Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

...

Πεπτικά ένζυμα παίρνω μόνο εγώ όταν είναι να φάω κάτι που υποπτεύομαι ότι θα την ενοχλήσει (πχ πίτσα) ή θα ενοχλήσει εμένα.

Αλλά η Campbell στο βιβλίο προτείνει και ένζυμα για τα παιδιά αν θυμάμαι καλά.

Επειδή έτυχε και το έψαχνα πρόσφατα εδώ που γράφει για τα πρόσθετα αναφέρει

Particularly in adults I use digestive enzymes. Children usually do very well without them

τώρα τι σημαίνει αυτό το usually ... :?

... έχω δανείσει το βιβλίο ... καιρός να το πάρω πίσω :-D (ελπίζω να έπαιξε τον ρόλο του ... αλλά φοβάμαι πως όχι :cry: )

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επειδή έτυχε και το έψαχνα πρόσφατα εδώ που γράφει για τα πρόσθετα αναφέρει

τώρα τι σημαίνει αυτό το usually ... :?

... έχω δανείσει το βιβλίο ... καιρός να το πάρω πίσω :-D (ελπίζω να έπαιξε τον ρόλο του ... αλλά φοβάμαι πως όχι :cry: )

Iσως να εννοεί παιδάκια που βλέπεις παραγματικά πολλές τροφές άπεπτες στις κενώσεις... Αλλά ποιές είναι αυτές?

Εγώ πχ βλέπω ξηρούς καρπούς, blueberries, φακές κ ίσως παλαιότερα κ κομματάκια καρότου....:? Κατά πόσο είναι ανησυχητικό δεν ξέρω...Από ότι κατάλαβα τα παραπάνω που βλέπω εγώ είναι γενικά δυσπεπτα κ ψιλοείναι φυσιολογικό να τα βλέπω :confused:

Το άλλο θέμα είναι πως στο καλό θα τα πάιρνουν πριν το φαγητο... Πολύ δύσκολο μου φαίνεται.. ¨ηδη τώρα παίρνουμε το πρωί τα προβιοτικά κ όποτε έχουμε ομοιπαθητικό κ με το ζόρι την κρατάω λιγάκι.. Μετά όλη την ημέρα τσιμπολογάει κ δεν μπορώ να την ελέγξω...

Yugup3.png

Eμείς τελικά δεν ήμασταν έτοιμοι για το μοσχάρι..

Της δοκίμασα ούτε 1 κουτ. γλυκού ζωμό κ περίμενα. Την άλλη μερα έκανε κάτι πάρα πολύ μικρά σπυθουράκια στη μεσούλα της. Μία από τις κενώσεις είχε πολύ μικρές βλεννίτσες αλλά το σημαντικότερο για μένα ήταν οτί διαταραχτηκε ο ύπνος της. Από εκεί που ξύπναγε 1,2 φορές ξυπνούσε πολύ συχνά κ θήλαζε.

Χτες που είχε περάσει μία μέρα από τότε τα σπυθουράκια εξαφανίστηκαν, οι κενώσεις φυσιολογικές κ ο ύπνος πολύ καλύτερος.

Οπότε γιοκ μοσχάρι για κάποιες βδομάδες ακόμα....:(

Η αλήθεια είναι οτί πιό πολύ το κατόπουλο με στεναχωρεί που δεν τρώει κ το γιαούρτι....αλλά σε αυτά είχε πιο άσχημη αντίδραση.. Ειδικά στο κοτόπυλο έκανε 3,4 μέρες να συνέλθει το εντεράκι της χωρίς να κοιτάζω κ τον ύπνο ή την συμπεριφορά..:(

Yugup3.png

Το τουρσί δεν το θέλει καθόλου όσο κ να τρώω μπροστά της ούτε καν θέλει να το αγγιξει.. Χτες της έβαλα λίγο (μισό κουτ. του γλυκού) από το ζουμάκι του πάνω από κάτι κομματάκια κρέας που έτρωγε κ μάλλον δεν το κατάλαβε..:roll:

Λέτε να κάνει δουλειά έτσι?

Yugup3.png

Εγώ πχ βλέπω ξηρούς καρπούς, blueberries, φακές κ ίσως παλαιότερα κ κομματάκια καρότου....:? Κατά πόσο είναι ανησυχητικό δεν ξέρω...Από ότι κατάλαβα τα παραπάνω που βλέπω εγώ είναι γενικά δυσπεπτα κ ψιλοείναι φυσιολογικό να τα βλέπω :confused:

Εγώ έχω γίνει γραφική πλέον: όταν τρώνε τα παιδιά τους επαναλαμβάνω συνεχώς "Μάσα το καλά, αργά και καλά..." :lol:

Είναι πολύ σημαντικό να μασάνε τις τροφές πολύ καλά πριν τις καταπιούνε και θα ήθελα να το μάθουνε αυτό από μικρή ηλικία.

Κατερίνα και το ζουμί από το τουρσί κάνει αλλά σίγουρα έχει πολύ λιγότερα προβιοτικά. Φτιάξε της κεφίρ και δοκίμασε.

Περίεργο πάντως που την πειράζει και το κοτόπουλο και το μοσχάρι ακόμη μετά από τόσο καιρό, αναρωτιέμαι γιατί...

Αντώνη το βιβλίο της Campbell δεν το δανείζουμε, όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά ας το αγοράσει! :lol:

Αν ακούσατε τη συνέντευξη πάντως λέει ότι γράφει καινούργιο βιβλίο για τα φυσικά συμπτώματα που προκαλεί το διαπερατό έντερο: Gut And Physiology Symptom.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Το τουρσί δεν το θέλει καθόλου όσο κ να τρώω μπροστά της ούτε καν θέλει να το αγγιξει.. Χτες της έβαλα λίγο (μισό κουτ. του γλυκού) από το ζουμάκι του πάνω από κάτι κομματάκια κρέας που έτρωγε κ μάλλον δεν το κατάλαβε..:roll:

Λέτε να κάνει δουλειά έτσι?

Εμείς έτσι ξεκινήσαμε και τώρα το τρώει έστω και λίγο. Σε αυτό που λέει η Ρόζυ για τις άπεπετες τροφές συμφωνώ κι εγώ. Δε μασάνε καλά ακόμα.....

Κρίμα για το μοσχαράκι Κατερίνα, θα ξαναδοκιμάσεις σε λίγο καιρό.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Έβαλε συνέντευξη της Campbell ο Mercola σήμερα:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/03/18/mcbride-and-barringer-interview.aspx

Σχεδόν 2.5 ώρες!

εχει και transcript απο κατω απο το βινετο σε λινκ αν εχετε προσεξει, εμενα με βολευει να διαβαζω παρα να ακουω

ενδιαφερον εχουν τα σχολια κατω απο το αρθρο

Καποιος εγραφε οτι δεν ειναι καλο να παιρνουμε τις καψουλες γιατι παραγονται χρησιμοποιωντας μεταλλαγμενα προιοντα. Δεν ξερω αν ισχυει για τα bio-kult αλλα τελικα ισως καλυτερα να αποφευγουμε τα πολλα χαπακια και να προσπαθουμε για περισσοτερα φυσικα προβιοτικα. Το ιδιο σκεφτομαι και για τα πεπτικα ενζυμα και βιταμινη D κλπ.

Και βεβαια εχει ατελειωτες συζητησεις για το ποια διαιτα ειναι καλυτερη η vegan ή αυτη με ζωικες πρωτεινες.

Aχ βρε παιδια κ στο μοσχάρι κάνουμε 9 μηνες πλήρους αποχής...

Τί να. Πω; Τόσο τοξικό φορτίο πια;; Σκεφτομαι σοβαρά το θέμα της intro... Λέει πως συνήθως σε 2 μηνες ξεμπερδευουν τα περισσοτερα παιδάκια... Θυμαμαι πάντως όταν είχε τις διαρροιες κ της είχα κανει 3 μερες intro έφυγαν αμέσως!!!:shock: ειναι πολυ αποτελεσματική... Απλα δεν ξέρω αν θα αντεξω εγω με θηλασμο, δουλειά κλπ

Πάντως πολυ διαφωτιστική κ ενθαρρυντική η συνέντευξη... Μου άρεσε πολυ κ δεν είχα δώσει τόση έμφαση στα λίπη. Θυμαμαι παλια που έλεγα στον χασαπη να μου φτιάχνει κιμά χωρις καθολου λίπος..:rolleyes:

Η μικρη μου εν τω μεταξύ στους 5 μηνες να έχει κανει 2,3 cheat και αυτα στην Κύπρο που έβλεπε όλους να τρώνε πίτα :cool:. Την κανει πολυ αυστηρά. Όπως κι εγω να έχω παρασυρθεί 4,5 φορες για μια μπουκιά ψωμι ή λίγη πατάτα ( είχα φτάσει στα όρια μου :roll:).

Απλα ειναι οτι δεν παίρνει πολλα προβιοτικα κατα την γνώμη μου.. Περιμένω τώρα μια φίλη μου να της μεγαλώσει το kefir και να μου δώσει..λέτε να κανει κ σε γάλα αμυγδαλου; ( ή πέταξα κωτσανα:lol:;;). Όταν τα βγάλω απο το κανονικό γάλα μπορω να τα πλύνω πριν τα βάλω στο εναλλακτικό;;

Ευχαριστω για την συμπαράσταση κ τις συμβουλές σας!:D

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Eμείς τελικά δεν ήμασταν έτοιμοι για το μοσχάρι..

Της δοκίμασα ούτε 1 κουτ. γλυκού ζωμό κ περίμενα. Την άλλη μερα έκανε κάτι πάρα πολύ μικρά σπυθουράκια στη μεσούλα της. Μία από τις κενώσεις είχε πολύ μικρές βλεννίτσες αλλά το σημαντικότερο για μένα ήταν οτί διαταραχτηκε ο ύπνος της. Από εκεί που ξύπναγε 1,2 φορές ξυπνούσε πολύ συχνά κ θήλαζε.

Χτες που είχε περάσει μία μέρα από τότε τα σπυθουράκια εξαφανίστηκαν, οι κενώσεις φυσιολογικές κ ο ύπνος πολύ καλύτερος.

Οπότε γιοκ μοσχάρι για κάποιες βδομάδες ακόμα....:(

Η αλήθεια είναι οτί πιό πολύ το κατόπουλο με στεναχωρεί που δεν τρώει κ το γιαούρτι....αλλά σε αυτά είχε πιο άσχημη αντίδραση.. Ειδικά στο κοτόπυλο έκανε 3,4 μέρες να συνέλθει το εντεράκι της χωρίς να κοιτάζω κ τον ύπνο ή την συμπεριφορά..:(

απο μια κουταλιτσα και μονο τοση αλλαγη;

Εγω αδυνατω να συνδυασω τις αλλαγες στη συμπεριφορα/υπνο κλπ με το φαγητο. Εχω παρατηρησει βεβαια οτι οταν δεν εχει ενεργηθει ο ενας μου μικρος κοιμαται λιγο και το βραδυ και το μεσημερι. Ξυπναει χαραματα!

Θελει πολλη προσπαθεια για να ανακαλυψω τι ειναι αυτο που του αλλαζει τη συχνοτητα του ομως..Γιατι τους δινω απ'ολα τα κρεατα και σχεδον ολα τα λαχανικα μαζι με ζωμο. Καθημερινα γιαουρτι, διαφορους ξηρους καρπους. Αυτα.

Εχουμε βεβαια και παρασπονδιες μπολικες στις γιαγιαδες, λιγο ψωμακι που ειναι εκει μπροστα και γινεται φασαρια και μπορει να φανε.. Αλλα δε τα υποψιαζομαι, δε φανταστηκα οτι τοσο μικρη ποσοτητα μπορει να προκαλει προβλημα.

Για να καταλαβεις αλλαγη σε κατι που θα προσθεσεις/αφαιρεσεις ποσο καιρο θελει;

απο μια κουταλιτσα και μονο τοση αλλαγη;

Εγω αδυνατω να συνδυασω τις αλλαγες στη συμπεριφορα/υπνο κλπ με το φαγητο. Εχω παρατηρησει βεβαια οτι οταν δεν εχει ενεργηθει ο ενας μου μικρος κοιμαται λιγο και το βραδυ και το μεσημερι. Ξυπναει χαραματα!

Θελει πολλη προσπαθεια για να ανακαλυψω τι ειναι αυτο που του αλλαζει τη συχνοτητα του ομως..Γιατι τους δινω απ'ολα τα κρεατα και σχεδον ολα τα λαχανικα μαζι με ζωμο. Καθημερινα γιαουρτι, διαφορους ξηρους καρπους. Αυτα.

Εχουμε βεβαια και παρασπονδιες μπολικες στις γιαγιαδες, λιγο ψωμακι που ειναι εκει μπροστα και γινεται φασαρια και μπορει να φανε.. Αλλα δε τα υποψιαζομαι, δε φανταστηκα οτι τοσο μικρη ποσοτητα μπορει να προκαλει προβλημα.

Για να καταλαβεις αλλαγη σε κατι που θα προσθεσεις/αφαιρεσεις ποσο καιρο θελει;

Όταν πρόσθετεις βλεπεις σε μιση με μια μέρα ανάλογα με το ποτε θα περάσει απο το εντερο...αλλα όταν αφαίρεις θελει περισσοτερο. Έχω παρατηρήσει περιπου 4 μερες minimum..

Yugup3.png

ενδιαφερον εχουν τα σχολια κατω απο το αρθρο

Καποιος εγραφε οτι δεν ειναι καλο να παιρνουμε τις καψουλες γιατι παραγονται χρησιμοποιωντας μεταλλαγμενα προιοντα. Δεν ξερω αν ισχυει για τα bio-kult αλλα τελικα ισως καλυτερα να αποφευγουμε τα πολλα χαπακια και να προσπαθουμε για περισσοτερα φυσικα προβιοτικα. Το ιδιο σκεφτομαι και για τα πεπτικα ενζυμα και βιταμινη D κλπ.

Και βεβαια εχει ατελειωτες συζητησεις για το ποια διαιτα ειναι καλυτερη η vegan ή αυτη με ζωικες πρωτεινες.

Κι εγώ διάβασα πολλά από τα σχόλια κάτω και αυτό που γράφεις αλλά ο καθένας εκεί μέσα γράφει το μακρύ και το κοντό του, δεν είναι professionals όπως η Campbell και κυρίως δεν έχει κανείς γιατρός την εμπειρία της σε τέτοια θέματα.

Πάντως άλλο είναι να το διαβάζεις και άλλο είναι να την ακους!

Μιλάει πολύ καθαρά (αν και με έντονη ρώσικη προφορά) αλλά κυρίως απλά και όμορφα.

Τον αποστόμωσε τελείως τον Mercola πάντως, ήδη φαίνεται να παράτησε τις ωμοφαγίες και άρχισε τουρσιά και ζωμούς! :lol:

Κατερίνα για το γάλα αμυγδάλου ισχύει ότι και για το γάλα καρύδας, δεν θυμάμαι ποια κοπέλα ρώτησε και απάντησα πρόσφατα.

Κι εγώ διάβασα πολλά από τα σχόλια κάτω και αυτό που γράφεις αλλά ο καθένας εκεί μέσα γράφει το μακρύ και το κοντό του, δεν είναι professionals όπως η Campbell και κυρίως δεν έχει κανείς γιατρός την εμπειρία της σε τέτοια θέματα.

Πάντως άλλο είναι να το διαβάζεις και άλλο είναι να την ακους!

Μιλάει πολύ καθαρά (αν και με έντονη ρώσικη προφορά) αλλά κυρίως απλά και όμορφα.

Τον αποστόμωσε τελείως τον Mercola πάντως, ήδη φαίνεται να παράτησε τις ωμοφαγίες και άρχισε τουρσιά και ζωμούς! :lol:

Κατερίνα για το γάλα αμυγδάλου ισχύει ότι και για το γάλα καρύδας, δεν θυμάμαι ποια κοπέλα ρώτησε και απάντησα πρόσφατα.

Συμφωνω καλύτερα να το ακούσετε δεν ειναι το ίδιο με την περίληψη. Στην προηγουμενη συνέντευξη είχα διαβάσει κι εγω αλλα όταν την άκουσα είχε διάφορα ο έλεγε πολυ περισσοτερα. Επισης αιτιολογεί πολυ καλα γιατι να μην κάνουμε vegan διατροφη. Εγω βλεπω τα παραδείγματα γυρω μου κ επιβεβαιώνεται καθημερινα η Cambell μέσα μου.

Rosie σε αυτα τα εναλλακτικά πόση ώρα να αφήσω τους σπόρους;; Αλήθεια τι θα φάνε απο αυτα τα γάλατα οι μυκητες;;

Yugup3.png

Κατερίνα δεν έχω φτιάξει ποτέ με φυτικό γάλα, αλλά μου φαίνεται έχει βιντεάκι στο Healthy Home Economist για το κεφίρ από γάλα καρύδας.

Κάπου διάβασα (στο Wild Fermentation?) ότι είναι καλό να βάζουμε λίγο μέλι ή ζάχαρη στα μη-γαλακτοκομικά ροφήματα για να έχουνε κάτι να φάνε οι μύκητες.

Άλλωστε γι' αυτό και πεθαίνουνε τελικά αν τα χρησιμοποιούμε μόνο σ' αυτά, ουσιαστικά τα λιμοκτονούμε!

Διαφημίσεις

Κατερίνα δεν έχω φτιάξει ποτέ με φυτικό γάλα, αλλά μου φαίνεται έχει βιντεάκι στο Healthy Home Economist για το κεφίρ από γάλα καρύδας.

Κάπου διάβασα (στο Wild Fermentation?) ότι είναι καλό να βάζουμε λίγο μέλι ή ζάχαρη στα μη-γαλακτοκομικά ροφήματα για να έχουνε κάτι να φάνε οι μύκητες.

Άλλωστε γι' αυτό και πεθαίνουνε τελικά αν τα χρησιμοποιούμε μόνο σ' αυτά, ουσιαστικά τα λιμοκτονούμε!

Μπράβο! Κι εγω αυτο είχα διαβάσει για μελι γιατι αλλιώτικα δεν εχουν κατι να τραφουν... Ευχαριστω!

Yugup3.png

... το βιβλίο της Campbell δεν το δανείζουμε, όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά ας το αγοράσει! :lol:

Αν ακούσατε τη συνέντευξη πάντως λέει ότι γράφει καινούργιο βιβλίο για τα φυσικά συμπτώματα που προκαλεί το διαπερατό έντερο: Gut And Physiology Symptom.

Θα το πάρω πίσω αύριο. Τι να κάνουμε ξαδέλφη μου είναι και με ... ανάγκη. Τώρα δυστυχώς αμφιβάλω αν το εκτίμησε :cry:

Όπως δύσκολα θα το εκτιμούσε και η μητέρα μου με ... ατροφική γαστρίτιδα (και κατα συνέπεια αναιμία κλπ)

Λοιπόν, ερώτηση:

Μπορούμε με κάποια εξέταση να καταλάβουμε αν ένα παιδί είναι gaps και κατά πόσο;

πᾶν μέτρον ἄριστον

Λοιπόν, ερώτηση:

Μπορούμε με κάποια εξέταση να καταλάβουμε αν ένα παιδί είναι gaps και κατά πόσο;

Ναι, αλλά δεν νομίζω να είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα :(

Στην Αγγλία πάντως η Campbell είναι σε συνεργασία με το NHS για να παρέχεται δωρεάν σ' όλα τα παιδιά προκειμένου να αποφεύγονται τυχών ζημιές από τον εμβολιασμό.

Αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα μπούνε και στο παιγνίδι φαρμακοβιομηχανίες με συμφέροντα...

Καλύτερα να καταλάβεις από τα συμπτώματα του παιδιού, αλλά προσωπικά αμφιβάλλω αν στις μέρες μας υπάρχουνε παιδιά που δεν είναι GAPS έστω και σ' ένα μικρό βαθμό.

Ναι, αλλά δεν νομίζω να είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα :(

Στην Αγγλία πάντως η Campbell είναι σε συνεργασία με το NHS για να παρέχεται δωρεάν σ' όλα τα παιδιά προκειμένου να αποφεύγονται τυχών ζημιές από τον εμβολιασμό.

Αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα μπούνε και στο παιγνίδι φαρμακοβιομηχανίες με συμφέροντα...

Καλύτερα να καταλάβεις από τα συμπτώματα του παιδιού, αλλά προσωπικά αμφιβάλλω αν στις μέρες μας υπάρχουνε παιδιά που δεν είναι GAPS έστω και σ' ένα μικρό βαθμό.

Ούτε εξέταση για candida δεν έχουμε εδώ; :oops:

Σκεφτόμουν τα δερματικά τεστς ή μια καλή δόση προβιοτικού σαν home made test ;)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ούτε εξέταση για candida δεν έχουμε εδώ; :oops:

Σκεφτόμουν τα δερματικά τεστς ή μια καλή δόση προβιοτικού σαν home made test ;)

Μια κοπέλα μέσα πό το forum μου έστειλε για ένα εργαστήριο που παίρνει δείγμα κοπράνων κ.α κ τα στέλνει εξωτερικό. Βέβαια κοστίζουν πάρα πολύ αλλά σου δείχνει τα πάντα από μικροοργανισμούς στο έντερο. Είχα βρει επίσης ένα άλλο εργαστήριο για βαρέα μέταλλα που τα στέλνει Αμερική. Επίσης πανάκριβες.

Για τί ηλικία προορίζονται οι εξετάσεις? Σε ένα εργαστήριο που είχε βρει η Fairys mom έκαναν για Candida από κάποια ηλικία κ μετα (7? αλλά δεν θυμάμαι καλά)

Υπάρχει κάτι που να σε κάνει να ανησυχείς κ να υποπτεύεσαι? Από εκεί ξεκίνα...

Τα δερματικά τεστ της Cambell είναι για έντονες non IgE αλλεργίες. Αλλά δεν έχουν όλοι οι gaps ασθενεις αλλεργίες. Πιό πολύ το καταλαβαίνεις από τις κενώσεις, συμπεριφορά ή κάποιο άλλο προβλημα πχ συχνες ωτιτιδες, μειωμένη προσληψη βάρους, ανήσυχος υπνος, δυσκολία στη μάθηση μμμ κ πολλά άλλα:rolleyes:

Yugup3.png

Σε λίγο μπαίνει στα 8. Ξηροδερμία (σε σημείο που ξύνεται και κάνει σημάδια), χαμηλή ανάπτυξη και όρεξη, διάθεσή για γλυκά κυρίως, σχεδόν απέχθεια στο κρέας. Νωθρότητα συγκριτικά με άλλα παιδιά, γρήγορη κούραση (αλλά τελικά αντέχει) . Μαθησιακές δυσκολίες δεν έχει ούτε αρρωσταίνει συχνά. Τελευταία φορά ήταν πριν 2 χρόνια περίπου και δεν ήταν ωτίτιδα. Κόπρανα τύπου 1 http://gapsdiet.com/Stools.html συνήθως ...

Τι λέτε;

πᾶν μέτρον ἄριστον

Μια κοπέλα μέσα πό το forum μου έστειλε για ένα εργαστήριο που παίρνει δείγμα κοπράνων κ.α κ τα στέλνει εξωτερικό. Βέβαια κοστίζουν πάρα πολύ αλλά σου δείχνει τα πάντα από μικροοργανισμούς στο έντερο. Είχα βρει επίσης ένα άλλο εργαστήριο για βαρέα μέταλλα που τα στέλνει Αμερική. Επίσης πανάκριβες.

Τελευταία διάβασα αυτό στα FAQs σχετικά με τα τεστ κοπράνων:

What would be your advice for someone who has lactobacteria overgrowth, which significantly outnumbers bifidobacteria in the large intestine? Two of my kids have this condition after being on the diet for over 15 months. There are no fungi, yeast or pathogenic bacteria.

First I would look at your children: are they generally healthy and well, are there any digestive problems or immune abnormalities? Testing is only a tool which can be very unreliable and must never be looked at without the context of the clinical picture.

The stool test gives you a snapshot of what your child has eaten recently, which may have been very rich in lactobacteria (particularly if that sample happens to have fermented foods in it).

You have to understand that the stool test does not show your resident bowel flora, it only shows what is in the stool, which comes from food and is transient. In order to study resident flora bowel biopsy has to be taken, which is not a routine test and is not widely available. So, I would not take seriously the numbers of lactobacteria in the stool test, but rejoice at the fact that there are no pathogens, yeast or fungi.

If your children have serious digestive symptoms (such as diarrhea, pain or constipation), which you think may be related to what the test says, try to supplement bifidobacteria without lactobacilli.

Συμφωνώ με την κλινική εικόνα (όποιος έχει την μύγα ... )

Ο λόγος που έφερα το θέμα των εξετάσεων είναι ώστε ... να πείσω την σύζυγό :?

... ότι υπάρχει θέμα και θα έχουμε όφελος.

Πολύ σημαντική η κλινική εικόνα λοιπόν για τους καλούς γιατρούς σε σύγκριση με εξετάσεις & μετρήσεις κάθε είδους.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Κοίτα αν το παιδί γεννήθηκε με καισαρική τομή τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα εντερικής χλωρίδας.

Η Campbell (και όχι μόνο, αυτό το έχω διαβάσει σε πολλές διαφορετικές πηγές πολλά χρόνια πριν) λέει ότι η μόνη ίσως ευκαιρία που έχουμε για να εδραιώσουμε την καλή εντερική χλωρίδα είναι ο φυσιολογικός τοκετός.

Από κει και πέρα είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλείψουμε τα παθογόνα βακτήρια και τους μύκητες από έντερό μας γι' αυτό και θα πρέπει πάντα να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε προβιοτικά και φυσικά να προσέχουμε τη διατροφή μας και τις τοξίνες στο περιβάλλον μας.

Οι τροφές μας αυτές μας παρέχουνε προσωρινά (transient) ευεργετικά βακτήρια ώστε να πέπτουμε σωστά τις τροφές.

Και δυστυχώς στις μέρες μας ακόμη και με φυσιολογικό τοκετό να γεννηθούνε τα παιδάκια είναι πολύ δύσκολο να έχουνε καλή εντερική χώρίδα γιατί αυτή την παίρνουνε από τη μαμά τους (στο birth canal) και όλες μας λίγο ή πολύ είμαστε ασθενείς GAPS :(

Μια κοπέλα μέσα πό το forum μου έστειλε για ένα εργαστήριο που παίρνει δείγμα κοπράνων κ.α κ τα στέλνει εξωτερικό. Βέβαια κοστίζουν πάρα πολύ αλλά σου δείχνει τα πάντα από μικροοργανισμούς στο έντερο.

εργαστηριο εδω στην Ελλαδα ? και που τα στελνει?

απο οτι ξερω τα κοπρανα θα πρεπει να φτανουν στον προορισμο τους το πολλη σε 2 ωρες ,πως γινεται να τα στελνουν στο εξωτερικο ,εκτος και αν τα καταψυχουν?

και ποσο ακριβες ειναι ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...