Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

ok θα βρουμε τροπο καλη μου

εσυ φτιαχνεις συχνα κεφιρ ,πως προεκυψε ?

Φτιάχνω κεφίρ κάτι μήνες τώρα. Από το φορουμ προέκυψε. Διάβαζα αυτά που γράφεται κ ήρθα σ' επαφή (πμ) με μέλος κ αγοράσα τους κόκκους. Τώρα κάνω κεφίρ με 1 κιλό γάλα. Υπάρχει κ μια ομάδα στο facebook και αν υπαρχουν απορίες μας τις λύνουν. Τώρα μαθαίνω να κάνω κομπούχα. Για να δούμε....;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμένα κ μέσα στην κοιλιά είχε παρα πολύ λοξυγκα!!! Κ φυσικά μέχρι να ωριμάσει το εντεράκι είχε αλλά δεν το είχα ποτέ συνδιάσει με τροφές που την ενοχλούσαν γιατί είχε απίστευτα συχνά..

και εμενα απο την κοιλια λοξυγκα ειχαν!

και οταν ηταν πιο μωρα παθαιναν συχνα λοξυγγα. Δε το ειχα συνδυασει με το πεπτικο γιατι ειχα ακουσει οτι ηταν συχνο. Οταν ψιλομεγαλωσαν ξερω γω στο χρονο εκει, μολις αρχισαν να γελανε (ιδαιτερα ο ενας) αμεσως παθαινε λοξυγγα. Δε μπορουσε να γελασει με την καρδια του βρε παιδι μου. Λοιπον αυτο το ειχα ξεχασει. Και τωρα τελευταια αρχιζει και τον ξαναπιανει καμια φορα :shock:

Aυτό που λες με την πούλπα είναι περίεργο... εμένα έχει ένα screen (σαν ένα σουρωτηράκι) που φιλτράει το χυμό. Στο τέλος προσθέτω όση πούλπα θέλω στο χυμό.

Είχ την εντύπωση ότι όλοι οι αποχυμωτές έχουνε αυτό το εξάρτημα.

Aυτό είναι από τα μόνα αρνητικά που διαβάζω (συν μερικά αλλα) αλλά από οτι κατάλαβα είναι θέμα του κάθετου σχεδιασμού. Μερικοί τον ξαναπερνάνε το χυμό μία ακόμη φορά κ βγαίνει τέλειος... Τί να πω?? Οι περισσότεροι είναι κατευχαριστημένοι πάντως... Τελικά είναι ακριβώς ίδιος ο OMEGA με τον Versapers.. από το Amazon έχει κ πιο πολλά χρόνια εγγύσηση..

Μου αρέσει που κάνει κ γάλα... Γιατί μέχρι τώρα δεν αξιώθηκα να φτιάξω στο blendrer..:rolleyes:

Εσας από ανταλλακτικά κ τέτοια έχουν σπάσει??

Yugup3.png

matilda σ' ευχαριστουμε πολύ! Δυστυχώς για μένα είναι λίγο δύσκολο να έρθω αυτό το διάστημα τουλάχιστον αλλά θα σε έχω υπόψη!:)

ΟΚ. Όταν θα μπορούμε κ οι δύο θα τα πούμε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Βάλερι δεν κατάλαβα, πώς θα διατηρήσεις τους καρπούς υγρούς;

Ακόμη και στο ψυγείο αμφιβάλλω αν θα κρατήσουνε πάνω από 2-3 μέρες χωρίς να μουχλιάσουνε.

Στη ζαχαροπλαστική δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις υγρούς καρπούς, το έχω δοκιμάσει και δεν στεγνώνανε με τίποτα τα pancakes που έφτιαξα!

απλα ελεγα να μουλιαζω λιγους καθε βραδι μεχρι το πρωι και να τους χρησιμοποιω την επομενη μερα

και αναρωτιωμουν αν η ιδια διαδικασια της αποξηρανσης τους κανει πιο ευπεπτους

αφου δεν γινεται δεν πειραζει

Θέλω να της ξεκινήσω χυμό' date=' αλλά όχι με καρότο. Με τι θα μπορούσα να το αντικαταστήσω?[/quote']

Μήλο;;

Α πες μου όταν μπορεις κ την δικη σου εμπειρία απο τον αποχυμωτη..βουλωνει ή βγάζει πουλπα στο χυμο;;

Yugup3.png

Μήλο;;

Α πες μου όταν μπορεις κ την δικη σου εμπειρία απο τον αποχυμωτη..βουλωνει ή βγάζει πουλπα στο χυμο;;

To μήλο σκέφτηκα κι εγώ, αλλά μήπως πεσει βαρύ? Μήπως χυμό από λάχανο να ήταν καλύτερα?

Εμείς συνήθως κάνουμε χυμό για 2 μερες, οπότε βάζουμε πολλά..πούλπα δεν βγάζει καθόλου στον χυμό. Έχει μάλιστα 2 ειδών σουρωτήρια, και διαλέγεις ποιο θα βάλεις. Πάντα βάζουμε το λεπτό και δεν έχουμε πρόβλημα. Σε εμένα βουλώνει κάπως όταν βαζω ζουμερα φρούτα, πχ πορτοκάλι, αλλά ο άντρας μου κάνει κατι συνδιασμούς και το αποφευγει (βάζει μαλακό με σκληρό μαζί, κάτι τέτοιο). Στα φυλλώδη και στα σκληρά φρούτα πάντως είναι σουπερ!

Tip: Κοίτα αυτός που θα πάρεις να καθαρίζει εύκολα και να μην θερμαίνεται. Για μένα αυτά πρέπει να είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια. Καλές αγορές :D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Περιμένω σήμερα να μου έρθει το μοσχαράκι για να δοκιμάσω στην μικρούλα μου...

Θέλω την γνώμη σας. Είπαμε θα της φτιάξω ζωμό για πρώτη φορά.

Ερωτήσεις: 1) Να βάλω μόνο τα κόκκαλα στο ζουμί ή να βάλω κ κρέας?

2) Τί ποσότητα να της δώσω 1 κουταλάκι ή παραπάνω??

3) Να της δώσω κ λαχανικά από τη σούπα ή μόνο το ζουμάκι?

4) Να ακολουθήσω το gaps guide μετά για 3 μέρες?

5) Κρεατάκι πότε να δώσω?

Αχ συγγνώμη για τα πολλά ερωτήματα αλλά έχω πάρα πολύ αγχος :? Κάνουμε απόχη από τον Ιούνιο κ δεν έχει αγγιξει από τοτε καθόλου. Επίσης να πω οτί εγώ ουδέποτε παρατήρησα αντίδραση στο μοσχάρι αλλά βγήκε στα patch test η αλλεργία. Μπορεί όμως απλά να μην το είχα αντιληφθεί...

Yugup3.png

Η Κάμπελ λέει να έχει και λίγο κρεατάκι επάνω αν θυμάμαι καλά.

Δώσε δυο τρία κουταλάκια ζωμό και εξαφάνισέ το. Νομίζω το πρόγραμμα που έβαλε η νεραϊδομαμά πιο πάνω είναι εξαιρετικό.

Αχ καλή επιτυχία, σας περιμένουμε με αγωνία.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αυτό με μπερδεύει κι εμένα να σου πω.

Μια σκέψη είναι να φας πρώτα εσύ και μετά από καμιά εβδομάδα η μικρή για να δεις αν θα υπάρξουν καθυστερημένες αντιδράσεις. Όμως αν (λέμε τώρα) το δικό σου πεπτικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί, θα δώσει συμπτώματα και το παιδί. Νομίζω ότι έτσι την πατάω εγώ τελικά, γιατί τρώμε τα ίδια πράγματα. Βέβαια το δικό μου πεπτικό είναι μαντάρα.....

Η άλλη σκέψη είναι να δώσεις κατευθείαν στο παιδί. Έκανες έλεγχο ευαισθησίας; Ξεκίνα από εκεί αφού έχετε θετικό πατσ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αυτό με μπερδεύει κι εμένα να σου πω.

Μια σκέψη είναι να φας πρώτα εσύ και μετά από καμιά εβδομάδα η μικρή για να δεις αν θα υπάρξουν καθυστερημένες αντιδράσεις. Όμως αν (λέμε τώρα) το δικό σου πεπτικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί, θα δώσει συμπτώματα και το παιδί. Νομίζω ότι έτσι την πατάω εγώ τελικά, γιατί τρώμε τα ίδια πράγματα. Βέβαια το δικό μου πεπτικό είναι μαντάρα.....

Η άλλη σκέψη είναι να δώσεις κατευθείαν στο παιδί. Έκανες έλεγχο ευαισθησίας; Ξεκίνα από εκεί αφού έχετε θετικό πατσ.

Να σου πω ούτε που το είχα σκεφτεί!! Με κρεατάκι? Η' ζωμό?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

matilda σ' ευχαριστουμε πολύ! Δυστυχώς για μένα είναι λίγο δύσκολο να έρθω αυτό το διάστημα τουλάχιστον αλλά θα σε έχω υπόψη!:)

Αν πας στο ελληνικόν στη Σοφούλη θα βρεις. Το καλοκαίρι τουλάχιστον είχε. Για το κέντρο δεν ξέρω με σιγουριά να σου απαντήσω.

YBsep2.png

0VTqp2.png

πειτε μου λιγακι, τελικα απο που ειχατε παραγγειλει το cod liver oil και εαν το fermented μπορει να πειραξει καποιον που εχει δυσανεξια στο ψαρι ,αν αναγραφεται αυτο στις οδηγιες ?

http://www.red23.co.uk/Blue-Ice-Fermented-Cod-Liver-Oil-Unflavoured-237ml_p_847.html

Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να σας πει με σιγουριά αν θα πειράξει τα παιδιά ή όχι.

Θα πρέπει να τα πάρετε και να κάνετε το sensitivity test κατά τη γνώμη μου, αν και είναι highly unlikely να τα πειράξει μια και είναι fermented.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Έβαλε συνέντευξη της Campbell ο Mercola σήμερα:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/03/18/mcbride-and-barringer-interview.aspx

Σχεδόν 2.5 ώρες!

Πω πω ακουσα λιγάκι ( μάλλον αύριο θα προλάβω να την τελειώσω) αλλά αγχώθηκα :(. Αγχώθηκα με τα προβιοτικά... χαρακτηριστικά όταν είπε οτί μην περιμένετε βελτίωση αν δεν παίρνετε επαρκεις ποσότητες προβιοτικών... Εμέις παίρνουμε μόνο τις κάψουλες ( adult πλέον μιας κ τελειώσαμε τα baby)... Το τουρσί μόνο που το βλέπει κλαίει (δεν καταλαβαίνω πως αλλάζει προτιμήσεις από βδομάδα σε βδομάδα :cool::rolleyes:) αλλά ούτε kefir ούτε γιαούρτι τρώει...:(

Σκεφτόμουν τα εξής:

1) Εχω δει συνταγή για γιαούρτι από γάλα καρύδας κ πιτιά( αν αυτό ήταν το starter που είχε)...αλλά φοβάμαι να το επιχειρήσω γιατί είναι κ ολόκληρη διαδικασία..

2) Να έφτιαχνα γιαούρτακι από βουβαλινά προιόντα που έχω δει να πουλάνε στα βιολογικά...

3) Μήπως τα συμπτώματα που εμφάνισε ήταν die off από το γιαούρτι? (αλλά φοβάμαι να δώσω παλί μιας κ από χαρακτήρα κ ύπνο μου έχει στρώσει πολύ τελευταία..)

Γιατί μου άρεσε που τόνισε πως αν κάνεις full σε 1 περίπου χρόνο επέρχεται η ίαση και πήρα κουράγιο αλλά αν δεν παίρνει επαρκείς ποσότητες προβιότικών πώς θα ιαθεί??

Μου άρεσε πολύ η συνέντευξη γιατί ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα! Περιμένψ να την ακούσω κ ολόκληρη :P

Yugup3.png

Κατερίνα εγώ πάντως όταν ξανάδωσα γιαούρτι (με λίγο κεφίρ μαζί) στην κόρη μου δεν είχε συμπτώματα, οπότε μάλλον ήτανε die-off.

Ήτανε και γιαούρτι του εμπορίου.

Μπορείς να φτιάξεις και κεφίρ από γάλα καρύδας.

Συνέχιζε όμως να της προσφέρεις το τουρσί. Ούτε και της δικιάς μου άρεσε και τώρα αν την αφήσω μπορεί να φάει μόνο τουρσί και όχι φαγητό!

Κι εγώ ακόμη ούτε τη μισή συνέντευξη δεν άκουσα αλλά ήδη μου ξεκαθάρισε ότι η Ίντρο δεν είναι κατάλληλη για την κόρη μου γιατί όχι μόνο δεν είχε ποτέ διάρροια αλλά συνήθως ήτανε και δυσκοίλια. Η αλήθεια είναι ότι από τότε που ξεκινήσαμε τη full, ακόμη και αν δεν την κάνουμε 100% σωστά το πρόβλημα αυτό λύθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Και δεν έχει και σοβαρές δυσανεξίες, τώρα μου φαίνεται ότι τρώει απ' όλα χωρίς αντίδραση, χωρίς να έχω δοκιμάσει βέβαια φρέσκο γάλα ή ψωμί.

Το πρόβλημα της κόρης μου είναι ότι δεν πίνει ζωμούς, μόνο μέσα στο φαγητό τους δέχεται :(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...