Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Έχει κανείς Kombucha starter?

Διαβάζω καιρό τώρα για αυτό και θα ήθελα να το δοκιμάσω, ειδικά μια και μ' αρέσει πολύ το μάυρο τσάι.

Απ' ό,τι κατάλαβα είναι κάτι σαν το κεφίρ, SCOBY δηλαδή, που περιλαμβάνει και ευεργετικά παθογόνα βακτήρια και μύκητες.

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/can-candida-sufferers-drink-kombucha/

Και πάλι φαίνεται ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικές με το die-off :?

The key is that kombucha contains beneficial yeasts, not pathogenic ones like candida.

Therefore, when someone with candida starts drinking kombucha for the first time, there may indeed be a flare up of symptoms that may confuse the person into thinking that the kombucha is actually making the problem worse.

In fact, this flare up of candida symptoms is more than likely only temporary as the beneficial yeasts and probiotics in this traditional fermented drink begin to rebalance the gut environment.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ερώτηση: Όταν ξυπνάει της δίνω ζωμό και μετά το πρωινό της. Τον χυμό πότε να της τον δίνω? Πριν τον ζωμό ή μετά? Εγώ της τον έδινα μετά. Κάνω λάθος θεωρείτε?

Εγώ τον χύμο τους τον δίνω το πρωί μόλις ξυπνήσουν. Στη μεγάλη βάζω γιαουρτόζουμο και στη μικρή κεφίρ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κατερίνα στη συνέντευξη λέει πως να φτιάξεις και coconut water kefir με το whey του κεφίρ από γάλα.

Ακούγεται πολύ απλό, θα το δοκιμάσω τώρα που ανοίγει ο καιρός.

Coconut water συνήθως παίρνουμε απ' εδώ, αρέσει πολύ στο γιο μου:

http://www.biosophy.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=323166

Κατερίνα στη συνέντευξη λέει πως να φτιάξεις και coconut water kefir με το whey του κεφίρ από γάλα.

Ακούγεται πολύ απλό, θα το δοκιμάσω τώρα που ανοίγει ο καιρός.

Coconut water συνήθως παίρνουμε απ' εδώ, αρέσει πολύ στο γιο μου:

http://www.biosophy.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=323166

Σ΄ευχαριστώ πολύ! Νομίζεις πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν περιέχεται κ λίγο whey?

Εννοείς στην άλλη συνέντευξη? Γιατί δεν πρόλαβα να την ακούσω. Ούτε εσας πρόλαβα καλά καλά να διαβάσω :roll:

Εφτιαξα κ account στο yahoo groups και θα μπω κι εκει να ρωτήσω για την μικρούλα μου. Να δούμε... Τώρα της βάζω το ζουμάκι από το τουρσι στα φαγητά της. Τί ποσότητα να βάζω? Είδα λίγο ερεθισμένο πιπάκι μήπως είναι από αυτό?

Κι εγώ κάνω πιό αυστηρά την δίαιτα την τελευταία βδομάδα με τουρσί πολύ κ προβιότικά κ μου φαίνεται πως περνάω die off ελαφρύ.

Οι χουρμάδες που έχουν αρκετή ζάχαρη υπάρχει κανένας περιορισμός στην ποσότητα? Γιατί καμμιά φορά τρώω αρκετους (10?). Λέτε να υπάρχει πρόβλημα?

Αχ κορίτσια σας ζηλεύω που συζητάτε στο άλλο θέμα για γιαούρτια..μουέχει λείψει πάρα πολύ. Ερχονται στιγμές που πραγματικά το μόνο που θέλω να φάω είανι γιαούρτι αλλα..:(

Yugup3.png

εργαστηριο εδω στην Ελλαδα ? και που τα στελνει?

απο οτι ξερω τα κοπρανα θα πρεπει να φτανουν στον προορισμο τους το πολλη σε 2 ωρες ,πως γινεται να τα στελνουν στο εξωτερικο ,εκτος και αν τα καταψυχουν?

και ποσο ακριβες ειναι ?

Valeri μου συγγνώμη τώρα έιδα την ερώτηση.. θα κοιτάξω το βραδάκι κ θα σου απαντήσω σε όσα γνωρίζω..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Σ΄ευχαριστώ πολύ! Νομίζεις πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν περιέχεται κ λίγο whey?

Με το whey κάνει το starter και μετά πετάει το πρώτο κεφίρ.

Πολύ αμφιβάλλω αν θα την πειράξει, αλλά αξίζει να κάνεις μια δοκιμή!

Ναι, είναι στη συνέντευξη της ξανθιάς! :lol:

Κι εγώ περνάω φάσεις που τρώω αρκετούς χουρμάδες, κυρίως όταν έχω περίοδο.

Αλλά για παράδειγμα τώρα είμαι στη φάση που δεν θέλω να φάω ούτε ένα, έχω λιγούρες για ζωμό μοσχαριού συνεχώς! :shock:

Πάντως μ' αυτές τις τρουφίτσες με τους χουρμάδες το κακάο και τα καρύδια (ή raw brownies) σώθηκα με τη μικρή: κάθε φορά που πάμε σε πάρτυ γενεθλίων, βόλτες κτλ και οι άλλοι τρώνε τούρτα και γλυκά της έχω ένα μικρό βαζάκι με 2-3 τρουφίτσες και δεν ζητάει ποτέ τίποτα άλλο!

Κατερίνα για τον Ομεγα δεν διαβαζω και πολύ καλά σχόλια δυστυχώς. Και επιπλέον έχει και κακό after sales. Αυτό το λέει και η Μπάντεν μεταξύ άλλων. Στην θέση σου δεν θα τον έπαιρνα.

Για τον άλλον δε βρίσκω κάτι, ούτε καλό ούτε κακό, αλλά δεν το έψαξα και πάρα πολύ λόγω χρόνου. Με προβληματίζει πάντως που δεν υπάρχουν σχόλια...

Νομίζω ότι θα κοίταζα για κλασικό μοντέλο και όχι όρθιο στην θέση σου. Σε φώτισα ε? :roll:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Omega κλασικό έχει και ο Mercola, μάλιστα πουλάει και το Ευρωπαϊκό μοντέλο σε πολύ καλή τιμή:

http://products.mercola.com/juicer/

Αξίζει φυσικά να τον πάρετε το Μάιο που θα έχει δωρεάν μεταφορικά.

Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να ξοδέψετε και πάρα πολλά χρήματα σε ένα αποχυμωτή, εγώ που έχω βαριέμαι απίστευτα να φτιάχνω χυμό, ό,τι και αν λένε ότι καθαρίζεται εύκολα να σας πω ότι δεν καθαρίζεται εύκολα, έχει πολύ μπελά η υπόθεση, όπως και η παρασκευή του χυμού...

Βέβαια εγώ ίσως να είμαι και τεμπέλα, αλλά μια το μαγείρεμα, μια οι ζωμοί, τα τουρσιά, τα γλυκά κτλ χρόνος μου μένει για τον κλασικό αποχυμωτή και αυτό όχι κάθε μέρα έτσι κάνω μόνο πορτοκάλι, σαγκουίνι κτλ :(

Omega κλασικό έχει και ο Mercola, μάλιστα πουλάει και το Ευρωπαϊκό μοντέλο σε πολύ καλή τιμή:

Αξίζει φυσικά να τον πάρετε το Μάιο που θα έχει δωρεάν μεταφορικά.

Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να ξοδέψετε και πάρα πολλά χρήματα σε ένα αποχυμωτή, εγώ που έχω βαριέμαι απίστευτα να φτιάχνω χυμό, ό,τι και αν λένε ότι καθαρίζεται εύκολα να σας πω ότι δεν καθαρίζεται εύκολα, έχει πολύ μπελά η υπόθεση, όπως και η παρασκευή του χυμού...

Βέβαια εγώ ίσως να είμαι και τεμπέλα, αλλά μια το μαγείρεμα, μια οι ζωμοί, τα τουρσιά, τα γλυκά κτλ χρόνος μου μένει για τον κλασικό αποχυμωτή και αυτό όχι κάθε μέρα έτσι κάνω μόνο πορτοκάλι, σαγκουίνι κτλ :(

με τοσο ογκο δε θα εχει κινδυνο τελωνειου;

πολυς μπελας κι εγω το βλεπω, εδω και τον απλο για τα πορτοκαλια και πρεπει να το καθαριζεις σχολαστικα για να μη μαυριζει (μουχλα) μετα απο λιγο καιρο σε ορισμενα σημεια

Διαφημίσεις

Πείτε μου μια γνώμη ρε κόρες. Τα αβγά που έχω δεν μπορώ να τα εμπιστευτώ για ωμά (βιολογικά του σούπερ, καταλαβαίνετε), θέλω όμως να ξαναδοκιμάσουμε αβγουλάκι. Να ξεκινήσω με μπισκότο ή κέικ ή κάτι τέτοιο μόνο με κρόκο;

Η αϋπνία που μας έδερνε ήταν μάλλον από το γιαούρτι, γιατί έχει δυο μέρες τώρα που έφτιαξε ο ύπνος του (έχει να φάει γιαούρτι μία εβδομάδα), αλλά εγώ έχω τσακίσει το τυρί (ένταμ και τσένταρ έχω πάθει αμόκ ούτε για σοκολατόπιτα δεν έχω νιώσει έτσι). Λέω λοιπόν να ξαναξεκινήσω γιαούρτι από εβδομάδα, αλλά μικρότερες ποσότητες. Ή να του δίνω να πίνει λίγο whey.

Επίσης έχει αυξηθεί η συχνότητα και η ποσότητα (ε, με τόσο που τρώει) των κενώσεων. Αλλά αυτό το βρίσκω μάλλον καλό (γιατί και η κοιλίτσα του δεν είναι φουσκωτή πολύ).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κατερίνα για τον Ομεγα δεν διαβαζω και πολύ καλά σχόλια δυστυχώς. Και επιπλέον έχει και κακό after sales. Αυτό το λέει και η Μπάντεν μεταξύ άλλων. Στην θέση σου δεν θα τον έπαιρνα.

Για τον άλλον δε βρίσκω κάτι' date=' ούτε καλό ούτε κακό, αλλά δεν το έψαξα και πάρα πολύ λόγω χρόνου. Με προβληματίζει πάντως που δεν υπάρχουν σχόλια...

Νομίζω ότι θα κοίταζα για κλασικό μοντέλο και όχι όρθιο στην θέση σου. Σε φώτισα ε? :roll:[/quote']

Καλά δεν ξέρω τί θέλω...:mad:

Κοιτάζω τώρα τον 8006 με 15 χρόνια εγγύηση :shock:. Ολοι πίνουν νερό στο όνομά του. (έχω δει άπειρα βιντεάκια σύγκρισης :cool:) ΑΛΛΑ δεν κάνει γάλα :(. Κάνει όμως ένα σωρό άλλα πράγματα που με ενδιαφέρουν κ δεν έχει τοση πούλπα στο χυμό ( το αρνητικό του VERT).

Από την άλλη εγώ πιό πολύ φρούτα κ λίγα φυλλώδη όπως λέει στην Gaps θα κάνω. Γιατί στα φυλλώδη λέει οτί κολλάει κάποιες φορές.

Για την Omega όμως γενικά για το after sales διάβασα τα καλύτερα. Πού διάβασες αρνητικά για να τα κοιτάξω?

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!:D

Yugup3.png

Πείτε μου μια γνώμη ρε κόρες. Τα αβγά που έχω δεν μπορώ να τα εμπιστευτώ για ωμά (βιολογικά του σούπερ, καταλαβαίνετε), θέλω όμως να ξαναδοκιμάσουμε αβγουλάκι. Να ξεκινήσω με μπισκότο ή κέικ ή κάτι τέτοιο μόνο με κρόκο;

Η αϋπνία που μας έδερνε ήταν μάλλον από το γιαούρτι, γιατί έχει δυο μέρες τώρα που έφτιαξε ο ύπνος του (έχει να φάει γιαούρτι μία εβδομάδα), αλλά εγώ έχω τσακίσει το τυρί (ένταμ και τσένταρ έχω πάθει αμόκ ούτε για σοκολατόπιτα δεν έχω νιώσει έτσι). Λέω λοιπόν να ξαναξεκινήσω γιαούρτι από εβδομάδα, αλλά μικρότερες ποσότητες. Ή να του δίνω να πίνει λίγο whey.

Επίσης έχει αυξηθεί η συχνότητα και η ποσότητα (ε, με τόσο που τρώει) των κενώσεων. Αλλά αυτό το βρίσκω μάλλον καλό (γιατί και η κοιλίτσα του δεν είναι φουσκωτή πολύ).

Γιατί δεν του δίνεις βραστό λιγάκι? Ετσι στη μυτούλα του κουταλιού?

Αχ σε νιώθω για το τυρί..:rolleyes: Οταν πήγα Κύπρο πήγα carrefour πήρα το καλύτερο τσενταρ κ το τσακισα.... Μόνο που δεν έκλαιγα όταν το έτρωγα :roll:

Εγώ όλο αναβάλω τα γαλακτοκομικά :( Φοβάμαι μην διαταραχθεί ο ύπνος πάλι :( ΔΕν ξέρω πότε να ξαναδοκιμάσω..

Yugup3.png

Γιατί δεν του δίνεις βραστό λιγάκι? Ετσι στη μυτούλα του κουταλιού?

Γιατί δεν το τρώει με τίποτα. Μόνο η ομελέτα του αρέσει αλλά δε θέλω να του δώσω κρόκο και ασπράδι μαζί. :roll:

Σκεπτόμουν για τα ξυπνήματα τη νύχτα. Τα άλματα ανάπτυξης πότε σταματούν; Γιατί συνειδητοποίησα ότι έχει ψηλώσει κι έχει βαρύνει πολύ. Οπότε μήπως η ανησυχία και οι συχνοί νυχτερινοί θηλασμοί ήταν και από αυτό.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Γιατί δεν το τρώει με τίποτα. Μόνο η ομελέτα του αρέσει αλλά δε θέλω να του δώσω κρόκο και ασπράδι μαζί. :roll:

Σκεπτόμουν για τα ξυπνήματα τη νύχτα. Τα άλματα ανάπτυξης πότε σταματούν; Γιατί συνειδητοποίησα ότι έχει ψηλώσει κι έχει βαρύνει πολύ. Οπότε μήπως η ανησυχία και οι συχνοί νυχτερινοί θηλασμοί ήταν και από αυτό.

Εγώ από αυτά τα λίγα που έχω ακαταλάβει και εμπειρευτεί τα ξυπνήματα επηρεάζονται κυρίως από το κακό πεπτικό. Η μικρη μου ποτέ δεν πέρασε αυτά τα γνωστά άλματα ανάπτυξης το βράδυ. Πάντα θήλαζε πολύ το πρωί αν ήθελε να αυξήσει την παραγωγή. Αλλά όταν ξυπνάει πολύ το βράδυ τότε πάντα κάτι θα πήγαινε στραβά με το πεπτικό. Είτε έπαιρνε αντιβίωση, είτε την πείραζε κάτι που έφαγε τις προηγούμενες μέρες. Επίσης ξυπνούσε κ όταν εβγαζε δόντια λίγο πριν αυτά σκάσουν.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Να του κάνεις ομελέττα ή scrabled μόνο με τους κρόκους.

Έφτιαξα μπόλικα κρακεράκια σήμερα και μου περισσέψανε οι κρόκοι γιατί μόνο ασπράδι βάζεις και τους έκανα scrabled με λίγο λάδι καρύδας, αλάτι και πάπρικα και ήτανε πολύ νόστιμοι!

.

ειναι πολυ ευκολο να ξεχωρισεις το ασπραδι απο τον κροκο ,ειδικα εαν ειναι καλο το αυγο

και πριν το ψησιμο και μετα

εχει μια ασπρη μεμβρανη που καλυπτει τον κροκο που τον χωριζει απο το ασπραδι και αφαιρειται ευκολα και η ιδια

επειδη εχουμε αλλεργια στο αυγο εχω γινει εξπερ σε αυτο

να ρωτησω μηπως ξερετε κανενα ζυμωμενο συπληρωμα krill oil η fish oil ?γιατι ο μεγαλος μου δεν μπορει να φαει ψαρι και ετσι θα ηθελα να παιρνει τα ω3 απο συπληρωματα

ειναι πολυ ευκολο να ξεχωρισεις το ασπραδι απο τον κροκο ,ειδικα εαν ειναι καλο το αυγο

και πριν το ψησιμο και μετα

εχει μια ασπρη μεμβρανη που καλυπτει τον κροκο που τον χωριζει απο το ασπραδι και αφαιρειται ευκολα και η ιδια

επειδη εχουμε αλλεργια στο αυγο εχω γινει εξπερ σε αυτο

να ρωτησω μηπως ξερετε κανενα ζυμωμενο συπληρωμα krill oil η fish oil ?γιατι ο μεγαλος μου δεν μπορει να φαει ψαρι και ετσι θα ηθελα να παιρνει τα ω3 απο συπληρωματα

Ειναι αυτο που παιρνουμε το blue ice green pasture cod liver oil. Το μοναδικό fermented. Δες εδω που το πουλάνε http://www.red23.co.uk/Healthy-Oils-Omega-3_c_41.html?osCsid=nmfleibgk22l278k6t1mlaa4n4

Yugup3.png

Ειναι αυτο που παιρνουμε το blue ice green pasture cod liver oil. Το μοναδικό fermented. Δες εδω που το πουλάνε http://www.red23.co.uk/Healthy-Oils-Omega-3_c_41.html?osCsid=nmfleibgk22l278k6t1mlaa4n4

αυτο το ξερω ,απλα τωρα που ειναι καλοκαιρι και τα παιδια ειναι συνεχεια εξω καλυπτομαστε απο βιταμινη d επισης τρωνε πολλα πραγματα που εχουν βιταμινη α σκεφτομουν οτι το μονο απαραιτητο ειναι τα ω3

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα δοκιμάσω scrambbled μόνο κρόκο, μήπως και το φάει, γιατί αν το κάνω μάτι π.χ. ούτε να το δει :evil:

Valeri εσείς που έχετε αλλεργία και στο ψάρι δε φοβάσαι με τα συμπληρώματα;

FLcUp3.png0BQfp3.png

αυτο το ξερω ,απλα τωρα που ειναι καλοκαιρι και τα παιδια ειναι συνεχεια εξω καλυπτομαστε απο βιταμινη d επισης τρωνε πολλα πραγματα που εχουν βιταμινη α σκεφτομουν οτι το μονο απαραιτητο ειναι τα ω3

Δες αυτα που ειναι απο φυτική πηγή http://specialhealthstore.co.uk/ShowDetails.asp?id=165

Yugup3.png

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα δοκιμάσω scrambbled μόνο κρόκο, μήπως και το φάει, γιατί αν το κάνω μάτι π.χ. ούτε να το δει :evil:

Valeri εσείς που έχετε αλλεργία και στο ψάρι δε φοβάσαι με τα συμπληρώματα;

Αλλιώς κανε καμμια κρεπουλα πχ αυτες που ειναι μόνο αυγο κ μπανάνα ( αλλα εσυ βάλε μόνο κροκο - δεν το έχω δοκιμάσει ετσι ). Με το ράβδομπλεντερ ανακατεψε ενα κροκο κ μια μπανάνα. Πρόσθεσε ελάχιστο αλατακι κ βάλτο στο τηγάνι με λιγο λαδι καρυδας. Προσπάθησε γενικώς να έχει λίγα υλικά κ να ειναι ελαφρύ.

Yugup3.png

Επίσης είχα διαβασει άσχημα reviews για το συγκερκιμένο μοντέλο και γι αυτό δεν το προτίμησα. Αλλά για επόμενα μοντέλα ομέγα είχα διαβάσει πολύ καλά λόγια.

Κατερίνα δεν έχω εύκαιρα τα λινκς για το after sale. Το διάβασα στην Μπάντεν και στο άμαζον.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Η αϋπνία που μας έδερνε ήταν μάλλον από το γιαούρτι, γιατί έχει δυο μέρες τώρα που έφτιαξε ο ύπνος του (έχει να φάει γιαούρτι μία εβδομάδα),

Ή να του δίνω να πίνει λίγο whey.

Γιατί δεν δοκιμάζεις από την λαική? Είναι σίγουρα καλύτερα από του σούπερ. Όχι τα καλύτερα που υπάρχουν βέβαια αλλά συγκριτικά...

Μας δίνει πλέον αυγά μία φιλη των γονιών μου που εχει βάλει κότες στο εξοχικό της. Όταν άρχισα να τα χρησιμοποιω τότε κατάλαβα την διαφορά ακόμα και με αυτα της λαικής. Κόκκινος κρόκος και τσόφλι που σπάει με μεγάλη δυσκολία.

Εγώ το αυγό το ξεκίνησα με κρόκο ωμό στον ζωμό και μετά πήγαμε στα scrambled όπως το λέει η Ρόζυ (νοστιμιά!!!!)

Αλλά στο ωμό, πλένεις 2 φορες το αυγό με σαπούνι και μετά το βάζεις σε νερό που βράζει για 1 με 2 λεπτά (ούτε δεύτερο παραπάνω) και είσαι ήσυχη για την σαλμονέλα

Όσο για το γιαουρτοζουμο μιρικάκι μου μην κάνεις το ίδιο λαθος που έκανα κι εγώ. Άστο ακόμα, αφού καταλαβες ότι έφταιγε το γιαούρτι. Άσε 1-2 μήνες χωρίς ίχνος γαλακτοκομικων και μετά ξεκινάς δειλά δειλά με γκι. Αν δεχτεί το γκι τότε τα ξαναλέμε :wink:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...