδιασμός τους. Δεν ξέρω...

[/quote']

Συγκεντρώσου, το λάδι καρύδας δεν έχει φυτικές ίνες! :lol:

Όσο για τα αυγά που λέει ο Μερκολα' date=' τότε γιατί τα συστήνει η Καμπελ και μάλιστα σχετικά γρήγορα στην ίντρο? :confused: Πάντα όμως σε συνδιασμό και με ωμούς κρόκους στους ζωμούς.

[/quote']

Τι εννοείς; Ωμούς κρόκους δεν συστείνει και η Campbell στην Ίντρο;

Fairy's mom άκουσες τη συνέντευξη της Campbell?

Γιατί αναφέρει ότι η διάρροια είναι σημάδι ότι κάτι ενοχλεί τον οργανισμό μας και προσπαθεί να το αποτοξινώσει.

Και αυτό το "κάτι" δεν σχετίζεται πάντα με τις τροφές που τρώμε, μπορεί να είναι κάτι στο περιβάλλον (πχ ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία), στο νερό που πίνουμε (κατά καιρούς για παράδειγμα δεν σας μυρίζει το νερό της βρύσης σκέτο χλώριο; ), στα καλλυντικά που βάζουμε στο σώμα μας κτλ.

Σ΄αυτές τις περιπτώσεις προτείνει συνέχιση της διατροφής και λέει ότι σιγά-σιγά όσο θεραπεύεται το σώμα μας θα είναι σε θέση να ανεκτεί κάποιες ποσότητες τοξινών και να τις αποτοξινώσει αποτελεσματικά.

Αλλά στο ωμό' date=' πλένεις 2 φορες το αυγό με σαπούνι και μετά το βάζεις σε νερό που βράζει για 1 με 2 λεπτά (ούτε δεύτερο παραπάνω) και είσαι ήσυχη για την σαλμονέλα

[/quote']

Καλύτερα μη βάζεις σαπούνι στα αυγά,έχουν πολύ πορώδη επιφάνεια και μπορεί να το απορροφήσουν.. νομίζω.. Διάβασε και αυτό http://www.chickenkeepingsecrets.com/chicken-eggs/washing-chicken-eggs-with-soap-water/ ;)

Έχει και με $2,400 αν ενδιαφέρεται κάποια! :mrgreen:

http://gerson.org/gerpress/gerson-guide-to-juicers/

Τον θέλω αυτόν τον αποχυμωτή!!!

Διαφημίσεις

Δες αυτα που ειναι απο φυτική πηγή http://specialhealthstore.co.uk/ShowDetails.asp?id=165

εχει πολλα αλλα συστατικα ομως .χμ

και δεν ξερω κατα ποσο απορροφονται απο τροφες φυτικης προελευσης

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα δοκιμάσω scrambbled μόνο κρόκο, μήπως και το φάει, γιατί αν το κάνω μάτι π.χ. ούτε να το δει :evil:

Valeri εσείς που έχετε αλλεργία και στο ψάρι δε φοβάσαι με τα συμπληρώματα;

τι ειναι αυτο το scrambled ?,kanonikh anakatemenh omeleta?

αυτο με το ψαρι ειναι λιγο περιεργο καμια φορα τον πειραζει αλλες φορες οχι και τις περισσοτερε φορες δεν το θελει κιολας , μπορει να εχει σχεση και με το ποσο φρεσκο ειναι το ψαρι ,τα μπαγιατικα εχουν πολλη ισταμινη ,τελος παντων τρεχα γυρευε ,οπως παντα, με αυτα τα παιδια:D:D

για αυτο και ψαχνω ζυμωμενο συμπληρωμα που κατα πασα πιθανοτητα ειναι ασφαλες

Αλλιώς κανε καμμια κρεπουλα πχ αυτες που ειναι μόνο αυγο κ μπανάνα ( αλλα εσυ βάλε μόνο κροκο - δεν το έχω δοκιμάσει ετσι ). Με το ράβδομπλεντερ ανακατεψε ενα κροκο κ μια μπανάνα. Πρόσθεσε ελάχιστο αλατακι κ βάλτο στο τηγάνι με λιγο λαδι καρυδας. Προσπάθησε γενικώς να έχει λίγα υλικά κ να ειναι ελαφρύ.

το κανω αυτο χωρις ομως το λαδι καρυδας και ειναι νοστιμα

ρε παιδια το οτι κανω τοσα λαθη οταν γραφω μηπως οφειλεται σε κατι εκτος απο την βιασινη? χιχι

Ενδεικτικά http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1720/perfect-scrambled-eggs

Τα λάθη οφείλονται στα παθογόνα βρε!

:D:D:D:D:D

με ο,τι ασχολουμαστε εκει τα αποδιδουμε

νεραιδομαμα το αλευρι αμυγδαλου το εχει ξαναφαει η μικρη ? κατ'εμε ειναι πολυ "βαρυ" ακομη και μετα απο ολη την επεξεργασια που υφισταται στο σπιτι

Αυτή την εποχή έχει πολύ ωραίες φράουλες η βιολογική λαϊκή (κυρίως αυτές του Καραμάνου). Την προηγούμενη βδομάδα πήρα 6 πανεράκια και δεν μας έφθασαν, τις τρώνε πολύ τα παιδιά!

Τους δίνω επίσης μπανάνες (προτιμώ τις βιολογικές κρητικές που είναι μικρούλες), μήλο, αγγουράκια και καρότα (κομμένα σε στικς).

Η μικρή επίσης τρώει καρύδια και κάσιους, και τα πρωινά συνήθως κάνω pancake για τις δύο μας με αμύγδαλα, αυγό και γάλα αμυγδάλου.

Τρώει πολύ λίγο με μέλι.

Της φτιάχνω και τα κρακεράκια και τις τρουφίτσες συχνά, τις τρουφίτσες τις κρατάω κυρίως για δύσκολες καταστάσεις!

Επίσης για σνακ μπορείς να δώσεις αποξηραμένα φρούτα, συνήθως τρώει χουρμάδες, mulberries, ανανά και μάγκο.

Ζωμούς δεν πίνει, ούτε καν φακές τρώει συχνά που τις φτιάχνω με ζωμό.

Τρώει κυρίως κοτόπουλο και λουκάνικο (χοιρινό βιολογικό από τους Ευβιότοπους). Της αρέσει πάρα πολύ το λουκάνικο που όταν το θυμηθεί και δεν έχω έτοιμο κάνει σκηνή και αρνείται να φάει κάτι άλλο :?

Τελευταία πήγαμε για φαγητό στο Gourmet Burger Kitchen στο Mall και της πήρα ένα βιολογικό μπιφτέκι από βουβάλι και το έφαγε ολόκληρο και μετά έφαγε και μισό από το δικό μου!

Για την περίπτωση της κόρης μου αυτή είναι τεράστια ποσότητα φαγητού!

Διαφημίσεις

Ενδιαφέρεται κάποια κοπέλα για βιολογικές σοκολάτες 100% κακάο;

http://www.zotterchocolate.co.uk/index.htm

Μπορεί να μας πάρει ποσότητα η κουμπάρα μου σε καλή τιμή.

Τον τελευταίο καιρό τα ΣΚ ο άντρας μου ετοιμάζει το πρωί sauce σοκολάτας για τα παιδιά για τα pancakes τους (η μικρή αμυγδάλου και ο γιος μου με βρώμη), λιώνει 100% σοκολάτα στο μπρικάκι μαζί με λίγη κρέμα ή λάδι καρύδας και μετά προσθέτει μέλι και τρελλένονται τα παιδιά (κι εγώ! :oops:).

Τελευταία πήγαμε για φαγητό στο Gourmet Burger Kitchen στο Mall και της πήρα ένα βιολογικό μπιφτέκι από βουβάλι και το έφαγε ολόκληρο και μετά έφαγε και μισό από το δικό μου!

Για την περίπτωση της κόρης μου αυτή είναι τεράστια ποσότητα φαγητού!

Καλη ιδεα για εξοδο :)

Ενδιαφέρεται κάποια κοπέλα για βιολογικές σοκολάτες 100% κακάο;

http://www.zotterchocolate.co.uk/index.htm

Μπορεί να μας πάρει ποσότητα η κουμπάρα μου σε καλή τιμή.

Τον τελευταίο καιρό τα ΣΚ ο άντρας μου ετοιμάζει το πρωί sauce σοκολάτας για τα παιδιά για τα pancakes τους (η μικρή αμυγδάλου και ο γιος μου με βρώμη), λιώνει 100% σοκολάτα στο μπρικάκι μαζί με λίγη κρέμα ή λάδι καρύδας και μετά προσθέτει μέλι και τρελλένονται τα παιδιά (κι εγώ! :oops:).

Μήπως ξέρεις τί τιμή έχουν? Rosie μου ενδιαφέρομαι κι εγώ για 10 τεμάχια. Είδα έχει και cocoa nibs είναι πιο φτηνά από της Navita? Αν ναι θέλω κ τέτοια.

Φέρνει κ από τις άλλες στο κατάστημα?? Μιαμ μιαμ!! ( για το σύζυγο βέβαια ;))

Yugup3.png

Εγώ θέλω σοκολάτα! Επίσης αν ενδιαφέρεται καμία κοπέλα για keimling σκέφτομαι να κάνω κι άλλη παραγγελία (τα φάγαμε όλα!)

Πότε σκέφτεσαι να κάνεις? Ασε έχω καταντήσει να συντηρούμαι με keimling :oops:. Τρως ρε παιδί μου 3 χουρμάδες με καρύδα κ σε "πιάνουν".

Βρε παιδιά μόνο το κακάο τους σε σκόνη δεν μου άρεσε. Είχε μια περίεργη γεύση..:?

Yugup3.png

Τη σοκολάτα αυτή (100% κακάο, βιολογική & fairtrade - 120 gr), την έχω δει στο Πράσινο εδώ στα ΒΠ γύρω στα 4.20.

Δεν είναι και φθηνή γι' αυτό και τη ρώτησα αν μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη παραγγελία με καλύτερη τιμή.

Είναι πολύ νόστιμες γενικά οι Zotter αλλά είναι και πανάκριβες, ειδικά αυτές με τις γεύσεις, τα φρούτα κτλ.

Θα τη ρωτήσω αν θα κάνει και παραγγελία στο Keimling και θα σας πω.

Αν θέλει κάποια κοπέλα άμεσα mulberries μου περισσεύει μια σακουλίτσα των 500γρ, πήρα 2 κιλά την τελευταία φορά αλλά ο γιος μου σταμάτησε να τρώει χυλό βρώμης το πρωί και η κόρη μου άρχισε να τα σνομπάρει... κρίμα είναι να φάει ο άντρας μου 2 κιλά mulberries που δεν κάνει GAPS, μπορεί να βάζει απλά ελληνικές σταφίδες στο μούσλι του... :lol:

Έλα μωρέ άσε τον άνθρωπο να ευχαριστηθεί το πρωινό του (που σου φτιάχνει και σως σοκολάτα!) ;)

Κατερινούλα23 λέω να παραγγείλω χτες ή προχτές. Έχω μείνει με 5 γρ κρανμπερυ κι έχω πάθει στερητικό ήδη.Πάντως τα παιδιά με εξυπηρέτησαν πάρα πολύ και το μαγαζί τους είναι φανταστικό. Τα δε πιτσιρίκια τους γλύκες, οπότε έχω όλους τους πιθανούς λόγους για να θέλω να παραγγείλω από εκείνους.

Cocoa nibs θέλω κι εγώ να δοκιμάσω συνήθως από το αι χερμπ παίρνετε;

Ρόζι δεν ξέρω πόση σοκολάτα να πάρω ίσως 5, ανάλογα με την τιμή.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κορ'ιστια για πείτε.. τί τρώτε εσε'ις κ τα παιδάκια σας όλη μέρα?

Εχω ξεμείνει από ιδέες κ σνακς...

εμεις ειμαστε πολυ περιορισμενοι στα σνακς, γενικα δε τσιμπολογανε

φρουτοκρεμα με φρουτα εποχης + αποξηραμενα (χουρμαδες) και αμυγδαλοβουτυρο ή αλλο βουτυρο ξηρων καρπων ή/και αβοκαντο

αβγο βραστο με τυρι

ομελετα

γιαουρτι με μελι

μαφινς ή βαφλες (με μπανανα)

Απο φαγητο τρωνε μεσημερι βραδυ (οσπρια, ψάρι ή κρεας με λαχανικα)..

εγω τσιμπολογαω ξηρους καρπους, παστελι με μελι, κατα καιρους τις λιχουδιες που φτιαχνω με το αλευρι καρυδας και δε τις τρωνε τελικα

εμεις ειμαστε πολυ περιορισμενοι στα σνακς, γενικα δε τσιμπολογανε

φρουτοκρεμα με φρουτα εποχης + αποξηραμενα (χουρμαδες) και αμυγδαλοβουτυρο ή αλλο βουτυρο ξηρων καρπων ή/και αβοκαντο

αβγο βραστο με τυρι

ομελετα

γιαουρτι με μελι

μαφινς ή βαφλες (με μπανανα)

Απο φαγητο τρωνε μεσημερι βραδυ (οσπρια, ψάρι ή κρεας με λαχανικα)..

εγω τσιμπολογαω ξηρους καρπους, παστελι με μελι, κατα καιρους τις λιχουδιες που φτιαχνω με το αλευρι καρυδας και δε τις τρωνε τελικα

Aντε τρώτε ακόμα φρουτόκρεμα?? Εμένα την σνόμπαρε από πάρα πολύ νωρίς. φανταστείτε μόλις πριν λίγες μέρες άρχισε να δέχεται φυσικό χυμό με διάφορα φρούτα :cool: Δεν ξέρω τί ακριβώς την ενοχλούσε επί μήνες...Γενικά δεν της αρέσουν τα ανακατεμένα τα θέλει στην original μορφή :cool:

Τελικά κι εμένα η δικιά μου ψιλόαυτά τρώει...αχ δεν θέλει να δοκιμάσει το αβοκάντο με ΤΙΠΟΤΑ όσο κι αν προσπαθώ!! Μόνο που το πιάνει κάνει ένα μορφασμό :lol::lol::lol::evil:. Απλά δεν πολύ υπολόγιζα τα αποξηραμένα σαν βασικό σνακ αν κ τρώει πολλά. Επίσης δεν μπορεί να φάει γιαούρτι...

Rosie κι εμένα τα βαρέθηκε κάποια στιγμή και τα mulberries και τα godji και δεν τα αγγιζε καθόλου. Ομως τα έκρυψα κ μετά από 2μηνο περίπου τα καταβροχθίζει πάλι!! Αφου προχτες είδε τα godji μετά από καιρό κ κόνταψε να φάει μισό μπολ!! (θα το έκανε αν δεν της τα έπαιρνα :D)

Yugup3.png

Aντε τρώτε ακόμα φρουτόκρεμα?? Εμένα την σνόμπαρε από πάρα πολύ νωρίς. φανταστείτε μόλις πριν λίγες μέρες άρχισε να δέχεται φυσικό χυμό με διάφορα φρούτα :cool: Δεν ξέρω τί ακριβώς την ενοχλούσε επί μήνες...Γενικά δεν της αρέσουν τα ανακατεμένα τα θέλει στην original μορφή :cool:

ε ναι εχουν συνηθισει και τρωνε ενα μεγαλο μπωλ καθε πρωι

βαζω και τα αμυγδαλοβουτυρα μεσα και ειναι φανταστικο (το ΣΚ τρωω και εγω μια απ'ολα :P)

τρωνε και κομματακια φρουτα (μπορει να τον πιασει μανια τον ενα και να φαει και 2-3 μπανανες σε μια μερα) αλλα επειδη δεν καθονται σε μια μερια φοβαμαι να τους δινω κομματακια, ενω τα αλεσμενα τα τρωνε σε 5-10 λεπτα και πανω παλι! Αποκλειεται να τρωγανε ολα αυτα τα φρουτα σε κομματακια οποτε εχω βολευτει

και χυμο πορτοκαλι πινουν, γενικα τους αρεσουν οι χυμοι (αν παρει κανενας μπαμπας απο το περιπτερο του τον πινουν ολο :evil:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...