Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Σας βάζω και τη συνταγή από τα pancakes που έφτιαξα την περασμένη Κυριακή με αλεύρι καρύδας.

Έγιναν πολύ νόστιμα, μέχρι και η μικρή έφαγε λίγο!

 

Fluffly Coconut Flour Pancakes

 

Δεν έβαλα μέλι (προτιμώ να το βάζω από πάνω άθερμο) και για γάλα έβαλα φρέσκο γάλα αμυγδάλου.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σας βάζω και τη συνταγή από τα pancakes που έφτιαξα την περασμένη Κυριακή με αλεύρι καρύδας.

Έγιναν πολύ νόστιμα, μέχρι και η μικρή έφαγε λίγο!

 

Fluffly Coconut Flour Pancakes

 

Δεν έβαλα μέλι (προτιμώ να το βάζω από πάνω άθερμο) και για γάλα έβαλα φρέσκο γάλα αμυγδάλου.

 

αλευρι καρυδας και γαλα εκανες μονη σου ?(υποθετω ότι έβαλες γάλα καρυδας γιατί ωμό γαλα θεωρώ δύσκολο να βρεθεί)

αντί για row milk η γαλα καρυδας μπορεί να μπει κεφιρ?

(γιατί εγώ που το δοκιμασα με αλεύρι αμυγδάλου δεν μου πέτυχε.....ίσως να έκανα πολύ νερουλό το μείγμα...)

Link to comment
Share on other sites

Ούτε κι εμένα μου πέτυχαν τα pancakes με αλεύρι αμυγδάλου, μόνο στην Αγλαϊα πετυχαίνουνε, ελπίζω να μας πει το μυστικό! :wink:

 

Αλεύρι καρύδας παίρνω βιολογικό από το iherb, το φυλάω στην κατάψυξη.

Για το γάλα το αναφέρω, έβαλα σπιτικό γάλα αμυγδάλου.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ούτε κι εμένα μου πέτυχαν τα pancakes με αλεύρι αμυγδάλου, μόνο στην Αγλαϊα πετυχαίνουνε, ελπίζω να μας πει το μυστικό! :wink:

 

Αλεύρι καρύδας παίρνω βιολογικό από το iherb, το φυλάω στην κατάψυξη.

Για το γάλα το αναφέρω, έβαλα σπιτικό γάλα αμυγδάλου.

 

εγώ έβαλα κεφιρ αλλα δεν.....

θα κανω και γαλα αμυγδαλου να δουμε....

αλευρι μόνη μου δεν το βλεπω να κανω συντομα μου έφαγε παρα πολυ χρόνο ρε γμτ........

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

pancakes gaps legal

 

 

 

1 φλυτζάνι μουσκεμένα αμύγδαλα (αν θέλετε καθαρίζεις τις φλούδες, γίνονται πιο εύπεπτα και πιο άσπρα)

Τα βάζετε στο μπλέντερ και προσθέτετε νερό μόλις που να τα σκεπάζει

Αλέθετε εξαντλητικά, προσθέτοντας λίγο νερό κάθε φορά που απορροφάται. Γενικά το νερό το προσθέτετε σταδιακά για να αλεστεί καλά το αμύγδαλο, να γίνει σχεδόν σαν αλεύρι.

 

Το βγάζετε και το στραγγίζεις ελαφρά (με τουλπάνι), όπως όταν κάνετε αμυγδαλόγαλα.

Σε μια σαλατιέρα χτυπάτε ελαφρά τρία αυγά και προσθέτετε το αμύγδαλο. Ανακατεύετε και προσθέτεις λίγο λιωμένο βούτυρο ή βούτυρο κλαριφιέ ή άλλο λιπαρό. Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο από το αμυγδαλόγαλα. Οι ποσότητες δεν είναι στανταρισμένες γιατί το βάρος των αυγών κυμαίνεται πολύ (50-75 γρ το ένα)

Η πυκνότητα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή της κρέπας για να μην απλώνει πολύ στο τηγάνι.

 

Το τηγάνι το ζεσταίνετε στο 3 (μέγιστο το 9) με λίγο βούτυρο ή βούτυρο καρύδας, ή λάδι. Βάζετε 3 μεγάλες κουταλιές από το μίγμα, να γίνουν τηγανίτες διαμέτρου 8-10 εκατοστών στο μεσαίο τηγάνι.

 

(Δεν κάνουμε κρέπες γιατί το μίγμα δεν έχει ελαστικότητα και σπάει όταν πάμε να το γυρίσουμε. Το μέγεθος αυτό είναι βολικό για να τα γυρίζουμε)

 

Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι για να ψηθούν ομοιόμορφα. Κάνουμε καμία δουλειά στην κουζίνα (για να μην ξεχαστούμε...) και γυρίζουμε από την άλλη. Θέλουν αρκετό χρόνο γιατί η ένταση της φωτιάς είναι χαμηλή, σε πιο δυνατή καίγονται χωρίς να ψήνονται καλά.

 

Είναι ωραίες ζεστές με μέλι και κανέλα. Τρώγονται και με κάτι αλμυρό.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

pancakes gaps legal

 

 

 

1 φλυτζάνι μουσκεμένα αμύγδαλα (αν θέλετε καθαρίζεις τις φλούδες, γίνονται πιο εύπεπτα και πιο άσπρα)

Τα βάζετε στο μπλέντερ και προσθέτετε νερό μόλις που να τα σκεπάζει

Αλέθετε εξαντλητικά, προσθέτοντας λίγο νερό κάθε φορά που απορροφάται. Γενικά το νερό το προσθέτετε σταδιακά για να αλεστεί καλά το αμύγδαλο, να γίνει σχεδόν σαν αλεύρι.

 

Το βγάζετε και το στραγγίζεις ελαφρά (με τουλπάνι), όπως όταν κάνετε αμυγδαλόγαλα.

Σε μια σαλατιέρα χτυπάτε ελαφρά τρία αυγά και προσθέτετε το αμύγδαλο. Ανακατεύετε και προσθέτεις λίγο λιωμένο βούτυρο ή βούτυρο κλαριφιέ ή άλλο λιπαρό. Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο από το αμυγδαλόγαλα. Οι ποσότητες δεν είναι στανταρισμένες γιατί το βάρος των αυγών κυμαίνεται πολύ (50-75 γρ το ένα)

Η πυκνότητα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή της κρέπας για να μην απλώνει πολύ στο τηγάνι.

 

Το τηγάνι το ζεσταίνετε στο 3 (μέγιστο το 9) με λίγο βούτυρο ή βούτυρο καρύδας, ή λάδι. Βάζετε 3 μεγάλες κουταλιές από το μίγμα, να γίνουν τηγανίτες διαμέτρου 8-10 εκατοστών στο μεσαίο τηγάνι.

 

(Δεν κάνουμε κρέπες γιατί το μίγμα δεν έχει ελαστικότητα και σπάει όταν πάμε να το γυρίσουμε. Το μέγεθος αυτό είναι βολικό για να τα γυρίζουμε)

 

Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι για να ψηθούν ομοιόμορφα. Κάνουμε καμία δουλειά στην κουζίνα (για να μην ξεχαστούμε...) και γυρίζουμε από την άλλη. Θέλουν αρκετό χρόνο γιατί η ένταση της φωτιάς είναι χαμηλή, σε πιο δυνατή καίγονται χωρίς να ψήνονται καλά.

 

Είναι ωραίες ζεστές με μέλι και κανέλα. Τρώγονται και με κάτι αλμυρό.

 

φανταστικα!

θα τις κανω το σκ οπωσδηποτε!;)

 

πήρα αιγοπρόβειο βούτυρο από ΑΒ, ελπίζω να έκανα σωστά...συνήθως τα κάνω με καρύδας, αλλά το περιμένω σε λίγες μέρες! (απίστευτο, μισή τιμή έχει.....)

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, ανακάλυψα το λάθος μου: η ένταση της φωτιάς!

Το είχα πάντα στο 4.5-5 και ενώ ρόδιζαν απ' έξω από μέσα έμεναν υγρές και άνοστες...

Αλλά βαριέμαι να περιμένω τόση ώρα πρωί-πρωί με τα παιδιά να με κρατάνε από τα πόδια και να φωνάζουνε... καλύτερα να φτιάχνω αυτές με το αλεύρι καρύδας για την ώρα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, ανακάλυψα το λάθος μου: η ένταση της φωτιάς!

Το είχα πάντα στο 4.5-5 και ενώ ρόδιζαν απ' έξω από μέσα έμεναν υγρές και άνοστες...

Αλλά βαριέμαι να περιμένω τόση ώρα πρωί-πρωί με τα παιδιά να με κρατάνε από τα πόδια και να φωνάζουνε... καλύτερα να φτιάχνω αυτές με το αλεύρι καρύδας για την ώρα.

 

Kαι το καπάκι είναι σημαντικό. Έκανα διάφορες δοκιμές μέχρι να καταλήξω.

Το μίγμα αυτό συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά από τις κρέπες.

 

Το πρωινό τηγάνισμα δεν θα το συνιστούσα αλλά μπορείς να τις κάνεις όλες μαζί (κάνω συνήθως 2 φλιτζάνια αμύγδαλα) κάποια ώρα που μπορείς και μετά απλώς τις ζεσταίνεις.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, ανακάλυψα το λάθος μου: η ένταση της φωτιάς!

Το είχα πάντα στο 4.5-5 και ενώ ρόδιζαν απ' έξω από μέσα έμεναν υγρές και άνοστες...

Αλλά βαριέμαι να περιμένω τόση ώρα πρωί-πρωί με τα παιδιά να με κρατάνε από τα πόδια και να φωνάζουνε... καλύτερα να φτιάχνω αυτές με το αλεύρι καρύδας για την ώρα.

 

:lol::lol::lol: καλά εγώ ειμαι χειρότερη καρβουνο απεξω......τις έβαζα στη δυνατή φωτιά (γιατί τις κρεπες έτσι τις κάνω) και το μείγμα πολύ αραιό :oops:

Link to comment
Share on other sites

Kαι το καπάκι είναι σημαντικό. Έκανα διάφορες δοκιμές μέχρι να καταλήξω.

Το μίγμα αυτό συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά από τις κρέπες.

 

Το πρωινό τηγάνισμα δεν θα το συνιστούσα αλλά μπορείς να τις κάνεις όλες μαζί (κάνω συνήθως 2 φλιτζάνια αμύγδαλα) κάποια ώρα που μπορείς και μετά απλώς τις ζεσταίνεις.

 

Αγλαια ουσιαστικα δεν κανεις αλευρι αμυγάλου αλλα κατι σαν παστα..........ή κατατάλαβα λάθος :?:

γιατί εγώ έκανα αλεύρι (μουσκεψα αμυγδαλα για 12 ώρες,μετά ξεφλουδισμα, μετά στον φούρνο στους 30 για 10 ώρες, χτυπημα στο μουλτι κοσκινισμα ξανά μουλτι ξανά κοσκινισμα κλπ.....)

Κάποια στιγμή επειδή βαρέθηκα να φτιάχνω άλλο αλεύρι (έφτιαξα περιπου μια κουπα και κάτι), όπως είχα τα αμυγδαλα που είχαν περισέψει στο μουλτι έβαλα το χυμό απο μισό πορτοκάλι λάδι καρύδας χτύπησα και πρόσθεσα τέλος μια κουταλιά της σούπας μέλι και κανέλα ενα τελευταίο χτύπημα και έγιναν φοβερά αμυγδαλοτά .......

Ευτυχώς γιατί ειχα ταξει στην μικρή γλυκό και αν περιμενε τις κρεπες που έφτιαξα μετά .... ε τα πέταξα όλα όπως ήταν τσάμπα ο κόπος μου για το αλεύρι αμυγδάλου....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αγλαια ουσιαστικα δεν κανεις αλευρι αμυγάλου αλλα κατι σαν παστα..........ή κατατάλαβα λάθος :?:

ακριβώς, είναι ο μόνος τρόπος να τρίψεις το αμύγδαλο λεπτά με το μπλέντερ

γιατί εγώ έκανα αλεύρι ... χτυπημα στο μουλτι κοσκινισμα ξανά μουλτι ξανά κοσκινισμα κλπ.....

Δεν μπορείς να κάνεις αλεύρι στο μούλτι ή στο μπλέντερ, βγαίνει πάντα χονδρόκοκκο. Οι ξηροί καρποί θέλουν ειδικούς μύλους. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλες οι μηχανές του κιμά. Οι μύλοι δημητριακών είναι ακατάλληλοι γιατί δεν μπορούν να αλέσουν καρπούς με λιπαρά, ή μάλλον αλέθουν λίγο και μετά χαλάνε.

και έγιναν φοβερά αμυγδαλοτά .......

;)

 

Μου προέκυψε τυχαία το γεγονός κάνοντας αμυγδαλόγαλα. Έπρεπε κάπως να αξιοποιήσω το υλικό που έμενε. Τα αμυγδαλωτά μας άρεζαν κυρίως γλυκά, οπότε σκέφτηκα να κάνω κατι που να τρώγεται και αλμυρό.

Τώρα πια κάνω το "αλεύρι" και μου μένει το αμυγδαλόγαλα!

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να κάνεις αλεύρι στο μούλτι ή στο μπλέντερ, βγαίνει πάντα χονδρόκοκκο. Οι ξηροί καρποί θέλουν ειδικούς μύλους. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλες οι μηχανές του κιμά. Οι μύλοι δημητριακών είναι ακατάλληλοι γιατί δεν μπορούν να αλέσουν καρπούς με λιπαρά, ή μάλλον αλέθουν λίγο και μετά χαλάνε.

!

 

Κοιτα ειδα τη συνταγή για almond flour η οποια έλεγε ότι χτυπας στο μουλτι (δεν αναφερω τη διαδιακασία πριν) λίγα αμυγδαλα αλλα όχι για πολύ ώρα για να μη γίνουν βούτηρο.

Μετά ρίχνεις τα αμύγδαλα στο κόσκινο, κοσκινίζεις και βγαίνει μια σκόνη σαν αλεύρι και μεσα στο κοσκινο μενουν τα πιο χονδρα κομματια.

Τα ρίχνεις ξανα στο μούλτι και φτου και απο την αρχή μέχρι να τελειώσεις.

Η διαδιακασία ήταν για μενα μοναδική δεν θα το ξανακανω....γιατι δεν εχω τοση υπομονή και τοσο χρονο να περναω στην κουζινα.

Η δικη σου εκδοχή μου αρεσει πιο πολύ....:D;)

Δεν τα λες νωριτερα αυτα βλεπω εγω ενα almond flour και μαζοχιζομαι :lol::lol::lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Κριστίνα, τσάμπα παιδεύεσαι με κοσκίνισμα και κόντρα κοσκίνισμα!

Κοσκινισε το το πολύ δυο φορές και τα χοντρά που μένουν βάλτα σε ένα βάζο στο ψυγείο. Κάποια στιγμή θα τα χώσεις στο πρωινό σου ή για 2 μπουκιές "αμυγδαλωτά".

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

εκανα σημερα ομελετα με τον τροπο της αγλαιας κ βγηκε φανταστικη, ψηθηκαν ολα τα λαχανικα (ειχα περασει στο μπλεντερ πρασο, κολοκυθα, σκορδο, καροτο, κολοκυθακι) και βγηκε ζουμερη, επιτελους!το ψησιμο ηταν συνολικα ενα 20λεπτο.

Link to comment
Share on other sites

Η διαδιακασία ήταν για μενα μοναδική δεν θα το ξανακανω....γιατι δεν εχω τοση υπομονή και τοσο χρονο να περναω στην κουζινα.

και δεν έχει νόημα!

 

Η δικη σου εκδοχή μου αρεσει πιο πολύ....:D;)

Δεν τα λες νωριτερα αυτα βλεπω εγω ενα almond flour και μαζοχιζομαι :lol::lol::lol::lol::lol:

Το δικό μου υλικό προέκυψε ως αξιοποίηση υπολοίπων. Στην προσπάθειά μου να τρίψω λεπτό το αμύγδαλο για να βγάλω πιο πλούσιο αμυγδαλόγαλα, βγήκε αυτό το πολύ λεπτοτριμμένο υλικό.

Την πρώτη φορά που έκανα αμυγδαλόγαλα, έβαλα όλο το νερό της προτεινόμενης συνταγής μαζί, έτσι όπως το είχα δει στο βιντεάκι, κι έγινε χάλια. Το αμυγδαλόγαλα νερουλό και το αμύγδαλο χονδροτριμμένο. Το ξαναέβαλα στο μπλέντερ, πρόσθεσα λίγο-λίγο το νερό και το αποτέλεσμα και για το αμυγδαλόγαλα και για το τριμμένο αμύγδαλο ήταν άψογα.

 

Σας έχω και άλλα, όχι σε συνταγές!

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια, μια ερωτηση (λιγο οφ τοπικ) τι γνωριζετε για το colostrum που πωλειται απο διαφορες εταιριες για ενισχυση του ανοσοποιητικου.

 

Ειναι αραγε ετσι οπως τα λενε?

9Gm6p2.png?qzCQ8hue
Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια, μια ερωτηση (λιγο οφ τοπικ) τι γνωριζετε για το colostrum που πωλειται απο διαφορες εταιριες για ενισχυση του ανοσοποιητικου.

 

Ειναι αραγε ετσι οπως τα λενε?

colostrum είναι το πρωτόγαλα

 

εσύ σε ποιο προϊόν αναφέρεσαι;

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...