Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

FAQs page 9

 

Το είχα διαβάσει πιο παλιά θυμάμαι, δεν λέει ότι είναι και θαυματουργό, απλά πιο αγνό από τα συμβατικά γάλατα λόγω της ράτσας του ζωού.

 

There is a lot of talk right now about the healing powers of camel milk in autistic children with food allergies/intolerances. Many of us in the GAPS community are wondering if you think it would be legal for our children to try to have some fluid camel milk. Supposedly it doesn’t have the casein protein that other milks contain; I believe it might be lactose free, anti-fungal, probiotic, etc. Would it be best to ferment it?

About a decade ago there was a similar interest in deer milk. Milk from animals other than the cow have not been commercialized to the same degree. That is why they are more natural and bring more health benefits. Most cow milk available in the shops comes from special artificial breeds of cow developed in laboratories; these cows produce almost three times more milk than a natural cow is able to produce. The milk from these commercial breeds of cow is not natural; it is quite different and has been linked to most degenerative health problems which plague the Western population today. Goats, sheep, camel and deer have not been commercialized, so the milk we get from them is exactly the milk Mother Nature has designed, as long as these animals eat the food that Mother

Nature has designed them to eat. If these animals get commercialized and fed on artificial feeds, the quality of their milk will deteriorate.

The best milk is from organic pastured animals and this milk has to be raw. I will explain why. Milk of any animal (including humans) is the female’s white blood with red blood cells removed; this milk is alive with alive and active blood and immune cells, enzymes, vitamins, etc. Pasteurization kills the milk and makes it more difficult to digest. So for our GAPS patients it is best to get raw organic milk. Many people around the world have no access to raw milk. In that case just buy fresh organic full-cream milk and ferment it at home; the fermentation process will put a lot of life back into the milk.

All milk contains lactose and that is the biggest problem for GAPS children and adults. When we ferment milk we remove lactose and pre-digest casein and other proteins in the milk. As a result it becomes much easier for our digestive systems to handle. So, all milk (from natural breeds of cow, goat, deer, sheep and camel) has to be fermented for the GAPS patients. When the Dairy Introduction Structure (in the GAPS book) has been completed many patients can start drinking fresh raw milk when their digestive systems are ready for it (never give them pasteurized milk!).

There is another issue with milk - that is what kind of protein casein it contains. Depending on what kind of casein it contains there are two varieties of milk called A1 and A2. Commercial breeds of cow produce A1 milk, which has been linked with disease. Natural breeds of cow (Guernsey, Jersey, African, Asian and French cows) produce A2 milk and so do camels and goats. Cow milk in supermarkets comes largely from commercial breeds of cow and is A1 milk.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η ημικρανία είναι ένα πρόβλημα στο οποιο η όμοιο βοήθησε να μειωθούν συχνότητα και ένταση συμπτωμάτων αλλά δεν την εξάλειψε σε καμία περίπτωση!

Συμφωνώ ότι για ιωσεις και οξείες γενικά καταστάσεις μπορεί να είναι η τέλεια αντιμετώπιση. Μάλιστα αφού γλυτώνεις τα χημικά φάρμακα' date=' τη βρίσκω αναγκαία στην γκαπς, αλλά για τα χρόνια προβλήματα κρατάω επιφυλάξεις.[/quote']

 

Το θέμα είναι ότι οι ομοιοπαθητικοί σπάνια είναι ενημερωμένοι ουσιαστικά για τη διατροφή. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για σχεδόν όλους τους εναλλακτικούς.

Οπότε πώς είναι δυνατόν μια θεραπεία να λύσει κάποιο πρόβλημα μόνιμα αν στο μεταξύ ο ασθενής "δηλητηριάζει" το σώμα του;

Χρειάζεται συνδιασμός και των δύο, αλλά δυστυχώς οι πιο πολλοί ασθενείς προτιμάνε να παίρνουνε το χαπάκι τους και να τρώνε και το junk τους!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Οπότε πώς είναι δυνατόν μια θεραπεία να λύσει κάποιο πρόβλημα μόνιμα αν στο μεταξύ ο ασθενής "δηλητηριάζει" το σώμα του;

Χρειάζεται συνδιασμός και των δύο, αλλά δυστυχώς οι πιο πολλοί ασθενείς προτιμάνε να παίρνουνε το χαπάκι τους και να τρώνε και το junk τους!

Μου θυμισες τώρα μία ιστοριά που περιγράφει στο anticancer.

Σε ένα συνεδριο γιατρών τους εχουν παει σε ακριβό εστιατόριο και ολοι παιρνουν την σπεσιαλιτε που ήταν μπριζόλα. Μία γιατρός είπε να πάρει ψάρι και την κοίταξαν περιεργα και τους εξηγησε ότι θελει να προσέξει γιατί έχει ανεβασμένη χοληστερίνη.

Αμέσως την κοροιδεψαν και της είπαν παρε το lipidor σου και φάε την μπριζολίτσα.

 

Όσο για τους ομοιοπαθητικούς ορισμένοι γνωρίζουν την σημασία της διατροφής αρκετά, αλλά δεν την επισημαίνουν στον ασθενή. Και δεν καταλαβαίνω γιατί!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Koρίτσια μου καλημέρα!!

 

Να ρωτήσω... δεν βρηκα μη ομογενοποιημένο κατσικίσιο γάλα. Αλλά βρήκα το εβολ βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι. Αν έπαιρνα κ το ίδιο σε γάλα κ εφτιαχνα γιαούρτι θα ήταν το ίδιο με το κεσεδάκι?? Απλά μπερδεύτηκα λιγάκι εφόσον κ το κεσεδάκι δεν περιέχει τίποτε άλλο εκτος από μαγιά λέτε να μην έχει ζωντανά βακτηρια?? Η΄θα έχω κατι παραπάνω αν παρω αυτά τα συστατικά κ τα ξαναφτιάξω??

 

Η΄αλλιώς πείτε μου προν νότια προάστια υπάρχει κα΄που μη ομογενοποιημένο κατσικίσιο :mrgreen::mrgreen:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Ακόμη κι αν το φτιάξεις με το ίδιο γάλα εσύ θα το αφήσεις περισσότερη ώρα να ζυμωθεί, άρα θα είναι καλύτερα.

 

Βρίσκω το στάμου που είναι απλό κατσικίσιο μη ομογενοποιημένο στο μεγάλο σκλαβενίτη στην Καλλιθέα (ΙΖΟΛΑ), αλλά λογικά θα μπορείς να το βρεις είτε σε μεγάλο Βερόπουλο είτε στο Σκλαβενίτη στη Βουλιαγμένης τον μεγάλο.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ακόμη κι αν το φτιάξεις με το ίδιο γάλα εσύ θα το αφήσεις περισσότερη ώρα να ζυμωθεί, άρα θα είναι καλύτερα.

 

Βρίσκω το στάμου που είναι απλό κατσικίσιο μη ομογενοποιημένο στο μεγάλο σκλαβενίτη στην Καλλιθέα (ΙΖΟΛΑ), αλλά λογικά θα μπορείς να το βρεις είτε σε μεγάλο Βερόπουλο είτε στο Σκλαβενίτη στη Βουλιαγμένης τον μεγάλο.

 

Δυστυχώς δεν βρήκα στο Σκλαβενίτη! ΟΣκλαβενίτης δεν είχε καθόλου κατσικίσιο :mad: Ούτε Carrefour... τώρα Βερόπουλο δεν ξέρω καθόλου που έχει...

 

Δηλαδή τα έτοιμα γιαούρτια είναι λίγη ώρα ζυμωμένα? Μαλιστα..

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Αν έπαιρνα κ το ίδιο σε γάλα κ εφτιαχνα γιαούρτι θα ήταν το ίδιο με το κεσεδάκι??

 

Όχι ακριβώς γιατί οι βιομηχανίες απ' ό,τι ξέρω δεν ομογενοποιούνε το γάλα πριν το κάνουνε γιαούρτι.

 

Παίρνω και το ΕΒΟΛ αλλά πιο πολύ μας αρέσει ένα πρόβειο μη-βιολογικό που βρίσκω στο Mαρινόπουλο, το μεγάλο είναι μέσα στο πήλινο.

 

Τον πήρα τηλέφωνο για τον ρωτήσω για τις πρακτικές που ακολουθεί και μου είπε ότι αυτός αφήνει το γιαούρτι να ζυμωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τρεις ώρες (!) και ότι οι πιο πολλοί χρησιμοποιούνε μια άλλη μέθοδο παρασκευής του γιαουρτιού, όχι παραδοσιακή, στο ψυγείο λέει...:rolleyes:

 

Βαριέμαι να φτιάχνω και γιαούρτι, το κεφίρ είναι πολύ πιο εύκολο και έχει περισσότερα προβιοτικά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Όχι ακριβώς γιατί οι βιομηχανίες απ' ό,τι ξέρω δεν ομογενοποιούνε το γάλα πριν το κάνουνε γιαούρτι.

 

Παίρνω και το ΕΒΟΛ αλλά πιο πολύ μας αρέσει ένα πρόβειο μη-βιολογικό που βρίσκω στο Mαρινόπουλο, το μεγάλο είναι μέσα στο πήλινο.

 

Τον πήρα τηλέφωνο για τον ρωτήσω για τις πρακτικές που ακολουθεί και μου είπε ότι αυτός αφήνει το γιαούρτι να ζυμωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τρεις ώρες (!) και ότι οι πιο πολλοί χρησιμοποιούνε μια άλλη μέθοδο παρασκευής του γιαουρτιού, όχι παραδοσιακή, στο ψυγείο λέει...:rolleyes:

 

Βαριέμαι να φτιάχνω και γιαούρτι, το κεφίρ είναι πολύ πιο εύκολο και έχει περισσότερα προβιοτικά.

 

και ελεγα τι εννοουν 'παραδοσιακο'..Μηπως οταν το αναφερουν αυτο, στα πηλινα, εννοουν οτι το εχουν αφησει να ζυμωθει εστω λιγο.

Και εγω περισσοτερο τρωω τα προβεια στα πηλινα και καμια φορα το κατσικισιο του Ολυμπος.

Παντως, ασχετο, οσες φορες εχω φτιαξει γιαουρτι με γαλα το Εβολ κατσικισιο το φρεσκο, μου βγαινει λιγο ξυνο. Ενω οταν το φτιαχνω με το αγελαδινο Ολυμπος (που δεν ειναι φρεσκο ομως) βγαινει πολυ καλη γευση. Δε ξερω γιατι...

Link to comment
Share on other sites

Το κατσικίσιο είναι πιο ξυνό και πιο ρευστό σε σχέση με το αγελαδινό.

Όντως είναι μπελάς πάντως, αλλά αν δείτε πώς περιμένει ο μικρός πότε θα "ξυπνήσουμε το γιαούρτι" ( το τυλίγω με ένα πάπλωμα και το βάζω δίπλα στο καλοριφέρ καρά αξίζει τον κόπο....

 

Προχτές έφαγε τέσσερις κουταλιές της σούπας (λύσσαξε δε μπορούσα να το πάρω) κι έβγαλε ένα σπυράκι δίπλα στα χείλη. Από τότε του δίνω δύο κουταλάκι του γλυκού κάθε πρωί και δε δείχνει να τον πειράζει. Το έκζεμά του είναι το ίδιο, τα εξερχόμενα παραμένουν χμμμμ μελάτα, αλλά δεν έχει συγκαεί. Για να δούμε.....

 

Αααα και ο ύπνος μας βαίνει προς στρώσιμο.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Το κατσικίσιο είναι πιο ξυνό και πιο ρευστό σε σχέση με το αγελαδινό.

Όντως είναι μπελάς πάντως, αλλά αν δείτε πώς περιμένει ο μικρός πότε θα "ξυπνήσουμε το γιαούρτι" ( το τυλίγω με ένα πάπλωμα και το βάζω δίπλα στο καλοριφέρ καρά αξίζει τον κόπο....

 

Προχτές έφαγε τέσσερις κουταλιές της σούπας (λύσσαξε δε μπορούσα να το πάρω) κι έβγαλε ένα σπυράκι δίπλα στα χείλη. Από τότε του δίνω δύο κουταλάκι του γλυκού κάθε πρωί και δε δείχνει να τον πειράζει. Το έκζεμά του είναι το ίδιο, τα εξερχόμενα παραμένουν χμμμμ μελάτα, αλλά δεν έχει συγκαεί. Για να δούμε.....

 

Αααα και ο ύπνος μας βαίνει προς στρώσιμο.

 

Αχ κι εμένα την τελευταία βδομάδα κοιμάται πολυ πολυ καλύτερα!! Επιτέλους νιώθω ότι κοιμάμαι βαθιά που είχα να ξεκουραστω μήνες ( για να μην πω χρόνια;))

 

Δηλαδή εσείς πόσο το αφήνετε να ζυμώθει εκτός ψυγειου;;

 

Το εβολ Rosie ξέρεις πόσο το ζυμωνουν;;; Αν πάντως δεν ομογενοποιειται θα είναι καλύτερο απο το να το φτιάξω εγω με το ομογενοποιημενο έτσι;;

Πάντως δεν είναι κ καμμιά φοβερή διαδικασία πιο πολυ έχω βαρεθεί να αλεθω αμύγδαλα...:lol:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

 

Βαριέμαι να φτιάχνω και γιαούρτι, το κεφίρ είναι πολύ πιο εύκολο και έχει περισσότερα προβιοτικά.

τους σπορους για το κεφιρ που τους βρισκετε

εγω που ειμαι θεσνικη που να τους βρω?

 

julianna υπαρχει βιολογικο κρεοπωλειο στο κεντρο,θα βρω την διευθυνση

Link to comment
Share on other sites

Ερωτήσεις για τη δοσολογία στα προβιοτικά. Ξέρω ότι τα έχετε ξαναγράψει αλλά που να ψάχνω τώρα.

Ποια είναι η δοσολογία για το cod oil στα παιδιά;

Πώς υπολογίζετε πόση κάψουλα δίνετε στα παιδιά από τα biokult; Λέω να ξεκινήσω με το 1/4 της κάψουλας στα παιδιά και τη μισή για εμάς, αλλά πώς θα το υπολογίσω;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, ακούστε και αυτό και θέλω τη γνώμη σας.

Ξεκίνησα απότομα και απρόβλεπτα δουλειά χθες και δεν προλάβαινα να μαγειρέψω. Λέω λοιπόν στην πεθερά μου να φτιάξει φακές. Η μόνη διαφορά από τις δικές μου ήταν ότι τις έκανε με λάδι και όχι με λίπος. Της είχα ήδη μουλιάσει εγώ όπως το κάνω πάντα όταν τις φτιάχνω και ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα στους 2 μήνες της διατροφής. Ε, όταν τις φάγαμε όλοι είχαμε διάφορα συμπτώματα. ΕΓώ είχα φούσκωμα και αέρια. Ο άντρας μου πήγε 4 φορές τουαλέτα. Η μικρή είχε ελάχιστα συμπτώματα παλινδρομήσης, δηλαδή γουλίτσες που της ανεβοκατέβαιναν. Αυτό έγινε μια φορά το βράδυ και 2-3 την ημέρα σήμερα.

Λέτε να φταίει ότι μαγειρεύτηκαν με λάδι και όχι με λίπος; Μπορέιτε λίγο να μου θυμίσετε αν γίνεται πιο δύσπεπτο το φαγητό όταν μαγειρεύεται με το λάδι και τι λέει η Κάμπελ για αυτό;

Σόρρυ αλλά δεν έχω χρόνο για διάβασμα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Γιώτα οτιδήποτε μαγειρεμένο σε ελαιόλαδο με ενοχλεί!

Αν δεν βάλω λάδι καρύδας/βούτυρο/λίπος από κοτόπουλο κτλ τότε προτιμώ να βάλω σκέτο νερό ή ζωμό και να προσθέσω το ελαιόλαδο στο πιάτο.

Και η Campbell λέει ότι δεν πρέπει να μαγειρεύουμε με ελαιόλαδο αλλά να το χρησιμοποιούμε ωμό.

 

Το άλλο που είδα να κάνει μια φορά η πεθερά μου (με τις βιολογικές φακές που μούλιασα από το προηγούμενο βράδυ) ήτανε να τις βράσει στο φουλ σχεδόν του ματιού! :shock:

Πάλι καλά που δεν τις έβαλε στη χύτρα όπως μου έκανε μια φορά με το βιολογικό μοσχάρι που πήρα για τα παιδιά...

Δεν έφαγα από τις φακές αυτές αλλά ούτε έδωσα στα παιδιά.

Τις έφαγε αυτή και ο πεθερός μου και πονέσανε το έντερό τους!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Σπόρους κεφίρ εμένα μου έδωσε η Vera.

Όλο και από κάποιο θα βρεις που μένει Θεσσαλονίκη.

 

Κατερίνα πάρε τηλέφωνο την ΕΒΟΛ, αλλά εμένα δεν μου φαίνεται και τόσο παραδοσιακό το γιαούρτι τους.

Δεν μ' αρέσει και το πλαστικό κεσεδάκι, προτιμώ το πήλινο που αναπνέει και είναι και παραδοσιακό.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κι εγώ την ίδια απορία έχω για το biokult.

 

Το μουρουνέλαιο το σκέφτομαι ακόμη με αμφιθυμία. Έβγαζε σπιθουράκια με το ψάρι.

Σήμερα πάντως έφαγε σουπιά (και ξετρελλάθηκε). Για να δούμε αύριο τι μαντάτα θα έχουμε. Χωρίς εξερχόμενα σήμερα.....

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Πώς υπολογίζετε πόση κάψουλα δίνετε στα παιδιά από τα biokult; Λέω να ξεκινήσω με το 1/4 της κάψουλας στα παιδιά και τη μισή για εμάς, αλλά πώς θα το υπολογίσω;

 

με το ματι το κανω. Δε νομιζω να υπαρχει αλλος τροπος. ε καμια φορα πεφτει λιγο παραπανω/λιγο λιγοτερο, δεν εχω δει προβληματα. Αλλα ειμαστε σε μισή με μία καψουλα τη μερα, δηλ μια ή δυο δοσεις.

Link to comment
Share on other sites

Λέτε να φταίει ότι μαγειρεύτηκαν με λάδι και όχι με λίπος; Μπορέιτε λίγο να μου θυμίσετε αν γίνεται πιο δύσπεπτο το φαγητό όταν μαγειρεύεται με το λάδι και τι λέει η Κάμπελ για αυτό;

Σόρρυ αλλά δεν έχω χρόνο για διάβασμα.

 

νομιζω οτι λεει οχι οτι ειναι δυσπεπτο αλλα πιο ανθυγιεινο.

Νομιζω οτι οταν το εντερο/οργανισμος συνηθισει σε κατι μετα τον πειραζει η..επιστροφη.

αχ και εγω τωρα ειχα τη φαεινη ιδεα να φαω σοκολατα (με ζαχαρη) και με τις πρωτες κουταλιες με επιασε πονοκεφαλος. :-(

Link to comment
Share on other sites

Το άλλο που είδα να κάνει μια φορά η πεθερά μου (με τις βιολογικές φακές που μούλιασα από το προηγούμενο βράδυ) ήτανε να τις βράσει στο φουλ σχεδόν του ματιού! :shock:

Πάλι καλά που δεν τις έβαλε στη χύτρα όπως μου έκανε μια φορά με το βιολογικό μοσχάρι που πήρα για τα παιδιά...

Δεν έφαγα από τις φακές αυτές αλλά ούτε έδωσα στα παιδιά.

Τις έφαγε αυτή και ο πεθερός μου και πονέσανε το έντερό τους!

 

Θεωρείς ότι ο τρόπος μαγειρέματος κάνει το φαγητό πιο εύπεπτο ή δύσπεπτο;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Θεωρείς ότι ο τρόπος μαγειρέματος κάνει το φαγητό πιο εύπεπτο ή δύσπεπτο;

 

Φυσικά, το φαγητό πρέπει να μαγειρεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά τα όσπρια.

Ακόμη καλύτερα στην πήλινη γάστρα μέσα στο φούρνο (και πάλι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία).

 

Μπορεί να μην το αναφέρει explicitly η Campbell αλλά τα καμμένα μη-κορεσμένα λίπη, πχ ελαιόλαδο, ηλιέλαιο κτλ είναι πολύ δύσπεπτα.

Δεν είναι τυχαίο που τα "λαδερά" επηρεάζουνε αρνητικά στο έντερο τον πιο πολύ κόσμο. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε χωρίς λάδι, μόνο με σάλτσα ντομάτας και θα καταλάβετε τη διαφορά. Αυτό κάνω για χρόνια τώρα προσθέτοντας το ελαιόλαδο ωμό στο πιάτο και τα τρώω ευχάριστα.

Αν τύχει να φάω καμιά φορά κανένα λαδερό της πεθεράς μου πεθαίνω απ' τον πόνο στο έντερο. Στη Β. Ελλάδα μου φαίνεται ότι τα κάνουνε πιο βαριά τα λαδερά!

 

Τελευταία χρησιμοποιώ λάδι καρύδας ή λίπος κοτόπουλου για να τσιγαρίσω το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά και γίνονται πιο νόστιμα αλλά όχι δύσπεπτα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα
Θεωρείς ότι ο τρόπος μαγειρέματος κάνει το φαγητό πιο εύπεπτο ή δύσπεπτο;

 

Φυσικά! Αν βάλεις από την αρχή αρκετό λαδάκι, έχεις στο τέλος αρκετά τρανς λιπαρά που το σώμα δυσκολεύεται να τα διαχειριστεί.

 

Τα λάδι είναι καλύτερα να προστίθεται στο πιάτο και όχι απλά στην κατσαρόλα, έτσι η θερμοκρασία είναι ακόμη χαμηλότερη.

 

Ειδικά για τα όσπρια: αυτά που μουσκεύουν 24 ώρες (αντί 8-12) έχουν περισσότερες πρωτεΐνες και λιγότερο άμυλο. Γενικά όταν ξεκινούν να φυτρώνουν, μετατρέπεται το άμυλο σε πρωτεΐνες (με τη βοήθεια ενζύμων) για να υποστηριχθεί το έμβρυο. Οι πρωτεΐνες χρειάζονται για τον ταχύ πολλαπλασιασμό των κυττάρων του εμβρύου (DNA, RNA και όχι μόνο).

Το λιγότερο άμυλο τα κάνει πιο εύπεπτα.

 

Επίσης η έναρξη της φύτρωσης, σημαίνει ότι έχουν εξουδετερωθεί παράγοντες που εμποδίζουν την τυχαία φύτρωση του σπόρου. Αυτοί οι παράγοντες λειτουργούν ως αντιθρεπτικά όταν καταναλώνονται από εμάς. Ως αντιθρεπτικά θεωρούνται ενώσεις που εμποδίζουν την αφομοίωση άλλων χρήσιμων ενώσεων όπως ενώσεις με ιχνοστοιχεία ή άλλα μεταλλικά στοιχεία. Πρακτικά η έναρξη της φύτρωσης σημαίνει και γι' αυτό το λόγο πιο εύπεπτη τροφή.

 

Το αργό μαγείρεμα σημαίνει επίσης μείωση των αντιθρεπτικών σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

γιωτα κ εγω την επαθα με φαγητο μαγειρεμενο σε λαδι. και ημουν χαλια!ενω το ιδιο φαγητο το εκανα με λιγο γκι κ ζωμο και δεν με πειραζε καθολου (μαγειρεμενα λαχανικα ηταν). το διαπιστωσα οταν το ξαναφτιαξα η ιδια, το προηγουμενο το ειχε κανει η μαμα μου.

 

αγλαια πολυ ενδιαφερον!

Link to comment
Share on other sites

Το cod oil σε τι δοσολογία το δίνετε στα παιδιά, γιατί μέσα δεν γράφει οδηγίες.

 

Δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα, αλλά στο βιβλίο στο αντίστοιχο κεφάλαιο δίνει αναλυτικές οδηγίες η Campbell.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...