Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Και μια και μιλούσαμε για αμαγάλματα, εδώ η Campbell λέει ότι πρέπει να τα αφαιρέσουμε:

 

I’m in stage 3 in the Intro Diet and I’m still suffering from bloating, even after having just broth. Should I push through it for a while longer or change meat broth? I’ve tried chicken, turkey, bone marrow, short rib and a combo of all in my broths. I still have bloating issues.

Push through it. The bloating is due to yeast activity in your digestive system. The yeast is there because it is dealing with particular toxins, which only yeast can neutralize, for example mercury. No matter how much you try to bring the yeast down, it will be there until the toxins are gone, which can take a long time. In the meantime make sure to remove all dental amalgam fillings or any other extraneous sources of toxins (particularly www.GAPSdiet.com 3

toxic metals) in your body. Your body has enough to deal with clearing the toxins produced by the abnormal gut flora. Garlic enemas and enemas with bicarbonate of soda will help. For a garlic enema crush 2-3 cloves of fresh garlic into 1 liter of water, strain and use in enema. For the bicarbonate of soda enema add 1 teaspoon of it per liter of water.

 

Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον αυτό γιατί από τη μέρα που άρχισα να αφαιρώ τα αμαγάλματα (ένα δηλαδή, μόνο ένα το μήνα κάνει να αφαιρείς) ξανάπαθα μυκητίαση και προβληματίστηκα...

Η οδοντίατρος μου έδωσε και χλωρέλλα για να αποτοξινωθώ και ακόμη το δόντι είναι "ανοικτό" με αποτοξινωτικό υλικό για να αποτοξινωθεί και αυτό.

Αν δεν αφαιρέσω όλα τα σφραγίσματα δηλαδή αποκλείεται να ξεφορτωθώ την καντίτα :(. Ευτυχώς που τα μικρά μας δεν έχουνε σφραγίσματα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατερίνα εγώ πάντως όταν ξανάδωσα γιαούρτι (με λίγο κεφίρ μαζί) στην κόρη μου δεν είχε συμπτώματα, οπότε μάλλον ήτανε die-off.

Ήτανε και γιαούρτι του εμπορίου.

 

Μπορείς να φτιάξεις και κεφίρ από γάλα καρύδας.

Συνέχιζε όμως να της προσφέρεις το τουρσί. Ούτε και της δικιάς μου άρεσε και τώρα αν την αφήσω μπορεί να φάει μόνο τουρσί και όχι φαγητό!

 

Ισώς λίγο αργότερα ξαναπροσπαθήσω.. Τώρα περιμένω να κάνω δοκιμή με το μοσχάρι να δουμε γιατί κ η μικρή μου βαρέθηκε τους ζωμούς κ δεν τους δέχεται πλέον εύκολα. Αν αλλάξει γεύση πιστεύω να θέλει πάλι, βλέπουμε...

 

Το kefir καρύδας πώς το κάνουμε? Με τους κλασσικούς σπόρους?

 

Ναι το τουρσάκι θα της το δίνω καθημερινά (χτες μόνο που δεν με έδειρε που το είδε :lol::lol:)

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Το kefir καρύδας πώς το κάνουμε? Με τους κλασσικούς σπόρους?

 

Ναι, αλλά μου φαίνεται ότι θα πρέπει να φυλάς τους σπόρους μέσα σε κανονικό γάλα.

Οι σπόροι δεν τα πάνε καλά με τα φυτικά γάλατα, δεν πολλαπλασιάζονται και πολλές φορές πεθαίνουνε.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά μου φαίνεται ότι θα πρέπει να φυλάς τους σπόρους μέσα σε κανονικό γάλα.

Οι σπόροι δεν τα πάνε καλά με τα φυτικά γάλατα, δεν πολλαπλασιάζονται και πολλές φορές πεθαίνουνε.

 

Ωραία ίσως το προσπαθήσω αργότερα.

 

Χτες μια φίλη μου μου έδωσε κεφιρ με γάλα Λιβαδερού. Επειδή δεν ξέρω πολλά από κεφιρ. Πόσες ώρες χρειάζεται ζύμωση? Κάτι μου είπε για 8? Είναι εντάξει?

 

Επίσης δεν θυμάμαι όταν είχαμε ξανασυζητήσει για τα ενζυμα επειδή θέλω να βάλω παραγγελία δίνετε και στα παιδάκια σας?? Η' μόνο εσείς παίρνετε? Απλά με προβληματίζει έντονα το γεγονός οτί τους ξηρούς καρπούς τους βγάζει ατόφιους στα κομματάκια που καταπίνει ( βέβαια η Αγλαία είχε πει οτί πάντα δεν πέπτονται καλά αλλά και έτσι??:confused:) όπως κ οταν τρώει αποξηραμένα blueberries επίσης τα βγάζει σχεδόν ατόφια..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το die off πόσο μπορεί να διαρκέσει ρε κόρες; Έχει επανέλθει η βραδινή ανησυχία κι έχει κι ένα μπούκωμα από τις 25 Φεβρουαρίου.

 

Έχω ξεκινήσει τα biokult (ακόμη είναι στη μισή καψουλίτσα την ημέρα ο μικρός), αλλά σκέφτηκα μήπως τον πειράζει τελικά το γιαούρτι και από χθες το κόψαμε, περιμένω μέχρι το τέλος της εβδομάδας να δω τι θα γίνει.

 

Άσχετο, το μουρουνέλαιο επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ξέρετε;

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν αφαιρέσω όλα τα σφραγίσματα δηλαδή αποκλείεται να ξεφορτωθώ την καντίτα :(. Ευτυχώς που τα μικρά μας δεν έχουνε σφραγίσματα![/font]

 

Καλά Ρόζι αυτό ήταν η χαριστική βολή. Το στόμα μου είναι χαλυβουργείο.....

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Το die off πόσο μπορεί να διαρκέσει ρε κόρες; Έχει επανέλθει η βραδινή ανησυχία κι έχει κι ένα μπούκωμα από τις 25 Φεβρουαρίου.

 

Έχω ξεκινήσει τα biokult (ακόμη είναι στη μισή καψουλίτσα την ημέρα ο μικρός), αλλά σκέφτηκα μήπως τον πειράζει τελικά το γιαούρτι και από χθες το κόψαμε, περιμένω μέχρι το τέλος της εβδομάδας να δω τι θα γίνει.

 

Άσχετο, το μουρουνέλαιο επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ξέρετε;

 

Η μισή κάψουλα πόσα billions έχει? Μήπως είναι πολύ? 4 με 8 billions μου φαίνεται θέλει η ηλικία τους..

 

Το die off κανένας δεν μπορεί να σου πεί πόσο θα διαρκέσει...Σε άλλους λίγες μέρες αλλά έχω διαβάσει κ για μήνες...:? Η βραδινή ανησυχία αν δεν σχετίζεται με καμμια ίωση όπως το περιγράφεις μάλλο σημαίνει πως δεν ανέχεται κάτι. Επειδή έχω εντρυφήσει σε αυτό :mrgreen:..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Η βραδινή ανησυχία αν δεν σχετίζεται με καμμια ίωση όπως το περιγράφεις μάλλο σημαίνει πως δεν ανέχεται κάτι. Επειδή έχω εντρυφήσει σε αυτό :mrgreen:..

 

Άσε εγώ να δεις.....

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Χτες μια φίλη μου μου έδωσε κεφιρ με γάλα Λιβαδερού. Επειδή δεν ξέρω πολλά από κεφιρ. Πόσες ώρες χρειάζεται ζύμωση? Κάτι μου είπε για 8? Είναι εντάξει?

 

Δεν νομίζω, είναι πολύ λίγες οι ώρες και το πιο πιθανό είναι ότι έχει ακόμη αρκετή λακτόζη το γάλα. Φαντάζομαι ότι δεν είναι και ιδιαίτερα ξινό.

Συνήθως θέλει 24-48 ώρες, πολλοί το αφήνουνε και περισσότερο.

 

Επίσης δεν θυμάμαι όταν είχαμε ξανασυζητήσει για τα ενζυμα επειδή θέλω να βάλω παραγγελία δίνετε και στα παιδάκια σας?? Η' μόνο εσείς παίρνετε? Απλά με προβληματίζει έντονα το γεγονός οτί τους ξηρούς καρπούς τους βγάζει ατόφιους στα κομματάκια που καταπίνει ( βέβαια η Αγλαία είχε πει οτί πάντα δεν πέπτονται καλά αλλά και έτσι??:confused:) όπως κ οταν τρώει αποξηραμένα blueberries επίσης τα βγάζει σχεδόν ατόφια..

 

Για τους ξηρούς καρπούς δεν πρόσεξα κάτι εγώ γιατί μόνο καρύδια της δίνω ατόφια που είναι μαλακά.

Αλλά ναι τα blueberries κι εμένα μου τα βγάζει ατόφια, όπως και ο γιος μου γι' αυτό δεν ανησυχώ.

Πεπτικά ένζυμα παίρνω μόνο εγώ όταν είναι να φάω κάτι που υποπτεύομαι ότι θα την ενοχλήσει (πχ πίτσα) ή θα ενοχλήσει εμένα.

Αλλά η Campbell στο βιβλίο προτείνει και ένζυμα για τα παιδιά αν θυμάμαι καλά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Άσχετο, το μουρουνέλαιο επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ξέρετε;

 

 

Φυσικά, είναι must μάλιστα λόγω ωμέγα-3 και βιταμίνης A και D3.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/377/1/stroumpi.pdf

Χαροκοπειο πανεπιστημιο ,διαβαστε τις πρωτες σελιδες ,εχει αμεση σχεση με οσα αναφερει η Καμπελ,ακομη και για την σχιζοφρενεια ,μου εκανε εντυπωση

γραφει και πολλα απο αυτα που εχω διβασει κατα καιρους ,συνοπτικα

Link to comment
Share on other sites

Δε γνωρίζω να σου πω με σιγουριά, όμως έχω διαβάσει ότι το μαρινάρισμα του κρέατος σε χυμό λεμονιού (και μάλιστα μαζί με διάφορα βότανα) μειώνει τις επιπτώσεις του μαγειρέματος. Το άλλο που μπορώ να σκεφτώ, αν και μπορεί να είναι τελείως κουφό:oops: είναι ότι η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου (που έχει το συκώτι), αλλά από την άλλη, η βιταμίνη αυτή απ' όσο ξέρω δε διατηρείται μετά το μαγείρεμα.

697577wcowvfyq3s.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/377/1/stroumpi.pdf

Χαροκοπειο πανεπιστημιο ,διαβαστε τις πρωτες σελιδες ,εχει αμεση σχεση με οσα αναφερει η Καμπελ,ακομη και για την σχιζοφρενεια ,μου εκανε εντυπωση

γραφει και πολλα απο αυτα που εχω διβασει κατα καιρους ,συνοπτικα

 

 

Σου κάνει εντύπωση γιατί το γράφει κάποια ελληνική μελέτη, ή γενικά γιατί γράφει αυτά που λέει και η Campbell?

 

Εμένα το πρώτο, γιατί αυτά που λέει η Campbell τα έχω διαβάσει πολλές φορές και από άλλες ξένες πηγές.

Τελευταία διάβαζα ένα επιστημονικό άρθρο δημοσιευμένο μάλιστα από μια ομάδα ερευνητών του Harvard για τη σύνδεση αυτισμού και χλωρίδας του εντέρου.

Απλά η Campbell κατά τη γνώμη μου τα εξηγεί πάρα πολύ ωραία και απλά και φαίνεται να έχει μεγάλη εμπειρία επί του θέματος λόγω της κλινικής της στο Cambridge.

Αν δεν ακούσατε τη συνέντευξη που έβαλα πιο πάνω προτείνω να το κάνετε: έχω ακούσει μόνο 1.5 ώρα μέχρι τώρα και εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που μιλάει και εξηγεί κάποια πράγματα, και επίσης μου ξεκαθάρισε αρκετά θέματα στο μυαλό μου (πχ ωμοφαγία και χορτοφαγία, νηστεία κτλ).

 

Για το συκώτι ξέρω ότι το κάνουνε για θέμα γεύσης, κάπου διάβασα ότι βγάζει την πικρίλα του με το μαρινάρισμα αυτό.

Ίσως φυσικά να υπάρχουνε και άλλοι λόγοι, πχ ζύμωση για να γίνει πιο εύπεπτο; Άλλωστε η διαδικασία της ζύμωσης συνήθως βελτιώνει και τη γεύση των τροφών, πχ λάχανο τουρσί.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Σου κάνει εντύπωση γιατί το γράφει κάποια ελληνική μελέτη, ή γενικά γιατί γράφει αυτά που λέει και η Campbell?

το οτι γραφει καποια ελληνικη μελετη(βασισμενη ομως σε ξενη βιβλιογραφια κυριως) και η αναφορα στην σχιζοφρενεια που δεν μου κολλαει γενικα

 

Τελευταία διάβαζα ένα επιστημονικό άρθρο δημοσιευμένο μάλιστα από μια ομάδα ερευνητών του Harvard για τη σύνδεση αυτισμού και χλωρίδας του εντέρου.

Απλά η Campbell κατά τη γνώμη μου τα εξηγεί πάρα πολύ ωραία και απλά και φαίνεται να έχει μεγάλη εμπειρία επί του θέματος λόγω της κλινικής της στο Cambridge.

για την συνδεση της φυσιολογικης χλωριδας και ψυχικων επιπτωσεων και ολων των επιπτωσεων ,γινονται μελετες πολλα χρονια στην Ρωσια απο οπου ειναι η Καμπελ
Αν δεν ακούσατε τη συνέντευξη που έβαλα πιο πάνω προτείνω να το κάνετε: έχω ακούσει μόνο 1.5 ώρα μέχρι τώρα και εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που μιλάει και εξηγεί κάποια πράγματα, και επίσης μου ξεκαθάρισε αρκετά θέματα στο μυαλό μου (πχ ωμοφαγία και χορτοφαγία, νηστεία κτλ).

και εγω δεν την τελειωσα ακομη,αλλα μου τη δινει ο Μερκολλα:confused:,συγνωμη
Link to comment
Share on other sites

. Το άλλο που μπορώ να σκεφτώ, αν και μπορεί να είναι τελείως κουφό:oops: είναι ότι η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου (που έχει το συκώτι), αλλά από την άλλη, η βιταμίνη αυτή απ' όσο ξέρω δε διατηρείται μετά το μαγείρεμα.

σιγουρα δεν αντεχει στο μαγειρεμα

για το πρωτο που λες δεν ξερω και εγω

σκεφτομουν μηπως παιζει καποιο ρολο στην απoμακρυνση των τοξινων που εχει το συκωτι

Link to comment
Share on other sites

και εγω δεν την τελειωσα ακομη,αλλα μου τη δινει ο Μερκολλα:confused:,συγνωμη

 

 

Xα χα, τι σχέση έχει ο Mercola?

Eλάχιστα μιλάει γιατί φαίνεται ότι τον άφησε αποστομωμένο η Campbell σε πολλά θέματα και ειδικά στο θέμα της ωμοφαγίας/χυμών που προωθεί με τόσο πάθος! :lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

ξεχασα να πω οτι σε αυτο που παρεθεσα αναφερονται στην σχεση της τροφης με διαφορες παθησεις ,στην ασαφεια, που τονιζει οτι υπαρχει ,στο γιατι η καθε τροφη φαινεται να ευθυνεται για τα συγκεκριμενα συμπτωματα,και πουθενα δεν αναφερεται στην φυσιολογικη χλωριδα

 

αυτη ακριβως την "ασαφεια"ερχεται η Καμπελ να την ερμηνευσει με την επιδραση της παθογονου φυσιολογικης χλωριδας

 

οσο για τον Μερκολλα δεν μου αρεσει που εχει αποψη για τα παντα καταργντας το καθε τι συνηθες ......

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά, είναι must μάλιστα λόγω ωμέγα-3 και βιταμίνης A και D3.

κοριτσια συγνωμη που παρεμβαινω στο θεμα σας αλλα μπαινω και σας διαβαζω. μονο προσοχη στην βιταμινη Α στην εγκυμοσυνη καθως δεν θεωρειται ασφαλης σε μεγαλες δοσεις. οποτε ναι μεν ειναι καλο το μουρουνελαιο για το ω3 και D3 αλλα τη βιταμινη Α προσοχη και ειδικα το πρωτο τριμηνο.

και παλι συγνωμη για την παρεμβαση:oops:

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ισχύει για τα συμπληρώματα βιταμίνης Α.

Το μουρουνέλαιο δεν θεωρείται συμπλήρωμα αλλά τροφή, είναι φυσική πηγή βιταμίνης Α.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

οχι εγω ξερω οτι δεν ισχυει μονο για τα συμπληρωματα αλλα γενικα για την βιταμινη Α . Συγκεκριμενα η αδερφη του αντρα μου που ειναι γιατρος μου ειχε απαγοεψει να τρωω βιταμινη Α αλλα και να την χρησιμοποιω σαν κρεμα στο α τριμηνο που ημουν εγκυος.για αυτο απαγορευεται και το συκωτι επειδη περιεχει μεγαλη ποσοτητα βιταμινης Α. καλυτερα να συμβουλευτει το γιατρο της για να ειναι σιγουρη. εξαλλου μπορει να αντικαταστησει το μουρουνελαιο με αλλες τροφες που δεν περιεχουν την Α βιταμινη .

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω τι λένε οι κλασικοί γιατροί αλλά στο θέμα αυτό έτσι κι αλλιώς τους αγνοούμε! :lol:

 

To μουρουνέλαιο και το συκώτι θεωρούνται πολύ θρεπτικές τροφές για τις εγκύους και παραδοσιακά δινόντουσαν σ' αυτές σε μεγάλες ποσότητες χωρίς πρόβλημα.

Απλά κλασικά η έρευνα μπερδεύει τη συνθετική μορφή της βιταμίνης Α με τη φυσική της μορφή που βρίσκεται στις ανεπεξέργαστες τροφές.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...