Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Στο εξωτερικό πάντα δίνουνε πιο μεγάλες εγγυήσεις, αλλά υπάρχει το πρόβλημα των μεταφορικών που σας είπα να προσέξετε.

Δηλαδή αν τον πάρετε από Αγγλία σε περίπτωση βλάβης σας καλύπτουνε τα μεταφορικά προς και από Αγγλία, ή μόνο την επιδιόρθωση;

Ο δικός μου πάντως δεν κάνει γάλα ξηρών καρπών (εγώ το Soyabella γι' αυτή τη δουλειά) και θα έλεγα ότι δεν "στραγγίζει" και πολύ καλά τα λαχανικά, γι' αυτό και πχ βάζω τον πολτό του καρότου στα κέικ γιατί ακόμη έχει λίγο ζουμί και γεύση.

Αλλά είναι και αρκετά πιο φθηνός αλλά και ογκώδης :(

Εγώ πάντως αν έπαιρνα τώρα αποχυμωτή θα έπαιρνα τον όρθιο, πιάνει πολύ τόπο ο οριζόντιος στον πάγκο.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

julianna το βιολογικο κρεοπωλειο ειναι στην Στεφανου Τατη 7 πανω απο την εκκλησια Αγιας Σοφιας προς Εγνατια
Σ' ευχαριστώ πολύ! Έχεις αγοράσει από εκεί;

τελικα σπορους εδω στη Θεσσαλονικη που να τους βρω ?

Κι εγώ το αναρωτιέμαι:roll:

697577wcowvfyq3s.gif

Θεσσαλονικιές αν δεν βρείτε τελικά σπόρους εκεί μπορώ να σας στείλω αν θέλετε.

Ο κουνιάδος μου κατεβαίνει συχνά Αθήνα και υποθέτω ότι αν βάλω λίγους σπόρους σ' ένα βαζάκι με λίγο γάλα θα φθάσουνε ΟΚ εκεί.

Δεν ξέρω βέβαια αν σας βολεύει η περιοχή, Καλαμαριά μένει.

κατα τα αλλα ενδιαφερουσα ως προς τις πληροφοριες για την παραγωγη ,με μπερδεψε λιγο η αναφορα στους μυκητες και στους κοκκους ,δεν ειναι το ιδιο πραγμα?

Όχι δεν είναι.

Οι σπόροι αποτελούνται από μύκητες αλλά και από βακτήρια.

Συχνά στη ξένη βιβλιογραφία οι σπόροι αναφέρονται και ως SCOBY που σημαίνει Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast.

Διαφημίσεις

Εφόσον τους έχουνε στο ψυγείο (μέσα σε γάλα) ή στην κατάψυξη υποθέτω θα είναι ΟΚ.

Μόνο μην πάρετε σκόνη κεφίρ γιατί περιέχει σημαντικά πιο λίγους μικροοργανισμούς.

Η σκόνη αυτή χρησιμοποιείται για τα κεφίρ του εμπορίου και δίνει και αρκετά λιγότερο ξινή γεύση.

Γι' αυτό και δεν με "πείραξε" ποτέ το κεφίρ του εμπορίου ενώ με την πρώτη που έφαγα το κεφίρ που έφτιαξα εγώ πάθανε die-off οι μύκητες στο έντερό μου!

Αυτή τη βδομάδα δεν μπόρεσα να βγω να ψάξω να βρω γάλα μη-ομογενοποιημένο, πήρα ένα του σούπερ αγελαδινό, ούτε καν βιολογικό, αλλά πολύ κρεμώδες και όχι υψηλής παστερίωσης (Αγρόκτημα Βραχιάς), ελπίζω να βγει καλό!

Σ' ευχαριστώ πολύ! Έχεις αγοράσει από εκεί;

ναι εχω αγορασει ,εχει αρκετα πραγματα δικης του παραγωγης στη Δραμα,το κακο ειναι οτι δεν πετυχα καμια φορα φρεσκο κοτοπουλο ,εχει κατεψυγμενα και απο τιμες ειναι καλος ,τουλαχιστον σε συγκριση με την Αθηνα

Θεσσαλονικιές αν δεν βρείτε τελικά σπόρους εκεί μπορώ να σας στείλω αν θέλετε.

Ο κουνιάδος μου κατεβαίνει συχνά Αθήνα και υποθέτω ότι αν βάλω λίγους σπόρους σ' ένα βαζάκι με λίγο γάλα θα φθάσουνε ΟΚ εκεί.

Δεν ξέρω βέβαια αν σας βολεύει η περιοχή, Καλαμαριά μένει.

ευχαριστουμε Ροσι

δεν ηξερα οτι μπορουμε να τους βρουμε και στα βιολογαδικα ,θα ρωτησω αυριο και βλεπουμε

Αυτή τη βδομάδα δεν μπόρεσα να βγω να ψάξω να βρω γάλα μη-ομογενοποιημένο, πήρα ένα του σούπερ αγελαδινό, ούτε καν βιολογικό, αλλά πολύ κρεμώδες και όχι υψηλής παστερίωσης (Αγρόκτημα Βραχιάς), ελπίζω να βγει καλό!

προσφατα σε μια εκπομπη ακουσα οτι απο τον μαιο θα διατιθενται στις λαικες φρεσκα γαλατα απο παραγωγους

Οσοι έχετε σπορους κεφιρ..πολλαπλασιάζονται συνεχώς ή τους ελέγχεις με κάποιο τρόπο?? Σκεφτομουν να πάρω water kefir αλλά φοβάμαι μηπως είναι ταλαιπωρία...Θέλει πολύ δουλειά η όλη ιστορία??

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Μια ερώτηση.

Διαπιστώνω από τότε που η μικρή ήταν βρέφος, ότι όταν κάτι την ενοχλούσε στο πεπτικό πάντα είχε λόξυγκα. Έσεις το έχετε παρατηρήσει;

Για παράδειγμα, έχουμε ήδη κλέισει πάνω από 2 μήνες στην gaps. Εχθές, η μικρή έφαγε για πρώτη φορά διάφορα μη legal επειδή είχαμε πάει σε γενέθλια και δεν ήθελα να την περιορίσω. Σήμερα μου κάνει λόξυγκα από το πρωί. Όχι τόσο έντονα όπως παλιά και όχι τόσο συχνά, τώρα είναι διακοπτόμενος ενώ παλιά όταν ξεκινούσε το πρωί ήταν αδιάκοπος ως το βράδυ.

Έσεις έχετε τέτοιο σύμπτωμα; Γνωρίζετε αν ο λόξυγκας συσχετίζεται με προβλήματα στο πεπτικό; Πολύ θα ήθελα να μάθω κάτι έγκυρο αν έχετε υόψη σας.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Nαι φυσικά, ο λόξυγγας είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με το πεπτικό, το έχω διαβάσει πολλές φορές ότι είναι συχνό σύμπτωμα σε GAPS παιδάκια, αλλά ισχύει και για μας τους μεγάλους όταν φάμε κάτι που δεν μπορούμε να χωνέψουμε εύκολα.

Εμένα κ μέσα στην κοιλιά είχε παρα πολύ λοξυγκα!!! Κ φυσικά μέχρι να ωριμάσει το εντεράκι είχε αλλά δεν το είχα ποτέ συνδιάσει με τροφές που την ενοχλούσαν γιατί είχε απίστευτα συχνά..

Τελικά πε'ιτε μου για το κεφιρ, θέλει πολύ φροντιδα??

Yugup3.png

Δεν κατάλαβα τι εννοείς φροντίδα;

Οι σπόροι πολλαπλασιάζονται, τους επιπλέον τους δωρίζεις, τους τρως ή τους πετάς as you please! :cool:

Διαφημίσεις

Δεν κατάλαβα τι εννοείς φροντίδα;

Οι σπόροι πολλαπλασιάζονται, τους επιπλέον τους δωρίζεις, τους τρως ή τους πετάς as you please! :cool:

Δηλαδή κάθε πότε πολλαπλασιάζονται??

Τους έχεις σε γυάλινα βάζα?? Αν δεν θες να πιεις πεθαινουν εύκολα ή διατηρούνται για κάποιο καιρό?

Yugup3.png

Τους διατηρείς είτε στην κατάψυξη είτε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο μέσα σε λίγο γάλα το οποίο θα πρέπει να αλλάξεις στη βδομάδα αν δεν κάνεις κεφίρ.

matilda θα επικοινωνησω μαζι σου, μολις βρω χρονο, για να βρεθουμε

Να δώσω , δεν έχω κανένα προβλήμα. Απλά δεν μπορώ να πολυμετακινηθώ έχω τρια παιδιά κ το ένα είναι βρέφος και δεν απομακρύνομαι πολύ.

Γράψε μου πμ και θα δούμε πως θα το κάνουμε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τους διατηρείς είτε στην κατάψυξη είτε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο μέσα σε λίγο γάλα το οποίο θα πρέπει να αλλάξεις στη βδομάδα αν δεν κάνεις κεφίρ.

Μάλιστα!! Ευχαριστώ!!

Απλά με πιάνει κατά καιρούς η υπερκοπώση-βαρεμάρα κ δεν θέλω να μου πεθάνουν κ να πάνε χαμένα..

Yugup3.png

Γεια σας και από μένα!

Μόλις διάβασα τα περισσότερα από όσα εχασα τις προηγούμενες μέρες.

Κατερίνα όποιον αποχυμωτή και να διαλέξεις διάβασε πρώτα τα σχόλια του άμαζον. Συνήθως εκεί γράφουν αρκετοί.

Όσο για τις υπερβολικές ποσότητες φαγητού που λέτε, νομίζω ότι το έχουν όλα τα παιδιά. Εμένα πλέον αρχίζει και τρώει πιο φυσιολογικά. Υπήρχε μέρα όμως που είχε φάει μόνη της ολοκληρο κοτόπουλο :shock:

Οπότε μην ανησυχείτε, μόνα τους θα ρυθμίσουν την ποσότητα ου έχουν ανάγκη.

Εμείς προχωράμε αργά και σταθερά. Τις τελευταίες 2 νύχτες μου έχει κάνει ανήσυχο ύπνο η μεγάλη και ηταν και λίγο δύστροπη και φοβιτσιάρα. Της αύξησα την δόση στα προβιοτικά οπότε το αποδίδω εκεί. Από τροφή βάλαμε μόνο το scrambled egg. Αύριο θα της κάνω και pancake, να δούμε πώς θα δεχτεί το αλεύρι αμυγδάλου.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Να δώσω , δεν έχω κανένα προβλήμα. Απλά δεν μπορώ να πολυμετακινηθώ έχω τρια παιδιά κ το ένα είναι βρέφος και δεν απομακρύνομαι πολύ.

Γράψε μου πμ και θα δούμε πως θα το κάνουμε.

ok θα βρουμε τροπο καλη μου

εσυ φτιαχνεις συχνα κεφιρ ,πως προεκυψε ?

να ρωτησω κατι τα κοριτσια ,ο σκοπος της αποξηρανσης των καρπων μετα το μουλιασμα ειναι να μην μουχλιασουν ετσι δεν ειναι ?υπαρχει καποιος αλλος λογος ?σκεφτομουν να μην ακολουθησω την διαδικασια της αποξηρανσης αλλα να εχω παντα μουλιασμενους καρπους(να τους τρωμε ετσι) ,μπορει να χρησιμοποιηθουν για διαφορες παρασκευες? π,χ το αλευρι που θα ειναι νερομενο εχει προβλημα?Ροσι μην κανεις ετσι :shock: ,σε βλεπω:D:D

καλα στην καταψυξη δεν πεθαινουν ?

Γεια σας και από μένα!

Μόλις διάβασα τα περισσότερα από όσα εχασα τις προηγούμενες μέρες.

Κατερίνα όποιον αποχυμωτή και να διαλέξεις διάβασε πρώτα τα σχόλια του άμαζον. Συνήθως εκεί γράφουν αρκετοί.

Όσο για τις υπερβολικές ποσότητες φαγητού που λέτε' date=' νομίζω ότι το έχουν όλα τα παιδιά. Εμένα πλέον αρχίζει και τρώει πιο φυσιολογικά. Υπήρχε μέρα όμως που είχε φάει μόνη της ολοκληρο κοτόπουλο :shock:

Οπότε μην ανησυχείτε, μόνα τους θα ρυθμίσουν την ποσότητα ου έχουν ανάγκη.

Εμείς προχωράμε αργά και σταθερά. Τις τελευταίες 2 νύχτες μου έχει κάνει ανήσυχο ύπνο η μεγάλη και ηταν και λίγο δύστροπη και φοβιτσιάρα. Της αύξησα την δόση στα προβιοτικά οπότε το αποδίδω εκεί. Από τροφή βάλαμε μόνο το scrambled egg. Αύριο θα της κάνω και pancake, να δούμε πώς θα δεχτεί το αλεύρι αμυγδάλου.[/quote']

Τώρα μόλις είδα λιγάκι για τον Omega Vert τον κάθετο που θέλω οτί βουλώνει εύκολα κ οτί βγάζει αρκετή πούλπα στο χυμό... Από τους δικούς τα τί εμπειρία έχετε στα συγκεκριμένα θέματα??

Yugup3.png

καλα στην καταψυξη δεν πεθαινουν ?

Όχι, ακόμη και αποξηραμένοι διατηρούνται για κάποια χρόνια!

Εμένα η Vera μου τους έδωσε κατεψυγμένους και τους κράτησα στην κατάψυξη μερικούς μήνες πριν αποφασίσω να φτιάξω κεφίρ.

Χρειάζονται όμως μια απλή διαδικασία αναζωογόνησης, οπότε αν κάποια κοπέλα τους πάρει κατεψυγμένους ευχαρίστως να της εξηγήσω τι να κάνει.

Βάλερι δεν κατάλαβα, πώς θα διατηρήσεις τους καρπούς υγρούς;

Ακόμη και στο ψυγείο αμφιβάλλω αν θα κρατήσουνε πάνω από 2-3 μέρες χωρίς να μουχλιάσουνε.

Στη ζαχαροπλαστική δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις υγρούς καρπούς, το έχω δοκιμάσει και δεν στεγνώνανε με τίποτα τα pancakes που έφτιαξα!

Τώρα μόλις είδα λιγάκι για τον Omega Vert τον κάθετο που θέλω οτί βουλώνει εύκολα κ οτί βγάζει αρκετή πούλπα στο χυμό... Από τους δικούς τα τί εμπειρία έχετε στα συγκεκριμένα θέματα??

Aυτό που λες με την πούλπα είναι περίεργο... εμένα έχει ένα screen (σαν ένα σουρωτηράκι) που φιλτράει το χυμό. Στο τέλος προσθέτω όση πούλπα θέλω στο χυμό.

Είχ την εντύπωση ότι όλοι οι αποχυμωτές έχουνε αυτό το εξάρτημα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...