Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Τα παιδιά μεγαλώνοντας περνούν από διάφορες φάσεις. Σε κάποιες από αυτές παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η πίεση των συνομιλήκων. Και ναι μεν έχουμε ήδη θέσει τα θεμέλια για μια σωστή διατροφή, αλλά δε θα μας ακολουθούν πάντα κατά γράμμα ούτε θα τρώνε πάντα αυτά που θα ετοιμάζουμε.

Αν για παράδειγμα στο νηπιαγωγείο όλα τρώνε πίτσες και σουβλάκια και κρουασάν, θα είναι πολύ δύσκολο να τα αποφύγεις, γιατί το παιδί έχει άποψη πια και δεν το ξεγελάς. Σίγουρα σε κάποιο βαθμό θα συνεχίζεις να ελέγχεις την κατάσταση, αλλά ο προβληματισμός μου αφορά καθαρά την ποσότητα. Τεσπα ίσως πάλι απλά να βρήκα κάτι για να αγχωθώ, άλλωστε εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Αλλά δεν το περίμενα με τίποτα ότι θα μου έκανε εντύπωση η ποστότητα και η μερίδες σε ένα παιδί που άργησε πολύ να ξεκινήσει να τρώει φαγητό. (Έχω φάει τόσα αλεσμένα στην αντίστοιχη περίοδο που βλέπω σούπα βελουτέ και φρίττω!).

Για την ποσοτητα που λες κι εγω εχω παθει πλακα τελευταια. Μετα τη γαστρεντεριτιδα εχουν αρχισει να τρωνε πολυ παραπανω (ή μπορει να ειναι και τυχαιο). Παντως αμα τους αρεσει κατι μπορει να φανε ενα πιατο μεχρι επανω. Εχουν ψιλοβαρεθει τα λαχανικα και τρωνε περισσοτερο κρεας και μπορει να φανε και 200γρ ο καθενας (μεσημερι-βραδυ). Εγω τους χαιρομαι (εχω το κατοχικο). Νομιζω οτι παιζει ρολο ποσο κουραζονται. Εχω παρατηρησει οτι οταν παιζουν εντονα τρωνε παραπανω. Νομιζω οτι καθε οργανισμος τωρα στην αρχη ρυθμιζει το ποσο χρειαζεται να φαει. Τωρα για το αργοτερα, τις πιτσες κτλ δυσκολα τα πραματα. Η μονη λυση ειναι να εχουν χορτασει απο φαγητο ετσι ωστε να μη θελουν το τζανκ απεξω.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μέχρι την 1η άντε και 2α δημοτικού ελέγχονται τα πράγματα. Από εκεί και πέρα το χάνεις.

Ελπίζω όμως ότι με την ενηλικίωση θα θυμούνται όσα μάθανε στην οικογένεια. Αυτό το ελπίζω γενικότερα και όχι μόνο σε σχέση με τη διατροφή φυσικά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

δεν ηξερα οτι για το κεφιρ χρειαζεται φρεσκο αβραστο γαλα(συμφωνα με το παραπανω αρθρο)!που να το βρουμε?μηπως ειναι τοτε καλυτερα να αγοραζουμε ετοιμο κεφιρ(οχι φυσικα απο το σουπερ μαρκετ)?εννοω μηπως το φτιαχνουν με τη σωστη τεχνολογια...

Τα παιδιά στην ανάπτυξη τρώνε περισσότερο από τους ενήλικες αναλογικά με το μπόι τους. Μήπως τρώει λίγο τελικά; :roll::lol:

Αμαρέττο αυτός τρώει περισσότερο αναλογικά με το δικό μου μπόι όχι το δικό του :lol:

Εννοείται ότι δεν το αποθαρρύνω, αλλά φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα πατήσει φρένο! (το ξέρω ότι είμαι τρελή και δεν ξέρω τι θέλω μη μου δίνετε πολλή σημασία)

Καμουφλαζ πολύυυυυ χρήσιμο λινκ! Αν και νομίζω ότι με δοκιμή και πλάνη μπορείς να καταλήξεις στις δικές σου προσωπικές ατασθαλίες...

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Miriki ο δικός μου γιος να δεις πόσο τρώει και είδες πως είναι, σχεδόν πετσί και κόκαλο!

Αλλά έχει ωραίες και ζουμερές ροδαλές μπουκίτσες για φάγωμα :D

Απ' την ώρα που θα επιστρέψει από το σχολείο τρέχω σαν τρελλή να ετοιμάσω φαγητά και σνακ!

Γλυκά δεν τρώει, μόνο λίγα αποξηραμένα φρούτα (μάγκο κυρίως και ανάνα), και 1-2 κομματάκια 80% σοκολάτα.

Τίποτα απ' όλα τα GAPS γλυκά που φτιάχνω και ευτυχώς γιατί θα ήτανε υπέρβαρος.

Αυτό δυστυχώς μου αφήνει ελάχιστο χρόνο για να ασχοληθώ με το φαγητό και το τάισμα της κόρης μου, η οποία φυσικά και προτιμάει το θηλασμό, και έτσι είμαστε σ' ένα φαύλο κύκλο μ' αυτήν.

Μου έχει σπάσει τόσο πολύ τα νεύρα με το θηλασμό που χθες δεν άντεξα και της έδωσα και έφαγε από το ρύζι που ετοίμασα για το γιο μου, αφού είχε απορρίψει φακές, αυγό και μοσχάρι :mad:

Άρχισα να πιστεύω πως μόνο όταν αποθηλάσει θα μπορέσω να της κάνω την GAPS κανονικά, τώρα αν κάτι δεν της αρέσει ή βαριέται να φάει απλά θηλάζει.

Και αν της αρνηθώ γίνεται ο κακός χαμός... :mad:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Miriki ο δικός μου γιος να δεις πόσο τρώει και είδες πως είναι, σχεδόν πετσί και κόκαλο!

Όντως είναι αδύνατος.

Τίποτα απ' όλα τα GAPS γλυκά που φτιάχνω και ευτυχώς γιατί θα ήτανε υπέρβαρος.
Αυτό είναι που με απασχολεί κάπως γιατί εγώ δεν φτιάχνω πολλά γλυκά ακόμη (σήμερα θα αποπειραθώ με μηλόπιτα) κυρίως λόγω του αβγού, αλλά χτες ας πούμε έφαγε σχεδόν τόση πίτσα όση κι ο πατέρας του (άντε λίγο λιγότερο) και φυσικά βαρυστομάχιασε με τη σκορδίλα!

Αυτό δυστυχώς μου αφήνει ελάχιστο χρόνο για να ασχοληθώ με το φαγητό και το τάισμα της κόρης μου, η οποία φυσικά και προτιμάει το θηλασμό, και έτσι είμαστε σ' ένα φαύλο κύκλο μ' αυτήν.

Με όλο το θάρρος αυτό το τελευταίο θέλει πάααααρα πολλή προσοχή και πολύ ιδιαίτερο χειρισμό.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Η GAPS είναι "δύσκολη" διατροφή όταν έχεις "δύσκολο" παιδάκι στο φαγητό αλλά κυρίως και άλλα παιδιά να φροντίσεις που δεν ακολουθούνε τη διατροφή αυτή.

Αν δεν θήλαζε θα έτρωγε, είμαι σίγουρη ότι δεν θα έμενε νηστική.

Πάντα της έχω φαγητό, αλλά θέλει υπομονή και χρόνο να την "ταϊσω" (δεν δέχεται να της δίνω, όλα "μόνη"!) και κυρίως ψυχικό σθένος για να την αποτρέψω από το να θηλάσει.

Τώρα έχει μισή ώρα που κλαίει γιατί θέλει να θηλάσει και δεν έφαγε το αυγό της! :rolleyes:

Θέλει κουράγιο..... έχεις δίκιο. Δεν την αφήνεις μόνη της να τρώει; Παίζει να κάνετε συμφωνία θα πιεις γάλα μέχρι το πέντε θα φας λίγο αβγό και μετά ξανά γάλα;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μόνη της τρώει, γι' αυτό και είναι δύσκολο να της δώσω σουπίτσες.

Τελικά δεν έφαγε τα αυγά, μου έσπασε τα νεύρα και έτσι θήλασε, έφαγε μόνο τουρσί.

Μόνο όταν τρώει και ο αδερφός της μπορεί να φάει κάτι κι αυτή, αλλά δεν γίνεται πάντα να έχω το ίδιο φαγητό και για τους δύο, όπως πχ χθες με το μοσχάρι (κοκκινιστό το έφτιαξα) και το ρύζι για το γιο μου.

ΥΓ. Οι συμφωνίες δεν πιάνουνε σ' αυτή, δύσκολο να στο εξηγήσω αλλά είναι δύσκολος χαρακτήρας.

Τα αγοράκια γενικά είναι πολύ πιο εύκολα σ' αυτά τα θέματα (και σχεδόν σ' όλα! :lol:)

Διαφημίσεις

Ξαναείδα το τίκερ σου. Στη δική της ηλικία ούτε στον δικό μου έπιαναν οι συμφωνίες....

Σε καταλαβαίνω πάντως. Κι εμείς σκάφανδρο χρειαζόμασταν για να φάει σ' εκείνη την ηλικία.

Ας πάει στο καλό το παλιοαβγό καλύτερα να είστε και το παιδί κι εσύ ήρεμες.

Η κόντρα κόρης- μάνας πάντως έχω την εντύπωση ότι ξεκινάει απ' την κοιλιά...... Του πατέρα με το γιο πάντως άμα τη εμφανίση του δεύτερου....

FLcUp3.png0BQfp3.png

βαζω αυτο μηπως ενδιαφερει καποιες (κ καποιον, να πω την αληθεια θυμηθηκα τον mesastoura:p)για τα μετα τη gaps σταδια η για οσους δεν την ακολουθουν πιστα.

Το Σάββατο, 10 Μάρτη, φιλοξενούμε στο χώρο του Συν-Αλλοις (Νηλέως 35 - Θησείο, χάρτης) δύο εκδηλώσεις σχετικές με τη διατροφή. Στις 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί πρακτικό εργαστήριο παρασκευής ψωμιού, από τη Νέα Γουινέα. Στις 6 το απόγευμα, ο βιοκαλλιεργητής Γιώργος Αντωνόπουλος θα μας μιλήσει για τις παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών που καλλιεργεί, αλλά και για τη γενικότερη πρακτική και φιλοσοφία του στο χώρο της βιολογικής καλλιέργειας.

Η “Νέα Γουινέα” είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009, με βασικό στόχο την επανάκτηση του ελέγχου πάνω στα απαραίτητα για την διαβίωση, και την αυτοδιαχείριση των βασικών μας αναγκών. Βασικό αντικείμενο του εγχειρήματος είναι η αναζήτηση και ανάπτυξης εναλλακτικής τεχνογνωσίας σε μια ποικιλία αξόνων (τροφή, ενέργεια, υγεία, δόμηση, ένδυση κ.α.), και η διάδοσή της μέσα από πρακτικά εργαστήρια και σεμινάρια αυτομόρφωσης.

Το αγρόκτημα Αντωνόπουλου είναι μία από τις παλαιότερες προσπάθειες βιολογικής καλλιέργειας στην Ελλάδα, χρονολογούμενη από το 1985. Στα χωράφια που διαθέτουν στο Δίλοφο Φαρσάλων, οι αδελφοί Αντωνόπουλου καλλιεργούν δεκάδες γηγενείς ποικιλίες οσπρίων, σιτηρών και κηπευτικών. Ειδικά στον τομέα των σιτηρών, έχουν διασώσει μια σειρά "ξεχασμένων" ποικιλιών (ζέα, μονόκοκκο,πτισάνη κ.α.), με ιδιαίτερη διατροφική και θεραπευτική αξία, που θεωρούνται "μη-αποδοτικές" από τη συμβατική γεωργία. Παράλληλα διαχειρίζονται αυτόνομα την συσκευασία, τη μεταποίηση και τη διακίνηση των προϊόντων τους σε όλη την Ελλάδα, πολλά από τα οποία μπορείτε να βρείτε και στο χώρο του Συν-Αλλοις. Συμμετέχουν, επίσης, ενεργά στις προσπάθειες οργάνωσης εναλλακτικών δικτύων στον αγροτικό τομέα, όντας από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου Οικοινότητα.

Σας περιμένουμε!

http://synallois.org/

Rosie η κόρη σου κάποια μου θυμίζει :roll::roll::roll::mrgreen:

Καλά μιλάμε ίδια συμπεριφορά!!

Αλλά εγώ εδώ κ μερικές βδομάδες βλέπω αλλαγή στο φαγητό!! :D Μου ζητάει μόνη της!!!! Ποτέ δεν πίστευα οτί θα συνεβαινε κάτι τέτοιο!!

Αλλά η εμμονή στο θηλασμό εμμονή!! Τις τελευταίες 2 βδομάδες έχει αρχισει να δέχεται τα όρια που διαβάζω ΤΟΣΟ καιρό στο forum... Δηλαδή να μην θηλάζουμε εκτος σπιτιού κ αυτοκινήτου...οπότε βλέπω λίγο φως στο τούνελ!! :lol::lol:

Yugup3.png

χαχα κοιτα να δεις!και σημερα κιολας περασα απο σπορο κ εβλεπα για αυτην την πτισανη (ουτε που μπαινει ο τονος δεν ξερω!) και ελαβα κ αυτο στο φεις. ωραια λοιπον!:)

κοπελες, ορια στο θηλασμο μαλλον ειναι εφικτο εκει γυρω στα 2...

Διαφημίσεις

Αλλά η εμμονή στο θηλασμό εμμονή!! Τις τελευταίες 2 βδομάδες έχει αρχισει να δέχεται τα όρια που διαβάζω ΤΟΣΟ καιρό στο forum... Δηλαδή να μην θηλάζουμε εκτος σπιτιού κ αυτοκινήτου...οπότε βλέπω λίγο φως στο τούνελ!! :lol::lol:

Δηλαδή και τρώει και θηλάζει ακόμη πολύ;

Εγώ θα ήθελα να τρώει και να μειώσει δραστικά τους θηλασμούς της!

Ελπίζω μέχρι τα 2 να θηλάζει πολύ λίγο ώστε να κάνουμε την GAPS σωστά και να αποθηλάσει σιγά-σιγά αργότερα, δεν έχω όρεξη να την περιμένω να αποθηλάσει όποτε θέλει αυτή όπως έκανα με το γιο μου, μου έσπασε τα νεύρα με την εμμονή της με το θηλασμό!

Αλλά και πάλι σκέφτομαι ότι εμμονή με το θηλασμό δεν θα είχε αν δεν ήτανε GAPS παιδάκι... τα υγιή παιδιά δεν κολλάνε τόσο με το θηλασμό, τρώνε σωστά και θηλάζουνε για συμπλήρωμα, όχι το αντίθετο! :roll:

Αλλά και πάλι σκέφτομαι ότι εμμονή με το θηλασμό δεν θα είχε αν δεν ήτανε GAPS παιδάκι... τα υγιή παιδιά δεν κολλάνε τόσο με το θηλασμό, τρώνε σωστά και θηλάζουνε για συμπλήρωμα, όχι το αντίθετο! :roll:

Λοιπόν αυτό ακριβώς ήθελα να σου πω. Η πλειοψηφία των συμπεριφορών που μας βγάζουν εκτός εαυτού (εσένα κι εμένα ο πολύς θηλασμός, εμένα ο κακός κάκιστος ύπνος) είναι και ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Δηλ αν εστιάσεις στη δυσκολία του παιδιού είναι και λίγο πιο εύκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό.

Εμείς πάντως τυράκι, τον άλλο μήνα πάλι :( Το καλό είναι ότι τουλάχιστον μπορώ να ελπίζω τώρα ότι κάποαι στιγμή θα φτιάξουν τα πράγματα, γιατί πριν είχα απελπιστεί τελείως. Αν εξαιρέσουμε τη βραδινή ανησυχία (έφαγε και δυο κομματάρες ο αφιλότιμος) και μία πράσινη πάνα (από τις τρεις) τα υπόλοιπα συμπτώματα ήταν πολύ ήπια (ελάχιστο σύγκαμα και ένα δυο σπυράκια). Πλησιάζουν οι μέρες να δοκιμάσω το αβγό ξανά. Θα περιμένω να είναι εντελώς ΟΚ όμως και μετά.

Νταφ ευχαριστούμε.

Κατερίνα όντως μετά τα δύο πιάνουν τόπο οι... διαπραγματεύσεις. Εγώ εφαρμόζω και τον ακάθιστο ύμνο που λέει και η Πατσούρου (τρελό καψόνι είναι αυτό τα χω παίξει).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Πλεον δεν μπορω να πω οτι θηλαζει σε ποσοτητα αλλα σε συχνοτητα!!! Μάλλον για επιβεβαίωση ασφάλεια κλπ οχι τόσο για φαγητο γιατι τρώει στερεα τώρα αρκετή ποσοτητα... Βέβαια όταν εχουμε τις κακές μερες που δεν τρώμε τοτε ειναι κρεμασμένη απο το στήθος μου αλλα γενικα θα θηλασει οπωσδήποτε 1-2 φορες μέσα στην ώρα....

Αλλα έχει αραιωσει τους νυχτερινους κατα πολυ. Παλια κάθε 20' με 1h θηλαζε τώρα κανει 2,3 ?? δεν ειμαι κ σιγουρη γιατι κοιμάμαι πλεον πιο βαθιά ( επιτέλους :D) κ δεν καταλαβαίνω..μπορει κ περισσότερους αλλα οχι όπως πριν. Επισης όταν βγαίνουμε εξω αντέχει περισσότερη ώρα ενω παλια μεχρι κ σε τουαλέτα είχα αναγκαστεί να πάω αν το κλίμα δεν σήκωνε δημόσιο θηλασμο toddler :cool:...

Δεν μπορω να πω πάμε καλύτερα!!

( άσχετο - λιγο επιθετικότητα μου βγάζει τις τελευταίες μερες χωρις λόγο αλλα μάλλον για φάση το βλεπω...δεν ξέρω ακριβως δηλαδη...:roll: )

Εγω δεν θελω να αποθηλασω...θα ήθελα όταν ειναι έτοιμη απλα να μειώσει κ να έχει σταθερά γεύματα πχ πρωί μεσημέρι βράδυ κ να αποθηλασει πολυ σταδιακά. Τουλαχιστον να έχει επουλώθει το εντερακι της..

Yugup3.png

Rosie ξερεις τιμή για αυτον;

Λοιπόν τους πήρα τηλέφωνο, πάρα πολύ εξυπηρετικός ο κύριος μου που μου έδωσε πληροφορίες. Η τιμή του είναι 374 ευρουλάκια....δεν ξέρω αν κάνει κάτι καλύτερο, δεν ρώτησα από το τηλέφωνο. Γενικά μου είπε οτί είναι οτι΄πιο τελευταίο κυκλοφορεί κ ο πιο εξελιγμένος γιατί βγάζει κ μεγάλη ποσότητα χυμού. Κάνει κ γάλα από ξηρους καρπούς κλπ...

Μου φαίνεται ίδιος με αυτόν αλλά είναι αρκετά πιό οικονομικός...

http://www.ukjuicers.com/omega-vert-vrt330-hd-hurom-juicer

Τί λέτε??

Yugup3.png

Λοιπόν τους πήρα τηλέφωνο, πάρα πολύ εξυπηρετικός ο κύριος μου που μου έδωσε πληροφορίες. Η τιμή του είναι 374 ευρουλάκια....δεν ξέρω αν κάνει κάτι καλύτερο, δεν ρώτησα από το τηλέφωνο. Γενικά μου είπε οτί είναι οτι΄πιο τελευταίο κυκλοφορεί κ ο πιο εξελιγμένος γιατί βγάζει κ μεγάλη ποσότητα χυμού. Κάνει κ γάλα από ξηρους καρπούς κλπ...

Μου φαίνεται ίδιος με αυτόν αλλά είναι αρκετά πιό οικονομικός...

http://www.ukjuicers.com/omega-vert-vrt330-hd-hurom-juicer

Τί λέτε??

ουπς! ηλπιζα σε χαμηλοτερη τιμη..και η μαρκα δεν φαινεται να ειναι γνωστη..οσο ο ομεγκα που εβαλες..δε ξερω αν εψαξες για κανενα review γενικοτερα (εγω μαλλον με αυτην την τιμη δε το βλεπω για τωρα)

• Επιστημονική συνεργάτιδα
ουπς! ηλπιζα σε χαμηλοτερη τιμη..και η μαρκα δεν φαινεται να ειναι γνωστη..οσο ο ομεγκα που εβαλες..δε ξερω αν εψαξες για κανενα review γενικοτερα (εγω μαλλον με αυτην την τιμη δε το βλεπω για τωρα)

omega είναι και αυτός!

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

omega είναι και αυτός!

Εχεις δικιο! Στο σαιτ τους

http://www.versapers.com/

στα faq γραφει οτι οι ομεγκα και οι versapers κα φτιαχνονται στο ιδιο εργοστασιο.

Στο σαιτ αυτο κανει 300ε και 29ε μτφ.

Μα το είδα οτί είναι ίδιοι...;)

Ο Omega είναι 60 ευρώ ακριβότερος ( μιας κ μεταφορικά είναι δωρεάν από οτι καταλαβα?) αλλά έχει 10 χρόνια εγγύηση :shock:!! Ο Versapres έχει 2..

Αυτο που ήθελα είναι να πιάνει κ λίγο χώρο γαιτί δεν έχω κ πολύ ακόμα με όλες αυτές τις συσκευές :cool: 8)

Yugup3.png

Εχεις δικιο! Στο σαιτ τους

http://www.versapers.com/

στα faq γραφει οτι οι ομεγκα και οι versapers κα φτιαχνονται στο ιδιο εργοστασιο.

Στο σαιτ αυτο κανει 300ε και 29ε μτφ.

Mπερδεύτηκα λίγο με το site...

299 κ 10 χρονια εγγύηση??

Γιατί τέτοιες διαφορές?

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...