Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Κοίτα αν το παιδί γεννήθηκε με καισαρική τομή τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα εντερικής χλωρίδας.

Η Campbell (και όχι μόνο, αυτό το έχω διαβάσει σε πολλές διαφορετικές πηγές πολλά χρόνια πριν) λέει ότι η μόνη ίσως ευκαιρία που έχουμε για να εδραιώσουμε την καλή εντερική χλωρίδα είναι ο φυσιολογικός τοκετός.

Από κει και πέρα είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλείψουμε τα παθογόνα βακτήρια και τους μύκητες από έντερό μας γι' αυτό και θα πρέπει πάντα να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε προβιοτικά και φυσικά να προσέχουμε τη διατροφή μας και τις τοξίνες στο περιβάλλον μας.

Οι τροφές μας αυτές μας παρέχουνε προσωρινά (transient) ευεργετικά βακτήρια ώστε να πέπτουμε σωστά τις τροφές.

Και δυστυχώς στις μέρες μας ακόμη και με φυσιολογικό τοκετό να γεννηθούνε τα παιδάκια είναι πολύ δύσκολο να έχουνε καλή εντερική χώρίδα γιατί αυτή την παίρνουνε από τη μαμά τους (στο birth canal) και όλες μας λίγο ή πολύ είμαστε ασθενείς GAPS :(

αυτο που γραφεις ερχεται σε αντιθεση με την διαιτα gaps

και κατι που ηθελα να πω για την συνεντευξη ,αναφερει οτι υπηρχαν ασθενεις που επι 18 μηνες τρεφοντουσαν μονο με κρεας και γιαουρτι χωρις προβλημα , ε πως γινεται αυτο ?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αυτο που γραφεις ερχεται σε αντιθεση με την διαιτα gaps

Όχι καθόλου, η GAPS απλά προσπαθεί να "ελέγξει" την παθογόνο χλωρίδα και να βοηθήσει την ύπαρξη της ωφέλιμης εντερικής χλωρίδας προκειμένου να πέπτονται σωστά οι τροφές.

Πλήρης αποκατάσταση δεν γίνεται ή τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί τρόπος στην ιατρική να γίνει αυτό, το αναφέρει στο βιβλίο της η Campbell στο κεφάλαιο για τα προβιοτικά.

Valeri και πάλι έχω ακούσει πολλές φορές για θεραπευτικές δίαιτες μόνο με ζωικά προϊόντα.

Αν ακούσεις για παράδειγμα τη συνέντευξη του Mercola με τον Paul Jaminet του Harvard (παρόμοια δίαιτα με της Campbell αλλά βάζει και ρύζι και πατάτες) αναφέρει ότι είχε ασθενή με bipolar disorder που όποτε έτρωγε φυτική τροφή τα συμπτώματα της ασθένειας επέστρεφαν!

Φυσικά εδώ μιλάμε για πολύ extreme περιπτώσεις, αλλά τα άτομα αυτά δεν μπορούνε να πέψουνε φυτικές τροφές, το κάνουνε αυτό τα ζώα για μας όπως λέει και η Campbell γιατί έχουνε πολύ διαφορετικό πεπτικό σύστημα και καλό μηχανισμό αποτοξίνωσης.

Επίσης σχετικά με το πρώτο σημείο πιο πάνω ο Jaminet αναφέρει ότι ήδη αρχίσανε πειραματισμοί για gut flora transplant και πιστεύει ότι θα είναι η λύση στο μέλλον για γρήγορη επίλυση πολλών ασθενειών.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Όχι καθόλου, η GAPS απλά προσπαθεί να "ελέγξει" την παθογόνο χλωρίδα και να βοηθήσει την ύπαρξη της ωφέλιμης εντερικής χλωρίδας προκειμένου να πέπτονται σωστά οι τροφές.

Πλήρης αποκατάσταση δεν γίνεται ή τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί τρόπος στην ιατρική να γίνει αυτό, το αναφέρει στο βιβλίο της η Campbell στο κεφάλαιο για τα προβιοτικά.

μα ο σκοπος της gaps den einai να μειωσει δραστικα τον αριθμο των παθογονων βακτηριων μεσω της "χορηγησης "οφελιμης χλωριδας και να επουλωσει το εντερο που φλεγμαινει λογω της επιδρασης της παθογονου χλωριδας και της τροφης ? αλλιως τι νοημα εχει η διχρονη διαιτα ,θα ελεγε απλα να τρωει κανεις ζυμωμενα φαγητα και να παιρνει προβιοτικα

σιγουρα δεν μπορει να εξαλειφθει ολη η π.χλωριδα αφου εχει προσκοληθει στο εντερο και εχει παρει την θεση της φυσιολογικης χλωριδας

Επίσης σχετικά με το πρώτο σημείο πιο πάνω ο Jaminet αναφέρει ότι ήδη αρχίσανε πειραματισμοί για gut flora transplant και πιστεύει ότι θα είναι η λύση στο μέλλον για γρήγορη επίλυση πολλών ασθενειών.
πρωτη φορα το ακουω

ξερω για προσπαθεια γονιδιακης παρεμβασης(οπως το εχω ξαναπει) αλλα μεταμοσχευση ....

α και το οτι καποιοι τρεφονται με κρεας δεν σημαινει οτι δεν παιρνουν συμπληρωματα διατροφης ετσι δεν ειναι ?

Σε λίγο μπαίνει στα 8. Ξηροδερμία (σε σημείο που ξύνεται και κάνει σημάδια), χαμηλή ανάπτυξη και όρεξη, διάθεσή για γλυκά κυρίως, σχεδόν απέχθεια στο κρέας. Νωθρότητα συγκριτικά με άλλα παιδιά, γρήγορη κούραση (αλλά τελικά αντέχει) . Μαθησιακές δυσκολίες δεν έχει ούτε αρρωσταίνει συχνά. Τελευταία φορά ήταν πριν 2 χρόνια περίπου και δεν ήταν ωτίτιδα. Κόπρανα τύπου 1 http://gapsdiet.com/Stools.html συνήθως ...

Τι λέτε;

Περα απο τα υπολοιπα, που δυσκολα να πεισεις οτι θα αλλαξουν με τη διατροφη (δηλ πχ ξηροδερμια), το τελευταιο, η δυσκοιλιοτητα ειναι πολυ ανησυχητικο πιστευω. Και θελει λιγες μερες για να φτιαξει (οχι εντελως βεβαια και αναλογα με το αν και ποσο θα συνεργαστει το παιδι να τρωει πιο σωστα).

Δεν ειναι αναγκη να το πεις γκαπς διατροφη (εκτος αν κανεις την ιντρο) πες το υγιεινη διατροφη για να μην εχει δυσκοιλιοτητα.

αλλιως τι νοημα εχει η διχρονη διαιτα ,θα ελεγε απλα να τρωει κανεις ζυμωμενα φαγητα και να παιρνει προβιοτικα

Αν στο μεταξύ όμως τρέφεται με δημητριακά, πατάτες, ζάχαρη κτλ το έντερο θα εξακολουθεί να είναι διαπερατό, δεν θα επουλωθεί δηλαδή και δεν θα πέπτει σωστά τις τροφές με αποτέλεσμα τα γνωστά συμπτώματα και ασθένειες.

Γι' αυτό άλλωστε η GAPS περιλαμβάνει και ζωμούς, για την επούλωση του εντέρου.

Υπάρχουνε παραδοσιακοί πληθυσμοί που τρεφόντουσαν σχεδόν αποκλειστικά με ζωικές τροφές χωρίς προβλήματα υγείας, πχ οι Masai Mara της Αφρικής και οι Ίνουϊτ.

Υπάρχουνε και άλλα παραδείγματα αν διαβάσεις για τις παραδοσιακές διατροφές ιδιαίτερα την έρευνα του Dr Weston Price γι' αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση.

Αυτό που δεν υπήρξε ποτέ είναι καθαρά χορτοφαγικοί πληθυσμοί, όπως εξηγεί και η Campbell η χορτοφαγία ξεκίνησε από θρησκευτικές ομάδες προκειμένου να καταπιέσουνε τα σεξουαλικά τους ένστικτα!

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα

πρωτη φορα το ακουω

ξερω για προσπαθεια γονιδιακης παρεμβασης(οπως το εχω ξαναπει) αλλα μεταμοσχευση ....

αν βάλεις στο schollar google transplantation microbe gut, θα σου βγάλει πάρα πολύ υλικό

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

http://www.hc-sc.gc.ca/dhp-mps/pubs/natur/probio_discuss-travail-eng.php

Probiotics in health maintenance and disease prevention

Probiotics have been investigated in relation to a number of health concerns, including atopic eczema16, vaginal yeast infections17, rheumatoid arthritis18 and liver cirrhosis19. Although there is some clinical evidence for the role of probiotics in lowering cholesterol, the results are conflicting20. The greatest clinical evidence for probiotic use is related to its use in improving gut health and stimulating immune function21.

Aξίζει να ρίξετε μια ματιά στο παραπάνω που είναι σελίδα από τη Health Canada, το Εθνικό Καναδικό σύστημα υγείας.

Επίσης αξίζει να προσέξετε την ημερομηνία δημοσίευσης: 2005, μόλις 4 χρόνια μετά από τη σχετική δημοσίευση των FAO/WHO για τα προβιοτικά των τροφών. Αυτό σημαίνει ότι στο Καναδικό Σύστημα Υγείας η διεθνής βιβλιογραφία παρακολουθείται συστηματικά και μόλις προκύπτει κάτι σημαντικό, το να συσταθεί κάποια ομάδα ειδικών για να το μελετήσει γίνεται πολύ σύντομα. Ακολουθεί σχετική ενημέρωση τόσο των ειδικών όσο και του κοινού μέσα από το σύστημα επικοινωνίας του εθνικού συστήματος υγείας.

Κάτι σαν το δικό μας δηλαδή!:roll:

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Ένα σχετικό άρθρο που είχα διαβάσει για τη μεταμόσχευση στο New York Times:

http://www.nytimes.com/2010/07/13/science/13micro.html?_r=1&pagewanted=all

Και αναφέρεται και στην καισαρική τομή.

Κάπου στα FAQs αν διαβάσετε η Campbell αναφέρει ότι είναι πολύ συχνό στη φύση τα μικρά να τρώνε τα περιττώματα της μαμάς τους, πχ τα μικρά ελεφαντάκια!

Rosie, αυτή η ιστορία με τα προβιοτικά, είναι deja vu.

Επαναλαμβάνεται η ιστορία όπως και με το μητρικό γάλα: η επιστήμη πανηγυρικά πρότεινε την εγκατάλειψη του μητρικού θηλασμού διαβεβαιώνοντας ότι τα βιομηχανικά παρασκευάσματα είναι εξίσου καλά ή ακόμη καλύτερα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της βιομηχανίας. Διαψεύσθηκε παταγωδώς και τώρα εθνικά συστήματα υγείας προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμάζευτα ή συνεχίζουν το εμπορικό παιχνίδι των βιομηχανιών.

Τα προβιοτικά των τροφών σχεδόν εγκαταλείφθηκαν και τώρα καλούμαστε να ανακαλύψουμε τον τροχό.

Εντωμεταξύ όλοι είναι εξαιρετικά πρόθυμοι να καταπιούν το οποιοδήποτε χάπι, σιρόπι κλπ ακόμη κι από μόνοι του αλλά αν πεις για προβιοτικά και μουρουνόλαδα θυμούνται τον παιδίατρο αμέσως...... Που κατά τεκμήριο δεεεεεεεν το χει!

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Αν ακούσεις για παράδειγμα τη συνέντευξη του Mercola με τον Paul Jaminet του Harvard (παρόμοια δίαιτα με της Campbell αλλά βάζει και ρύζι και πατάτες)

με ποια λογικη αφηνει την πατατα και το ρυζι?

Υπάρχουνε παραδοσιακοί πληθυσμοί που τρεφόντουσαν σχεδόν αποκλειστικά με ζωικές τροφές χωρίς προβλήματα υγείας, πχ οι Masai Mara της Αφρικής και οι Ίνουϊτ.

Υπάρχουνε και άλλα παραδείγματα αν διαβάσεις για τις παραδοσιακές διατροφές ιδιαίτερα την έρευνα του Dr Weston Price γι' αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση.

μα απο που παιρνουν τις βιταμινες που υπαρχουν στα φυτα και δεν υπαρχουν στις ζψικες τροφες πχ.βιταμινη c,den thn xreiazontai giati exoyn kalo systhma αποτοξινωσης?:confused::confused:

Ένα σχετικό άρθρο που είχα διαβάσει για τη μεταμόσχευση στο New York Times:

http://www.nytimes.com/2010/07/13/science/13micro.html?_r=1&pagewanted=all

Και αναφέρεται και στην καισαρική τομή.

Κάπου στα FAQs αν διαβάσετε η Campbell αναφέρει ότι είναι πολύ συχνό στη φύση τα μικρά να τρώνε τα περιττώματα της μαμάς τους, πχ τα μικρά ελεφαντάκια!

endiaferon

Valeri τα μωρά που θηλάζουνε αποκλειστικά από πού παίρνουνε βιταμίνη C?

Aπό το γάλα της μαμάς τους!

Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα θηλαστικά, το γάλα τους περιέχει επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C (ειδικά αν βόσκουνε και δεν τρέφονται με δημητριακά σε φάρμα, grass-fed δηλαδή) εφόσον δεν έχει υποστεί κάποια θερμική επεξεργασία.

Οι Masai πίνανε το γάλα τους ωμό και η Campbell προτείνει ωμό γιάουρτι και κεφίρ στην GAPS, καθώς και τυριά.

Έχω διαβάσει ότι οι Εσκιμώοι δεν παρουσιάσανε ποτέ scurvy (σκορβούτο στα ελληνικά; ) γιατί τρώγανε το κρέας (ψάρι) τους ωμό ή μαγειρεύοντάς το σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Για την πατάτα και το ρύζι ο Jaminet τα ορίζει ως safe starches γιατί περιέχουνε τα λιγότερα anti-nutrients (είναι και biochemist αυτός και δίνει και τη βιοχημική τους ανάλυση).

Αλλά το διατροφικό σχήμα που προτείνει o Jaminet δεν είναι θεραπευτικό, θεωρεί ότι δεν πρέπει να τρώμε ποτέ άμυλα και δημητριακά, είναι κάτι σαν modified Paleo diet.

Όταν ερωτήθηκε η Campbell για την πατάτα και το ρύζι και κατά πόσο είναι ασφαλή είπε ότι δεν είναι κατάλληλα για τους ασθενείς GAPS.

Valeri τα μωρά που θηλάζουνε αποκλειστικά από πού παίρνουνε βιταμίνη C?

Aπό το γάλα της μαμάς τους!

το γαλα της μαμας πηγαινει απο την παραγωγη στην καταναλωση ,οποτε δεν καταστρεφεται η βιταμινη αυτη

Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα θηλαστικά, το γάλα τους περιέχει επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C (ειδικά αν βόσκουνε και δεν τρέφονται με δημητριακά σε φάρμα, grass-fed δηλαδή) εφόσον δεν έχει υποστεί κάποια θερμική επεξεργασία.
οκ αν δεν εχει βρασει ναι

αλλα παραμενει στο γιαουρτι και στο τυρι ?αντεχει? απο οτι μου λες ναι

Οι Masai πίνανε το γάλα τους ωμό και η Campbell προτείνει ωμό γιάουρτι και κεφίρ στην GAPS, καθώς και τυριά.
δηλ.αυτοι που εκαναν επι 18 μηνες την ιντρο ετρωγαν ωμα γαλακτοκομικα ετσι? διαφορετικα χρειαζονται συμπληρωματα σιγουρα
Έχω διαβάσει ότι οι Εσκιμώοι δεν παρουσιάσανε ποτέ scurvy (σκορβούτο στα ελληνικά; ) γιατί τρώγανε το κρέας (ψάρι) τους ωμό ή μαγειρεύοντάς το σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
για αυτο η Καμπελ προτεινει "ζυμωμενο "ψαρι ?

γενικα αυτο που ξερω εγω ειναι οτι καλη πηγη βιταμινης c ειναι καποια φρουτα και γενικα προιοντα φυτικης προελευσης

παω πασο με αυτα που μαθαινω

Valeri ναι, η ζύμωση κάνει ακόμη πιο διαθέσιμη τη βιταμίνη C τόσο στις ζωικές όσο και στις φυτικές τροφές!

Υπάρχουνε χώρες όπως η Ρωσία όπου στις πολύ βόρειες περιοχές δεν φυτρώνει τίποτα και όμως δεν έχουνε έλλειψη βιταμίνης C γιατί τρώνε πολλά ζυμωμένα προϊόντα.

Ίσως ν' άκουσες για τον Captain Cook που κουβάλησε στο ταξίδι του πολλά βαρέλια από sauerkraut προκειμένου να μην πάθουνε οι άντρες του σκορβούτο.

Διαφημίσεις

Ναι.

Η Αγλαϊα είχε βάλει ένα πίνακα στο τόπικ με τις στερεές τροφές με τις τροφές που βοηθάνε την απορρόφιση του σιδήρου και το τουρσί ήτανε ένα απ' αυτά, και τα δημητριακά μια από τις τροφές που την εμποδίζει.

αν βάλεις στο schollar google transplantation microbe gut, θα σου βγάλει πάρα πολύ υλικό

πραγματικα παρα πολυ υλικο

ΗΠΑ ,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ,ΚΑΝΑΔΑΣ παντου πια ασχολουνται με την χλωριδα και αφορα σε διαφορες παθησεις απο το γαστερντερικο μεχρι Παρκινσον και καταθλιψη

Αν δεν έχετε ακούσει τη συνέντευξη της Caroline Barringer (στην ίδια σελίδα μ' αυτή της Campbell) για τα προϊόντα ζύμωσης προτείνω να το κάνετε.

Την άρχισα ήδη και τη βρίσκω πολύ ενημερωτική και ενδιαφέρουσα.

Να δούμε πότε θα την ακούσω όλη, όλα τα κάνω με συνεχείς διακοπές με τα τα παιδιά γύρω μου...

ας επιστρεψουμε στο συκωτι

βρηκα σε μια συνταγη αυτο

Soak Liver:

Drain any blood from thawed liver. Place in a bowl. Cover with the juice of one lemon and filtered water until the liver is completely covered. Cover bowl with lid or plastic wrap and return to the fridge. Soaking the liver removes the blood and bitterness.

αρα το μουλιασμα απομακρυνει το αιμα και την πικρη γευση

Κορίτσια πολύ υλικό για homework! :D Να δω πότε θα προλαβω! Ακόμα ούτε την συνεντευξη δεν έχω ακούσει :(

Μεσαστούρα συμφωνώ με την Ρόζυ ότι λίγο ή πολύ όλα σχεδόν τα παιδιά στην εποχή μας έχουν το gaps σύνδρομο. Προσωπικά θα σου πρότεινα σταδιακές αλλαγές στην διατροφή, ωστε να μην παθει αφενός σοκ, αφετέρου αρνηθεί πεισματικά να ακολουθήσει την γκαπς. Μειώστε τα γλυκά, αυξήστε τα τουρσιά και τα κρέατα, εισάγετε τους ζωμούς, ξεκινήστε και κανένα προβιοτικό και σιγά σιγά αν πειστεί η σύζυγος προχωράτε πιο δυναμικά..Όλα αυτά χωρίς να τα ονομάζεις gaps...

Μήπως να οργανωσουμε και καμία συνάντηση για να πειστουν οι ¨αντιφρονούντες¨ σύζυγοι? :mrgreen:

Η μεγάλη πάει καλά σε γενικές γραμμές. Προχωράμε σιγά σιγά στάδια και μέσα στην βδομάδα θα δώσω και μήλο!! Χαρά που θα πάρει το κακομοιρο! ήδη ο χυμός λαχανο καρότο της φαίνεται σκέτη αμίτα!

Εγώ έχω κάνει κάποιες ατασθαλίες :oops: Το μωρό δυστυχώς επηρρεαστηκε :(

Ρόζυ βρήκα φράουλες στην λαική :D Κακομουτσουναισμένες αλλά πολύ νόστιμες

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μεσαστούρα συμφωνώ με την Ρόζυ ότι λίγο ή πολύ όλα σχεδόν τα παιδιά στην εποχή μας έχουν το gaps σύνδρομο.

πολλα παιδια μπορει να εχουν ηπια διαταραχη της χλωριδας αλλα αν δεν εχουν σοβαρα συμτωματα ' date='πιστευω οτι δεν αξιζει κανεις να κανει κατι για αυτο,εκτος απο προσεγμενη διατροφη

τα συμτωματα που περιεγραψε ο μεσαστουρα ναι ειναι ανησυχητικα

!

Η μεγάλη πάει καλά σε γενικές γραμμές. Προχωράμε σιγά σιγά στάδια και μέσα στην βδομάδα θα δώσω και μήλο!! Χαρά που θα πάρει το κακομοιρο! ήδη ο χυμός λαχανο καρότο της φαίνεται σκέτη αμίτα
πως ειναι τα κακακια της?

κατερινουλα μπορεις να απαντησεις στην ερωτηση που σου εκανα .αν την ειδες?

πως ειναι τα κακακια της?

;Exei per;asei στην αντιπερα όχθη από την διάρροια. Τώρα είναι είτε κανονικά είτε βγαίνουν σαν πίσσα. Επίσης μπορεί να περάσει κάποια μέρα και να μην κάνει. Νομίζω ότι φταίνε τα προβιοτικά. Θελει μεγαλύτερη δόση (εννοώ από τροφές)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ερώτηση: Όταν ξυπνάει της δίνω ζωμό και μετά το πρωινό της. Τον χυμό πότε να της τον δίνω? Πριν τον ζωμό ή μετά? Εγώ της τον έδινα μετά. Κάνω λάθος θεωρείτε?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ερώτηση: Όταν ξυπνάει της δίνω ζωμό και μετά το πρωινό της. Τον χυμό πότε να της τον δίνω? Πριν τον ζωμό ή μετά? Εγώ της τον έδινα μετά. Κάνω λάθος θεωρείτε?

Νομιζω το χυμο καλο ειναι να τον πινουμε με αδειο στομαχι γιατι ετσι βοηθαει καλυτερα στην αποτοξινωση. Λεει ή το πρωι οταν ξυπνας ή το απογευμα παλι οταν ξυπνας απο τον μεσημεριανο ύπνο (ή οταν εχεις χωνεψει το μεσημεριανο).

Ναι, αν ακούσεις και τη συνέντευξη θα δεις ότι λέει ότι οι χυμοί (και τα φρούτα/λαχανικά γενικά) είναι απλά καθαρτικά (cleansers) επομένως θα πρέπει να δίνονται το πρωί με άδειο στομάχι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...