Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Θεωρείς ότι αυτό σημαίνει πως δεν θα ξανακαταναλώσεις υδατάνθρακες; Το λέω γιατί χλωμό το κόβω ο άντρας μου να κόψει το ψωμί για πάντα. Για τα υπόλοιπα δεν τον νοιάζει αλλά για το ψωμί τρελαίνεται. Ειδικά αν τα φαγητά είναι σαλτσερά.

Όχι βέβαια.

Ισχύει ό,τι ισχύει και για τις υπόλοιπες GAPS παθήσεις.

Όταν συνέλθει το έντερό μου και καταπολεμηθεί η καντίτα λογικά δεν θα έχω πρόβλημα αν καταναλώνω ψωμί με προζύμι, ρύζι ή και γενικά τα υπόλοιπα δημητριακά χωρίς γλουτένη.

Τα βακτήρια που έχει το προζύμι βοηθάνε στη διάσπαση της γλουτένης εν μέρη και την κάνει πιο εύπεπτη και έχουνε γίνει πειράματα όπου άνθρωποι με celiac disease μπορούσανε να καταναλώσουνε ψωμί παραδοσιακά φτιαγμένο με προζύμι χωρίς πρόβλημα!

Κάπου πρέπει να έχω και επιστημονικές αναφορές πάνω στο θέμα αυτό αν σε ενδιαφέρει.

Παραδοσιακά οι πρόγονοί μας δεν καταναλώνανε τη γλουτένη στη μορφή που την καταναλώνουμε σήμερα (εκτός του ότι οι ποικιλίες του σιταριού που καλλιεργούσανε εχανε χαμηλότερη περιεκτικότητα σε γλουτένη) αλλά ετοιμάζανε τα δημητριακά τους με τρόπους με τους οποίους η γλουτενη γινότανε πιο εύπεπτη, πχ προζυμένιο ψωμί, τραχανάς που είναι προϊόν ζύμωσης ακόμη και τα ζυμαρικά τους τα αποξηραίνανε στον ήλιο έτσι ήτανε εν μέρη ζυμωμένα (fermented).

Ακόμη και τα τσουρέκια παραδοσιακά γινόντουσαν με προζύμι!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όχι βέβαια.

Ισχύει ό,τι ισχύει και για τις υπόλοιπες GAPS παθήσεις.

Όταν συνέλθει το έντερό μου και καταπολεμηθεί η καντίτα λογικά δεν θα έχω πρόβλημα αν καταναλώνω ψωμί με προζύμι, ρύζι ή και γενικά τα υπόλοιπα δημητριακά χωρίς γλουτένη.

Τα βακτήρια που έχει το προζύμι βοηθάνε στη διάσπαση της γλουτένης εν μέρη και την κάνει πιο εύπεπτη και έχουνε γίνει πειράματα όπου άνθρωποι με celiac disease μπορούσανε να καταναλώσουνε ψωμί παραδοσιακά φτιαγμένο με προζύμι χωρίς πρόβλημα!

Κάπου πρέπει να έχω και επιστημονικές αναφορές πάνω στο θέμα αυτό αν σε ενδιαφέρει.

Παραδοσιακά οι πρόγονοί μας δεν καταναλώνανε τη γλουτένη στη μορφή που την καταναλώνουμε σήμερα (εκτός του ότι οι ποικιλίες του σιταριού που καλλιεργούσανε εχανε χαμηλότερη περιεκτικότητα σε γλουτένη) αλλά ετοιμάζανε τα δημητριακά τους με τρόπους με τους οποίους η γλουτενη γινότανε πιο εύπεπτη, πχ προζυμένιο ψωμί, τραχανάς που είναι προϊόν ζύμωσης ακόμη και τα ζυμαρικά τους τα αποξηραίνανε στον ήλιο έτσι ήτανε εν μέρη ζυμωμένα (fermented).

Ακόμη και τα τσουρέκια παραδοσιακά γινόντουσαν με προζύμι!

Ναι, αυτό σκεφτόμουνα και εγώ. Ειδικά αυτό με το προζύμι το θεωρώ βέβαιο ότι θα το κάνω. Επίσης δεν θα ήθελα εφόρου ζωής να μην καταναλώνω υδατάνθρακες. Αχ, μακάρι να βοηθήσει αυτή η διατροφή και τι στον κόσμο. Θα δούμε.

Πάντως θυμάστε που ο άντρας μου είχε τις αντιρρήσεις του στην αρχή; Ε, τώρα τον βλέπω φανατικό οπαδό της gaps.

Εννοείτε ότι με ενδιαφέρουν οι επιστημονικές αναφορές. Ρίχτα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Ασε κι εγω θυμαμαι πριν μερικές βδομαδες μου φέρανε μαρεγκα για τα γενέθλια μου " ειδικα " γίανα μπορω να φαω κ για να μην τους προσβαλω εφαγα τρεις κουταλιτσες ( κυριολεκτικά ) είχα να φαω με μηνες ζάχαρη κ δυστυχως με πειραξε κ είχα πόνους στην κοιλιά παρα πολυ έντονους μεχρι που δεν μπορούσα να σταθώ όρθια.
ασε, μετα απο την προσφατη εμπειρια μου (δεν ειχα φαει ζαχαρη απο το σεπτεμβρη μεχρι τον γεναρη καθολου και εφαγα τα χριστουγεννα αχ, αχ!) σκεφτομουν οτι αν ειναι να κανεις τελικα την ατασθαλια, να κανεις ο,τι πιο ακινδυνο γινεται, δλδ να σκεφτεις ποσο μικροτερο θα ειναι το σοκ για τον οργανισμο. το ψωμι ας πουμε που λεει η γιωτα, για τον αντρα της ηταν ενα σοκ κ υποθετω γι'αυτο κ η τοσο χαλια αντιδραση. εγω ακομη ταλαιπωρουμαι ακριβως επειδη δεν εκτιμησα σωστα οτι το διαστημα αποχης μου ηταν μεγαλο....

εκτος απο τους ζωμους και τις σουπες (που ειναι απιστευτα βαρετο πραγμα για μενα κ οσο θα ανοιγει ο καιρος αναρωτιεμαι αν θα πινω κοτοζουμο on ice-:mrgreen:μπλιααααχ) ειναι πολυ σημαντικα κ τα detox μπανια και τα προβιοτικα, τουρσια κ καψουλες. απο τη νεραιδομαμα πηρα την ιδεα του detox ποδολουτρου, γιατι εδω δεν προλαβαινω αλλα κ αλλα, θα κανω κ μπανιο με αλατια κ σοδες...; αδυνατον!μακαρι βεβαια να προλαβαινα, αλλα δεν υπαρχει περιπτωση.

κ κατι που θελω να ρωτησω ολες κ δεν θυμαμαι αν το εχετε ξαναπει..πεπτικα ενζυμα ποια εχετε; νεραιδομαμα ειδα οτι τα χρησιμοποιεις, πως σε βοηθανε δλδ;

α κ πολυ ενδιαφερον αυτο για το προζυμι. που κ που φτιαχνω για τον αντρα μου κ τη μικρη ψωμακι με φαγοπυρο-ντινκελ η ντινκελ-βρωμη...λετε να κανω αντιστοιχα προζυμι απο εκει οπως κανουμε γενικα;

Κι εγώ για detox δεν κάνω κάτι δεν προλαβαίνω. Λέω να δοκιμάσω το oilpulling, αλλά με ελαιόλαδο (γιατί μία κουταλιά τη σούπας λάδι καρύδας την ημέρα... είναι πολλά τα λεφτά Μέρκελ)

Ποδόλουτρο ε; Χμμμμ. Όσο για ατασθαλία παίζουμε στάνταρ μία την εβδομάδα (σήμερα ήταν ένα κομμάτι πίτσα από ιταλικό εστιατόριο όχι νετλίβερι και μισή μερίδα ρυζότο). Είναι πολύ δύσκολο γιατί ο σύζυγος δε συμμετέχει και δε μπορεί μην τρώει τίποτε από αυτά που του αρέσουν.

Νομίζω όμως ότι αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι χμ οι μπανάνες.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κι εγώ για detox δεν κάνω κάτι δεν προλαβαίνω. Λέω να δοκιμάσω το oilpulling, αλλά με ελαιόλαδο (γιατί μία κουταλιά τη σούπας λάδι καρύδας την ημέρα... είναι πολλά τα λεφτά Μέρκελ)

Ποδόλουτρο ε; Χμμμμ. Όσο για ατασθαλία παίζουμε στάνταρ μία την εβδομάδα (σήμερα ήταν ένα κομμάτι πίτσα από ιταλικό εστιατόριο όχι νετλίβερι και μισή μερίδα ρυζότο). Είναι πολύ δύσκολο γιατί ο σύζυγος δε συμμετέχει και δε μπορεί μην τρώει τίποτε από αυτά που του αρέσουν.

Ax miriki μου συμπασχουμε...:cry: κι εγώ μόνη μου στον αγώνα. Ευτυχώς εχω αυτοσυγκράτηση αλλά σήμερα το έκανα το cheat δεν αντεξα τόση προζυμένια λαγάνα μπροστά μου.....:mad: κ ντολμαδάκια (οχι κονσέρβα) :oops:

Λοιπόν εγώ έκανα detox στη μικρή με epsom μόνο. Αλλά πριν λίγες μέρες διάβασα ένα παλιό λινκ που είχε βάλει η Rosie για τον καρκίνο κ έλεγε το πιό δυνατό detox είναι η σόδα. Κ να τώρα η απορία... τί σόδα εννοούμε?? Ιδια με την μαγειρική ή κατι άλλο?? Επίσης πρέπει να είναι κ του iherb?? Νεραιδομαμά κάποτε μου είχες στείλει για έναν που πουλούσε σόδα οικονομική αυτή κάνει??

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Ναι, του iherb που δεν περιέχει αλουμίνιο.

http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Aluminum-Free-Premium-Baking-Soda-Gluten-Free-16-oz-1-lb-453-g/9852?at=0

Βρίσκεις κι εδώ στα μαγαζιά με τα βιολογικά τέτοια σόδα αλλά η ποσότητα είναι πολύ μικρή για να τη χρησιμοποιήσεις για αποτοξίνωση.

Προσωπικά προτιμώ το αλάτι Ιμαλαϊων για αποτοξίνωση, αλλά όπως κι εσείς που χρόνος για μπάνιο!

κ κατι που θελω να ρωτησω ολες κ δεν θυμαμαι αν το εχετε ξαναπει..πεπτικα ενζυμα ποια εχετε; νεραιδομαμα ειδα οτι τα χρησιμοποιεις, πως σε βοηθανε δλδ;

α κ πολυ ενδιαφερον αυτο για το προζυμι. που κ που φτιαχνω για τον αντρα μου κ τη μικρη ψωμακι με φαγοπυρο-ντινκελ η ντινκελ-βρωμη...λετε να κανω αντιστοιχα προζυμι απο εκει οπως κανουμε γενικα;

Τι ακριβώς είναι αυτά τα πεπτικά ένζυμα; Τι κάνουν;

Το προζύμι από άλλα άλευρα υποθέτω ότι θέλει άλλες αναλογίες. Για αυτό και ψάχνομαι να δω τι γίνεται.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Ναι, του iherb που δεν περιέχει αλουμίνιο.

http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Aluminum-Free-Premium-Baking-Soda-Gluten-Free-16-oz-1-lb-453-g/9852?at=0

Βρίσκεις κι εδώ στα μαγαζιά με τα βιολογικά τέτοια σόδα αλλά η ποσότητα είναι πολύ μικρή για να τη χρησιμοποιήσεις για αποτοξίνωση.

Προσωπικά προτιμώ το αλάτι Ιμαλαϊων για αποτοξίνωση, αλλά όπως κι εσείς που χρόνος για μπάνιο!

Τι ποσότητα βάζεις στο μπάνιο; Εγώ κάνω τη μικρή μπάνιο σε μικρό μπανάκι. Μια κουταλιά της σούπας είναι εντάξει; Τη διαλύεις πριν μπει η μικρή υποθέτω, έτσι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Τι ποσότητα βάζεις στο μπάνιο; Εγώ κάνω τη μικρή μπάνιο σε μικρό μπανάκι. Μια κουταλιά της σούπας είναι εντάξει; Τη διαλύεις πριν μπει η μικρή υποθέτω, έτσι;

Εγώ από τα epsom βάζω μισή κούπα σε μικρό μπανάκι. Σε ολόκληρη μπανιέρα θέλει 2 κούπες.....πολύ πράμμα:roll:

Yugup3.png

ααα ηθελα κ αυτο να το αναφερω ξανα γιατι δεν ειδα να το σχολιαζετε. λοιπον τελικα κανει καμια ηδη; σημερα μιρικι διαβαζα οτι το καλυτερο λαδι ειναι το σουσαμελαιο ή ηλιελαιο νομιζω ψυχρης εκθλιψης κιολας. με ελαιολαδο εκανα κ εγω (κ με βολευει κιολας απο οικονομικη αποψη....) αλλα διαβασα οτι οι γνωμες διιστανται ..

γιωτα ο,τι θυμαμαι ειναι οτι προτεινονται για οσους εχουν δυσκολιες στην πεψη. αλλα κ εγω θελω να μαθω πιο πολλα απο οσες τα χρησιμοποιουν ηδη.

πρωτη φορα ακουω για aluminum free σοδα..δλδ αυτη του εμποριου εχει; κ γιατι ομως; αφου η σοδα ειναι ενωση, τι το θελει το αλουμινιο; (δεν το χω με τη χημεια, λιγη βοηθεια;;; )

Διαφημίσεις

Κοπέλες δεν μπορώ να γράψω και πολλά γιατί η κόρη μου είναι εδώ ακόμη αλλά για το oil pulling γράφει και η Campbell, δέστε στα FAQs, κάντε search for "oil pull".

Aναφέρεται στα δόντια φυσικά, κι εγώ για τα δόντια το έχω ξανακούσει.

Προτείνει παρθένο ελαιόλαδο αλλά αν δεν κάνω λάθος οι γιόγκοι χρησιμοποιούνε coconut oil.

Κοπέλες δεν μπορώ να γράψω και πολλά γιατί η κόρη μου είναι εδώ ακόμη αλλά για το oil pulling γράφει και η Campbell, δέστε στα FAQs, κάντε search for "oil pull".

Aναφέρεται στα δόντια φυσικά, κι εγώ για τα δόντια το έχω ξανακούσει.

Προτείνει παρθένο ελαιόλαδο αλλά αν δεν κάνω λάθος οι γιόγκοι χρησιμοποιούνε coconut oil.

Στα δόντια??

Τώρα μπερδεύτηκα περισσότερο... Είχα διαβάσει στο κεφ. της δυσκοιλιότητας για μασαζ με λάδι... μάλλον δεν έχω καταλάβει τί ρωτάτε??:confused:

Yugup3.png

Ακόμη διαβάζω για το κεφίρ (μετά απ' αυτό που έπαθα και σοκαρίστηκα! :lol:) και σκέφτηκα να παραθέσω κάτι πολύ ενδιαφέρον, μια λίστα μ' όλους τους μικροοργανισμούς που έχει το κεφίρ!

*List of live kefir microflora: From the Encyclopedia of Food Science and the official

kefir making website:

LACTOBACILLI

Lactobacillus acidophilus

Lb. brevis [Possibly now Lb. kefiri]

Lb. casei subsp. casei

Lb. casei subsp. rhamnosus

Lb. paracasei subsp. paracasei

Lb. fermentum

Lb. cellobiosus

Lb. delbrueckii subsp. bulgaricus

Lb. delbrueckii subsp. lactis

Lb. fructivorans

Lb. helveticus subsp. lactis

Lb. hilgardii

Lb. helveticus

Lb. kefiri

Lb. kefiranofaciens subsp. kefirgranum

Lb. kefiranofaciens subsp. kefiranofaciens

Lb. parakefiri

Lb. plantarum

STREPTOCOCCI/LACTOCOCCI

Streptococcus thermophilus

St. paracitrovorus

Lactococcus lactis subsp. lactis

Lc. lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis

Lc. lactis subsp. cremoris

Enterococcus durans

Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris

Leuc. mesenteroides subsp. mesenteroides

Leuc. dextranicum

YEASTS

Dekkera anomala / Brettanomyces anomalus

Kluyveromyces marxianus / Candida kefyr

Pichia fermentans / C. firmetaria

Yarrowia lipolytica / C. lipolytica

Debaryomyces hansenii / C. famata

Deb. [schwanniomyces] occidentalis

Issatchenkia orientalis / C. krusei

Galactomyces geotrichum / Geotrichum candidum

C. friedrichii

C. rancens

C. tenuis

C. humilis

C. inconspicua

C. maris

Cryptococcus humicolus

Kluyveromyces lactis var. lactis

Kluyv. bulgaricus

Kluyv. lodderae

Saccharomyces cerevisiae

Sacc. subsp. torulopsis holmii

Sacc. pastorianus

Sacc. humaticus

Sacc. unisporus

Sacc. exiguus

Sacc. turicensis sp. nov

Torulaspora delbrueckii

Zygosaccharomyces rouxii

ACETOBACTER

Acetobacter aceti

Acetobacter rasens

Διαφημίσεις

Καποια στιγμή όταν τελέιώσουμε με το μοσχάρι κ το βούτυρο. Θα ήθελα να δοκιμάσω την σόγια ωστε να μην φοβάμαι τα bio kult κ γενικά τα ίχνη της. Ηθελα να δοκιμάσει παραδοσιακό natto fermented που διάβασα οτί είναι κ πολύ ωφέλιμο. Μήπως έχει καποιος ιδέα να μου πει πού θα μπορούσα να βρώ??

Εχουν τα βιολογικά όλα απλά δεν ξέρω τα εμπιστευόμαστε?? Κ δεν νομίζω να είναι fermented..

Yugup3.png

βρήκα epsom salts στον Φιλιάνο στο Παγκράτι (ομοιο φαρμακειο / προμηθευτης)

Του πηρα μαλλον όσα είχε οπότε παρτε τηλ για παραγγελια, μην πάτε άδικα.

11 ευρώ το κιλό

Κατερίνα καλύτερα την σόδα που λέει η Ρόζυ.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

βρήκα epsom salts στον Φιλιάνο στο Παγκράτι (ομοιο φαρμακειο / προμηθευτης)

Του πηρα μαλλον όσα είχε οπότε παρτε τηλ για παραγγελια' date=' μην πάτε άδικα.

11 ευρώ το κιλό

Κατερίνα καλύτερα την σόδα που λέει η Ρόζυ.[/quote']

Κ σόδα τί ποσότητα χρησιμοποιούμε στο μπανάκι??

Yugup3.png

Καποια στιγμή όταν τελέιώσουμε με το μοσχάρι κ το βούτυρο. Θα ήθελα να δοκιμάσω την σόγια ωστε να μην φοβάμαι τα bio kult κ γενικά τα ίχνη της. Ηθελα να δοκιμάσει παραδοσιακό natto fermented που διάβασα οτί είναι κ πολύ ωφέλιμο. Μήπως έχει καποιος ιδέα να μου πει πού θα μπορούσα να βρώ??

Εχουν τα βιολογικά όλα απλά δεν ξέρω τα εμπιστευόμαστε?? Κ δεν νομίζω να είναι fermented..

Αυτά τα πράγματα δεν τρώγονται (natto, tempeh, miso κτλ), προσωπικά ούτε να τα μυρίσω δεν μπορώ, είναι αυτό που λένε acquired taste.

Όταν ήμουνα χορτοφάγος έτρωγα πολύ φρέσκο τόφου αλλά δεν είναι fermented, δυστυχώς.

Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα ποιοτικό Tamari (Japanese wheat-free soy sauce) και θα έβαζα λίγο πάνω στα λαχανικά του wok.

Δες αυτά τα δύο:

http://www.iherb.com/Eden-Foods-Organic-Imported-Tamari-Soy-Sauce-Traditionally-Brewed-20-fl-oz-592-ml/36307?at=0

http://www.iherb.com/Eden-Foods-Organic-Tamari-Soy-Sauce-Naturally-Brewed-20-fl-oz-592-ml/36363?at=0

Αυτά τα πράγματα δεν τρώγονται (natto, tempeh, miso κτλ), προσωπικά ούτε να τα μυρίσω δεν μπορώ, είναι αυτό που λένε acquired taste.

Όταν ήμουνα χορτοφάγος έτρωγα πολύ φρέσκο τόφου αλλά δεν είναι fermented, δυστυχώς.

Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα ποιοτικό Tamari (Japanese wheat-free soy sauce) και θα έβαζα λίγο πάνω στα λαχανικά του wok.

Δες αυτά τα δύο:

http://www.iherb.com/Eden-Foods-Organic-Imported-Tamari-Soy-Sauce-Traditionally-Brewed-20-fl-oz-592-ml/36307?at=0

http://www.iherb.com/Eden-Foods-Organic-Tamari-Soy-Sauce-Naturally-Brewed-20-fl-oz-592-ml/36363?at=0

Χμμ ωραία μήπως δοκιμάσουμε αυτό τότε...

Το τόφου από που το προμηθευόσουν? Από εξωτερικό?

Yugup3.png

Τόφου στην Αγγλία έβρισκα πάντα φρέσκο, ακόμη και στα κλασικά σούπερμαρκετ.

Εδώ στα μαγαζιά με τα βιολογικά βρήκα μόνο τυποιημένο.

Αν πας όμως σε ασιάτικο μαγαζάκι θα βρεις φρέσκο, αλλά δυστυχώς δεν είναι βιολογικό γι' αυτό και σταμάτησα ν' αγοράζω.

Eγω είχα της garden of life αλλά τελειωσαν και θα ξεκινησω αυτό

http://www.specialhealthstore.co.uk/ShowDetails.asp?id=168

Βοηθανε να διασπασεις καποιες τροφές που χωρίς αυτά δεν θα μπορούσες και αρα περισσότερες περιπτώσεις να μην πειράξουν το μωρό.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Γαλα καμήλας: Τι ξέρετε?

Διαβάζω ότι είναι εξαιρεικά καλό ακόμα και για κάντιντα και αλλεργίες

I will warn you that the expense is pretty incredible but the results have been

wonderful. Particularly for mitochondrial issues and allergies -- two issues we

have struggled with and been waiting patiently to heal on SCD/GAPS/LOD. Next to

liver, camel's milk is my favorite nutrient dense food.

Η συγκεκριμενη κοπέλα που το εγραψε έχω παρατηρησει ότι είναι πάρα πολύ ψαγμένη και πατα δίνεις καλές συμβουλές

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εγώ ακολούθησα, δεν πιστεύω ότι η ομοιοπαθητική λύνει το πρόβλημα μόνιμα και γενικώς δεν πιστεύω ότι λύνει το οποιοδήποτε πρόβλημα ουσιαστικά και μόνιμα.

Για τις ψιλοιώσεις των παιδιών φαίνεται ΟΚ, αλλά δύο φορές που τη δοκίμασα σε χρόνια προβλήματα δεν είδα αποτέλεσμα.

Η ημικρανία είναι ένα πρόβλημα στο οποιο η όμοιο βοήθησε να μειωθούν συχνότητα και ένταση συμπτωμάτων αλλά δεν την εξάλειψε σε καμία περίπτωση!

Συμφωνώ ότι για ιωσεις και οξείες γενικά καταστάσεις μπορεί να είναι η τέλεια αντιμετώπιση. Μάλιστα αφού γλυτώνεις τα χημικά φάρμακα, τη βρίσκω αναγκαία στην γκαπς, αλλά για τα χρόνια προβλήματα κρατάω επιφυλάξεις.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...